|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cześć dziewczyny
Dawno mnie tu nie było. 17.10.2011 przyszedł na świat Filipek, ważył 3940g i miał 56cm. Poród trwał około 9h. Pod koniec miałam podaną oksytocynę bo moje skurcze podczas parcia były zbyt słabe by mały wyszedł. Całość wspominam średnio, a teraz powoli dochodzę do siebie i cieszę się moim maluszkiem. Gratulacje dla wszystkich pozostałych mam ![]() buziaki |
|
|
|
#3482 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No sliczny ten Twoj synus.... My dzisiaj siedzimy w domku caly dzien....paskudna pogoda....leje co chwile.... ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
za wizyte
|
|
#3483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
te z HA są dla alergików i one nie zawierają mleka krowiego. jeśli się mylę to proszę niech mnie któraś poprawi agnyska Benio przystojniak smoka też mam tego z MAM i mojemu pasuje edit: Małgosia ja mam to, bo bebilon to chyba odpowiednik tutejszego aptamilu
Edytowane przez thelilah Czas edycji: 2011-10-26 o 16:56 |
|
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A smoczki co miesiąc wymieniać do ciumkania czy do butelek? |
|
|
|
|
#3485 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Czytałam, że pisałaś o problemach z karmieniem, ale jakoś myślałam, że walczysz z cycem. Chyba Lulka pisala o jakimś kolkowym - comfort czy jakoś tak. Samochodem sama jeszcze też z Frankiem nie jechałam, wszedzie chodzimy pieszo, bo to małe miastko jest. To dziwne, nie słyszałam, że tak trzeba. Najważniejsze, że pomaga.
|
|
|
#3486 |
|
Zadomowienie
|
Mojej nie podpasowały TT woli Lovi mimo iż ja początkowo nastawiałam się tylko na TT. Lovi mam przypadkiem, bo laktator był tanszy od TT. Mam w domu też 2 butelki Aventu ale jeszcze nie próbowałam dawać.
cześć moje gratulacje to nasze maluchy będą rówieśnikami Dominisia też przyszła na świat 17.10.2011 Zaglądaj do nas częściej, jak znajdziesz tylko chwilę czasu
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3487 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
klask i:![]() ![]() słodka Cytat:
![]() sama słodycz Cytat:
![]() bo teraz wygladam tragicznie![]() Cytat:
i uwazaj kochana na cycory
|
|
#3489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
k laski:
|
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
Leżymy na łóżku. Mała przysypia po karmieniu. Zaglądam w swój spis i liczę - od 12 w nocy jadła 8 razy "No kochana normę na dziś wyrobiłaś. Więcej nie jemy" a ta buch uśmiech od ucha do ucha. I jak tu nie kochać takiej słodyczy?
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3492 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też tak robie, jedno karmienie jeden cycek, drugie-drugi, no chyba że nie wyssie to daje mu ponownie tego samego a wiesz co mi pomaga usypiać ostatnio młodego i to w łóżeczku ![]() karuzela właśnie, zasadze mu smoka i po 5 minutach śpi właśnie dlatego z wami teraz siedze ![]() Cytat:
czemu sie wymienia co mc ? Ja wyparzam bardzo często smoki Lausuane ja Ciebie naprawde podziwiam że dajesz radę Spray nie jesteś wyrodna, ja dziś babci małego zostawiłam i poszłam spać... mały spał jak to z babcią ponad 2 godziny ojaaaa mój mały właśnie z plecków sam się przewrócił na boczek całym ciałem
|
|
|
#3493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś byliśmy u projektanta załatwiać projekt domku. Tata chyba wreszcie uwierzył, że się wyprowadzamy. Wkurzył się, że naprawdę zostawiam dom rodzinny i że na pewno go sprzedamy (choć nie mam takich planów). Złapały mnie wyrzuty sumienia
|
|||
|
|
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
takie i takie, u mnie wizyta z usg 100zł
|
|
|
|
#3495 |
|
Zadomowienie
|
a takie głupie pytanie jak sprawdzacie czy wyssało wam cała piers? bo ja sie teraz zastanawiam czy napewno dobrze to robie
![]() a mała dzisiaj dzien aktywny miała najpierw w nocy od 1:30 gdzies do 4:30 nie chciała zasnac jak wreszcie zasneła to myslałam ze troche da mamie pospac ale obudziła sie przed 6:00 pozniej pospała jeszcze troche ale gdzies od 8 chyba do 15 tylko małe drzemki teraz spi jak suseł pocmokała sysa i spi dalej![]() ech ciekawe co w nocy bedzie
|
|
#3496 |
|
Wtajemniczenie
|
ale sie poryczalam....
moja zrobila koope i to taka ze az sie z pampka wylalo...postanowilam ja umyc i nalalam wode do wanienki (zawsze tatus to robi no ale jestesmy same) jak ja wlozylam to ryk..... ![]() kurde woda byla ok....nie wiem czemu zaczela plakac.....dodam,ze podczas wieczornej kapieli ona zawsze sie trzyma paluszkow tatusia....moze dlatego?? tak czy siak zrobilo mi sie przykro teraz spi na rekach....
|
#3497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A może jakbyś ją w pieluszkę zawinęła to by pomogło U nad pielucha dużo daje, płacz był tylko przy 1 kąpieli |
||
|
|
|
#3498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ngdy jej nie kapiemy w pieluszce
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
No to ciekawe co jej nie spasowało? My zawsze Szymka owijamy w tetrówkę i jest spokojny
|
|
|
|
#3501 |
|
Raczkowanie
|
Jestem załamana, mój synek prawie w ogóle nie chce jeść
A do tego jest taki senny... Boję się, że jest taki, bo jest osłabiony i się nie nadaja, nie wiem już co robić Tak mi go szkoda... Tak Wam zazdroszczę tego marudzenia, płaczu, bolących rąk od noszenia... Mój Mały praktycznie ciągle śpi, a tak bym chciała, żeby dał znać, że jest zupełnie zdrowy Idę ponadrabiać, może się trochę odstresuję... |
|
|
|
#3502 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na szybko...
Jestem tak wściekła, że.... Wyobraźcie sobie, że pojechaliśmy na 17 i okazalo się, ze szanowna pani neurolog dzisiaj nie przyjmuje! Podobno zadzwoniła o 16, że jest chora!!! Jak ja się wkurzyłam, podałam numer telefonu i nikt nie raczył zadzwonić...!!! Jechałam z 3 tygodniowym dzieckiem po nic...Po cholerę płacę składki... A pewnie jakby to była prywatna wizyta to pani doktor cudem by ozdrowiała...I co...trzeba oczywiście po znajomości bo inaczej się kur... nie da...Usg główki mamy zrobić w tym tygodniu...Nienawidze takiego załatwiania... Sorki, za żale, ale brak mi słów na tą naszą polską rzeczywistość....
|
#3503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no tak...NFZ nie stac na telefon ...zeby odwolac wizyte....
|
|
#3504 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do pediatry moze z nim podskoczCytat:
|
|
#3505 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
obserwuj go, trzymam kciuki za jedzenie ![]() Cytat:
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masakra. Wczoraj wieczorem okazało się, że tż który robi mm nie zapamiętał, że ma końcówkę i trzeba kupić. Tak więc wczoraj trochę się zlękłam, bo ostatnio różnie jest z miłością mojego kochaneczka do piersi więc myślałam że nie damy rady. Rano pojechaliśmy do apteki bo dodatkowo przyplątał się Pan H chyba ( gorsze niż poród sn chyba Wybudziłabym go, bo zjadł strasznie mało, ale tak fajnie się siedzi.Chociaż nie ukrywam, jak siedzę w domu to wkurzam się, ze tylko siedzę i nigdzie nie wychodzę. A jak wychodzę to zaraz już tęsknię, dzwonię co chwilę - masakra
|
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() my dziś po pierwszej kontrolnej wizycie u pediatry z małym wszystko ok, prawidłowe odruchy itd cieszę się strasznie![]() Cytat:
czym go zwalczasz? |
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ciekawe co by zrobiła gdyby to 14 zobaczyła początkowe
|
|
|
|
|
#3509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ważyłaś go?
|
|
#3510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
Może czasami, ale raczej wolał spać Wtdy mi się wydawało, że jest pełny i to dlatego, ale waga pokazała co innego ![]() I dzięki za info o smoczkach. Kupiłam nowy , pozostaje jeszcze zmiana w butelkach. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

Dawno mnie tu nie było. 

łobuzica moja 

. Zmykamy do neurologa.
za wizyte

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię
klask i:

.
pozniej pospała jeszcze troche ale gdzies od 8 chyba do 15 tylko małe drzemki
Jechałam z 3 tygodniowym dzieckiem po nic...
Wybudziłabym go, bo zjadł strasznie mało, ale tak fajnie się siedzi.