|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
32 | 66,67% |
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
1 | 2,08% |
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
1 | 2,08% |
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
10 | 20,83% |
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
6 | 12,50% |
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
0 | 0% |
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
3 | 6,25% |
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
10 | 20,83% |
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
6 | 12,50% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
cotka, ja potrafię małą karmić kilkanaście minut, ciągnie, pije, przełyka a potem dojada z 70-80, czasem przyśnie po cysiu, ale to na 15 minut.
#4682 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Po rozgrzaniu piersi przystawiłam młodego, potem jeszcze spróbowałam laktator bo pierś ciągle twarda- i tylko 10ml zeszło
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4684 |
KWC
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kurczę Archi, a te słynne kapusty itp nie działają? ja tam specjalistą od karmienia piersią nie jestem, ale w SR położna mówiła żeby dziecko tak przystawiać by miało bródkę tam gdzie jest zator, zgrubienie to małe ssąc rozmasuje, nie wiem w którym miejscu ci się zrobiło ale może popróbuj. ja tak z dobrego serca, nie wymądrzam się ![]() Danika ![]()
![]() ![]() "w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-11-06 o 09:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Archi a co za laktator ma różne rozmiary lejka ![]() Biedulka z tym zastojem ![]() ![]() A mój po wczoraj jakoś nieszczeógólnie leci na moje cycki. Spija to co łatwo leci ( aż się potrafi zaksztusić a później marudzenie , ) chyba faktycznie za dużo ma tej butelki i się mały przyzywczaił. Dobrze, że idzie sns moja ostatnia nadzieja ![]() ![]() a Fifi usnął w huśtawce- jak dobrze że sama się buja ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry mamuśki
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mój mąż odkurza mieszkanie odkurzaczem a mały śpi w najlepsze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() ![]() ![]() Poza tym to MADZIA GRATULUJĘ!!! ![]() Ja nadal nie słyszę, do tego w nocy pojawiła się gorączka więc jutro obowiązkowo lekarz ![]() Archi, Kapka współczuję niewyspania ![]() Danika ![]() Aguś ehh te dobre rady ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale miałam sen dzis ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4691 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zastój się zrobił na górze piersi , więc musiałabym do góry ogami karmć młodego ![]() Cytat:
![]() ![]() Do aktatora Medeli mozna kupic rozne lejki, zobacz TU Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a z uchem to faktycznie lepiej idz do lekarza ![]() ![]() Cytat:
![]() mi sie czesto sni ze karmie mała piersia i juz pare razy jak faktycznie obudzila sie w nocy na karmienie to probowalam ja uspac no bo myslalam ze jadla przed chwila dopiero jak sie rozbudzilam do konca to zrozumialam ze to tylko sen byl ![]() cotka co z tym sciaganiem pokarmu?? bo pisałam wyzej ale chyba nie widzialas... sciagasz po kazdym karmieniu ta metoda 7-5-3??
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje Madziu ![]() ![]() a moja Olivka boi sie odkurzacza..... ![]()
![]() |
#4696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie mam stresa na ten bólowy koszmar ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Archi jak to zastój i jak boli to patrz na temperaturę bo pewnie Ci podskoczy. Ja to zawsze zauważałam u siebie jak zaczynało pod pachą boleć i źle się czułam. Wejdź pod kołdrę, pośpij i się wygrzej. Mi doradca laktacyjny do którego pojechałam radziła, zeby pierw zrobić okład termoforem, przyłożyć małego , normalnie i spod pachy, jak nie wyssie to ściągnąć laktatorem. I zawsze zaczynać od chorej piersi. Potem albo zimna kapusta albo zimna pielucha. I po tej kapuście/ pieluszcze nie podawać dziecku piersi przez jakiś czas. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mi od porodu nie śniło się jeszcze nic ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dz za poradę- zrobiłam jak piszesz- rozgrzałam pierś i dałam małemu, ale ulgi żadnej nie czuję , wręcz ból narasta ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale sen...padlam.... ![]() Cytat:
super ze kryzys minal.... ![]() a my skonczylysmy 8 tygodni ![]()
![]() |
#4702 | |||
Zakorzenienie
|
MADZIU KOCHANA GRATULACJE!!!!! Wyczekałaś się najdłużej, oby teraz każdy dzień przyniósł Ci samą radość!!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kochana - oby ból szybko minął ![]() Bo mój mnie już zdążył od rana wkur... Cytat:
![]() 2. ![]() 3. Za niewyparzony jęzor ![]() Cytat:
![]() A jeśli chodzi o masowanie przez tż - swojemu nie pozwalam, bo czuję dyskomfort, że może coś poleci ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Zakorzenienie
|
A ktoś zakłada wątek na odchowalni ???
#4705 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A my wczoraj mieliśmy 2mc ![]() Cytat:
![]() Ja pozwoliłam ale tylko w biustonoszu z tego samego powodu ![]() Nadal brak tytułu na odchowalnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | ||||
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() ja znowu tak z doskoku...mąż był rano w szpitalu, babcia juz całkiem straciła przytomność i lekarze nie dają nadziei ![]() ![]() ja byłam z małą na spacerku, teraz dostała cyca ale nie leciało jej chyba bo sie wkurzała i poprawiła 70 mm i spi ![]() tez mam chyba od wczoraj jakis kryzys laktacyjny bo po karmieniu sciaagnełam wczoraj 30ml a dzis tylko 10 zeszło ![]() ale nic to, butla nam niestraszna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() AŻ SIĘ ŁEZKA W OKU ZAKRĘCIŁA...TO JUŻ OSTATNI CZERWONY POST.. A DOPIERO CO FRANKA WITAŁYŚMY... AHHH.... JESTEŚMY W KOMPLECIE ![]() Cytat:
a jedzenie...od początku zaczęłam. tu jak dziecko nawet boli brzuszek...to nie zwalają winy wprost na jedzenie tylko na nierozwinięte w pełni jelitka.. i wiecie co. Sara też nieraz bardzo płacze jak idą bączki i robi kupę..trwa to z 15 min.. i mija.. i to niezależnie od tego czy jadłam ryż z kurczakiem gotowanym, czy zestaw z mc donald... jak ma boleć..to boli... ![]() ja też czekam na linki...ale ciiisza... koleżanka mi poleciła z "baby ono" ale trochę drogie...a ja na miesiąc potrzebuje.. i wolałabym tańsze i do tego bujaczek jakiś... ![]() PONAWIAM PYTANIE...MA KTÓRAŚ SPRAWDZONE NAMIARY NA ŁÓŻECZKA TURYSTYCZNE??????? Cytat:
![]() no i dużo zdrówka kochana ![]() aaa buziole dla dwumiesięcznego Szymka ![]() ![]() A MY DZIŚ 8 TYGODNI... co niedziela mi się wszystko przypomina... Cytat:
2. no tak...tatuś w domu...to córunie aniołeczki...skąd My to znamy ![]() super,że z laktacją już ok ![]() danika przytulam mocno ![]() a ja mam dziś jakiś taki marny dzień. ![]() .mąż w pracy...a mi się tyłka nie chce ruszyć..chociaż ładna pogoda i by się przydało... ehh... idę po arbuza..
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-11-06 o 13:15 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Nie mam ostatnio czasu na nic ![]() ![]() Dziś w ogóle mam dzień do niczego ![]() Przepraszam ale nie mam się komu wyżalić i gdzie sobie popłakać... A za 2 godziny jeszcze przyjdą teściowie... trzeba będzie się szeroko uśmiechać, latać z kawką, herbatką, ciasteczkiem.... Boże mam nadzieję, że nie wybuchnę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak twarde to dzialaj poki nie jest gorzej - nie tylko cieple oklady ale i masuj piers kostkami zacisnietej w piesc dloni, okreznymi ruchami schodzacymi w dol, w strone sutka, to stwardnienie musi zejsc, ale najpierw musi zejsc to mleko ktore jest "nizej". Ja przy zastoju sciagalam pokarm reka, bo laktator elektryczny nie dawal rady - reka ma wieksza sile jak sie dobrze scisnie. Potem jak tylko twardnialy mi piersi to cieple oklady+masaze+sciaganie - pomogly. Powodzenia!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.