Z serii jak faceci z nami wytrzymują... - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-13, 22:17   #151
201608251020
Konto usunięte

Dot.: Z serii jak faceci z nami wytrzymują...

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Eeee... bo nie rozumiem? Czemu po kilku żartobliwych sytuacjach zakładasz, że każda z nas zachowuje się tak na co dzień i to przez cały czas?

Nie ogarniam, czy do niektórych nie dociera, że te sytuacje są żartobliwe i trafiają w poczucie humoru obojga partnerów? I to nie znaczy, że żadna z nas nie robi kariery, nie potrafi sama podejmować decyzji itd Skąd takie daleko idące wnioski? Zadziwia mnie to rozumowanie.
Oj Nar, przez Ciebie po prostu frustracja przemawia, bo pewnie wiecznie siedzisz w domu.
Post zrobił mi wieczór w sumie dobrze, bo powinnam się uczyć (ale może se odpuszczę, kariery i tak nie zrobię ).

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
cytuję jedną Wizażankę, ale to dotyczy też innych.
czemu zawsze przychodzi ktoś, kto psuje dobrą zabawę?
Bo trzeba trochę pokazać się prawda ? Na zasadzie "och, jak dobrze że mnie to nie dotyczy, ja to jestem lepsza/normalniejsza"

Na przykładzie pierogów - wątek o ulubionych pierogach odwiedziłaby pewnie Wizażanka traktująca o jakichś tam szkodliwych efektach jedzenia pierogów, w ogóle co my sobie wyobrażamy tak ciągle pierogi i pierogi?
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 22:18   #152
aaangaaa
Raczkowanie

Cathas jeśli nie masz nic do wniesienia do tego wątku zgodnie z jego tematyką, to daruj sobie wypowiedzi w stylu "Wy naprawdę uważacie to za normalne?"

TAK UWAŻAM SIĘ ZA NORMALNĄ!!!
I nie mam ku temu podstaw by sądzić inaczej...

A dla wszystkich potomnych, którzy czepiają się o kobiecie zachowania powiem tylko jedno:

Normalność bywa nudna, odmienność zawsze jest interesująca.
aaangaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 22:18   #153
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Cytat:
Eeee... bo nie rozumiem? Czemu po kilku żartobliwych sytuacjach zakładasz, że każda z nas zachowuje się tak na co dzień i to przez cały czas?

Nie ogarniam, czy do niektórych nie dociera, że te sytuacje są żartobliwe i trafiają w poczucie humoru obojga partnerów? I to nie znaczy, że żadna z nas nie robi kariery, nie potrafi sama podejmować decyzji itd Skąd takie daleko idące wnioski? Zadziwia mnie to rozumowanie.
Bo traktujecie to jako coś...normalnego, więc śmiem wątpić, by to były jednorazowe wyskoki.

Stąd takie wnioski, ze kilka z Was same siebie określiło jako istoty emocjonalne, kierowane hormonami, które nie za bardzo umieją podjąć zdecydowaną decyzję. Każda z tych cech skreśla daną osobę na każdej posadzie powyżej szczebla sekretarki.
Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
cytuję jedną Wizażankę, ale to dotyczy też innych.
czemu zawsze przychodzi ktoś, kto psuje dobrą zabawę?
Bo to wolne forum jest. O ile mnie pamięć nie myli, istnieją także fora prywatne.
Cytat:
Napisane przez Caramel1 Pokaż wiadomość
bo wszystkie ideały na Wizażu chcą się wypowiedzieć na temat, ktory ich nie dotyczy
Nie jestem ideałem, no i neistety ten temat mnie dotyczy chociażby przez sam fakt dzielenia z Wami jednej płci. Poza tym, moja opinia jest co najmniej tak sensowna, jak Wasze twierdzenie, że silna kobieta to taka co sama popyla z torbami, bo to takie niezależne!
Szkoda, że nie miałyście wzorców silnych, inteligentnych ,zabawnych kobiet, które z facetami robią co chcą, nie znając słowa "foch".
Aaangaaa - czytanie ze zrozumieniem się kłania - nie pytałam o to czy Wy jesteście normalne, tylko czy pewne Wasze zachowania uważać za naprawdę akceptowalne na codzień. A to różnica.

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!

Edytowane przez Cathas
Czas edycji: 2011-09-13 o 22:21
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 22:22   #154
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cathas Pokaż wiadomość
Każda z tych cech skreśla daną osobę na każdej posadzie powyżej szczebla sekretarki.
No na szczęście to nie Ty będziesz zatrudniała wszystkie wypowiadające się tutaj...
Cytat:
które z facetami robią co chcą, nie znając słowa "foch".
Nie, nie miałyśmy wzorców kobiet które muszą "robić z facetami co chcą". Może dlatego że mamy normalnych facetów, z którymi nie trzeba "robić" nic bo robią sami, a instytucja focha jest raczej przekomarzaniem, czego zdajesz się nie rozumieć.
Coraz częściej się przekonuję że te współczesne "silne i zdecydowane kobiety" są pozbawione poczucia humoru. Tudzież mają tak specyficzne że do mnie (i na szczęście do mojego faceta również) ono za Chiny nie przemawia.
Stary 2011-09-13, 22:25   #155
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
No na szczęście to nie Ty będziesz zatrudniała wszystkie wypowiadające się tutaj...

Nie, nie miałyśmy wzorców kobiet które muszą "robić z facetami co chcą". Może dlatego że mamy normalnych facetów, z którymi nie trzeba "robić" nic bo robią sami, a instytucja focha jest raczej przekomarzaniem, czego zdajesz się nie rozumieć.
Coraz częściej się przekonuję że te współczesne "silne i zdecydowane kobiety" są pozbawione poczucia humoru. Tudzież mają tak specyficzne że do mnie (i na szczęście do mojego faceta również) ono za Chiny nie przemawia.
Taką mam nadzieję.

Moze się jednak idź poucz. O przenośni, ew. metaforze, ew. idiomach.

Spoko, trudno by ktoś kto lubi zachowywać się jak 14-latka pojmował specyficzny humor.

Stary 2011-09-13, 22:26   #156
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Bo traktujecie to jako coś...normalnego, więc śmiem wątpić, by to były jednorazowe wyskoki.

Stąd takie wnioski, ze kilka z Was same siebie określiło jako istoty emocjonalne, kierowane hormonami, które nie za bardzo umieją podjąć zdecydowaną decyzję. Każda z tych cech skreśla daną osobę na każdej posadzie powyżej szczebla sekretarki.
eeee no sorry, ale co jest nienormalnego w żartach z ukochanym?

Poza tym to, że uważam coś za normalne nie znaczy, że robię to non stop. Np. uważam, że chodzenie na basen jest normalne, ale nie chodzę tam codziennie. Uważam, że oglądanie tv jest normalne, ale nie robię tego cały czas. Uważam, że miliard rzeczy na świecie jest normalnych, co nie zmienia faktu, że nie robię każdej z tych rzeczy codziennie przez cały czas.

Trochę logiki w wypowiedziach by się przydało.

I nie wydaje mi się, byś była właściwą osobą do oceny zawodowych kwalifikacji wypowiadających się tutaj Wizażanek

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 22:28   #157
201608251020
Konto usunięte

Cytat:

Moze się jednak idź poucz. O przenośni, ew. metaforze, ew. idiomach.
Wiesz o tym, że jesteś chamska i niemiła w swoich wypowiedziach? Nie no, na pewno wiesz.
W związku z tym - podtrzymuję, że wolę być 14-latką niż ekhm... SILNĄ KOBIETĄ.
Stary 2011-09-13, 22:29   #158
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Cytat:
eeee no sorry, ale co jest nienormalnego w żartach z ukochanym?

Poza tym to, że uważam coś za normalne nie znaczy, że robię to non stop. Np. uważam, że chodzenie na basen jest normalne, ale nie chodzę tam codziennie. Uważam, że oglądanie tv jest normalne, ale nie robię tego cały czas. Uważam, że miliard rzeczy na świecie jest normalnych, co nie zmienia faktu, że nie robię każdej z tych rzeczy codziennie przez cały czas.

Trochę logiki w wypowiedziach by się przydało.

I nie wydaje mi się, byś była właściwą osobą do oceny zawodowych kwalifikacji wypowiadających się tutaj Wizażanek
W żartach nic. Ale część opisanych tu sytuacji i ich wytłumaczenie przekracza granice absurdu i głupotki.

Zawodowych kwalifikacji nie oceniam, a bardziej intelektualno-osobowościowe, jak już.

Stary 2011-09-13, 22:30   #159
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Oj Nar, przez Ciebie po prostu frustracja przemawia, bo pewnie wiecznie siedzisz w domu.
Post zrobił mi wieczór w sumie dobrze, bo powinnam się uczyć (ale może se odpuszczę, kariery i tak nie zrobię ).
No ja właśnie ostatnio siedzę, bo mam przestój Dzięki Bogu, jeszcze tylko kilka dni... To może dlatego? :P

Ale ja sie nie odzywam, idę pisać CV, bo posada sekretarki w firmie obok się zwolniła.

Stary 2011-09-13, 22:30   #160
visionAM
Zakorzenienie

Dokładnie, tak jak i ja już pisałam - część opisanych tutaj sytuacji jest bardzo zabawna i od razu wiadomo, że to żarty i przekomarzanie się, ale niektóre to ewidentnie ... dla mnie po prostu debilizm
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 22:31   #161
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Cytat:
Wiesz o tym, że jesteś chamska i niemiła w swoich wypowiedziach? Nie no, na pewno wiesz.
W związku z tym - podtrzymuję, że wolę być 14-latką niż ekhm... SILNĄ KOBIETĄ.

No to niewiele się różnię od niektórych z Was, c'nie?

A chamska nie musi być tylko SILNA KOBIETA ale i głupiutka gąska, co doskonale pokazuje ten wątek.

A poza tym, co ja poradzę, ze mnie strzela, jak ktoś nie rozumie przenośni i się o to oburza? No, niestety, nic nie poradzę, choć się staram.

Stary 2011-09-13, 22:34   #162
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Ale ja sie nie odzywam, idę pisać CV, bo posada sekretarki w firmie obok się zwolniła.
A przyjmują tam nieletnie na sprzątaczki?

Ja proponuję dziewczynom od debilizmów, głupotek i innych tego typu założyć osobny wątek typu "nie lubię zwracać się do mojego faceta infantylnie, jestem wyzwolona". Tutaj niestety śmiecicie, pisząc nie na temat, wątek miał być o pewnych sytuacjach z życia wziętych a nie opiniach "co ja myślę na temat was wszystkich tu zebranych".

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:

A chamska nie musi być tylko SILNA KOBIETA ale i głupiutka gąska, co doskonale pokazuje ten wątek.

A poza tym, co ja poradzę, ze mnie strzela, jak ktoś nie rozumie przenośni i się o to oburza? No, niestety, nic nie poradzę, choć się staram.
c'nie. Ode mnie różnisz się diametralnie. Na szczęście.
Stary 2011-09-13, 22:37   #163
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
W żartach nic. Ale część opisanych tu sytuacji i ich wytłumaczenie przekracza granice absurdu i głupotki.

Zawodowych kwalifikacji nie oceniam, a bardziej intelektualno-osobowościowe, jak już.
No faktycznie, nie ma to jak ocenić kwalifikacje intelektualno-osobowościowe po kilku postach.

Kurde, na Wizażu już nie da się stworzyć wątku z przymrużeniem oka, bo od razu ktoś, dla kogo takie poczucie humoru jest prostackie i dziecinne musi zepsuć ten wątek, zacząć filozofować, wysnuwać swoje teorie i ogólnie niszczyć zabawę.
Trochę dystansu i luzu, no na litość, cóż cię obchodzi, w jaki sposób ludzie w swoich związkach żartują? I po cóż od razu stwierdzać, że te osoby dzięki takim żartom wyżej stanowiska sekretarki nie podskoczą?

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:

Och na litość, a nas może strzelać, że ktoś nie rozumie naszego poczucia humoru i się o to oburza. No i? Kurde, to jest tak względne pojęcie, że nie wolno oceniać cudzego poczucia humoru, każdego śmieszy co innego, czy trzeba od razu oceniać, które żarty są w porządku, a które nie? Jak nie podobają ci się opisywane sytuacje, nie śmieszą cię, to nie musisz się tutaj wypowiadać. Ja się nie wypowiadam w wątku o Jerrym Springerze, bo mnie on nie bawi, ale nie oceniam ludzi, którzy lubią ten program. Jak lubią to ich sprawa.

Daj nam w spokoju zjeść nasze pierogi

Stary 2011-09-13, 22:42   #164
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Cytat:
No faktycznie, nie ma to jak ocenić kwalifikacje intelektualno-osobowościowe po kilku postach.

Kurde, na Wizażu już nie da się stworzyć wątku z przymrużeniem oka, bo od razu ktoś, dla kogo takie poczucie humoru jest prostackie i dziecinne musi zepsuć ten wątek, zacząć filozofować, wysnuwać swoje teorie i ogólnie niszczyć zabawę.
Trochę dystansu i luzu, no na litość, cóż cię obchodzi, w jaki sposób ludzie w swoich związkach żartują? I po cóż od razu stwierdzać, że te osoby dzięki takim żartom wyżej stanowiska sekretarki nie podskoczą?

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Och na litość, a nas może strzelać, że ktoś nie rozumie naszego poczucia humoru i się o to oburza. No i? Kurde, to jest tak względne pojęcie, że nie wolno oceniać cudzego poczucia humoru, każdego śmieszy co innego, czy trzeba od razu oceniać, które żarty są w porządku, a które nie? Jak nie podobają ci się opisywane sytuacje, nie śmieszą cię, to nie musisz się tutaj wypowiadać. Ja się nie wypowiadam w wątku o Jerrym Springerze, bo mnie on nie bawi, ale nie oceniam ludzi, którzy lubią ten program. Jak lubią to ich sprawa.

Daj nam w spokoju zjeść nasze pierogi

Nie chodziło mi tu o żarty, czytaj uważnie, proszę.

I cały czas powtarzam nie chodzi mi tu o żarty, ale o fochy o głupoty i robienie z siebie głupiutkiej sierotki całkiem serio.

A poza tym, ten wątek przerażająco często nie wydaje się być "z przymruzeniem oka".

No i nie rozumiesz, że nie piszę tu o żartach.

Edytowane przez Cathas
Czas edycji: 2011-09-13 o 22:43
Stary 2011-09-13, 22:44   #165
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Nie rozumiesz, że nie piszę tu o żartach.
A Ty nie rozumiesz że my cały czas o nich piszemy? Nie każdy ma takie pojmowanie żartu jak Ty, ciężko to zrozumieć?
Stary 2011-09-13, 22:47   #166
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Paollino - No ja kto są żarty, to może rzeczywiście stąd pójdę, bo jeszcze na mnie przejdzie. <żart, żeby nie było>
Cytat:
Napisane przez aaangaaa Pokaż wiadomość
Może zacznę rozmowa z wczoraj:

ON: Ejj co ci jest?
ONA: Nic mi nie jest
ON: Ale przeciez widze, ze cos jest nie tak....
ONA: Przestan mnie meczyc - przeciez powiedzialam ci juz ze wszystko oki
ON: Ok
(mija kilkuminutowa cisza)
ONA: No naprawde nie widzisz, ze cos sie stalo?? Rany - trzeba przeliterowac?? - ty mnie naprawde chyba nie znasz :/
Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Idziemy ostatnio przez CH. I nagle patrzę a drugą stroną korytarza idzie jakaś lalunia, patrzy w naszą stronę i się uśmiecha. Chwila zastanowienia - nie znam jej. Patrzę na TŻ a ten też się uśmiecha więc się gotuję...

ja: /kuksaniec w bok/ do kogo się tak cieszysz?!
on: co?
ja: pytam co to za jedna!!
on: kto?
ja: Głuchy jesteś? Co to za blondyna się pytam! I dlaczego się do ciebie uśmiecha? Dlaczego ty się do niej uśmiechasz?! Żądam wyjaśnień!
on: Kochanie, tam stoi mój znajomy (i wskazuje na gościa stojącego po drugiej stronie alejki) i się z nim witałem.
ja:
Cytat:
Napisane przez BlackBunny Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam.

Ja: Skarbie, jak chcesz się spotkać dziś z kumplami, to powiedz, spotkamy się jutro.
On: Na pewno?
Ja: No jasne, baw się dobrze.
On: Ok, to widzimy się jutro.
Ja: Aha, spoko... widzę, że kumple ważniejsi.
Cytat:
Napisane przez Pingwineczka Pokaż wiadomość
Jeszcze mi się przypomniało.

Dołek na tle: "Jestem gruba, najgrubsza na świecie, jak można kochać takiego kaszalota". Pół godziny marudzenia na temat. Mąż cierpliwie wysłuchuje i pociesza mówiąc, że to nie prawda bo jestem śliczna i w ogóle.
Ja nagle: Chcę ptasie mleczko.
Mąż: przecież dopiero co płakałaś, że jesteś gruba.
Ja: No tak, żałujesz mi i wyliczasz! I jeszcze uważasz, że jestem brzydka.
Mąż:

Innym razem mąż jedzie do sklepu:
Ja: Kup mi paczkę ciastek (wie które).
Pojechał, wraca z dwoma paczkami.
Ja: Dlaczego dwie, przecież mówiłam, że jedną chcę. Kto to teraz zje? Wiesz ile to ma kalorii?
Po czym pożarłam mlaszcząc radośnie wszystkie ciacha.
Ja: I czemu nie kupiłaś mi 3 paczek? Przecież wiesz, że ja te ciastka uwielbiam. Teraz przez ciebie mam niedosyt!

Stary 2011-09-13, 22:48   #167
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
ON: Ejj co ci jest?
ONA: Nic mi nie jest
ON: Ale przeciez widze, ze cos jest nie tak....
ONA: Przestan mnie meczyc - przeciez powiedzialam ci juz ze wszystko oki
ON: Ok
(mija kilkuminutowa cisza)
ONA: No naprawde nie widzisz, ze cos sie stalo?? Rany - trzeba przeliterowac?? - ty mnie naprawde chyba nie znasz :/
ze niby to jest zart? bo mi sie nie wydaje, a wrecz przeciwnie, zaloze sie ze to bylo calkiem serio.

edit: Cathas, widze ze cytowalaysmy to samo

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 22:49   #168
visionAM
Zakorzenienie

no według mnie to też nie są żarty
tylko typowy przykład infantylizmu i głupoty. szkoda mi tylko tych facetów... ja bym nie zniesła takiej baby...

a już w ogóle to:
Cytat:
Ja: Skarbie, jak chcesz się spotkać dziś z kumplami, to powiedz, spotkamy się jutro.
On: Na pewno?
Ja: No jasne, baw się dobrze.
On: Ok, to widzimy się jutro.
Ja: Aha, spoko... widzę, że kumple ważniejsi.
jakbym była facetem to z miejsca bym zerwała z taką osobOM
Stary 2011-09-13, 22:50   #169
advena85
Zadomowienie

Nie rozumiem po co czytać wątek, który wkurza, nie podoba się lub wydaje się dla kogoś idiotyczny. Skoro coś komuś tu nie pasuje, to proszę... forum ma wiele innych tematów, a jak i to nie wystarcza, to można założyć własny= lepszy/mądrzejszy/dojrzalszy. Jak czytam "mądrości" niektórych dziś tu piszących, to stwierdzam, że wolę raz na jakiś czas zachować się głupiutko, niż na co dzień zachowywać się, jakby wciśnięto mi kij od szczotki w
Jak zwykle wątek "rozrywkowy" zamieniłyście w durną dysputę "kto ma rację i jest mądrzejszy/lepszy/ciekawszy...."

Edytowane przez advena85
Czas edycji: 2011-09-13 o 22:52
advena85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 22:51   #170
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
ze niby to jest zart? bo mi sie nie wydaje, a wrecz przeciwnie, zaloze sie ze to bylo calkiem serio.

edit: Cathas, widze ze cytowalaysmy to samo

Great minds think alike.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez advena85 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem po co czytać wątek, który wkurza, nie podoba się lub wydaje się dla kogoś idiotyczny. Skoro coś komuś tu nie pasuje, to proszę... forum ma wiele innych tematów, a jak i to nie wystarcza, to można założyć własny= lepszy/mądrzejszy/dojrzalszy. Jak czytam "mądrości" niektórych dziś tu piszących, to stwierdzam, że wolę raz na jakiś czas zachować się głupiutko, niż na co dzień zachowywać się, jakby wciśnięto mi kij od szczotki w
O, a są tylko dwa bieguny według Ciebie?

Aż człowiek (bo przecież nie kobieta) chce stąd iść i nie może, takie rewelacje.

Stary 2011-09-13, 22:52   #171
Narrhien
Zakorzenienie

Ja tam wszystkie te sytuacje odebrałam żartobliwie. Nie trzeba pisac na końcu "a potem oboje wybuchnęliśmy śmiechem" żeby zrozumieć, że te sytuacje nie są na poważnie.

Rozumiem, że was to nie śmieszy, ale żeby z góry oceniać, że skoro was to nie śmieszy, to na pewno nie są żarty jest juz grubą przesadą.

Stary 2011-09-13, 22:53   #172
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Paollino - No ja kto są żarty, to może rzeczywiście stąd pójdę, bo jeszcze na mnie przejdzie. <żart, żeby nie było>
Jojczę swojemu na identyczne tematy. I zawsze jest to podszyte przekorą, o czym on wie. I podejrzewam że nie tylko u mnie. Dlatego nazewnictwo z Twojej strony jest nieuprzejme, bo nie spytałaś każdej z nas po kolei o co tak naprawdę chodziło.
Stary 2011-09-13, 22:54   #173
advena85
Zadomowienie

Cytat:
Great minds think alike.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

O, a są tylko dwa bieguny według Ciebie?

Aż człowiek (bo przecież nie kobieta) chce stąd iść i nie może, takie rewelacje.
Ja o chlebie, Ty o niebie EOT
advena85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 22:54   #174
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Cytat:
Ja tam wszystkie te sytuacje odebrałam żartobliwie. Nie trzeba pisac na końcu "a potem oboje wybuchnęliśmy śmiechem" żeby zrozumieć, że te sytuacje nie są na poważnie.

Rozumiem, że was to nie śmieszy, ale żeby z góry oceniać, że skoro was to nie śmieszy, to na pewno nie są żarty jest juz grubą przesadą.
Wiesz, tak jak pisałam, nie chodzi tylko o same sytuacje, ale i o ich wytłumaczenie. Te gadki o hormonach, braku zdecydowania, fochach i koniecznym przyzwoleniu na to, bo "kobiety tak mają". A potem oburzenie, że facet w pracy pyta się "co, okres masz?", jak masz gorszy dzień. To załamuje, tym bardziej, że kobiety sameustawiają się na gorszej pozycji i jeszcze gotowe są kłócić się, że to żarty...

Stary 2011-09-13, 22:55   #175
Black Cashmere
Zadomowienie

Jak zwykle fajny wątek musiał się zepsuc ;\

Mnie zdarzają się niektóre sytuacje, po prostu wynikają one z zagapienia, zaspania, jak człowiek ma milion rzeczy na głowie, hormony, płaczliwosc, dzień paszteta, czy po prostu wygłupy z ukochanym. Gdyby ze mną sam się nie wydurniał i nie robił z siebie czasem biednego misia to bym sobie na takie rzeczy nie pozwalała. (o matko! teraz widzę jaki mój Tż jest nieporadny życiowo, nie zrobi kariery, bo nie ma siły przebicia, muszę go rzucic dzięki za otworzenie mi oczu)

Tak to po prostu czasem się wydurniamy, albo przesładzamy niektóre sytuacje. Z resztą nie tylko kobiety potrafią się zamyślic, powiedziec coś głupiego, robic z siebie zazdrośnice, itd. Faceci też tak mają i często robią to specjalnie, żeby wyszło, że o nich nie dbamy i żebyśmy się nimi bardziej zajęły. Chyba nie tylko ja tak mam w związku? A jak facet robi z siebie umierającego jak jest chory to co? Też jest kaleką życiową? Nie, po prostu chce zwrócic na siebie naszą uwagę. Matko...

I mimo tego, że czasem robię z siebię głupola to Tż w życiu by mi nie powiedział, że nie jestem zaradną, silną i twardo stąpającą po ziemi kobietą. Ba! On by się bał to powiedziec :P

Rower 10,5/1000 km
8min ABS 1/100
Pośladki+Uda 1/100
Black Cashmere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 22:56   #176
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, tak jak pisałam, nie chodzi tylko o same sytuacje, ale i o ich wytłumaczenie. Te gadki o hormonach, braku zdecydowania, fochach i koniecznym przyzwoleniu na to, bo "kobiety tak mają". A potem oburzenie, że facet w pracy pyta się "co, okres masz?", jak masz gorszy dzień. To załamuje, tym bardziej, że kobiety sameustawiają się na gorszej pozycji i jeszcze gotowe są kłócić się, że to żarty...

albo facet nie wytrzymuje takiego zachowania, zrywa.. a one biedne płaczą i się zastanawiają, ale dlaczego ale co się stało
Lub same tworzą toksyczne związki, kobiety-bluszcze.
Stary 2011-09-13, 22:56   #177
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Cytat:
Jojczę swojemu na identyczne tematy. I zawsze jest to podszyte przekorą, o czym on wie. I podejrzewam że nie tylko u mnie. Dlatego nazewnictwo z Twojej strony jest nieuprzejme, bo nie spytałaś każdej z nas po kolei o co tak naprawdę chodziło.
Wiesz, jakoś nie brzmi to, jak słowa podszyte ukrytym znaczeniem, wewnętrzną mądrością, itp., a dokładniejsze wytłumaczenie powyżej.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 23:01   #178
201608251020
Konto usunięte

Kobiety z wewnętrzną mądrością! To naprawdę nie jest wątek "czy zarzucacie fochami albo innymi żarcikami do swoich facetów? Co o tym sądzicie?". To jest wątek dla osób które tak robią i nie potrzebują zbędnych dywagacji na temat ich zachowania, bo nas to nie interesuje. Śmiecicie, powtarzam.
Stary 2011-09-13, 23:04   #179
bsia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość

to ja chyba nie jestem kobietą
humorki, zmienne nastroje itp. mam, ale jakoś nie strzelam dziwnych fochów ani nie zachowuję się tak jak opisano w tym wątku. Wg mnie to jest infantylne, tak jak napisał zacytowany wyżej użytkownik.
A infantylność i kobiecość to dwie różne sprawy IMO
też odnoszę wrażenie, że coś nie tak jest z moją kobiecością
może mam za mało estrogenu czy czegoś tam, bo nigdy nie zmienił mi się nastrój ot tak sobie, ani nigdy nie udawałam głupiutkiej, bo tak mi hormony kazały
bsia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 23:09   #180
BlackBunny
Rozeznanie

O borze. Z mojej strony to było zwykłe przekomarzanie się i tyle. W życiu nie powiedziałabym czegoś takiego na poważnie i dziwię się, że ktoś na poważnie w ogóle mógł to wziąć. TŻ doskonale wie, że to są żarty. Ja myślę, że nikt normalny nie mógłby być z osobą, która coś takiego mówi na poważnie. Myślałam, że jest to wątek z przymrużeniem oka.
BlackBunny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości