|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Cytat:
Jeszcze nie wiem na jakie elementy się bankowo zdecydować-mam 3 elementy,które biorę na pewno i nie wiem czy coś jeszcze kupić. No i najpierw muszę się pozbyć Niny mebli i kanapy,żeby móc wstawić te meble. A z ikea mi niedowiozą,nie?najbliżej mam ikea w Gdańsku. ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Ania emu na każdej nodze rozmiarowo fajnie wyglądają.A jakie masz zamiar kupić? Mloda pokaż się tutaj albo w klubie,bo ja Ciebie nie mam jak zobaczyć.
![]() |
#4652 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Kapusta skonsumowana jak na dietkowy obiad bardzo dobra ,świetnie by się z mięsem pieczonym komponowała,wprowadziłam lekką modyfikację polałam w połowie pieczenia śmietaną z sosem pomidorowym (ze słoika) rozmąconą
|
![]() ![]() |
![]() |
#4653 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Ale naskrobałyście przez ostatnie dni. ja przedwczoraj niestety neta nie miałam bo cos uszkodzili przy budowie mostu. Wczoraj cały dzień w pracy wiec dziś dopiero nadrabiam... Ale coś nie mogę się wkrecic i... chyba nic nie napisze... ![]() ![]()
#4654 |
Zakorzenienie
|
zaraz wrzucę do klubu... teraz siedzę z olejem na głowie ciekawe co mi z tego wyjdzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Zakorzenienie
|
Mloda wrzuć wrzuć,bo muszę popatrzeć na ładną buzię.Oglądałam na nk taką panne z mojej wsi i koniecznie teraz na jakaś ślicznotkę muszę popatrzeć
![]() Po oleju pewnie farba Ci widocznie zejdzie.Wszelkie rudości,czerwienie,fiolet y nie lubią olejowania włosów,bo te zmywają migiem farbę.Wiem po sobie i wszystkie rudowłose unikają olejowania. ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- asia no też o głownie pisałam i zmianie pogody;/Czyli też tak reagujesz na zmianę pogody?przekichane mamy;/
#4656 |
Zakorzenienie
|
no troche z czubka moglaby zejsc... bo jest taka mega czerwona... fotki wrzucone:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4657 |
Zakorzenienie
|
Oj tak, strasznie odczuwam zmiane pogody. Tż się ze mnie śmieje, że już jak stara babcia- odczuwam zmiany w pogodzie
![]()
#4658 |
Rozeznanie
|
DZIEWCZYNY WIDZIAŁYŚCIE TO
http://www.kimono.pl/Zwierzeta-obdzi...-ZDJECIA-a2963 to straszne jak te zwierzęta są traktowane ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- my mamy to siedzisko jak juz pisałam czeka na zamontowanie w Julkowym pokoju u nas właśnie będzie tak bardzo nisko ad ziemia wisiało, na razie jest schowane na szafie z innymi dodatkami. AniaP jak masz większą stopę niż 41 :d to ja bym sie zastanowiła nad zakupem ![]() ![]() Młoda wiem pamiętam o moich gatkach ![]() ![]() ![]()
#4659 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() czas mam więc z tym nie byłoby problemu. tylko czy panie pozwolą mi zostać... żeby się innym dzieciom przykro nie zrobiło... ehh ja chyba będę to przeżywać bardziej niż ona... bo na samą myśl o tym że mam ją zostawić a ona będzie płakać to mi serce pęka...;/ ze spaniem to w ogóle nie ma mowy bo ona tylko ze mną albo z tata śpi.. Cytat:
a nad tą tarta cytrynową zastanawiałam się w niedziele.. ale pojechaliśmy do moich rodziców i w końcu nie upiekłam.. dobra? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Zakorzenienie
|
Machaj tarta jest pyszna tylko jak nie lubisz bardzo kwasnego to dosyp sporo cukru do tej masy na smak musisz brać i bardzo szybko się robi tylko ciasto zagnieść a resztę siup do miksera i gotowe i moja podczas pieczenia masy troche się przyrumieniła bo nie przykryłam ale nie ujeło jej to smaku
Ana a ponoć ciemne włosy nie lubią szamponów z wyciągiem z owoców ,tak mi kiedyś fryzjerka powiedziała że rozjasniają prawda to? ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Młoda o matko jak królowa elfów wyglądasz cudo normalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Zakorzenienie
|
libra, ana dziekuje
![]() ladna chatke znalezlismy... wielki dom caly korom obity, opuszczony...szkoda ze tak pozno tam dojechalismy i tylko na tym tarasie zdj porobilismy |
![]() ![]() |
![]() |
#4662 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej laski
Dzisiaj na placyku jakaś wielka agresja dzieciaki opanowała. Wszystkie krzyczały nie dawały nikomu swoich zabawek, jak jedno chciało na huśtawkę to reszta też ![]() Przed chwilą się obudziła bo się zlała ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W naszych bytomskich typowych żłobkach nie ma takiej opcji zeby ktokolwiek z rodziców mógł być z dzieckiem ![]() Cytat:
Moze spróbuj go zachęcić do jedzenia np. mówieniem że jak nie będzie jadł to będzie miał brzydką cerę, zapadnięte i smutne oczy, zapach nie ten. A komu się podoba taki zbolały nastolatek ? No i przede wszystkim brak siły na starania o młodą kobietę ![]() Jak już wczesniej pisałam wszystkie obcasy zdzieram niezależnie od wysokości
![]() |
#4663 | ||
Zakorzenienie
|
Młoda - Wyglądasz tak .... BAJKOWO
![]() ![]() Cytat:
A z nogą to sie nie zawsze sprawdza. Popatrz na naszą Minkę 160 (niecałe a płetwa 39 ![]() Cytat:
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-10-05 o 15:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4664 |
Zakorzenienie
|
Igor ma stopę 13 cm, a buty zimowe z lidla na zewnątrz mają 17 cm. Więc mam nadzieję, że nie kupiłam jednak za małych
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Te w rozmiarze 22.
#4665 |
Zakorzenienie
|
młoda!!!! Ja nie mogę!!! Az nie wypada tu niecenzuralnych słow zachwytu uzywac.. oczarowana jestem przeogromnie!!!! Wygladasz zjawiskowo!!! Przepiekny makijaż!! boska suknia kolor włosków zajefajny!!! 100% seksu i kobiecości!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4666 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do tej numeracji to Nina chodzi w adidaskach 21,kapcie ma 22-ale to tylko dlatego,że w mniejsze stopa jej nie chciała na szerokość wejść ![]() Dusia Iza zapodała też dobre argumenty jakie możesz zastosować ![]()
![]() |
#4668 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co myślicie o takiej tablicy??
http://allegro.pl/rozkladana-tablica...809559195.html
#4669 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ładna z niej poliglotka rośnie ![]() Moja z kolei ostatnio często ma fochy-jak na przykład ściągam ją z płotu, albo coś innego nie po jej myśli robię to drze japę, czasem próbje mnie walnąć w złości, ja sobie spokojnie czekam, łapy trzymam, coś tam zagadam i idziemy się dalej bawić bardzo mi przykro z powodu wujka ![]() Cytat:
młoda, wyglądasz zjawiskowo. dziewczyny, to żaden photoshop-ona NAPRAWDE jest taka śliczna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
--- mój bobek teraz zaczął nosić 22, stópkę ma chyba 13 albo 14 cm. Na zimę mam dla niej 23 (dwie pary)i na wszelki wypadek 24 jedne. Półbuty ocieplane 22 Co do tej wiszącej huśtawki, to dla mnie to nawet 10cm nad ziemią stanowiłaby zagrożenie, bo jak młode zapragnie sobie stanąć w niej lub sie jakoś tam zapląta, to może ładnie pierdyknąć w podłogę zębolami lub czachą....ale to wg mnie. Musze się pochwalić, a właściwie bobka-już 4 noc zasypia sama-wycałuję ją,wytulam i wychodzę. Czasem na moment wracam (przeważnie raz) i daję jeszcze raz buzi, przykrywam i zmykam. Strasznie się cieszę ![]() I znów to samo piszę, ale młoda z dnia na dzień coraz bardziej rozgadana-mówi do dzieci po imieniu, na spacerku rzeczy typu "mamusiu, piesek/mampka/konik", dużo rzeczy w książeczce potrafi nazywać, odpowiada z sensem na pytania. fajnie zawsze opowiada na pytania o to kto był na placu -ciocia -jaka cioci? -asia i miko -i jaka jeszcze ciocia? -madzia, natala - a marysia była? (niemowlak) -tak ciiiiii, aaaaa, baranka (mała poszła spać i trzeba było być cicho i miała baranka na smoczku) itp. widzi np papugę w książeczce i mówi "grabki ma" (papuga siedziała na drążku i lenka zobaczyła jej pazury ), widzi jakiegoś zawijasa lub nawet supeł i mówi "cimak"[ślimak] i tak bym mogła bez końca.... ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- asiulek, mi się podoba tablica ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4670 |
Zakorzenienie
|
A moze któraś z Was ma kuchnie dla dziecka? Sprawdza się?? Bo myslę coś kupić małej na 1,5 roczku (dziś skończyła
![]() ![]() ![]()
#4671 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ciąży mi noga urosła ![]() A Oliwka widać charakterek po mamusi ![]() Cytat:
![]() A szampon mam takihttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-i-polysk.html jakoś go tak lubię wiesz coś o tych kosmetykach? dobre czy nie Izazula pełnia dopiero za tydzień więc może jakiś biometr niekorzystny był ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Evitka to fajnie sobie już możecie pogadać , mój to po hehłacku gada tylko ja go rozumiem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Zakorzenienie
|
Jak byłam w figlowisku to w "kuchni" były te zestawy co wkleiła sara i moja się nimi super bawiła
![]() evitka- zazdroszczę gaduły. Moja powiększa powoli swój zasób słownictwa. Np dziś nauczyła sie pokazywać i nazywać "pupa". Jak zmieniam jej pieluchę to łapie się za tyłek i mówi "pupa" ![]() I zaczęła mówić do mnie mamuś, mami, mamo ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Aaaa... i jeszcze pomeczę.... jakie macie klocki? Bo ja się przyznam bez bicia ze oprócz "pierwszych klocków" z wiaderkiem fischera oraz klocków z garnuszka na klocuszek mała nie posiada kolcków. A widzę, że ladnie by sie mogla bawić. dziś np. ulożyła z tych róznych kształtów (gwiazdka, trójkąt, koło itp wieżę z 5 klocków!! Byłam w szoku ![]()
#4673 |
Zakorzenienie
|
to ja sie podłączam do pytania asiulka-ja już myślę o gwiazdce/mikołaju- coś bym chciała z kuchnią związanego (ale nie taką typową, dużą, bo miejsca na taką nie mamy), może jakis zestaw, ja wiem... albo o domku
co myślicie o takim? http://allegro.pl/wymarzony-rozklada...824185585.html
![]() |
#4674 |
Zakorzenienie
|
evitka- jak dla mnie ten domek ma za duzo malych elementów, moja co najwyzej by je rozrzucała albo połykała
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Ja myślalam o tym... http://allegro.pl/kuchnia-kuchenka-s...837185779.html
#4675 |
Zakorzenienie
|
Ta kupcie klocki , jak se depniecie kilka razy na boso na klocka to wam się odechce
Nasze wszystkie klocki zapakowane do wora i czekają na strychu aż podrośnie , mieliśmy zwykłe i te takie dużachne też ale nasze dzieci jeszcze za małe na klocki takie moje zdanie bynajmniej u nas były tylko wysypywane i rozszurane nogami coby wszędzie leżały ,no ile je można zbierać ![]() Ja to w ogóle nie kupuję zabawek ![]() nad gwiazdką się jeszcze nie zastanawiałam ani nad Mikołajem zresztą u nas w mikołaja są tylko paczki słodyczowe nie ma zabawek |
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pamiętam że przeciwłupierzowe też ładnie zmywają farbę . Młoda widziałam foty na FB matko jaki ty masz cyc w tej kiecce i w ogóle sexi lachon jesteś ![]() ![]()
![]() |
#4677 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz śmieszne to jest,bo idzie taki mały ludzik i tak splunie jak stary ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o szampon to na owocach on nie jest i silikoniasty jest,więc może i one ładnie kolor zatrzymują albo rzeczywiście farba taka dobra. Przypomniało mi się,że szampon z tej serii którą mam obecnie ma do farbowanych z mleczka mango i dziewczyny go chwalą-sama miałam go wziąć,ale wybrałam cytryne do przetłuszczających się.Następnym razem pokuszę się o to mango to zdam relacje jak z kolorem. asia sama niedawno się zastanawiałam nad tą właśnie tablicą,ale chyba wolę coś większego-choć sama nie wiem ![]()
![]() |
#4678 |
Zakorzenienie
|
asiulek co do klocków, my mamy podróbke duplo-jixin, wg mnie fajne
http://allegro.pl/klocki-jixin-93194 mamy taki zestaw: http://allegro.pl/zestaw-klocki-happ...844661581.html chłopackich jest sporo fajnych jeszcze ładne zestawy ma jdlt, mają słabe opinie w necie, ale jak oglądałam je w sklepie, to spoko wyglądały (babka mi opakowanie otworzyła) i chyba drcron je ma. Mi się te zestawy zoo podobają np taki: http://allegro.pl/jdlt-duze-klocki-z...846271581.html http://allegro.pl/listing.php/search...category=17863
![]() |
#4679 |
Wtajemniczenie
|
Bao poszukam jeszcze ale wątpie że da się ten język przestawić
![]() Ania p Helen Doron jest super! Polecam Ci nawet dla Olki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. A Ola nie ma w przedszkolu ang? Ja planuje młodego dać od kwietnia (o ile będzie miejsce) to przedszkola priv gdzie ma 2h w tygodniu właśnie HD. Dzisiaj byłam w delegacji - ubój świnek i zwiedzanie zakładu. Ale były atrakcje ![]() ![]() ![]() Młoda a Ty wydałaś się za mąż? Czy to "tylko" taka sesyjka? Bomba! Ale ja od zawsze jestem Tobą zachwycona! Musze zgrać zdjęcie to Wam wstawię z wyjazdu ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-10-05 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co?tyle co my stracimy czasu na tą podróż do Gdańska i na paliwo w obie strony to nam się bardziej opłaca zapłacić za dowóz.I jeszcze tż to chory jest jak ma jechać tyle km po kilka mebli ![]() Jeszcze tż wyjezdza na tydzień albo 2 do Szwecji i tak się zastanawiam czy nie dać mu zlecenia kupna tam,ale tam pewnie sporo przepłace ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.