| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-10-28, 20:37 | #781 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 
				 | 

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat: 

__________________ T. 16.1.12  Z. 30.6.14  A. 7.2.17  G. 9.1O.18   | |
|     | 
|  2011-10-28, 20:38 | #782 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Mx 
				 | 

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat: 
  Nie rozumiem dlaczego ? Przecież nie zawsze jest przy tobie ktoś, kto Ci pomoże wstać .. 
				__________________ Damska torebka nie jest po to, żeby cokolwiek w niej znaleźć,  tylko po to, żeby w niej wszystko było   | |
|     | 
|  2011-10-28, 20:42 | #783 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-12 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2011-10-28, 20:48 | #784 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-06 
				 | 

Dziewczynki witam z wieczora !!!     Nikotynka, trzymaj się kochana  Agatek, kupiłam wczoraj w Lidlu popcorn z masełkiem do mikrofalki, ale jeszcze go nie jadłam, bo coś mi przeszło... Ja się pochwalę dzisiaj przeszłam GLUKOZĘ !!!  Nie powiem, że poszło z płatka. Wypić wypiłam (lepsze to niż wypicie kontrastu), ale po jakiś 30 minutach myślałam, że zaliczę toaletę  . Na szczęście wytrzymałam, ale za to słabo mi się zrobiło. W każdym razie glukoza zaliczona  Wczoraj na szkole rodzenia było o pielęgnacji maluszka. Przebieraliśmy maluchy (lalki)  Do pielęgnacji pępowiny nie stosuje się już spirytusu - podrażnia i odparza skórę dziecka. Położna polecała Octenisept w spray'u. Do mycia np. Oilatum. Podobno odchodzi się też od wszelkich oliwek, bo zapychają pory. Zaczynam mieć problem z założeniem butów..  Mąż mi przyniósł malutki stołeczek, więc na nim siadam i zakładam. Jest trochę lepiej  
				__________________ "Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." | 
|     | 
|  2011-10-28, 20:52 | #785 | |||||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

Cytat: 
 wlasnie sie posprzeczalismy i apetyt mi przeszedl...  Cytat: 
 juz czuje, jak pupa jedrnieje  Cytat: 
  Cytat: 
 ja jak mnie boli kregoslup, to pomaga mi kojec i wlasnie takie delikatne cwiczenia rozciagajace Cytat: 

__________________ Dżony | |||||
|     | 
|  2011-10-28, 20:52 | #786 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Bdg 
				 | 

Cytat: 
  no to nam się dziś udało   | |
|     | 
|  2011-10-28, 20:53 | #787 | |||||
| Zakorzenienie | 

helo, ja trochę pomogłam teściom w pracy, teraz odpoczywam z nogami u góry   Mój brzuch waha się w granicach 97-100cm (w najszerszym punkcie) w zależności od tego czy mierzę rano czy wieczorem  30tc  Też mam problem ze wstawaniem, ubieraniem butów, skarpetek i takich tam  Lucy, Ty masz 98 cm? nie wierzę, przecież po brzuszku nie widać  mój mi się wydaje sporo większy  Cytat: 
  Cytat: 
   ja też się cieszę, nawet dostałam dziś komplement od wujka tż "Asia, jak Ty się ładnie ruszasz"  chodziło chyba o to, że nie słoniowato więc fajnie. Ale brzuchem zahaczam też różne rzeczy i jak myje naczynia to daleko mi do zlewu  Cytat: 
   Cytat: 
  Cytat: 
  ale zawsze tak miałam   no i za tydzień będzie  u Agatka  Mi tez gin na każdej wizycie gin podaje rękę jak wstaję z samolotu albo usg   może jutro będziesz miała lepszy dzień   | |||||
|     | 
|  2011-10-28, 20:57 | #788 | |
				 | 

Cytat: 
  no mam tyle.... specjalnie mierzyłam   | |
|     | 
|  2011-10-28, 20:57 | #789 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  sluchajcie a moze by napisac do Sandry co z nia i jej cisnieniem, jak tam w tym szpitalu, ja moge napisac, ale nie wiem czy zostawiala numer w klubie  ide zobaczyc ... | ||
|     | 
|  2011-10-28, 20:58 | #790 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-06 
				 | 

Udało się, udało   Nie chciałabym tego badania powtarzać. Zapytam jeszcze raz  Czy kupowałyście już mebelki do pokoju dla maluszka? Możecie jakieś komplety polecić? Jak patrzę na niektóre ceny np. 4000 tyś to szoku doznaję. 
				__________________ "Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." | 
|     | 
|  2011-10-28, 20:58 | #791 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

Cześć dziewczyny  Dołączam do Was, ale jak zobaczyłam ile mam do nadrobienia, to aż się odechciewa  Mam nadzieję, że wybaczycie. Od jutra rana nadrobię ostatnią część. Jestem właśnie na etapie zakupów i siedzę już kilka dni przed komputerem i staram się czytać rady, pomysły, wszelkie opinie. Na początku tej części zauważyłam, że załączyłyście dosyć obszerne listy wyprawki - przyda się, bo nic jeszcze nie mam. Czytam teraz opinie o wózkach - waham się między maci cosi mura, a x-landerem xa. Zmykam czytać dalej, a jutro z rana zaglądam tutaj   
				__________________ Jesteśmy razem od 10/04/2004 Już jako Żona od 03/09/2011 Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham 09/01/2012 http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yrjjg4qj1zcx3.png | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2011-10-28, 20:59 | #792 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-12 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Wczoraj z Tz zastanawialiśmy się nad imieniem dla chłopca, gdyby ewentualnie Hania nie była Hania i mamy dylemat nad Frankiem a Stasiem   | ||
|     | 
|  2011-10-28, 21:00 | #793 | |
				 | 

Cytat: 
  mebli nie kupowaliśmy, bo mamy jeden pokój tylko. Dokupiliśmy komodę na rzeczy Małej, bo mamy serię Malm z Ikei. Emili przypadnie ta http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90106506/   | |
|     | 
|  2011-10-28, 21:04 | #794 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-06 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2011-10-28, 21:05 | #795 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Cytat: 
  Agatku chcialam Ci powiedziec, ze tak jak Ty masz faze na czosnek, ja ostatnio na cebule, no nie moge i pozeram kanapki z kilogramami cebuli, nie musze mowic jaki jest tego minus   | |
|     | 
|  2011-10-28, 21:07 | #796 | |
				 | 

Cytat: 
  od poniedziałku do piątku   | |
|     | 
|  2011-10-28, 21:09 | #797 | ||
| Zakorzenienie | 

nie wierzę... wydaje mi się, że mój jest sporo większy. Ale może to z mojej perspektywy tylko tak wygląda   Aż poszłam jeszcze raz zmierzyć. Ale jak byk, 99cm teraz jest  pod pępkiem, w najszerszym miejscu Cytat: 
 Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2011-10-28, 21:10 | #798 | |||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

Cytat: 
  jak widziałam Twoje zdjęcie to na nich widać taką hot mame, zgrabne, jedrne ciało, a brzuszek tylko lekko zaokraglony  i w zyciu bym nie powiedziala, ze w obwodzie ma 96cm  i to nie znaczy wcale ze on duzy jest  zreszta- przeciez nikt z nas nie ma wpływu na wielkosc brzuszka, jesli rosnie- to sie go nie zatrzyma  Cytat: 
  moglabym cale dnie spac. Kiedy klade sie wieczorem ok 24h to spie do 10h a nawet 11h   A z tymi kabanosami to niezle, widac, ze zachcianka ciazowa jak nic!  Cytat: 

__________________ Lenusia  jest juz z nami  04.01.2012r. zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008* | |||
|     | 
|  2011-10-28, 21:13 | #800 | |
				 | 

Cytat: 
  . Mi mąż ręki nie podaje jak wstaje tylko wypycha mnie za plecy  czasem zakłada skarpetki i buty   Edytowane przez nawojka8583 Czas edycji: 2011-10-28 o 21:14 | |
|     | 
|  2011-10-28, 21:14 | #801 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-03 Lokalizacja: Kraków/ Warszawa 
				 | 

Helloł A ja dalej przy kroplowce ehhhh :/ Dziękuje wam bardzo za słowa otuchy, aż sie mala bardziej aktywna zrobiła ;* Agatku leki na rozwój płuc dostałam dlatego, ze pessar w ogóle nie pomaga niestety. Mam nadzieje ze ta kroplowka która mam coś pomoże bo jak nie to ja już nIe wiem. Gratuluje udanych wizyt i przejścia glukozy  dla mnie to nawet dobre było  Kurcze Nadrabiam was i sie mega głodna zrobiłam a kolacje dali o 17;((((( masakra mam tylko wodę;( Bede wam dawać znać, nudze sie tutaj strasznie, nosi mnie jak nie wiem a mam zostać planowo do poniedziałku. Zobaczymy co lekarz powie bo na obchodzie pól godz temu nie powiedzieli nic:/ No i mam zagwostke jak sie umyć z kroplowka i wenflonem ;/ macie pomysł? Bo włosy mam już nie teges a poszłam siku godz temu to mi krew do rurki podeszła ;/ Jeszcze jestem sama na sali i z jednej strOny fajnie ale z drugiej nudze sie strasznie  I jak Agatek mam tv na monety  i nie mam drobnych    dobrze ze mam telefon i mogę was czytać bo bym wam padła  ))) Buziaki Edytowane przez n1kotynka Czas edycji: 2011-10-28 o 21:24 | 
|     | 
|  2011-10-28, 21:14 | #802 | |
				 | 

Cytat: 
  Wrrr... coś to nowe all jest głupie... nie pozwoliło mi kupić podkładów do przewijania   
				__________________ T. 16.1.12  Z. 30.6.14  A. 7.2.17  G. 9.1O.18   | |
|     | 
|  2011-10-28, 21:16 | #803 | |||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

Boże dziewczyny!!!!!!!! Właśnie odkryłam po kąpieli, że mam rozstępy na         na jednym i drugim pośladku  jak mnie A. zobaczy to rozwód jak nic  boże jak ja wyglądam?!!!!!!  poszło mi wszystko w dupsko tak jak mówiłam!  Cytat: 
  Cytat: 
  i wstawać o 8-9 żeby zdążyć się wyrobić  ja zaraz będę miała 1 l za sobą, ale może do 1,5 dziś dociągnę...  Cytat: 
   Odradzam łóżeczek Z WYJMOWANĄ SZUFLADĄ BO LUBI WYPADAĆ Z SZYN!!  ojjj, chyba wykrakałam  wybacz skarbeńku    Kojec ekstra sprawa- potrafię spać na jednym boku przez około 4 h  co wcześniej było niemożliwością  Cytat: 
  No i za glukozę  mi zawsze się też słabo robiło- po prostu mdli, blee  Cytat: 
  niby do jednego woreczka można wrzucić kilka pieluch, więc na troszkę starczy   
				__________________ | |||||
|     | 
|  2011-10-28, 21:16 | #804 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2011-10-28, 21:17 | #805 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2011-10-28, 21:20 | #806 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

Cytat: 
  A do kiedy tam zostajesz? Wiadomo coś?? Trzymaj się dzielnie maleńka!!!  Cytat: 
   No wiesz? Mąż Cię wypycha?  pewnie z nogi co?  A jak zakłada skarpetki i buciczki to dobry mężulek  Cytat: 
  a kiedy idziesz na L4??   
				__________________ | |||
|     | 
|  2011-10-28, 21:20 | #807 | 
| Zakorzenienie | 

nikotynko odpoczywaj ile możesz, pewnie ciężko Ci zachować teraz spokój, ale on potrzebny      dobranoc   | 
|     | 
|  2011-10-28, 21:23 | #808 | ||
				 | 

Cytat: 
  Gin powiedział, że muszę się przyzwyczaić, ew. jak będzie bardzo źle wziąć paracetamol, ale póki co wytrzymuję, chyba tylko raz połowę tabletki wzięłam, ale to ryczałam z bólu  Cytat: 
  jeszcze myslimy nad takim wysokim przewijkiem, ale to zależy czy starczy miejsca   
				__________________ T. 16.1.12  Z. 30.6.14  A. 7.2.17  G. 9.1O.18   | ||
|     | 
|  2011-10-28, 21:28 | #809 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-03 Lokalizacja: Kraków/ Warszawa 
				 | 

Musiałam dokończyć posta bo coś mi sie pokickalo   Wszystko ciut wyżej   | 
|     | 
|  2011-10-28, 21:33 | #810 | |
				 | 

Cytat: 
  ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Kolorowych snów Uska jutro będzie lepiej   | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

normalnie smaruj dupsko, żeby tak nie bolało!
 normalnie smaruj dupsko, żeby tak nie bolało! 

ide na dobre i na zle i spac
 ide na dobre i na zle i spac  

) i ładnie szybko zasypiam i budzę się na siki weroniki w nocy tylko
 ) i ładnie szybko zasypiam i budzę się na siki weroniki w nocy tylko