Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-08, 08:50   #4081
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Przyznać się - kto pisał o Dziadku Lulku i jego farmie??? Chciałam osobiście podziękować
Znalazłam na yt. Dominik jest zachwycony

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 08:52   #4082
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

zapomniałam napisać że Lilka kończy dziś 4 miesiące!!

właśnie zrobiłam jej butlę i wypiła 210ml
codziennie przed spacerem pije 150ml, a dziś jej bylo malo, dorobilam jeszcze 60 i wszystko wypila...
a teraz produkuje meeega kupę

My też nei mamy tv, bo mamy razem z neostradą która dalej nie działa, i jakoś mi w ogóle nie brakuje

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

Youyou- u mnie dopiero lepiej po ogoleniu włosów,ten krem z AA jest jak krem źle sie go rozprowadza po włosach ehhhhhh te cholerne ciemieniuchy....
mam nadzieje tego uniknąć bo Lilka ,ma sliczne czarne włoski i nie chce jej obcinac musze najpierw spróbować z tym cudem z AA
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 08:53   #4083
karolinee1983
Zadomowienie

Hej. Nie mam czasu za bardzo na nadrabianie i odpisywanie - u nas w domu szpital tż chory, Maja chora, tylko ja jeszcze jakoś się trzymam ale już coś mnie łupie w głowie Wczoraj byliśmy jednak z małą u lekarza - wolałam, żeby ją osłuchała. Na szczęście w płucach czyściutko, niestety nos ma zawalony, bidulka oddychać nie może, no i ten kaszelek - pewnie przez ten spływający katar do gardła w nocy śpi przez to średnio - budzi się o 1, później już co 2h, po czym od 5 już nie śpimy niestety dostaliśmy do nosa nasivin, syrop hedelix i witaminę c w kroplach, no i kurujemy się...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 09:01   #4084
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Chrzciny zorganizowała teściowa od A do Z. My tylko przyjechaliśmy. nawet spotkanie umówiła nam z panią -księdzem.
Co za miła odmiana do czytania, po tych wszystkich perypetiach z teściowymi na naszym wątku
A w kościele jakiego wyznania chrzciliście Emila?

Dziewczyny ja z pytaniem, bardzo proszę was o odpowiedzi. Te które z was karmią mieszanie lub tylko na MM ile kup na dobę robią wasze dzieci? Ja karmię mieszanie, ale mojego mleka jest już bardzo mało. Do tej pory zazwyczaj było do 3 kup dziennie, rzadko 5. Od dwóch dni jest tego więcej. Wczoraj naliczyłam 7, z czego 2 były takie symboliczne - małe. Nie wiem czy to nie za dużo, ale konsystencja jest dobra, więc raczej nie biegunka, co??? Proszę o odpowiedzi.... troszkę się martwię.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 09:04   #4085
SweetAngel1984
Zadomowienie

mam chwile wiec klikam

u mnei masakry wirusowej ciag dalszy.....

ja chodze na rzesach a moj Tż uwaza ze nic nie robie i wcale mu nie pomagam w niczym
boshe czy kazdy facet chory jest taki.............upierdli wy i czepiasty????
no nic zmykam bo pranie musze nastawiac.......
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 09:04   #4086
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale mam wielgachny brzuchol I to nie po ciąży, ale teraz od jedzenia się zrobił! Zabierzcie go ode mnie I ten cholerny apetyt też
(Co za idiota powiedział, że karmienie piersią sprzyja chudnięciu. Przecież wszystkie tutaj, które tak karmimy, narzekamy na wielki apetyt i ciągłe podjadanie...)
też bym chciała go dorwać to na pewno jakiś facet był

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Ja będąc na diecie beznabiałowej (dieta super, żeby schudnąć) a ja znalazłam sposób na słodycze i co 2-gi dzień piekę ciasto i je całe w dwa dni zjadam i znowu piekę i zjadam....
mam tak samo, na moje nieszczęście odkryłam, że digestivy są bezmleczne i jeszcze szaleję z szarlotką sypaną, wmawiając sobie, że przecież głównie to jabłka
w końcu nie można żyć na samym chlebie i jakaś przyjemność z jedzenia by się przydała, do tego za bardzo lubię karmić piersią, żeby przejść na mm i świadomość, że to tymczasowe też jest pocieszająca

agni82 super, że chrzciny się udały i fajnie, że teściowa z organizacją się spisała. A jak Twoja mama? bo coś mi się kojarzy, że nie była zbytnio zadowolona, że chrzciny nie w Polsce? no chyba, że coś pokręciłam

Cytat:
Brumku,Ty nie grzesz i nie mów o odchudzaniu,bo jakies 70% naszego wątku błaga o cud,żeby wyglądać tak jak Ty!!!!!!!!!!!!!
podpisuję się

karolinee1983 z każdym dniem będzie lepiej i zaraz Majeczka wyzdrowieje. Najważniejsze, że na oskrzela nic nie zlazło. Niestety katar u maluszków jest koszmarny. Podłóż jej coś pod materacyk pod głową, żeby miała troszkę wyżej

Dziń dybry
po 8 zaliczyłam spacerek do przedszkola i muszę Wam powiedzieć, że powietrze o tej porze już jest bardzo rześkie
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 09:10   #4087
CrazyMachine
Zadomowienie

Bartessa to straszne, przyjmij kondolencje z powodu śmierci kuzyna. Taki młody...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-08, 09:11   #4088
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

wiecie, że u mnie nadal pełno komarów? Strach wieczorem okno otworzyć, bo się do domu pchają .
u mnie też, niestety, choć mieszkamy w mieście. Maja ostatnio wróciła z przedszkola z pogryzioną buzią, normalnie masakra. Niech je w końcu wymrozi!
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
zapomniałam napisać że [B]Lilka kończy dziś 4 miesiące!!

mam nadzieje tego uniknąć bo Lilka ,ma sliczne czarne włoski i nie chce jej obcinac musze najpierw spróbować z tym cudem z AA
za 4 miesiące

a próbowałyście olejuszki na ciemieniuchę?
Stary 2011-11-08, 09:14   #4089
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
nam położne powiedziały, że na efekty super chudnięcia podczas karmienia piersią trzeba poczekac do pół roku. od 6 miesiąca karmienia można zaobserwowac super efekty. pożyjemy zobaczymy.
Nie wiem dlaczego, ale czuję w tym podstęp. Takie gadanie, żeby zachęcić kobiety do długiego karmienia??? Naprawdę nie wiem skąd mam takie myśli....
Stary 2011-11-08, 09:16   #4090
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Czesc Kochane ............

Nikt nie zauwazyl ze mnei nie bylo ale i tak sie odzywam.............:roll eyes:

u mnei w domu epidemia
Tż ma angine ropna
Igor chory (kaszel katar)
bylismy dzis u lekarza
(innego nie nie naszego pediatry)
i chyba zabiore karte z tamtej przychodni izostaniemy tu
bo baba jest super!!!!!!
byla w szoku jak jej powiedzialam jak jest w tamtej przychodni....
dostal syrop, czopki, masc,
w czwartek do kontroli
chyba ze zaczalby goraczkowac lub piszczec bez pamieci
wtedy natychmiast bo to zapalenie ucha moze byc
najgorsze ze mamy jeden pokoj...
Tż w masce do dziecka podchodzi ....ale jest tragedia
on po antybiotyku niedozniesienia
a Igor marudzi przez zapchany nos
a ja....................... .............padam na ryj....
i zero pomocy od kogokolwiek.......:m ur::m ur:
spadam......
buziaki....
no to życzę dużo zdrówka a tobie cierpliwosci
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość

Ja się muszę pochwalić skończyłam pisać magisterkę, została zaakceptowana przez promotorkę, ma dzisiaj wrzucić na plagiat i jak będzie wszystko ok to w środę DRUKUJĘ i składam
brawo!! a teraz to juz z górki

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Co za miła odmiana do czytania, po tych wszystkich perypetiach z teściowymi na naszym wątku
T. jest protestantem, więc Emil równiez chrzczony był w tej wierze. Moja mam jakoś przebolała to, ale zaznaczyła że nauczy go kilku "naszych" modlitw

Żanetko bylismy w Middlefart -45 km od Odense na wyspie Fynen. Mnie równiez bardzo podoba się Dania i mam nadzieję, że kiedyś tam w końcu trafimy. Póki co moge jeździc tam kiedy chcę, a latem planujemy objazdowo zwiedzic Danię. zapowiadają się więc super wakacje. Zabiorę Cię ze sobą. Czemu nie

No i rzeczywiście moja tesciowa zasłużyła na wielkie brawa i super prezent. dlatego jak przyjedzie do Londynu na święta to dostanie bilety na musical jaki bedzie chciała.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 09:18   #4091
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Przyznać się - kto pisał o Dziadku Lulku i jego farmie??? Chciałam osobiście podziękować
Znalazłam na yt. Dominik jest zachwycony
To ja, to ja!!!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 09:21   #4092
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
To ja, to ja!!!
Niech Ci Bóg w grzecznym Igorku wynagrodzi

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 09:22   #4093
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:

A my już po chrzcinach w końcu. uff..
ZA chrzciny

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
ciemieniucha po kremie AA - bosheee toz to dziala cuda ten
Potwierdzam u nas po tym kremie nawrotu nie było, wszystko cacy

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość

Czy Wasze dzieci mają ślad po szczepieniu p/gruźlicy?

Co do karmienia cycem w samochodzie, tudzież w innym miejscu niż własne łóżko to ja jakoś cały czas się wzbraniam przed tym... Może dlatego, że karmię przez nakładki i jedyna wygodna dla mnie pozycja to na leżąco. Jak próbowałam z małą na siedząco to ona się denerwowała bo nakładki mi spadały i jakoś niewygodnie jej chyba było (pewnie przyzwyczaiła się do leżenia) bo się strasznie wierciła

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-11-08, 09:26   #4094
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

Oglądacie dokument co teraz leci na TVP 1?

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
T
Dziubek , Telik[/B] za szczepienie.
Telik śniłaś mi się dziś
Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja to już nie mam slów na to życie

Coraz bardziej się boje o życie wlasne i mojej rodziny, smierc krązy w mojej rodzinie.. mam umierajacego na raka wójka, ktory jak sie ostatnio okazalo nie kwalifikuje się pod operacje bo ma zoltaczke. Mało tego. Dziś w nocy moj kuzyn miał wypadek na budowie, chlopak 24 lata... no i smierc na miejscu. Te które są z okolic Warszawy na pewno bedą slyszec na ten temat, bo to stalo się przy budowie autostrady w Sochaczewie o ile dobrze pamiętam. Moj tata i jego ojciec ( bracia) pojechali tam na miejsce. Szok po prostu jak nagle "pyk" i koniec.
współczuje

Cytat:
biedactwo

a mój T. przecież pochodzi z krainy klocków Lego, więc maniak nie z tej ziemi. i juz kombinuje i ogląda żeby kupic Emilowi. a ja tłumaczę, że on jest jeszcze za mały i ewentualnie za kilka miesięcy może mu kupic Duplo. Na co mój T. : Duplo to nie lego i są głupie. Lego jest ciekawsze.

nam położne powiedziały, że na efekty super chudnięcia podczas karmienia piersią trzeba poczekac do pół roku. od 6 miesiąca karmienia można zaobserwowac super efekty. pożyjemy zobaczymy.

A my już po chrzcinach w końcu. uff.. ale miałam stresa - bo to i samolot i pobyt u teściów, ale wszystko wyszło wspaniale. Powiem Wam, że mały zniósł podróż świetnie.na lotnisku w sklepach przypadły mu do gustu zegarki Cartier (cena około 7000 funtów).wystawa miała duzo światełek, a zegarki tak błyszczały. Dużo ludzi na lotnisku i Emil miał co robic. podobało mu się.
Chrzciny zorganizowała teściowa od A do Z. My tylko przyjechaliśmy. nawet spotkanie umówiła nam z panią -księdzem. Wkleję wam potem fotki. Dla Emila zorganizowała łóżeczko, leżaczek, przewijak(sama zrobiła), fotelik samochodowy + zabawki.
Dla mnie to co zawsze jest potrzebne jak jesteś "w gościach" (pokój, łazienkę itp.). dla mojej mamy również, którą zaprosiła do siebie do domu.
4 godziny prasowała szatkę na chrzest która jest w rodzinie od 1937 roku i odtąd wszyscy są w niej chrzczeni. zaprosiła rodzinę(razem z nami było 9 osób), zapłaciła za ich hotel, poprosiła sąsiadkę, by ta gotowała i serwowała jedzonko. zamówiła tort marcepanowy ( w sumie nic wielkiego, bo w kształcie liter EMIL, porozwieszała balony z imieniem Emil na nich(nie wiem czy zamawiała, czy można takie kupic). W Danii jak jest jakaś uroczystośc to Duńczycy rozkładają wszędzie flagi duńskie. (o polskie tez się zatroszczyła). Jedzonko było smaczne i wszyscy byli zadowoleni. moja mam przywiozła ze sobą sękacza(którego uwielbiam) i zrobił ogromną furorę na Duńczykach. Nawet poodkrajali sobie po kawałku i zabrali do domu.
A Emil przespał całe chrzciny w kościele i w domu połowę imprezy. Ogólnie impreza udana bardzo, a tesciowa nie chciała wziąsc nawet złotówki za to . więc moja złośc na nią za rozpieszczanie Emila zostanie zapomniana.

Lecę dalej nadrabiac
normalnie teściowa ideał !!!!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzień dobry
Dziubek, za szczepienie!

Cytat:
dzień dobry

Dziubek, za szczepienie!
:cmok

jeśli kogoś nie zacytowałam a trzyma za nas kciuki to dziekuje

powoli sie szykujemy o 12 jedziemy po szczepionke i do lekarza ...jakos dziwnie sie stresuje

u nas nocka super, spanie od 19 do 4 (nie chwale ) a potem dospalismy juz w 3 do 8:40

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:

Dziewczyny ja z pytaniem, bardzo proszę was o odpowiedzi. Te które z was karmią mieszanie lub tylko na MM ile kup na dobę robią wasze dzieci? Ja karmię mieszanie, ale mojego mleka jest już bardzo mało. Do tej pory zazwyczaj było do 3 kup dziennie, rzadko 5. Od dwóch dni jest tego więcej. Wczoraj naliczyłam 7, z czego 2 były takie symboliczne - małe. Nie wiem czy to nie za dużo, ale konsystencja jest dobra, więc raczej nie biegunka, co??? Proszę o odpowiedzi.... troszkę się martwię.
u nas 1 , rzadko 2. A co do konsystencji to zależy co zje , jak tylko mleko to dosc wodnista a jak słoiczek to zbita i kolor w zależnosci od menu

Cytat:

codziennie przed spacerem pije 150ml, a dziś jej bylo malo, dorobilam jeszcze 60 i wszystko wypila...
a teraz produkuje meeega kupę

My też nei mamy tv, bo mamy razem z neostradą która dalej nie działa, i jakoś mi w ogóle nie brakuje

za 4 miesiace
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 09:31   #4095
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Moja jest tylko na MM i robi jedną kupkę dziennie, a żeby było śmiesznie zawsze o tej samej porze
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-08, 09:37   #4096
pieleszka
Wtajemniczenie

dziubku za szczepienie
agni za chrzciny

dziewczyny jak Wy to robicie, że Wasze dzieci tak śpią w nocy?? moja Hanka maksymalnie spi 4 godziny i musi zjeść cyca, a potem co 2 godziny je... i mimo, że nie płacze w nocy bo zjada i śpi dalej, ale ja zmęczona jesem po nocy...

my idziemy dzisiaj z Hanią do pediatry na kontrole wagi bo ostatnio za mało przybrała - już mam stresa czy tym razem będzie ok wyniki moczu wczoraj odebrałam i dobre są - jakieś nieliczne bakterie i trochę leukocytów tyolko, ale to chyba nic poważnego

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 09:45   #4097
sygine
Zadomowienie

Witam dziewczyny
Tak już drugi dzień próbuję nadrobić i jakoś mi nie idzie Już mam chyba 20 stron w plecy Wczoraj jak miałam chwilę to obejrzałam nowy odcinek Kości i na tym się skończyła moja bytność przy lapku. Ale nie narzekam - korzystam z pięknej pogody i staram się spędzać z małym jak najwięcej czasu na spacerach
A w ogóle to zmiana mleka to chyba była najlepsza decyzja - koopy już nie są zielone, mały wygląda na zadowolonego i ze smakiem zajada się tym hippem. A teraz wytrąbił 200 herbatki i śpi
W niedzielę byliśmy na urodzinach u chrześnicy mojego P. i wszyscy zachwycali się naszym cudownie spokojnym dzieciaczkiem, który zasnął przy stole i żadne hałasy mu nie przeszkadzały, a płakał tylko przez moment jak się wystraszył jak zaczęli 100 lat śpiewać
No i w piątek znowu młody będzie się mógł popisać, bo jedziemy na roczek do kuzyna naszego brzdąca
W ogóle to mam dylemat jak powinnam się ubrać i chyba się po lumpkach przejdę w poszukiwaniu jakiejś sukienki lub tuniki
Stary 2011-11-08, 09:50   #4098
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
dziubku za szczepienie
agni za chrzciny

dziewczyny jak Wy to robicie, że Wasze dzieci tak śpią w nocy?? moja Hanka maksymalnie spi 4 godziny i musi zjeść cyca, a potem co 2 godziny je... i mimo, że nie płacze w nocy bo zjada i śpi dalej, ale ja zmęczona jesem po nocy...

my idziemy dzisiaj z Hanią do pediatry na kontrole wagi bo ostatnio za mało przybrała - już mam stresa czy tym razem będzie ok wyniki moczu wczoraj odebrałam i dobre są - jakieś nieliczne bakterie i trochę leukocytów tyolko, ale to chyba nic poważnego

będzie ok na pewno !!!!!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 10:04   #4099
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość

mam tak samo, na moje nieszczęście odkryłam, że digestivy są bezmleczne i jeszcze szaleję z szarlotką sypaną, wmawiając sobie, że przecież głównie to jabłka
A co to są te digestivy??? I gdzie je można dorwać??? Bo ja też bezmleczna, no i ostatnio trochę przeholowałam ze słodyczami i małą wysypało na policzku, także szukam bezpiecznego zamiennika

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-11-08, 10:15   #4100
brumek
Zakorzenienie

Dziubek - za szczepienie

Cytat:
Telik ja też swoje dzieci karmiłam w wielu dziwnych miejscach, bo my je wszedzie ze sobą ciągamy..mamy takie dzieci-rumuny
I tak powinno być!

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Gorzej gdyby mi ktoś internet odciął
Bez tego to nie ma życia!

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
właśnie na tlc leci program i konkursach piękności dla małych dzieci. Szok. Jestem przerażona. Opalanie natryskowe, pełny make-up, sztuczne rzęsy, włosy, podkreślanie kobiecości u dziewczynek ponizej 7 lat a potem sie dziwia, ze dzieciom dzieje sie krzywda, jak robią z małch dzieci obekty seksualne
To chore, chore, chore!!! Naprawdę powinno się wydawać jakieś zezwolenia, kto może być rodzice a kto nie
Kochana moja, paczuszka doszła. Pięknie dziekuję!!!
Dziś nadaję liścik do Ciebie, bo dopiero teraz mam adres

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

no to chyba musisz mnie odwiedzić, u nas też coroczna produkcja w dużych ilościach Głównie moja mama się tym zajmuje, no i mamy - malinówkę, pigwówkę, aroniówkę, na wszelkie imprezy obowiązkowo cytrynówkę, że nie wspomnę o ...dziesięciu litrach winka domowej roboty
Cytrynówki niegdy nie robiłam, a nawet nie piłam. ALe chyba za rok już trzeba, bo tak wszyscy zachwalają A wina, Aniu, to my mamy ... 270 litrów

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
pędzę do szkoły trzymajcie za mnie kciuki bo mam dziś 2 poprawy
Powodzenia

Cytat:
Brumku,Ty nie grzesz i nie mów o odchudzaniu,bo jakies 70% naszego wątku błaga o cud,żeby wyglądać tak jak Ty!!!!!!!!!!!!!
Bo ja obiektywnie nie uważam ze jedstem gruba czy coś, ale robię się nieco okrąglejsza i nie czuję się z tym komfortowo

Cytat:

Czyli opiła swoją miesięcznicę jak należy

Cytat:
Napisane przez agni82
mój T. przecież pochodzi z krainy klocków Lego, więc maniak nie z tej ziemi. i juz kombinuje i ogląda żeby kupic Emilowi. a ja tłumaczę, że on jest jeszcze za mały i ewentualnie za kilka miesięcy może mu kupic Duplo. Na co mój T. : Duplo to nie lego i są głupie. Lego jest ciekawsze.

Chrzciny zorganizowała teściowa od A do Z. My tylko przyjechaliśmy. nawet spotkanie umówiła nam z panią -księdzem. Wkleję wam potem fotki. Dla Emila zorganizowała łóżeczko, leżaczek, przewijak(sama zrobiła), fotelik samochodowy + zabawki.
4 godziny prasowała szatkę na chrzest która jest w rodzinie od 1937 roku i odtąd wszyscy są w niej chrzczeni. zaprosiła rodzinę(razem z nami było 9 osób), zapłaciła za ich hotel, poprosiła sąsiadkę, by ta gotowała i serwowała jedzonko. zamówiła tort marcepanowy ( w sumie nic wielkiego, bo w kształcie liter EMIL, porozwieszała balony z imieniem Emil na nich(nie wiem czy zamawiała, czy można takie kupic). W Danii jak jest jakaś uroczystośc to Duńczycy rozkładają wszędzie flagi duńskie. (o polskie tez się zatroszczyła). Jedzonko było smaczne i wszyscy byli zadowoleni. moja mam przywiozła ze sobą sękacza(którego uwielbiam) i zrobił ogromną furorę na Duńczykach. Nawet poodkrajali sobie po kawałku i zabrali do domu.
A Emil przespał całe chrzciny w kościele i w domu połowę imprezy. Ogólnie impreza udana bardzo, a tesciowa nie chciała wziąsc nawet złotówki za to . więc moja złośc na nią za rozpieszczanie Emila zostanie zapomniana.
A bo oni dla siebie te klocki chcą, mój sie wyraźnie do tego przyznaje

A chrzciny jak marzenie Teściowa spisała się na medal, bardzo ładnie z jej strony Ciekawa jestem pani księdza, bo w zyciu nie widziałam No i piękny zwyczaj z tą szatką macie

I tak sobie myślę, że Ty masz teściową idealną - uczynna i ... mieszka parę tysięcy km od Was

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Hej. Nie mam czasu za bardzo na nadrabianie i odpisywanie - u nas w domu szpital tż chory, Maja chora, tylko ja jeszcze jakoś się trzymam ale już coś mnie łupie w głowie
Szybko sie kurujcie

Cytat:
Tak

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
To ja, to ja!!!
To i ja lecę obejrzeć, co to za hit

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-11-08 o 10:17
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 10:17   #4101
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
zapomniałam napisać że Lilka kończy dziś 4 miesiące!! AA
najlepszego z okazji 4 miesięcy

Cytat:
Dziewczyny ja z pytaniem, bardzo proszę was o odpowiedzi. Te które z was karmią mieszanie lub tylko na MM ile kup na dobę robią wasze dzieci?
Moja tylko MM i robi jedną na 2-3 dni. Czasami jedną dziennie, ale to wyjątki.

Cytat:
ja chodze na rzesach a moj Tż uwaza ze nic nie robie i wcale mu nie pomagam w niczym
no nic zmykam bo pranie musze nastawiac.......
Pewnie są jakieś wyjątki, ja nie znam .

Cytat:
Nie wiem dlaczego, ale czuję w tym podstęp. Takie gadanie, żeby zachęcić kobiety do długiego karmienia??? Naprawdę nie wiem skąd mam takie myśli....

Mój Tż kończy dzisiaj 30 lat!
Ale impreza w niedzielę
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 10:18   #4102
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Hej hej

Dziewczyny od Pepti ile opakowań na raz przypisuje wam lekarz ??? Bo moja dała mi tylko 3 i powiedziała, że więcej nie może To prawda ????

My bierzemy na 5 puszek, ale zawsze nas pyta ile chcemy.
Cytat:

jedna i to z wielkim trudem..

Witam.
ja ✂✂✂✂✂✂✂e, mam doła jak stad do chin chciałam Wam napisac w klubie, ale az k***a wstyd. Mam sie za inteligetna kobiete a marnuje zycie z takim po***********m.
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 10:20   #4103
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzien dobry.

Na poczatek:
Bartessa przykro mi z powodu wujka i kuzyna. Domyslam sie co czujesz. Ja kilka dni temu dziadziusia straciłam.

Agni witaj spowrotem. Gratuluje udanych chrzcin i super teściowej. Mam tez pytanko. Jak Emilek zniósł lot? My za 2 tygodnie lecimy do PL i Troche sie obawiam.

Musze sie tez pochwalić. Udało mi sie upolowac wczoraj na Ebay ten przyrząd gimnastyczny PLAYSKOOL za UWAGA 3,89Ł

Jeśli chodzi o koopy to moja Wiki tylko na MM robi jedna lub dwie koopy dziennie.

Iustyna najlepsze zyczenia dla Tz
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 10:23   #4104
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale impreza w niedzielę
E, to młodziaczek jeszcze
Życz mu ode mnie wszystkiego naj naj naj! I wieeelu wygranych w zawodach dla kierowców! No i tej wymarzonej pracy, ale ... blisko od domu

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

I zapomniałam napisać jak nasza noc.
No więc... zaspałam Budzik zadzwonił o 4.20 na karmienie, a ja go wyłąćzyłam i zasnęłam I obudziłam się o 6.20 zestresowana, że dziecko głodem przymiera, a Tymek spał sobie w najlepsze. Ale dał się nakarmić, poszedł dalej spać i potem, kiedy obudziłam się o 9.30, on dalej drzemał i znowu musiał go zapraszać na jedzonko
Stary 2011-11-08, 10:25   #4105
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumku ja sie nadziwić nie moge Jakim sposobem Ci sie taki spioch trafił. Całkowite przeciwieństwo mamy.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 10:27   #4106
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Brumku ja sie nadziwić nie moge Jakim sposobem Ci sie taki spioch trafił. Całkowite przeciwieństwo mamy.
Coś Ty, wcale nie przeciweństwo! Bo ja owszem, wieczorem lubię posiedzieć, ale rano jak mogę, to śpię bardzo długo Przynajmniej kiedyś tak było, kiedy nie trzeba było codziennie do pracy wstawać. No i teraz
Stary 2011-11-08, 10:27   #4107
wodaqua
Zadomowienie

Cześć!
Już nic nie będę pisać o nadrabianiu
Po weekendzie u rodziców jesteśmy obie zadowolone Dziadki oczywiście też Zosiakowi wsio ryba gdzie śpi, gdzie przebywa, więc spokojnie pojedziemy na 3 dni do siostry Tylko jeszcze podróż... Ale ona rajdówka raczej, w stojącym aucie nie wytrzyma, musi jeeeechać więc może damy radę
Moje dziecię zdrowe, zadowolone, gadatliwe i w ogóle
Wstawię zaraz kilka zdjęć do klubu
Miłego dnia!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 10:30   #4108
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
A co to są te digestivy??? I gdzie je można dorwać??? Bo ja też bezmleczna, no i ostatnio trochę przeholowałam ze słodyczami i małą wysypało na policzku, także szukam bezpiecznego zamiennika
to takie coś http://www.lupolska.pl/5861.dhtml
polecam również takie http://www.lupolska.pl/6008.dhtml
o ile oczywiście lubisz takie zbożowe
tez ostatnio się troche zapomniałam i Hanię znowu wysypało

Cytat:
Ale impreza w niedzielę
wszystkiego naj dla Tżta ehhh tez bym chciała dopiero 30

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Witam.
ja ✂✂✂✂✂✂✂e, mam doła jak stad do chin chciałam Wam napisac w klubie, ale az k***a wstyd. Mam sie za inteligetna kobiete a marnuje zycie z takim po***********m.
Stary 2011-11-08, 10:37   #4109
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Co do karmienia cycem w samochodzie, tudzież w innym miejscu niż własne łóżko to ja jakoś cały czas się wzbraniam przed tym... Może dlatego, że karmię przez nakładki i jedyna wygodna dla mnie pozycja to na leżąco. Jak próbowałam z małą na siedząco to ona się denerwowała bo nakładki mi spadały i jakoś niewygodnie jej chyba było (pewnie przyzwyczaiła się do leżenia) bo się strasznie wierciła
U mnie karmienie w nocy było tylko na leżąco,
ale moja dorosła kobieta już tak jeść nie chce i puszczę doope podnosić, aby ją nakarmić
U mnie też nakładka spadała i zrobiłam w ten sposób,
że najpierw Emi układam wygodnie mi i jej żeby było,
a potem dopiero nakładkę którą trzymam do momentu aż ona ją weźmie do buzi i gra gitara.
Daje jej na ramię pieluszkę, bo często jej z tyłu nakładki ulatuje.

Cytat:
Moja jest tylko na MM i robi jedną kupkę dziennie, a żeby było śmiesznie zawsze o tej samej porze
Moja na UU i tez ma swoją godzinę 10-11
jest mi źle kiedy jej nie zrobi w tych godzinach

Cytat:

Witam.
Pisz o co kaman

Zrobiłam serię ćwiczeń
nie bylo tego dużo,
bo boję się o zakwasy.
Czuje jakie moje ciało jest klockowate,
muszę je porozciągać małymi kroczkami.

A Ja już myślę o lasagnie,
albo kapuśniaczku z Eclerka

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Agni a to na drugiej wyspie. Ja mieszkałam w dzielnicy Kopenhagi. W Kopenhadze pracowałam,zakochałam się w tym mieście i w ogóle w Danii.

Ja chce do Danii

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 10:39   #4110
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
pisz to Ci ulży

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Musze sie tez pochwalić. Udało mi sie upolowac wczoraj na Ebay ten przyrząd gimnastyczny PLAYSKOOL za UWAGA 3,89Ł

Jeśli chodzi o koopy to moja Wiki tylko na MM robi jedna lub dwie koopy dziennie.

Iustyna najlepsze zyczenia dla Tz
Jaa Ty to zakupy robisz . Życzenia przekażę

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
E, to młodziaczek jeszcze
Życz mu ode mnie wszystkiego naj naj naj! I wieeelu wygranych w zawodach dla kierowców! No i tej wymarzonej pracy, ale ... blisko od domu

co do nocy się nie wypowiadam, bo mnie zazdrość zżera

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Cześć!
Już nic nie będę pisać o nadrabianiu
Po weekendzie u rodziców jesteśmy obie zadowolone Dziadki oczywiście też Zosiakowi wsio ryba gdzie śpi, gdzie przebywa, więc spokojnie pojedziemy na 3 dni do siostry Tylko jeszcze podróż... Ale ona rajdówka raczej, w stojącym aucie nie wytrzyma, musi jeeeechać więc może damy radę
Moje dziecię zdrowe, zadowolone, gadatliwe i w ogóle
Wstawię zaraz kilka zdjęć do klubu
Miłego dnia!
hej Ty wracaj już do nas

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
wszystkiego naj dla Tżta ehhh tez bym chciała dopiero 30
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości