|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I
Cytat:
fajne, może zatem spodoba Ci się ta fryzurką, którą jakiś czas temu wygrzebałam: |
|
|
|
|
#4292 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I
Cytat:
|
|
|
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym nie powinno byc problemu ale ja mam taki projekt z lazienką w sypialnie http://pprojekt.pl/projekt2744-dzierlatka_iii_z_g1.html
|
|
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten mi się też podoba http://pprojekt.pl/projekt275-diuna_mix,rzuty.html
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2011-09-11 o 13:21 |
|
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie, tez ten gabinet zamienila np na pralnie
Nam z TZtem bardzo sie podoba ten projekt i jest on akurat na naszą dzialkę (bo na dole są wypisane minimalne wymiary dzialki). Ale najpierw zbieramy kasiorke budujemy sie i wracamy do PL![]() ps. Ten Twoj projekt tez bardzo ladny i ma tez wystarczającą powierzchnie bo ten co ja wkleilam to juz wogole ogromny jest ale ja kocham takie duze domy, a nie jakies male klitki gdzie jak przyjadą goscie nie ma sie gdzie pomiescic:P
Edytowane przez __Paulinka__ Czas edycji: 2011-09-11 o 13:49 |
|
|
|
#4296 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
No Laseczki, parę dni nie pisałam, ale nadrabiałam sobie Was po trochu i właśnie skończyłam
Więc tyle, ile się zacytowało poodpowiadam i wracam do pisania. Został mi jeszcze Wstęp, Zakończenie i resume po chorwacku i tego ostatniego sobie kompletnie nie wyobrażam, ale co tam ![]() Witam nowe PMki i gratuluję tym, które mają już mniej niż roczek do ślubu ![]() Nattiv, bardzo się cieszę, że operacja Mamy się udała, jak mnie nie było, to myślałam o tym pozytywnie i 3małam mocno kciuki Cytat:
![]() Cytat:
ale nie dopuść do tego, żebyś tuż przed ślubem zobaczyła gdzieś jakąś przepiękną fryzurę i będziesz sobie pluła w brodę, że masz za mało włosów, żeby ją zrobić, albo są tak obcięte, że się nie będą nadawały do żadnej przez Ciebie wymyślonej fryzurki... No, chyba, że chcesz sobie doczepiać włosy, ale ja bym się nie zdecydowała.Cytat:
![]() Cytat:
Czasem jak chcę Go wkurzyć, to mówię, że mam już dość tych długich włosów i się zgolę na łyso i będzie po problemie ![]() Faktycznie, już mam ich trochę dość i przetrzymam je takie do ślubu, a potem na pewno się ciachnę przynajmniej połowę. Generalnie zupełnie krótkie też mi się nie widzą, bo nie miałabym cierpliwości codziennie ich układać, więc będą na tyle długie, żeby związać w kitkę i na tyle krótkie, żeby nie irytowały długością. Wiktusiaczku, podziwiam Twoją długość, masz niesamowite włosy i naprawdę dziwię Ci się, że z nimi wytrzymujesz, bo ja już przy takich na łopatki mam problem. Kiedyś nosiłam do pasa, ale teraz już sobie nie wyobrażam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też Gesslerową oglądamy z TŻtem, lubimy, jak jeździ po ludziach I właśnie podoba nam się, jak wychodzi w tych programach ludzka (polska) mentalność - większość tych ludzi myśli, że jak Ją zaprosi, to Ona machnie czarodziejską różdżką i wszystko będzie pięknie, a jak się okazuje, że sami muszą dużo zmienić w sobie, to jest natychmiastowy opór, no bo oni przecież są w porządku - to tylko klienci tacy głupi, że przychodzić nie chcą... ![]() Cytat:
Ewentualnie trochę skracając: Jesień się zbliża wielkimi krokami, a my żyjemy naszymi ślubami ![]() Cytat:
Tu wyjątkowo nic bym nie zmieniała Aczkolwiek też nie wiem, czy się zmieści...Cytat:
Ogólnie super ![]() To drugie mi się też mi się podoba, na przyszły rok będzie jak znalazł ![]() Gratuluję załatwienia tylu rzeczy A kolokwium może jednak da radę jakoś zdać?Ta fryzurka, którą wkleiłaś mi się baardzo podoba My po kolejnym weselu, więc może króciutkie podsumowanie. Generalnie wesele szwedzko-polskie to bardzo ciekawe doświadczenie. Już na pierwszy rzut oka widać, że w Szwecji wesela są dużo bardziej osobiste, niż w PL (czyli coś, co chatki lubią najbardziej ). Mnóstwo drobiazgów, które podkreślały osobisty charakter imprezy nadały jej bardzo fajnego klimatu. Było też sporo przemów, Rodziców, świadków, przyjaciół (jak na mój gust odrobinę za długie, ale wszystkie bardzo wzruszające). Jedyne, co nam się kompletnie nie podobało, to DJ - normalnie jakby wzięli człowieka prosto z ulicy, miał tylko i wyłącznie puszczać muzykę (bo od gadania był wodzirej, kuzyn PM) i nawet tego nie potrafił! Nie dość, że większość czasu leciała niemal techniawa, albo wszystkie możliwe piosenki Abby, to jeszcze jak już puszczał coś fajnego, to zupełnie nie umiał robić przejść między piosenkami i kompletnie nie wyczuwał, co ludzie chcą tańczyć. Jakoś tam się więc bawiliśmy, ale po 12, to już w ogóle nie było normalnej muzyki, tylko łup łup, a co śmieszne, Szwedzi się do tego najlepiej bawili Myśmy wyszli przed 2gą, bo już nie dało się tego słuchać (było straszne łupango i okropnie głośno), że aż TŻta rozbolała głowa.Prócz tego jednak i ślub i wesele piękne. Młodzi przywieźli swojego polsko-szwedzkiego księdza, który świetnie dawał radę, były czytania i recytacja czytane przez rodzinę, a na weselu sporo rzeczy, które się nam spodobały i część już nas zainspirowała do własnych działań. Wesele odbywało się w Michałowicach pod Warszawą w Venecia Palace, no i jeśli ktoś lubi przepych na granicy kiczu to moim zdaniem miejsce dla niego Jedzenie było sycące, acz nienajlepsze (za tę kasę, co zapłacili za osobę to przynajmniej mięso powinno być dobrze zrobione, a przy stoliku zastanawialiśmy się, czy to te noże takie tępe czy... ) Fajną niespodzianką od lokalu był natomiast występ gitarzysty i skrzypaczki, którzy zagrali (genialnie zresztą) parę kawałków dla Pary Młodej. Stoły były okrągłe, każdy oznaczony nazwą greckiego boga (my siedzieliśmy przy Posejdonie, natomiast Młodzi z Rodzicami przy stoliku o nazwie AMOR )Co do look'u Młodych - wyglądali cudnie, naprawdę ślicznie się prezentowali - romantycznie, słodko, patrzyli na siebie ciągle z miłością i uwielbieniem. Młoda miała na nogach baletki cały czas, żeby nie być wyższa od Młodego Natomiast zupełnie nie przemyślała sprawy wygody na weselu sukni i welonu, które miała ogrooomnie długie i niestety całe wesele się to za nią ciągnęło. Tren co chwila się odpinał, a welon non stop zawijała sobie wokół ręki i była tym naprawdę wymęczona. Wklejam Wam kilka fotek i zabieram się już na poważnie za robotę
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-09-11 o 13:54 |
|||||||||
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny a co tu taka cisza? myślałam że będzie z 10 stron do nadrabiania a tu tylko dwie?
|
#4298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PMka miała piękny welon
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam
![]() i powiem Wam szczerze, że ja chce jeszcze raz ![]() na szczęście nie rozpoczęłyście jeszcze następnego wątku, reszte powoli nadrobię i witam Was kochane dziewuszki po powrocie |
|
|
|
#4301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą obejrzałam kawałek tego tapeciarskiego RwT, w którym tu tak malowniczo pisałyście... I po drugiej babie musiałam wyłączyć, bo uszy mi spuchły - tylu koszmarnych wypowiedzi w ciągu kilku minut jeszcze chyba nigdy nie słyszałam, jak żyję - a najgorsze, że te laski wierzą, że dobrze robią! To jest normalnie najtmer, bez dwóch zdań.
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wtedy trochę ten odcinek obejrzalam ale zaraz przełączyłam bo się tego słuchac nie dało, takie farmazony pleśc
|
|
#4303 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszcze że już masz to załątwione, ja tez już bym chciała, ale cały czas się obawiam ze to jeszcze za wcześniej Cytat:
Cytat:
Cytat:
a rozważałam wybranie się do tego salonu Ksymena (to byłaby wyprawa bo mam dość daleko) ale jak mówisz ze mało mają sukien w naszym guście to kiszka szkoda czasu.... miałam tam nadzieję na suknie Mori Lee, ale skoro mówisz ze mało było sukien z gładkim dołem to pewnie nie ma tych które chciałam zmierzyć, bo te właśnie takie były ![]() Cytat:
faktycznie para młoda ślicznie wygladała, ale nie wyobrażam sobie bawić się z takim trenem i welonem szkoda też że muzyka niefajna...A te opisy gości w załączniku to co to jest? (rozumiem ze jest tu opis Ciebie i Twojego TŻa ) do czego były używane? miło by było jakby były bez błędów ortograficznych ale poza tym urocze Piękny dzień dziś leniliśmy sie z TŻem całe rano a teraz powoli zbieramy się na miasto
|
|||||
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pieeekny welon a co to są te opisy? troche bledow ort. sie im wkradlo:P
|
|
|
|
|
#4305 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale można im wybaczyć, bo PMka urodziła się już w Szwecji, po polsku w ogóle nie pisze (tylko mówi), a Jej już Mąż jest Szwedem z krwi i kości, natomiast Rodzice najwyraźniej w tej kwestii Im nie pomagali Wiem, mogli to wysłać komuś w PL do sprawdzenia, choćby mnie, ale pewnie chcieli, żeby dla absolutnie wszystkich to była niespodzianka, no pisali to w Szwecji bez polskich liter i najwyraźniej bez konsultacji językowej i wyszło Im trochę koślawo, ale miało to swój urok Chodziło o to, że każdy w ramach winietki dostawał taką książeczkę, gdzie było: menu weselne, podziękowania za przybycie oraz właśnie takie krótkie opisy wszystkich gości będących na weselu - strasznie nam się to spodobało i możliwe, że u nas też tak zrobimy Bo opisy były tak właśnie na wesoło trochę i czekając na obiad było co czytać ![]() No właśnie w tym welonie pięknie wyglądała (chociaż to nie mój styl), ale jak Jej powiedziałam, że teraz się tak robi, że się kupuje 2 welony, długi i krótki, o powiedziała, że tak daleko wprzód nie myślała Tu jest przykład, jak mimo wszystko mądre i inteligentne dziewczyny nie potrafią czasem ogarnąć wszystkiego i potrzebują kogoś mądrego, żeby Im doradził - naprawdę dziwi mnie, że Jej Mama nic takiego Jej nie poradziła, bo to zawsze była rozsądna kobita. Natomiast 2 druhny, które miała, to siostry młodsze (Jej i Męża) i moim zdaniem zupełnie się nie nadawały do tej roli - owszem, pięknie wyglądały, jak laleczki, no ale organizacyjnie to tylko Jej tren 3mały i nic poza tym. Jak Młodzi przyjmowali życzenia, to PMka stała z coraz większą ilością kwiatów, aż w końcu ja poszłam i to wszystko od Niej odebrałam, bo te dwie sierotki stały i 3mały ten tren, jakby od tego Ich życie zależało, a ta już tam się uginała pod kwiatami
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wiecie co?? Musimy z Tż zmienić mieszkanie do końca miesiąca, bo w obecnym ogrzewanie przez zimę nas wydrze z kasy całkiem i dzisiaj pojechaliśmy oglądać jedno, które się nam baaardzo spodobało w cichej i zielonej okolicy bardzo blisko centrum. Jak dobrze pójdzie to się wprowadzimy tam już za 2 tygodnie
|
|
#4307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie swietny pomysl, tylko mogli chociaz wziąc slownik ortograficzny albo w necie sprawdzic jak cos sie pisze ale ma to swoj urok i liczy sie to jak bardzo sie postarali bardzo mi sie podoba Cytat:
to zycze Wam zeby udalo Wam sie tam wprowadzic jaknajszybciej
|
||
|
|
|
#4308 |
|
Podróżniczka
|
Cześć dziewczyny! Dzisiaj taka piękna pogoda, że nie chce się siedzieć w domu.
Właśnie biję się z myślami, co zrobić, wyjść złapać trochę słońca na podwórku, czy zabrać psa i wyruszyć na dłuższy spacer ![]() A po spacerku kawa, deser i jakiś film Lubie takie niedziele ![]() Wiadomość do Madzi - neostrada oczywiście nie działa No i też spodziewałam się większej ilości stron do nadrabiania ![]() Aha i bardzo podoba mi się pomysł na następny tytuł wątku kasioonyi Chatko - fajnie masz z tymi weselami Też bym poszła na chociaż jedno, a tu za to w przyszłym roku będzie natłok Bo już co najmniej dwa się szykują oprócz mojego ![]() PMka miała całkiem fajny look Nie bardzo natomiast podoba mi się pomysł z dzwoneczkiem. Ja bym się na coś takiego nie zdecydowała |
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodkie to w każdym razie, bardzo miłe Kiedyś Wam mówiłam że mierzyłam suknię w której się zakochałam ale byłą za droga i poza tym nie napisała mi pani numeru sukni... no w każdym razie kiedyś przechodziłam i była na wystawie, wiec zrobiłam zdjęcie niezbyt wyraźnie bo komórką ale coś tam widać... ktoś może rozpoznaje model? tak z ciekawości....
|
|
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
jak Wam sie podoba ta torebka? http://moda.allegro.pl/wizytowa-kope...807154310.html musze sobie jakąs kupic na wesele a satynowe kopertowki mi sie nie podobają,a na allegro wszystko tak szajsowato wygląda..
|
|
|
|
#4311 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
chatka - świetna relacja, welon Pmki przecudny, fajnie że nie przekombinowała ze swoim lookiem, bo suknia jest bardzo prosta. Samochodzik też mieli cudowny a pomysł z opisem gości - bezcenny. Swoją drogą zastanawiam się, czy by sobie nie odgapić czegoś takiego
![]() ewusia_marchew - bardzo ładna suknia, niestety ja nie wiem co to za model, musisz popytać kici - ona jest najlepszym detektywem w tropieniu nazw sukienek Paulinka - fajna torebka - kształt i to że nie ma ozdób, ale jak dla mnie zbyt błyszcząca, do czegoś konkretnego ją chcesz? Ja się z kolei zastanawiam między tymi dwoma torebkami na jesień, która Wam się bardziej podoba? Nie potrafię się zdecydować. Dodam, że mam zamiar kupić ją do butów z 3 foto (to te same, przy których net mi się zawiesił, ale co się odwlecze to nie uciecze, bo kupiłam je na innej aukcji) |
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Chatko PMka wyglądała bardzo ładnie
Ewusia może sprawdź na stronie salonu jakich firm oferują suknię a po tym szukaj po firmach ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- niutO trochę pogrzebałam w sprawie Twojej sukni ale powiem że jest cięzko na pewno nie jest to more lee 2011 ani 2010 resztę przejrzałam tylko wszystkie z 2011 oprócz la sposa ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
mi się podoba pierwsza torba ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- oo właśnie na stronie la sposa juz jest kolekcja 2012
|
|
#4315 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie znowu zalały koszmary ślubne
![]() Ten był w ogóle nie wiem jak to ująć, dziwny bo slubu nie było( w śnie) tylko od razu wesele. W jakimś nie lokalu, nie stodole, nie wiem do czego to było podobne, stoliki kwadratowe gdzie przy jednym siedziały aż 4 osoby w tym ja latająca do łazienki gdzie umywalki były jak w miejskiej toalecie. I cały sen polegał na tym że ja czekałam w tej sali na Pana Młodego i czekałam aż sie doczekałam, a Pan Młody pojawiła się w koszuli z krótkim rękawem w jakąś kratkę, rozpięty do połowy brzucha jakby wrócił z kawalerskiego dopiero, bez krawata, marynarki. I ja tak cichaczem mówie do teściówki żeby chociaz marynarke mu przyniosła bo wstyd a ona tak tak zaraz a potem i tak jej nie przyniosła. Później jakiś ktoś mówi cos przez mikrofon, słysze jak teściowa mówi że pieknie powiedział przemowe a ja myśle przeciez on mówił w jakimś nieznanym mi języku i koniec, obudziałam się. Uff, jak dobrze że to tylko sen
|
|
#4316 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Chatko świetna relacja z wesela! Szkoda, że nie potańczyliście za bardzo... PMka wyglądała cudnie! Uwielbiam takie stylizacje - gustowne i eleganckie! Welon prezentował się pięknie, ale wielka szkoda, że tak przeszkadzał w trakcie wesela... Pomysł z opisami gości oryginalny i na pewno bardzo miły - tylko te błędy... Ale w ich sytuacji można przymknąć oko... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zapracowany Paidos Agogos ex-Damonowa Aparatka 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... Edytowane przez kasioonya Czas edycji: 2011-09-11 o 17:39 |
|||||
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chce kupic poprostu czarny - nie satyna i nie lakier(na dole jest opcja wyboru koloru). Nie mam jeszcze konkretnej sukienki na to wesele, jednak mam fajne czarne czarne wysokie szpilki ktorych jeszcze nigdy nie ubralam, chcialam dokupic wlasie jakąs czarną torebke bez zadnych swiecących dodatkow. ja teraz jej nie uzyje to bede miala na pozniej![]() a z Twoich bardziej podoba mi sie pierwsza torebka (powiem wiecej, sama chcialam sobie taką kupc bo mam baleriny w takim kolorze ), ale do Twoich butow bardziej pasuje mi druga.
|
|
|
|
|
#4318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja znalazłam kolejny ciekawy wzór zaproszeń - niestety nie ma pomarańczowych, więc nie dla mnie, ale może komuś się spodoba... choć cena "dość" wysoka... http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...792181473.html
Zapracowany Paidos Agogos ex-Damonowa Aparatka 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... Edytowane przez kasioonya Czas edycji: 2011-09-11 o 17:51 |
|
|
|
|
#4319 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja znalazłam właśnie na allegro szukając sukni fajną fryzurkę z rozpuszczonych włosów na pewnej PMce
Wrzucam link http://moda.allegro.pl/suknia-slubna...800383090.htmlBardzo ładnie jej w tym włosach, suknię też ma niczego sobie
|
|
#4320 | ||||||
|
Podróżniczka
|
Byłam z psem na dworze, wypiłam mocną mrożoną kawę z lodami i zjadłam dwie tarty z truskawkami
Zaraz pęknę Ale mam za to dobry nastrój ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czyli wydaje nam się, że monter jeszcze nie zgłosił podłączenia. Nie mogliśmy się też zarejestrować w systemie na stronie tpsy co znaczy, ze nie mamy tego ich modemu i tak jakby nas odcięli Wszystko wyjaśni się w poniedziałek. Cytat:
![]() Co do zakupów jesiennych, mam też kilka upatrzonych rzeczy. Min botki i dwa śliczne swetry. Z tego jeden taki typowo jesienny dłuższy i z grubszej wełenki w Reserved. Zielony Cytat:
Cytat:
Ale fryzurka może być, choć za bardzo "rozwiana"
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-09-11 o 18:33 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

Ślub 27. X. 2012
Więc tyle, ile się zacytowało poodpowiadam i wracam do pisania. Został mi jeszcze Wstęp, Zakończenie i resume po chorwacku i tego ostatniego sobie kompletnie nie wyobrażam, ale co tam 
Myśmy wyszli przed 2gą, bo już nie dało się tego słuchać (było straszne łupango i okropnie głośno), że aż TŻta rozbolała głowa.

a rozważałam wybranie się do tego salonu Ksymena (to byłaby wyprawa bo mam dość daleko) ale jak mówisz ze mało mają sukien w naszym guście to kiszka
szkoda też że muzyka niefajna...
Tu jest przykład, jak mimo wszystko mądre i inteligentne dziewczyny nie potrafią czasem ogarnąć wszystkiego i potrzebują kogoś mądrego, żeby Im doradził - naprawdę dziwi mnie, że Jej Mama nic takiego Jej nie poradziła, bo to zawsze była rozsądna kobita. Natomiast 2 druhny, które miała, to siostry młodsze (Jej i Męża) i moim zdaniem zupełnie się nie nadawały do tej roli - owszem, pięknie wyglądały, jak laleczki, no ale organizacyjnie to tylko Jej tren 3mały i nic poza tym. Jak Młodzi przyjmowali życzenia, to PMka stała z coraz większą ilością kwiatów, aż w końcu ja poszłam i to wszystko od Niej odebrałam, bo te dwie sierotki stały i 3mały ten tren, jakby od tego Ich życie zależało, a ta już tam się uginała pod kwiatami
tak z ciekawości....
ja chce kupic poprostu czarny - nie satyna i nie lakier(na dole jest opcja wyboru koloru). Nie mam jeszcze konkretnej sukienki na to wesele, jednak mam fajne czarne czarne wysokie szpilki ktorych jeszcze nigdy nie ubralam, chcialam dokupic wlasie jakąs czarną torebke bez zadnych swiecących dodatkow. ja teraz jej nie uzyje to bede miala na pozniej
Zaraz pęknę