XXL-ki chudną do M-ki :) - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 13:23   #781
whisky79
Raczkowanie

Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)

czwarta_plaga_egipska to,co napisalam to w duzym skrocie.Nie wierze w diety cud,ani inne dukany-trzeba jesc wszystko(tzn weglowodany,bialka,tluszc ze)ale z naciskiem na zdrowsze zamienniki.Ja chudlam na diecie 1500kcal.Nie dalam sie zwariowac modzie na produkty light lub 0% tluszczu bo co mi z jogurtu bez tluszczu ale jednoczesnie z "obkrojona"zawartosci a bialka??Nauczylam sie pic duuzo wody bez gazu-nawet do 2l dziennie.Na poczatku tylko maszerowalam 10-12km 3 razy w tygodniu.Pozniej gdy juz schudlam 5kg dolaczylam brzuszki ktore po m-cu zamienilam na 8 min ABS a po utracie kolejnych 5kg dodalam cwiczenia na orbitreku.Niestety teraz lecze podwyzszony poziom prolaktyktyny i nawet pilnujac diety ciezko mi chudnac.

----------

Edytowane przez whisky79
Czas edycji: 2011-09-19 o 13:27
whisky79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:27   #782
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

fiolusiek, ja dopiero przekonuję się do owsianki. nie jem takiej typowej :

płatki owsiane, otręby pszenne + platki just fit tropikalne z biedronki + troche wkrojonego banana i zaczynam to lubić

katiennn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 14:04   #783
tyszka_
Rozeznanie

@whisky79
Brawo! Gratuluje, cudnie wyglądasz.
Lubię oglądać fotki przed/po to baaardzo motywujące!

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
A próbowałyście mieszać płatki owsiane z jogurtem i owocami czy kislem Ja właśnie w taki sposób je polubiłam
A owsianki na mleku do dziś nie umiem zjeść bez odruchu obrzydzenia
Kurcze ja nie lubię owsianki. Tzn. próbowałam ją kilka ładnych lat temu, więc to chyba mi bardziej w psychice siedzi. Musze spróbować sobie zrobić w ramach urozmaicania śniadanka.

Ja dziś póki co zjadłam:

I śniadanie zblendowane 80g. banana i 100g twarożka + kilka łyżek jogurtu naturalnego

II śniadanie 2 małe kromki ciemnego chleba z Almette + pomidory i dwie małe kiełbaski drobiowe (straaaaszną miałam na nie ochote :P)

Obiad (jeszcze się robi ) 100g ryżu* + ogórek małosolny i pierś z kurczaka marynowana i zapiekana w jogurcie z przyprawami

* ryż niestety jasny, bo zapomniałam kupić brązowy

Edytowane przez tyszka_
Czas edycji: 2011-09-19 o 14:06
tyszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 14:21   #784
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez nicky_1981 Pokaż wiadomość
Puk, puk....
To może i mnie przyjmiecie do siebie???
Mam na imię Magda, 168cm i 73kg.
Dwa lata temu urodziłam dziecko, wcześniej też nie byłam szczypiorkiem ale po ciąży jakby mnie przybyło.
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
witajcie moge sie podłączyć
witamy

Cytat:
Napisane przez Pasasymphonia Pokaż wiadomość
Osobiscie wolalabym wazyc sie w poniwdzialek, bo to wlasnie w weekend mam najwieksze pokusy, a to jakies BBQ Party, albo wypad cala paczka do restauracji, imprezy urodzinowe, kino i popcorn itd. I fakt, ze po weekendzie mam jeszcze 5 dni na nadrobienie tego co sie nawyprawialo przez weekend mnie malo motywuje, a tak bede zagryzac kciuka, zeby w poniedzialek bylo ok na wadze.
każdy moze ważyć się wtedy, kiedy mu najbardziej pasuje
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 14:38   #785
MaryAnne
Rozeznanie

nie wiem dlaczego od rana nie widziałam żadnych nowych postów więc teraz mam tyyle do czytania

Cytat:
Napisane przez nicky_1981 Pokaż wiadomość
Puk, puk....
To może i mnie przyjmiecie do siebie???
Mam na imię Magda, 168cm i 73kg.
Dwa lata temu urodziłam dziecko, wcześniej też nie byłam szczypiorkiem ale po ciąży jakby mnie przybyło.

Odkąd Was podczytuję (tj. ok tygodnia) i małpuję schudłam 1kg.
Mój problem to:
1. nie przepadam za śniadaniami, owsianki też nie lubię
2. mało się ruszam, tyle co z młodą
3. lubię winko i piwko dodatkowo jestem orzeszkoskrytożercą

Chyba tyle, przyjmiecie???????
o super, możemy się ścigać, bo ja też mam 73 kg (i 166cm, więc pewnie wyglądam gorzej )
mój sposób na owsiane to pomieszać z jajkiem i odrobina mleka (jak są mało rozdrobnione) i do kanapkownika (taki opiekacz do zapiekania kanapek). czasem dodaję rodzynki. u mnie nikt poza mną nie chce tego jeść ale mnie to smakuje, mam białko+węgle+tłuszcze i mogę to ze sobą wszędzie zabrać.
a ja po dzisiejszym tragicznie niedietetycznym śniadaniu wzięłam się w garść, opracowałam sobie plan żywienia na mniej więcej 1500 kcal i jadę

MaryAnne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:17   #786
passskud
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny
To znowu ja Zważyłam sie w sobotę zgodnie z postanowieniem i moja waga pokazała niemalże kilogram mniej, przynajmniej taki mi sie wydaje, bo bestia jest niestety niedokładna. W sumie to się cieszę, gdyż po moich grzeszkach (grzechach- sic!) myslałam, ze znowu bede do góry. Jednak musze sie pochwalić, ze oparłam się sobotniej pokusie kebabowej, to jest sukces.
Gratuluję Wam wszystkim swietnych spadków, mam nadzieję że teraz i mnie sie uda .
Teraz mam pracę w stałych godzinach, więc problem z rozkładem godzinowym posiłków mi zniknął. I tak ok. 7:30 mam owsiankę, potem ok. 12 kanapeczka, ok 15 jogurt (choć nie zawsze), ok. 17:30 obiad i ewentualnie podwieczorko-kolacjęgdzies tam ok. 20 (choć rzadko kiedy mam taką potrzebę, bo mam śwadomość, ze o 23 dzielnie gonię w Krainie Jednorożców ).
I tak mi się skojarzyło po tych męskich tematach: mężczyzna, jego bycie tudzież niebycie, nie jest miarą wartości kobiety, nigdy!
Osobiście też nikogo na swej drodze nie spotkałam, ale wierzę ze kiedys zjawi sie taki On- Książę Żaba Więc Dziewczyny głowy do góry, najlepsze zawsze jest przed nami
Stary 2011-09-19, 17:52   #787
LadyTo0fat
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tyszka_ Pokaż wiadomość
Witam ponownie po przyjemnym spanku

Mam 24 lata, aktualnie się przygotowuje do obrony pracy dyplomowej. No i chudnę
Zaczynałam od wagi, którą wstydzę się podać nawet na forum ale co tam
110kg przy wzroście 175cm. Tragedia, tym bardziej, że jeszcze 4-5 lat temu ważyłam ok. 74kg. Oglądając foty myślę, że wyglądałam na prawdę świetnie. Miałam taką sylwetkę jaka mi się podoba. Jak to baba jednak, miałam jakieś fanaberie i przeszłam na diete 1000 kcal. Schudłam kilka kg. ale potężne jojo + brak motywacji doprowadziły mnie do obecnego stanu.
(...)
A ja jestem na tysiącu właśnie, boję się, że jak coś schudnę (a moja waga i tak za bardzo nie spada ) to te miesiące pójdą na marne i będę miała jo-jo. Tzn. ofc za kilka miechów albo nie wiem ile tam czasu, jeśli zakończę dietę 1000, to będę stopniowo wprowadzać trochę większe ilości kalorii, ale dalej się będę ograniczać i w ogóle, a przynajmniej takie są plany, no ale skoro u Ciebie wystąpiło takie potężne jojo, to nie wiem teraz nic już. W ogóle to nic mi nie wychodzi w tym życiu.

Grita, jak tam zumba?
LadyTo0fat jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 17:57   #788
Eldo_rado
amor vincit omnia

między 1000 a 1200kcal jest niewielka różnica niby, ale dla organizmu jest to diametralna różnica jednak. nie bez powodu 1000kcal to minimum. to cienka granica, po której nie łatwo jest stąpać ... lepiej dodac te 200kcal i jeść odrobinę więcej (ale wciąż zdrowo!) niż ryzykować osłabieniem i jojo. wiadomo, każdy organizm reaguje inaczej, ale jednak 1000 to minimum, a od minimum blisko do zbyt mało
Stary 2011-09-19, 17:59   #789
czwarta_plaga_egipska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadyTo0fat Pokaż wiadomość
A ja jestem na tysiącu właśnie, boję się, że jak coś schudnę (a moja waga i tak za bardzo nie spada ) to te miesiące pójdą na marne i będę miała jo-jo. Tzn. ofc za kilka miechów albo nie wiem ile tam czasu, jeśli zakończę dietę 1000, to będę stopniowo wprowadzać trochę większe ilości kalorii, ale dalej się będę ograniczać i w ogóle, a przynajmniej takie są plany, no ale skoro u Ciebie wystąpiło takie potężne jojo, to nie wiem teraz nic już. W ogóle to nic mi nie wychodzi w tym życiu.
No, też żyję w strachu. Tym bardziej, że mam świadomość, że dieta 1000 kalorii jest małym głupstewkiem. Ale przy mojej wadze nic innego nie zadziała. Będę dzisiaj wyć, nie mam humoru.
czwarta_plaga_egipska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:10   #790
MaryAnne
Rozeznanie

kurcze ja nie wiem jak wy to robicie z tym 1000 kcal ja jak zjem za mało, to mi się szybko robi słabo, już nie mówiąc o tym że głodna jestem strasznie wściekła kiedyś próbowałam dietę 1300, ale po pół dnia jak jeszcze miałam biegać za córką robiło mi się po prostu słabo i nie miałam siły się ruszać

Stary 2011-09-19, 18:13   #791
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez MaryAnne Pokaż wiadomość
kurcze ja nie wiem jak wy to robicie z tym 1000 kcal ja jak zjem za mało, to mi się szybko robi słabo, już nie mówiąc o tym że głodna jestem strasznie wściekła kiedyś próbowałam dietę 1300, ale po pół dnia jak jeszcze miałam biegać za córką robiło mi się po prostu słabo i nie miałam siły się ruszać
to jest to o czym mówiłam- 1000 to bardzo krucha granica, nie jest dobrze po niej stąpać, bo to spore ryzyko... czasem nawet nie odczuwa się tego, ze organizm jest osłabiony. bo to ze jest to niewątpliwe, gdy nagle zmienia się codzienne (złe) nawyki na 1000kcal. w odchudzaniu zdrowo i trwale znaczy więcej niż szybko
Stary 2011-09-19, 18:16   #792
LadyTo0fat
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czwarta_plaga_egipska Pokaż wiadomość
No, też żyję w strachu. Tym bardziej, że mam świadomość, że dieta 1000 kalorii jest małym głupstewkiem. Ale przy mojej wadze nic innego nie zadziała. Będę dzisiaj wyć, nie mam humoru.
Ja też, powyjemy razem. W ogóle przez ostatni czas mam jakiegoś doła, z którego wyjść nie mogę.

MaryAnne - ja wcale nie jestem głodna na tysiącu, chyba że siedzę naprawdę do późna w nocy, ale wtedy najwyżej jeszcze przekąszę serek homo albo coś, ofc nie bezpośrednio przed snem, tylko wcześniej.

Edytowane przez LadyTo0fat
Czas edycji: 2011-09-19 o 18:17
Stary 2011-09-19, 18:19   #793
czwarta_plaga_egipska
Raczkowanie

Wydaje mi się, że moje jadłospisy są urozmaicone a posiłki obfite. Nie odmawiam sobie nawet białego ryżu, makaronu. Odrzuciłam tłuszcze, okroiłam węglowodany do 120-130g, wprowadziłam do diety 2-3 owoce dziennie i dużo warzyw.
Przez to, że całymi dniami siedzę w domu, non stop myślę o jedzeniu. Dzisiaj zjadłam nadprogramowe pieczywo chrupkie, bo mnie aż skręcało.
Miałam iść w górę z kaloriami, ale ta magiczna bariera 1000 jest nie do przekroczenia. Ostatnio podchodziłam prawie do 1100, ale od dwóch dni ledwo zapinam dziewięćset.
Stary 2011-09-19, 18:32   #794
MaryAnne
Rozeznanie

Cytat:
Wydaje mi się, że moje jadłospisy są urozmaicone a posiłki obfite. Nie odmawiam sobie nawet białego ryżu, makaronu. Odrzuciłam tłuszcze, okroiłam węglowodany do 120-130g, wprowadziłam do diety 2-3 owoce dziennie i dużo warzyw.
Przez to, że całymi dniami siedzę w domu, non stop myślę o jedzeniu. Dzisiaj zjadłam nadprogramowe pieczywo chrupkie, bo mnie aż skręcało.
Miałam iść w górę z kaloriami, ale ta magiczna bariera 1000 jest nie do przekroczenia. Ostatnio podchodziłam prawie do 1100, ale od dwóch dni ledwo zapinam dziewięćset.
wydaje mi się, że w takich przypadkach próbuje się zwiększać kaloryczność zmieniając "jakość" a nie ilość. czyli np porcja żółtego sera zamiast chudej wędliny i już jest 30 kcal więcej. poza tym dobrych tłuszczów się nie powinno zupełnie odrzucać, może też dlatego jesteś ciągle głodna?
ja to im więcej jem warzyw tym mam wrażenie mam szybszy metabolizm, bo tym szybciej głodnieję

Stary 2011-09-19, 18:41   #795
Eldo_rado
amor vincit omnia

coraz lepiej czuję się jedząc 4 zamiast 5 posiłków

owsianka (200ml mleka 2% + 100ml wody) z bananem (130gr)
makaron razowy z twarogiem (170gr) + 2 łyżki jog. nat + łyżka konfitury
pół kromki razowej z alemette i ogórkiem
wieśniak z ogórkiem (110gr), pół pełnoziarnistej kromki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 18:49   #796
czwarta_plaga_egipska
Raczkowanie

Cytat:
wydaje mi się, że w takich przypadkach próbuje się zwiększać kaloryczność zmieniając "jakość" a nie ilość. czyli np porcja żółtego sera zamiast chudej wędliny i już jest 30 kcal więcej. poza tym dobrych tłuszczów się nie powinno zupełnie odrzucać, może też dlatego jesteś ciągle głodna?
ja to im więcej jem warzyw tym mam wrażenie mam szybszy metabolizm, bo tym szybciej głodnieję
Mam jakieś 20-30g tłuszczu dziennie w diecie. Używam oliwy do sałatek, czasem do smażenia. I to nie tak, że jestem głodna. Odkąd jestem na diecie poczułam głód trzy razy. Przeszkadza mi, że muszę gotować rodzinie ARCYNIEDIETETYCZNE dania. Ssie mnie przez to w żołądku.

EDIT:
Eldo_rado, jesteś pewna, że to 1200 kalorii?

Edytowane przez czwarta_plaga_egipska
Czas edycji: 2011-09-19 o 18:50
Stary 2011-09-19, 18:54   #797
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

A wiecie czemu "wyjecie" i macie takie nastroje?
Bo początkowa euforia organizmu wynikająca z chudnięcia i satysfakcja z trzymania diety minęła. Widoczenie minimalny tysiak to za mało. Dodajcie te 200-300 kalorii i ćwiczenia i będzie dobrze laski

Mary Anne ten ser żółty to średni pomysł.
Ale pestki, orzechy-których u Was mało- to świetny pomysł
Jakieś produkty zawierające NNKT. Jakiś warzyw więcej, raz kiedyś gorzka czekolada, kakao... i od razu lepsze samopoczucie

Boicie się jojo? I słusznie!!! Bo wystąpi bez zwiększania ilości kalorii i rozsądnego kilkumiesięcznego utrzymania na którym będziecie pilnowały by waga nie wzrastała i widzuały na ile kalorii i rzeczy możecie sobie pozwolić.
Dziewczynki bądźcie rozsądne!!!

Witam nowe osóbkiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiii!:roza :

Eldo kochana bardzo malutko zjadłaś Całe kromki razowca, orzechy czy pestki do owsianki, jakiś owoc jeszcze. Biedactwooo trzymaj się nam

Edytowane przez f_ola
Czas edycji: 2011-09-19 o 18:56
f_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:00   #798
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Eldo_rado, jesteś pewna, że to 1200 kalorii?
ja się nie trzymam kurczowo 1200 .. .raz jem mniej, raz więcej, byle nie przesadzić

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez f_ola Pokaż wiadomość
Eldo kochana bardzo malutko zjadłaś Całe kromki razowca, orzechy czy pestki do owsianki, jakiś owoc jeszcze. Biedactwooo trzymaj się nam
jakoś nie potrzebowałam zjeść dużo więcej... a co do orzechów- podjadłam pół garści włoskich, bo mama bratu obrała to podkradłam trochę bo dawno nie jadłam, a bardzo je lubię!
Stary 2011-09-19, 19:05   #799
MaryAnne
Rozeznanie

Cytat:
Mam jakieś 20-30g tłuszczu dziennie w diecie. Używam oliwy do sałatek, czasem do smażenia. I to nie tak, że jestem głodna. Odkąd jestem na diecie poczułam głód trzy razy. Przeszkadza mi, że muszę gotować rodzinie ARCYNIEDIETETYCZNE dania. Ssie mnie przez to w żołądku.
a to rozumiem i łączę się w bólu chociaż ja z mężem właśnie ustaliłam że przez najbliższy tydzień gotuje sobie obiadki sam, bo ja się muszę na moje gotowanie przestawić jeszcze mi córka zostaje, ale to już nie jest taki problem dietetyczny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 19:22   #800
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

A nie możecie rodzince spróbować serwować to co jecie i zmieniać im dodatki tylkoo?
Stary 2011-09-19, 19:25   #801
LadyTo0fat
Rozeznanie

f_ola Ja nie dlatego taki nastrój, już przed odchudzaniem tak było.. Anyway nie miałam na początku diety żadnej euforii z chudnięcia, bo nie bardzo chudnę.
Stary 2011-09-19, 19:30   #802
Pasasymphonia
Raczkowanie

A ja do mojego platynowego blondu zrobilam sobie makijaz oczu czarna roztarta kretka i zabijam spojrzeniem Noooo nie, ze mam zly humor, bo nadal nie moge wyjsc z euforii, ze mi zostalo jeszcze tylko 10 kg. I jak mi ktoras napisze, ze teraz bedzie trudniej to pogryze! Pozytywne myslenie to polowa sukcesu! Dajcie sobie spokoj z tym wyciem

Myslec pozytywnie i nastawic mi sie na sukcesy!
Stary 2011-09-19, 19:32   #803
f_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyTo0fat Pokaż wiadomość
f_ola Ja nie dlatego taki nastrój, już przed odchudzaniem tak było.. Anyway nie miałam na początku diety żadnej euforii z chudnięcia, bo nie bardzo chudnę.
Cierpliwości!Tyle lat pracowałaś na tłuszczyk więc trochę to potrwa zanim rozhulasz organizm. Masz problemy z tarczycą może? Ja z tego powodu mam problem z chudnięciem.

A co do nastroju to ktoś tutaj musi polubić siebie i zacząć się cieszyć z małych rzeczy Wiesz kiedy drastycznie obetniesz kalorie organizm będzie się bronił i ciężko idzie. Tutaj trzeba ćwiczeń, diety, silnej woli i cierpliwości! Usmiechnij się!

Pasasymphonia ależ ja Cię lubię za optymizm dzisiejszy! Mi zostało 9,6 kg hihihi!

Czy tylko ja tutaj jestem optymistką?
Cieszę się z nowej pidżamy(różnowe huehue) z rozmowy na skejpie ze znajomymi, z głupich smsów, z deszczu, z aromatycznych jabłek ze skrzyni w spiżarni, z dobrej herbaty, z muzykiiii! I od niedawna tak mam- kiedyś ciągle jojczałam, marudziłam itd. I nie wiem jak mogłam tak żyć!

Edytowane przez f_ola
Czas edycji: 2011-09-19 o 19:35

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 19:32   #804
MaryAnne
Rozeznanie

Cytat:
A nie możecie rodzince spróbować serwować to co jecie i zmieniać im dodatki tylkoo?
u mnie na razie nie bardzo tak się da, ponieważ mam b wybredne i uparte dziecko a jeśli chodzi o męża to on ma trochę inne zapotrzebowanie np potrzebuje dużo więcej tłuszczu niż ja. oczywiście na pewno da się to wszystko zgrać, ale potrzebuję czasu, żeby to rozpracować

Stary 2011-09-19, 19:36   #805
Eldo_rado
amor vincit omnia

ja za godzinkę nałożę maskę na włosy (zmyję rano) , żeby włosy się trochę wzmocniły i były mięciutkie w końcu odchudzanie to tylko jedne z wielu elementów długiej drogi do tego, by stanąć kiedyś przed lustrem i powiedzieć 'jestem piękna, podobam się sobie'

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:

mój optymizm jest przykryty życiowym rozgoryczeniem i smutkiem (przecież wiesz, ze zawsze wszystkich podtrzymywałam na duchu i dodawałam otuchy...) ale obiecuję, że on wróci

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
A ja do mojego platynowego blondu zrobilam sobie makijaz oczu czarna roztarta kretka i zabijam spojrzeniem Noooo nie, ze mam zly humor, bo nadal nie moge wyjsc z euforii, ze mi zostalo jeszcze tylko 10 kg. I jak mi ktoras napisze, ze teraz bedzie trudniej to pogryze! Pozytywne myslenie to polowa sukcesu! Dajcie sobie spokoj z tym wyciem

wielkie brawa dla tej pani to się nazywa podejście!
Stary 2011-09-19, 19:42   #806
MaryAnne
Rozeznanie

Cytat:

super! taka postawa mi się podoba tak trzymać!

Cytat:
Cierpliwości!Tyle lat pracowałaś na tłuszczyk więc trochę to potrwa zanim rozhulasz organizm. Masz problemy z tarczycą może? Ja z tego powodu mam problem z chudnięciem.

A co do nastroju to ktoś tutaj musi polubić siebie i zacząć się cieszyć z małych rzeczy Wiesz kiedy drastycznie obetniesz kalorie organizm będzie się bronił i ciężko idzie. Tutaj trzeba ćwiczeń, diety, silnej woli i cierpliwości! Usmiechnij się!

Pasasymphonia ależ ja Cię lubię za optymizm dzisiejszy! Mi zostało 9,6 kg hihihi!

Cieszę się z nowej pidżamy(różnowe huehue) z rozmowy na skejpie ze znajomymi, z głupich smsów, z deszczu, z aromatycznych jabłek ze skrzyni w spiżarni, z dobrej herbaty, z muzykiiii! I od niedawna tak mam- kiedyś ciągle jojczałam, marudziłam itd. I nie wiem jak mogłam tak żyć!
masz uregulowaną tarczycę i problemy? ja mam niedoczynność, ale pod kontrolą, więc raczej o niej nie myślę
fajnie, że jesteś optymistką ja kiedyś też byłam... potem wpakowałam się w kupę problemów i mi trochę przeszło, ale, nie powiem, fajnie by było do tego wrócić

Stary 2011-09-19, 19:46   #807
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

Cytat:

dobrze gada! polać jej!

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
ja za godzinkę nałożę maskę na włosy (zmyję rano) , żeby włosy się trochę wzmocniły i były mięciutkie w końcu odchudzanie to tylko jedne z wielu elementów długiej drogi do tego, by stanąć kiedyś przed lustrem i powiedzieć 'jestem piękna, podobam się sobie'
co to za maska?

katiennn jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 19:49   #808
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez katiennn Pokaż wiadomość
co to za maska?
wax+rycyna+miód
Stary 2011-09-19, 19:50   #809
f_ola
Zakorzenienie

Cytat:
super! taka postawa mi się podoba tak trzymać!
masz uregulowaną tarczycę i problemy? ja mam niedoczynność, ale pod kontrolą, więc raczej o niej nie myślę
fajnie, że jesteś optymistką ja kiedyś też byłam... potem wpakowałam się w kupę problemów i mi trochę przeszło, ale, nie powiem, fajnie by było do tego wrócić
Dowiedziałam sie o problemach dzięki odchudzaniu I dopiero od tygodnia biore leki. Wcześniej rodzice mi wmawiali że tak się czuje przez tryb życia itd. Ale tarczycowe dolegliwości się nasiliły okropnie więc euthyrox i hakuna matata!
Cytat:
Napisane przez katiennn Pokaż wiadomość
dobrze gada! polać jej!
A my znowu chlejemy?Mi też polać ja też chceee! Byłam grzećna!
Stary 2011-09-19, 19:51   #810
czwarta_plaga_egipska
Raczkowanie

Jeszcze tylko 30 kg do końca odchudzania.

...

Jakoś to nie brzmi.

Zafunduję sobie muzykoterapię. Jestem rasową melomanką. Marillion, play!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości