|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
mówcie mi kujon ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pierwsza to właśnie tak przez przypadek odkryłam. Ogólnie to nie wiem czy ma je często czy nie-samym brzuchem rzadko czuję. Cytat:
![]() zdrówka ![]() Cytat:
![]() Wiesz - fizjologia ciąży mi nie obca- może ta ludzka trochę tak, ale ogólnie umiem przełożyć język med. na ludzki i wyjaśnić właśnie coś czasem ale sama też się sporo dowiedziała. U zwierzaków tak się ciąż przeca nie prowadzi ![]() A ja taki typ- ze muszę poznać "wroga" i się dowiedzieć co i jak, a jak się dowiem to lubię się dzielić. Za dużo w życiu spotkałam ludzi (w sesnie zawodowym) co to tylko dla siebie wszystko trzymali bo sie nie wiem czego bali... konkurencji czy jak?? Potem tylko pacjenci na tym cierpią. |
||||
|
|
|
#3902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ech te chopy
|
|
#3903 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie dziś piękne słońce i 21 stopni, na krótki rękaw byłam na spacerku.A to dla Ciebie
|
|
#3904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz chociaż skargę do Izby Lekarskiej -> do Rzecznika Odpowiedzialności Zawodowej. Cytat:
|
||
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki.
Dzięki. Może faktycznie jeszcze się zastanowię.
|
#3906 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
od razu lepiej się zrobiło idę kombinić jakąś surówkę z czerwonej kapusty
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3908 | ||||
|
Zakorzenienie
|
zjadłam sobie dorsza z ziemniaczkiem
sie okazało, ze przed ginem jedziemy jeszcze na zakupy także sie będę powoli zbierać do kąpania musze jeszcze pomysleć, czy czegoś dla młodej nam nie brakuje bo jak juz dotrzemy do centrum handlowego to zawsze tam większy wybór ![]() Cytat:
![]() Cytat:
uwielbiam cię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w nocy czasem jak zacznie to aż mężul sie budzi bo materac sie rusza ![]() dobrze, ze sytuacja juz opanowana, ale faktycznie babie się należy jakaś skarga |
||||
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Serio- aż takie czkawki macie???? ![]() tak mi mów tak mi dobrze- obrosnę w piórka ![]() no dobrze by było... |
|
|
|
#3912 | |||||
|
Zadomowienie
|
powoli nadrabiam ..narazie do 128 strony
Sara dziś wstała ok 9.30... i do 12 wisiała na cycku potem by odetchnąć poszłyśmy na spacer do parku...na pół godzinki bo zimno trochę. a teraz mała troszkę śpi.. ja zjadłam obiad i nadrabiam Cytat:
I DUŻO ZDRÓWKA DLA MIKUSIA BUZIACZKI DLA WAS Cytat:
kochana bardzo dobrze,że powiedziałaś. ja też w pt przed samym porodem jak byłam w szpitalu płakałam i mówiłam,że nie dam rady i że chce cesarkę,boję się,że będę cierpieć..może dlatego mi to znieczulenie w miarę w czasie podali a nie czekali do dużego rozwarcia.. w każdym razie kochana..marudź, płacz i pokaż,że nie będziesz cierpiała. wogóle to mam nadzieje,że pójdzie dużo łatwiej z porodem Kiary i będzie dobrze ![]() a co do herbatki z malin...wiesz ,że sama o tym myślałam... piłam suszone liście litrami... może rzeczywiście te spacery długie,maliny,i wogóle dały taki efekt,że w zasadzie od 0-10cm było w zasadzie w ciągu kilku h.. więc pij kochana!! a jak będziesz w Bray... to po drodzę w stronę morza jest sklep zielarski i tam mają suszone liście do parzenia Cytat:
ojj kochana..doskonale cię rozumiem(y) maleństwa pochłaniają masę czasu .i wszystkie się musimy nauczyć wszystkiego. dobrze,że masz pomoc.. ale nie daj sobie wejść na głowę i 3maj swoich racji!! a co do butli. kochana...teraz mleczka są pełnowartościowe podobnie jak mleko z piersi. ważne,że Olivka się najada dobrze i ma siłę by rosnąć a może jeszcze pokarm się pojawi? jeśli nie-to nie masz się naprawdę czym martwić kochana. tak jak piszą dziewczyny..to naprawdę nic złego !! [QUOTE=kaileight;29531370]hallo! Co za pogoda za oknem- nieomal listopadowa. Synek nakarmiony śpi, mimo tego że ma czkawkę ![]() to u Nas podobna pogoda... Nie umiem go nosić tak żeby mu się odbiło- najgorzej jest w nocy kiedy ja albo mąż krążymy po całym domu z nadzieją że może jednak ![]() ja nie wiem od czego to zależy..ale Sarze nieraz się odbija a nieraz nie. Natka chyba pisała,że dzieciom nie zawsze się odbija. ważne,by po karmieniu chwilę (ja trzymam 5min) ppotrzymać w takiej jakby półsiedzącej pozycji chociaż.. no albo na brzuszku przy piersi . Ale wczoraj zaliczyliśmy pierwszą kąpiel podczas której Ignaś był zadowolony. Bo do tej pory prężył się strasznie i ąż broda mu ze złości na boki skakała A ja czułam się najgorszą matką świata![]() to widzę znów podobne przejścia...pierwsza kąpiel..ja płakałam razem z Sarą.. a teraz woda sporo cieplejsza.. mala ma więcej wody i jest super ![]() Życie niewątpliwie po porodzie się zmienia, wszystko się przewartościowuje, jesteś zmęczona i wyczerpana, ale z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że mimo wszystko nie chcesz żeby "poprzednie" życie wróciło i zastanawiasz się jak mogłaś żyć do tej pory nie mając dziecka przy sobie[/QUOTE] pięknie to napisałaś!!!!!!!!!!!Cytat:
Cytat:
idę nadrabiać dalej może do wieczora Was dogonię ![]()
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
no straszne
raz u gina tak zaczęła czkać to aż się śmiał, ale powiedział, ze to normalne. Mała jest pleckami oparta prawie o ścianę macicy i chyba dlatego tak sie przenosi
|
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widać dziewczynki tak mają, bo moja jak zacznie w nocy czkać a ja jeszcze jestem przytulona gdzieś bokiem do męża to się aż bidak budzi tak go trzęsie ![]() jaki malusi ![]() A Lulla coś napisała? Jak się czuje?
|
|
#3915 |
|
Wtajemniczenie
|
jaki kochany
a ciekawe co tam u Agi?? ciekawe kiedy wypuszczą dziewczyny??
|
|
#3916 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Sara zdecydowała się pospać jeszcze.. i dobrnęłam do końca
![]() kurcze..powiem Wam..od pon jesteśmy same...tż ma nocki..rano przychodzi..pilnuje chwilę małej,bym się mogła wykąpać i zjeść albo naszykować śniadanie.i przewiniętą mi daje ..i idzie spać.. wieczorem coś pomoże i jedzie do pracy... dopiero teraz dostrzegam jak wiele mi pomagał przez tamten tydzień.. nie musiałam przewijać, z dzieckiem na ręku jeść pseudo obiadu itd... ehh... byle do poniedziałku.. a w środę teście przylatują na tydzień potrzebni mi oni..jak dziura w moście tu... małej im nie dam.. jeszcze w dodatku będę musiała wychodzić do innego pokoju karmić itd.. bo jakoś sobie nie wyobrażam wystawiać cyca przy nich ![]() ![]() Cytat:
super,że mąż już w domu. coraz bliżej kochana... coraz bliżej ![]() Cytat:
za kąpiel jaka cudna jest!! i jaka duża! Cytat:
oby tak dalej Cytat:
Cytat:
zazdroszcze pogody..u nas wiało od rana. ale spacer był.. udało się wrócić.. a teraz pada i wieje i jest beznadziejnie... Cytat:
|
|
#3917 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie za bardzo nic nie pisała, poza tym, ze się kładzie bo ją rana boli, a Mikiego, że miała przez chwilkę na rękach. Nie wiem czemu tak. Cytat:
Mówisz, że z teściami nie bardzo będzie??2. dz ![]() 3. W Pl tez podają zastrzyk z wit. K po porodzie Kiedy była ancia ??? |
|||
|
|
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
to ja też się pochwalę swoją córeczką
|
#3919 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witamy witamy Kacperku.Magialenko - Gratulacje!! Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Gadałam z LULLĄ.
Skubana już chodzi- twardzielka nasza Miki jest na sali dla noworodków- bo tam tak jest- dzieciaczki na osobnej sali i przynoszone są do karmienia. Mówiła,że minki robi i w ogóle jest uroczy a jakże Jeszcze nie karmiła i nie może się już tego doczekać.Co do cc- oczywiście szybka i nagła decyzja bo małemu tętno zaczęło zanikać, ale i tak dostał 10/10 pkt- twardziel po mamusi Ogólnie biedna się wycierpiała mocno-sama pewnie opisze dokładnie jak wróci. Głosik miała bardzo zmarnowany ale jednocześnie przeszczęśliwy, aż mi łzy poleciały jak rozmawiałyśmy
|
|
|
|
#3921 |
|
kosmitka
|
Gratuluję naszym nowym mamom:
Agnieszce, Lulce i Magialenie!!! Kiedy Aga wychodzi? Pisała co u nich?? Dzięki dziewczyny, że pytacie. Ja nawet nie mam kiedy wejść na wątek, ostatnio spałam chyba z 4 godziny. Franek zrobił się jakiś płaczliwy, płacze dużo i często, nie wiem, co mu jest. Noszę - źle, karmię - źle, położę - jeszcze gorzej. Bujam - wyje, śpiewam - wyje. Padam na nos. Mało śpi. Ja się przez to nerwowa zrobiłam i może to potęguje wszystko.
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej..
i ja sie witam bo tak po cichutku Was podczytuje.. Wszystkie nasze forumowe dzieciaczki sa cudowne Naprawde kazdy jest wyjatkowy... Az sie nie moge doczekac tej mojej malej myszy Stokrotko.. A gdzie dokladnie ten sklep z tymi liscmi.?.tzn. Jakbysmogla podac nazwe ulicy to ja go juz odszukam My czasami jezdzimy w niedziele do Bray na lody do wloskiej lodziarni kolo morza... Tylko ciekawe czy w niedziele bedzie ten sklep otwarty ![]() Co do witaminek.. to tez Alanowi podawalam tylko D (karmilam 5 miesiacy samym cycem i pozniej jeszcze przez miesiac karmienie mieszane) K dostal przy porodzie... tutaj nic innego nie zalecali ![]() Lulla..Kochana... Jak juz lazi to dojdzie szybko do siebie Naprawde twardziel z niej ![]() A ja wypilam podwojna malinowe i chyba ide sobie odpoczac poki Alan spi
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ech- nie umiem nic poradzić, może mamuśki coś tu Ci napiszą , doradzą. Ściskam mocno i wpadaj chociaż na sekundkę napisać, ze jesteś
|
|
|
|
|
#3924 |
|
kosmitka
|
Archi kochana - przytulam.
Może mam jakąś depresję poporodową . Mama mi się każe uspokoić, bo dziecko przeze mnie nerwowe, ale jak ja mam być spokojna, jak on wyje i nijak nie umiem go uspokoić .Jutro mam konrtolę u rodzinnego to może faktycznie o coś spytam.
|
|
#3925 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a gdzie ta lodziarnia jest bo mieszkam tu i nie wiem (chyba,że to ta mała przy tej uliczce wlasnie.. ) wogóle powiedz mi kochana... jak się Alan urodził..to po jakim czasie wychodziłaś na dłuższe spacery takie powyżej godzinki??
|
|
#3926 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za wszystkie miłe słowa o pokoiku
![]() Archi- a na zdjęcie z lokatorka to jeszcze chwile musisz poczekać Cytat:
a pozostałe 2 nabytki niżej - na razie rozłożone "jak bądź", byle z folii. Natomiast łóżeczko jest całkowicie niefotogeniczne bo na razie jeszcze składa się z dwóch pudeł Tatuś przyjedzie skręcić to wtedy się pochwalę Cytat:
Tym bardziej, że byłam dzisiaj na pazurkach i na fotelu obok siedziała taka pani co jak powiedziałam, ze cesarkę pewnie będę miała to zaczęła mi opowiadać jakie to jej siostra miała problemy po, jak źle to znosiła i w ogóle tyyyyyyyyle komplikacji. I wiecie co, nie zamknęła się nawet jak jej powiedziałam w którymś momencie żeby mi takich rzeczy nie opowiadała Dopiero kosmetyczka ją upomniała, żeby mnie nie stresowała bo nie można. No co za ludzie A w ogóle miss ja byłam kiedyś chętna na Twoje wspomnienia z cesarki (teraz to juz dwóch...) i może jakieś rady itp. Wiem, że teraz przy Tomciu to trudno, ale jakby CI się kiedyś strasznie nudziło, to wiesz ![]() Cytat:
Może po prostu system mu się zawiesił na chwilę i teraz już będzie prawidłowo chodził Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co drugi dzień też ryczę, a jak mam mieć taki nastrój potem i ma sie on udzielać małemu to biada mi oj biada ![]() A teraz Lullka mnie do łez doprowadziła- bo jak gadałyśmy to mówiła jak strasznie bolało- mówiłam , że mnie teraz już zupełnie wystraszyła to mi napisała: Chciałam Ci tylko powiedzieć, że cały ten bóli to wszystko jest naprawdę nie ważne, gdy przytulisz te małe ciałko, które jest całkowicie zależne od Ciebie, pełne tej wdzięczności. Zapomnisz o wszystkim i nie bój się, człowiek jest w stanie znieść wszystko dla miłości. Pozwoliłam sobie napisać- bo mam wrażenie, ze nie tylko ja potrzebuję tych słów... |
|
|
|
|
#3928 |
|
Rozeznanie
|
Tak się zapatrzyłam na te Wasze śliczności, że zapomniałam napisać że co jedno to piękniejsze
A w zasadzie to takie trochę nasze te dzieciaczki- forumowe
|
|
|
|
#3929 |
|
kosmitka
|
Przypomniało mi się, że pisałyście o butelkach aventu, że mają bpa - u mnie na opakowaniu było napisane, że 0%bpa, może jakieś wcześniejsze były z tym bpa.
Stokrotka - ale czy można mieć kolki tak często? Non stop? A mleka mam sporo, bo mu cieknie po brodzie, on nim pluje czasem. A przybiera bardzo ładnie na wadze, więc raczej brak pokarmu też odpada. Lulla ładnie napisała . Ja czasem jednak nie umiem już w sobie znaleźć tej radości.---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Archi ja myślę, że to jest tak, że za dużo emocji złożyło się naraz i stąd takie stany emocjonalne. Nie wiem zresztą.
|
|
#3930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A lulla pięknie to napisała Ucałuj ją
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

dzięki kochana 

) 

u mnie dżuma jak w listopadzie ;/
od razu lepiej się zrobiło 

...moja mama tylko zaciska zeby a TZ juz delikatnie zwrocil uwage.....Moja mama mi fajnie wszystko tlumaczy i pomaga .....

Ucałuj ją