|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() A reagujesz tak jak ja. Jak siedze w domu to mi tęskno za światem, a jak jadę gdzieś - choćby na szybkie zakupy, to z telefonem w ręcę
|
|
#3512 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Dziękujemy za miłe słowa
![]() Zależy ja ciepło w domu (mamy CO, nie mamy termostatów, więc w ciągu dnia raz cieplej, raz chłodniej), ale właściwie często ma na sobie tylko body i skarpetki. A wczoraj mnie pediatra pytała, czy na pewno nie przegrzewamy dziecka Cytat:
![]() Cytat:
Chyba po prostu gapcio z niego ![]() Cytat:
Mój przedkłada TT nad Avent ![]() A naczytałam się, jakie to fajne uspokajające smoczki z Rossmana, a mój w ogóle do buzi nie chce wziąć. Avent, który dostałam w szpitalu gratis mu się za to podoba. Chodzi o to, że z czasem guma sie robi słabsza i może pękać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Robię właśnie przegląd ciuchów sprzed ciąży. Wydawało mi się, że mniej więcej wróciłam do swoich gabarytów. Eche, jasne ![]() Wczoraj ćwiczyłam, mam nadzieję, że wytrwam dłużej. Tylko, kurka, mi tak jedzenie smakuje
|
|
#3513 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ancia, mamy zrobić usg kontrolne główki - drugie - w 4 tygodniu - bo mały się urodzil za pomocą tej calej próżni. Dostalam skieorwnie od pediatry na usg, to mi w przychodni powiedzieli, że najpierw trzeba do neurologa i ten decyduje o konieczności wykonania usg...Jak już się udało dostać termin do neurologa (co uwazam za bzdurę skoro mamy takie zalecenia ze szpitala) to okazało się dzisiaj, że neurologa nie ma. Bo chory...I nadaremno jechaliśmy... Walczymy, walczymy ale zbyt często kończy sie to mm i tak się rozglądam za mleczkiem. Narazie dajemy NAN pro 1. Tż prowadzi jak gdzieś jedziemy...Sama się jeszcze boję. Chyba go włoże do auta i pojeżdzę najpierw dookoła bloku ![]() Cytat:
Ale to przy żółtaczce...a tak normalnie, to chyba dzieci się wybudzają same jak są glodne...![]() Ja nie wiem...mój się drze w niebogłosy jak głodny..
|
|
#3514 | |||
|
Zakorzenienie
|
tesciowa mi uśpiła rekinka
obejrzymy sobie jeden odcinek chirurgów jak dobrz pójdzie a potem lulu o ile dziecko wyspane teraz zechce potem współpracować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
współczuje...tak to jest z naszą służbą zdrowiaCytat:
|
|||
|
|
|
#3515 |
|
Wtajemniczenie
|
Patrzcie to
|
#3516 | |||||
|
KWC
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym ważne też co ile je, a nie tylko jaką porcję. Notuj sobie ile zjada w ciągu doby. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Zajrzałam w profil bianeczki, widzę, że urodziła 06.10.11 |
|||||
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Jej nie moge was dzisiaj nadrobic
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
Żaden konkretny zestaw, jeśli o to chodzi. Na nogi, ramiona, na brzuch też, ale bardzo ostrożnie.
Tak się zastanawiam (odnośnie Bianeczki i innych na liście), czy trzymać ciągle jako nierozpakowane te, co rzadko do nas zaglądają? Może jeszcze Katarzynka zajrzy, ale na resztę nie liczę. Jak się wkurzę, to jutro czy pojutrze wypierniczę tę listę i tylko Madzialena nasza rodzynka zostanie
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3521 | |
|
KWC
|
Cytat:
nie czekaj |
|
|
|
|
#3522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3523 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem ile wizyta u Nas, ale już nie mam potrzeby iść =))) postanowiłam się zrelaksować, weszłam do wanny i leżałam parenaście minut, byłam mega zrelaksowana, nagle zaczęły Mnie boleć cycki i zauważyłam że mleko Mi tryska z piersi. Może przez stres nie leciało
|
|
|
|
#3524 | |||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Widzisz, mój dzisiaj znowu wyssał 2 cycki, jestem tym załamana. Mam nadzieję, że wystarczy mi tego mleczka jeszcze na dłuuuuuugo. Z karuzelką to chyba jednak nie doczekam się w prezencie, to muszę kupić sama. I gratuluję obrócenia na boczek, Stanisław to już duży mężczyzna, przegonił Frania, Franio się nie przewraca Cytat:
2. Myślę, że niepotrzebnie zupełnie, tak postanowiliście i trzymaj się tego Cytat:
Aiszka jeśli jest malutki, to może je mniej? Jak się martwisz, to może przejdź się do pediatry Cytat:
Cytat:
A z wagą mam podobnie, niby góra bez zmian a swetry opięte. Czyżbym miała klatę .Cytat:
A co to jest urodzić w próżni? Przepraszam, jeśli pisałaś, ale chyba nie doczytałam. Cytat:
TŻ też prowadzi, jak jedziemy, nie myślałam, czy się boję. Dopiero jak to napisałaś, to zaczęłam się bać. Mój też się drze jak głodny, nie sposób nie usłyszeć, a już nie dać mleka to masakra. W moje urodziny .
|
|
|
#3525 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i nie budzi się zazwyczaj na posiłki tylko muszę go wybudzać na siłę. Czuję się bezradna. Karmię go ok godziny, od 2 dni do jednego karmienia z obu piersi. I 2 posiłki mm, ewentualnie mm + cycek jeżeli widzę, że nie zasnął i mogę wykorzystać sytuację. Jak nie przybierze na wadze przez następny tydzień to pewnie wylądujemy w szpitalu No nic uciekam wykąpać Małego i pokarmić, przepraszam, że dziś tylko o sobie, ale jutro ponadrabiam. Dziękuję mamusie i dobrej nocy |
||||||
|
|
|
#3526 |
|
kosmitka
|
Aiszka trzymaj się kochana
|
|
#3527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to jakaś dziwna jestem, ale póki krwawiłam to sobie nie wyobrażałam.Cytat:
|
||
|
|
|
#3528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko, że ja sama mam wyrzuty, a tata tylko je potęguje... Mam wrażenie, że jestem złą córką. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() Ja się kąpałam zaraz po wyjściu ze szpitala |
|||
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Aga przepraszam
po prostu jakaś chyba obrzydliwa jestem- bo jakoś tak świadomość że się kąpie "odchodach poporodowych" mnie przerasta, więc "jade" na prysznicu nie krytykuję, ale tak się trochę dziwię
|
|
|
|
#3530 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mała całymi dniami śpi i je też mało. Nie martw się twój synek je tyle ile potrzebuje. A jak śpi to rośnie ![]() Nie miałaś w książeczce zdrowia może wpisane, że była żółtaczka, bo wtedy dzieci też dużo śpią. Idź go zważyć do pediatry. Ja też się trochę martwiła, ale trochę poczytałam o karmieniu i po ważeniu okazało się że Domiś przybiera na wadze. Po woli ale przybiera. Jak powiedziałam mamie że raz Dominika zjadła 30ml z butelki (mojego mleka) to usłyszałam "jak dużo!" Moja siostra do miesiąca ledwie 20 zjadała mm i nic jej nie było. Po prostu niejadek, albo tak malo potrzebowała. Głowa do góry Pisałaś, że karmisz go co 2h ale się nie budzi sam. Ja małej nigdy nie budzę do karmienia. Śpi od 3 do 4,5h. Widać potrzebuje. Czasem mam 2 karmienia po rząd - zwłaszcza w nocy, jak nie chce spać i po 15 minutach znowu wola o cyca, a ssie od 5-10 minut. Ale ostatnio nie zdarza się jej opróżnić nawet jednej piersi. miałaś zalecenie ze szpitala czy od pediatry? moja mi polecała usg główki, jamy brzusznej i bioderek. Bioderka to standard ale te 2 pozostałe? czy któraś z was tez robi? Cytat:
dziś nasza sypialnia najzimniejsza, bo od tej strony wieje wiatr pewnie około 18 max (ale u nas tak zawsze i ja tak się też wychowywałam, bo lepiej się śpi jak chłodniej) mała jest tylko w bawełnianym pajacu i skarpetkach i zawsze przykryta polarowym kocykiem, a w łóżeczku dodatkowo kołderką. Zawsze śpi z łapkami przy buzi a dziś pierwszy raz sama schowała pod kołderkę i jak zdjęłam niedrapki to okazało się, że wyjątkowo ma ciepłe łapki. to na 200% a dodatkowo ciepła woda rozluźniła ci kanaliki w piersiach i dlatego mleko łatwiej wypłynęło. A może jak nie chce lecieć to przed karmieniem rób okład z cieplej pieluchy?
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
||
|
|
|
#3531 |
|
Zadomowienie
|
Aiszka trzymaj się
|
#3532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet mi na zdjęciu szwów przypominali, bo dziewczyny stwierdziły, że przy kąpieli omijam miejsce szycia bo tam jeszcze kolorek z operacji mam. całkiem sporo nic dziwnego, że śpi
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odchody poporodowe?? Może ja mniej krwawiłam od Ciebie? A jak masz okres to też się nie kąpiesz?
|
|
|
|
|
#3534 |
|
kosmitka
|
Cotka ja Cię normalnie uwielbiam, wariatko Ty moja
.Aguś nie wiem, co Ci poradzić i jak przekonać, że zła nie jesteś. Może potrzeba czasu
|
|
#3535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja rozumiem, że ktoś nie ma w domu prysznica - u nas też przez lata nie było, a w zasadzie na naszym piętrze nadal nie ma. Ale nigdy w czasie okresu nie leżałam w wannie z wodą, co nie znaczy, że chodziłam brudna ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- ja znikam mam na jutro troche rysunków do pracy do zrobienia ja to dopiero dziwak jestem co? ![]() zajrzę pewnie koło północy jak mała się obudzi na karmienie pa pa
|
|
|
|
|
#3536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też prysznic hahah czuje sie teraz jak brudas Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#3537 | |
|
Wtajemniczenie
|
to nie nadrabiaj... ja bylam tu dzisiaj caly dzien z racji brzydkiej pogody.... ![]() Cytat:
zgadzam sie.... ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Aiszka....
|
|
#3538 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny !!
ja doslownie na kilka sekund chcialam Wam coś podsunąć szczegolnie mamom KARMIĄCYM MM i mającym wątpliwości natknęlam sie dziś na ten wywiad szukając info czy wybudzać dziecko do karmienia, bo mam maly problem z bartkiem http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...2,3850712.html niestety nie mam teraz zbyt czasu by pogadac z Wami, troszke Was podczytalam kilka chwil temu ale to nie to samo ![]() musze leciec dziecie wzywa, w koncu wstal - od 16.30 masakra |
|
|
|
#3539 | |
|
KWC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3540 |
|
Wtajemniczenie
|
Ancia
Źle to napisałam. Podczas porodu był użyty taki jakby próżniowy ssak. Vacuum coś tam...Przyssali to do główki dziecka i pomogli mu wyjść. Nie było lekko. Jak mi polożyli Stefka, to miał zdeformowaną główkę - takie jajko. Zniknęło na następny dzień. Czytałam, że pierś wyprodukuje tyle pokarmu ile wypije dziecko. Więc jeśli to prawda, to im więcej Franek będzie wypijał tym więcej będzie pokarmu. Mam nadzieję, że to prawda. Autem się boję. Nie o swoje umiejętności, ale innych kierowców. Chyba potrenuje dookoła bloku
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

Wybudziłabym go, bo zjadł strasznie mało, ale tak fajnie się siedzi.

A do tego jest taki senny... Boję się, że jest taki, bo jest osłabiony i się nie nadaja, nie wiem już co robić
Jechałam z 3 tygodniowym dzieckiem po nic...

nie czekaj