|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tak to ja.. wymarzona żona Twa - Panny Młode 2011 cz. 36!
Cytat:
i to płacenie od pozy to jakaś pomyła... Mogliście chociaż z teściem czy jego bratem wyskoczyć w plener... Ja bym nie mogła z tego zrezygnować Co z kamerzystą? |
|
|
|
|
|
#2042 | |
|
Zadomowienie
|
Udaliśmy się do najlepszego kamerzysty w naszym mieście rok wcześniej...Ledwo zdążyliśmy z terminem.
Firma ma 6 ludzi kręcących różne imprezy... Uzgodniliśmy, że chcemy kamerzystę od błogosławieństwa od 16 do ostatnich gości na weselu...byli tam lekko zdziwieni, że tak długo...bo oni zazwyczaj do 2 są na weselu...a nie do rana...niechętnie się zgodzili...choć zaznaczyłam, żeby byli nastawieni, ze zostaną do samego rana...minimum do 6. Był do jakoś 4 30... Nagrania zawsze 4 godziny robią...my chcieliśmy 6 godzin na 3 płytach. Wybraliśmy sobie czołówkę...jedną z dziesięciu do wyboru...była w miarę nowoczesna...i okładkę na płytę z wesela... Kamerzysta przybył na czas i był na weselu tak jak uzgadnialiśmy... Po 2 tygodniach odebraliśmy naszą wyczekiwaną płytkę A dokładniej 3 i zaczęliśmy oglądać...Czołówka trwająca 3 minuty rewelacyjna...dalej to myślałam, że się popłaczę...Po czołówce były nasze zdjęcia w pokazie slajdów...najpierw moje, potem K i na koniec wspólne...oki poszło...potem błogosławieństwo.Ale przejść na płycie żadnych, typu koniec zdjęć i na ekran wskakuje obraz z napisem błogosławieństwo.U nas był nagrany koniec zdjęć, urwany utwór z podkładu muzycznego...kilka sekund czarnego obrazu i już film jak mama nas błogosławi...żadnego przejścia, jak to nieraz jest na nagraniach... No dobra...potem nakręcony był kościół i nasz przyjazd...a w kościele nagrana cała msza...ale kilka razy nie zmieściliśmy się w kadrze, a dokładniej K. gdzie obraz się kończył na górze, tuż przy samej głowie...jakby nie można było krok dalej stanąć i ładnie nas objąć...Potem życzenia...ładnie ładnie...ale na koniec życzeń, gdy już się wesele zaczynało, wrzucił jakiś smętny utwór...który się ciągnął przez całe bramy, a mieliśmy ich 5...dwóch bram wcale nie nakręcił...dwóch pierwszych, trzecia była cała...czwarta była z daleka i jeszcze od tyłu, że tego pana wcale nie widać, co nam bramę robił...a ostatnia była przy sali weselnej gdzie nam grała orkiestra osp i tutaj wszystko nagrał...potem na sali weselnej zero przejść między poszczególnymi etapami...i zacięcia płyty...gdzie kamerzysta tłumaczył, że to była wada kamery, którą trzeba co 12 minut resetować, i najwyraźniej kamerzysta zapomniał....kilka razy...a jest to tak ordynarne...że masakra...A na koniec, gdzie jest już podsumowanie płyty i przeżyjmy to jeszcze raz to nagrane było owszem, ale bez muzyki...BUBEL BUBEL BUBEL!!!Za 1850 zł:-( ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
A nad plenerem się zastanawiałam, ale u nas nie ma nic ciekawego...a w parku tam gdzie wszyscy po prostu nie chciałam...Nie miałam koncepcji, gdzie by go zrobić... ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Jak widziałam teledyski ślubne dziewczyn np.Frezyjki to mi gały z orbit mało nie wypadły...albo podziękowania dla rodziców od JennyAniolek...Śliczne... Aż wstyd tą płytę pokazywać. Dodam, że owe studio filmowe ma super renomę...w czasach mojej studniówki i K. to chyba wszystkie szkoły kręciły sobie tam filmy...I co?Teraz najwidoczniej na ilość lecą, a nie na jakość... |
|
|
|
|
|
#2043 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o rajuuuuu ![]() ale cudowna wiadomość A jak mąż zareagował i rodzinka?Cytat:
Ile za to wziął?? I jeszcze może są to fotki na jakimś super tle z mostkiem albo kolumienkami? ![]() A zachowania kamerzysty już nie skomentuję. To jakiś wstrętny kamerun (kiedyś była o nich cała strona w necie) a nie kamerzysta ![]() Aż szkoda, że nie będziecie mieli takiej pamiątki na jaką liczyliście
|
|
|
#2044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Supeeeeeeeer widomość! Gratulacje!
![]() Cytat:
A co do tego, że nie ma u Ciebie fajnych miejsc, to uwierz mi, że dobre zdjęcia można zrobić wszędzie. My mieliśmy pierwszą część sesji pod starostwem powiatowym i pod pomnikiem, ale w niebanalnych pozach itp, więc myślę, że tu bardziej o nas chodziło a nie o tło. Byliśmy też na starej żwirowni i boisku piłkarskim. Tak więc miejsca takie sobie, ale Piotrek ciągle się cieszył, że fajne zdjęcia wychodzą...
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i były rewelacyjne
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo można gdzieś pojechać i już....
|
|
|
|
|
|
#2048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdjęcia ślubne robione tydzień po fakcie...nie przemawiają do mnie... No już trudno... A film z wesela sami obrobimy...właśnie dziś K. odebrał wersję roboczą...A że robimy takie rzeczy na swoje potrzeby czy rodzinki, to poradzimy sobie również z tym...będzie od początku do końca, tak jak chcemy...zajmie to czas...ale będzie się opłacało... :brz ydal:Umieram z głodu idę na kolacyjkę ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- U mnie to tylko by morze lub jakiś klub jachtowy wchodziły w grę...żadne parki...jeziora...stare kamieniczki...coś z czym wiązały by się jakieś fajne wspomnienia... Z centrum nad morze w dniu ślubu...hehe taki spontan ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Na odnowienie przysięgi za ileś tam lat...odbijemy sobie
|
|
|
|
|
|
#2049 |
|
Zadomowienie
|
:d
|
|
|
|
|
#2051 |
|
Zadomowienie
|
To z Anglii...znajomy robił fotkę...i jak się podoba?Ja mam mieszane uczucia...
Coś innego...dla Barbie jakiejś... ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Przykułoby uwagę na pewno...
|
|
|
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2053 |
|
Wtajemniczenie
|
kareta nieciekawa
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- i też muszę powiedzieć, że nienawidzę tych zdjęć w studio
|
|
#2054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do karety...mam znajomą, która jak to zobaczyła, to stwierdziła: Muuuuuuuuuuuuszę to mieć ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Kwestia gustu... |
|
|
|
|
|
#2055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cześć ![]() Cytat:
![]() a co do miejsc - my też nie mieliśmy takich 'naszych' miejsc ale fantastyczne foty mogą wyjść wszędzie |
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2056 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2057 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2058 | |||
|
Zakorzenienie
|
Sukienka boska ![]() Gdzie kupiłaś buty? Bo wyglądają na nieziemsko wygodne, a potrzebuję czegoś takiego na zmianę. Kolor obojętny, byleby były wygodne , czyli w moim wypadku niestety zapieprzanki za 20 zł odpadają , moje stopy się nie lubią z butami nieskórzanymi ![]() ![]() My chyba w poranek poślubny nie wyjdziemy - 45 ddś a TŻ ma jako pokutę celibat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też Jak foto nam wypalił coś, czy chcemy jakieś w studio w razie niepogody, to prawie spytałam ile mi za nie zapłaci , ale tylko grzecznie odmówiłam w efekcie ![]() Cytat:
Za studio taką kasę? Na plener zawsze da się coś znaleźć - ja mam tyle pomysłów, że fotograf nam coś chyba doliczy na końcu Najprawdopodobniej zostanie na kilka plenerów wykorzystana siostra dziewczyny mojego brachola - ma dziewczyna rękę do zdjęć, potrafi zrobić super ujęcia, a nic nie wykasuje, bo to lubi, wciśniemy jej coś za czas (żadnych kokosów, 17 latka by to od razu przepiła Ewentualnie nawet jest jeszcze jedna znajoma, która ma rękę do zdjęć i wypasiony aparat. Weź teścia czy kogoś i róbcie plener ![]() |
|||
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chcę więcej przy
|
|
|
|
|
|
#2060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i plener był ponad tydzień po ślubie i jestem nim zachwycona. Sesja w dniu ślubu nie wchodziła wcale w gre.Ja tez bo sa takie sztuczne i ustawiane ![]() No chyba ze madziares będzie miała inne. Cytat:
Pewnie, pokaże wam cały
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moi rodzice się bardzo ucieszyli, teściowa trochę bez entuzjazmu, rodzeństwo też się cieszy ![]() szprotka_mada, sweetieSS, hania207 Świniaczek dziękuję
|
|
|
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudnie
|
|
|
#2063 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie wyobrażam sobie zdjęć w studio
![]() każde miejsce byle na zewnątrz jest lepsze stwierdziłam że w dniu ślubu musi być ładna pogoda bo była tylko opcja zdjęć na dworze Cytat:
![]() jak pisałam wyżej jakikolwiek plener jest lepszy niż studio ![]() Cytat:
ja miałam koło mojego bloku w ogródku cioci
|
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję ! szybciutko Wam poszło ![]() Cytat:
Cytat:
my bylismy we wtorek nagrac teledysk ślubny :P normlanie poczulismy sie jak gwiazdy i własnie wyciągneliśmy znajomych na dodatkowy plener bo ja uwielbiam zdjęcia !Madziares mam wrazenie ze szukasz problemów. z jednej strony zazdrościsz zdjec innym a z drugiej zastrzegasz ze nie wyobrazasz sobie sesji w inny dzien... podobaja Ci sie inne zdjecia ale sama nie widzisz miejsc gdzie mozna by było je zrobić... załzujesz teraz ze nie było pleneru ? zrób jak radza dziewczyny weź kogoś znajomego i jedźcie gdzies poszalec przed aparatem - moim zdaniem warto ! |
|||
|
|
|
|
#2065 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam serdecznie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W Barcelonie było REWELACYJNIE. Te 12 dni zleciało nam na intensywnym zwiedzaniu miasta- jest tam tyle rzeczy do zobaczenia...Udało nam się trafić też na MERCE2011- święto patronki miasta, katalończycy potrafią się bawić Nocowaliśmy u naszych polsko-katalońskich przyjaciół. I takie coś polecam- samodzielny wyjazd, a nie zorganizowaną wycieczkę, przewodnik w dłoń i można ruszać, bo tam jest wszystko świetnie oznakowane, ludzie chętni do pomocy, a centra informacji turystycznej pełne materiałów promocyjnych aż normalnie było mi wstyd za to w Częstochowie![]() Cytat:
![]() Buty kupiłam u Ryłki, bo też nie toleruje obuwia nieskórzanego Były na prawdę wygodne, więc mogę polecić.
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Margola zapraszam Was z mężem do nas
|
|
#2067 |
|
Zadomowienie
|
niunia32 GRATULACJE,
mąz normalnie szacun , że taki szczęśliwy:P |
|
|
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2069 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystkiego dobrego na nowej drodze życia ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() kareta ?! co to w ogóle ma być ![]() Cytat:
Z tego co kojarzę to Micia nie ma/nie miała neta we Wrocku, gdzie obecnie mieszka ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Po co Wam cała msza nagrana itd? ![]() Czy Wy to chociaż raz całe - bez przewijania - obejrzycie ?? Nasz film trwa 1,5h i uważam, że to w zupełności wystarczy, a wszystko co najważniejsze mamy nagrane...Takie nagrywanie co opisujesz to było modne chyba z 10-15 lat temu To co opisujesz u nas można mieć od 800 zł...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeżeli to Twoim zdaniem jeden z najlepszych kamerzystów w mieście to pewnie leci na wyrobionej opinii, a filmy robią takie jak robią. A czemu nie mogliście poszukać fotografa i kamerzysty z innego miasta ? Może byś dopłaciła ciut za dojazd ale może wtedy byłabyś zadowolona i ze zdjęć i z filmu. --- My wzięliśmy kamerzystę z innego miasta - nie był to żaden problem, za dojazd policzył tylko 100 zł, za film wersja na 1 kamerę bierze 2200 zł, a sama widziałaś co potrafi wyczarować Cytat:
nie zazdrość innym, nie szukaj na siłę problemu tylko jak masz w rodzinie osoby, które mogą Wam zrobić zdjęć to wskakuj w suknię i na zdjęcia. Nie widzę żadnego problemu. A jeśli taka sesja nie dla Ciebie itd to nam nie marudź ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kamerzysta tak samo był z nami od przygotowań do oczepin (godz. 7:00- ok.1:30) + mieliśmy do wyboru teledysk z sesji narzeczeńskiej albo pleneru, ale wybraliśmy klip-podziękowanie dla rodziców . Płaciliśmy 2700 zł (2200 zł opcja podstawowa 1 kamerzysta, dobraliśmy opcję drugiej kamery stacjonarnej za 400 zł + 100 zł dojazd). Wszystko kręcone w jakości full hd, nowoczesnym sprzętem min. przy użyciu cyfrowych lustrzanek, stabilizatorów obrazu Flycam oraz Glidetrack itd. Dostaliśmy płytę dvd i wersję blue ray. Cały film trwa ok 1.5h i wszystko co najważniejsze jest uchwycone. Mateusz wybrał 2 piosenki zaproponowane przez nas, a tak to sam dobrał rewelacyjnie podkład ![]() Mieliśmy też 3 sesje z moją szwagierką w kilku innych miejscach. A ze wszystkich zdjęć planujemy zrobić jeszcze jeden wielki fotoalbum/fotoksiążkę dla siebie + po fotoksiążce na pamiątkę dla rodziców, dziadków i mojej chrzestnej. Nie żałujemy ani jednej wydanej złotówki, a piękna pamiątka zostanie na lata
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2011-09-29 o 15:25 |
||||||||||||
|
|
|
|
#2070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a teści9owej co nie pasi? ![]() co prawda to prawda ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- ja jestem ciekawa kiedy będzie nasz film ![]() ![]() ale 4 godzin mimo wszystko przy telewizorze bym nie wytrzymala
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:34.

i to płacenie od pozy to jakaś pomyła... Mogliście chociaż z teściem czy jego bratem wyskoczyć w plener... Ja bym nie mogła z tego zrezygnować 

A dokładniej 3 i zaczęliśmy oglądać...Czołówka trwająca 3 minuty rewelacyjna...dalej to myślałam, że się popłaczę...Po czołówce były nasze zdjęcia w pokazie slajdów...najpierw moje, potem K i na koniec wspólne...oki poszło...potem błogosławieństwo.
A jak mąż zareagował i rodzinka?

:brz ydal:

Nasz film trwa 1,5h i uważam, że to w zupełności wystarczy, a wszystko co najważniejsze mamy nagrane...