Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-21, 13:55   #3901
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Archi mianuję Cię ciocią google dzięki kochana

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Oo proszę jaka wyczerpująca odpowiedź
mówcie mi kujon
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
A mi się dziś Bartuś tak wypychauwielbiam patrzeć na ten falujący brzuszek
No ciesz się- już nie długo
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
mi własnei tez Marceli cos pod samymi cycochami wypina ale nei moge tego zidentyfikowac

a powiedzcie mi czy tylko ja jestem jakas taka nie teges ze nei wiem czy moje dziecie miało czkawke? bo serio przez cała ciąże nie wiem czy miało-nie zidentyfikowałam i teraz tak myskle czy jakas dziwna nie jestem
Wiesz co- jak ja słyszałam, ze ma niby cały brzuch podskakiwać to czekałam i czekałam na te sensację- a mój ma tak nieśmiałe czkawki, ze jakbym ręki na brzuchu nie miała, to bym ich moim gruboskórnym brzucholem w życiu nie poczuła!
Pierwsza to właśnie tak przez przypadek odkryłam. Ogólnie to nie wiem czy ma je często czy nie-samym brzuchem rzadko czuję.
Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,

na wstępie gratuluję Mamusiom, które już mają swoje Skarby przy sobie

Pisałam z Wami ostatnio w sierpniu i żaliłam się, że ze nie mogę chodzić, bo tak boli mnie noga. Ginka stwierdziła, że maluszek uciska. Poza tym nakazała mi leżeć, bo wg niej skracała mi się szyjka. 2 dni po wizycie u niej pojechałam na IP, bo z bólu nie mogłam wytrzymać. Okazało się, że miałam zakrzepicę... co do mojej szyjki to 2 lekarzy stwierdziło, że jest długa. Spędziłam 2 tygodnie w szpitalu a moje leczenie potrwa jeszcze długi czas. Na sam koniec ciąży muszę zmienić gina, bo do tamtej babki nie mam już zaufania po tym jak zlekceważyła objawy mojej choroby.

Mam nadzieję, że teraz będę mogła być już z Wami na bierząco. Ja podobnie jak Martusia zaczęłam dziś 37tc i czuję, że wielki dzień jest coraz bliżej. Mam nawet w nocy sny z porodem w roli głównej
no to nieźle z tą zakrzepicą wyszło
zdrówka
Cytat:
Ktoś u mnie w bloku smaży placki ziemniaczane

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Archinta jak dla mnie to Ty chyba przeszłaś największą "metamorfozę" na tym wątku. Z początkowego zagubienia, onieśmielenia, zaskoczenia nową sytuacją, stałaś się ekspertką w sprawie ciąży, jej fizjologii, co troszkę nam tu serwujesz wiedzę ze SR, albo podrzucasz jakimiś ciekawymi inf co gdzieś przeczytałaś, usłyszałaś( jak choćby dziś o łożysku, o witaminach, a takich przykładów jest duuuużo więcej ) Powiem Ci, że ciekawy "przypadek" z Ciebie ( to oczywiście komplement ma być )

Wiesz - fizjologia ciąży mi nie obca- może ta ludzka trochę tak, ale ogólnie umiem przełożyć język med. na ludzki i wyjaśnić właśnie coś czasem ale sama też się sporo dowiedziała. U zwierzaków tak się ciąż przeca nie prowadzi

A ja taki typ- ze muszę poznać "wroga" i się dowiedzieć co i jak, a jak się dowiem to lubię się dzielić. Za dużo w życiu spotkałam ludzi (w sesnie zawodowym) co to tylko dla siebie wszystko trzymali bo sie nie wiem czego bali... konkurencji czy jak?? Potem tylko pacjenci na tym cierpią.
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:56   #3902
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Zakrzepica to w ogóle groźna choroba biorę zastrzyki od których mam siniaki

Dzięki Tobie wiem, co będzie u mnie na obiad

no nie no to ja chyba placki z jabłkami chociaż zrobię

Zapraszam do Warszawy. Mamy dziś piękną pogodę- słońce i 21 stopni

Gdynia też nie gorsza, słonecznie, cieplutko... ech popchałabym jakiś wózeczek

Moja eks ginka powinna mieć sprawę w sądzie założoną przeze mnie ale szkoda mi na to czasu i zdrowia.

Ja mam tylko 1 butelkę 120 ml Medela Calma. Mam zamiar karmić piersią więc na początku chyba nie będzie więcej butelek potrzebnych.
Ja mam 1 butelkę aventową chyba 120ml i jedną canpolu szklaną 240ml albo większą, mój mąż jak poczuł wiatr we włosach to wziął taką wielką flachę i dobrał do niej smoka do kaszki ech te chopy

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:58   #3903
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

gdzie Ty masz słońce Kochanapodziel się coooooo u mnie dżuma jak w listopadzie ;/
u mnie dziś piękne słońce i 21 stopni, na krótki rękaw byłam na spacerku.A to dla Ciebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg indeks.jpg (14,5 KB, 0 załadowań)

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:59   #3904
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Moja eks ginka powinna mieć sprawę w sądzie założoną przeze mnie ale szkoda mi na to czasu i zdrowia.
Pomyśl o następnych mamach i dzieciach... jak sa podstawy to działaj.
Napisz chociaż skargę do Izby Lekarskiej -> do Rzecznika Odpowiedzialności Zawodowej.
Cytat:
Ja mam 1 butelkę aventową chyba 120ml i jedną canpolu szklaną 240ml albo większą, mój mąż jak poczuł wiatr we włosach to wziął taką wielką flachę i dobrał do niej smoka do kaszki ech te chopy
Stary 2011-09-21, 14:01   #3905
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
HORROR. Współczuję.
Dzięki.

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
no to nieźle z tą zakrzepicą wyszło
zdrówka
Dzięki.

Cytat:
Napisz chociaż skargę do Izby Lekarskiej -> do Rzecznika Odpowiedzialności Zawodowej.
Może faktycznie jeszcze się zastanowię.
Stary 2011-09-21, 14:18   #3906
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Moja eks ginka powinna mieć sprawę w sądzie założoną przeze mnie ale szkoda mi na to czasu i zdrowia..
Cytat:
Twin rozumiem, że możesz nie mieć ochoty ani nerwów przechodzić przez to jeszcze raz, ale zgadzam się z Archintą- może chociaż skarga do Izby. Szkoda, żeby kobiecie to uszło na sucho, albo jeszcze gorzej, żeby innej kobiety nie naraziła na to samo. Bo Ty pojechałaś z bólem na IP, a inna przyjmie, że gin się nie myli i założy, że jak ma boleć to ma boleć, a skończyć sie to może tragicznie...

Cytat:

Wiesz - fizjologia ciąży mi nie obca- może ta ludzka trochę tak, ale ogólnie umiem przełożyć język med. na ludzki i wyjaśnić właśnie coś czasem ale sama też się sporo dowiedziała.

i tej umiejętności zazdroszczę bo jak mi czasem coś idzie się dowiedzieć to wymiękam

A ja taki typ- ze muszę poznać "wroga" i się dowiedzieć co i jak, a jak się dowiem to lubię się dzielić. Za dużo w życiu spotkałam ludzi (w sesnie zawodowym) co to tylko dla siebie wszystko trzymali bo sie nie wiem czego bali... konkurencji czy jak?? Potem tylko pacjenci na tym cierpią.
no i super, że masz ochotę i dzielisz się z nami tą wiedzą

Cytat:
u mnie dziś piękne słońce i 21 stopni, na krótki rękaw byłam na spacerku.A to dla Ciebie
Martusia dzięki od razu lepiej się zrobiło

idę kombinić jakąś surówkę z czerwonej kapusty

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 14:22   #3907
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Twin rozumiem, że możesz nie mieć ochoty ani nerwów przechodzić przez to jeszcze raz, ale zgadzam się z Archintą- może chociaż skarga do Izby. Szkoda, żeby kobiecie to uszło na sucho, albo jeszcze gorzej, żeby innej kobiety nie naraziła na to samo. Bo Ty pojechałaś z bólem na IP, a inna przyjmie, że gin się nie myli i założy, że jak ma boleć to ma boleć, a skończyć sie to może tragicznie...
Macie rację. Trzeba coś z tym zrobić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 14:31   #3908
danika
Zakorzenienie

zjadłam sobie dorsza z ziemniaczkiem

sie okazało, ze przed ginem jedziemy jeszcze na zakupy także sie będę powoli zbierać do kąpania musze jeszcze pomysleć, czy czegoś dla młodej nam nie brakuje bo jak juz dotrzemy do centrum handlowego to zawsze tam większy wybór

Cytat:
Martusia ja tez miałam te z biedronki, po 3 pakowane co nie? własnei z myslą ze na skarpetki itd to mój mąz dumny z siebie poukładał w szufladzie z przyprawami i dał tak wszelkiego rodzaju przyprawy-a jaki dumny ze mi posprzatał w szufladzie nie miałabym serca jakbym mu to powywalała i tak zostało
no faktycznie mógłby to cięzko przeżyć

Cytat:
A mogę tez odp mimo że nie mam jeszcze dzidzi??? Mogę , mogę moooogę???
o żesz ty mądralo uwielbiam cię

Cytat:
a powiedzcie mi czy tylko ja jestem jakas taka nie teges ze nei wiem czy moje dziecie miało czkawke? bo serio przez cała ciąże nie wiem czy miało-nie zidentyfikowałam i teraz tak myskle czy jakas dziwna nie jestem
moja tak czka, że nie da się nie zauważyć...ale pewnie nie wszystkie dzieci mają czkawki

Cytat:
Wiesz co- jak ja słyszałam, ze ma niby cały brzuch podskakiwać to czekałam i czekałam na te sensację- a mój ma tak nieśmiałe czkawki, ze jakbym ręki na brzuchu nie miała, to bym ich moim gruboskórnym brzucholem w życiu nie poczuła!
Pierwsza to właśnie tak przez przypadek odkryłam. Ogólnie to nie wiem czy ma je często czy nie-samym brzuchem rzadko czuję.
no to właśnie moja tak ma w nocy czasem jak zacznie to aż mężul sie budzi bo materac sie rusza

Cytat:
dobrze, ze sytuacja juz opanowana, ale faktycznie babie się należy jakaś skarga
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 14:36   #3909
archinta
Zakorzenienie

Mam zaszczyt przedstawić Wam Mikiego

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Miki.jpg (13,3 KB, 86 załadowań)
Stary 2011-09-21, 14:36   #3910
danika
Zakorzenienie

Cytat:

o jaki mały naleśniczek
Stary 2011-09-21, 14:37   #3911
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
o żesz ty mądralo uwielbiam cię

Serio- aż takie czkawki macie????
Cytat:
no i super, że masz ochotę i dzielisz się z nami tą wiedzą
tak mi mów tak mi dobrze- obrosnę w piórka
Cytat:
no dobrze by było...
Stary 2011-09-21, 14:40   #3912
stokrotka_
Zadomowienie

powoli nadrabiam ..narazie do 128 strony

Sara dziś wstała ok 9.30... i do 12 wisiała na cycku potem by odetchnąć poszłyśmy na spacer do parku...na pół godzinki bo zimno trochę. a teraz mała troszkę śpi.. ja zjadłam obiad i nadrabiam

Cytat:
uwaga , uwaga

Lullaby_ml w końcu napisała

Godzinę temu przez cc urodził się Miki
- dokładnie o 20.23, waży 3550 g

edit- ale się wstrzeliłam- równo godz. po
w końcu się doczekałaś kochana!!!!! gratulacje !!
I DUŻO ZDRÓWKA DLA MIKUSIA BUZIACZKI DLA WAS

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
hej hej.....

Ja jtez jestem ale ostatnio tez humor do doopy i dosc wszystkiego...

ja dzisiaj mialam wizyte u poloznych i...peklam i sie poryczalam
Normalnie szok...Bo ja to z tych raczej twrdzieli Cos zaczelismy gadac o porodzie i mowilam ze sie boje ze dziecko znow bedzie duze... ta mi tlumaczyla ze drugi porod jest inny itd.. a ja nagle przed oczami mialam wlasnie porod i jak Alan sie nie ruszal ani nie plakal i zaczelam
tam wyc jak bobr.............
powiedzialam ze boje sie o dziecko a nie porodu... Bo to prawda....
Najgorszy horror to po takim ciezkim porodzie zobaczyc ze z dzieckiem cos nie tak
Polozna powiedziala ze wpisze w karte ze jestem przerazona kolejnym porodem i
powiedziala ze jak taki wpis jest to jak beda widziec ze rozwarcie nie postepuje lub idzie wolno to mnie od razu potna..... Nie beda czekac 26 godzin jak ostatnio

A ja nie chce CC...... I dogodz takiej....
Chce naturalnie , tylko wlasnie najlepiej by bylo przed terminem , zeby mala byla w miare mala..
Bo ona juz jest duza i ma ze 3 kg jak nie lepiej....

w piatek zaczynam 37 tydzien.....

Od kilku dni pije lisciasta malinowa wiadrami..
Tzn. parze sobie z dwoch torebek po 2 kubki dziennie...
O jutra zaczne pic trzy............
Siedze na pilce i sie na niej krece zeby mala sie dobrze wstawila w kanal i zaczela tam porzadnie napierac i skracac szyje

No i tyle...
Po weekendzie wezme sie za Cotkowa liste...\

Stokrotka... Ja tak sobie mysle ze te maliny u Ciebie jednak podzialaly...
Bo one nie maja przyspieszyc porodu tylko go skrocic...
Sama widzialas ze szyjka i rozwarcie bardzo szybko poszly
Mam nadzieje ze u mnie tez zadziala........
.
NA POPRAWĘ HUMORU

kochana bardzo dobrze,że powiedziałaś. ja też w pt przed samym porodem jak byłam w szpitalu płakałam i mówiłam,że nie dam rady i że chce cesarkę,boję się,że będę cierpieć..może dlatego mi to znieczulenie w miarę w czasie podali a nie czekali do dużego rozwarcia..

w każdym razie kochana..marudź, płacz i pokaż,że nie będziesz cierpiała. wogóle to mam nadzieje,że pójdzie dużo łatwiej z porodem Kiary i będzie dobrze

a co do herbatki z malin...wiesz ,że sama o tym myślałam... piłam suszone liście litrami...
może rzeczywiście te spacery długie,maliny,i wogóle dały taki efekt,że w zasadzie od 0-10cm było w zasadzie w ciągu kilku h..
więc pij kochana!!
a jak będziesz w Bray... to po drodzę w stronę morza jest sklep zielarski i tam mają suszone liście do parzenia

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.....

Witam po nieobecnosci....wybaczcie ze tak ucieklam bez slowa wytlumaczenia ale chyba jakis dol mnie dopadl.....nie wiem co mi jest.....placze jak sobie wspomne porod...to dla mnie bylo ogromnym przezyciem.Na dodatek nie moge karmic piersia bo nie mam pokarmu. Odciagalam ale przez dwa dni odciagnelam 50ml....wiec jak moja mala ma sie tym najesc....Polozna stwierdzila ze "byc moze" za 2 tyg pojawi sie wiecej....ale tez niewiadomo....A tu widze, ze wszystkie karmicie piersia.A ja nie...i to jest takie dolujace....
Teraz u mnie jest mama i mama TZ-a....wiadomo , jak to tesciowa ...."nie trzymaj jej tak ", nie dawaj jej takiego mleka|", "nie kap jej tak"...masakra ...moja mama tylko zaciska zeby a TZ juz delikatnie zwrocil uwage.....Moja mama mi fajnie wszystko tlumaczy i pomaga .....

Pomimo , ze sa u mnie mamki to i tak jestem wykonczona....chyba bardziej psychicznie...jeszcze nie mam apetytu, i mam znowu anemie po tej cesarce....I wszystko mnie boli...tzn ta rana.....

Oj, przepraszam, ze tak o sobie....

Przede wszystkim gratuluje wszytkim nowym mamusiom.....

a nie rozpakowanym bezbolesnych porodow.

Postaram sie wpadac ....ale wiecie jak to jest przy malenstwach....no i teraz te maminki sa.....
Monia... po pierwsze..ciebie też muszę przeprosić.. i dziękuję za sms-ka
ojj kochana..doskonale cię rozumiem(y) maleństwa pochłaniają masę czasu .i wszystkie się musimy nauczyć wszystkiego.
dobrze,że masz pomoc.. ale nie daj sobie wejść na głowę i 3maj swoich racji!!
a co do butli. kochana...teraz mleczka są pełnowartościowe podobnie jak mleko z piersi. ważne,że Olivka się najada dobrze i ma siłę by rosnąć
a może jeszcze pokarm się pojawi? jeśli nie-to nie masz się naprawdę czym martwić kochana. tak jak piszą dziewczyny..to naprawdę nic złego !! dla Was

[QUOTE=kaileight;29531370]hallo!

Co za pogoda za oknem- nieomal listopadowa. Synek nakarmiony śpi, mimo tego że ma czkawkę

to u Nas podobna pogoda...

Nie umiem go nosić tak żeby mu się odbiło- najgorzej jest w nocy kiedy ja albo mąż krążymy po całym domu z nadzieją że może jednak

ja nie wiem od czego to zależy..ale Sarze nieraz się odbija a nieraz nie. Natka chyba pisała,że dzieciom nie zawsze się odbija. ważne,by po karmieniu chwilę (ja trzymam 5min) ppotrzymać w takiej jakby półsiedzącej pozycji chociaż.. no albo na brzuszku przy piersi .

Ale wczoraj zaliczyliśmy pierwszą kąpiel podczas której Ignaś był zadowolony. Bo do tej pory prężył się strasznie i ąż broda mu ze złości na boki skakała A ja czułam się najgorszą matką świata Wczoraj kapaliśmy się w trochę cieplejszej wodzie, zanurzaliśmy przez pieluszkę, zaczęliśmy mycie od nóżek- i był zadowolony

to widzę znów podobne przejścia...pierwsza kąpiel..ja płakałam razem z Sarą.. a teraz woda sporo cieplejsza.. mala ma więcej wody i jest super

Życie niewątpliwie po porodzie się zmienia, wszystko się przewartościowuje, jesteś zmęczona i wyczerpana, ale z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że mimo wszystko nie chcesz żeby "poprzednie" życie wróciło i zastanawiasz się jak mogłaś żyć do tej pory nie mając dziecka przy sobie
[
/QUOTE]

pięknie to napisałaś!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej Synek dzisiaj poszalał i spał 4h,3h i 3h

To ja pokazuję mojego głodomorka
cudny Szymuś !!

Cytat:

MAGiALENA
napisała:

Kacper urodził się przez cc,
dnia 20.09.2011 r. o godz. 20.15,
z wagą 3480g
i długością 54 cm

GRATULACJE DLA KOLEJNEJ MAMUSI!!!!! NIECH Kacperek rośnie duży i silny!!!

idę nadrabiać dalej może do wieczora Was dogonię

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 14:40   #3913
danika
Zakorzenienie

Cytat:

Serio- aż takie czkawki macie????
no straszne raz u gina tak zaczęła czkać to aż się śmiał, ale powiedział, ze to normalne. Mała jest pleckami oparta prawie o ścianę macicy i chyba dlatego tak sie przenosi
Stary 2011-09-21, 14:58   #3914
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
no to właśnie moja tak ma w nocy czasem jak zacznie to aż mężul sie budzi bo materac sie rusza
haha widać dziewczynki tak mają, bo moja jak zacznie w nocy czkać a ja jeszcze jestem przytulona gdzieś bokiem do męża to się aż bidak budzi tak go trzęsie

Cytat:

jaki malusi
A Lulla coś napisała? Jak się czuje?

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 15:17   #3915
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

jaki kochany

a ciekawe co tam u Agi?? ciekawe kiedy wypuszczą dziewczyny??

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 15:21   #3916
stokrotka_
Zadomowienie

Sara zdecydowała się pospać jeszcze.. i dobrnęłam do końca

kurcze..powiem Wam..od pon jesteśmy same...tż ma nocki..rano przychodzi..pilnuje chwilę małej,bym się mogła wykąpać i zjeść albo naszykować śniadanie.i przewiniętą mi daje ..i idzie spać.. wieczorem coś pomoże i jedzie do pracy... dopiero teraz dostrzegam jak wiele mi pomagał przez tamten tydzień.. nie musiałam przewijać, z dzieckiem na ręku jeść pseudo obiadu itd... ehh... byle do poniedziałku..
a w środę teście przylatują na tydzień mam nadzieję,że to przeżyję..
potrzebni mi oni..jak dziura w moście tu... małej im nie dam.. jeszcze w dodatku będę musiała wychodzić do innego pokoju karmić itd.. bo jakoś sobie nie wyobrażam wystawiać cyca przy nich

Cytat:
Auto naprawione- mąż wraca

A ja coś zaczynam chyba gnizadko mościć- miałam nieodpartą potrzebę umycia podłóg- normalnie jak nie ja i łóżeczko przepchnęłam do sypialni (zanim nakrzyczycie- lekkie i na kółkach), powlekłam materacyk, włożyłam podusię i chyba zaraz zacznę szafę pakować
super,że mąż już w domu.
coraz bliżej kochana... coraz bliżej

Cytat:
Oczko przemywam woda przegotowana ale ponoc rumiankiem mozna- wskazowka mojej mamy i tesciowej
A tesciowa gotuje dzisiaj rosolek z polskiej kury i obiecala ze zrobi nalesniki....

a to jednak się na coś przydają

A moja mala to ma swoje lozeczko ale w ciagu dnia spi na dole w salonie...Nie chce jej zostawiac w lozeczku bo taka sama tam jest.....i chyba jest za cicho...

moja w dzień w koszu śpi w salonie.. a w nocy w koszu w sypialni. nieraz w ciągu dnia śpi u siebie..jak coś gotuję czy smaże i chce okna pootwierać..
ale ogólnie to przechodnie jest .
mamy nianię...ale jakoś tak mi smutno ją samą też zostawiać..wolę mieć na oku

Wczoraj kapalam sama malutka bez nadzoru babc.... Przed kapiela oznajmilam ze maja siedziec w pokoju i mnie nie stresowac...
A teraz sie chwale.....
za kąpiel

jaka cudna jest!! i jaka duża!

Cytat:

Oj tak, humor mam dziś zdecydowanie lepszy. I TŻ też się zrehabilitował. W nocy karmił młodego, nawet nie musiałam wstawać.
nooo w końcu oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
sklep TAKI

ja mam zamiar kupić te dady, na razie mam new borny z huggiesa i jedna paczkę Pampers, jeszcze jedną będę miała bo wygrałam w konkursie a później już dady będą
mam pytanie o pampersy, są różne rozmiary dostosowane do wagi i new borny są od 2-5kg i każdy mówi że dziecko zaraz wyrośnie więc z tą wagą to lipa? pampersy mam 3 bo tylko takie były najmniejsze i są od 4kg ale skoro rozm 3 to chyba też szybko na dziecko nie będą? zgłupieje już
ja miałam 2 paczki pampersów jakoś po 37 sztuk rozmiar 1.. skończyły się wczoraj.. sama nie wiedziałam co dalej. ale założylam 2 tą na 3-6 kg..i super są. wyższe i ładnie się zapinają . i już nie będę 1 kupowala.. chociaż korci mnie jeszcze mała paczka..bo 1 mogę podwinąć i pod pępkiem zapinać czasem.. te to już tylko na powyżej pępka(chociaż wolę tak,bo bezpieczniej ja się czuję-wiem,że nie naruszę pępolka)

Cytat:
Wyniki odebrane, paciorka brak

Zrobiłam sobie kawkę i relaksuje się na balkonie przy gazetce ach ale dziś piękny dzień, trzeba korzystać póki jest pogoda
super,że bez paciora !!

zazdroszcze pogody..u nas wiało od rana. ale spacer był.. udało się wrócić.. a teraz pada i wieje i jest beznadziejnie...

Cytat:
Pytanie do mamuś karmiących tylko i wyłącznie piersią: podajecie swoim maluszkom witaminy D i K???
mojej Sarze podali zastrzyk z witaminą k zaraz po porodzie. witaminkę d podaje od 3 dni chyba.. ale. z tego co wiem,ta tu jest słabsza niż ta w pl. i słyszałam że w pl od 3 tyg należy podawać. tu zalecają od początku mniejszą dawkę.

Cytat:

ale śliczności

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Stary 2011-09-21, 15:39   #3917
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
no straszne raz u gina tak zaczęła czkać to aż się śmiał, ale powiedział, ze to normalne. Mała jest pleckami oparta prawie o ścianę macicy i chyba dlatego tak sie przenosi
dobre
Cytat:
haha widać dziewczynki tak mają, bo moja jak zacznie w nocy czkać a ja jeszcze jestem przytulona gdzieś bokiem do męża to się aż bidak budzi tak go trzęsie
No serio- niesamowite to
Cytat:
A Lulla coś napisała? Jak się czuje?
No właśnie za bardzo nic nie pisała, poza tym, ze się kładzie bo ją rana boli, a Mikiego, że miała przez chwilkę na rękach. Nie wiem czemu tak.
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
1.kurcze..powiem Wam..od pon jesteśmy same...tż ma nocki..rano przychodzi..pilnuje chwilę małej,bym się mogła wykąpać i zjeść albo naszykować śniadanie.i przewiniętą mi daje ..i idzie spać.. wieczorem coś pomoże i jedzie do pracy... dopiero teraz dostrzegam jak wiele mi pomagał przez tamten tydzień.. nie musiałam przewijać, z dzieckiem na ręku jeść pseudo obiadu itd... ehh... byle do poniedziałku..
a w środę teście przylatują na tydzień mam nadzieję,że to przeżyję..
potrzebni mi oni..jak dziura w moście tu... małej im nie dam.. jeszcze w dodatku będę musiała wychodzić do innego pokoju karmić itd.. bo jakoś sobie nie wyobrażam wystawiać cyca przy nich

2. super,że mąż już w domu.
coraz bliżej kochana... coraz bliżej

3.mojej Sarze podali zastrzyk z witaminą k zaraz po porodzie. witaminkę d podaje od 3 dni chyba.. ale. z tego co wiem,ta tu jest słabsza niż ta w pl. i słyszałam że w pl od 3 tyg należy podawać. tu zalecają od początku mniejszą dawkę.
1. Ech- domyślam sie , ze ciężko zostać samej w domu z dzieciątkiem, ja sobie trochę tego nie wyobrażam Mówisz, że z teściami nie bardzo będzie??

2. dz no bliżej , nieubłaganie coraz bliżej

3. W Pl tez podają zastrzyk z wit. K po porodzie

Kiedy była ancia ???
Stary 2011-09-21, 15:50   #3918
stokrotka_
Zadomowienie

to ja też się pochwalę swoją córeczką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03225.jpg (96,5 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03277.jpg (75,5 KB, 71 załadowań)

Stary 2011-09-21, 15:59   #3919
KarlaM
Raczkowanie

Cytat:
Zanim ponadrabiam melduję,
że kolejne wizażątko jest na świecie

MAGiALENA
napisała:

Kacper urodził się przez cc,
dnia 20.09.2011 r. o godz. 20.15,
z wagą 3480g
i długością 54 cm

Kolejny mały mężczyzna na Wizażu
Witamy witamy Kacperku.Magialenko - Gratulacje!!

Cytat:
Oczko przemywam woda przegotowana ale ponoc rumiankiem mozna- wskazowka mojej mamy i tesciowej
A tesciowa gotuje dzisiaj rosolek z polskiej kury i obiecala ze zrobi nalesniki....
.
A teraz sie chwale.....
Olivka jest prześliczna!! Tak strasznie zazdroszczę, że masz już ją przy sobie

Cytat:
wykąpana z kawką i ciachami siadłam do nadrabiania
dzięki dziewczyny

wczoraj się zastanowiłam chwilę i chyba wiem z czego mi się wziął ten dół jestem już po prostu zmęczona tą ciążą, jest mi ciężko, niewygodnie, tu mnie strzyka, tu mnie boli, jestem mało samodzielna, nawet głupich skarpetek nie założę bez wysiłku a najczęściej robi to mąż. Zawsze byłam samoradząca sobie ze wszystkim a nagle jestem postawiona w sytuacji gdzie muszę się prosić o pomoc, a tego nie lubię.... Nie mogę się doczekać powrotu do mojej dawnej mnie I jak szłam do gina miałam nadzieję, że coś się ruszyło a jak usłyszałam co usłyszałam to się po prostu załamałam... już w aucie się popłakałam
Bycie w ciąży jest fajne, ale jak dla mnie za długo trwa
W zupełności Cię rozumiem Siedzę od rana jak ta sierota w jednej skarpetce bo nie dałam rady założyć drugiej

KarlaM jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 16:01   #3920
archinta
Zakorzenienie

Gadałam z LULLĄ.

Skubana już chodzi- twardzielka nasza - babeczki kazały wstawać to zacisnęła zęby i przed siebie.
Miki jest na sali dla noworodków- bo tam tak jest- dzieciaczki na osobnej sali i przynoszone są do karmienia. Mówiła,że minki robi i w ogóle jest uroczy a jakże Jeszcze nie karmiła i nie może się już tego doczekać.
Co do cc- oczywiście szybka i nagła decyzja bo małemu tętno zaczęło zanikać, ale i tak dostał 10/10 pkt- twardziel po mamusi
Ogólnie biedna się wycierpiała mocno-sama pewnie opisze dokładnie jak wróci. Głosik miała bardzo zmarnowany ale jednocześnie przeszczęśliwy, aż mi łzy poleciały jak rozmawiałyśmy
Stary 2011-09-21, 16:02   #3921
anciaahk
kosmitka

Gratuluję naszym nowym mamom:
Agnieszce, Lulce i Magialenie!!!
Kiedy Aga wychodzi? Pisała co u nich??

Dzięki dziewczyny, że pytacie. Ja nawet nie mam kiedy wejść na wątek, ostatnio spałam chyba z 4 godziny. Franek zrobił się jakiś płaczliwy, płacze dużo i często, nie wiem, co mu jest. Noszę - źle, karmię - źle, położę - jeszcze gorzej. Bujam - wyje, śpiewam - wyje. Padam na nos. Mało śpi. Ja się przez to nerwowa zrobiłam i może to potęguje wszystko.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 16:09   #3922
kellysss
Zakorzenienie

hej hej..

i ja sie witam bo tak po cichutku Was podczytuje..

Wszystkie nasze forumowe dzieciaczki sa cudowne
Naprawde kazdy jest wyjatkowy...

Az sie nie moge doczekac tej mojej malej myszy

Stokrotko.. A gdzie dokladnie ten sklep z tymi liscmi.?.tzn.
Jakbysmogla podac nazwe ulicy to ja go juz odszukam
My czasami jezdzimy w niedziele do Bray na lody do wloskiej lodziarni kolo morza...
Tylko ciekawe czy w niedziele bedzie ten sklep otwarty

Co do witaminek.. to tez Alanowi podawalam tylko D (karmilam 5 miesiacy samym cycem i pozniej jeszcze przez miesiac karmienie mieszane)
K dostal przy porodzie... tutaj nic innego nie zalecali

Lulla
..Kochana... Jak juz lazi to dojdzie szybko do siebie
Naprawde twardziel z niej

A ja wypilam podwojna malinowe i chyba ide sobie odpoczac poki Alan spi

Stary 2011-09-21, 16:10   #3923
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, że pytacie. Ja nawet nie mam kiedy wejść na wątek, ostatnio spałam chyba z 4 godziny. Franek zrobił się jakiś płaczliwy, płacze dużo i często, nie wiem, co mu jest. Noszę - źle, karmię - źle, położę - jeszcze gorzej. Bujam - wyje, śpiewam - wyje. Padam na nos. Mało śpi. Ja się przez to nerwowa zrobiłam i może to potęguje wszystko.

ech- nie umiem nic poradzić, może mamuśki coś tu Ci napiszą , doradzą. Ściskam mocno i wpadaj chociaż na sekundkę napisać, ze jesteś Bo ja z tych zamartwiających
Stary 2011-09-21, 16:16   #3924
anciaahk
kosmitka

Archi kochana - przytulam.
Może mam jakąś depresję poporodową . Mama mi się każe uspokoić, bo dziecko przeze mnie nerwowe, ale jak ja mam być spokojna, jak on wyje i nijak nie umiem go uspokoić .
Jutro mam konrtolę u rodzinnego to może faktycznie o coś spytam.

Stary 2011-09-21, 16:32   #3925
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluję naszym nowym mamom:
Agnieszce, Lulce i Magialenie!!!
Kiedy Aga wychodzi? Pisała co u nich??

kochana może go kolka męczy?? albo się nie najada i się denerwuje..kurcze sama nie wiem.. jak Sara ma gorsze chwile ze spaniem w nocy szczególnie...to pomagamy sobie smoczkiem.. i się uspokaja.

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
hej hej..

i ja sie witam bo tak po cichutku Was podczytuje..

Wszystkie nasze forumowe dzieciaczki sa cudowne
Naprawde kazdy jest wyjatkowy...

Az sie nie moge doczekac tej mojej malej myszy

Stokrotko.. A gdzie dokladnie ten sklep z tymi liscmi.?.tzn.
Jakbysmogla podac nazwe ulicy to ja go juz odszukam
My czasami jezdzimy w niedziele do Bray na lody do wloskiej lodziarni kolo morza...
Tylko ciekawe czy w niedziele bedzie ten sklep otwarty

Co do witaminek.. to tez Alanowi podawalam tylko D (karmilam 5 miesiacy samym cycem i pozniej jeszcze przez miesiac karmienie mieszane)
K dostal przy porodzie... tutaj nic innego nie zalecali

Lulla
..Kochana... Jak juz lazi to dojdzie szybko do siebie
Naprawde twardziel z niej

A ja wypilam podwojna malinowe i chyba ide sobie odpoczac poki Alan spi
Kellysss..ten sklep jest na Quinnsborough road. to jest ta wąska uliczka(pierwsza w lewo za hotelem Royal) która prowadzi do przejazdu darta..i do plaży. a sklep jest pomiędzy citizenem i tesco expresss.. po drugiej str. ulicy jest dunnes stores. ale wątpię ,że On w niedzielę otwarty..
a gdzie ta lodziarnia jest bo mieszkam tu i nie wiem (chyba,że to ta mała przy tej uliczce wlasnie.. )

wogóle powiedz mi kochana... jak się Alan urodził..to po jakim czasie wychodziłaś na dłuższe spacery takie powyżej godzinki??

Stary 2011-09-21, 16:32   #3926
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dziękuję za wszystkie miłe słowa o pokoiku W zasadzie to teraz trzeba posprzątać i mebelki kupić, ale mi też już się podoba
Archi- a na zdjęcie z lokatorka to jeszcze chwile musisz poczekać

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Śliczny pokoik, ja bym poprosila jeszcze o fotkę pozostałych nabytków.
Oby z nerkami było O.K.

a pozostałe 2 nabytki niżej - na razie rozłożone "jak bądź", byle z folii. Natomiast łóżeczko jest całkowicie niefotogeniczne bo na razie jeszcze składa się z dwóch pudeł Tatuś przyjedzie skręcić to wtedy się pochwalę

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
PO cc dla mnie najgorsze było pierwsze wstanie i pierwsza doba, a później to już z górki Wczoraj minął tydzień od cięcia, chodzę i ruszam się już normalnie, nie mam żadnych problemów
Fajnie poczytać takie rzeczy
Tym bardziej, że byłam dzisiaj na pazurkach i na fotelu obok siedziała taka pani co jak powiedziałam, ze cesarkę pewnie będę miała to zaczęła mi opowiadać jakie to jej siostra miała problemy po, jak źle to znosiła i w ogóle tyyyyyyyyle komplikacji. I wiecie co, nie zamknęła się nawet jak jej powiedziałam w którymś momencie żeby mi takich rzeczy nie opowiadała Dopiero kosmetyczka ją upomniała, żeby mnie nie stresowała bo nie można. No co za ludzie

A w ogóle miss ja byłam kiedyś chętna na Twoje wspomnienia z cesarki (teraz to juz dwóch...) i może jakieś rady itp. Wiem, że teraz przy Tomciu to trudno, ale jakby CI się kiedyś strasznie nudziło, to wiesz

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy pisać Wam jaki miałam dziś sen.

Cytat:
Oj tak, humor mam dziś zdecydowanie lepszy. I TŻ też się zrehabilitował. W nocy karmił młodego, nawet nie musiałam wstawać.
No i brawo
Może po prostu system mu się zawiesił na chwilę i teraz już będzie prawidłowo chodził

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
sklep TAKI
To u nas takiego nie ma

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
A wszystkim ,,matkom-polkom"(namawiającym, zmuszającym do karmienia piersią) mówię-walcie się(przepraszam,ale tak właśnie myślę)

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Popiszę się Moją głupotą wczorajszą: jestem razem z mężem chora i mama zwróciła uwagę Mojemu mężowi żeby wyzdrowiał bo prawdopodobnie mogą Go nie wpuścić na porodówkę z powodu choroby. A Ja za chwilę wystraszona "a jeśli Mnie nie wpuszczą na porodówkę?". Wszyscy się na Mnie dziwnie spojrzeli, mama podeszła pogłaskała Mnie po głowie i powiedziała "biedna" i zaczęli się śmiać, a Ja dopiero po ponad godzinie załapałam o co Im chodziło i zrozumiałam co powiedziałam i śmiałam się z tego przez długi czas, a wszyscy znów zaczęli się ze Mnie śmiać że szybko załapuje =))) he he
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01739.jpg (146,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01740.jpg (80,4 KB, 29 załadowań)
Stary 2011-09-21, 16:35   #3927
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
to ja też się pochwalę swoją córeczką

Cytat:
Archi kochana - przytulam.
Może mam jakąś depresję poporodową . Mama mi się każe uspokoić, bo dziecko przeze mnie nerwowe, ale jak ja mam być spokojna, jak on wyje i nijak nie umiem go uspokoić .
Jutro mam konrtolę u rodzinnego to może faktycznie o coś spytam.
Ja mam już chyba przed porodem tę depresję co drugi dzień też ryczę, a jak mam mieć taki nastrój potem i ma sie on udzielać małemu to biada mi oj biada

A teraz Lullka mnie do łez doprowadziła- bo jak gadałyśmy to mówiła jak strasznie bolało- mówiłam , że mnie teraz już zupełnie wystraszyła to mi napisała:

Chciałam Ci tylko powiedzieć, że cały ten bóli to wszystko jest naprawdę nie ważne, gdy przytulisz te małe ciałko, które jest całkowicie zależne od Ciebie, pełne tej wdzięczności. Zapomnisz o wszystkim i nie bój się, człowiek jest w stanie znieść wszystko dla miłości.

Pozwoliłam sobie napisać- bo mam wrażenie, ze nie tylko ja potrzebuję tych słów...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 16:39   #3928
madzialena-lublin
Rozeznanie

Tak się zapatrzyłam na te Wasze śliczności, że zapomniałam napisać że co jedno to piękniejsze
A w zasadzie to takie trochę nasze te dzieciaczki- forumowe
Stary 2011-09-21, 16:41   #3929
anciaahk
kosmitka

Przypomniało mi się, że pisałyście o butelkach aventu, że mają bpa - u mnie na opakowaniu było napisane, że 0%bpa, może jakieś wcześniejsze były z tym bpa.

Stokrotka - ale czy można mieć kolki tak często? Non stop? A mleka mam sporo, bo mu cieknie po brodzie, on nim pluje czasem. A przybiera bardzo ładnie na wadze, więc raczej brak pokarmu też odpada.

Lulla ładnie napisała . Ja czasem jednak nie umiem już w sobie znaleźć tej radości.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Archi ja myślę, że to jest tak, że za dużo emocji złożyło się naraz i stąd takie stany emocjonalne. Nie wiem zresztą.

Stary 2011-09-21, 16:41   #3930
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam już chyba przed porodem tę depresję co drugi dzień też ryczę, a jak mam mieć taki nastrój potem i ma sie on udzielać małemu to biada mi oj biada

A teraz Lullka mnie do łez doprowadziła- bo jak gadałyśmy to mówiła jak strasznie bolało- mówiłam , że mnie teraz już zupełnie wystraszyła to mi napisała:

Chciałam Ci tylko powiedzieć, że cały ten bóli to wszystko jest naprawdę nie ważne, gdy przytulisz te małe ciałko, które jest całkowicie zależne od Ciebie, pełne tej wdzięczności. Zapomnisz o wszystkim i nie bój się, człowiek jest w stanie znieść wszystko dla miłości.

Pozwoliłam sobie napisać- bo mam wrażenie, ze nie tylko ja potrzebuję tych słów...

A lulla pięknie to napisała Ucałuj ją

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości