|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII
Cytat:
![]() Cytat:
My za fotografów dwóch płacimy 2 tys. A za kamerzystów dwóch - 3 tys. Myślę że te ceny są proporcjonalne co do wykonanej pracy. i wcale nie uważam że to jest dużo wręcz wydaje mi się że tak akurat. Bardziej nie mogę przeboleć ze zespoł 3 osobowy kasuje 3300 za jedna noc grania z przerwami nena szkoda ze nie masz dostępu, a może na jakąś stronkę typu www. wrzuc. to/
że nie opuszczę Cię..." --> 30 czerwca 2012 )Edytowane przez paulinka009 Czas edycji: 2011-10-22 o 11:21 |
||
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież są fotografowie i za tysiąc złotych Jeśli macie założony budżet taki a taki, ale Wam się nie podobają zdjęcia które robią fotografowie za taką kasę, to znaczy że albo trzeba z takiej półki zrezygnować, albo dołożyć Niestety, na ślubie się nie oszczędzi
|
|
#843 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mialam dzisiaj znowu koszmar slubny!!! wesele bylo na innej sali , przyszlo za duzo ludzi.. P. kuzynki zaprosily swoich kolegow... ja mialam czerwoną suknie i proste wlosy... pozniej sama zrobilam sobie koka ktory mi sie rozwalal i TZtowi sie nie podobalo..:/ sen okropny:P i jeszcze nikt nie zwracal na mnie uwagi przez tą czerwoną kiece! i szukali PMki:PCytat:
![]() Cytat:
witaj ![]() pierwsza suknia mi sie nie otwiera, a druga nie przypadla mi do gistu ![]() Cytat:
chociaz z drugiej strony za DJa place 2800 a on bedzie nam towarzyszyl tylko na weselu i ma a kase w kieszeni:P a poza tym tylko w sezonie mają nawal pracy, a w zimowe to juz mniej. Ale nie zmienia to faktu, ze oszaleli z tymi cenami... mi sie wydaje, ze jak jeden podniosl cene to i nastepny i takim cudem doszlo do takich cen "slubnych".. tak samo na DJu bo jak jest dobry to wszystcy sie bawią, maja usmiech na twarzy i przynajmniiej nie ma zdjec ze smutasami zebym byla zadowolona ze zdjec sama musze ladnie wygladac
Edytowane przez __Paulinka__ Czas edycji: 2011-10-22 o 11:25 |
|||
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że mamy różne zarobki, budżety, ale przykładowo. Zakładam,że znajdę foto za 2tysiące. Nic mi się nie podoba w tym przedziale cenowym. Podoba mi się foto za 4tysiące więc ja mam takie podejście, że analizuję, próbuję znaleźć oszczędności, odłożyć więcej, ale nie będę szukać i się łudzić, że za 2 tysiące zrobi mi ktoś tak samo jak ten za 4.Taki mam charakter.
|
|
#845 |
|
Wtajemniczenie
|
ej dziewczyny ja Was szukam na starym wątku a Wy tu
![]() beat@ suknia śliczna bardzo mi sie podoba za zakup![]() za tytuł
|
|
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#847 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozmawiałam ze swoja fryzjerką i ona mi powiedziała, że jest jeszcze jedna możliwość na zrobienie makijażu. Ma znajomą, która pracuje w douglasie w Zamościu i poza tym robi makijaże i myślała czy by z nią nie zagadać. Teraz mam zagwozdkę. Nie wiem czy tamtą dziewczynę zagadywać czy wybrać kosmetyczkę u siebie... ![]() Cytat:
Jesteś mocno przewrażliwiona na punkcie narzekań na opłaty za fotografa. Wesele to są duże wydatki i przy każdym punkcie można narzekać, że drogo jest. Rozumiem, że sprzęt kosztuje i poza 12h robienia zdjęć musisz posiedzieć i je obrobić. Ale tak samo jest z zespołem - mają próby, drogi sprzęt i ich praca nie kończy się tylko na 12h grania. Drugim przykładem jest kupowanie sukni. Jeśli dziewczyna kupuje suknię za 3 tys. i to nie jest salonowy model, to przecież jej przygotowanie (uszycie) trwa 4-5 miesięcy. Czy przy takim długim okresie szycia sukni, to nie wydaje Ci się jej cena zbyt mała?
Edytowane przez jagata Czas edycji: 2011-10-22 o 13:56 Powód: cytowanie |
||
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
heeeeeeeej
witam witam dopiero wstałam po pracy. za jakieś dwie godzinki będzie u mnie TŻ a ja jestem w rozsypce...
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
jagata jakbyś mogła popraw swoją wypowiedź bo drugą cytowaną wypowiedź pisała chyba kasia a nie niuto
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co sie stało?
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem przewrażliwiona ogólnym: Zrobię za✂✂✂iste wesele/ślub i wszystko jak najtańszym kosztem. Często się zdarza, że Para młoda sobie nie zdaje sprawy z kosztów a później wychodzi, że budżet 15tysięcy to za mało. Bardzo często wydaje mi się, że jak za zespół,to można wywalić kupę kasy, na inne bajery bo będą goście widzieć i będą gadać. Tak jak pisała Tenebrosa ostatnio, że ma alkohole różne. Alkohole kupię, bo goście widzą ale na zdjęciach zaoszczędzę. ( Tylko przykład atrakcji , nie wciągam z to Tenebroski i żeby nie było, Tenebrosa nie oszczędza na foto ) Ale kupuję tę suknię bo chce mieć ładną, nową i oryginalną. Można przecież suknie mieć za 500zł z allegro. Można mieć o fotografa za 1000zł a i wujka Zenka poprosić to cyfrówką pyknie przysięgę. Denerwuje mnie powszechne oszczędzanie na weselu. Albo się ma i się je robi, albo się nie ma i nie robi, a jak się ma określony budżet to trzeba się dostosować. Przecież w każdej kwestii można znaleźć tańszy zamiennik. Pytanie, czy będzie dobry czy tanią podróbą. I dziewczynki, proszę tego nie brać jako atak Wyraziłam swoje zdanie odnoście OGÓŁU nie Was forumowych PM Po za tym sama zmądrzałam, bo stwierdziłam, że nie dam 7tysięcy za suknię, uszyję ją a wolę polecieć na lepszą podróż poślubną z plenerem za granicą
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja Cię tam Kasiu rozumiem, to znaczy trzeba wziąć pod uwagę jeszcze jeden aspekt pracy fotografa ślubnego - mianowicie jest to praca głównie sezonowa, no bo nie oszukujmy się ile ślubów odbywa się np. od listopada do marca?? Koszty sprzętu są wysokie, jak też koszty programow do obróbki, wiadomo, że profesjonaliści pracują na oryginalnych programach, których licencja kosztuje po kilka tysięcy złotych. Ja tam mam foto i video za łącznie 2 tyś (a ekipa z wawy) ale tylko dlatego, że to znajomi. No i jest jeszcze jeden, najważniejszy aspekt - po iluś tam latach, ze ślubu zostanie w zasadzie tylko jedna pamiątka - zdjęcia (film w trochę mniejszym zakresie, bo obejrzy się go pewnie tylko kilka razy), dlatego nawet jakby fotograf był największym wydatkiem ślubnym, to i tak byłoby warto ponieść jego cenę.
Cytat:
|
|
|
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do listopada- marca. Rzadko bardzo a jak już to ślub w święta/sylwestra, mi się dwa trafiły, po znajomości własnie i pół darmo, więc tego nie liczę. A że z wpadki to chyba nie muszę dodawać:P zima to słaby okres. Każdy chce w słonecznym okresie brać
|
|
#854 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie boisz się ze próbny makijaż dopiero przed samym ślubem? czy to sprawdzona kosmetyczka i wiesz że będzie ok? Cytat:
![]() ja też nie jestem na 100% pewna ale planuję się z nią spotkać na spotkanie próbne w okolicy stycznia-lutego i jak mi jednak nie podpasuje to będę mogła zrezygnować i będę mieć czas poszukać kogoś innego jeszcze ale jestem dobrej myśli Cytat:
każdy ma swoje przekonania i priorytety, fotograf często nie jest priorytetem i tyle Ja mam też takie przekonanie jak Ty także dlatego, bo mój TŻ również pracuje w zawodzie artystycznym i one są wciąż niedoceniane, no bo "co to za problem zrobić projekt, to pewnie trwa ze 2 dni a ktoś za to chce ileś tam kasy"
|
|||
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
ogolnie moiąc wszystko co slubne duzo kosztuje
i ceny beda tylko szly w gore. Takie zycie Slub ma sie raz w zyciu i pozniej zapomnimy o tych kosztac, a wspomnienia beda piekne
|
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
po prostu wykończona jestem. W domu bałagan, ja nieogarnięta... Najchętniej dalej bym spała.
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Zapomniałabym... 11 miesięcy do ślubu ![]()
|
#857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój TŻ wybrał sobie sam jeden album za 2 tyś. i dobrze, jeśli mu się taki podoba to nie chcę go odwodzic od tego pomysłu choć sama pewnie tańszy bym wzięła![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Gratulejszyn
|
|
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybki prysznic makijaz i jestes gotowa dasz rade za 11 MDS
|
|
|
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie czasami tez tak nachodzi . Tabliczka czekolady, kubek kakao i wio pod prysznic ;D
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
pokój ogarnięty;] teraz czas na mnie
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś spotkanie moi rodzice i rodzice TŻ-ta - aż się boję jak to będzie
|
|
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jest powiedziane, że muszę tydzień przed ślubem mieć próbny. 3 miesiące przed ustalę sobie dokładny termin. Wydaję mi się, że miesiąc przed będzie wystarczająco.
|
|
#863 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() My dzisiaj idziemy ze znajomymi do knajpki. Kolega T ma urodziny i idziemy sobie posiedzieć, coś wypić. A żona tego kolegi jest w ciąży i termin porodu będzie miała jakoś tak koło naszego ślubu.
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie dziś darowałam zajęcia na uczelni, byłam tak padnięta że poszłam tylko na 4h , więc zamierzam ten czas pożytecznie spędzić
(i Was poczytywać)
|
|
|
|
#865 |
|
Przyczajenie
|
hej dołaczam sie to wątku
mój ślub odbędzie się w 21.01.2012 |
|
|
|
#866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To nie reguła ze każdemu tak szybko odrastaja włoski na łuku brwiowym. Niektóre kobiety maja tak rzadkie brwi ze regulacja raz na dwa tygodnie wystarczy. Pomyslałam ze o tym napisze to może z korzystają z tej rady też inne wizażanki
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem Cię bo ja też się boję tego spotkania i odwlekam go jak tylko mogę, ale wiem, ze w końcu się muszą spotkać i najlepiej by było, żeby spotkali się jak najszybciej i ustalili co kto i kiedy...
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
witamy
opowiadaj o was, o weselu, pokazuj pierścionek Madzia ogarnięta czeka na TŻ
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj i opowiadaj
|
#870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Witam nowe Pmki U nas jest taka sytuacja, ze mojego Tz rodzice mieszkaja w Londynie i poznanie z moimi rodzicami czy ze mna nie wchodzi w gre. Choć juz nie raz mieli sie spotkac to zawsze cos wypadło i pewnie poznamy ich dzien przed slubem.. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

Model który mierzyłam jest zdecydowanie za mały co zresztą widać na zdjęciach
Ja będę mieć troszkę większy. Szczerze mówiąc to nie sądziłam że aż tak to z tyłu wygląda
Dziś to chyba nawet była luźniej związana bo w sumie już ją mierzyłam a dziś to tylko żeby siostra zobaczyła bo ostatnio to się cudnie układała. No więc zaliczka zapłacona. W styczniu mają dzwonić i będziemy ustalać na kiedy umawiamy się na przymiarkę. W sumie jest 1. I tak się zastanawiam na kiedy się z nimi w salonie umówić. Pani mi tam powiedziała że może być miesiąc przed ślubem i wtedy jeszcze wszystko ładnie dopasowują, jak trzeba to zwężają 

- gdyby tak było wziełabym kogoś za tysiąc zł 

czy to sprawdzona kosmetyczka i wiesz że będzie ok?
też czytałam że trochę osób ją poleca