![]() |
#2971 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wegetarianki/wegetarianie
Cytat:
![]() ![]() co do alko, to też mi się tak wydaje, ale trzeba by sprawdzić ![]()
![]() |
![]() |
#2972 | ||
ma zielone pojęcie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2949764 3]Widziałam tę stronę, vege.pl, kilka lat temu. Z tego, co pamiętam, to są dane przestarzałe raczej. Poszperam jeszcze dzisiaj w temacie.
![]() Też mi się wydaje, że informacje są trochę przestarzałe. Ale no jednak. Do innych się nie dokopałam... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Chociaż sama nie byłam na żadnym weselu ani razu odkąd jestem wegetarianką. Jakoś nikt w mojej rodzinie nie urządzał wesela w ostatnim czasie... ![]()
![]() |
![]() |
#2973 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() wiem jedno - żadnych więcej wesel, w tym roku zdezerterowałam, zrobię wyjątek tylko jeśli ze strony TŻta zajdzie konieczność żeby iść (no, plizz no ![]()
![]() |
![]() |
#2974 | |
ma zielone pojęcie
|
Bardzo chętnie
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wychodziłam, bo nie miałam dokąd ![]() ![]() ![]() może przesadzam, ale qrczę tak myślę i myślę i naprawdę nie mogę sobie przypomnieć żeby na którymś z nich było coś wege ... może jakieś pieczarki, puree, bukiet surówek - ale żeby coś konkretnego to raczej nie ![]() w pracy też sami mięsożercy ![]()
Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! Edytowane przez agison Czas edycji: 2011-09-19 o 20:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2976 |
ma zielone pojęcie
|
No ja nie wiem co to za problem postawić na stół pierogi z jagodami, ale dobra
![]() Ale gdybym zapraszała wegan i/lub witarian, to na pewno byłoby też kilka dań wegańskich i witariańskich. Tak żeby każdy miał co zjeść.
![]() |
#2977 |
Zadomowienie
|
Gdybym była na weselu i Państwo Młodzi wiedzieliby, że jestem wegetarianką a byłoby samo mięso to wkurzyłabym się. Ale przecież każdy je mięso i tylko my wymyślamy
![]() Mam nadzieje, że mięso zdrożeje i nikogo nie będzie na nie stać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale podobnie, gdybym zapraszała kogoś z innej wegetariańskiej opcji, to zadbałabym o menu, żeby nikt nie poczuł takiego wykluczenia jak ja ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2979 | |
ma zielone pojęcie
|
No u mnie nie dałoby rady technicznie tego zrobić. TŻ ma rodzinę na Śląsku, ja mam rodzinę na Wielkopolsce, znajomych na Mazowszu... No nie dałoby rady ściągnąć ludzi w jedno miejsce
![]() Poza tym taka masowa impreza to nie dla mnie... Mnie starczy spokojna ceremonia w USC z dwoma świadkami ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2980 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i mój nowy TŻ nie rusza przy mnie mięsa. To też doceniam i wykorzystuję - przeciągnę do dyskretnie na jasną strone mocy ![]()
Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! Edytowane przez agison Czas edycji: 2011-09-19 o 21:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2981 |
Konto usunięte
|
Jutro poszukam o %, bo dzisiaj już się nie czuję na siłach. Zmęczyłam się
![]() Z doświadczenia powiem tyle - nie ruszajcie na weselach pierwszych lepszych sałatek. Jakoś tak szczęśliwie trafiłam, że na wszystkich weselach sałatki były z rybą. I na pierwszym z takich weseli nadziałam się na tym. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2982 |
Zadomowienie
|
Dlatego ja nie ruszam jedzenia, którego składu nie jestem pewna
![]() Na studniówce nawet nie chciałam placków jeść xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2983 | ||||
ma zielone pojęcie
|
Ja na swoją studniówkę nie poszłam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż mnie w sumie ślub do niczego potrzebny nie jest. Mogę żyć na Kocią łapę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz jest wesoło jak ktoś nas pyta o wegetarianizm ![]() X: Od kiedy jesteście wege? Ja: Od 4 lat. TŻ: Od roku. X: A od kiedy jesteście razem? TŻ: Od roku. Widzisz pewną zależność? ![]() Albo: Y: Dlaczego jesteście wege? Dla zdrowia czy z ideologii? Ja: Już teraz z ideologii. TŻ: Ja też z ideologii [ i ostentacyjnie mnie przytula ] ![]()
![]() |
![]() |
#2984 | |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2950609 4]Jutro poszukam o %, bo dzisiaj już się nie czuję na siłach. Zmęczyłam się
![]() Z doświadczenia powiem tyle - nie ruszajcie na weselach pierwszych lepszych sałatek. Jakoś tak szczęśliwie trafiłam, że na wszystkich weselach sałatki były z rybą. I na pierwszym z takich weseli nadziałam się na tym. ![]() ![]() ![]() a sałatek to ja w ogóle nie tykam - zwykle są z majonezem, albo czymś majonezowym - brrrr ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja ze swoim jestem króciutko, na razie raczej na etapie rozpoznania terenu ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2985 | |
ma zielone pojęcie
|
TŻ dziękuje
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Na szczęście TŻ nie ma problemów z wegetarianizmem. Z używaniem kosmetyków nietestowanych na zwierzętach, również ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2986 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do alkoholu to trzeba przede wszystkim uważać na koszenile w winach. Piwa w tym momencie najczęściej są już wege. Parę miesięcy temu w wege był na ten temat artykuł
![]() |
![]() |
#2987 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2988 |
Konto usunięte
|
Póki co, znalazłam tyle o cukrze:
http://vegie.pl/topics61/1823,105.htm#top O piwach taką listę: http://nkwege.blogspot.com/p/piwa-dla-wegetarian.html W obu przypadkach nie podoba mi się, że nie podrzucono żadnych źródeł, jednak lista wydaje się być w miarę wiarygodna. Zabrakło mi najbardziej informacji o Tyskim i Żubrach... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2989 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2950910 6]Póki co, znalazłam tyle o cukrze:
http://vegie.pl/topics61/1823,105.htm#top O piwach taką listę: http://nkwege.blogspot.com/p/piwa-dla-wegetarian.html W obu przypadkach nie podoba mi się, że nie podrzucono żadnych źródeł, jednak lista wydaje się być w miarę wiarygodna. Zabrakło mi najbardziej informacji o Tyskim i Żubrach...[/QUOTE]tatty, dobra robota ![]() ![]() ![]() thx God że moje ukochaaaaaane piwo jest wegetariańskie ![]() ![]() ![]() tylko Ciechana mi tu brak, ale to naturalne piwko, myślę że jest ok. no i cukier, na szczęście dobry nius ![]() co do win, to można pić białe ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 | ||
ma zielone pojęcie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2950910 6]Póki co, znalazłam tyle o cukrze:
http://vegie.pl/topics61/1823,105.htm#top[/QUOTE] Świetnie ![]() Cytat:
Ja znalazłam informacje, że Guinness jest wegetariański. Np. w tym sklepie jest w kategorii "wegetariańskie" - http://deli.☠☠☠☠☠☠.pl/catalog/group/05020100/diet/12/mark/GUINNESS Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2991 |
Rozeznanie
|
ja tez białego nie lubie, zczerwonymipoporstu trzeba szukać informacji w internecie przed kupnem
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2950910 6]Póki co, znalazłam tyle o cukrze: http://vegie.pl/topics61/1823,105.htm#top O piwach taką listę: http://nkwege.blogspot.com/p/piwa-dla-wegetarian.html W obu przypadkach nie podoba mi się, że nie podrzucono żadnych źródeł, jednak lista wydaje się być w miarę wiarygodna. Zabrakło mi najbardziej informacji o Tyskim i Żubrach...[/QUOTE] Dobra robota ![]() Szkoda ze nie ma daty publikacji i źródeł ![]()
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
ja też wolę czerwone
![]() ![]() ![]() lubię je pite na sposób węgierski ![]() ale zaraz przerobimy wątek - zamiast stricte wegetariańskiego będzie wątek wegekoneserek alkoholi ![]()
![]() |
#2993 |
Zakorzenienie
|
Kto by pomyślał, że sprowokuję taką weselną dyskusję
![]() Ja akurat idę na wesele po raz drugi w życiu i tym razem znam chociaż parę młodą ![]() ![]() ![]() Oczywiście jakieś kiełbaski, meksykański bigos i sałatki ogólnie z mięsem też były, ale zaraz mnie tam świadkowa obskoczyła, że dla mnie to to będzie a z sałatki to ona mi powyciąga całe mięso ![]() Ale tak na marginesie to nie oczekuję "specjalnego" traktowania na weselu; skoro idę do nich to znaczy, że będzie to co oni uważają - w końcu to ich impreza ![]() ![]() Ja już sobie w każdym razie poradzę: będą na pewno jakieś ziemniaczki czy coś innego na ciepło, poza tym ciasta, sałatki i inne dodatki. Mam też zamiar upewnić się wcześniej, czy mam przyjechać najedzona czy na głodnego ![]() ![]()
![]() |
#2994 |
Konto usunięte
|
Znowu wizaż nie chce mi cytować wszystkich postów, uparte zwierzę!
![]() Nie mam zielonego pojęcia, w którym roku lista była robiona. W każdym bądź razie cieszy mnie, że jeszcze nie zdążyłam wypić żadnego niewegetariańskiego piwa. ![]() Niewtajemniczona jestem ![]() Właśnie rozmawiałam na gg z moim nowym znajomym wege - powiedział, że jak na weselu catering nie domaga, bezceremonialnie wyciąga z plecaka wcześniej uszykowane kanapki i zaczyna wcinać demonstracyjnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2995 |
Zadomowienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2951368 7]
Właśnie rozmawiałam na gg z moim nowym znajomym wege - powiedział, że jak na weselu catering nie domaga, bezceremonialnie wyciąga z plecaka wcześniej uszykowane kanapki i zaczyna wcinać demonstracyjnie. ![]() Fajny pomysł miał Twój znajomy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2996 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To tak jakby zaprosić kogoś, kto jest na diecie bezglutenowej, i na stole postawić jedynie dania zawierające gluten... No szczyt chamstwa, moim zdaniem... Ja nigdy nie oczekuję wege specjałów. Ale normalnej, jednej wegetariańskiej potrawy. Serio, pierogi z jagodami czy ryż z warzywami, to chyba żadne poświęcenie ![]() [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2951368 7]Właśnie rozmawiałam na gg z moim nowym znajomym wege - powiedział, że jak na weselu catering nie domaga, bezceremonialnie wyciąga z plecaka wcześniej uszykowane kanapki i zaczyna wcinać demonstracyjnie. ![]() No i ma rację. Przecież takie wesele czasem trwa kilkanaście godzin... Trudno przez tyle czasu nie jeść... I najlepiej jeszcze dobrze się bawić, tańczyć, pić alkohol... ![]()
![]() |
![]() |
#2997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Liczę na normalne traktowanie czyli, tak jak napisałaś, chociaż jednej wegetariańskiej potrawy ![]() A tak poza tym tematem: dziewczyny od drożdży !!! Pomocy !!! ![]() Ja nie mam za dużo czasu w marketach i łazić też za bardzo nie lubię, ale czy może mi któraś powiedzieć gdzie w Biedronce albo Realu (mam najbliżej) znajdę te drożdże ![]() Ja może jestem ślepa, zawodowe wypatrywanie ani sokole oko nie należą do moich mocnych stron, ale na bogaaa jak ja szukałam tych drożdży! I myślałam, że k.u.r.w.i.c.y serca dostanę przy tych lodówkach ![]() Błagaaam podajcie mi lokalizację tych drożdży ![]()
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2011-09-21 o 08:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2998 |
ma zielone pojęcie
|
U mnie w Biedronce drożdże są blisko masła, mleka itd.
![]() |
#2999 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kupowałam w Auchan i Biedronce, tam drożdże były koło masła. A w spożywczych osiedlowych są małe lodówki, także czasami trzeba szukać między jogurtami, śmietanami, etc. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.