Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-02, 07:50   #1321
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Hejka
Mąż pojechał rano do pracy, ja zrobiłam zakupy i siedzę Oglądam TVN 24 jednym okiem, ale zaraz biorę się za delikatne sprzątanie i prasowanie
A w międzyczasie będę pisać z Wami

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
nie było mnie tylko 1 dzień i jak zwykle masa stron do nadrobienia
[...]
Dziewczyny czy macie też tak że Was swędzi skóra, mi się ostatnio tak robi myślałam na początku że to jakieś uczulenie ale teraz już nie jestem tego pewna
Elunia, zależ co Cię swędzi .. jak brzuszek, to podobno normalne, a jak ręce czy nogi to już niekoniecznie i trzebaby zrobić badania (Alat, Aspat).

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 08:04   #1322
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Witajcie !
Ja już po wizycie Wszystko jest ok, tylko muszę trzymać dietę, zero smażonego, zero pieczonego, zero ziemniaków i słodyczy - tylko ryż, kasza, owoce i warzywa, no nic, może dam radę

Dzidzia 26w5d ma 1163 gram i jest to potwierdzona Julka
I wszystko u niej dobrze Kolejna wizyta 30 listopada

miłego dnia
super
Stary 2011-11-02, 08:07   #1323
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Leszno Wlkp.
drugi rok widzę, że dzieciaki łażą po domach, no i w ch są organizowane imprezy z tej okazji
Matko, u nas na szczęście nie ma czegoś takiego ...
Zresztą nie cierpię takich wizyt - kolędnikom nawet drzwi nie otwieram

Cytat:
Witajcie !
Ja już po wizycie Wszystko jest ok, tylko muszę trzymać dietę, zero smażonego, zero pieczonego, zero ziemniaków i słodyczy - tylko ryż, kasza, owoce i warzywa, no nic, może dam radę

miłego dnia
Super, że z dzidzią wszystko ok A dietę jakoś przeżyjesz, będzie dobrze

Stary 2011-11-02, 08:21   #1324
aga__tka
Zakorzenienie

Próbuję nadrobić wczorajszy wyjazd na groby i wizytę znajomych dzień wcześniej, ale coś widzę że ciężko będzie - skończyłam 38stronę, a tu by na bierząco trzeba czytać żeby nadążyć

Kilka odpowiedzi do przeczytanych postów - jak dojdę dalej to znów coś popiszę

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Hej mamutki
Dzis mąż odebrał z apteki podpaski 2 opak poporodowe(matko jakie one wielkie i grube),majtki jednorazowe,wkłady do fridy bo dostane od siostry bo juz dla synka nie używa ,szczotkę z grzebieniem canpola i zestaw nozyczki,cążki i pilniczek tyż canpola czytałam bardzo dobre opinie o nich.Jeszcze muszę zamówić trochę rzeczy ale to musze sobie zrobić listę.Przydao by się też kupić jakieś leki dla dzidziusia w razie czego ale nie wiem jakie.
Z leków dla noworodka to w sumie nic nie można używać - warto mieć moim zdaniem (po doświadczeniach z synkiem): wodę morską do noska (raczej się nie starzeje), coś w czopkach na gorączkę - ja mam calpol w czopkach i ibuprofen w syropie - ale jest napisane że od 3 miesiąca i w pierwszym miesiącu NIE POWINNO się dawać w razie gorączki powyżej 38,5 jedzie się od razu do szpitala (tak mi powiedziała lekarka)... Najlepiej mieć tel do lekarza rodzinnego i położnej i jakby się coś działo to możesz zapytać czy możesz wtedy podać - mnie położna na pierwszej wizycie powiedziała żebym nie kupowała przeciwgorączkowych, bo nie wolno podawać tylko do szpitala od razu, bo z takim małym dzieckiem to nie wiadomo co...
Na pewno będzie Ci potrzebna witamika K i D (obie jeśli karmisz piersią - ja kupiłam takie w wyciskanych kapsułach), którąś dodają do mleka, więc jak się modyfikowane daje to się nie podaje ale nie pamiętam którą...
Na odparzenia jakaś maść, można kupić emolium na drobną wysypkę - suchą skórę itp., ale ja nie używałam, choć miałam. Na kolki każdemu dziecku niestety pasuje coś innego - jednemu pomaga herbatka koperkowa innemu espumisan innemu jeszcze tylko niemiecki Simplicol - coś może warto mieć, ale problem raczej nie powinien się pojawić przed upływem 3 tygodni - chyba że zjesz coś dziwnego (ja tak zrobiłam - łyżeczka kapusty kiszonej, ale przeszło samo po 2 godzinach synkowi ), potem można już jeść więcej, ale na początku dzidzie są baaardzo wrażliwe na to co jedzą mamusie.
Później przydatnych leków i kremów się może zrobić więcej (np krople na katar, wapno, wit C) ale z maluchem do 3 miesięcy się nie ryzykuje i nie podaje nic samemu, tylko w razie czego idzie do lekarza i dopiero wtedy podaje "coś". Więc jeśli aptekę masz blisko i kogoś na miejscu, kto w razie czego Ci "wyskoczy" to praktycznie bym nie radziła nic oprócz maści do pielęgnacji, calpolu lub ibuprofenu w czopku (ja żadnego nawet nie miałam) i herbatki koperkowej kupować wcześniej

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Nie wiem czy o tym już było, kupujecie prześcieradło do wózka? coś takiego? http://allegro.pl/przescieradlo-bawe...889747582.html

Bo ja pościeli nie chcę małej do wózka, ale prześcieradła chyba trzeba mieć, co?
Ponieważ wszystkie będziemy mieć maluchy zimą to prześcieradła chyba nie ma co kupować, bo i tak będziesz mieć taką stertę kocy prawdopodobnie że nie będzie widać ;P
Ja synka ubranego w ciepły kombinezon kładłam na wózkowym materacyku (był cieniutki) przykrytym kocykiem i zawijałam w drugi kocyk, na wierzch jeszcze jeden kocyk. Potem moja mama uszyła mi powłoczkę do becika i choć nie podobało mi się za bardzo że jest "pościelowo" to becik do wózka na mrozy jest fajną rzeczą, więc kładłam malucha w tym beciku i nakrywałam na wierz jeszcze cienko kocykiem... moje dziecko się na spacerze w zimie ani raz nie spociło, więc sądzę że to było ok (synek ma prawie 2 latka i zima w którą się urodził była zimna...)

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
no potwierdzam duże cycki to tylko kłopoty :/ ja przed ciążą miałam rozmiar 75-80 DD E zależało od firmy i w ciąży kupiłam jeden stanik chyba w 3 miesiącu i troszkę już były na mnie miseczki za duże a wiecie jaki kupiłam rozmiar - 80 G masakra najgorsze jest to że już powoli miseczki robią się za małe :/ i znowu musiałabym kupić nowy ale stwierdziłam że w tym jeszcze pochodzę na maksa bo przecież jak zacznę karmić to znowu będą jeszcze większe te cycory :p
Na szczęście takie dużo większe są tylko kilka pierwszych dni, potem się w miarę normuje - ja nie nosiłam pierwsze kilka dni stanika (w czasie tego nawału pokarmu, bo i tak bym się nie zmieściła w żaden mój) a na piersi żeby nie kapało kładłam pieluszkę tetrową - 3 dni wytrzymałam i potem stanik do karmienia zaczął pasować

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Powiedzcie, czy wy czujecie ruchy dzidzioli co raz mocniej? Ja ciągle czuję tak samo. Podskakujący brzuch widziałam zaledwie kilka razy. Może dlatego że łożysko mam na przedniej ścianie, a może rośnie mi mały leniuszek?
Teraz trenuję głębokie wdechy - aż mi się w głowie zakręciło Zobaczymy czy mała zaskoczy

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

A co do braku ruchów- połóż się na łóżku i zrób z 5 głębokich oddechów- wdech nosem, ustami wydech/wypij zimną wodę/zjedz coś słodkiego, to od razu powinna dać o sobie znać czekam na efekty. Na mojego malucha to działa

Laski czy Wy budzicie Wasze szkraby idąc siusiu w nocy/nad ranem?? bo ja dziś byłam chyba przed 7 i od razu, nawet na kibelku się dąsał
ja zawsze budzę i potem nie mogę przez to zasnąć
a co do ruchów, to ja z synkiem żeby poczuć regularnie to musiałam się położyć w ciszy i "nasłuchiwać", żadko sam z siebie kopnął tak żebym poczuła jak coś robiłam. za to teraz dzidzia kopie mnie bardzo często, a brzuch faluje tak, że znajomi widzą Ale nie czuję ruchów coraz mocniej, tylko od jakiegoś czasu tak samo, teraz mam 31tc+2dni

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Aga, byłam właśnie z mamą za zakupach i weszłyśmy do dzieciowego sklepu po drodze.. widziałam to łóżeczko -faktycznie jakieś słabe jakościowo mi się wydaje Ta płyta wygląda na niechlujnie sklejoną, i tak jakby zaraz miało się rozleźć ... Obok stało łóżeczko całe szczebelkowe, nie wiem czy z prawdziwego drewna (a raczej na pewno nie -i chyba też z tej firmy - zaraz go poszukam) i wyglądało dużo lepiej
Ale moze to taki egzemplarz był, ja Ci nie odradzam broń Boże
Jeszcze zapytam koleżanki, jak jej się sprawują te mebelki i może pojadę je obejrzeć, bo jej synek niedługo skończy dwa latka i z nich korzysta

Ale Aguś, żyrafka i tak będzie - przewijak kupię

O takie było to drugie -Radek IV, ta sama firma:
http://www.klups-gostyn.pl/images/lozeczka/1/r2/2d.jpg

Ja mam Radek III i jestem zadowolona, nawet farba od ząbków za bardzo nie zlazła...

Cytat:
Napisane przez enjoye Pokaż wiadomość
Wow, przez 1,5 godziny mnie nie było,a tu tyle postów
Jestem studentką i w sumie tu mam malutki problem, bo w lutym są obrony prac inżynierskich, a ja mam termin na 1go lutego... Ciekawe czy mi się uda Poza tym czekam z niecierpliwością na kolejne usg, bo na ostatnim maluszek tak niefortunnie się obrócił, że zakrył się pępowinką i nie można było dojrzeć płci A wszyscy znajomi pytają i pytają przede wszystkim o płeć, aż męczące jest tłumaczenie się,czemu nie wiemy jeszcze :P
Ja badania glukozy robiłam już ze 3 tygodnie temu - potwornie się wynudziłam,mam nadzieję, że tego badania już się nie powtarza
Studentka mojej mamy broniła się kiedyś tydzień po porodzie - ale to stresujące jest, więc w razie czego lepiej pisz o przełożenie, bo szkoda nerwów
Jak badanie Ci wyszło ok, to nie powinni powtarzać...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 09:00   #1325
uska000
Zadomowienie

czesc mamuski

wlasnie wstalam i musze ogarnac i cos ugotowac.. ale co? maz mowi ze musi schudnac wiec cos lekkiego;p wymyslil;/
jakies pomysly??

i przypominam o prosbie w klubie ostatni dzien dziekuje

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 09:11   #1326
mala_stopka
Zadomowienie

witam Mamusie i Brzusie

Agatek, ale super dalaś załącznik
Twój wózeczek bardzo mi się podoba, mysle, ze to dobry wybór a snem się nie przejmuj

a jaki ja dzisiaj miałam sen....
śniło mi się, ze spotkałyśmy się wszystkie i poszłyśmy do jakies restauracji na dobre jedzonko, a tam jak zobaczyli same brzuchatki to oczy z orbit im wyszły, po czym posadzili nas przy specjalnym stoliku z wycięciem na brzuchy podali kartę dań, a tam sam czosnek pieczony, gotowany, nadziewany, mielony....
ja chyba zacznę sobie spisywać te moje sny....

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
A ja dzis musze leciec do spzitala, bo moj brzuszek nie rosnie od 2 miesiecy... mam nadzieje ze to nic powaznego ....
powodzenia oby bylo wszystko oki

Cytat:
Witajcie !

miłego dnia
no to pozostaje trzymać dietke....dasz rade to nie jest takie złe ja przechodzilam to w pierwszej ciązy i można się przyzwyczaić, a wiadomo dla dzidka zrobi sie wszystko buźka

Aga_tka ty jesteś z Poznania prawda? gdzie będziesz rodzić? na polnej?

Uska zagłosowane

Edytowane przez mala_stopka
Czas edycji: 2011-11-02 o 09:12
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 09:26   #1327
uska000
Zadomowienie

Mala stopka ale sen no to Agatek byl zadowolony

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 09:38   #1328
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

śniło mi się, ze spotkałyśmy się wszystkie i poszłyśmy do jakies restauracji na dobre jedzonko, a tam jak zobaczyli same brzuchatki to oczy z orbit im wyszły, po czym posadzili nas przy specjalnym stoliku z wycięciem na brzuchy podali kartę dań, a tam sam czosnek pieczony, gotowany, nadziewany, mielony....
Nie wytrzymam Spisujcie to, ja Was proszę
Jak wydamy książkę, to bestseller będzie

Albo otwórzmy restaurację i do menu wpiszmy tylko czosnek i cebulę w różnych postaciach a potem zaprośmy Gesslerkę

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-11-02 o 09:39
Stary 2011-11-02, 09:48   #1329
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość

Na szczęście takie dużo większe są tylko kilka pierwszych dni, potem się w miarę normuje - ja nie nosiłam pierwsze kilka dni stanika (w czasie tego nawału pokarmu, bo i tak bym się nie zmieściła w żaden mój) a na piersi żeby nie kapało kładłam pieluszkę tetrową - 3 dni wytrzymałam i potem stanik do karmienia zaczął pasować
no i tu się z Tobą nie zgodzę z tego co pamiętam to ja takie wielkie cycki miałam co najmniej przez 3 pierwsze miesiące jak nie lepiej. Po prostu kobiety które z natury mają duże piersi po porodzie i w okresie karmienia mają je jeszcze większe. I ja właśnie pierwsze co to prosiłam męża żeby mi przywiózł stanik do karmienia bo dosłownie lało się ze mnie i wkładki wymieniałam co godzinę a pieluchą to bym się chyba nawet nie owinęła

Cytat:
witam Mamusie i Brzusie

Agatek, ale super dalaś załącznik
Twój wózeczek bardzo mi się podoba, mysle, ze to dobry wybór a snem się nie przejmuj

powodzenia oby bylo wszystko oki

no to pozostaje trzymać dietke....dasz rade to nie jest takie złe ja przechodzilam to w pierwszej ciązy i można się przyzwyczaić, a wiadomo dla dzidka zrobi sie wszystko buźka

Aga_tka ty jesteś z Poznania prawda? gdzie będziesz rodzić? na polnej?

Uska zagłosowane
super sen
Stary 2011-11-02, 10:28   #1330
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie !

miłego dnia
z dietą dasz radę,no i super że z Julką wszystko dobrze!

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

bambusiek czy do szpitala w Lesznie trzeba zabrac ciuszki dla maluszka i pieluszki na codzień czy tylko na wyjście??
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:44   #1331
kropeczka1984
Rozeznanie

Dziewczyny, które chcą zamawiać pościel do łóżeczka na allegro, wiecie już od jakiego sprzedawcy?

U mnie jakiś taki ciężki dzień dzisiaj. Zrobiłam pranie, troszkę ogarnęłam mieszkanie i nie bardzo wiem, co mam ze sobą zrobić :/ Ogólnie to nic mi się nie chce :/
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 11:11   #1332
annyonne
Raczkowanie

Zaczynamy dzisiaj 28 tydzień III trymestr czas zacząć! Oj blisko coraz bliżej

Nadrabiałam Was 2 dni więc już nie pamiętam co komu mam odpisać Z tego co zapamiętałam to brzusio zaczyna mnie swędzieć coraz częściej - stosuję oliwkę babydream z rossmana i póki co (tfu, tfu) obeszło się bez rozstępów.

Konrad kopie coraz mocniej i brzuszek super faluje muszę go w końcu nagrać by pamiątkę mieć na przyszłość

Na dzień dzisiejszy w pasie na wysokości pępka 95 cm a od początku ciąży na plusie ok 10 kg (stan na 2 tygodnie temu więc zapewne jest już więcej ).

Z zasłyszanych od położnej ciekawostek:

1. Zalecenie tegoroczne - do pielęgnacji pępuszka nie powinno się używać spirytusu ani innych substancji z alkoholem podobno podrażniają delikatną skórę noworodka. Najlepiej przemywać czystą przegotowaną wodą. Nie ma też co wpadać w panikę gdy pępuszek zamoczymy podczas kąpieli, ponieważ nie wpływa to na proces gojenia się, przy wycieraniu dzieciaczka należy go tylko bardzo dokładnie osuszyć. A położna na wizytach będzie sprawdzać czy wszystko ok i jeśli zajdzie taka potrzeba zaleci coś silniejszego.

2. Po wieczorem po kąpieli należy też umyć jamę ustną maleństwa z wszelkich mlecznych osadów. Palec owijamy gazikiem przepłukanym letnią przegotowaną wodą i przecieramy dziąsła i policzki dzieciątka - zapobiega pleśniawkom.

Dzisiaj wieczorem pierwsza "lekcja" w szkole rodzenia

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które chcą zamawiać pościel do łóżeczka na allegro, wiecie już od jakiego sprzedawcy?
Ja zamawiam tutaj: http://allegro.pl/listing.php/user?c...&change_view=1 ale dopiero końcem listopada.
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 11:20   #1333
tygrysia
Rozeznanie

Witam z rana

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość

Ja nianię też na pewno kupię bo mieszkam w domku i myślę że to mi sie przyda a monitor oddechu miała moja przyjaciółka której pierwsze dziecko zmarło z powodu ciężkiej wady serca i ona już po prostu była przewrażliwiona o ile tak można napisać i bardzo sobie właśnie chwaliła monitor oddechu z nianią ANGELCARE czy jakoś tak.
Nianię również kupię, bo mały będzie w innym pokoju spał. Co do monitora oddechu, to nie wiem czy będzie niezbędny jeśli dziecko będzie zdrowe - porozmawiam jeszcze z lekarzem.
Monitor oddechu z nianią ANGELCARE wygląda super, ale cena ponad 1000 zł to już przesada (patrzyłam na ten z kamerą). Można fajną nianię z kamerą ok 500 zł.

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie też tak że Was swędzi skóra, mi się ostatnio tak robi myślałam na początku że to jakieś uczulenie ale teraz już nie jestem tego pewna
Masz jakieś plamki/krostki, że myślisz iż to uczulenie? Możliwe, że masz przesuszoną skórę. Teraz przecież zaczęły grzać kaloryfery i jest suche powietrze w domu (nawet jak się wietrzy). Wtedy skóra może swędzieć. Jak tak mam i wystarcza mi, jak smaruje się balsamem do ciała.

Cytat:
Witajcie !

miłego dnia
Super, że wszystko ok
Stary 2011-11-02, 11:26   #1334
uska000
Zadomowienie

Agatek! mialas przyjsc o 11 i tyle nadrabiac a tu ani Ciebie ani nie ma co nadrabiac?? jak ja przy kompie to sie nic nie dzieje.. a jak ja zaraz w miasto to pewnie jak w sejmie bedzie;p

Stary 2011-11-02, 11:43   #1335
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Fajne słoneczko u mnie , porobiło by sie pranko dla małej, ale nie ma gdzie jeszcze tego układać.

Mamy okazje iść na imprezke andrzejkowa, 100 zł za pare , ale sama nie wiem czy isc. To by było za miesiac w GOK-u. Z jednej strony nie chce isc, bo jak sobie pomysle jak Ci ludzie beda sie na mnie patrzec, obgadywac po kątach to mi sie odechciewa, bo moja wioska liczy tylko1500 mieszkańców i tylko sensacji szukają, a brzuszka by juz było bardzo widać.

Szłam wczoraj na cmentarz z TZtem i ksiadz przeszedl obok nas, ale az mnie dreszcze przeszly, bo sie tak spojrzał na nas dziwne.. ciekawe czy mu jakas dobra duszyczka juz doniosła o nas, grzesznikach..
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 11:58   #1336
n1kotynka
Zadomowienie

Hej Mamusie

ale miałam nadrabiania masakra

nawet nie wiecie jak się cieszę, że jesteście, bo pomogłyście mi wytrzymać w tym szpitalu, zwłaszcza, że moja mama i jakże udana siostra tylko mnie straszyły cały czas - że to moja wina, że tutaj jestem, że nie dbałam o siebie, że teraz dziecko będzie miało wadę albo mózgu albo serca, bo jeszcze nie ma do końca wykształconych organów naprawdę strasznie pocieszające to było i juz przestałam odbierać od nich telefony a siedziałam i czytałam Was

widziałam, że dyskutowałyście o wyprawce - powiem jedno - ja żałuję, że nie kupowałam nic wcześniej, bo teraz mam szlaban i leżenie w łóżku i sobie już nie pochodzę po sklepach i nie pooglądam tylu rzeczy zostaje mi kupowanie na allegro, czy w innych sklepach internetowych Mam nakaz leżenia i się muszę go trzymać, przynajmniej do końca listopada nie wolno mi nic robić. Wszystko spadło na tżta ja tylko leżę

Elizko w szpitalu byłam w Krakowie ( pojechaliśmy do znajomego lekarza się skonsultować a ten od razu ze mam bezwzględnie zostać na oddziale ) a teraz już jestem w warszawie i rodzić tutaj tez zamierzam, choć szpital w którym byłam był bardzo ok i dziewczynom z krakowa mogę go śmiało polecić, bo opieka i wszystko było w porzadku i przynajmniej nie bałam się, że moją się mną tam źle zająć

yyy masakra zapomniałam co miałam pisać tyle tego jest

Agatku kuruj sie !! a teściową to z daleka od siebie! zaraza i załącznik z cycem mnie położył na łopatki

aa i chyba będzie najlepiej jak będę na bieząco odpisywać bo mi wszystko z głowy wylecialo a jak czytałam to tyle chciałam napisac ciąża upośledza

aaa która z Was kochane bierze Fenoterol? bo mnie strasznie po nim trzęsie i mam mega przyspieszony oddech.. masakra wygladam jak cpun jakis po nim a tu ledwo przechodzi a już czas brać kolejną dawkę

ii idę się brać za wyprawkę mam plan: rozpisać co trzeba, gdzie kupić u jakiego sprzedawcy i po ile na początek grudnia muszę być gotowa ze wszystkim strasznie mało czasu zostało
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 11:59   #1337
Haniula
Zakorzenienie

zoska ale Ty sobie wyszukujesz problemy i sama sie nakręcasz. jak nie Up to tż, jak nie tz to teraz ksiądz. daj na looz i zacznij cieszyć sie z tej ciązy a nie tylko sobie wymyślac powody do zmartwien.
dziecko to jest cud, i jedyne co bym teraz miała na głowie to zeby było zdrowe a nie 'co ludzie powiedzą' albo czy ksiadz ochrzci Walić to. Jesteś szczęsliwa? czujesz się dobrze? masz ochote się bawic? to idz na andrzejki, wypnij z dumą brzuszek i baw się dobrze, bo pozniej już bedzie mniej czasu na takie rozrywki.
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:06   #1338
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Haniula strasznie bym tak chciała, ale jak widzisz te ukradkowe spojrzenia, słyszysz śmiechy sąsiadów, szepty to szlag człowieka może trafić i nie umiem się cieszyć, bo ciągle myślę tylko wlasnie o tym co napisałaś...

Dlaczego Ci ludzie muszą być tacy wredni..
Stary 2011-11-02, 12:10   #1339
anankee
Rozeznanie

nikotynko ja biorę fenoterol. Nie martw się, to pierwsze dni bedziesz miała taką trzęsawkę, potem organizm się przyzwyczaja, ja już nie mam żadnych objawów. A dostałaś też Isoptin? to jest lek osłonowy na serce, bierz jakieś 20 min przed fenkiem to wtedy objawy nie bedą tak dotkliwe.

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:13   #1340
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Haniula strasznie bym tak chciała, ale jak widzisz te ukradkowe spojrzenia, słyszysz śmiechy sąsiadów, szepty to szlag człowieka może trafić i nie umiem się cieszyć, bo ciągle myślę tylko wlasnie o tym co napisałaś...

Zosia, niektórzy ludzie tacy są i nic na t nie poradzisz (widocznie swoje problemy chcą ukryć ), ale nie powinnaś się tym przejmować (wiem, że łatwo napisać). Co Ciebie obcy ludzie obchodzą?! Pogadają, pogadają i w końcu przestaną, bo inny temat się znajdzie. Mnie też by to wkurzało, ale dla Ciebie najważniejsze jest dziecko i TY Także głowa do góry i żyj dziewczyno, żyj !!!

Nikotynka, bardzo się ciesze, że już jesteś w domku Teraz leż, odpoczywaj i rób zakupy przez internet
Stary 2011-11-02, 12:19   #1341
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Wy mnie potraficie podnieść na duchu zwykłym takim cieplym słowem

Nie wszyscy ludzie są wredni, niektórzy cieszą się razem z nami i to widać i nie pytają co chwila o termin ślubu.

Ci moi wredni sąsiedzi przechodzili wczoraj obok nas, a ta stara baba spojrzała na brzuch i zaczęła się smiac, ale na tyle sie usmiała by było ją słychać, no myślałam , ze trzasnę ją w ten durny łeb. To nie jest miłe, ani trochę..
To jest taka świeta, slaska rodzina, która co niedziele rodzinnie do kościółka pod rączkę z mężem i z dziećmi i pomyśleć, że mam okno na ich dom, bo mieszkaja od razu za płotem, wrrr.
Stary 2011-11-02, 12:23   #1342
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

a myslisz ze jakbys nie byla w ciazy to by nie gadali? Jesli to tacy zawistni ludzie jak piszesz, to powod zawsze sie znajdzie.
Nie daj sie wpedzic w jakies nie daj Boze poczucie winy, albo uczucie ze jestes jakas gorsza, bo zwariujesz.O mnie tez moze ktoś gada, ale co - przepraszać mamy kogoś za to ze jestesmy w ciązy czy co? Nie masz 15 lat, a gdyby nawet, to ze chcesz podołać macierzystwu swiadczy tylko o madrosci i dojrzałosci, i tylko prosci i głupi ludzie tego nie zrozumieją.
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:25   #1343
uska000
Zadomowienie

Nikotynka lez grzecznie a gadaniem mamy i siostry sie nie przejmuj masz nas a my Ciebie

Zoska czu u Ciebie na wiosce wszyscy sa idealni nikt nie ma dziecka bez slubu, nikt sie nie rozwiodl, nikt sie nie kloci i wszyscy maja areole nad glowa?? bo takie mma wrazenie chyba sie wybiore sprawdzic i obejrzec te sa anioly... ciekawe co ksiadz robi wieczorami... ja mam okna na kosciol i na parafie i widze jak sie bawia i dobrze ksiadz tez czlowiek.. i kazdy zyje jak uwaza!! a ty sie bierz za przymierzanie w co tylek zmiescisz na andrzejki!! sama bym poszla ale juz nie mam sily a co dopiero za mc;/

Stary 2011-11-02, 12:26   #1344
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
nikotynko ja biorę fenoterol. Nie martw się, to pierwsze dni bedziesz miała taką trzęsawkę, potem organizm się przyzwyczaja, ja już nie mam żadnych objawów. A dostałaś też Isoptin? to jest lek osłonowy na serce, bierz jakieś 20 min przed fenkiem to wtedy objawy nie bedą tak dotkliwe.
dostałam isoptin
uff dobrze, że się przyzwyczaję, bo ta trzęsawka jest masakryczna
dzięki
Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Zosia, niektórzy ludzie tacy są i nic na t nie poradzisz (widocznie swoje problemy chcą ukryć ), ale nie powinnaś się tym przejmować (wiem, że łatwo napisać). Co Ciebie obcy ludzie obchodzą?! Pogadają, pogadają i w końcu przestaną, bo inny temat się znajdzie. Mnie też by to wkurzało, ale dla Ciebie najważniejsze jest dziecko i TY Także głowa do góry i żyj dziewczyno, żyj !!!

Nikotynka, bardzo się ciesze, że już jesteś w domku Teraz leż, odpoczywaj i rób zakupy przez internet
hyhy już zrobiłam listę i patrzę na ceny
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:28   #1345
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Wy mnie potraficie podnieść na duchu zwykłym takim cieplym słowem

Nie wszyscy ludzie są wredni, niektórzy cieszą się razem z nami i to widać i nie pytają co chwila o termin ślubu.

Ci moi wredni sąsiedzi przechodzili wczoraj obok nas, a ta stara baba spojrzała na brzuch i zaczęła się smiac, ale na tyle sie usmiała by było ją słychać, no myślałam , ze trzasnę ją w ten durny łeb. To nie jest miłe, ani trochę..
To jest taka świeta, slaska rodzina, która co niedziele rodzinnie do kościółka pod rączkę z mężem i z dziećmi i pomyśleć, że mam okno na ich dom, bo mieszkaja od razu za płotem, wrrr.
w niedziele pod raczke do kosciolka w tygodniu w domu klotnie i nie mow ze na bank nie... ja tez mma takich sasiadow co kazdy kto patrzy to zazdroscii ze tacy kochajacy sie ze maja po 50 lat a za raczke do kosciola chodza... a w domu malo sie nie pozabiaja..

Stary 2011-11-02, 12:31   #1346
MMONIKA9
Wtajemniczenie

hej laseczki staram się was podczytywać ale naprawdę ciężko jak tu strona przewija sie i przerzuca prawie 5 min to mnie tu jasny szlag trafia
u mnie ok jestem jeszcze u rodziców wracam do domku w piątek wieczorkiem kupiłam już wózek bo o 200zł przecenili wiec jestem ciekawa co to będzie trochę sie boję ze sie pośpieszyłam ale już mnie to tak męczyło a podobał mi się od początku ten wózek ale opinie miał negatywne na temat kól że piszczą ale to chyba nuie problem na oiliwić by nie piszczało jak by co to będe miała jeszcze troche czasu by zwrócić i za innym się pooglądać ale mam nadzieje ze nie będe musiała i ze to był dobry wybór mam nadzieje że do pt kurier go dowiezie bo na adres rodziców go zamówiłam bo u nas remont będzie wiec by się zakurzył
http://allegro.pl/deltim-klasyczny-p...901463551.html zdecydowałam sie jednak na tego Delti
Stary 2011-11-02, 12:34   #1347
bambusiek
Zakorzenienie

[QUOTE=NataliaM1103;302688 45Byłam w H&m w Lesznie w niedziele i oglądałam ten płaszczyk i niebyło przeceny a szkoda!![/QUOTE]

U nas nie ma tych promocji co w większych miastach

Cytat:
Witajcie !

miłego dnia

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Matko, u nas na szczęście nie ma czegoś takiego ...
Zresztą nie cierpię takich wizyt - kolędnikom nawet drzwi nie otwieram
Kolędnicy, to dla mnie inna sprawa, bo to przynajmniej katolickie i czasem naprawdę się fajnie dzieci postarają

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
wlasnie wstalam i musze ogarnac i cos ugotowac.. ale co? maz mowi ze musi schudnac wiec cos lekkiego;p wymyslil;/
jakies pomysly??
Hmmm... warzywka i mięsko na parze ugotowane ryż z kurczaczkiem i sosem potrawkowym

Cytat:

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
bambusiek czy do szpitala w Lesznie trzeba zabrac ciuszki dla maluszka i pieluszki na codzień czy tylko na wyjście??
Wiesz co, jeszcze nie wiem, ale zamierzam popytać przy okazji wśród koleżanek, to dam znać
Pieluszki chyba trzeba mieć swoje, ale o ciuszkach nie jestem na 100%pewna

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Najprawdopodobniej takie łóżeczko:
http://allegro.pl/lozeczko-sosnowe-5...894815902.html
+ materac od tego samego sprzedawcy
_________________________ ______
Dzień dobry

Na szczęście to wczorajsze kłucie w dole brzucha mi przeszło
Bobas daje czadu w brzuchu ciągle mi lata nóżkami pod żebrem i się wierci

Przyszła moja przesyłka z akcesorami dziecięcymi jestem o całe 2 pozycje bogatsza w wyprawkę z listy
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:34   #1348
MMONIKA9
Wtajemniczenie

aha moge polecić z czystym sumieniem Tamtum rosa bo okazało się że sudokrem pomógł tylko na jeden dzień cewka moczowa cały czas była zaczerwieniona i swędziała jak cholera okazało sie ze to po antybiotyku kupiłam sobie tamtu rosa i już po 2 dniach była duża róznica ulga nie samowita ładnie się goi nie swędzi ale co się nacierpiałam i namęczyłam to brak słów były momenty gdzie płakałam z bólu teraz będe wiedzieć by sie sama upominać o coś osłonowego przy antybiotyku
Stary 2011-11-02, 12:35   #1349
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hej laseczki staram się was podczytywać ale naprawdę ciężko jak tu strona przewija sie i przerzuca prawie 5 min to mnie tu jasny szlag trafia
u mnie ok jestem jeszcze u rodziców wracam do domku w piątek wieczorkiem kupiłam już wózek bo o 200zł przecenili wiec jestem ciekawa co to będzie trochę sie boję ze sie pośpieszyłam ale już mnie to tak męczyło a podobał mi się od początku ten wózek ale opinie miał negatywne na temat kól że piszczą ale to chyba nuie problem na oiliwić by nie piszczało jak by co to będe miała jeszcze troche czasu by zwrócić i za innym się pooglądać ale mam nadzieje ze nie będe musiała i ze to był dobry wybór mam nadzieje że do pt kurier go dowiezie bo na adres rodziców go zamówiłam bo u nas remont będzie wiec by się zakurzył
http://allegro.pl/deltim-klasyczny-p...901463551.html zdecydowałam sie jednak na tego Delti
cudny ten wozek, ale ten kolor?? tzn kolor mi sie bardzo podoba ale przeraza mnie czestotliwosc prania

Stary 2011-11-02, 12:35   #1350
enjoye
Przyczajenie

Hej dziewczyny,miałyście już wizytę u lekarza internisty? Mi ginekolog powiedział, żebym poszła właśnie do lekarza rodzinnego, tylko nie wiem jak taka wizyta wygląda :P
enjoye jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości