|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
32 | 66,67% |
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
1 | 2,08% |
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
1 | 2,08% |
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
10 | 20,83% |
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
6 | 12,50% |
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
0 | 0% |
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
3 | 6,25% |
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
10 | 20,83% |
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
6 | 12,50% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]()
![]() |
#4652 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
dzien dobry wieczorową porą
![]() u nas dzis dzien smutnych wieści...babcia TZ dostała wylewu, ma sparalizowaną prawą stronę, przenosi się na lewą i nie wiadomo czy dożyje do rana ![]() ![]() dobrze, ze zdążyła w tamtym tygodniu zobaczyć małą także wbijam bez nadrabiania Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() moja paskuda zjadła jednego cyca, potem polezała na brzuszku, troche u taty na kolanach i po 40 min zjadła drugiego cyca ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Caroline przytulam mocno i zdrówka dla was Cytat:
![]() a smoki to faktycznie super wynalazek, moja tez non stop ciumka ![]() Cytat:
2) Philips - spoko jest, ale małe ilości typu 40 ml podgrzewa troche za bardzo moja nuśka nie chce spać na brzuszku...cały czas kopie nogami, pełznie, głową kręci tam i spowrotem. Jak wy to robicie ze wasze maluchy zasypiają na brzuszku? |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Raczkowanie
|
Aga danika dziękuję za odp
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Lecę sie prysznicować i idziemy kapać mała bo juz marudna się zaczyna robić. Papa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Zakorzenienie
|
danika współczuje...
![]() Moja panna tylko raz zasnęła na brzuszku, ale tylko dlatego, że była mega senna i padła. A tak to wierci się i kopie i nie ma mowy o spaniu. Dziś Amelia przeszła samą siebie - od 9.30 nie śpi do tej pory!!! Wróć: spała aż 1 h w wózku na spacerze ![]() ![]() ![]() To się pożaliłam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No własnie miałam pytać o tą uspakającą.. Bo cały czas myślałam, że to ta rumiankowa uspakaja ![]() ![]() Cytat:
![]() Tak zrobimy, konsultacje ![]() Cytat:
Ale co myślisz, że to może być od tych herbatek? I wcale nie pomyślałam, że się wymądrzasz ![]() Ja Stefkowi obicełam raz. Bardzo tego nie lubi. Cytat:
![]() To Ci ulżyło, że polubił huśtawkę ![]() I mój dzisiaj spał 1,5h w leżaczku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. Mamy taki zwykły chiński "happy family" ogólnie jestem zadowolona. Grzeje szybko, i co ważne podtrzymuje temperature. Włoże sobie butle z wodą i mam ustaloną temp. np na 40 i ona się utrzymuje. I można go podłączyć w samochodzie do zapalniczki. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() A głupim gadaniem się nie przejmuj. Jesteś mamą i wiesz co jest najlepsze dla dobra dziecka. Uwielbiam takie czcze gadanie, wyssane z palca teorie itp... Matka moja dziś zwrócila mi uwagę że za dużo nosze Stefka pionowo. ![]() ![]()
![]() |
#4656 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A siostry i maz kiedys karmili piersia ze tak wiedza co i jak?? ![]() Kochana wspolczuje tego noszenia na rekach... ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4657 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak tak patrzę na tytuł wątku, do tej pory nie potrafię zrozumieć co dali, albo zrobili acelince że tak napisała
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4658 |
Wtajemniczenie
|
Moja ksiezniczka od paru dni ucina sobie drzemki w ciagu dnia....jestem w szoku.....pozytywnie of kors.....
![]() Ja wiem ze powinnam sie cieszyc ze mala przesypia cala noc ale kurcze moglaby sie obudzic raz na karmienie bo matka sie martwi.... ![]() Prze to glupie swieto angielskie zaczeli puszczac fajerwerki....mam nadzieje ze mala sie nie obudzi.....boo normalnie... ![]()
#4659 | |
Zakorzenienie
|
Monia siostry karmiły
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | |
Wtajemniczenie
|
Danika przytulam z calych sil......
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
lepiej zapomniec o kawie niz spalic ziemniaki..... ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- mimo wszystko nie powinny tak sie wymadrzac...( sorry bo to Twoje siostry ) jestes matka i wiesz co masz robic..... ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4662 | |
Wtajemniczenie
|
Monia mój Milky Monster wypija 120ml i czasem mu mało, ale nie daję więcej. Jak wszystko jest ok to śpi te 3h - równiutko po 3h się budzi
![]() Cytat:
I niech się matka nie martwi ![]()
![]() |
#4663 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciłam z maratonu po rodzinie tż. Sama droga tam to 1,5h a jeszcze pomiędzy dziadkami, ciociami i mamami po pół godziny. I tak od 11 do teraz. Padam na twarz. Co gorsze nie miałam jak karmić. Bo albo mogłam siedzieć przy wszystkich, albo w zimnym pokoju, więc posiedziałam w zimnym pokoju i daliśmy butlę. Poza tym ciężko było wyrwać Filipa babci a dodatkową atrakcją było karmienie go butlą, więc niech ma ![]() Poza tym ściągałam ręcznie pokarm w ubikacji ![]() ![]() ![]() ![]() Aaaa i pisała do mnie Caroline, że nie wchodzi na forum bo mały też chce ciągle na rączkach i nie ma neistety czasu ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
Co gorsze ma takie jakby właśnie zakaszkowane udka od zewn. strony. Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gosiu a ja slyszalam ze rumianek jest na zaparcia....i nie powinno sie mieszac koperkowej z rumiankowa....no ale moze sie myle.... ![]() A moja czasem wypije 120...czesciej wypija 90 ml....ja nie wiem czy ona ma miarke w buzce.... ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Caroline przytulam Cie mocno i przesylam moc pozytywnych fluidow ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- ale cisza..... ![]()
![]() |
#4665 | ||||||||||
Zadomowienie
|
hej hej
![]() my znów poza domem pół dnia..bo ładna pogoda była. zrobiłam sobie wycieczkę kolejką miejską--coś a'la pociąg z Sarą ![]() ![]() ![]() małgosia.. ale słodziak śliczny ![]() Cytat:
![]() a jakie masz łóżeczko??? możesz polecić ? bo szukam czegoś..potrzebne mi w pl będzie. Cytat:
![]() a karmi czasem się napije jak mnie ochota najdzie..ale rzadko...bo to trochę jak lizanie cukierka przez papierek..tylko człowiek sobie ochotę robi... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ...jejku to już będzie ostatni nasz dzieciaczek...ale to zleciało... ciekawe jak dziś u niej. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zawsze mam "szczęście" że często coś się dzieje jak mam lecieć.. a to wulkan wybuchł i ugrzęzłam w pl, a to na 2 dni przed lotem moim roztrzaskał się w katyniu ten samolot... a to teraz ta awaria..a ja lece za niecałe 3 tyg.. ale co tam.. wypadków samochodowych jest znacznie więcej..i się autem jeździ.. ![]() Cytat:
2.ja herbatkę w mikrofali ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kochana...nie słuchaj nikogo. sama wiesz,co dla Amelki najlepsze!! i to napewno nie twoja wina żadna ![]() ![]() napewno się Tobie unormuje ![]() a jedzenie... ja jem niemal wszystko. ale o związku jedzenia z laktacjią..pierwsze słysze... ![]() ![]() Sara śpi, tż śpi..a ja siedzę i się objadam... choinka..miałam się wziąść za siebie i ..... ehh... brzuch mam wrażenie że mi rośnie z powrotem ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4666 | ||
Wtajemniczenie
|
hejka wpadam na chwilę, nadrobiłam co u Was od wczoraj się działo. Dziś mam kiepski humor, gorszy dzien, mały od rana marudny, zasnał dopiero przed 14tą, a chwilę po już brat z rodzinką przyjechal
![]() a ja sobie zrobiłam dobrze ![]() ![]() Asiu ja tez miałam takie zgrubienie i się zastanawialam czy to tak zostanie, ale kilka dni temu jakby się wchłonęło, czuję jeszcze troszkę ale już jest oki Cytat:
[QUOTE=indygo79;30331215]witam sobotnio ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój chyba ma miarkę..i budzik w żolądku ![]()
![]() |
#4669 |
Zakorzenienie
|
No to dziś powtórka z rozrywki- mały maruda od 21 do 3 w nocy
![]() ![]() ![]() Sisku- mam nadzieje,ze Mikusiowi się poprawia! Cotka - huśtawka extra- i 3mam kciuki by zawsze działała!!! Madzialena- lublin- tysiące buziaków i pozytywnych fluidów dla Ciebie. 3maj sie w tym szpitalu! |
![]() ![]() |
![]() |
#4670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje ze dzisiaj juz humorek lepiej ![]() cotka powiedz mi kochana czy ty ta metoda 7-5-3 sciagasz sobie po kazdym karmieniu?? wczoraj mały sukces mała caly dzien byla na moim mleku ![]() ![]() wczoraj wieczorem po karmieniu sciagnełam 60ml i nie wiem czy to zasługa karmi bo piłam ale naprawde bylam w szoku ![]() ciekawe co dzisiejszy dzien przyniesie...
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
3maj się kochana! Cytat:
![]() Cytat:
NO i już mały wyje ![]() Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-11-06 o 07:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mama nadzieje ze zastój szybko pusci a mały w dzien bedzie grzeczny jak aniołek i mama sobie odpocznie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Zadomowienie
|
![]() dziewczynki mam zaszczyt poinformować i wstawić ostatnie czerwony post MAGDA URODZIŁA!!!!!! "mam już szczeście ze soba. Kamilka urodziła się dzis w nocy 5.11 o 23:10 przez cc. 3210 g, 54 cm piekności, beczę za każdym razem jak ja widzę.akacja była ekspressowa, od decyzji o cc do porodu minęła godzina. Malutka miała niewiadomo dlaczego od południa b. szybki puls i lekarz nie chciał ryzykować.. Całujemy" GRATULACJE MAGDZIU !!!!!!
#4674 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Happy Family napisałam w odp. Małgosi83 Cytat:
![]() ![]() 2.Jesteś wspaniałą matką i nie dawaj sobie wmówić,że coś robisz źle!!Ty wiesz co jest najlepsze dla Twojego dziecka a niech inni ugyzą sie w doope ze swoimi poglądami, o! ![]() 3. ![]() ![]() Danika- ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Archinta- ![]() Współczuje nocki...mi Marcel do 4ej w nocy ładnie wstawał co2,5godz. na karmienie a od 4ej już nie spi ![]() ![]() ![]() Anacia-trzymam kciuki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
GRATULACJE DLA MAMUSI I DUŻO ZDRÓWKA DLA MALEŃSTWA ![]() ![]() ..jakos mi tak smutno..dopiero były IIkreski a już nas czeka odchowalnia, niby fajnie ale jakiś sentyment do stanu błogosławionego mi został
![]()
![]() |
#4675 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratulacje Madziu ![]() Cytat:
Ja to chyba mam w piersiach redbulla ![]() Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-11-06 o 07:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |||
Zadomowienie
|
no i się rozpakowałyśmy, co
![]() Cytat:
http://www.dlarodzinki.pl/niemowle/k...a,157_958.html Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jeju, zazdroszczę ci jedzenia wszystkiego, no i spokojnego lotu. aha, tez czekam na link co do łóżeczka, do taty muszę kupic a tak w ogóle pokarm z krwi powstaje więc ilość jedzenia nie do końca ma wpływ
![]() |
#4677 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aż mi ciarki przeszły, że to już ostatni dzieciaczek....A teraz Kochane - WYCHOWANIE-ODCHOWANIE ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Kapka Stefan pochłania 120ml...i czasami jest po 1,5h głodny no i wtedy mi pediatra kazala podawać herbate albo wodę...Herbatki raz wypije 100ml ![]() ![]() ![]() O. Indygo dziekję za linka ![]()
![]() |
#4678 |
Zadomowienie
|
Małgoś83- w aucie,ale tz szybko wymienil i bylo ok.
Ten podgrzewacz ma jeszcze jedna wazna zalete-mieszcza sie w nim wszystkie butelki czy sloiczki. Wczoraj moje dziecie przebrało brata ![]() ![]() ohoo..W końcu po 5 godzinach zaczynaja sie oczka kleić ![]()
#4679 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ostatni czerwony post ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Zakorzenienie
|
Madzia GRATULUJĘ!
Wasze dzieci jedza normalnie 120ml? moj czasami po cycku tyle chce. ![]() Wczoraj po odciągnięciu 70ml zjadł90ml mm i mu było mało ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-11-06 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.