Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 13:13   #4651
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
To siedzisko mozna nad sama zie,mią zawiesić to daleko nie poleci

Ana bardzo fajne te meble bo na zywca widziałam , u mnie by nie pasowały do tych co już mam więc nawet się nie zastanawiałam nad nimi . zreszta ja mam szafe nie dziecięcą bo tamta to była za mała na dzieciaków rzeczy . Dlatego wziełam te drewniane bo mozna łączyć dziecięce z tymi normalnymi . Ale są fajowe .

zachorowałam na buty emu ale nie wiem czy na mojej gigant nodze będą dobrze wyglądały
To super jak piszesz,że one fajne-mam potwierdzenie od kogoś kto je na żywca widział.Kupuje je na allegro,ale muszę się dowiedzieć jaki będzie koszt wysyłki tych wszystkich mebli plus łóżka,ale cholera ten sprzedawca ma telefon wyłączony,gg też nie odpowiada i nie mam jak się z nimi dogadać.
Jeszcze nie wiem na jakie elementy się bankowo zdecydować-mam 3 elementy,które biorę na pewno i nie wiem czy coś jeszcze kupić.
No i najpierw muszę się pozbyć Niny mebli i kanapy,żeby móc wstawić te meble.

A z ikea mi niedowiozą,nie?najbliżej mam ikea w Gdańsku.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Ania emu na każdej nodze rozmiarowo fajnie wyglądają.A jakie masz zamiar kupić?
Mloda pokaż się tutaj albo w klubie,bo ja Ciebie nie mam jak zobaczyć.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:17   #4652
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Kapusta skonsumowana jak na dietkowy obiad bardzo dobra ,świetnie by się z mięsem pieczonym komponowała,wprowadziłam lekką modyfikację polałam w połowie pieczenia śmietaną z sosem pomidorowym (ze słoika) rozmąconą
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:20   #4653
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam.
Ale naskrobałyście przez ostatnie dni. ja przedwczoraj niestety neta nie miałam bo cos uszkodzili przy budowie mostu. Wczoraj cały dzień w pracy wiec dziś dopiero nadrabiam...
Ale coś nie mogę się wkrecic i... chyba nic nie napisze... jakiś gorszy dzień mam dzisiaj... łeb mi pęka, już dwie kawy spiłam... oj zmiana pogody idzie...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:24   #4654
mloda1989
Zakorzenienie

zaraz wrzucę do klubu... teraz siedzę z olejem na głowie ciekawe co mi z tego wyjdzie...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:34   #4655
anakazar
Zakorzenienie

Mloda wrzuć wrzuć,bo muszę popatrzeć na ładną buzię.Oglądałam na nk taką panne z mojej wsi i koniecznie teraz na jakaś ślicznotkę muszę popatrzeć

Po oleju pewnie farba Ci widocznie zejdzie.Wszelkie rudości,czerwienie,fiolet y nie lubią olejowania włosów,bo te zmywają migiem farbę.Wiem po sobie i wszystkie rudowłose unikają olejowania.

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

asia no też o głownie pisałam i zmianie pogody;/Czyli też tak reagujesz na zmianę pogody?przekichane mamy;/

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-10-05, 13:34   #4656
mloda1989
Zakorzenienie

no troche z czubka moglaby zejsc... bo jest taka mega czerwona... fotki wrzucone:P
Stary 2011-10-05, 13:38   #4657
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Oj tak, strasznie odczuwam zmiane pogody. Tż się ze mnie śmieje, że już jak stara babcia- odczuwam zmiany w pogodzie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-10-05, 14:05   #4658
blistex
Rozeznanie

DZIEWCZYNY WIDZIAŁYŚCIE TO
http://www.kimono.pl/Zwierzeta-obdzi...-ZDJECIA-a2963
to straszne jak te zwierzęta są traktowane

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

my mamy to siedzisko jak juz pisałam czeka na zamontowanie w Julkowym pokoju u nas właśnie będzie tak bardzo nisko ad ziemia wisiało, na razie jest schowane na szafie z innymi dodatkami.

AniaP jak masz większą stopę niż 41 :d to ja bym sie zastanowiła nad zakupem Emu na stopie 41 wyglądają bardzo zgrabnie i pomniejszają moje wielkie kajakowate stopy

Młoda wiem pamiętam o moich gatkach tylko teraz muszę koszulkę z mają dokupić, bo moje dziecko mi ją do niszczarki wrzuciło i jest to znaczy była cała potargana
Stary 2011-10-05, 14:18   #4659
machaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A teraz o numerach butów - jakoś aż uwierzyć nie mogę - podajcie w cm długości stóp dzieciaczków.
Kala też ma ok 15cm nóżkę... a chce butki z zapasem żeby na całą zimę były...

Cytat:
machaj lepiej po mału jak masz czas i na poczatku żeby dziecko tam nie spało , bo tego spania dzoieciaki się zwykle boją najbardziej ( że zostaną tam na noc itp ) powinny panie pozolić żebyś z nią została np na godzinkę i nigdy jej nie znikaj bo może sie wystraszyć . Musisz jej powiedzieć że idziesz i po nią przyjdziesz nawet jak będzie płakała , spokojnie ja pani zostawić . babki sobie poradzą . a potem Ci powiedzą czy długo płakała , Ola np płakała a jak już byłam za budynkiem to przestawała .
dzięki za rady...
czas mam więc z tym nie byłoby problemu. tylko czy panie pozwolą mi zostać... żeby się innym dzieciom przykro nie zrobiło... ehh ja chyba będę to przeżywać bardziej niż ona... bo na samą myśl o tym że mam ją zostawić a ona będzie płakać to mi serce pęka...;/ ze spaniem to w ogóle nie ma mowy bo ona tylko ze mną albo z tata śpi..

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Witam
Machaj dobrze Ci Ania radzi musisz stopniowo , nie możesz od razu zniknąć bo dziecko może mieć uraz później
za chwilę robię tartę cytrynową taką
http://mojewypieki.blox.pl/2009/03/Tarta-cytrynowa.html
bo zostały mi cytryny po tym cieście
http://mojewypieki.blox.pl/2009/01/D...odrywania.html
było pyszne polecam
A na obiad robię tohttp://www.mniammniam.com/Kapusta_w_...na_-9861p.html z pieczonymi ziemniakami
mi się wydaje że ona tak czy siak będzie miała uraz... straszny z niej bojączek;/
a nad tą tarta cytrynową zastanawiałam się w niedziele.. ale pojechaliśmy do moich rodziców i w końcu nie upiekłam.. dobra?

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
machaj - o tak, tak, to może sie udać . Spróbuję i dam znać, czy się udało.
to trzymam kciuki żeby się udało

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziękuje za życzenia dla siostry przy okazji jeszcze odpowiem,bo Machaj pytała czy kolana ją bolą.Otóż zależy,czasami w ogóle bólu nie czuję,ale bywa też tak,że leży z okładami na nich,bo chodzić nie może.W kolankach co jakiś czas zbiera się płyn i kolano wtedy jest wielkie jak dorodne jabłko-wtedy szpital,wkuwają się w nie i ściągają płyn.
o matko! brzmi okropnie... kto to wymyślił że małe dzieci mają chorować i tak cierpieć;/

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Ana ja chyba takie sobie zamówie, u mnie własnie w tym małym sklepiku są takie i kosztują 330 zł a tutaj 159

http://moda.allegro.pl/eleganckie-ko...850215901.html

albo takie

http://moda.allegro.pl/hit-2011-natu...852692081.html
Sara- dobrze że jesteś! oglądałam te buty ostatnio w sklepiku i były za drogie dla mnie. tez ponad 300 zl kosztowały! a tu proszę połowę taniej mi się rude podobały poszukam u tego sprzedawcy może też będzie miał
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:30   #4660
libra777
Zakorzenienie

Machaj tarta jest pyszna tylko jak nie lubisz bardzo kwasnego to dosyp sporo cukru do tej masy na smak musisz brać i bardzo szybko się robi tylko ciasto zagnieść a resztę siup do miksera i gotowe i moja podczas pieczenia masy troche się przyrumieniła bo nie przykryłam ale nie ujeło jej to smaku

Ana a ponoć ciemne włosy nie lubią szamponów z wyciągiem z owoców ,tak mi kiedyś fryzjerka powiedziała że rozjasniają prawda to?

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Młoda o matko jak królowa elfów wyglądasz cudo normalnie śliczna jesteś
Stary 2011-10-05, 14:31   #4661
mloda1989
Zakorzenienie

libra, ana dziekuje

ladna chatke znalezlismy... wielki dom caly korom obity, opuszczony...szkoda ze tak pozno tam dojechalismy i tylko na tym tarasie zdj porobilismy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 15:02   #4662
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej laski
Dzisiaj na placyku jakaś wielka agresja dzieciaki opanowała. Wszystkie krzyczały nie dawały nikomu swoich zabawek, jak jedno chciało na huśtawkę to reszta też a są całe 2 dla maluchów i 1 dla starszych. Nawet w mojej Zosi jakiś zwierz się odezwał, jak lew broniła swojej piłki i za nic nie chciała nikomu dać. Może to dlatego że ją wczoraj chłopak na boisku przewrócił i zabrał piłkę. Na szczęście jego tatuś prawidłowo zareagował.
Przed chwilą się obudziła bo się zlała ale założyłam pieluchę i spi dalej

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A teraz o numerach butów - jakoś aż uwierzyć nie mogę - podajcie w cm długości stóp dzieciaczków.
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Megi - ja też się czasem dziwię jakie wielkie stopy mają dzieci. Moja ma małą aktualnie nosi 20 lub 21. Na zimę kupiłam 22 i one wydają mi się takie duże.
Spokojnie dziewczyny. Zosia ma sandałki 20 i widzę że paluszki ją są przy skórce (dobrze że koniec sezonu), trampki ma 21 i są ciut za duże (widzę po wkładce). Zimowe w Lidlu kupiłam 22 i mam nadzieję że stópka jej podrośnie do tego cieplejsza skarpeta i będą dobre. Myślę ze jeszcze trochę czasu mamy do śniegów. Teraz są za duże i się potyka.

Cytat:
Bao co sądzisz o metodzie Helen Doron dla dzieciakow ? Bo myśle nad angielskim dla SZymka . Cały czas tez myślę o szkole społecznej własnie ze wzgędu na język . u nas jest taka dzieciaki mają od 1 klasy angielski 4 h tygodniowo , potem dochodzi niemiecki też 4h. do tego basen a zimą łyżwy . Szkoła jak na prywatną jeszcze jest do przeżycia cenowo .

No własnie te laski co uczą co sądzicie o prywatnych podstawówkach choć ja wiem że szkoła szkole nie równa , na co zwrócić uwagę jak bym się kiedyś tam wybrała ?
Ja bym sprawdziła kompetencje nauczycieli. Nie wiem czy można gdzieś sprawdzić wyniki testów dzieciaków, jaka jest atmosfera, czy oferują jakieś zajęcia dodatkowe, opiekę świetlicową itp.,czy nie kręcą się w poblizu dilerzy. No i oczywiście czy wogóle uczą te dzieci, bo czasami się niektórym wydaje że jak się zapłaci to dzieciak nie musi się uczyć a mieć dobre oceny (wiesz pewnie o co mi chodzi).

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
a ja chodziłam tylko do zerówki... kontakt z dziećmi miałam bo u nas na ulicy było się z kim pobawić... ale Kala już nie ma tak dobrze... są dzieci kilka lat starsze... i 2ka co ma ok pół roku... też myślę nad prywatnym żłobkiem. u nas nazywa się to 'centrum opieki nad dzieckiem' tylko pewnie będzie ciężko... bo kala to typowy mamulec/tatulec! boi się obcych dorosłych, oj bardzo się boi... a nie daj boże jak ktoś obcy od razu do niej podchodzi i che ją wziąć na ręce! jest ryk krzyk kopanie itp!
tak myślę o tym żeby pierwszy raz pójść z nią do tego żłobka tak na godzinkę... 2gi raz chwile z nią zostać a później zniknąć na chwile i jakoś stopniowo jej to wprowadzać... jak myślicie zadziała to czy lepiej na głęboką wodę ją rzucić i zostawić samą? no jeszcze nie wiem czy mogłabym zostać z nią w tym żłobku.
Moze spróbuj pogadać z dyrektorką/ rem tego żłobka czy mogłabyś przychodzić z Kalinką się czasem pobawić z innymi dzieciakami.
W naszych bytomskich typowych żłobkach nie ma takiej opcji zeby ktokolwiek z rodziców mógł być z dzieckiem. Jedne jest państwowy a drugi prywatny

Cytat:
Izazula-a gdyby się odkochał? Może być gorzej?I tak źle, i tak niedobrze...

(
To zależy jak się odkocha bo niedaj Boże nieszczęśliwie to może być jeszcze gorzej.
Moze spróbuj go zachęcić do jedzenia np. mówieniem że jak nie będzie jadł to będzie miał brzydką cerę, zapadnięte i smutne oczy, zapach nie ten. A komu się podoba taki zbolały nastolatek ? No i przede wszystkim brak siły na starania o młodą kobietę

Cytat:
a ja właśnie obcieram ,jak mam na płaskim np. baleriny to na piętach a jak na obcasie to obcas optarty nie wiem może to od wycieraczki zależy
mówię o takich obcasach grubszych , bo w szpilkach nie jeżdżę
Jak już wczesniej pisałam wszystkie obcasy zdzieram niezależnie od wysokości
Stary 2011-10-05, 15:11   #4663
P0P70
Zakorzenienie

Młoda - Wyglądasz tak .... BAJKOWO . Jesteś piękna ale to już dawno Ci pisałam.

Cytat:
przypuszczam że wielkość stopy zależy od tego czy dziecko będzie później wysokie , mój starszy syn też miał duże stopy jak był mały a teraz w wieku 13 lat ma 170cm, w klasie większość chłopaków to o głowę niższych od niego tylko jeszcze jeden jest też taki wysoki
Zobacz na P0Pową Oliwkę ma małą stópkę pewnie będzie taka mała kurka jak mama
Mam nadzieję że Oliwka jakieś z 10 cm przerośnie mamę. Dla mnie to jest idealnie jak dziewczyna ma 170 cm.

A z nogą to sie nie zawsze sprawdza. Popatrz na naszą Minkę 160 (niecałe a płetwa 39.

Cytat:
Z zabawek z Ikei są teraz nasze dzieci na etapie młotka, znaczy się Mula-przebijanka:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/57212295/
Mja ta zabawką się nie bawi. Powyciągała wszystkie te kocki i jej za gryzaki robią. To co zostało robi jej za stołeczek a młotkiem wali w psa i kota i oczywiście w nas.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-10-05 o 15:30
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 15:15   #4664
megi-megi
Zakorzenienie

Igor ma stopę 13 cm, a buty zimowe z lidla na zewnątrz mają 17 cm. Więc mam nadzieję, że nie kupiłam jednak za małych

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Te w rozmiarze 22.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 15:49   #4665
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

młoda!!!! Ja nie mogę!!! Az nie wypada tu niecenzuralnych słow zachwytu uzywac.. oczarowana jestem przeogromnie!!!! Wygladasz zjawiskowo!!! Przepiekny makijaż!! boska suknia kolor włosków zajefajny!!! 100% seksu i kobiecości!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 16:35   #4666
mloda1989
Zakorzenienie

dziekuje
Stary 2011-10-05, 16:44   #4667
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ana a ponoć ciemne włosy nie lubią szamponów z wyciągiem z owoców ,tak mi kiedyś fryzjerka powiedziała że rozjasniają prawda to?

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------
Libra może nie tyle co rozjaśniają-choć mogąto szampony na owocach wypłukują farbe z włosówJa jak po rudości zafarbowałam na "swój"brąz,a było to w marcu to do tej pory mimo,że już ze 3 razy na brąz fryzjerki mi farbowały to i tak mi kolor schodzi i mam teraz 2 koloryA sama sobie "szkodzę",bo używam szamponu naturalnego cytrynowego i do tego mam ukochaną odżywkę na cytrusach i pomarańczy.Wstawiłabym wam foto w klubie swojej dwukolorowej łepetyny,ale już nie pamiętam jak to się robiMi to nie przeszkadza absolutnie i mimo,że już mi wylazły 3 siwe to farbować ich nie chcę,bo mi szkoda ich farbą niszczyć.Jeśli farbujemy włosy i zależy nam na jak najdłuższym utrzymaniu koloru to należy unikać owocowych szamponów i kupować najlepiej te do farbowanych właśnie.
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Hej laski
Dzisiaj na placyku jakaś wielka agresja dzieciaki opanowała. Wszystkie krzyczały nie dawały nikomu swoich zabawek, jak jedno chciało na huśtawkę to reszta też a są całe 2 dla maluchów i 1 dla starszych. Nawet w mojej Zosi jakiś zwierz się odezwał, jak lew broniła swojej piłki i za nic nie chciała nikomu dać. Może to dlatego że ją wczoraj chłopak na boisku przewrócił i zabrał piłkę. Na szczęście jego tatuś prawidłowo zareagował.
Przed chwilą się obudziła bo się zlała ale założyłam pieluchę i spi dalej

).

To zależy jak się odkocha bo niedaj Boże nieszczęśliwie to może być jeszcze gorzej.
Moze spróbuj go zachęcić do jedzenia np. mówieniem że jak nie będzie jadł to będzie miał brzydką cerę, zapadnięte i smutne oczy, zapach nie ten. A komu się podoba taki zbolały nastolatek ? No i przede wszystkim brak siły na starania o młodą kobietę

Iza grunt,że Zosia w kasze dmuchać sobie nie daDzielna dziewczynka

Co do tej numeracji to Nina chodzi w adidaskach 21,kapcie ma 22-ale to tylko dlatego,że w mniejsze stopa jej nie chciała na szerokość wejśći są ciut za duże.Mieści jeszcze stope w buty o rozmiarze 20,te zimowe ma 22.

Dusia Iza zapodała też dobre argumenty jakie możesz zastosować

Stary 2011-10-05, 19:34   #4668
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dziewczyny, co myślicie o takiej tablicy??

http://allegro.pl/rozkladana-tablica...809559195.html

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-10-05, 19:41   #4669
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
ja mam problem z moją Julką, bo ona dokucza mniejszym dzieciom i to nawet starszym od siebie wystarczy, że dziecko jest mniejsze, to ona je popycha, tarmosi na siłę każe mu siadać na ziemi nie mam juz siły tłumaczę proszę, karam ale to nic nie daje, przecież my jej tak nie traktujemy, to dlaczego ona tak postepuje z innymi dziećmi ?

a ja mam dzisiaj smutny dzień zmarł brat mojej mamy taki mój lubiany wujek Kazik szkoda mi mojej mamy, bo ona bardzo to przeżywa
po mojemu, to ona zaczyna mieć ten okres, kiedy zaczyna kumać że może mieć na coś wpływ, że może o czymś stanowić (element słynnego buntu) itp. No u niej to sie objawia faktycznie niefajnie, ale co zrobić, przejdzie. Nie powinnas jej karać, a raczej pokazywać ze poniesie konsekwencje-np. na zasadzie-bijesz dzieci, wychodzisz z placyku, tak żeby zawsze była akcja-reakcja

I ładna z niej poliglotka rośnie

Moja z kolei ostatnio często ma fochy-jak na przykład ściągam ją z płotu, albo coś innego nie po jej myśli robię to drze japę, czasem próbje mnie walnąć w złości, ja sobie spokojnie czekam, łapy trzymam, coś tam zagadam i idziemy się dalej bawić

bardzo mi przykro z powodu wujka

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
Plmadzia Ty podajesz dzieciom ten tran w kapsułkach ? jak te kapsułki podajesz ? Tż pojechał do apteki i kupił mi 3 takie opakowania i teraz przyszło mi faszerowac Julkę kapsułkami tranu i sama tez będę łykała
to źle?

młoda, wyglądasz zjawiskowo.
dziewczyny, to żaden photoshop-ona NAPRAWDE jest taka śliczna

Cytat:
Otóż zaczęła plućnajpierw ot tak sobie pluła gdzie popadnie,nie ważne czy sobie na ubranie,czy na podłoge...a teraz pluciem odpowiada mi jak na nią głos podniosę,krzyknę albo po prostu zwrócę jej uwagę czy robimy coś co jej się nie podoba.Ja słowo,a ona z premedytacja pluje z odgłosem starego bosmana
wiem, że tobie nie do śmiechy, ale to jednak musi śmiesznie wyglądać-taki plujący mały bosman

my jeszcze nie mamy, ale ma zamiar w najbliższym czasie je nabyć strasznie mi się podobają. Mojej sie powinny podobać-ona najabrdziej się obecnie lubi bawić naczynkami zabawkowymi (robi nam herbatę , gotuje zupę) i zwierzątkami-figurkami jeszcze
---
mój bobek teraz zaczął nosić 22, stópkę ma chyba 13 albo 14 cm. Na zimę mam dla niej 23 (dwie pary)i na wszelki wypadek 24 jedne. Półbuty ocieplane 22

Co do tej wiszącej huśtawki, to dla mnie to nawet 10cm nad ziemią stanowiłaby zagrożenie, bo jak młode zapragnie sobie stanąć w niej lub sie jakoś tam zapląta, to może ładnie pierdyknąć w podłogę zębolami lub czachą....ale to wg mnie.

Musze się pochwalić, a właściwie bobka-już 4 noc zasypia sama-wycałuję ją,wytulam i wychodzę. Czasem na moment wracam (przeważnie raz) i daję jeszcze raz buzi, przykrywam i zmykam. Strasznie się cieszę i jestem prawie tak dumna jak po odstawieniu smoka. Bo dużo razy wam pisałam jakie kłopoty są u nas z usypianiem.

I znów to samo piszę, ale młoda z dnia na dzień coraz bardziej rozgadana-mówi do dzieci po imieniu, na spacerku rzeczy typu "mamusiu, piesek/mampka/konik", dużo rzeczy w książeczce potrafi nazywać, odpowiada z sensem na pytania.
fajnie zawsze opowiada na pytania o to kto był na placu
-ciocia
-jaka cioci?
-asia i miko
-i jaka jeszcze ciocia?
-madzia, natala
- a marysia była? (niemowlak)
-tak ciiiiii, aaaaa, baranka (mała poszła spać i trzeba było być cicho i miała baranka na smoczku)
itp.

widzi np papugę w książeczce i mówi "grabki ma" (papuga siedziała na drążku i lenka zobaczyła jej pazury ), widzi jakiegoś zawijasa lub nawet supeł i mówi "cimak"[ślimak]

i tak bym mogła bez końca....

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

asiulek, mi się podoba tablica

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 19:43   #4670
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A moze któraś z Was ma kuchnie dla dziecka? Sprawdza się?? Bo myslę coś kupić małej na 1,5 roczku (dziś skończyła ) i nie mam pomysłu dawno jej nic nie kupowaliśmy do zabawy... poradźcie coś...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-10-05, 19:53   #4671
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Młoda - Wyglądasz tak .... BAJKOWO . Jesteś piękna ale to już dawno Ci pisałam.

Mam nadzieję że Oliwka jakieś z 10 cm przerośnie mamę. Dla mnie to jest idealnie jak dziewczyna ma 170 cm.

A z nogą to sie nie zawsze sprawdza. Popatrz na naszą Minkę 160 (niecałe a płetwa 39.

Mja ta zabawką się nie bawi. Powyciągała wszystkie te kocki i jej za gryzaki robią. To co zostało robi jej za stołeczek a młotkiem wali w psa i kota i oczywiście w nas.
39 to płetwa? dzięki ja mam 40
w ciąży mi noga urosła miałam 39
A Oliwka widać charakterek po mamusi
Cytat:
Libra może nie tyle co rozjaśniają-choć mogąto szampony na owocach wypłukują farbe z włosówJa jak po rudości zafarbowałam na "swój"brąz,a było to w marcu to do tej pory mimo,że już ze 3 razy na brąz fryzjerki mi farbowały to i tak mi kolor schodzi i mam teraz 2 koloryA sama sobie "szkodzę",bo używam szamponu naturalnego cytrynowego i do tego mam ukochaną odżywkę na cytrusach i pomarańczy.Wstawiłabym wam foto w klubie swojej dwukolorowej łepetyny,ale już nie pamiętam jak to się robiMi to nie przeszkadza absolutnie i mimo,że już mi wylazły 3 siwe to farbować ich nie chcę,bo mi szkoda ich farbą niszczyć.Jeśli farbujemy włosy i zależy nam na jak najdłuższym utrzymaniu koloru to należy unikać owocowych szamponów i kupować najlepiej te do farbowanych właśnie.

Iza grunt,że Zosia w kasze dmuchać sobie nie daDzielna dziewczynka

Co do tej numeracji to Nina chodzi w adidaskach 21,kapcie ma 22-ale to tylko dlatego,że w mniejsze stopa jej nie chciała na szerokość wejśći są ciut za duże.Mieści jeszcze stope w buty o rozmiarze 20,te zimowe ma 22.

Dusia Iza zapodała też dobre argumenty jakie możesz zastosować
Ja teraz farbowałam tą farbąhttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nie-blond.html tylko że ciemny brąz i nie zmywa się specjalnie czyżby taka dobra czy co
A szampon mam takihttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-i-polysk.html
jakoś go tak lubię wiesz coś o tych kosmetykach? dobre czy nie

Izazula pełnia dopiero za tydzień więc może jakiś biometr niekorzystny był

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Evitka to fajnie sobie już możecie pogadać , mój to po hehłacku gada tylko ja go rozumiem
Stary 2011-10-05, 19:57   #4672
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Jak byłam w figlowisku to w "kuchni" były te zestawy co wkleiła sara i moja się nimi super bawiła

evitka- zazdroszczę gaduły. Moja powiększa powoli swój zasób słownictwa. Np dziś nauczyła sie pokazywać i nazywać "pupa". Jak zmieniam jej pieluchę to łapie się za tyłek i mówi "pupa"
I zaczęła mówić do mnie mamuś, mami, mamo

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Aaaa... i jeszcze pomeczę.... jakie macie klocki? Bo ja się przyznam bez bicia ze oprócz "pierwszych klocków" z wiaderkiem fischera oraz klocków z garnuszka na klocuszek mała nie posiada kolcków. A widzę, że ladnie by sie mogla bawić. dziś np. ulożyła z tych róznych kształtów (gwiazdka, trójkąt, koło itp wieżę z 5 klocków!! Byłam w szoku

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-10-05, 19:59   #4673
evitka21
Zakorzenienie

to ja sie podłączam do pytania asiulka-ja już myślę o gwiazdce/mikołaju- coś bym chciała z kuchnią związanego (ale nie taką typową, dużą, bo miejsca na taką nie mamy), może jakis zestaw, ja wiem... albo o domku
co myślicie o takim? http://allegro.pl/wymarzony-rozklada...824185585.html

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 20:01   #4674
ASIULEK_23
Zakorzenienie

evitka- jak dla mnie ten domek ma za duzo malych elementów, moja co najwyzej by je rozrzucała albo połykała chyba jeszcze za mała... może się mylę

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Ja myślalam o tym...
http://allegro.pl/kuchnia-kuchenka-s...837185779.html

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-10-05, 20:05   #4675
libra777
Zakorzenienie

Ta kupcie klocki , jak se depniecie kilka razy na boso na klocka to wam się odechce
Nasze wszystkie klocki zapakowane do wora i czekają na strychu aż podrośnie , mieliśmy zwykłe i te takie dużachne też ale nasze dzieci jeszcze za małe na klocki takie moje zdanie bynajmniej u nas były tylko wysypywane i rozszurane nogami coby wszędzie leżały ,no ile je można zbierać
Ja to w ogóle nie kupuję zabawek ma te co ma i starczy na razie tż mu ostatnio ciągnik kupił i tyle
nad gwiazdką się jeszcze nie zastanawiałam ani nad Mikołajem zresztą u nas w mikołaja są tylko paczki słodyczowe nie ma zabawek
Stary 2011-10-05, 20:09   #4676
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
To super jak piszesz,że one fajne-mam potwierdzenie od kogoś kto je na żywca widział.Kupuje je na allegro,ale muszę się dowiedzieć jaki będzie koszt wysyłki tych wszystkich mebli plus łóżka,ale cholera ten sprzedawca ma telefon wyłączony,gg też nie odpowiada i nie mam jak się z nimi dogadać.
Jeszcze nie wiem na jakie elementy się bankowo zdecydować-mam 3 elementy,które biorę na pewno i nie wiem czy coś jeszcze kupić.
No i najpierw muszę się pozbyć Niny mebli i kanapy,żeby móc wstawić te meble.

A z ikea mi niedowiozą,nie?najbliżej mam ikea w Gdańsku.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Ania emu na każdej nodze rozmiarowo fajnie wyglądają.A jakie masz zamiar kupić?
Mloda pokaż się tutaj albo w klubie,bo ja Ciebie nie mam jak zobaczyć.
zadzwoń do nich i się spytaj jest infolinia na stronie . nie lepiej wygarnąć TZta i pojechać w week i sobie kupić ? te meble w paczkach większość by do kombi wlazła . tylko małą byście musieli gdzieś sprzedać bo meble plus fotelik to raczej nie przejdzie .

Ja pamiętam że przeciwłupierzowe też ładnie zmywają farbę .

Młoda widziałam foty na FB matko jaki ty masz cyc w tej kiecce i w ogóle sexi lachon jesteś
Stary 2011-10-05, 20:10   #4677
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
wiem, że tobie nie do śmiechy, ale to jednak musi śmiesznie wyglądać-taki plujący mały bosman

Musze się pochwalić, a właściwie bobka-już 4 noc zasypia sama-wycałuję ją,wytulam i wychodzę. Czasem na moment wracam (przeważnie raz) i daję jeszcze raz buzi, przykrywam i zmykam. Strasznie się cieszę i jestem prawie tak dumna jak po odstawieniu smoka. Bo dużo razy wam pisałam jakie kłopoty są u nas z usypianiem.

asiulek, mi się podoba tablica
Gratuluję zasypianiaI wierzę,że się cieszysz

Wiesz śmieszne to jest,bo idzie taki mały ludzik i tak splunie jak staryI jeszcze im głośniej i im więcej śliny pójdzie tym dumniejsza mina jest
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A moze któraś z Was ma kuchnie dla dziecka? Sprawdza się?? Bo myslę coś kupić małej na 1,5 roczku (dziś skończyła ) i nie mam pomysłu dawno jej nic nie kupowaliśmy do zabawy... poradźcie coś...
Asia Tż kupił Ninie kuchnie hello kitty rzecz jasnamała uwielbia ją,bawi się nią ładnie-u nas to trafiony zakup.
Cytat:
39 to płetwa? dzięki ja mam 40
w ciąży mi noga urosła miałam 39
A Oliwka widać charakterek po mamusi

Ja teraz farbowałam tą farbąhttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nie-blond.html tylko że ciemny brąz i nie zmywa się specjalnie czyżby taka dobra czy co
A szampon mam takihttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-i-polysk.html
jakoś go tak lubię wiesz coś o tych kosmetykach? dobre czy nie
Ja farbuję włosy tylko u fryca fryzjerskimi farbami i niestety te inne,drogeryjne znam tylko z reklam.Wiem tylko,że casting loreala dobrze siwizne kryję i włosy pięknie się po niej błyszczą-tyle w oko mi wpadło podczas szperania na wizażu.A tak to nic więcej nie wiem.

Jeśli chodzi o szampon to na owocach on nie jest i silikoniasty jest,więc może i one ładnie kolor zatrzymują albo rzeczywiście farba taka dobra.

Przypomniało mi się,że szampon z tej serii którą mam obecnie ma do farbowanych z mleczka mango i dziewczyny go chwalą-sama miałam go wziąć,ale wybrałam cytryne do przetłuszczających się.Następnym razem pokuszę się o to mango to zdam relacje jak z kolorem.

asia sama niedawno się zastanawiałam nad tą właśnie tablicą,ale chyba wolę coś większego-choć sama nie wiemTeż bym już kupiła małej jakąś,ale nie wiem kompletnie co brać.

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 20:10   #4678
evitka21
Zakorzenienie

asiulek co do klocków, my mamy podróbke duplo-jixin, wg mnie fajne
http://allegro.pl/klocki-jixin-93194

mamy taki zestaw:
http://allegro.pl/zestaw-klocki-happ...844661581.html

chłopackich jest sporo fajnych

jeszcze ładne zestawy ma jdlt, mają słabe opinie w necie, ale jak oglądałam je w sklepie, to spoko wyglądały (babka mi opakowanie otworzyła) i chyba drcron je ma.
Mi się te zestawy zoo podobają
np taki: http://allegro.pl/jdlt-duze-klocki-z...846271581.html
http://allegro.pl/listing.php/search...category=17863

Stary 2011-10-05, 20:17   #4679
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Bao poszukam jeszcze ale wątpie że da się ten język przestawić Ja też jestem za oswajaniem z językiem i gdyby była grupa wiekowa mojego Waldusia to na pewno bym z Nim chodziła na HD.

Ania p Helen Doron jest super! Polecam Ci nawet dla Olki A ze szkołą podstawową to dawaj do Hanki Państwówka płace tylko za obiady. Ma 2 razy niemiecki (w dalszych klasach będą 3h), 2 razy ang i płacę jej za dodatkowy ang w godzinach jak jest na świetlicy i też ma 2h tygodniowo więc inglisza 4h. Do tego teraz dzielnica płaci im za 2h basenu w ramach wfu Normalnie szkoła jak marzenie! Mała, kameralna i z bardzo dobrymi wynikami na tle Wawy Zapraszam! Ja jestem nią zachwycona
P.S. A Ola nie ma w przedszkolu ang? Ja planuje młodego dać od kwietnia (o ile będzie miejsce) to przedszkola priv gdzie ma 2h w tygodniu właśnie HD.

Dzisiaj byłam w delegacji - ubój świnek i zwiedzanie zakładu. Ale były atrakcje A tak całkiem serio to spoko - szybko i humanitarnie

Młoda a Ty wydałaś się za mąż? Czy to "tylko" taka sesyjka? Bomba! Ale ja od zawsze jestem Tobą zachwycona!

Musze zgrać zdjęcie to Wam wstawię z wyjazdu hahaha

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-10-05 o 20:18
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 20:17   #4680
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
zadzwoń do nich i się spytaj jest infolinia na stronie . nie lepiej wygarnąć TZta i pojechać w week i sobie kupić ? te meble w paczkach większość by do kombi wlazła . tylko małą byście musieli gdzieś sprzedać bo meble plus fotelik to raczej nie przejdzie .

Ja pamiętam że przeciwłupierzowe też ładnie zmywają farbę .

Młoda widziałam foty na FB matko jaki ty masz cyc w tej kiecce i w ogóle sexi lachon jesteś
Napalona jestem na te meble jak cholera i cieszę się jakbym co najmniej kupowała sobie nowego porszaka czy cuś

Wiesz co?tyle co my stracimy czasu na tą podróż do Gdańska i na paliwo w obie strony to nam się bardziej opłaca zapłacić za dowóz.I jeszcze tż to chory jest jak ma jechać tyle km po kilka mebliZostawiłam temu gościowi wiadomość na gg z prośbą o kontakt,telefon wyłączony mieli przez cały dzień.Spróbuję jutro.I jeszcze jutro zadzwonię do samej ikei i zapytam czy by przywiezli(choć bardzo wątpie).
Jeszcze tż wyjezdza na tydzień albo 2 do Szwecji i tak się zastanawiam czy nie dać mu zlecenia kupna tam,ale tam pewnie sporo przepłaceI jak on jeszcze coś pomyli i nie ten regał/komode wezmie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości