|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
![]() mówcie mi kujon ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pierwsza to właśnie tak przez przypadek odkryłam. Ogólnie to nie wiem czy ma je często czy nie-samym brzuchem rzadko czuję. Cytat:
![]() zdrówka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wiesz - fizjologia ciąży mi nie obca- może ta ludzka trochę tak, ale ogólnie umiem przełożyć język med. na ludzki ![]() ![]() A ja taki typ- ze muszę poznać "wroga" i się dowiedzieć co i jak, a jak się dowiem to lubię się dzielić. Za dużo w życiu spotkałam ludzi (w sesnie zawodowym) co to tylko dla siebie wszystko trzymali bo sie nie wiem czego bali... konkurencji czy jak?? Potem tylko pacjenci na tym cierpią. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3902 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3903 |
Wtajemniczenie
|
u mnie dziś piękne słońce i 21 stopni, na krótki rękaw byłam na spacerku.A to dla Ciebie
![]() |
#3904 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz chociaż skargę do Izby Lekarskiej -> do Rzecznika Odpowiedzialności Zawodowej. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
Zakorzenienie
|
Dzięki.
Dzięki. Może faktycznie jeszcze się zastanowię.
#3906 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() idę kombinić jakąś surówkę z czerwonej kapusty ![]()
![]() |
#3907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3908 | ||||
Zakorzenienie
|
zjadłam sobie dorsza z ziemniaczkiem
![]() sie okazało, ze przed ginem jedziemy jeszcze na zakupy także sie będę powoli zbierać do kąpania ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dobrze, ze sytuacja juz opanowana, ale faktycznie babie się należy jakaś skarga ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
Zakorzenienie
|
![]() Serio- aż takie czkawki macie???? ![]() tak mi mów tak mi dobrze- obrosnę w piórka ![]() no dobrze by było... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3912 | |||||
Zadomowienie
|
powoli nadrabiam ..narazie do 128 strony
Sara dziś wstała ok 9.30... i do 12 wisiała na cycku potem by odetchnąć poszłyśmy na spacer do parku...na pół godzinki bo zimno trochę. a teraz mała troszkę śpi.. ja zjadłam obiad i nadrabiam Cytat:
![]() ![]() ![]() I DUŻO ZDRÓWKA DLA MIKUSIA ![]() Cytat:
![]() kochana bardzo dobrze,że powiedziałaś. ja też w pt przed samym porodem jak byłam w szpitalu płakałam i mówiłam,że nie dam rady i że chce cesarkę,boję się,że będę cierpieć..może dlatego mi to znieczulenie w miarę w czasie podali a nie czekali do dużego rozwarcia.. w każdym razie kochana..marudź, płacz i pokaż,że nie będziesz cierpiała. wogóle to mam nadzieje,że pójdzie dużo łatwiej z porodem Kiary i będzie dobrze ![]() a co do herbatki z malin...wiesz ,że sama o tym myślałam... piłam suszone liście litrami... może rzeczywiście te spacery długie,maliny,i wogóle dały taki efekt,że w zasadzie od 0-10cm było w zasadzie w ciągu kilku h.. więc pij kochana!! a jak będziesz w Bray... to po drodzę w stronę morza jest sklep zielarski i tam mają suszone liście do parzenia ![]() Cytat:
![]() ojj kochana..doskonale cię rozumiem(y) maleństwa pochłaniają masę czasu .i wszystkie się musimy nauczyć wszystkiego. dobrze,że masz pomoc.. ale nie daj sobie wejść na głowę i 3maj swoich racji!! a co do butli. kochana...teraz mleczka są pełnowartościowe podobnie jak mleko z piersi. ważne,że Olivka się najada dobrze i ma siłę by rosnąć ![]() a może jeszcze pokarm się pojawi? jeśli nie-to nie masz się naprawdę czym martwić kochana. tak jak piszą dziewczyny..to naprawdę nic złego !! ![]() [QUOTE=kaileight;29531370]hallo! ![]() Co za pogoda za oknem- nieomal listopadowa. Synek nakarmiony śpi, mimo tego że ma czkawkę ![]() to u Nas podobna pogoda... Nie umiem go nosić tak żeby mu się odbiło- najgorzej jest w nocy kiedy ja albo mąż krążymy po całym domu z nadzieją że może jednak ![]() ja nie wiem od czego to zależy..ale Sarze nieraz się odbija a nieraz nie. Natka chyba pisała,że dzieciom nie zawsze się odbija. ważne,by po karmieniu chwilę (ja trzymam 5min) ppotrzymać w takiej jakby półsiedzącej pozycji chociaż.. no albo na brzuszku przy piersi . Ale wczoraj zaliczyliśmy pierwszą kąpiel podczas której Ignaś był zadowolony. Bo do tej pory prężył się strasznie i ąż broda mu ze złości na boki skakała ![]() ![]() ![]() to widzę znów podobne przejścia...pierwsza kąpiel..ja płakałam razem z Sarą.. a teraz woda sporo cieplejsza.. mala ma więcej wody i jest super ![]() Życie niewątpliwie po porodzie się zmienia, wszystko się przewartościowuje, jesteś zmęczona i wyczerpana, ale z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że mimo wszystko nie chcesz żeby "poprzednie" życie wróciło i zastanawiasz się jak mogłaś żyć do tej pory nie mając dziecka przy sobie[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Cytat:
idę nadrabiać dalej ![]() ![]()
![]() |
#3913 |
Zakorzenienie
|
no straszne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jaki malusi ![]() A Lulla coś napisała? Jak się czuje?
![]() |
#3915 |
Wtajemniczenie
|
jaki kochany
![]() a ciekawe co tam u Agi?? ciekawe kiedy wypuszczą dziewczyny??
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 | ||||||
Zadomowienie
|
Sara zdecydowała się pospać jeszcze.. i dobrnęłam do końca
![]() kurcze..powiem Wam..od pon jesteśmy same...tż ma nocki..rano przychodzi..pilnuje chwilę małej,bym się mogła wykąpać i zjeść albo naszykować śniadanie.i przewiniętą mi daje ..i idzie spać.. wieczorem coś pomoże i jedzie do pracy... dopiero teraz dostrzegam jak wiele mi pomagał przez tamten tydzień.. nie musiałam przewijać, z dzieckiem na ręku jeść pseudo obiadu itd... ehh... byle do poniedziałku.. a w środę teście przylatują na tydzień ![]() potrzebni mi oni..jak dziura w moście tu... małej im nie dam.. jeszcze w dodatku będę musiała wychodzić do innego pokoju karmić itd.. bo jakoś sobie nie wyobrażam wystawiać cyca przy nich ![]() ![]() Cytat:
![]() coraz bliżej kochana... coraz bliżej ![]() Cytat:
![]() jaka cudna jest!! i jaka duża! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
zazdroszcze pogody..u nas wiało od rana. ale spacer był.. udało się wrócić.. a teraz pada i wieje i jest beznadziejnie... Cytat:
![]()
![]() |
#3917 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie za bardzo nic nie pisała, poza tym, ze się kładzie bo ją rana boli, a Mikiego, że miała przez chwilkę na rękach. Nie wiem czemu tak. Cytat:
![]() 2. dz ![]() ![]() 3. W Pl tez podają zastrzyk z wit. K po porodzie Kiedy była ancia ??? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Zadomowienie
|
to ja też się pochwalę swoją córeczką
![]()
#3919 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Witamy witamy Kacperku.Magialenko - Gratulacje!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
Zakorzenienie
|
Gadałam z LULLĄ.
Skubana już chodzi- twardzielka nasza ![]() Miki jest na sali dla noworodków- bo tam tak jest- dzieciaczki na osobnej sali i przynoszone są do karmienia. Mówiła,że minki robi i w ogóle jest uroczy ![]() ![]() Co do cc- oczywiście szybka i nagła decyzja bo małemu tętno zaczęło zanikać, ale i tak dostał 10/10 pkt- twardziel po mamusi ![]() Ogólnie biedna się wycierpiała mocno-sama pewnie opisze dokładnie jak wróci. Głosik miała bardzo zmarnowany ale jednocześnie przeszczęśliwy, aż mi łzy poleciały jak rozmawiałyśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
kosmitka
|
Gratuluję naszym nowym mamom:
Agnieszce, Lulce i Magialenie!!! Kiedy Aga wychodzi? Pisała co u nich?? Dzięki dziewczyny, że pytacie. Ja nawet nie mam kiedy wejść na wątek, ostatnio spałam chyba z 4 godziny. Franek zrobił się jakiś płaczliwy, płacze dużo i często, nie wiem, co mu jest. Noszę - źle, karmię - źle, położę - jeszcze gorzej. Bujam - wyje, śpiewam - wyje. Padam na nos. Mało śpi. Ja się przez to nerwowa zrobiłam i może to potęguje wszystko.
![]() |
#3922 |
Zakorzenienie
|
hej hej..
i ja sie witam bo tak po cichutku Was podczytuje.. Wszystkie nasze forumowe dzieciaczki sa cudowne ![]() ![]() Naprawde kazdy jest wyjatkowy... ![]() Az sie nie moge doczekac tej mojej malej myszy ![]() Stokrotko.. A gdzie dokladnie ten sklep z tymi liscmi.?.tzn. Jakbysmogla podac nazwe ulicy to ja go juz odszukam ![]() My czasami jezdzimy w niedziele do Bray na lody do wloskiej lodziarni kolo morza... Tylko ciekawe czy w niedziele bedzie ten sklep otwarty ![]() Co do witaminek.. to tez Alanowi podawalam tylko D (karmilam 5 miesiacy samym cycem i pozniej jeszcze przez miesiac karmienie mieszane) K dostal przy porodzie... tutaj nic innego nie zalecali ![]() Lulla..Kochana... Jak juz lazi to dojdzie szybko do siebie ![]() Naprawde twardziel z niej ![]() A ja wypilam podwojna malinowe i chyba ide sobie odpoczac poki Alan spi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ech- nie umiem nic poradzić, może mamuśki coś tu Ci napiszą , doradzą. Ściskam mocno i wpadaj chociaż na sekundkę napisać, ze jesteś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3924 |
kosmitka
|
Archi kochana - przytulam.
Może mam jakąś depresję poporodową ![]() ![]() Jutro mam konrtolę u rodzinnego to może faktycznie o coś spytam.
![]() |
#3925 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a gdzie ta lodziarnia jest ![]() wogóle powiedz mi kochana... jak się Alan urodził..to po jakim czasie wychodziłaś na dłuższe spacery takie powyżej godzinki??
![]() |
#3926 | ||||||
Rozeznanie
|
Dziękuję za wszystkie miłe słowa o pokoiku
![]() ![]() Archi- a na zdjęcie z lokatorka to jeszcze chwile musisz poczekać ![]() Cytat:
![]() a pozostałe 2 nabytki niżej - na razie rozłożone "jak bądź", byle z folii. Natomiast łóżeczko jest całkowicie niefotogeniczne bo na razie jeszcze składa się z dwóch pudeł ![]() ![]() Cytat:
![]() Tym bardziej, że byłam dzisiaj na pazurkach i na fotelu obok siedziała taka pani co jak powiedziałam, ze cesarkę pewnie będę miała to zaczęła mi opowiadać jakie to jej siostra miała problemy po, jak źle to znosiła i w ogóle tyyyyyyyyle komplikacji. I wiecie co, nie zamknęła się nawet jak jej powiedziałam w którymś momencie żeby mi takich rzeczy nie opowiadała ![]() ![]() A w ogóle miss ja byłam kiedyś chętna na Twoje wspomnienia z cesarki (teraz to juz dwóch...) i może jakieś rady itp. Wiem, że teraz przy Tomciu to trudno, ale jakby CI się kiedyś strasznie nudziło, to wiesz ![]() ![]() Cytat:
![]() Może po prostu system mu się zawiesił na chwilę i teraz już będzie prawidłowo chodził ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A teraz Lullka mnie do łez doprowadziła- bo jak gadałyśmy to mówiła jak strasznie bolało- mówiłam , że mnie teraz już zupełnie wystraszyła to mi napisała: Chciałam Ci tylko powiedzieć, że cały ten bóli to wszystko jest naprawdę nie ważne, gdy przytulisz te małe ciałko, które jest całkowicie zależne od Ciebie, pełne tej wdzięczności. Zapomnisz o wszystkim i nie bój się, człowiek jest w stanie znieść wszystko dla miłości. Pozwoliłam sobie napisać- bo mam wrażenie, ze nie tylko ja potrzebuję tych słów... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3928 |
Rozeznanie
|
Tak się zapatrzyłam na te Wasze śliczności, że zapomniałam napisać że co jedno to piękniejsze
![]() ![]() A w zasadzie to takie trochę nasze te dzieciaczki- forumowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
kosmitka
|
Przypomniało mi się, że pisałyście o butelkach aventu, że mają bpa - u mnie na opakowaniu było napisane, że 0%bpa, może jakieś wcześniejsze były z tym bpa.
Stokrotka - ale czy można mieć kolki tak często? Non stop? A mleka mam sporo, bo mu cieknie po brodzie, on nim pluje czasem. A przybiera bardzo ładnie na wadze, więc raczej brak pokarmu też odpada. Lulla ładnie napisała ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Archi ja myślę, że to jest tak, że za dużo emocji złożyło się naraz i stąd takie stany emocjonalne. Nie wiem zresztą.
![]() |
#3930 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A lulla pięknie to napisała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.