|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Przyznać się - kto pisał o Dziadku Lulku i jego farmie??? Chciałam osobiście podziękować
Znalazłam na yt. Dominik jest zachwycony
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
zapomniałam napisać że Lilka kończy dziś 4 miesiące!!
![]() właśnie zrobiłam jej butlę i wypiła 210ml ![]() codziennie przed spacerem pije 150ml, a dziś jej bylo malo, dorobilam jeszcze 60 i wszystko wypila... a teraz produkuje meeega kupę ![]() My też nei mamy tv, bo mamy razem z neostradą która dalej nie działa, i jakoś mi w ogóle nie brakuje Cytat:
musze najpierw spróbować z tym cudem z AA
|
|
#4083 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Nie mam czasu za bardzo na nadrabianie i odpisywanie - u nas w domu szpital
tż chory, Maja chora, tylko ja jeszcze jakoś się trzymam ale już coś mnie łupie w głowie Wczoraj byliśmy jednak z małą u lekarza - wolałam, żeby ją osłuchała. Na szczęście w płucach czyściutko, niestety nos ma zawalony, bidulka oddychać nie może, no i ten kaszelek - pewnie przez ten spływający katar do gardła w nocy śpi przez to średnio - budzi się o 1, później już co 2h, po czym od 5 już nie śpimy niestety dostaliśmy do nosa nasivin, syrop hedelix i witaminę c w kroplach, no i kurujemy się...
|
|
|
|
#4084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w kościele jakiego wyznania chrzciliście Emila? Dziewczyny ja z pytaniem, bardzo proszę was o odpowiedzi. Te które z was karmią mieszanie lub tylko na MM ile kup na dobę robią wasze dzieci? Ja karmię mieszanie, ale mojego mleka jest już bardzo mało. Do tej pory zazwyczaj było do 3 kup dziennie, rzadko 5. Od dwóch dni jest tego więcej. Wczoraj naliczyłam 7, z czego 2 były takie symboliczne - małe. Nie wiem czy to nie za dużo, ale konsystencja jest dobra, więc raczej nie biegunka, co??? Proszę o odpowiedzi.... troszkę się martwię. |
|
|
|
|
#4085 |
|
Zadomowienie
|
mam chwile wiec klikam
![]() u mnei masakry wirusowej ciag dalszy..... ja chodze na rzesach a moj Tż uwaza ze nic nie robie i wcale mu nie pomagam w niczym ![]() ![]() ![]() boshe czy kazdy facet chory jest taki.............upierdli wy i czepiasty???? no nic zmykam bo pranie musze nastawiac.......
|
|
|
|
#4086 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to na pewno jakiś facet byłCytat:
i jeszcze szaleję z szarlotką sypaną, wmawiając sobie, że przecież głównie to jabłka ![]() w końcu nie można żyć na samym chlebie i jakaś przyjemność z jedzenia by się przydała, do tego za bardzo lubię karmić piersią, żeby przejść na mm i świadomość, że to tymczasowe też jest pocieszająca agni82 super, że chrzciny się udały i fajnie, że teściowa z organizacją się spisała. A jak Twoja mama? bo coś mi się kojarzy, że nie była zbytnio zadowolona, że chrzciny nie w Polsce? no chyba, że coś pokręciłam Cytat:
![]() karolinee1983 z każdym dniem będzie lepiej i zaraz Majeczka wyzdrowieje. Najważniejsze, że na oskrzela nic nie zlazło. Niestety katar u maluszków jest koszmarny. Podłóż jej coś pod materacyk pod głową, żeby miała troszkę wyżejDziń dybry ![]() po 8 zaliczyłam spacerek do przedszkola i muszę Wam powiedzieć, że powietrze o tej porze już jest bardzo rześkie
|
|||
|
|
|
#4087 |
|
Zadomowienie
|
Bartessa to straszne, przyjmij kondolencje z powodu śmierci kuzyna. Taki młody...
|
|
|
|
#4088 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za 4 miesiącea próbowałyście olejuszki na ciemieniuchę? |
||
|
|
|
#4089 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem dlaczego, ale czuję w tym podstęp. Takie gadanie, żeby zachęcić kobiety do długiego karmienia??? Naprawdę nie wiem skąd mam takie myśli....
|
|
|
|
#4090 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Żanetko bylismy w Middlefart -45 km od Odense na wyspie Fynen. Mnie równiez bardzo podoba się Dania i mam nadzieję, że kiedyś tam w końcu trafimy. Zabiorę Cię ze sobą. Czemu nie![]() No i rzeczywiście moja tesciowa zasłużyła na wielkie brawa i super prezent. dlatego jak przyjedzie do Londynu na święta to dostanie bilety na musical jaki bedzie chciała.
|
|||
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4092 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4093 |
|
Zadomowienie
|
![]() ZA chrzciny ![]() Potwierdzam u nas po tym kremie nawrotu nie było, wszystko cacy Co do karmienia cycem w samochodzie, tudzież w innym miejscu niż własne łóżko to ja jakoś cały czas się wzbraniam przed tym... Może dlatego, że karmię przez nakładki i jedyna wygodna dla mnie pozycja to na leżąco. Jak próbowałam z małą na siedząco to ona się denerwowała bo nakładki mi spadały i jakoś niewygodnie jej chyba było (pewnie przyzwyczaiła się do leżenia ) bo się strasznie wierciła
|
|
|
|
#4094 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
:cmok jeśli kogoś nie zacytowałam a trzyma za nas kciuki to dziekuje powoli sie szykujemy o 12 jedziemy po szczepionke i do lekarza ...jakos dziwnie sie stresuje ![]() u nas nocka super, spanie od 19 do 4 (nie chwale ) a potem dospalismy juz w 3 do 8:40 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
za 4 miesiace
|
||||
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4096 |
|
Wtajemniczenie
|
dziubku za szczepienie
![]() agni za chrzciny ![]() dziewczyny jak Wy to robicie, że Wasze dzieci tak śpią w nocy?? moja Hanka maksymalnie spi 4 godziny i musi zjeść cyca, a potem co 2 godziny je... i mimo, że nie płacze w nocy bo zjada i śpi dalej, ale ja zmęczona jesem po nocy... my idziemy dzisiaj z Hanią do pediatry na kontrole wagi bo ostatnio za mało przybrała - już mam stresa czy tym razem będzie ok wyniki moczu wczoraj odebrałam i dobre są - jakieś nieliczne bakterie i trochę leukocytów tyolko, ale to chyba nic poważnego
|
|
|
|
#4097 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
![]() Tak już drugi dzień próbuję nadrobić i jakoś mi nie idzie Już mam chyba 20 stron w plecy ![]() A w ogóle to zmiana mleka to chyba była najlepsza decyzja - koopy już nie są zielone, mały wygląda na zadowolonego i ze smakiem zajada się tym hippem. A teraz wytrąbił 200 herbatki i śpi ![]() W niedzielę byliśmy na urodzinach u chrześnicy mojego P. i wszyscy zachwycali się naszym cudownie spokojnym dzieciaczkiem, który zasnął przy stole i żadne hałasy mu nie przeszkadzały, a płakał tylko przez moment jak się wystraszył jak zaczęli 100 lat śpiewać ![]() No i w piątek znowu młody będzie się mógł popisać, bo jedziemy na roczek do kuzyna naszego brzdąca W ogóle to mam dylemat jak powinnam się ubrać i chyba się po lumpkach przejdę w poszukiwaniu jakiejś sukienki lub tuniki
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie ok na pewno !!!!!! |
|
|
|
|
#4099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I gdzie je można dorwać??? Bo ja też bezmleczna, no i ostatnio trochę przeholowałam ze słodyczami i małą wysypało na policzku, także szukam bezpiecznego zamiennika
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4100 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziubek -
za szczepienieCytat:
Bez tego to nie ma życia! ![]() Cytat:
![]() Kochana moja, paczuszka doszła. Pięknie dziekuję!!! Dziś nadaję liścik do Ciebie, bo dopiero teraz mam adres ![]() Cytat:
A wina, Aniu, to my mamy ... 270 litrów Powodzenia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A chrzciny jak marzenie Ciekawa jestem pani księdza, bo w zyciu nie widziałam No i piękny zwyczaj z tą szatką macie I tak sobie myślę, że Ty masz teściową idealną - uczynna i ... mieszka parę tysięcy km od Was ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To i ja lecę obejrzeć, co to za hit
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-11-08 o 11:17 |
||||||||
|
|
|
#4101 | |||
|
Wtajemniczenie
|
najlepszego z okazji 4 miesięcyCytat:
Cytat:
.Cytat:
![]() Mój Tż kończy dzisiaj 30 lat! ![]() Ale impreza w niedzielę ![]() ![]()
|
|
|
#4102 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Witam. ja ✂✂✂✂✂✂✂e, mam doła jak stad do chin chciałam Wam napisac w klubie, ale az k***a wstyd. Mam sie za inteligetna kobiete a marnuje zycie z takim po***********m.
|
||
|
|
|
#4103 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
Na poczatek: Bartessa przykro mi z powodu wujka i kuzyna. Domyslam sie co czujesz. Ja kilka dni temu dziadziusia straciłam. Agni witaj spowrotem. Gratuluje udanych chrzcin i super teściowej. Mam tez pytanko. Jak Emilek zniósł lot? My za 2 tygodnie lecimy do PL i Troche sie obawiam. Musze sie tez pochwalić. Udało mi sie upolowac wczoraj na Ebay ten przyrząd gimnastyczny PLAYSKOOL za UWAGA 3,89Ł Jeśli chodzi o koopy to moja Wiki tylko na MM robi jedna lub dwie koopy dziennie. Iustyna najlepsze zyczenia dla Tz
|
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
E, to młodziaczek jeszcze
![]() Życz mu ode mnie wszystkiego naj naj naj! I wieeelu wygranych w zawodach dla kierowców! No i tej wymarzonej pracy, ale ... blisko od domu ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- I zapomniałam napisać jak nasza noc. No więc... zaspałam Budzik zadzwonił o 4.20 na karmienie, a ja go wyłąćzyłam i zasnęłam
|
#4105 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku ja sie nadziwić nie moge Jakim sposobem Ci sie taki spioch trafił. Całkowite przeciwieństwo mamy.
|
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja owszem, wieczorem lubię posiedzieć, ale rano jak mogę, to śpię bardzo długo Przynajmniej kiedyś tak było, kiedy nie trzeba było codziennie do pracy wstawać. No i teraz
|
|
#4107 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Już nic nie będę pisać o nadrabianiu ![]() Po weekendzie u rodziców jesteśmy obie zadowolone Dziadki oczywiście też Zosiakowi wsio ryba gdzie śpi, gdzie przebywa, więc spokojnie pojedziemy na 3 dni do siostry Tylko jeszcze podróż... Ale ona rajdówka raczej, w stojącym aucie nie wytrzyma, musi jeeeechać więc może damy radę ![]() Moje dziecię zdrowe, zadowolone, gadatliwe i w ogóle Wstawię zaraz kilka zdjęć do klubu ![]() Miłego dnia! |
|
|
|
#4108 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
polecam również takie http://www.lupolska.pl/6008.dhtml o ile oczywiście lubisz takie zbożowe tez ostatnio się troche zapomniałam i Hanię znowu wysypało ![]() wszystkiego naj dla Tżta ehhh tez bym chciała dopiero 30 ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moja dorosła kobieta już tak jeść nie chce i puszczę doope podnosić, aby ją nakarmić U mnie też nakładka spadała i zrobiłam w ten sposób, że najpierw Emi układam wygodnie mi i jej żeby było, a potem dopiero nakładkę którą trzymam do momentu aż ona ją weźmie do buzi i gra gitara. Daje jej na ramię pieluszkę, bo często jej z tyłu nakładki ulatuje. Cytat:
![]() jest mi źle kiedy jej nie zrobi w tych godzinach ![]() Cytat:
![]() Zrobiłam serię ćwiczeń ![]() nie bylo tego dużo, bo boję się o zakwasy. Czuje jakie moje ciało jest klockowate, muszę je porozciągać małymi kroczkami. A Ja już myślę o lasagnie, albo kapuśniaczku z Eclerka ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Agni a to na drugiej wyspie. Ja mieszkałam w dzielnicy Kopenhagi. W Kopenhadze pracowałam,zakochałam się w tym mieście i w ogóle w Danii. Ja chce do Danii |
|||
|
|
|
#4110 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Życzenia przekażę Cytat:
co do nocy się nie wypowiadam, bo mnie zazdrość zżera Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:11.

ehhhhhh te cholerne ciemieniuchy....
Wczoraj byliśmy jednak z małą u lekarza - wolałam, żeby ją osłuchała. Na szczęście w płucach czyściutko, niestety nos ma zawalony, bidulka oddychać nie może, no i ten kaszelek - pewnie przez ten spływający katar do gardła

z każdym dniem będzie lepiej i zaraz Majeczka wyzdrowieje. Najważniejsze, że na oskrzela nic nie zlazło. Niestety katar u maluszków jest koszmarny. Podłóż jej coś pod materacyk pod głową, żeby miała troszkę wyżej

za 4 miesiące