Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. IX - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-07, 23:02   #3751
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
a pewnie, że tak!

dobranoc

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

to jest dobre określenie

poszukam jakiś upięć na bok i coś takiego wypróbuje przed tym weselem
ja właśnie chcę wypróbować tą fryzurę za 3 tyg na weselu ale wątpie że mi ją zrobi bo mam za krótkie na dzień dzisiejszy
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 23:02   #3752
tenebrosa
Wtajemniczenie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
kurczę, mam wrażenie, że lubelskie to jakiś inny świat, ciekawa jestem, czy ktoś robił taką analizę jak w różnych miastach/województwach wyglądają ceny od talerzyka....
Kochana! Lubelskie jak lubelskie, w porównaniu ze Śląskiem czy Warszawą to pewnie jest tu taniej, bo i tak jak kicia napisała - region strasznie biedny, ale w podkarpackim to jest już w ogóle megatanio. Znajomi robili tam w sierpniu wesele, konkretnie 150km od Lublina i jak nam mówili ceny jakie płacą za osobę w lokalu, fotografa, DJa itd. to nam aż się przykro zrobiło, bo w lubelskim po prostu tak tanich usługodawców nie znajdziesz.

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ja zwykle ścinam coś na wzór załącznika włosy tylko grzywkę trochę inaczej... i uwielbiam takie włosy bo są krótkie łatwe do ułożenia na szczotce szybko się suszą

Kicia
, Ty miałaś kiedyś w ogóle takie krótkie włosy?

Cytat:
w ogóle się zastanawiam jak się uczesać na własne wesele, w ostatniej fryzurze nie czułam się zbyt dobrze, taki ulizany koczek to jednak nie ja. Ja tam lubię zarzucić grzywą podczas zabawy ale to nie przejdzie bo w rozpuszczonych nie mogę iść.

Idziemy w przyszłą sobotę na następne wesele i zastanawiam się co by wypróbować. Może coś na bok, albo jakieś półupiecie albo na żywca pójdę i niech coś fryzjerka sama zrobi
Mi też nie leżą ulizane koczki (czy w ogóle koczki), ale półupięcie na bok jak najbardziej polecam. Ja się czułam fenomenalnie w takiej fryzurce i już wiem, że to jest mój typ na własny ślub. Żadnych koków.

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2011-09-07 o 23:05
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 23:05   #3753
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

Kicia
, Ty miałaś kiedyś w ogóle takie krótkie włosy?
tak kochana i już odliczam dni na spotkanie z nożyczami żeby wróciły do tej długości dołączam fotkę stan z sierpnia 2010

edit usunęłam zdjecie

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-09-07 o 23:53
Stary 2011-09-07, 23:13   #3754
niut0
Zakorzenienie

A co myślicie o takich ozdobnych opaskach na ślub?

Do welonu to może za dużo, ale tak myślę, że może na plener do rozpuszczonych włosów (i już pewnie bez welonu) bym ubrała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6_Welon (1).jpg (20,3 KB, 21 załadowań)
Stary 2011-09-07, 23:14   #3755
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Ja np. prądu nie miałam, jakaś poważniejsza awaria w mojej miejscowości chyba jest. Bo wczoraj 3 razy wyłączyli prąd na dłuższy czas. Dzisiaj znowu.
Ale też i w międzyczasie na kontroli u lekarza byłam. Z reguły nie chodze na kontrole jak się dobrze czuję, ale, że tyle na mnie nawrzeszczałyście na wizażu, że o siebie nie dbam to poszłam. No i mam nadziej ę, że po kolejnym syropku to mi już ten wstrętny kaszel minie
No widzisz, bo tu wszyscy się o siebie wzajemnie martwią...

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;29260812]A Ty zdjęcia w sukni wklejałaś? bo nie kojarzę.[/QUOTE]
Nie, w moim salonie nie można robić zdjęć w sukni do czasu, aż się nie zapłaci zaliczki...

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
oki to kiedy załatwiamy formalności
Choćby i zaraz Moja rodzina zaprasza A pendriva masz super

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
uciekam dziewczyny łóżko mnie wzywa słyszę to więc idę posłusznie co by łóżko się nie pogniewało i sprężyny mi w nie wbiło
Ten teks mnie powalił na kolana:ha haha:

Co do kosztów: u nas 50 tys zł, za dwa dni (w drugim dopłacamy 20 zł), mamy 120 osób... Ale uwaga- fotografów mamy za darmo.

Wisiorek za Waszymi radami zamawiam właśnie 10 mm, bo kolczyki mają 8 mm to niech chociaż jest odrobinkę większy...

Świadkowie: u Nas siostra TŻa Jego świadkiem i kuzyn TŻa moim świadkiem (u mnie w rodzinie nie mam nikogo odpowiedniego, nikogo bliskiego i nikogo zaufanego).

Też chciałam oglądać Tap Madl, ale rodzice spali, a ja nie mam w pokoju telewizora
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 23:21   #3756
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość

Też chciałam oglądać Tap Madl, ale rodzice spali, a ja nie mam w pokoju telewizora
jest już na stronie tvn
http://tvnplayer.pl/odcinek,top-mode...2E01,3099.html
Stary 2011-09-07, 23:27   #3757
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
tak kochana i już odliczam dni na spotkanie z nożyczami żeby wróciły do tej długości dołączam fotkę stan z sierpnia 2010

Kiciu bardzo ladnie Ci w tych krotkich wlosach

Cytat:
A co myślicie o takich ozdobnych opaskach na ślub?

Do welonu to może za dużo, ale tak myślę, że może na plener do rozpuszczonych włosów (i już pewnie bez welonu) bym ubrała
podoba mi sie dobry pomysl aby miec cos takiego na plener

ja teraz na pazdziernik planuje zrobic sobie fale/loki i sprawdzic jak dlugo mi wytrzymają. Jak od razy oklapną to na slub bede kombinowala cos z prostymi wlosami:P naturalnie mam lekko krecone wlosy po umyciu pod spodem mam takie loki, ze szok a z gory, od przedzialka nie chce sie niestety tak krecic:/ ale im są dluzsze tym lepeij wyglądaja ( od 2 lat zapuszczam i obecnie mam do polowy plecow), z przodu mam krotsze, bo cieniowane, co nie berdzo mi sie podoba. Chcialabym miec dlugie i rowne wlosy
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 23:34   #3758
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Super! Dziękuję bardzo bardzo Zaczynam oglądać, a później spanie... Dobranoc
Stary 2011-09-07, 23:36   #3759
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Wow, super Ci było w tej fryzurce, zupełnie inaczej niż w długich włosach (ale w długich też Ci fajnie). A mi się kojarzyło, że zawsze miałaś dłuższe, bo chyba jak tylko dołączyłaś wklejałaś nam zdjęcie swoje i TŻ z gór i tam miałaś długie włosy i jak Cię spotkałam to też krótkie nie były

Ja ścięłam na podobną długość w marcu 2010 i rewelacyjnie się czułam z takimi włosami, bo wiadomo - im dłuższe, tym gorzej się układają. Potem też jeszcze kilka razy podcinałam, ale już nie tak krótko. Teraz twardo zapuszczam do ślubu. W sumie nie muszą być nie wiadomo jak długie, ale chcę je wyrównać do jednej długości, bo teraz są wycieniowane.
Stary 2011-09-07, 23:41   #3760
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, super Ci było w tej fryzurce, zupełnie inaczej niż w długich włosach (ale w długich też Ci fajnie). A mi się kojarzyło, że zawsze miałaś dłuższe, bo chyba jak tylko dołączyłaś wklejałaś nam zdjęcie swoje i TŻ z gór i tam miałaś długie włosy i jak Cię spotkałam to też krótkie nie były

Ja ścięłam na podobną długość w marcu 2010 i rewelacyjnie się czułam z takimi włosami, bo wiadomo - im dłuższe, tym gorzej się układają. Potem też jeszcze kilka razy podcinałam, ale już nie tak krótko. Teraz twardo zapuszczam do ślubu. W sumie nie muszą być nie wiadomo jak długie, ale chcę je wyrównać do jednej długości, bo teraz są wycieniowane.
właśnie jakoś tak wyszło wtedy w górach też byłam przed weselem a pól roku wcześniej miałam studniówkę więc też zapuszczałam. Ja się okropnie w tych wlosach co mam czuję. A od sierpnia 2010 już nie ścinałam tylko grzywkę. Sobie wyobraź że do 13 roku życia miałam włosy do pasa... to była masakra

dziękuje za opnie i myślę że ta fryzura bardziej do mnie pasuje bo jest tych włosów trohcę więcej a tak to takie oklapnięte nawet sobie nie wyobrażacie jak ja się będę cieszyła z głupiego ścięcia wlosów bo teraz to nie jestem ja

Stary 2011-09-08, 00:58   #3761
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Wizaż już pewnie śpi, a Gosza buszuje po necie
Byliśmy na małym grillu u siostry mojej.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Aż mi głupio ale chyba muszę się wygadać. Czasem czytam, że niektóre z was nie widzą swoich Tż po 2 tygodnie albo dłużej,a ja nie widzę się z moim i już jestem wkurzona. W sumie nie wiem czy na niego czy nie. Chodzi o to, że wczoraj zawiózł auto do mechanika (swoją drogą wujka, który kasuje jak normalnego klienta, ale trzeba do niego oddawać auto bo wujek). Oczywiście jak zwykle obiecał, że auto będzie dzisiaj. Ja już miałam przeczucie jak będzie...nadal nie jest zrobione. Ja siedzę jak głupek sama w domu i nie wiem co ze sobą zrobić, a mój Tż bawi się pewnie telewizorem mamusi (bo dzisiaj kupiła) i wcale go to nie martwi ani nie wkurza, że kochany wujek znów leci w kulki, bo to już nie pierwszy raz. Przepraszam za te moje (może dziecinne) wypociny, ale jestem zła...może to po prostu zły dzień.
Kochana jak ja Ciebie rozumiem. Bo tak już jest, że z rodziną to najlepiej wychodzi się na zdjęciu. Nie rozumiem tego dlaczego niektórzy ludzie myślą, że jak robią coś znajomym rodzinie, to nie muszą się spieszyć.
I kochana zawsze lepiej się wygadać, nawet tutaj na forum

Cytat:
Kochana! Lubelskie jak lubelskie, w porównaniu ze Śląskiem czy Warszawą to pewnie jest tu taniej, bo i tak jak kicia napisała - region strasznie biedny, ale w podkarpackim to jest już w ogóle megatanio. Znajomi robili tam w sierpniu wesele, konkretnie 150km od Lublina i jak nam mówili ceny jakie płacą za osobę w lokalu, fotografa, DJa itd. to nam aż się przykro zrobiło, bo w lubelskim po prostu tak tanich usługodawców nie znajdziesz.
No właśnie u nas na śląski takie ceny, że szok. Mieszkam na zadopiu, nie czarujmy się. A w lokalu w mojej miejscowości za podstawowe menu w zeszłym roku chcieli 260zł za 2 dni. Do tego napoje po 4 zł (cola, fanta, sprite), dzbanek wody niegazowanej 15 zł. Ile soki nie pamiętam. Lepsze zespoły tez sobie nieźle liczą.

Pisałyście o kosztach wesela. Moim marzeniem jest zmieścić się ze wszystkim do 40tys. A wesele planujemy na 120 os. Oj ciężko będzie!!!!!

I postanowiliśmy w sprawie sypialni!!! Z racji tego, że meble sklepowe nam się nie podobają, a te które ewentualnie bierzemy pod uwagę kosztują majątek, postanowiliśmy robić sypialnię na zamówienie u stolarza. Sami wybierzemy drewno, sami sobie je zaprojektujemy (z pomocą stolarza oczywiście) i będziemy mogli obserwować etapy tworzenia naszych mebli no i będę miała łóżko z materacem na 180x200cm z szufladami bo takie łóżko ciężko było nam znaleźć. I szafę na wymiar sobie zrobiły duuuuuuuużą. A robotę zleciliśmy mojemu szwagrowi. Teraz zastanawiamy się nad drewnem, a robota ruszy z początkiem listopada. Wtedy to musimy już mieć projekt mebli. Jestem przeszcześliwa, a mój TŻ jeszcze bardziej. I szwagier też, bo ma zlecenie.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 07:29   #3762
Nattiv
Zakorzenienie

Wy tu śpicie, a ja do pracy zaraz lecę

Gratuluję PMkom co mają dzisiaj roczek do ślubu
Za tydzień ja mam

Musimy z Tż zmienić mieszkanie, bo obecne mamy tylko do końca września i codziennie jeździmy i oglądamy. Dlatego też nie mam czasu na wizaż Puki co jeszcze żadne nam nie przypadło do gustu. Dobrze, że już zaczęliśmy się rozglądać za jakimś.

Miłego dzionka

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 08:02   #3763
M_ilkaa
Rozeznanie

Witam!!
Nattiv to ja jestem tą PMką, która ma dziś roczek do ślubu !!
Stary 2011-09-08, 08:40   #3764
MARGIDA
Wtajemniczenie

Dzień doberek koleżanki-wizażanki
M_ilkaa gratulacje, teraz już coraz szybciej będzie Ci czas płynął

Widziała,że gadałyście o włosach.Ja mam teraz takie do zapięcia stanika, wg mojej fryzjerki do maja mi urosną tak z 15 cm
Cholery rosną mi bardzo szybko, mam grube i gęste włosy, ale szybko robią się klapnięte i wyglądam jakby mnie krowy wylizała
Dlatego opracowałam plan: tydzień przd ślubem farbka (jestem zmuszona farbować), potem czesanie na ślub, a tydzień później obcinam na krótko
mój TŻ woli, jak dziewczyny mają długie włosy ( no przynajmniej do ramion), ale widzi,że teraz z takimi długimi się męczę i jest ciekawy, jak będę wyglądała z krótkimi
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 08:55   #3765
__Paulinka__
Zakorzenienie

Hej Laski

Zaraz tez pędze do pracy

a co do wlosow jeszcze to nawet nie wiecie ile moich znajomych plci męskiej powiedzialo mi, ze 100 razy bardziej podobają im sie dziewczyny z dlugimi wlosami, ze nawet najladniejsza dziewczyna w wlosach obcietych krotko odpada na starcie... no ja sie abslutnie z tym nie zgadzam bo niektorym dziewczynom jest wiele ladniej w krotkich niz w dlugich. Moj TZ na szczescie woli tez jak mam dlugie wlosy (wogole mi mowi, ze nie mam scinac) a ja tez sie w takich najlepiej czuje
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:01   #3766
niut0
Zakorzenienie

ale u mnie zimno Tylko 13 st, a jeszcze w poniedziałek było 28

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Hej Laski

Zaraz tez pędze do pracy

a co do wlosow jeszcze to nawet nie wiecie ile moich znajomych plci męskiej powiedzialo mi, ze 100 razy bardziej podobają im sie dziewczyny z dlugimi wlosami, ze nawet najladniejsza dziewczyna w wlosach obcietych krotko odpada na starcie... no ja sie abslutnie z tym nie zgadzam bo niektorym dziewczynom jest wiele ladniej w krotkich niz w dlugich. Moj TZ na szczescie woli tez jak mam dlugie wlosy (wogole mi mowi, ze nie mam scinac) a ja tez sie w takich najlepiej czuje
Mój TŻ właśnie na odwrót, cały czas wspomina jaki mi ładnie było w krótkich włosach i molestuje o ścięcie Nawet mnie już raz do fryzjera umówił
Stary 2011-09-08, 09:09   #3767
justyna_g4
Zakorzenienie

Witajcie dziewczynki dzisiaj z rana!

Cytat:
Mi też nie leżą ulizane koczki (czy w ogóle koczki), ale półupięcie na bok jak najbardziej polecam. Ja się czułam fenomenalnie w takiej fryzurce i już wiem, że to jest mój typ na własny ślub. Żadnych koków.
Ja mam proste włosy gdzieś do łopatek (narazie wycieniowane czyli najkrótsze do ramion) i miałam właśnie na wesele w maju połupiecie z loków. Ogólnie fryzura mi się podobała, ale chyba nie mogę takiej mięć bo te najdłuższe mi się wyprostowały i na koniec nie wyglądało to już tak dobrze. Muszę chyba poszukać czegoś z prostych ale jakoś nie mam pomysłu. Załączę wam zdjęcia takich co znalazłam.

Cytat:
właśnie jakoś tak wyszło wtedy w górach też byłam przed weselem a pól roku wcześniej miałam studniówkę więc też zapuszczałam. Ja się okropnie w tych wlosach co mam czuję. A od sierpnia 2010 już nie ścinałam tylko grzywkę. Sobie wyobraź że do 13 roku życia miałam włosy do pasa... to była masakra

dziękuje za opnie i myślę że ta fryzura bardziej do mnie pasuje bo jest tych włosów trohcę więcej a tak to takie oklapnięte nawet sobie nie wyobrażacie jak ja się będę cieszyła z głupiego ścięcia wlosów bo teraz to nie jestem ja
wow trudno mi sobie wyobrazić. Ja raz w życiu miałam krótkie, na początku gimnazjum ( jak była moda na pazia-tak to się chyba nazywało). Od tamtego czasu mam tak mniej więcej włosy do ramion i mocno wycieniowane. Mój Tż uwielbia długie włosy i w życiu nie pozwoli mi ich tak krótko ściąć. Ale ta fryzurka, która załączyłyście bardzo mi się podoba!

Cytat:
Wizaż już pewnie śpi, a Gosza buszuje po necie
Byliśmy na małym grillu u siostry mojej.

Kochana jak ja Ciebie rozumiem. Bo tak już jest, że z rodziną to najlepiej wychodzi się na zdjęciu. Nie rozumiem tego dlaczego niektórzy ludzie myślą, że jak robią coś znajomym rodzinie, to nie muszą się spieszyć.
I kochana zawsze lepiej się wygadać, nawet tutaj na forum

Bardzo Ci dziękuję
Co do tej sytuacji to był chyba pierwszy dzień od długiego czasu, że się nie widzieliśmy. Dziś rano jak wstałam mama od razu do mnie co się stało? Czy Tż pracuje na popołudnie? Czy się pokłóciliśmy? Aż byłam w szoku, że się tak przejmuje bo na początku jakoś wielką sympatią go nie darzyła.

Cytat:
Napisane przez M_ilkaa Pokaż wiadomość
Witam!!
Nattiv to ja jestem tą PMką, która ma dziś roczek do ślubu !!
gratuluje
Ja jeszcze trochę poczekam, a dłuży mi się jak cholera!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2k85c21d2929.jpg (25,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3b661541001cdbe54db2a09f.jpg (30,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (10,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 79e2af5d001a89d84dda5e0c.jpg (15,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c2a12697002069c34dc4031e.jpg (35,2 KB, 23 załadowań)

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png

Edytowane przez justyna_g4
Czas edycji: 2011-09-08 o 10:38
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:39   #3768
Ania_M_
Raczkowanie

Mój też lubi długie włosy, ja w sumie też.
Ja mam tylko taki problem, że jak tylko pomyślę o jakiejś zmianie w kwestii włosów to najczęściej ją realizuję.
Czyli jak mnie najdzie na zmianę koloru to nie wytrzymuje - zmieniam, w tym roku np. miałam chyba 4 kolory w tym rudy a za zwyczaj jestem blondynką
Jak mam chęć podciąć włosy - to to robię SAMA
Jak mam chęć na coś w stylu grzywki na boczek - też to robię SAMA
Czasem później żałuję a czasem jestem z siebie dumna ale generalnie jak tylko chcę jakiejś zmiany to muszę ją wprowadzić.
Do ślubu zapuszczam i staram się nie farbować póki co odrost jest malutki bo na sierpniowe wesele kuzynki farbowałam czy wytrzymam nie wiem może być ciężko zwłaszcza jeśli pójdę do pracy

justyna_g4 Ostatnia fryzura nawet fajna pozwoliłam sobie zapisać

Edytowane przez Ania_M_
Czas edycji: 2011-09-08 o 09:42
Ania_M_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:39   #3769
(kicia)
Zakorzenienie

Dzień dobry

U mnie też dziś zimno 15stopni i wieje zimny wiatr

Wszystkim mającym dziś rok do ślubu gratuluję

Stary 2011-09-08, 09:53   #3770
evoonia86
Zakorzenienie

dzień dobry u mnie tez zimno za oknem a teraz nadrabiam to, co naskrobałyście od wczoraj

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Ania_M_ Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam, dziewczyny kogo bierzecie na świadka/świadkową?
Czy kogoś z rodziny czy koleżankę, przyjaciółkę?

Mam z tym nie lada problem
u nas będzie siostra Tż-ta i chłopak mojej siostry ( a z tego co mówią, to w niedalekiej przyszłości mój szwagier )

Cytat:
Widziałam się ostatnio z koleżankami z liceum i jedna z nich się obcięła na takiego boba ala Victoria Beckham i tak cudownie wyglądała idealnie do niej pasowało
no i mnie też naszła ochota, żeby się obciąć ale za 9 miesięcy wesele i co ja potem z włosami zrobię Już nie mówię, że tak krótko jak ona, może coś takiego jak w załączniku bije się z myślami
ja też czasem mam takie mysli, żeby jakoś sobie obciąć włoski. ale zaraz potem przychodzi myśl, że przed weselem będę jęczała, że z takimi nic nie zrobię dlatego z wszelkimi kombinacjami na włosach wstrzymam się do ślubu. później coś pomyślę.
Stary 2011-09-08, 10:04   #3771
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Helooł

talkative2
89Madzia89 Mała999 agatusia88 annie_rosa M_ilkaa Lilith890502
dziewczyny gratuluję roku do ślubu

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość

Musimy z Tż zmienić mieszkanie, bo obecne mamy tylko do końca września i codziennie jeździmy i oglądamy. Dlatego też nie mam czasu na wizaż Puki co jeszcze żadne nam nie przypadło do gustu. Dobrze, że już zaczęliśmy się rozglądać za jakimś.

Miłego dzionka
Powodzenia z szukaniem mieszkania!!! I życzę Wam znalezienia nowego, przestronnego, w dobrej cenie i ładnej okolicy!!!

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
Widziała,że gadałyście o włosach.Ja mam teraz takie do zapięcia stanika, wg mojej fryzjerki do maja mi urosną tak z 15 cm
Cholery rosną mi bardzo szybko, mam grube i gęste włosy, ale szybko robią się klapnięte i wyglądam jakby mnie krowy wylizała
Dlatego opracowałam plan: tydzień przd ślubem farbka (jestem zmuszona farbować), potem czesanie na ślub, a tydzień później obcinam na krótko
mój TŻ woli, jak dziewczyny mają długie włosy ( no przynajmniej do ramion), ale widzi,że teraz z takimi długimi się męczę i jest ciekawy, jak będę wyglądała z krótkimi
Jak ja bym chciała, żeby mi podrosły w ciągu roku chociaż 10 cm. Niestety takie włosy mam, że zatrzymują sie na pewnym poziomie, a dalej ani rusz. No i tak samo, im dłuższe tym bardziej oklapnięte. Ciężkie mam włosy, ciężko mi się je układa, ale nie poddaje się, bo mają być długie. Z resztą TŻ się raz obraził jak ścięłam do ramion. A teraz mam do połowy pleców.

Cytat:
Muszę chyba poszukać czegoś z prostych ale jakoś nie mam pomysłu. Załączę wam zdjęcia takich co znalazłam.
Mi sie ta z kwiatkiem na boku podoba.

No i chyba obronę będę miała 14, 15 lub 16 września, czyli za tydzień

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-09-08, 10:05   #3772
(kicia)
Zakorzenienie

A z moim facetem to się w kwestii włosów nie dogadam bo on jak to on stwierdził że mi ładnie i z krótkimi i z długimi i że lubi jak to się zmienia tzn mam krótkie potem trochę odrosną a potem znowu są krótkie. Że taka odmiana trochę

Stary 2011-09-08, 10:13   #3773
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
no ok.315km więc w dwie strony to 630 ;/

a ciekawe dlaczego :P ktoś tu by chciał zobaczyć jagódkę w sukni na żywo :P

hehe byłabym pierwszą osoba która by zobaczyla suknię
tak w ogóle to witam
pochmurno jak cholera :/
w kwestii włosów to tż lubi mnie i w długich i w krótszych no ale przed weselem nie obcinam już bo chcę żeby mi coś sensownego fryzjerka wymodziła na głowie

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem

Edytowane przez madzia2306
Czas edycji: 2011-09-08 o 10:15
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:16   #3774
tenebrosa
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
a co do wlosow jeszcze to nawet nie wiecie ile moich znajomych plci męskiej powiedzialo mi, ze 100 razy bardziej podobają im sie dziewczyny z dlugimi wlosami, ze nawet najladniejsza dziewczyna w wlosach obcietych krotko odpada na starcie...
Ja miałam przez większość życia włosy prawie do pasa, znacząco skróciłam dopiero po I roku studiów. Ale mój TŻ właśnie nie lubi zbyt długich włosów, więc moje lekko za ramiona bardzo mu się podobają I do tej pory wspomina też jak miałam bardzo mocno wycieniowane, od samej góry. Może po ślubie się na coś takiego zdecyduję, teraz jednak chcę je wyrównać do jednej długości.

Cytat:
Ja mam proste włosy gdzieś do łopatek (narazie wycieniowane czyli najkrótsze do ramion) i miałam właśnie na wesele w maju połupiecie z loków. Ogólnie fryzura mi się podobała, ale chyba nie mogę takiej mięć bo te najdłuższe mi się wyprostowały i na koniec nie wyglądało to już tak dobrze. Muszę chyba poszukać czegoś z prostych ale jakoś nie mam pomysłu. Załączę wam zdjęcia takich co znalazłam.
Z tych załączonych zdjęć podoba mi się nr 2 i ostatnia, ale w tych fryzurkach i tak są lekkie fale i to mi się podoba. Moje też nie wytrzymują długo w loczkach i się prostują, ale mam nadzieję, że na ślub czymś mocniejszym mi je spryskają. W końcu istnieją takie specyfiki jak beton czy cement do włosów, więc może dadzą radę

Cytat:
Napisane przez Ania_M_ Pokaż wiadomość
Jak mam chęć podciąć włosy - to to robię SAMA
Jak mam chęć na coś w stylu grzywki na boczek - też to robię SAMA
Czasem później żałuję a czasem jestem z siebie dumna ale generalnie jak tylko chcę jakiejś zmiany to muszę ją wprowadzić.
O, ja to samo Do fryzjerki chodzę cieniować, ale grzywka i farbowanie jest mojego autorstwa. I też pewnie nie wytrzymam, żeby nie farbować do ślubu. Nie robiłam tego prawie rok, ale na wiosnę nie wytrzymałam i musiałam nadać im w końcu konkretny kolor. Do ślubu też będą farbowane, bo mój naturalny jest taki nijaki - bardzo ciemny blond/bardzo jasny brąz z poblaskami rudego, eh, nawet trudno to określić. A w czerni się uwielbiam

Zmykam do pracy!
Stary 2011-09-08, 10:17   #3775
madzia2306
Zakorzenienie

mój naturalny kolor włosów mam taki zrudziały bardzo nie fajny więc od dawna farbuję włosy

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:18   #3776
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Witam

Gratuluję wszystkim roku do ślubu, mi się dłuży przeokropnie i czekam na 2 z przodu...

Dziś pierwszy raz od dłuższego czasu wstałam o 7.00, bo zawsze wstawałam około 10.00 I czuję jakiś nadmiar energii Już nawet do lekarza i do dentysty zdążyłam zajechać

Włosy... Wkleję Wam zdjęcie moich z liceum, które, jak już kiedyś pisałam, zas***a fryzjerka miała podciąć i obcięła ich 20 cm... Były jeszcze dłuższe, niż na zdjęciu, ale nie mam fotki niestety... Ale bardzo tęsknię za taką ich długością i nawet to, że kilka razy zamoczyły się w kiblu mi z perspektywy czasu nie przeszkadza Teraz mam wycieniowane (żałuję okropnie!) i modlę się, aby do ślubu urosły poniżej pasa, a teraz nawet do pasa nie sięgają Mam przedziałek na bok, kolor bez zmian (nigdy nie farbowałam) a TŻ uwielbia je takie długaśne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ja i Asia 3.jpg (62,8 KB, 48 załadowań)
Stary 2011-09-08, 10:28   #3777
M_ilkaa
Rozeznanie

Cytat:
Witam

Gratuluję wszystkim roku do ślubu, mi się dłuży przeokropnie i czekam na 2 z przodu...

Dziś pierwszy raz od dłuższego czasu wstałam o 7.00, bo zawsze wstawałam około 10.00 I czuję jakiś nadmiar energii Już nawet do lekarza i do dentysty zdążyłam zajechać

Włosy... Wkleję Wam zdjęcie moich z liceum, które, jak już kiedyś pisałam, zas***a fryzjerka miała podciąć i obcięła ich 20 cm... Były jeszcze dłuższe, niż na zdjęciu, ale nie mam fotki niestety... Ale bardzo tęsknię za taką ich długością i nawet to, że kilka razy zamoczyły się w kiblu mi z perspektywy czasu nie przeszkadza Teraz mam wycieniowane (żałuję okropnie!) i modlę się, aby do ślubu urosły poniżej pasa, a teraz nawet do pasa nie sięgają Mam przedziałek na bok, kolor bez zmian (nigdy nie farbowałam) a TŻ uwielbia je takie długaśne
imponująca długość! ja na komunie miałam najdłuższe w swoim życiu
Stary 2011-09-08, 10:30   #3778
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:

Jakie długaśne Mi to się marzą do pasa, tak jak miała w gimnazjum, potem ścięłam do ramion i żałowałam okropnie. A teraz za cholerę nie chcą rosnąc bardziej. A podcinać co jakiś czas muszę, by kondycyjnie je wzmocnić. No i tak mi się zbliża wizyta u fryzjera i korci mnie, żeby wycieniować jeszcze przed obroną. Ale przed ślubem to nie jest dobry pomysł...

Właśnie przesłuchuje nowy album Red Hit Chili Peppers. Fakt nie jest to to samo RHCP jak z czasów Mothers Milk, czy Blood Sugar Sex Magic, ale nadal ich uwielbiam i jako prezent po obronie kupuję sobie ich oryginalny nowy album Taki prezent sobie zrobię, a co!

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-09-08, 10:32   #3779
kasia_kuku
Zakorzenienie

Heloł, heloł!

Do pooglądania przy porannej kawusi: http://lula.pl/lula/56,111788,102454...2011.html?bo=1 )

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:35   #3780
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie długaśne Mi to się marzą do pasa, tak jak miała w gimnazjum, potem ścięłam do ramion i żałowałam okropnie. A teraz za cholerę nie chcą rosnąc bardziej. A podcinać co jakiś czas muszę, by kondycyjnie je wzmocnić. No i tak mi się zbliża wizyta u fryzjera i korci mnie, żeby wycieniować jeszcze przed obroną. Ale przed ślubem to nie jest dobry pomysł...

Właśnie przesłuchuje nowy album Red Hit Chili Peppers. Fakt nie jest to to samo RHCP jak z czasów Mothers Milk, czy Blood Sugar Sex Magic, ale nadal ich uwielbiam i jako prezent po obronie kupuję sobie ich oryginalny nowy album Taki prezent sobie zrobię, a co!
Też ich ostatnio słuchałam bo mój Tż ma ich płytę w radiu w samochodzie. Płyta całkiem całkiem, zgadzam się, że to nie to samo RHCP co kiedyś.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości