Schwarzkopf Gliss Liquid Silk Gloss, Szampon do włosów matowych, łamliwych `Gładkość i połysk`

• 11 czerwca 2015 o 18:45
    Przyjemniak
    Mój ulubiony :) Szampony gliss kura mają to do siebie, że są dosyć ciężkie, nawet ich zapach jest taki.... nietypowy, chemiczny i ciężko się z nim polubić. Ten jest inny! - Zapach, który kocham (i nie tylko ja^^) -Włosy mięciutkie, wypielęgnowane może nie są odbudowane ale kondycyjnie lepsze -Włosy nie są "oklapnięte", dobrze się układadą -Wydajny, dobrze się pieni -Estetyczne, niepoddające się uszkodzeniom opakowanie w kolorze, który idealnie charakteryzuje szampon (delikatny różowy- przyjemne w dotyku, słodko (nie za słodko) pachnące włosy *.* Prawie idealny bo cena też nie odstrasza ale jako bardzo wymagająca osoba szukam czegoś jeszcze lepszego ;) Szampony zmieniam jak rękawiczki ale wyjątkowo często i chętnie powracam do różowego gliss kura Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 10
  • 14 grudnia 2014 o 11:58
    KRZYWDY nie zrobi;)
    Ostatnio moje kosmyki wymagają trochę więcej pielęgnacji niż zazwyczaj - i to na kilku różnych polach. Stąd, trudno znaleźć szampon czy inny kosmetyk do włosów, który od A do Z poprawiłby ich kondycję. Ten konkretny produkt niespecjalnie przyczynił się do poprawy stanu mojej fryzury, niemniej za plus poczytuję mu to, że przynajmniej kosmyki nie doznały większego uszczerbku:D ZALETY: + efekt lśniących, bardziej zdyscyplinowanych włosów, + współpracuje z prostownicą, + dobrze się pieni, + łatwo spłukać, + dostępny w każdej drogerii czy markecie, + ergonomiczny. WADY: - NIBY przeznaczony do łamliwych włosów, ale w tym względzie nic się nie zmienia, niezależnie od czasu stosowania szamponu, - MOŻE przetłuszczać kosmyki, - NIE POPRAWIA ogólnego stanu włosów(OWSZEM, kosmyki po zastosowaniu szamponu są gładsze i lśniące, ale w kilka dni po umyciu wszystkie te efekty znikają). OGÓŁEM: polecam osobom, których kosmyki NIE WYMAGAJĄ szczególnej ochrony. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 - całe
  • 30 czerwca 2014 o 12:08
    Mocna czwórka
    Pierwszą butlę kupilam w zeszłe wakacje, teraz do niego wróciłam :) Jak większość szamponów gliss kura i ten sprawdza się na moich włosach bardzo dobrze. Produkt z łatwością się pieni, dokładnie oczyszcza włosy ze środków do stylizacji, a przy tym nie wysusza pasm na końcach. Po umyciu włosy są przyjemne w dotyku, i dają się rozczesać nawet bez odżywki, do tego zyskują zdrowy połysk, zwłaszcza po użyciu odżywki ekspresowej z tej samej serii. Produkt jest bardzo gęsty i wydajny, opakowanie 500ml starcza na dłuugo. Cena w promocji bardzo dobra, dostępność również. Używam tego produktu od: Roku Ilość zużytych opakowań: 2 na zmianę z innymi
  • 24 stycznia 2014 o 20:38
    do włosów zniszczonych super
    Włosy są po niej gładkie i lśniące, faktycznie jak jedwab. Łatwo się rozczesują, chroni trochę przed ciepłem prostownicy. Włosy leją się, koncówki nie puszą i nie widać jeśli były zniszczona ( tak jak moje ). Zapach faktycznie lekko fryzjerski powiedzmy, ale mi on nie przeszkadza. Jeśli ktoś ma tendencję do włosów, które się przetłuszczają, nie polecam. Używam tego produktu od: paru lat Ilość zużytych opakowań: ciężko zliczyć :D
  • 22 września 2013 o 22:35
    Całkiem dobry szampon
    Zywkle nie lubię używać zbyt długo tego samego szamponu, więc staram się kupować mniejsze butelki, ten szampon kupiłam w kauflandzie, butelka 250 ml za jakieś 7 zł, więc nie był drogi. Kupiłam go, bo akurat mama na przecenie w Rossmanie kupiła odżywkę w sprayu z tej linii, a lubię mieć odżywki i szampony takie same. Przede wszystkim zapach - bardzo przyjemny, słodki, długo się utrzymuje, ja go uwielbiam, choć dla innych może jest zbyt mdlący. Konstystencja też bardzo fajna, szampon świetnie się pieni, wystarczy naprawdę odrobinka by umyć włosy, a moje sięgają do pasa. Jest więc bardzo wydajny, tej małej, 250 ml butelki używam już chyba od połtora miesiąca, (a włosy myję codziennie) i jeszcze zostało mi go całkiem sporo. Co do efektu -bez szału. Włosy mam bardzo zniszczone, z rozdwajającymi się końcówkami. Nie ułatwiał jakoś szczególnie rozczesywania, chyba, że użyłam odżywki. Włosy miękkie, bardzo lśniące, pięknie błyszczą, ale nie poprawił znacząco ich kondycji. Dopiero w połączeniu z odżywką na mokre włosy - stosuję ją raz na jakiś czas, 1-2 razy w tygodniu, czasem nawet rzadziej; lub z odżywką w sprayu, której używałam zawsze po umyciu włosów, na swieżo wysuszone i ułożone. Efekt wtedy był znacznie lepszy. Nie zauważyłam, by przetłuszczał włosy, ale czasem, po całym dniu skóra głowy była podrażniona i swędziała. Wynikało to może z tego, że źle go spłukałam. Generalnie polecam, ale tylko w połączeniu z innymi produktami tej lini. Używam tego produktu od: połtorej miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego