Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-22, 11:19   #841
paulinka009
Zadomowienie

Dot.: Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
No i już je mam. Jedyne 3 ale dobrze że są Model który mierzyłam jest zdecydowanie za mały co zresztą widać na zdjęciach Ja będę mieć troszkę większy. Szczerze mówiąc to nie sądziłam że aż tak to z tyłu wygląda Dziś to chyba nawet była luźniej związana bo w sumie już ją mierzyłam a dziś to tylko żeby siostra zobaczyła bo ostatnio to się cudnie układała. No więc zaliczka zapłacona. W styczniu mają dzwonić i będziemy ustalać na kiedy umawiamy się na przymiarkę. W sumie jest 1. I tak się zastanawiam na kiedy się z nimi w salonie umówić. Pani mi tam powiedziała że może być miesiąc przed ślubem i wtedy jeszcze wszystko ładnie dopasowują, jak trzeba to zwężają bo podobno PM w ostatnich 2 tygodniach przed ślubem strasznie lecą z wagi, ale to sprawdzę za kilka miesięcy sama

No dobra to się chwalę. No i moja będzie w bieli bo ta tu to jest taka ecru i z lekka już dobita poprzez częste przymiarki
Piekna w bieli na pewno będzie wyglądać jeszcze lepiej

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Wkurza mnie to podejście ludzi, powiesz że chcesz typ księżniczkę to kojarzą tylko z bezą. Owszem zgodzę się z tym że jeśli dziewczyna ma tak sporo przy kości to taki typ sukni do niej nie pasuje bo robi właśnie z takiej PMki beze ale jak princessę zakłada szczupła, przeciętnej budowy dziewczyna to nie wiem gdzie tu bezy szukać
E mówią tak bo same marzą o tym żeby takie założyć a nie każdy może, poza tym jeśli nie jest jeszcze mężatką to wszystko wyolbrzymia bo tak na prawdę nie wie jak to jest. Ja z początku chciałam skromną suknie i świadkowa też koniecznie mówiła że rybka, po przymierzeniu okazało sie że w grę wchodzą tylko księżniczki bo w takich czuje sie najlepiej no i wyglądam poza tym było by mi żal bo wiem ze nigdy więcej nie będę miała okazji takiej sukni założyć

My za fotografów dwóch płacimy 2 tys. A za kamerzystów dwóch - 3 tys. Myślę że te ceny są proporcjonalne co do wykonanej pracy. i wcale nie uważam że to jest dużo wręcz wydaje mi się że tak akurat. Bardziej nie mogę przeboleć ze zespoł 3 osobowy kasuje 3300 za jedna noc grania z przerwami Ale 6 tys?? To już przegięcie. Może warto poszukać w jakiejś mniejszej miejscowości niedaleko bo nawet z dojazdem może wyjść dużo taniej. I najpierw zapytać o cenę a potem przyznać się że to Warszawa

nena szkoda ze nie masz dostępu, a może na jakąś stronkę typu www. wrzuc. to/

Edytowane przez paulinka009
Czas edycji: 2011-10-22 o 11:21
paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 11:20   #842
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

Za suknie płace 1900 z welonem makijaż próbny i ślubny max 200zl, zespół 3 osobowy 3,5 k a fotograf 3k
Więc tak, wszystko jest do przełknięcia tylko nie fotograf - gdyby tak było wziełabym kogoś za tysiąc zł Co nie zmienia że 3 tys to dużo
3500/3 = ok 1200 zł za łebka, zwija się o 4 rano, odsypia i zapomina, a ja siadam do zdjęć z lipca i zapominam o nich we wrześniu

Przecież są fotografowie i za tysiąc złotych

Jeśli macie założony budżet taki a taki, ale Wam się nie podobają zdjęcia które robią fotografowie za taką kasę, to znaczy że albo trzeba z takiej półki zrezygnować, albo dołożyć

Niestety, na ślubie się nie oszczędzi

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 11:21   #843
__Paulinka__
Zakorzenienie

Hej Mialam dzisiaj znowu koszmar slubny!!! wesele bylo na innej sali , przyszlo za duzo ludzi.. P. kuzynki zaprosily swoich kolegow... ja mialam czerwoną suknie i proste wlosy... pozniej sama zrobilam sobie koka ktory mi sie rozwalal i TZtowi sie nie podobalo..:/ sen okropny:P i jeszcze nikt nie zwracal na mnie uwagi przez tą czerwoną kiece! i szukali PMki:P

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Dziewczyny podziękowaniu dla rodziców i chodzą mi po głowie dwie opcję dać im w prezencie wazon z grawerem + bukiet kwiatów lub jakiś kosz z kwiatkami? co myślicie??
wazon z grawerem jakos mi nie podchodzi.. my raczej damy dla mam kosz kwaitow, a dla tatusiow jakis dobry trunek

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny Jestescie tak fajnie zorganizowane i zgrane ze bardzo fajnie mi sie Was czasami podczytuje
Ja tez w 2012 załoze ślubną sukienke tylko jeszcze nie wiem jaką,mam do Was pytanie o sukienke czy znacie ten model http://www.peridress.com/catalog/Dem...8-p-23397.html co o nim sadzicie?Dostałam propozycje zakupu tej sukienki ale nie potrafie podjąc decyzji....bardzo podoba mi się ten fason z falbanami ,wczesniej spodobała mi sie http://www.foryoudresses.com/La-Spos..._321086_0.html ale jest to bardzo droga sukienka i musiałabym duzo sobie odmówic zeby na nią nazbierac,buszuje na allegro i na we dwoje ale nie moge jej znalezc....
Wy jestescie zorientowane pomozecie???Co sadzicie o tej pierwszej Demetrios???
Prosze o szczerośc
Pozdrawiam

witaj

pierwsza suknia mi sie nie otwiera, a druga nie przypadla mi do gistu

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Kasiu bo Ty patrzysz na to z drugiej strony
No ale nie powiesz mi, że 2 -3tysiące za fotografa to nie jest dużo? Myślę o tym w ten sposób, że tyle ludzie zarabiają w ciągu całego miesiąca (a niektórzy przecież mniej), a tutaj fotograf/kamerzysta dostają tyle za ok 12h+ obrabianie. Rozumiem, że to jest czasochłonne, ale choćby to tydzień robił to ma 2-3 tysiaki za tydzień pracy. Czyli w sezonie jakieś 8-12 tysięcy za miesiąc, jeżeli pracuje w każdy weekend
Wiem, że to uogólniłam, nie liczyłam żadnych kosztów, ale chciałam Ci obrazowo pokazać o co chodzi
Tez tak mysle chociaz z drugiej strony za DJa place 2800 a on bedzie nam towarzyszyl tylko na weselu i ma a kase w kieszeni:P a poza tym tylko w sezonie mają nawal pracy, a w zimowe to juz mniej. Ale nie zmienia to faktu, ze oszaleli z tymi cenami... mi sie wydaje, ze jak jeden podniosl cene to i nastepny i takim cudem doszlo do takich cen "slubnych".. Za makijaz wątpie, ze ktos placi tutaj 400zl... a poza tym ja na pewno nie bede oszczedzac na moim slubnym looku bo chce, zeby te zdjecia wyszly ladne tak samo na DJu bo jak jest dobry to wszystcy sie bawią, maja usmiech na twarzy i przynajmniiej nie ma zdjec ze smutasami zebym byla zadowolona ze zdjec sama musze ladnie wygladac

Edytowane przez __Paulinka__
Czas edycji: 2011-10-22 o 11:25
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 11:27   #844
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
kasiu tu raczej chodzi o to że każdy tak mówi że 3tys to dużo patrząc na własne zarobki. I dlatego dla nas to dużo.
Wiem Kiciu, ale przecież za to się nie płaci co tydzień;p Na ślub się odkłada długo, czasem z pomocą rodziców.

Wiem, że mamy różne zarobki, budżety, ale przykładowo. Zakładam,że znajdę foto za 2tysiące. Nic mi się nie podoba w tym przedziale cenowym. Podoba mi się foto za 4tysiące więc ja mam takie podejście, że analizuję, próbuję znaleźć oszczędności, odłożyć więcej, ale nie będę szukać i się łudzić, że za 2 tysiące zrobi mi ktoś tak samo jak ten za 4.Taki mam charakter.

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2011-10-22, 11:33   #845
gosiulka22
Wtajemniczenie

ej dziewczyny ja Was szukam na starym wątku a Wy tu
beat@ suknia śliczna bardzo mi sie podoba za zakup
za tytuł
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 11:46   #846
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Wiem Kiciu, ale przecież za to się nie płaci co tydzień;p Na ślub się odkłada długo, czasem z pomocą rodziców.

Wiem, że mamy różne zarobki, budżety, ale przykładowo. Zakładam,że znajdę foto za 2tysiące. Nic mi się nie podoba w tym przedziale cenowym. Podoba mi się foto za 4tysiące więc ja mam takie podejście, że analizuję, próbuję znaleźć oszczędności, odłożyć więcej, ale nie będę szukać i się łudzić, że za 2 tysiące zrobi mi ktoś tak samo jak ten za 4.Taki mam charakter.
Mam samo podejście. My płacimy za fotografa 2000 zł. Jak na nasze miasto to sporo. Mogliśmy wziąć tańszego fotografa ale niestety prace żadnego z nich nas nie zachwyciły. Przeliczyliśmy z TŻtem budżet i wyszło na to, że oszczędzając na innych rzeczach możemy sobie pozwolić na fotografa za cenę 2000 zł.

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 11:56   #847
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Zdecydowałam, że u kosmetyczki zakupię sobie taki pakiet dla Panny Młodej:
-dwa tygodnie przed zabieg oczyszczanie kawitacyjne twarzy
-tydzień przed regulacja brwi,makijaż próbny, zabieg na dłonie GRATIS
-2 dni przed ślubem manicure, pedicure ślubny lub tipsy ślubne
-dzień ślubu makijaż ślubny

Koszt pakietu 280zł

Cena bardzo kusząca Dostałam maila z odpowiedzią, że mogę się zapisać już i jak tylko otworzą gabinet o 9 to dzwonię i rezerwuję
Fajny pakiet - sama bym taki wzięła, ale muszę podzielić go na części. Zabiegi kosmetyczne na twarz planuję zrobić w Krk - resztę już u mnie w mieście.
Rozmawiałam ze swoja fryzjerką i ona mi powiedziała, że jest jeszcze jedna możliwość na zrobienie makijażu. Ma znajomą, która pracuje w douglasie w Zamościu i poza tym robi makijaże i myślała czy by z nią nie zagadać. Teraz mam zagwozdkę. Nie wiem czy tamtą dziewczynę zagadywać czy wybrać kosmetyczkę u siebie...

Cytat:

Nie, nie jest to dużo, bo za granicą za to samo dostaję 2 tysiące, ale euro...
12 h pracy a obrabianie nie zajmuje jednego dnia. Obrazowo - zdjęcia ze ślubie 31.07 oddaliśmy w ostatnim tygodniu września, codziennie pracując nad nimi. 8-12 tysięcy za miesiąc, ale sam sprzęt warty jest 50 tysięcy

Ja nie mówię, że to mało, ale za co jak za co - za to co nie można samemu sobie zrobić, bo to wymaga umiejętności, sprzętu, czasu trzeba płacić. Rozumiem, że jak ktoś sobie liczy 4 tysiące a zdjęcia kopiuje prosto z aparatu, to jest za dużo. Ale za przerobienie 1200zdjęć to nie jest

I wiecie, chodzi mi o to: Ilee oni chcą za zdjęcia, pogłupieli! Ale zaraz idzie PM i wynajmuje stary samochód za 1200zł którym przejedzie się godzinę. Albo jak kupuje się drogą suknię a później jej wartość spada o półowę ( czyli jakieś 3tysiące) to o tym się nie myśli, ale że zdjęcia drogie to wszyscy marudzą

Żeby była jasność, nie chcę tu nikogo obrazić, nie odnoszę personalnie do żadnej z Was
Kochana, ja za swoją pracę w strefie euro też bym dostała taką samą wypłatę, ale w euro a nie w złotówkach. Nie przeliczaj na zagraniczną pensję bo jakbyś mieszkała za granicą i miała się utrzymać za wypłatę w euro to też mogłoby Ci się wydawać mało (koszty utrzymania byłyby przecież też w euro).
Jesteś mocno przewrażliwiona na punkcie narzekań na opłaty za fotografa. Wesele to są duże wydatki i przy każdym punkcie można narzekać, że drogo jest. Rozumiem, że sprzęt kosztuje i poza 12h robienia zdjęć musisz posiedzieć i je obrobić. Ale tak samo jest z zespołem - mają próby, drogi sprzęt i ich praca nie kończy się tylko na 12h grania. Drugim przykładem jest kupowanie sukni. Jeśli dziewczyna kupuje suknię za 3 tys. i to nie jest salonowy model, to przecież jej przygotowanie (uszycie) trwa 4-5 miesięcy. Czy przy takim długim okresie szycia sukni, to nie wydaje Ci się jej cena zbyt mała?

Edytowane przez jagata
Czas edycji: 2011-10-22 o 13:56 Powód: cytowanie
jagata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 12:01   #848
Madziuniusia
Zakorzenienie

heeeeeeeej witam witam dopiero wstałam po pracy. za jakieś dwie godzinki będzie u mnie TŻ a ja jestem w rozsypce...
Stary 2011-10-22, 12:02   #849
(kicia)
Zakorzenienie

jagata jakbyś mogła popraw swoją wypowiedź bo drugą cytowaną wypowiedź pisała chyba kasia a nie niuto
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 12:09   #850
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
heeeeeeeej witam witam dopiero wstałam po pracy. za jakieś dwie godzinki będzie u mnie TŻ a ja jestem w rozsypce...

a co sie stało?

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 12:15   #851
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość

Kochana, ja za swoją pracę w strefie euro też bym dostała taką samą wypłatę, ale w euro a nie w złotówkach. Nie przeliczaj na zagraniczną pensję bo jakbyś mieszkała za granicą i miała się utrzymać za wypłatę w euro to też mogłoby Ci się wydawać mało (koszty utrzymania byłyby przecież też w euro).
Jesteś mocno przewrażliwiona na punkcie narzekań na opłaty za fotografa. Wesele to są duże wydatki i przy każdym punkcie można narzekać, że drogo jest. Rozumiem, że sprzęt kosztuje i poza 12h robienia zdjęć musisz posiedzieć i je obrobić. Ale tak samo jest z zespołem - mają próby, drogi sprzęt i ich praca nie kończy się tylko na 12h grania. Drugim przykładem jest kupowanie sukni. Jeśli dziewczyna kupuje suknię za 3 tys. i to nie jest salonowy model, to przecież jej przygotowanie (uszycie) trwa 4-5 miesięcy. Czy przy takim długim okresie szycia sukni, to nie wydaje Ci się jej cena zbyt mała?
Tak, ale 2tysiące euro to ponad 8tysięcy złotych. Chodzi mi o wycenę usługi. Jestem przewrażliwiona ogólnym: Zrobię za✂✂✂iste wesele/ślub i wszystko jak najtańszym kosztem. Często się zdarza, że Para młoda sobie nie zdaje sprawy z kosztów a później wychodzi, że budżet 15tysięcy to za mało.

Bardzo często wydaje mi się, że jak za zespół,to można wywalić kupę kasy, na inne bajery bo będą goście widzieć i będą gadać. Tak jak pisała Tenebrosa ostatnio, że ma alkohole różne. Alkohole kupię, bo goście widzą ale na zdjęciach zaoszczędzę. ( Tylko przykład atrakcji , nie wciągam z to Tenebroski i żeby nie było, Tenebrosa nie oszczędza na foto )

Ale kupuję tę suknię bo chce mieć ładną, nową i oryginalną. Można przecież suknie mieć za 500zł z allegro. Można mieć o fotografa za 1000zł a i wujka Zenka poprosić to cyfrówką pyknie przysięgę.

Denerwuje mnie powszechne oszczędzanie na weselu. Albo się ma i się je robi, albo się nie ma i nie robi, a jak się ma określony budżet to trzeba się dostosować. Przecież w każdej kwestii można znaleźć tańszy zamiennik. Pytanie, czy będzie dobry czy tanią podróbą.

I dziewczynki, proszę tego nie brać jako atak Wyraziłam swoje zdanie odnoście OGÓŁU nie Was forumowych PM Po za tym sama zmądrzałam, bo stwierdziłam, że nie dam 7tysięcy za suknię, uszyję ją a wolę polecieć na lepszą podróż poślubną z plenerem za granicą

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2011-10-22, 12:18   #852
nena1984
Zakorzenienie

a ja Cię tam Kasiu rozumiem, to znaczy trzeba wziąć pod uwagę jeszcze jeden aspekt pracy fotografa ślubnego - mianowicie jest to praca głównie sezonowa, no bo nie oszukujmy się ile ślubów odbywa się np. od listopada do marca?? Koszty sprzętu są wysokie, jak też koszty programow do obróbki, wiadomo, że profesjonaliści pracują na oryginalnych programach, których licencja kosztuje po kilka tysięcy złotych. Ja tam mam foto i video za łącznie 2 tyś (a ekipa z wawy) ale tylko dlatego, że to znajomi. No i jest jeszcze jeden, najważniejszy aspekt - po iluś tam latach, ze ślubu zostanie w zasadzie tylko jedna pamiątka - zdjęcia (film w trochę mniejszym zakresie, bo obejrzy się go pewnie tylko kilka razy), dlatego nawet jakby fotograf był największym wydatkiem ślubnym, to i tak byłoby warto ponieść jego cenę.

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
nena szkoda ze nie masz dostępu, a może na jakąś stronkę typu www. wrzuc. to/
na stronkę wolę nie, bo prawa autorskie itp., ale jak dasz mi maila na pw to chętnie Ci wyślę

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 12:23   #853
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
a ja Cię tam Kasiu rozumiem, to znaczy trzeba wziąć pod uwagę jeszcze jeden aspekt pracy fotografa ślubnego - mianowicie jest to praca głównie sezonowa, no bo nie oszukujmy się ile ślubów odbywa się np. od listopada do marca?? Koszty sprzętu są wysokie, jak też koszty programow do obróbki, wiadomo, że profesjonaliści pracują na oryginalnych programach, których licencja kosztuje po kilka tysięcy złotych. Ja tam mam foto i video za łącznie 2 tyś (a ekipa z wawy) ale tylko dlatego, że to znajomi. No i jest jeszcze jeden, najważniejszy aspekt - po iluś tam latach, ze ślubu zostanie w zasadzie tylko jedna pamiątka - zdjęcia (film w trochę mniejszym zakresie, bo obejrzy się go pewnie tylko kilka razy), dlatego nawet jakby fotograf był największym wydatkiem ślubnym, to i tak byłoby warto ponieść jego cenę.
Dziękuję Nena za zrozumienie!

A co do listopada- marca. Rzadko bardzo a jak już to ślub w święta/sylwestra, mi się dwa trafiły, po znajomości własnie i pół darmo, więc tego nie liczę. A że z wpadki to chyba nie muszę dodawać:P zima to słaby okres. Każdy chce w słonecznym okresie brać

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2011-10-22, 12:31   #854
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Koszt pakietu 280zł

Cena bardzo kusząca Dostałam maila z odpowiedzią, że mogę się zapisać już i jak tylko otworzą gabinet o 9 to dzwonię i rezerwuję
fajnie tylko nie boisz się ze próbny makijaż dopiero przed samym ślubem? czy to sprawdzona kosmetyczka i wiesz że będzie ok?
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
ja im dłużej o tym myślę tym mniej wiem też czytałam że trochę osób ją poleca
a dlaczego sie wahasz? cena?
ja też nie jestem na 100% pewna ale planuję się z nią spotkać na spotkanie próbne w okolicy stycznia-lutego i jak mi jednak nie podpasuje to będę mogła zrezygnować i będę mieć czas poszukać kogoś innego jeszcze ale jestem dobrej myśli
Cytat:

ja się z Tobą zgadzam ale też wiem że nie przekonasz raczej nikogo każdy ma swoje przekonania i priorytety, fotograf często nie jest priorytetem i tyle
Ja mam też takie przekonanie jak Ty także dlatego, bo mój TŻ również pracuje w zawodzie artystycznym i one są wciąż niedoceniane, no bo "co to za problem zrobić projekt, to pewnie trwa ze 2 dni a ktoś za to chce ileś tam kasy"

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 12:31   #855
__Paulinka__
Zakorzenienie

ogolnie moiąc wszystko co slubne duzo kosztuje i ceny beda tylko szly w gore. Takie zycie Slub ma sie raz w zyciu i pozniej zapomnimy o tych kosztac, a wspomnienia beda piekne
Stary 2011-10-22, 12:34   #856
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
a co sie stało?

po prostu wykończona jestem. W domu bałagan, ja nieogarnięta... Najchętniej dalej bym spała.

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Zapomniałabym... 11 miesięcy do ślubu
Stary 2011-10-22, 12:40   #857
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
ogolnie moiąc wszystko co slubne duzo kosztuje i ceny beda tylko szly w gore. Takie zycie Slub ma sie raz w zyciu i pozniej zapomnimy o tych kosztac, a wspomnienia beda piekne
moje tak samo wszysto duzo kosztuje ale nie mysle robic ślubu po najnizszej lini oporu, kiedys będę zadowolona że miałam piekny slub mój TŻ wybrał sobie sam jeden album za 2 tyś. i dobrze, jeśli mu się taki podoba to nie chcę go odwodzic od tego pomysłu choć sama pewnie tańszy bym wzięła

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Gratulejszyn
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 12:52   #858
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
po prostu wykończona jestem. W domu bałagan, ja nieogarnięta... Najchętniej dalej bym spała.

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

szybki prysznic makijaz i jestes gotowa dasz rade
za 11 MDS
Stary 2011-10-22, 12:59   #859
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

mnie czasami tez tak nachodzi .

Tabliczka czekolady, kubek kakao i wio pod prysznic ;D

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 13:06   #860
Madziuniusia
Zakorzenienie

pokój ogarnięty;] teraz czas na mnie
Stary 2011-10-22, 13:06   #861
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

U mnie dziś spotkanie moi rodzice i rodzice TŻ-ta - aż się boję jak to będzie

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 13:09   #862
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
fajnie tylko nie boisz się ze próbny makijaż dopiero przed samym ślubem? czy to sprawdzona kosmetyczka i wiesz że będzie ok?
Kosmetyczki nie sprawdzałam osobiście, ale przeglądałam różne zdjęcia na stronkach internetowych gabinetów i jej dzieła mi się najbardziej podobały Nie jest powiedziane, że muszę tydzień przed ślubem mieć próbny. 3 miesiące przed ustalę sobie dokładny termin. Wydaję mi się, że miesiąc przed będzie wystarczająco.

Cytat:

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 13:19   #863
misiak17
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]Zapomniałabym... 11 miesięcy do ślubu

My dzisiaj idziemy ze znajomymi do knajpki. Kolega T ma urodziny i idziemy sobie posiedzieć, coś wypić. A żona tego kolegi jest w ciąży i termin porodu będzie miała jakoś tak koło naszego ślubu.

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 13:26   #864
Lilith890502
Zakorzenienie

a ja sobie dziś darowałam zajęcia na uczelni, byłam tak padnięta że poszłam tylko na 4h , więc zamierzam ten czas pożytecznie spędzić (i Was poczytywać)

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 13:31   #865
00karolina020
Przyczajenie

hej dołaczam sie to wątku
mój ślub odbędzie się w 21.01.2012
00karolina020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 13:34   #866
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:

Koszt pakietu 280zł

Fajny pakiet ale odnośnie pogrubionego gdyby była opcja zrobić tą regulacje ok 3 dni przed ślubem moim zdaniem byłoby o wiele korzystniej bo z doświadczenia wiem że np moje włoski co najmniej w połowie odrosną w przeciągu tygodnia i trzeba robić kolejną regulację a dzien przed to tez nie za dobry wybór bo niektóre dziewczyny maja tak wrażliwą skóre w tym miejscu ze na drugi dzien moga jeszcze pozostać zaczerwienienia po regulacji. Możesz łatwo zaobserwować jak szybko odrastają Twoje włoski i jeśli kosmetyczka nie miałaby nic przeciwko to radziłabym zmienić Ci tylko termin tej regulacji, chyba że jeszcze przed slubem jak bedziesz na paznkociach to Ci wyreguluje to co zdążyło odrosnąć.
To nie reguła ze każdemu tak szybko odrastaja włoski na łuku brwiowym. Niektóre kobiety maja tak rzadkie brwi ze regulacja raz na dwa tygodnie wystarczy. Pomyslałam ze o tym napisze to może z korzystają z tej rady też inne wizażanki
Stary 2011-10-22, 13:35   #867
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
U mnie dziś spotkanie moi rodzice i rodzice TŻ-ta - aż się boję jak to będzie
Rozumiem Cię bo ja też się boję tego spotkania i odwlekam go jak tylko mogę, ale wiem, ze w końcu się muszą spotkać i najlepiej by było, żeby spotkali się jak najszybciej i ustalili co kto i kiedy...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 13:36   #868
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 00karolina020 Pokaż wiadomość
witamy opowiadaj o was, o weselu, pokazuj pierścionek

Madzia ogarnięta czeka na TŻ
Stary 2011-10-22, 13:37   #869
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 00karolina020 Pokaż wiadomość
Witaj i opowiadaj

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 13:40   #870
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Makijażystkę mam w dniu ślubu na 10:30 umówioną razem z mamą 3 miesiące mam się wcześniej zgłosić, żeby ustalić dni i godziny pozostałej części pakietu Następna rzecz którą można odchaczyć w terminarzyku.
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię bo ja też się boję tego spotkania i odwlekam go jak tylko mogę, ale wiem, ze w końcu się muszą spotkać i najlepiej by było, żeby spotkali się jak najszybciej i ustalili co kto i kiedy...
Hej laski

Witam nowe Pmki

U nas jest taka sytuacja, ze mojego Tz rodzice mieszkaja w Londynie i poznanie z moimi rodzicami czy ze mna nie wchodzi w gre. Choć juz nie raz mieli sie spotkac to zawsze cos wypadło i pewnie poznamy ich dzien przed slubem..

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości