|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja tez dzis kiepsko spałam... obudziła mnie zgaga o 3 i potem jeszcze jakies skurczyki łapały. A o 7.30 do sąsiada przywieźli węgiel i jak zaczęli to zwalać to myślałam ze zawału dostane tak sie tłukli ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gadałam wczoraj z kumpelą, która chce rodzić w tym szpitalu co ja...i też jest babyboom niezły - 4-5 porodów na dzień. A są tylko 2 sale porodowe. Ale podobno to normalne. NAjwięcej dzieci się rodzi we wrześniu (po sylwestrze ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |||
Rozeznanie
|
Biorę się za sprzątanie, chociaż wszytko już lśni od jakiegoś czasu - jednak są plusy czekania na poród
![]() ![]() Idę zobaczę co tam można w kuchni posprzątać ![]() Cytat:
![]() I bardzo dobry pomysł ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1473 | ||||
Zakorzenienie
|
A ja myślę ciężko na jakie Ty paczki tak rano i to jeszcze w sobotę czekasz
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja czuję się dobrze, tylko on coś od wczoraj narzeka na gardło, to dziś wziął Tantum Verde do pracy (hmm, chyba trzeba będzie skontrolować, czy o nim pamięta ![]() ![]() O takiej metodzie to żaden lekarz nie wie jeszcze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do reszty to u mnie też już pełna desperacja ![]()
![]() |
#1474 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj kupię ten lek o którym mówiłyście może mi chociaż to pomoże. A swoją drogą, czop odszedł około 2 tygodnie temu- nie pamiętam dokładnie czy to sobota czy pon był, więc to bujda z tym do 2 tygodni ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
A ja se dzisiaj tez ponarzekam-tak mnie bola kosci cipne ze ledwo moge chodzic
![]()
#1476 |
Zakorzenienie
|
Ancia, ja biorę dziekankę połowiczną. Tzn wezmę sobie jakieś lżejsze przedmioty jak rysunek, malarstwo żeby mieć mniej za rok a dać radę teraz cokolwiek robić żeby z domu wyjść na kilka godzin- chociaż nie wiem czy jak pomyślę żeby Filipka zostawiać to czy nie zrezygnuję z tego pomysłu
![]() A ty nie bierzesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
Ancia karmię klasycznie, czasem z pod pachy, a czasem na leżąco jak już jestem mega śpiąca
![]() Dziś mały mi dał jazdę w nocy budził się chyba co godzine, godzinę dyndania jak nie wiecej, wkońcu go wziełam do łóżka do mnie i zasnął o 6 rano ![]() ![]() Już ryczałam w nocy razem z nim, mnie brzuch bolał, a raczej dalej macica mi się obkurcza.. ileż można ![]() ![]() Dziewczyny które szwy maja w okolicach intymnych czy choć trochę wam się rozpuszczają? Bo moje to ani drgną ![]() ![]() Ancia my suszarki jeszcze nie próbowaliśmy, jedynie wczoraj jak mały był kąpany to mąż ciepłą farelką skierował mu na brzuszek i masował , mały puścił bączka ![]() aaa i tak w nocy jak już ja płakałam, wiecie co mi ukojenie przynosiło, ten bezzębny uśmiech dziecka podczas snu ![]() ![]() lecę sprzątać może mały mi da ze dwie godziny, teściowa dziś z włoch wraca to mi zajrzy w każdy kąt ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze byc tak ze dojdzie do jakiegos rozwarcia i potem stanie (nie kojarzyc zle) na nim i nie bedzie sie chcialo wiecej otwierac i wtedy na stolik i tna... No i duze dziecko ktore sie nie miesci w kanale to tez tna.. Czasami tak sie zdarza ze lekarze dopiero podczas porodu dopatrza sie ze dziecko duze lub czegos innego i musza cesarke robic ![]() Nie zycze oczywiscie..bo sama mimo strachu itd nie chcialabym cesarki ![]() Cytat:
![]() Kosci miednicowe niby wracaja do normy ale chyba raczej te ksztalty kobiety sie zmieniaja... tzn..moze nie zobaczysz tego tak na oko ale ja np.. widzialam po ubraniach... Jak juz doszlam do wagi z przed ciazy i tak biodra nie miescily sie w spodnie... Nie byly mega duze ale z pare cm na pewno szerszy obwod.... Kurcze cos ostatnio mam syndrom dr.B ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Rozeznanie
|
Witam sie weekendowo
![]() Dzisiaj miałam coś, co niektóre z Was opisywały- obudziłam się po 3 i już po spaniu było... Myślałam żeby wstać coś sobie ciepłego do picia zrobić a poza tym głodna byłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie ja też sie zastanawiam, bo narazie to mam poszerzoną, wogóle mam inny kszałt moja sylwetka, taka gruszka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niestety ten pierwszy miesiac-dwa to dzieciaczki cycowe tak sie budza.. ![]() Wlasnie mi przypomnialyscie o suszarce ![]() Pamietam ze mialam suszarke podlaczona do pradu i lezala na podlodze kolo lozka i jak maly zaczynal plakac to ja wlaczalam na minutke dwie i on zasypial... (nie dawalam strumienia powietrza na niego) po prostu dzwiek suszarki tak na niego dzialal... ![]() Ponoc dzieciaczki nie lubia takiej calkowitej ciszy bo w wodzie w brzuszku to tak slyszy sie jakby burczenie i do tego bicie serca mamy itd.. sprobujcie sobie przy kapieli zanurzyc uszy i wlasnie slychac takie jakby buczenie (buuuuuu ![]() Moze sprobuj tego Malgosiu ![]() ![]() Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-09-10 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Rozeznanie
|
Małgosiu zapomniałam podziekować za Braxton'a
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękujemy za wszystkie gratulacje i pochwały ![]() Ja gratuluję wszystkim nowym mamom ![]() Radzimy sobie chyba nieźle, największy płacz jak narazie był przy kąpieli jedynie - kąpała babcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1486 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie szalej tak z tym sprzątaniem ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W ogóle wczoraj na SR miałyśmy m.in. właśnie o diecie mamy karmiącej i pierwsze co powiedziała, to że taki termin w ogóle nie istnieje. Mama może a nawet powinna jeść wszystko, zeby pokarm był pełnowartościowy. Jedyne co niewskazane to silne alergeny (truskawki, cytrusy, kakao) i ostre przyprawy, w tym czosnek- bo te ulatniaja się przez skórę i dziecko może nawet nie dać się przystawić do piersi. Ale generalnie nie ma naukowych dowodów na to, że cokolwiek z jedzenia przenika do mleka. Oczywiście trzeba siebie i dziecko obserwować, ale jak nic się nie dzieje to nie dać się zwariować. Mówiła, że jak ktoś ma ochotę na schaboszczaka to też można zjeść, ale oczywiscie nie takiego w potrójnej panierce i o wielkości talerza ![]() No i tak jakoś pozytywnie mnie to nastawiło. Ale potem... Zaczęłam się zastanawiać i martwić co będzie jak moja Niunia bedzie alergikiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wizytę w szpitalu mam w dniu porodu ![]() szczerze jak znam życie to nic nowego mi nie powiedzą... czekam sobie aż synuś sam się zdecyduje na wyjście... póki co oprócz problemów ze spaniem mam luzy, jak już wcześniej pisałam - jakbym w ciąży nie była ![]() trochę brzuchol już ciąży i tyle... dlatego mi tak Was <dziewczyn ze skurczami> szkoda... ![]() nr nie podawałam nikomu, napiszę Ci na pw to w razie czego się odezwę. tylko oby nie wyszło, że Sara zdecyduje się wyjść w tym samym momencie co moje dziecię i będziemy sobie smsować między porodówkami ![]() ![]()
![]() |
#1489 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja tez dziekuje za braxtona ![]() ![]()
Synuś ![]() Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2011-09-10 o 10:36 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1490 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chetnie przekaze dobre wiesci na forum ![]() Cytat:
![]() Ale w sumie pisze co doswiadczylam i tyle ......... ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() Tak jak piszesz .... Jak dziecko jest alergikiem to juz trudniej... No i wiadomo jadlam wszystko ale staralam sie jesc tez zdrowo... ![]() po prostu z glowa... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A ta koszulka fiszbiny ma? Bo jak ma, to dopiero na później będzie. Położna mówiła, że pierwsze staniki do karmienia koniecznie bez fiszbinów, bo fiszbiny mogą uciskać i powodować zastoje mleka w kanalikach. Ale Lulla jeszcze raz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jem wydaje mi się to na co mam ochotę, od nabiału mnie odrzuciło to tym lepiej , a zostało mi 4 kg z 15 w ciąży, chudnę nawet nie wiem kiedy , a jem dużo, bo mi się non stop chce jeść, powaznie, dziś jak mały nie spał o 4-5 to ja byłam głodna, zapiłam wodą, bo jeść teraz o tej porze nie wypada ![]() kellyss dzieki za rade, coś w tym jest bo mały się uspokaja na dzwięk farelki/wentylatora ![]() ![]() mały m zapiszczy ja biegnę do niego w te pędy a ten śpi smacznie, może coś mu się śni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1494 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ojj kochana...nie dziwie się że już sił brak. ale już niedługo ![]() ![]() Cytat:
![]() matko...oni serca nie mają ?? mój tż chyba też nie ma...bo o 6.40 wstawał do pracy ![]() Cytat:
![]() a tak serio...to mam nadzieję,że się nie będziemy już długo męczyć i wogóle Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
a ja chyba jakaś inna jestem...nie wiem..może to przez tą gorączkę i przez te paracetamole....ciężko mi było usnąć..ale potem spałam już jak dziecko do rano ![]() ![]() Cytat:
kurde ja mam nadzieję,że wróce do formy szybko.. i się zmieszczę w ulubione jeansy... a nie tylko w ulubione biodrówki niskie ze streczem..które są jak miód ..i rosną razem ze mną ![]() kochana...o czym ty mówisz?? dr.Kellysss...z takimi poradami jest b.cenna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() spoko..damy radę hehehe swoją drogą ciekawe jak Twój synuś będzie z punktualnością stał ![]() chyba się wybiorę do vodafona...bo jak zacznę rodzić to nawet mms-a nie będę w stanie wysłać... niech mi coś poprzestawiają bo się zdenerwuje ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Lulla...ale o jakim HIMENIE ty tu rozmawiasz????? bo ja nie kumam.. ![]() ![]()
![]() |
#1495 |
Rozeznanie
|
Jesteśmy w domku...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zadomowienie
|
cześć Mamusie i Brzuchatki
![]() dziekuje za kciuki i za miłe słowa ![]() ![]() ![]() Gratuluje wszystkim mamusiom ![]() ![]() ![]() ..czekam na nastepne ![]()
#1497 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() O mamo, zaczynają mnie nawiedzać jakieś bóle. Dzisiaj z rana pojechaliśmy zatankować i na kochane mcflurry które sobie wczoraj wymarzyłam i nie mogłam wysiedzieć w aucie tak mnie brzuch z lędźwiami bolał. I to też nie skurcze, bo mały czasami się ruszył. Nie było między tym większych odległości- raczej taki ból ciągły. Ciekawe co to. Jeszcze ta nystatyna wylatuje ze mnie tak, że w pewnym momencie myślałam że to wody haha. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-10 o 12:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1498 | |||||
kosmitka
|
U mnie chyba było na granicy odklejenia, ale raczej z pwoodu ciśnienia chyba.
A suszarka podobno uspokaja dziecko , u mnie działa ![]() Matka polka ![]() ![]() Cytat:
MalgosiaM8 najczęściej karmię na leżąco, nie umiem za bardzo na siedząco - poza tym mój kloc wazy już prawie 5 kg ![]() Nasz w nocy też miał fazę, ale Tatuś go ululał - 50 minut mu to zajęło ![]() ![]() Ja też krwawię jeszcze, podobno do 6 tygodni można. Nie ma dużo krwi, brzuch nie boli jak na okres, trochę mnie to martwi. Mam wizytę z Frankiem u lekarza 26 września, to od razu i swojego gina zaliczę. I uśmiech faktycznie powoduje, że mija wszystko ![]() A teściowa niech sobie sama posprząta ![]() Cytat:
Dziwne że moja mnie nie boli. Kupujecie jakieś wysokie majty obciskające czy jakieś pasy na brzuch?? Cytat:
Jednak będę obserwować i ewentualnie pomalutku wprowadzać nowości. Cytat:
Cytat:
![]() W ogóle wkurza mnie, że się w nic nie mieszczę, nawet w żadne buty, jakaś masakra. Co prawda schudłam już pewnie z 17 kg, ale mimo wszystko jestem wielka w ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Kaileight znalazłam te ćwiczenia, ale chyba nie dam rady. Ja po spacerze jestem tak padnięta, że szok. Przez ciążę - końcówkę - mało bardzo chodziłam, nie dawałam rady - i nie mam formy. Szczególnie jak wracam ze spaceru pod naszą wielką górkę, zasapię się, zapocę jak słoń. Może jak schudnę, to będzie mi lżej. Nie jem tak dużo jak w ciąży, ale waga nie leci mi tak jak u Małgosi, może dlatego, że dużo więcej przytyłam. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Wtajemniczenie
|
![]() Bordana współczuję bóli ale dasz radę ![]() ![]() Braxton wstawiony na forum bardzo optymistyczny ![]() U mnie dziś cisza, wczorajsze skurcze przeszły jak ręką odjął ![]() Mam pytanie odnośnie staników do karmienia, wiem że niedawno temat był poruszany, czytam i czytam wstecz i nie mogę znaleźć ![]()
#1500 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie.
W czytaniu jestem na bieżaco, ale z pisaniem marnie. Nie mam siły i ochoty stukać. Już się marnie czuję, więc podejrzewam, że końcówka może być ciężka. ![]() ![]() Karmiąc Kubę jadłam wszystko, dopiero jak zaczął jeść normalne rzeczy okazało się, że jest uczulony/nadwrażliwy na wiele rzeczy. Ancia i Małgosia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancia ja już nawet pasy poporodowe kupiłam, w 2 rozmiarach-jeden na zaraz po porodzie,drugi na później. Mam mnóstwo do zrzucenia(jakieś 35-40 kilo w sumie, ale bo i więcej),więc skóra będzie potrzebowała wsparcia-kosmetyki, ćwiczenia plus pasy. Miłego dnia i ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.