Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-21, 19:33   #3961
stokrotka_
Zadomowienie

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

SARA DZIĘKUJE ZA KOMPLEMENCIORY WSZYSTKIE

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
o dziekuje... Mam nadzieje ze go znajde..
Chyba wyciagne tz w inny dzien , ale to juz w przyszlym tygodniu
Co do lodziarni to jest ona dokladnie na przeciwko oceanarium
Lody sa pycha i maja ja wlosi.... Polecam...

gdybym miała bliżej to bym się sama wybrała...ale odemnie to pół h w jedną stronę..conajmniej (z wózkiem) a tak daleko się jeszcze nie zapuszczamy z Młodą..

lody narazie też odpadają..póki Sara nie podrośnie i nie unormuje jedzenia w dzień .ale się wybiorę ..taki deser lodowy

A na dluzsze spacerki to w sumie chodzilam tak chyba po miesiacu czasu..
A moze wczesniej...Nie pamietam dokladnie....ale jak Alan sie urodzil to byla zima i snieg ,
takze nawet mi sie nie chcialo lazic w taka pogode ..wychodzilam zadko...
Dopiero jak przyszla wiosna to zaczelam konretne spacery...

Te nasze jesienne maluszki to sa troszke poszkodowane bo pogoda
nie za fajna na spacery.. Fakt trzeba je wyprowadzac zeby sie hartowaly
no ale same wiecie ze co to za przyjemnosc lazic po zimnie....

ehh....no własnie... ja tak na zmianę. jeden dzień była na balkonie pól h ,drugi-spacer 20 min. potem znów balkon prawie 45min.. a dziś byłyśmy na spacerze 30min.. ale blisko domu jakby młoda syrenę włączyła daje jej smoka na dworze..co by nie łykała zimnego powietrza.. ale opatulona jak bulinek chodzi

Piknie to Lulla ujela...
I to jest najszczersza prawda kochane....

I ja tez ostatnio jakas taka niezrownowazona emocjonalnie...
Dlatego tez zadziej sie udzielam bo cos sie wbic nie moge...

Tylko bym jeczala..........:brzydal :

jęcz mała jęcz...gdzie sobie możemy tak pojęczeć jak nie tu..

No i jeszcze Alan mi od kilu dni pokasluje i goraczkuje i dzis postanowilam sie wybrac do lekarza
i co .... antybiotyk, oskrzela zawalone, gardlo czerwone.......... ;/
I jak tu czlowiek ma byc zadowolony....

to dużo zdrówka dla Alanka. kurcze chyba jakiś wirus u Nas.. u mojego tż-ta kuzynki dzieciaki chore. Eli Szymek i u niej wszyscy chorzy.. normalnie wkoło coś panuje

A tz ma dzis wolne i caly dzien w rozjazdach bo przedwczoraj jakas staruszka zaparkowala na naszej audi
swoje auto.......... ;/ takze teraz papierkowe roboty z ubezpieczalnia, mechanik itd.......... ;/

i to wszystko wlasnie teraz jak chcialam rodzic.. hihih

no to kochana zaciskaj nóżki aż naprawią wszystko

i zla jestem bo chcialam jechac na jakies zakupy a tu kicha.................... ..

dzis kolacje chyba tz bedzie robil bo ja nie mam na nic mocy i ochoty.......

Sory ze tak jecze............. Juz nie bede ......................

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
No to jadę... właśnie odeszły wody...trzymajcie kciuki!!!

3 mamy baaaardzo mocno!! powodzenia!! szybkiego porodu!!

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
irmith- właśnie zobaczyłam Twoje odliczanie i zorientowałam się, że mi zostało o jeden dzień mniej, że już tylko niby 8?????????????? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa No ja się pytam kiedy to zleciało??????????????
Czemu mnie tak straszysz??????

ojjjj Archi... aż mi humor poprawiasz

Cytat:
Właśnie looknełam na nasza 1 stronę- czy Wy wiecie, że już 30 wizażątek się urodziło????????
!
ło mamo...już tyle dzieciaczków mamy ...szok !!

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
No dobra przyznam się. Na tydzień przed wyznaocznym dniem porodu - zrobily mi się piekne rozstepy po obu stronach pępka.
Wyobrażacie sobie jakiego miałam wku.rwa I mam do tej pory.
Grrr smarowałam się 2-3 razy dziennie, clarinsy srinsy, mustele duperelle i kapa.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

ciuuuu ładnie

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Dziękuję za kciuki. Jeszcze nie puszczajcie
Zbieram się do Gina. (kurde na wspólnej nie obejrzę)
Jutro rano napisze co i jak.

Jeszcze raz gorące za Sonię

Dobranoc
powodzenia u Ginka!

a rozstępów współczuje..

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
widzę taką samą radość jak u mnie, na wieść o wizycie teściów
ja na karmienie wyproszę ich z domu chyba, bo my mieszkamy w kawalerce, więc zakładam, że to oni będą musieli się do mnie dostosować ja bynajmniej przy nich nie mam zamiaru karmić

a Sara cudnaaaaaaaaaaaaaa kruszynka !
jeeee nie jestem sama
my na szczęście mamy dwie sypialnie i salon.. więc mam się gdzie schować. ale już zapowiedziałam tż-ta,żeby skutecznie wybił zapędy rodzicom jakby im przyszło do głowy mi towarzyszyć ...
wogóle jakoś nie widzi mi się ta wizyta,,, ehh... wiedziałam,że to za szybko na takie odwiedziny.. ale -jak chcieli po porodzie od razu to i tak udało się nam przesunąc ich przylot trochę...

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 19:38   #3962
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Pytanie do mamuś karmiących tylko i wyłącznie piersią: podajecie swoim maluszkom witaminy D i K???
Tak, wit D od 3 dnia, wit K od 2 tyg życia Na razie kupiłam 2 osobne-MiniVita D i Bobik K . Ale położna poleciła, żeby jak się skończą kupić jeden preparat z obiema witaminami np Juwit
Stary 2011-09-21, 19:42   #3963
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Zanim ponadrabiam melduję, że kolejne wizażątko jest na świecie

MAGiALENA
napisała:

Kacper urodził się przez cc,
dnia 20.09.2011 r. o godz. 20.15,
z wagą 3480g
i długością 54 cm
Gratulacje!!!!!

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Ja od czasu do czasu czuję takie regularne.. hmm jak to nazwać - podskoki, domyślam się że to to. Mój mąż nie wierzy ale co on tam wie i to chyba nie zależy od tego cosię zje (kiedyś słyszałam że czkawka jest po słodkim głównie), ja czasem nawet jak się wody napiję to czuję jak malutka podryguje
Mój Błażejek bardzo często ma czkawkę nie ważne co zjem, czy to słodkie, zimne, ostre Nie mam pojęcia od czego to zależy i masz rację to co czujesz, takie rytmiczne podskoki to czkawka maluszka

Cytat:
Mam zaszczyt przedstawić Wam Mikiego

śliczny

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
to ja też się pochwalę swoją córeczką
Mała księżniczka

Cytat:
Gadałam z LULLĄ.

Skubana już chodzi- twardzielka nasza - babeczki kazały wstawać to zacisnęła zęby i przed siebie.
Miki jest na sali dla noworodków- bo tam tak jest- dzieciaczki na osobnej sali i przynoszone są do karmienia. Mówiła,że minki robi i w ogóle jest uroczy a jakże Jeszcze nie karmiła i nie może się już tego doczekać.
Co do cc- oczywiście szybka i nagła decyzja bo małemu tętno zaczęło zanikać, ale i tak dostał 10/10 pkt- twardziel po mamusi
Ogólnie biedna się wycierpiała mocno-sama pewnie opisze dokładnie jak wróci. Głosik miała bardzo zmarnowany ale jednocześnie przeszczęśliwy, aż mi łzy poleciały jak rozmawiałyśmy
Jaka ona dzielna

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, że pytacie. Ja nawet nie mam kiedy wejść na wątek, ostatnio spałam chyba z 4 godziny. Franek zrobił się jakiś płaczliwy, płacze dużo i często, nie wiem, co mu jest. Noszę - źle, karmię - źle, położę - jeszcze gorzej. Bujam - wyje, śpiewam - wyje. Padam na nos. Mało śpi. Ja się przez to nerwowa zrobiłam i może to potęguje wszystko.
Biedactwo Trzymaj się kochana Ja niestety nie pomogę ale mogę Cię bardzo mocno przytulić

Cytat:
A teraz Lullka mnie do łez doprowadziła- bo jak gadałyśmy to mówiła jak strasznie bolało- mówiłam , że mnie teraz już zupełnie wystraszyła to mi napisała:

Chciałam Ci tylko powiedzieć, że cały ten bóli to wszystko jest naprawdę nie ważne, gdy przytulisz te małe ciałko, które jest całkowicie zależne od Ciebie, pełne tej wdzięczności. Zapomnisz o wszystkim i nie bój się, człowiek jest w stanie znieść wszystko dla miłości.

Pozwoliłam sobie napisać- bo mam wrażenie, ze nie tylko ja potrzebuję tych słów...
No i popłynęły łezki Pięknie napisała

Cytat:
To mocno trzymam kciuki

A ja dzisiaj byłam na USG Błażejek mniej więcej waży 3200g Czyli średniaczek ale za to jest długi a jego wymiary świadczą, że rozwojowo jest na 39tc lekaż powiedział, że z badania wynika iż termin powinnam mieć na 05.10. Podobny termin wyszedł mi z USG w 31tc (wtedy tp wyszedł na 01.10) a wg OM termin mam na 16.10 Tak więc chyba zacznę powoli pakować torbę

Edytowane przez bruma
Czas edycji: 2011-09-21 o 19:45
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 19:45   #3964
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też widowni nie przewiduję ! brrr- na sama myśl
widowni

Cytat:
jeeee nie jestem sama
my na szczęście mamy dwie sypialnie i salon.. więc mam się gdzie schować. ale już zapowiedziałam tż-ta,żeby skutecznie wybił zapędy rodzicom jakby im przyszło do głowy mi towarzyszyć ...
wogóle jakoś nie widzi mi się ta wizyta,,, ehh... wiedziałam,że to za szybko na takie odwiedziny.. ale -jak chcieli po porodzie od razu to i tak udało się nam przesunąc ich przylot trochę...

no widzisz, to jesteś w troszkę lepszej sytuacji bo masz się gdzie schować
ale, ja już zagrałam taktycznie jak byli ostatnio u nas, niby mimochodem napomknęłam, że do takiego maleńkiego dziecka to wcześniej niż po 3-4tyg zycia się nie przyjeżdża w odwiedziny, poza tym to sezon wirusowo-chorobowy i że mam nadzieję, że znajomi będą wyrozumiali i nikt nam się nie zwali na głowę zaraz po powrocie do domu. I jeszcze mężowi cały czas mówię, że pierwsze tyg w domu są tylko dla nas, żebyśmy my się nauczyli siebie nawzajem. Co prawda moja mama przyjedzie do nas na jakiś tydzień, żeby nam trochę pomóc ale moja mama to jest moja mama jej wizyty to nawet żądam
i żeby nie było, że jestem zła synowa- teściowa na wieść o wnuku powiedziała "fajnie" teściu nie skomentował nic, a przez całą ciążę ich zainteresowanie mną i ich 1szą wnuczką objawiało się na poziomie 0

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 20:00   #3965
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
widowni

ale, ja już zagrałam taktycznie jak byli ostatnio u nas, niby mimochodem napomknęłam, że do takiego maleńkiego dziecka to wcześniej niż po 3-4tyg zycia się nie przyjeżdża w odwiedziny, poza tym to sezon wirusowo-chorobowy i że mam nadzieję, że znajomi będą wyrozumiali i nikt nam się nie zwali na głowę zaraz po powrocie do domu. I jeszcze mężowi cały czas mówię, że pierwsze tyg w domu są tylko dla nas, żebyśmy my się nauczyli siebie nawzajem. Co prawda moja mama przyjedzie do nas na jakiś tydzień, żeby nam trochę pomóc ale moja mama to jest moja mama jej wizyty to nawet żądam
i żeby nie było, że jestem zła synowa- teściowa na wieść o wnuku powiedziała "fajnie" teściu nie skomentował nic, a przez całą ciążę ich zainteresowanie mną i ich 1szą wnuczką objawiało się na poziomie 0
No to fakt...schowam ich
ale ja jestem dobra synowa..i już wymyślam-gdzie tż ich może na wycieczki zabierać tak więc przegonię ich na świeże powietrze..

ehh....powtarzam jak mantrę..dam radę,dam radę..będę twarda jak żelki z biedronki ( jak to się tu u nas utarło )

chciałam małą dziś wykąpać...a Sara o dziwo jeszcze śpi....

wogóle powiem wam,że młoda od dwóch-trzech dni tak długo spędza w dzień czasu przy cycu...że jednak zdecydowałam się na poduchętaką jak z tego motherhood czy jak to się zwie) dziś tż pojechał kupić w drodze do pracy...i jutro będę miała..

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Stary 2011-09-21, 20:07   #3966
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Biedna A słyszałaś o czymś takim jak skok rozwojowy? Bo Franek skończył miesiąc dzisiaj i może to to? TU jest więcej i wklejam jeszcze obrazek
Natko, ale skok jest niby od 5 tygodnia, tzn. po skończonym 4, a u mnie już po skończonym 3 tygodniu zaczęła się masakra i tylko się rozkręca.
Czasem mam wrażenie, że potem to już on ze zmęczenia tak wyje, przyśnie na 5 minut, obudzi się i znowu w rynnę.
Jeśli skok ma być jeszcze gorszy to naprawdę nie dam rady.
Cytat:
:Kciuki:
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ancia mój może nie cały czas smęci ale bywa że 2 godziny, go nosze , tule, kładę, usypiam, karmie a on się drze nie wiadomo czemu ale jak go położe na piersi, tak żeby uszkiem bym skierowany do mojego serca, uspokaja się , głaszcze go wtedy po pleckach i powoli zasypia

teraz moj skarbek ma jeszcze katarek, męczy się , to jeszcze bardziej kwili, tylkoo go z rak zdejmę to już pisk
kładę go np na podłodze na kocu (twarda powierzchnia dobrze na niego działa) kładę się obok niego i do niego mówię, on się rozgląda , slucha, później na brzuszek i to samo, jakoś mu zajmuje czas żeby nie piszczał
choć nie powiem czasem mam ochotę z nim popiszczeć

Ja też jestem mega nerwowa , uwierz mi, czasem jak juz piszczy i piszczy, to za nim go wezmę na ręce, wezmę 3 głębokie oddechy na uspokojenie .

Zobaczysz będzie dobrze wierzę w to, nasze dzieci jeszcze malutkie, my się denerwujemy bo nie wiemy czego chcą, a one denerwują się bo my nie wiemy czego chcą
Małgosiu, ale memu nic nie pomaga, albo coś co pomaga 1 dnia, to już w drugim dniu nie działa. Nie wiem, czy będzie dobrze, ryczę kilka razy dziennie z bezsilności i czasem myślę, że naprawdę nie dam rady. Do tego kłócę się z tż codziennie, on się mega nerwowy do mnie zrobił i mam wrażenie, że nie rozumie moich emocji. Teraz znów mamy wojnę .
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Kurdeee rozstępy na piersiach mi się zrobiły
I mam pytanie do mam po cc: jak długo krwawiłyście? Bo u mnie leci 3 tydzień po porodzie i dalej krwawię i zbytnio się to nie chce zmieniać w żadną stronę
Natko ja jestem już 5 tydzień prawie i dalej plamię.
Rozstępy na piersiach też mam, ale boję się smarować.
Cytat:
irmith- właśnie zobaczyłam Twoje odliczanie i zorientowałam się, że mi zostało o jeden dzień mniej, że już tylko niby 8?????????????? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa No ja się pytam kiedy to zleciało??????????????
Archi to już tuż tuż .
I podoba mi się określenie wizażątko, chociaż mam skojarzenia ze zwierzątkiem.
A tak mnie natchnęło - jak często odrobaczać zwierzęta domowe?
Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Biedactwo Trzymaj się kochana Ja niestety nie pomogę ale mogę Cię bardzo mocno przytulić

Brawo za udaną wizytę , kiedy pakowanie torby?
Cytat:
ale, ja już zagrałam taktycznie jak byli ostatnio u nas, niby mimochodem napomknęłam, że do takiego maleńkiego dziecka to wcześniej niż po 3-4tyg zycia się nie przyjeżdża w odwiedziny, poza tym to sezon wirusowo-chorobowy i że mam nadzieję, że znajomi będą wyrozumiali i nikt nam się nie zwali na głowę zaraz po powrocie do domu.
Jakieś siostry jesteśmy czy cuś, też tak gadałam.
Ale karmię przy wszystkich, mam to w .

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Jak tu teraz pusto...
Zmykam spać, dobrej nocki.

Ma ktoś wieści od Agi??

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 20:14   #3967
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Natko, ale skok jest niby od 5 tygodnia, tzn. po skończonym 4, a u mnie już po skończonym 3 tygodniu zaczęła się masakra i tylko się rozkręca.
Czasem mam wrażenie, że potem to już on ze zmęczenia tak wyje, przyśnie na 5 minut, obudzi się i znowu w rynnę.

Małgosiu, ale memu nic nie pomaga, albo coś co pomaga 1 dnia, to już w drugim dniu nie działa. Nie wiem, czy będzie dobrze, ryczę kilka razy dziennie z bezsilności i czasem myślę, że naprawdę nie dam rady. Do tego kłócę się z tż codziennie, on się mega nerwowy do mnie zrobił i mam wrażenie, że nie rozumie moich emocji. Teraz znów mamy wojnę .
Jeny- strasznie współczuję - ale normalnie oczyma wyobraźni widzę siebie... jakoś zawsze miałam wrażenie, że właśnie nie ogarnę o co kaman i tez mnie maż nie zrozumie... zwłaszcza , ze ja teraz się z nim już często kłócę ech... przyroda...

Cytat:
Archi to już tuż tuż .
No właśnie tak lada chwila

Cytat:
A tak mnie natchnęło - jak często odrobaczać zwierzęta domowe?
Ogólnie to raz do roku- chyba, ze zwierz to typowy śmietnik- to nawet i co miesiąc.
Przy dzieciach ogólnie poleca się raz na kwartał- no chyba, ze śmietnik
Napisze tylko jeszcze, ze tabl. działa tylko w dniu podania- wybija co ma wybić i jak zwierzak po 2 dniach coś wtrząchnie to znów może coś podłapać. Także trzeba dzieci uczyć higieny od maleńkości, a zwierzynę pilnować by nie wpierdzielała "smakołyków" na dworze.

Są też nakropki na kark typu Advocate czy Stronghold- te działają p/robaczo miesiąc. Ale myślę, że nie ma co obciążać zwierzaka niepotrzebnie- te nakropki daje się gł. przy cięższych pasożytach typu świerzb, nużyca.
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 20:15   #3968
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
No to fakt...schowam ich

to też jest jakieś wyjście

ale ja jestem dobra synowa..i już wymyślam-gdzie tż ich może na wycieczki zabierać tak więc przegonię ich na świeże powietrze..

hahaha to im powiedz, żeby wygodne buty zabrali

ehh....powtarzam jak mantrę..dam radę,dam radę..będę twarda jak żelki z biedronki ( jak to się tu u nas utarło )

nie znałam tego .

Cytat:
mam takie samo skojarzenie

Cytat:
Jakieś siostry jesteśmy czy cuś, też tak gadałam.
Ale karmię przy wszystkich, mam to w .
siostro to mówisz, że to przechodzi i potem Cię zlewa kto patrzy?

a co u Agnieszki? są jakieś wieści?wiadomo kiedy do domku wychodzą?

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 20:16   #3969
kaileight
Zadomowienie

Sonia- trzymamy kciuki!!!

Cytat:

Mówisz o skoku rozwojowym? Ponoć między 4 a 6 tyg. występuje. Ale to zależy od dziecka
Też robię się nerwowa- ale to raczej ze zmęczenia plus hormony. Zauważyłam, że jak się lepiej wyśpię czy poodpoczywam to czuje się lepiej. Już nie mam wyrzutów, jak przyjeżdża Mama to zostawiam jej synka i idę leżeć, kapać się albo coś oglądać i od razu po godzince czuję się lepiej

Rozstępów nie mam, w ciąży się nie zrobiły, ale skóra na brzuchu jest taka wiotka. Smaruje oliwka, ale to chyba zajmie trochę czasu. Za to biust- jak skończę karmić to chyba do kolan będzie sięgał

Natka
Ja jestem prawie 3 tyg po i krwawienie się skończyło. W ogóle ponoć macica się już zwinęła- tak mówiła położna, czyli w sumie dość szybko poszło. Zaczynam smarować bliznę Contratubexem- może trochę się wygładzi, chociaż i tak fajnie wygląda
Stary 2011-09-21, 20:30   #3970
bruma
Rozeznanie

Cytat:

Brawo za udaną wizytę , kiedy pakowanie torby?

Jak tu teraz pusto...
Zmykam spać, dobrej nocki.

Ma ktoś wieści od Agi??
Mam zamiar zacząć się powoli pakować w piątek

Ja też zmykam spać
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 20:37   #3971
malamutka
Rozeznanie

Jejku, jak ja to przegapiłam:

MAGIALENA - GRATULACJE

Ale nie uwierzę dopóki nie pokażesz Kacperka

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
zjadłam sobie dorsza z ziemniaczkiem

No i gdzie ja dorsza o tej godzinie znajdę
Może jutro nad morze do rybaków pojadę

Cytat:

Ojej, jaki on taki malutki się wydaje

Cytat:
No i powaliło mnie na kolana. Jaka ona cudna A to pierwsze zdjęcie... miód dla moich oczu

Cytat:
zaczęło się

Cytat:
Też chciałam to napisać Ty Archi dzień przed, ja dzień po Irmith A teraz jak patrzę na jej licznik to jakoś zaczynam się bać. Jakoś im bliżej terminu, tym mniej chce mi się szybciej rodzić

Idę oglądać te chude laski z Top Model....
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 21:17   #3972
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:

Ale sliczne cudo....

[QUOTE=stokrotka_;29540112]powoli nadrabiam ..narazie do 128 strony

Sara dziś wstała ok 9.30... i do 12 wisiała na cycku potem by odetchnąć poszłyśmy na spacer do parku...na pół godzinki bo zimno trochę. a teraz mała troszkę śpi.. ja zjadłam obiad i nadrabiam

Monia... po pierwsze..ciebie też muszę przeprosić.. i dziękuję za sms-ka
ojj kochana..doskonale cię rozumiem(y) maleństwa pochłaniają masę czasu .i wszystkie się musimy nauczyć wszystkiego.
dobrze,że masz pomoc.. ale nie daj sobie wejść na głowę i 3maj swoich racji!!
a co do butli. kochana...teraz mleczka są pełnowartościowe podobnie jak mleko z piersi. ważne,że Olivka się najada dobrze i ma siłę by rosnąć
a może jeszcze pokarm się pojawi? jeśli nie-to nie masz się naprawdę czym martwić kochana. tak jak piszą dziewczyny..to naprawdę nic złego !! dla Was

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
hallo!

Co za pogoda za oknem- nieomal listopadowa. Synek nakarmiony śpi, mimo tego że ma czkawkę

to u Nas podobna pogoda...

Nie umiem go nosić tak żeby mu się odbiło- najgorzej jest w nocy kiedy ja albo mąż krążymy po całym domu z nadzieją że może jednak

ja nie wiem od czego to zależy..ale Sarze nieraz się odbija a nieraz nie. Natka chyba pisała,że dzieciom nie zawsze się odbija. ważne,by po karmieniu chwilę (ja trzymam 5min) ppotrzymać w takiej jakby półsiedzącej pozycji chociaż.. no albo na brzuszku przy piersi .

Ale wczoraj zaliczyliśmy pierwszą kąpiel podczas której Ignaś był zadowolony. Bo do tej pory prężył się strasznie i ąż broda mu ze złości na boki skakała A ja czułam się najgorszą matką świata Wczoraj kapaliśmy się w trochę cieplejszej wodzie, zanurzaliśmy przez pieluszkę, zaczęliśmy mycie od nóżek- i był zadowolony

to widzę znów podobne przejścia...pierwsza kąpiel..ja płakałam razem z Sarą.. a teraz woda sporo cieplejsza.. mala ma więcej wody i jest super

Życie niewątpliwie po porodzie się zmienia, wszystko się przewartościowuje, jesteś zmęczona i wyczerpana, ale z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że mimo wszystko nie chcesz żeby "poprzednie" życie wróciło i zastanawiasz się jak mogłaś żyć do tej pory nie mając dziecka przy sobie
[
/QUOTE]

pięknie to napisałaś!!!!!!!!!!!

cudny Szymuś !!

GRATULACJE DLA KOLEJNEJ MAMUSI!!!!! NIECH Kacperek rośnie duży i silny!!!

idę nadrabiać dalej może do wieczora Was dogonię
Stokrotko nie masz za co przepraszac.....wiem , ze teraz nawjazniejsze sa nasze dzieciaczki....

Nie robie juz sobie nadziei ze pokarm sie pojawi...wogole to o porodzie nie mam apetytu......Jakie to dziwne ze przed wchlanialam duze ilosci jedzenia a teraz nic...

Moja mala dzisiaj nawet nie zaplakala podczas kapieli....mamusia jest dumna....

Cytat:
A Sara jest przesliczna... i tak ladnie ja wystroilas....

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Kolejny mały mężczyzna na Wizażu
Witamy witamy Kacperku.Magialenko - Gratulacje!!

Olivka jest prześliczna!! Tak strasznie zazdroszczę, że masz już ją przy sobie

W zupełności Cię rozumiem Siedzę od rana jak ta sierota w jednej skarpetce bo nie dałam rady założyć drugiej

Ty tez sie doczekasz kochana

A ja dzisiaj walcze z bolem zoladka....od 12 czuje sie masakrycznie ...dobrze, ze babcie zajely sie mala bo nie dalalabym rady sama.....

Mamuski czy czyscicie jezyczki Waszych pociech ?? Bo slyszalam sie powinno czyscic zeby nie bylo plesniawek.....
Tesciowa jak zaczela czyscic mojej malej to jej sie na wymioty zebralo.....i powiedzialam ze ja to bede robic bo az mi sie cieplo zrobilo....

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:

Trzymam kciuki kochana
Stary 2011-09-21, 21:19   #3973
danika
Zakorzenienie

melduje po wizycie, ze jeszcze nie rodzę także Archi czekam na ciebie

z niuńką wszystko ok, waży miedzy 2900 a 3100, ktg piękne - całe dwa skurcze sie zapisały po 40 i 50% ale nawet ich nie czułam , łożysko działa ale wód coraz mniej.

rozwarcie na 1 cm raptem - jak to gin stwierdził "na mały palec" (i tak postęp od poprzedniego tygodnia) ale badanko było dogłębne dziś, ledwo łaże teraz i brzuch mnie boli tak okresowo. TZ dostał prikaz dokonywania stymulacji sutków i juz cały ucieszony chodzi

no i jak nie urodze do tego czasu to 3 października szpital...ale jeszcze po drodze wizyta za tydzien

Cytat:
[B][COLOR=Purple]Gadałam z LULLĄ.

Skubana już chodzi- twardzielka nasza - babeczki kazały wstawać to zacisnęła zęby i przed siebie.
Miki jest na sali dla noworodków
dzielna kobieta z niej

Cytat:
Dzięki dziewczyny, że pytacie. Ja nawet nie mam kiedy wejść na wątek, ostatnio spałam chyba z 4 godziny. Franek zrobił się jakiś płaczliwy, płacze dużo i często, nie wiem, co mu jest. Noszę - źle, karmię - źle, położę - jeszcze gorzej. Bujam - wyje, śpiewam - wyje. Padam na nos. Mało śpi. Ja się przez to nerwowa zrobiłam i może to potęguje wszystko.
przytulam mocno

Cytat:

Chciałam Ci tylko powiedzieć, że cały ten bóli to wszystko jest naprawdę nie ważne, gdy przytulisz te małe ciałko, które jest całkowicie zależne od Ciebie, pełne tej wdzięczności. Zapomnisz o wszystkim i nie bój się, człowiek jest w stanie znieść wszystko dla miłości.

Pozwoliłam sobie napisać- bo mam wrażenie, ze nie tylko ja potrzebuję tych słów...
sie wzruszyłam...pieknie to napisała

Cytat:

Cytat:
ale, ja już zagrałam taktycznie jak byli ostatnio u nas, niby mimochodem napomknęłam, że do takiego maleńkiego dziecka to wcześniej niż po 3-4tyg zycia się nie przyjeżdża w odwiedziny, poza tym to sezon wirusowo-chorobowy i że mam nadzieję, że znajomi będą wyrozumiali i nikt nam się nie zwali na głowę zaraz po powrocie do domu.
no i bardzo słusznie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość

No i gdzie ja dorsza o tej godzinie znajdę
Może jutro nad morze do rybaków pojadę

hehe, dorsz był jedzony koło 15

Też chciałam to napisać Ty Archi dzień przed, ja dzień po Irmith A teraz jak patrzę na jej licznik to jakoś zaczynam się bać. Jakoś im bliżej terminu, tym mniej chce mi się szybciej rodzić
mam to samo

ide spać bo sie czuje dzis wymęczona tą wizytą o późnej porze... rano pewnie czerwony post od Soni zastanę

dobranoc maminki
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 21:47   #3974
pestka78
Rozeznanie

Witajcie Dziękuję za wszystkie smsy i słowa otuchy Jestesmy od dzis w domku...Mam nadzieję, ze to się juz nie zmieni. Moja niunia ma dzis 2 tygodnie.

Gratuluję wszystkim, przepraszam także, bo nie jestem w stanie wszystkiego nadrobic.
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 21:59   #3975
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
miło z Twojej strony, że mnie nie zostawiasz
Cytat:
z niuńką wszystko ok, waży miedzy 2900 a 3100, ktg piękne - całe dwa skurcze sie zapisały po 40 i 50% ale nawet ich nie czułam , łożysko działa ale wód coraz mniej.

rozwarcie na 1 cm raptem - jak to gin stwierdził "na mały palec" (i tak postęp od poprzedniego tygodnia) ale badanko było dogłębne dziś, ledwo łaże teraz i brzuch mnie boli tak okresowo. TZ dostał prikaz dokonywania stymulacji sutków i juz cały ucieszony chodzi
No i gratuluję udanej wizyty- ja mam jutro rano - 3majcie kciuki

Też mykam spać, chociaż nie wiem czy ta pieprzona zgaga mi pozwoli- zachciało mi się dziś słodkiego
Kolorowych

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziękuję za wszystkie smsy i słowa otuchy Jestesmy od dzis w domku...Mam nadzieję, ze to się juz nie zmieni. Moja niunia ma dzis 2 tygodnie.

Gratuluję wszystkim, przepraszam także, bo nie jestem w stanie wszystkiego nadrobic.
Witaj Pesteczko
Super, ze już w domku jesteście
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 22:57   #3976
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość

A ja dzisiaj byłam na USG Błażejek mniej więcej waży 3200g Czyli średniaczek ale za to jest długi a jego wymiary świadczą, że rozwojowo jest na 39tc lekaż powiedział, że z badania wynika iż termin powinnam mieć na 05.10. Podobny termin wyszedł mi z USG w 31tc (wtedy tp wyszedł na 01.10) a wg OM termin mam na 16.10 Tak więc chyba zacznę powoli pakować torbę
jaka ładna waga
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

Cytat:

no i jak nie urodze do tego czasu to 3 października szpital...ale jeszcze po drodze wizyta za tydzien
super,że wizyta udana i za ładną wagę maluszka
Cytat:

witamy w domku, oby już wszystko było z małą w porządku i żebyscie mogły się sobą w domu nacieszyć
Cytat:

Też mykam spać, chociaż nie wiem czy ta pieprzona zgaga mi pozwoli- zachciało mi się dziś słodkiego
Kolorowych

wszystko będzie dobrze
kolorowych snów

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 03:21   #3977
stokrotka_
Zadomowienie

Przez Sare....wracam na nocna warte hehe
corcia przy cycu a mamie sie nudzi...

Ale widze,ze tu pusto...

Stary 2011-09-22, 07:18   #3978
danika
Zakorzenienie

dzień dobry ale pusto...wszystkie rodzą czy jak??

Archinta za wizyte

Cytat:
super, że was w końcu wypuścili jak sie czujesz? jak malutka? juz całkiem pozbyłyscie się żółtaczki?

Cytat:

Ale widze,ze tu pusto...
no nocną wartę dziś miałaś widzę samotną

Edytowane przez danika
Czas edycji: 2011-09-22 o 07:21
Stary 2011-09-22, 07:25   #3979
kaileight
Zadomowienie

Dzień dobry!!!

Cytat:

Mamuski czy czyscicie jezyczki Waszych pociech ?? Bo slyszalam sie powinno czyscic zeby nie bylo plesniawek.....
Tesciowa jak zaczela czyscic mojej malej to jej sie na wymioty zebralo.....i powiedzialam ze ja to bede robic bo az mi sie cieplo zrobilo....[COLOR="Silver"]
Języczek? Nie słyszałam o tym że trzeba Zapytam dziś położnej...

Cytat:

Super że jesteście

Cytat:

Ale widze,ze tu pusto...
heh.. Tez koło 4 miałam zaglądnąć na wizaż, ale pomyślałam że wszyscy na pewno śpią

Ale mgła za oknem. Jak w listopadzie. Musze Ignasiowi jakieś ciepłe kombinezony kupić, bo na razie to na cebulkę w śpioszkach na spacery pomykamy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-22, 07:51   #3980
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dzień dobry jesiennie
Ciekawe jak Sonia...
Stary 2011-09-22, 07:52   #3981
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:

Hej kochana

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 07:55   #3982
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
a rozstępów współczuje..
Echhh Nie myśleć o tym
Stary 2011-09-22, 07:57   #3983
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

Ciocie też są dumne

Cytat:

Ja też dziś mam wizytę, ale późnym wieczorem. Biorę przykład z Agnieszki - może taka późna wizyta będzie bardziej owocna i bardziej przyjemna
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 08:03   #3984
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry jesiennie
Ciekawe jak Sonia...
no ciekawe a jak ty po wizycie wczorajszej? relacje poproszę

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Ja też dziś mam wizytę, ale późnym wieczorem. Biorę przykład z Agnieszki - może taka późna wizyta będzie bardziej owocna i bardziej przyjemna
no to
Stary 2011-09-22, 08:09   #3985
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cześć Kochane
Bardzo dawno sie nie odzywałam ale podczytuje regularnie tylko jakoś nie mogę się wbić na wątek... Mam nadzieję, ze sie nie gniewacie. Pusto się tutaj ostatnio zrobiło. Napraqwdę dużo maluszków jest już po tej stronie brzuszka aż trudno uwierzyć

GRATULUJĘ WSZYSTKIM SZCZĘŚLIWYM MAMUSIOM!

Ja dziś o 14 mam iś na oddział na KTG i pewnie będziemy sie umawia konkretnie na termin cc. Trochę się stresuję.
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 08:09   #3986
19natka88
Zakorzenienie

Hej Ależ pogoda

Cytat:

Nie chcę się upierać ale nie wiem czy doczytałaś, że u dzieci urodzonych np 2 tyg. wcześniej skok też zaczyna się 2 tyg. wcześniej więc może by pasowało W każdym razie współczuję

Dasz radę

Dobrze wiedzieć Ja posmarowałam ale starannie omijałam "części jadalne"

Ma ktoś wieści od Agi??
Wczoraj pisałam z Agą ale nie było okazji żeby tu umieścić (przepraszam)

Aga prawdopodobnie dzisiaj wyjdzie ze szpitala, mała jest grzeczna "póki co" Aguś jest obolała ale mówi, że warto było

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Natka
Ja jestem prawie 3 tyg po i krwawienie się skończyło. W ogóle ponoć macica się już zwinęła- tak mówiła położna, czyli w sumie dość szybko poszło. Zaczynam smarować bliznę Contratubexem- może trochę się wygładzi, chociaż i tak fajnie wygląda
Oo no to szybko Mi ktoś polecał tą maść też na rozstępy

Cytat:

Witajcie

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 08:15   #3987
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość

Ja dziś o 14 mam iś na oddział na KTG i pewnie będziemy sie umawia konkretnie na termin cc. Trochę się stresuję.
nie stresuj się ktg na pewno wyjdzie super, a co do umawiania na termin to w sumie fajnie - przynajmniej bedziesz wiedzieć, kiedy urodzisz
Stary 2011-09-22, 08:16   #3988
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Wizyta...Ech szkoda gadać. Przerczałam wczoraj pół nocy...

Żeby nie było, wszystko jest z małym w porządku.
Lekarz mnie zbadal: szyjka troszkę bardziej się skróciła...Wciąż nie to.
Gmerał mi tam tak dziwnie jakby pstrykał...Powiedzial, że może to być nieprzyjemne i było... Potem usg. Łożysko super, wszystko ekstra, mały waży 4200 i ani myśli się rodzić. Jestem totalnie przerażona.
Lekarz powiedział, że napewno nie urodzę w ciągu 2-3 dni. Jeśli nic się nie wydarzy mam we wtorek jechać na oddział i tam już zostanę. Obserwacja - wywołanie. Nie boję się samego wywołania tylko tego, że i ja i dziecko będziemy się strasznie męczyć (ze względu na jego wagę), a w ostateczności zrobią cesarkę. Rozwarcia prawie nie ma, a nie wiadomo jak szybko te skurcze wywołane oksy będą je w stanie zrobić...
Sam Gin powiedział, że taki pobyt (a propos mojego pytania czy zostanę tam do porodu) jest mega obciażający psychicznie dla kobiety i (tutaj zwrócił się do P.) będę potrzebowała wsparcia.

Generalnie humor mam do du.py. Boję się, że jak te skurcze będą robić to rozwarcie i będzie to dlugo trwało, to Stefek się strasznie namęczy...O bólu nie wspomnę. U mnie w szpitalu nie ma znieczulenia....
Stary 2011-09-22, 08:16   #3989
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

To super, ze już Aga i Amelka tak szybko do domku Natka pozdrów je jakbyście jeszcze pisały ze sobą.

Ciekawa jestem o u Cotki... Tak pusto tu bez niej teraz nie? A jakoś nie chcę się narzucać z smsami.
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 08:17   #3990
danika
Zakorzenienie

Natus a jak tam u was? żadne choróbska was nie łapią?

ginek wczoraj mi mówił, ze mam siedziec w domu i na spacery chodzić, badan żadnych juz nie robimy zeby po przychodniach nie łazić, unikać centrów handlowych (hehe, wczoraj 3 godziny łaziliśmy ) bo straszne wirusy latają przez te zmiany pogody.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości