|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Hejka
![]() Mąż pojechał rano do pracy, ja zrobiłam zakupy i siedzę ![]() ![]() A w międzyczasie będę pisać z Wami ![]() Elunia, zależ co Cię swędzi .. jak brzuszek, to podobno normalne, a jak ręce czy nogi to już niekoniecznie i trzebaby zrobić badania (Alat, Aspat).
![]() |
#1322 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1323 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą nie cierpię takich wizyt - kolędnikom nawet drzwi nie otwieram ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1324 | |||||||
Zakorzenienie
|
Próbuję nadrobić wczorajszy wyjazd na groby i wizytę znajomych dzień wcześniej, ale coś widzę że ciężko będzie - skończyłam 38stronę, a tu by na bierząco trzeba czytać żeby nadążyć
![]() Kilka odpowiedzi do przeczytanych postów - jak dojdę dalej to znów coś popiszę ![]() Cytat:
Na pewno będzie Ci potrzebna witamika K i D (obie jeśli karmisz piersią - ja kupiłam takie w wyciskanych kapsułach), którąś dodają do mleka, więc jak się modyfikowane daje to się nie podaje ale nie pamiętam którą... Na odparzenia jakaś maść, można kupić emolium na drobną wysypkę - suchą skórę itp., ale ja nie używałam, choć miałam. Na kolki każdemu dziecku niestety pasuje coś innego - jednemu pomaga herbatka koperkowa innemu espumisan innemu jeszcze tylko niemiecki Simplicol - coś może warto mieć, ale problem raczej nie powinien się pojawić przed upływem 3 tygodni - chyba że zjesz coś dziwnego (ja tak zrobiłam - łyżeczka kapusty kiszonej, ale przeszło samo po 2 godzinach synkowi ![]() Później przydatnych leków i kremów się może zrobić więcej (np krople na katar, wapno, wit C) ale z maluchem do 3 miesięcy się nie ryzykuje i nie podaje nic samemu, tylko w razie czego idzie do lekarza i dopiero wtedy podaje "coś". Więc jeśli aptekę masz blisko i kogoś na miejscu, kto w razie czego Ci "wyskoczy" to praktycznie bym nie radziła nic oprócz maści do pielęgnacji, calpolu lub ibuprofenu w czopku (ja żadnego nawet nie miałam) i herbatki koperkowej kupować wcześniej Cytat:
Ja synka ubranego w ciepły kombinezon kładłam na wózkowym materacyku (był cieniutki) przykrytym kocykiem i zawijałam w drugi kocyk, na wierzch jeszcze jeden kocyk. Potem moja mama uszyła mi powłoczkę do becika i choć nie podobało mi się za bardzo że jest "pościelowo" to becik do wózka na mrozy jest fajną rzeczą, więc kładłam malucha w tym beciku i nakrywałam na wierz jeszcze cienko kocykiem... moje dziecko się na spacerze w zimie ani raz nie spociło, więc sądzę że to było ok (synek ma prawie 2 latka i zima w którą się urodził była zimna...) Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do ruchów, to ja z synkiem żeby poczuć regularnie to musiałam się położyć w ciszy i "nasłuchiwać", żadko sam z siebie kopnął tak żebym poczuła jak coś robiłam. za to teraz dzidzia kopie mnie bardzo często, a brzuch faluje tak, że znajomi widzą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak badanie Ci wyszło ok, to nie powinni powtarzać... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Zadomowienie
|
czesc mamuski
![]() wlasnie wstalam i musze ogarnac i cos ugotowac.. ale co? maz mowi ze musi schudnac wiec cos lekkiego;p wymyslil;/ jakies pomysly?? i przypominam o prosbie w klubie ostatni dzien ![]() ![]()
#1326 | ||
Zadomowienie
|
witam Mamusie i Brzusie
![]() Agatek, ale super dalaś załącznik ![]() Twój wózeczek bardzo mi się podoba, mysle, ze to dobry wybór ![]() ![]() a jaki ja dzisiaj miałam sen.... śniło mi się, ze spotkałyśmy się wszystkie i poszłyśmy do jakies restauracji na dobre jedzonko, a tam jak zobaczyli same brzuchatki to oczy z orbit im wyszły, po czym posadzili nas przy specjalnym stoliku z wycięciem na brzuchy ![]() ![]() ![]() ![]() ja chyba zacznę sobie spisywać te moje sny.... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aga_tka ty jesteś z Poznania prawda? gdzie będziesz rodzić? na polnej? Uska zagłosowane ![]() Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2011-11-02 o 09:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Zadomowienie
|
Mala stopka ale sen
![]() ![]()
![]() |
#1328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak wydamy książkę, to bestseller będzie ![]() Albo otwórzmy restaurację i do menu wpiszmy tylko czosnek i cebulę w różnych postaciach a potem zaprośmy Gesslerkę ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-11-02 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1330 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- bambusiek czy do szpitala w Lesznie trzeba zabrac ciuszki dla maluszka i pieluszki na codzień czy tylko na wyjście?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, które chcą zamawiać pościel do łóżeczka na allegro, wiecie już od jakiego sprzedawcy?
U mnie jakiś taki ciężki dzień dzisiaj. Zrobiłam pranie, troszkę ogarnęłam mieszkanie i nie bardzo wiem, co mam ze sobą zrobić :/ Ogólnie to nic mi się nie chce :/ |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1332 | |
Raczkowanie
|
Zaczynamy dzisiaj 28 tydzień
![]() ![]() Nadrabiałam Was 2 dni więc już nie pamiętam co komu mam odpisać ![]() Konrad kopie coraz mocniej i brzuszek super faluje muszę go w końcu nagrać by pamiątkę mieć na przyszłość ![]() Na dzień dzisiejszy w pasie na wysokości pępka 95 cm a od początku ciąży na plusie ok 10 kg (stan na 2 tygodnie temu więc zapewne jest już więcej ![]() Z zasłyszanych od położnej ciekawostek: 1. Zalecenie tegoroczne - do pielęgnacji pępuszka nie powinno się używać spirytusu ani innych substancji z alkoholem podobno podrażniają delikatną skórę noworodka. Najlepiej przemywać czystą przegotowaną wodą. Nie ma też co wpadać w panikę gdy pępuszek zamoczymy podczas kąpieli, ponieważ nie wpływa to na proces gojenia się, przy wycieraniu dzieciaczka należy go tylko bardzo dokładnie osuszyć. A położna na wizytach będzie sprawdzać czy wszystko ok i jeśli zajdzie taka potrzeba zaleci coś silniejszego. 2. Po wieczorem po kąpieli należy też umyć jamę ustną maleństwa z wszelkich mlecznych osadów. Palec owijamy gazikiem przepłukanym letnią przegotowaną wodą i przecieramy dziąsła i policzki dzieciątka - zapobiega pleśniawkom. Dzisiaj wieczorem pierwsza "lekcja" w szkole rodzenia ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() |
#1333 | |||
Rozeznanie
|
Witam z rana
![]() Cytat:
Monitor oddechu z nianią ANGELCARE wygląda super, ale cena ponad 1000 zł to już przesada (patrzyłam na ten z kamerą). Można fajną nianię z kamerą ok 500 zł. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1334 |
Zadomowienie
|
Agatek! mialas przyjsc o 11 i tyle nadrabiac a tu ani Ciebie ani nie ma co nadrabiac?? jak ja przy kompie to sie nic nie dzieje.. a jak ja zaraz w miasto to pewnie jak w sejmie bedzie;p
#1335 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Fajne słoneczko u mnie , porobiło by sie pranko dla małej, ale nie ma gdzie jeszcze tego układać. Mamy okazje iść na imprezke andrzejkowa, 100 zł za pare , ale sama nie wiem czy isc. To by było za miesiac w GOK-u. Z jednej strony nie chce isc, bo jak sobie pomysle jak Ci ludzie beda sie na mnie patrzec, obgadywac po kątach to mi sie odechciewa, bo moja wioska liczy tylko1500 mieszkańców i tylko sensacji szukają, a brzuszka by juz było bardzo widać. Szłam wczoraj na cmentarz z TZtem i ksiadz przeszedl obok nas, ale az mnie dreszcze przeszly, bo sie tak spojrzał na nas dziwne.. ciekawe czy mu jakas dobra duszyczka juz doniosła o nas, grzesznikach.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1336 |
Zadomowienie
|
Hej Mamusie
![]() ale miałam nadrabiania ![]() ![]() nawet nie wiecie jak się cieszę, że jesteście, bo pomogłyście mi wytrzymać w tym szpitalu, zwłaszcza, że moja mama i jakże udana siostra tylko mnie straszyły cały czas - że to moja wina, że tutaj jestem, że nie dbałam o siebie, że teraz dziecko będzie miało wadę albo mózgu albo serca, bo jeszcze nie ma do końca wykształconych organów ![]() ![]() widziałam, że dyskutowałyście o wyprawce - powiem jedno - ja żałuję, że nie kupowałam nic wcześniej, bo teraz mam szlaban i leżenie w łóżku i sobie już nie pochodzę po sklepach i nie pooglądam tylu rzeczy ![]() ![]() ![]() Elizko w szpitalu byłam w Krakowie ( pojechaliśmy do znajomego lekarza się skonsultować a ten od razu ze mam bezwzględnie zostać na oddziale ![]() ![]() yyy masakra zapomniałam co miałam pisać tyle tego jest ![]() Agatku kuruj sie !! a teściową to z daleka od siebie! zaraza ![]() ![]() aa i chyba będzie najlepiej jak będę na bieząco odpisywać bo mi wszystko z głowy wylecialo a jak czytałam to tyle chciałam napisac ![]() ![]() aaa która z Was kochane bierze Fenoterol? bo mnie strasznie po nim trzęsie i mam mega przyspieszony oddech.. masakra wygladam jak cpun jakis po nim ![]() ![]() ii idę się brać za wyprawkę ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1337 |
Zakorzenienie
|
zoska ale Ty sobie wyszukujesz problemy
![]() dziecko to jest cud, i jedyne co bym teraz miała na głowie to zeby było zdrowe a nie 'co ludzie powiedzą' albo czy ksiadz ochrzci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1338 |
Wtajemniczenie
|
Haniula strasznie bym tak chciała, ale jak widzisz te ukradkowe spojrzenia, słyszysz śmiechy sąsiadów, szepty to szlag człowieka może trafić i nie umiem się cieszyć, bo ciągle myślę tylko wlasnie o tym co napisałaś...
Dlaczego Ci ludzie muszą być tacy wredni.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Rozeznanie
|
nikotynko ja biorę fenoterol. Nie martw się, to pierwsze dni bedziesz miała taką trzęsawkę, potem organizm się przyzwyczaja, ja już nie mam żadnych objawów. A dostałaś też Isoptin? to jest lek osłonowy na serce, bierz jakieś 20 min przed fenkiem to wtedy objawy nie bedą tak dotkliwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1340 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nikotynka, bardzo się ciesze, że już jesteś w domku ![]() ![]()
![]() |
#1341 |
Wtajemniczenie
|
Wy mnie potraficie podnieść na duchu zwykłym takim cieplym słowem
![]() Nie wszyscy ludzie są wredni, niektórzy cieszą się razem z nami i to widać i nie pytają co chwila o termin ślubu. Ci moi wredni sąsiedzi przechodzili wczoraj obok nas, a ta stara baba spojrzała na brzuch i zaczęła się smiac, ale na tyle sie usmiała by było ją słychać, no myślałam , ze trzasnę ją w ten durny łeb. To nie jest miłe, ani trochę.. To jest taka świeta, slaska rodzina, która co niedziele rodzinnie do kościółka pod rączkę z mężem i z dziećmi i pomyśleć, że mam okno na ich dom, bo mieszkaja od razu za płotem, wrrr. |
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie daj sie wpedzic w jakies nie daj Boze poczucie winy, albo uczucie ze jestes jakas gorsza, bo zwariujesz.O mnie tez moze ktoś gada, ale co - przepraszać mamy kogoś za to ze jestesmy w ciązy czy co? Nie masz 15 lat, a gdyby nawet, to ze chcesz podołać macierzystwu swiadczy tylko o madrosci i dojrzałosci, i tylko prosci i głupi ludzie tego nie zrozumieją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Zadomowienie
|
Nikotynka
![]() ![]() ![]() Zoska czu u Ciebie na wiosce wszyscy sa idealni nikt nie ma dziecka bez slubu, nikt sie nie rozwiodl, nikt sie nie kloci i wszyscy maja areole nad glowa?? bo takie mma wrazenie chyba sie wybiore sprawdzic i obejrzec te sa anioly... ciekawe co ksiadz robi wieczorami... ja mam okna na kosciol i na parafie i widze jak sie bawia ![]()
#1344 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() uff dobrze, że się przyzwyczaję, bo ta trzęsawka jest masakryczna ![]() dzięki ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1346 |
Wtajemniczenie
|
hej laseczki staram się was podczytywać ale naprawdę ciężko jak tu strona przewija sie i przerzuca prawie 5 min to mnie tu jasny szlag trafia
![]() u mnie ok jestem jeszcze u rodziców wracam do domku w piątek wieczorkiem kupiłam już wózek bo o 200zł przecenili wiec jestem ciekawa co to będzie trochę sie boję ze sie pośpieszyłam ale już mnie to tak męczyło a podobał mi się od początku ten wózek ale opinie miał negatywne na temat kól że piszczą ale to chyba nuie problem na oiliwić by nie piszczało jak by co to będe miała jeszcze troche czasu by zwrócić i za innym się pooglądać ale mam nadzieje ze nie będe musiała i ze to był dobry wybór mam nadzieje że do pt kurier go dowiezie bo na adres rodziców go zamówiłam bo u nas remont będzie wiec by się zakurzył http://allegro.pl/deltim-klasyczny-p...901463551.html zdecydowałam sie jednak na tego Delti
#1347 | ||||||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=NataliaM1103;302688 45Byłam w H&m w Lesznie w niedziele i oglądałam ten płaszczyk i niebyło przeceny a szkoda!![/QUOTE]
U nas nie ma tych promocji co w większych miastach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pieluszki chyba trzeba mieć swoje, ale o ciuszkach nie jestem na 100%pewna ![]() Cytat:
http://allegro.pl/lozeczko-sosnowe-5...894815902.html + materac od tego samego sprzedawcy ![]() _________________________ ______ Dzień dobry ![]() Na szczęście to wczorajsze kłucie w dole brzucha mi przeszło ![]() Bobas daje czadu w brzuchu ![]() ![]() Przyszła moja przesyłka z akcesorami dziecięcymi ![]() ![]()
![]() |
#1348 |
Wtajemniczenie
|
aha moge polecić z czystym sumieniem Tamtum rosa bo okazało się że sudokrem pomógł tylko na jeden dzień cewka moczowa cały czas była zaczerwieniona i swędziała jak cholera okazało sie ze to po antybiotyku kupiłam sobie tamtu rosa i już po 2 dniach była duża róznica ulga nie samowita ładnie się goi nie swędzi ale co się nacierpiałam i namęczyłam to brak słów były momenty gdzie płakałam z bólu teraz będe wiedzieć by sie sama upominać o coś osłonowego przy antybiotyku
#1349 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1350 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,miałyście już wizytę u lekarza internisty? Mi ginekolog powiedział, żebym poszła właśnie do lekarza rodzinnego, tylko nie wiem jak taka wizyta wygląda :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.