|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
BAN stały
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Zmalowana i Patik spełnienia marzeń WAM życzymy
Brumku Szymuś bardzo chce tam chodzić.Jest zorganizowany,przekazuje mi wszelkie informacje od nauczycieli,spakowany jest juz na jutro,zjada ładnie śniadanko,o niczym nie zapomina. Zupełna odwrotność Maksia.Od niego niczego sie nie dowiaduje(tylko od ludzi). Nigdy nie ma nic zadane a szkoła jest głupia i do d**y. Dwa inne światy. Kurczę cieżko jest mi wychodzić po Szymka z 2 dzieci.Bo albo Iza śpi,albo stęka a Krystian idzie za wolno,budzi małą krzykiem(ma taki głosik donośny). |
|
|
|
#1532 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
2. Podac jeszcze ja tak robie jeśli mało wypije 3.Więcej jak 100 ml synek nie wypija 4. U nas kupki są codziennie(odpukać ) 5. U nas puszka 800 starcza na 6 dni 6. Ja robie z mineralna ale tez sie zastanawiam 7. Podaje tylko D z zalecenia lekarza 8. Moja już jest na wykończeniu więc tu Ci nie pomoge Ja karmiłam mieszanie a Ty chyba tylko piersią ? No moja laktacja na tej przerwie ucierpiala . Są antybiotyki które można brać przy karmieniu ale choć ja taki niby miałam to pediatra kazała odstawić synka ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Nerolka dla Szymka że tak chętnie chodzi do szkoły Zmalowana sto lat |
|
|
|
|
#1533 |
|
BAN stały
|
Vaniliova dziękuję
Ciekawe jak długo ![]() Właśnie drugi wrócił i jedzą obiad. Ale jak Maks sobie wytresował Szymona: Maks-nie zapomnij wziać kanapek do szkoły Szymon:wiem M-przyjdę do ciebie i dasz mi żryć Sz. picie też wziąłem I tak mały Szymon nosi kanapki dużemu Maksowi. |
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Dziewuszki Kochane
![]() ![]() Paticzku, a ja myślałam, że Ty jutro. W każdym razie wszystkiego naj naj naj Kochana. Pociechy z Maleństwa i jak najmniej obaw w tym wszystkim Jesteś wspaniałą Mamą.Jechaliśmy busem ![]() Dzidziol spał, a najpierw był ciekawy
|
#1535 |
|
Zadomowienie
|
Patik i Zmalowana STO LAT!
Szczęścia w macierzyństwie, miłości i życiu w ogóle! Niech Wasze marzenia się spełniają! |
|
|
|
#1536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Patik, sto lat!!!!
przepraszam za spóźnienie ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Te tabletki hamujące laktację to Bromergon, na receptę są. ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- jakby któraś chciała to jutro na rossnet jest kod do rossmana na pieluchy pampers za 39,99
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki wiek Zmalowana - STO LAT!!!
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie moje kochane
![]() Ja tylko na moment... nie martwcie się ale mam w domu szpital... wszyscy chorzy, Lile strasznie męczy katar bidulka....Zasnęła na chwilkę to lece pościągać wszystkie firanki i zaslony do prania... powoli zaczynam sprzątać przed chrzcinami bo z chorą marudą będzie ciężko cokolwiek zrobić... |
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby szybciutko wyzdrowiała.ja się pochwalę buteleczką dr. Browna którą udało mi się kupic okazyjnie za 15.90zl 240ml nówka sztuka nieśmigana właśnie mi listonosz przyniósł:http://allegro.pl/dr-brown-s-butelka...781032092.html po kąpieli będe testować jak Julce będzie pasowała do karmienia ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- cicho tu...
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cwaniak ![]() a ja padam po wycieczce do łodzi, do MP...żadnych nowych rzeczy się nie dowiedzielismy, odwiedziliśmy oddział i lekarzy którzy sie opiekowali dziewczynami...
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pyt które butelki mają największe dziurki?
bo ta dr.browna ma małą i mały szybko się męczy ![]() kupiłam butelkę Mam i małemu smoczek nie pasi on nawet 90 ml nie wypije a w środę kończy 7tyg.Waży 4,5kg ![]() ja Bromergon kupiłam bez recepty ładnie p.w aptece poprosiłam. ![]() Ale pokarm mi nadal leci. W tej ciąży miałam go b.duzo.
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-09-05 o 18:01 |
|
|
|
#1543 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Aniu nie węgla nie mam, ale lekarz powiedział, że bardzo często przy infekcji układu moczowego jest biegunka.
Cytat:
Mąż był właśnie u lekarza rodzinnego - w moim imieniu, bo ja niestety nie byłabym w stanie dojechać i dostałam antybiotyk xorimax - niby bezpieczny oraz małemu mamy podawać przed karmieniem lakcid. Dzwoniliśmy dodatkowo do pediatry i pediatra powiedział, że mogę wziąć ten antybiotyk, ale żeby obserwować dziecko no i podawać ten lakcid. Cytat:
![]() Kurcze dobrze, że istnieje takie coś jak Tena Lady, bo czasem nie zdążam do łazienki dolecieć
|
|
#1544 |
|
Rozeznanie
|
a my dzis po pierwszej wizycie u poloznej i niezgadniecie ile moja kluska wazy jak wychodzilysmy ze szpitala wazyla 2730 a dzis po 13 dniach wazy uwaga uwaga 3200!!!!!prawie 0,5kg jej przyszlo szok
![]() lekarka z polozna nachwalily ze strasznie grzeczna wytarmosily ja na kazda sytrone aona nawet niemruknela ciekawe jaki mi popis w nocy da skoro ja tak nachwlily,na ropiejace oczko dostalysmy kropelki,a z gorszych rzeczy to to ze mala ma plesniawki i teraz trzeba z nimi walczyc.czy mialyscie problem z zaparciami? ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- zmalowana i patik najlepszego 1000 lat
|
|
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1546 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Augumentin chyba dobrze napisałam w szpitalu po porodzie dostawałam Duomox który nie dostaje sie do mleka i mogłam karmić . Ale Duomox chyba nie jest na zapalenie pęcherza
|
||
|
|
|
#1547 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wagę. Dziękuję za życzonka.Czy biały nalot na języku to zawsze plesniawki? czy może być od mleka? |
|||||||
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Od mleka. My też tak mamy, dlatego raz dziennie myjemy apthinem jęzor
|
#1549 | |||
|
Zadomowienie
|
Zmalowana wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
.A mnie chyba ktoś dziecko podmienił . Praktycznie nie zmrużyła oka od 12 do 19, po kąpieli padła, ale taka jakaś niespokojna, moja bidulka.
|
|||
|
|
|
#1550 |
|
Rozeznanie
|
Witam poniedzialkowo
![]() Zmalowana wszystkiego najlepszego !!!Dzis podjechalismy z mezem zwazyc Karolinke wazy juz 4770gram przez trzy tyg przytyla 540gram ide szykowac kapiel dla małej milego wieczora zycze
|
#1551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Napisane było tylko że różne rodzaje więc pewno tak
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
a tu jeszcze dzisiejsze dowody miłości do pieluszki
![]() zdjęcia z tel. więc wybaczcie słabą jakość ![]()
|
|
#1553 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wieczornie.
Patik spóźnione, Zmalowana prawie spóźnione najszczersze życzonka My z Dominikiem znów prawie cały dzień na dworze. Było w miarę spokojnie i (tfu,tfu) nawet przy usypianiu tylko trochę marudził. Aż się boję ci będzie jutro jak pogoda się zepsuje i będziemy musieli w domu siedzieć Muszę iść pod prysznic ale mam obawy, że jak tylko odkręcę wodę to Mały się obudzi. Głupia Matka ![]() U Żanetki ok. Z czytaniem jest na bieżąco, ale miała teraz chrzciny no i mężulek przyjechał i ma mało czasu na pisanie. Mam nadzieję, że nie dostanę po głowie, za "zdradzanie" smsowych wieści :P
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-09-05 o 20:49 |
|
|
|
#1554 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmalowana 100 lat!!!
|
|
#1555 | |
|
Zadomowienie
|
Aniu, my też dołączamy się do klubu zapieluchowanych
Stara metoda i zdaje u nas egzamin od początku. Pamiętam jak mama brata tak tuliła i ja zastosowałam - z sukcesem. Muszę sama wyróbować na sobie :PCytat:
|
|
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i Ja
![]() Nie było mnie od soboty, ale na bieżąco czytałam ![]() My już po chrzcinach ogromnie się cieszę, że mamy to za sobą ! Ksiądz za każdym razem czytał inaczej imię EmiliE, EmiliA,Emili,Emilie dobrze, że Ja powiedziałam że proszę o chrzest Emili ! Wyobrażacie sobie,cały dzien była MARUDNA, STĘKAŁA,JĘCZAŁA,PŁAKAŁA, na rekach żeby ją nosić, albo w wózku, a w Kościele CISZA ![]() ale byłam z niej taka dumna, że aż łzy miałam w oczach ! Marina jeszcze tylko 3 dni i będą klucze Agni nawet nie dołuj z takimi pytaniami ! ludzie czasem nie rozumieją, też że dziecko np. płacze bo chce się przytulić... Patik i Zmalowana STO lat ! ![]() Crazy Ja też czasem mam wędliny dość, ale jem marmoladę, dżemy, ogórek,parówki( rzadko).W Biedornce są takie fajne bułki z czymś nie wiem z czym takie długie i są pyszne z samym masłem. Na kanapce mam sałate + szynka + ogórek + sos dobry a drugiego dnia np szynka+ ogórek i tak sobie to urozmaicam i wiesz co nie możesz ściśle siedzieć nad tym co masz na kanapce każdego dnia bo w ten sposób mózg sam woła o coś innego...nie wiem czy mnie rozumiesz?Dekaro cieszę się, że juz jest lepiej trzeba czasu i wstaniesz któregoś dnia który będzie już normalny, a nie " znowu kupa,przewijanie, karmienie itd"Beatka Ty to masz zawsze szczęście do aukcji ![]() Cookie wierzę że sobie poradzisz z MM i z butlami ) z czasem dojdziesz do wprawy ! z unormowaniem lakatacji nie pomoge, bo nie mam zielonego pojęcia ![]() Brumek i jak wyszedł sam na sam z Tymkiem spacer? Agulaabar zdrowiej kochana z czego takie choróbstwo się bierze Jacieee moja tez była taka marudna i widzę, że ogromnie się wrażliwa na te upały. Weszłam z nią tylko do sypialni na przewijanie a ona zrobiła się czerwona zaraz koło krostek, wyszłam na dwór na ogródek a ona zadowolona niech przyjda chłodniejsze dni ! Dlatego też z męzem uzgodniliśmy, że kupujemy rolety zewnętrzne, aby było chłodniej w domu a w zimie cieplej ![]() Madziulka17 a wiadomo skąd to dziadostwo się u Ciebie wzieło ?! aby antybiotyk nie miał wpływu na dzidzie ! Nerolka fajnych masz tych smyków uwielbiam dialogi takich dzieci, jestem ciekawa jaka będzie moja mała aparatka ![]() wodauqa jak kręgosłup? monia to po czym twoja pannica puszcza takie bąki1? Muszę iść do Klubu ;] |
|
|
|
#1557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu dostałam SMSa. Jutro rano idę na policję
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
Brida jak się czujesz ?!
![]() Przypomniało mi się, że mowa była o koloru oczu, Ja czekam na ten dzień kiedy ujawni się jej piękny kolor ;] Agadus dziękuje powróciłaś do swojego koloru włosów ?!Zanka jak po wizycie ?! ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Jacieee najpierw zrób sobie plan od rzeczy najważniejszych do mnie. Przygotuj sobie wcześniej ciuszki do ubrania, ręcznik rozłóż, przygotuj wannienkeę ( ja przynosze sobie wode w misce) wczesniej sobie przegotuj wode aby byla ciepla,zeby potem ewentualnie wiesz raz dwa zagrzać. Musisz sobie to zoorganizować. Pamiętaj, że Domiś będzie się o siebie pewnie upominał,ale jak się zorganizujesz to będzie git )
|
|
|
|
#1560 |
|
Wtajemniczenie
|
kochana teraz co mam na głowie to i tak lux w porównaniu z tym kolorem co miałam zrobiłam zdjęcie ale wstydzę się wstawić
ale odczekam jeszcze troszkę i pofarbuję sobie na ciemniejszy kolorek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

ja tak robie jeśli mało wypije 

dla Szymka że tak chętnie chodzi do szkoły 
Jesteś wspaniałą Mamą.

Zakończone: 2
oby szybciutko wyzdrowiała.
po wycieczce do łodzi, do MP...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)