|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
ada- u mnie lepiej, ale czasami mnie rana boli:P
U nas nocka bardzo dobra. Spalysmy od 21 do 8 bez pobudki i do 9 Lena szarpala nam wlosy i krzyczala w lozku... tzn sie bawila:P Co do spania z nami to LEna spi znami od pobudki do rana, dzis np sie nie obudzila wiec z nami nie spala:P
#4592 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję za wypowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | ||||
Raczkowanie
|
hej. witam sie i ja z kawką.
Wiktorek ucina sobie pierwszą drzemkę wiec mam chwile czasu Cytat:
![]() gumkom nie ufam wiec raczej sie nie zdecyduje nie brac tabsów, na Mirene tez kasy szkoda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ada fajny ten przepis, musze spróbowac, schab mam zamrozony to moze jutro ![]() jak sie bierze Azalie to sie nie robi tej przerwy 7-dniowej jak przy normalnych tabsach anty, pewnie dlatego @ brak ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- na mnie niestety Azalia tez tak działa - mniejsze libido, ale tak zawsze tabsy na mnie działaly,
![]() |
#4594 |
Wtajemniczenie
|
maggol izunia ahaa.. bez przerwy.. tzn ze w takim razie wstrzymanie @ jest wtedy sztuczne..
![]() tak jakby.. tzn że ja jeszcze przez naturę stymulowana jestem.. po pierwszym moim dziecku nie miałam ponad rok @ moze i teraz tak zadziała ![]() moze nie powinnam się obawiać że w ciąze zajdę..( wiem mit) ale w sumie ja chcę jeszcze jedno to jakby było wcześniej niż planuje to i tak byłabym szczesliwa.. może jednak nie będę nic brała.. żeby sobie czasem nie zaszkodzić znowu w przyszłości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że będzie nam trudno ją oduczyć spania z nami ale kocham te chwile gdy tak mocno wtula się we mnie a rano jak się budzi to łapie mnie za ucho lub nos. Dobra lece ubierać siebie i małą bo jedziemy na rehabilitację. Zajrzę do was wieczorkiem. Miłego dnia kobietki ![]()
![]() |
#4596 |
Wtajemniczenie
|
ooo... moje szczęście też ucina sobie pierwszą drzemkę...
![]() sam usną ![]() grzeczniusi dzisiaj ... bawił się i ciiiiszaaaa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ok lece na jakis spacer, piekna pogoda jeszcze, trzeba wykorzystac ![]()
![]() |
#4598 | ||||
Zakorzenienie
|
Witamy się z rana
![]() Z najnowszych wieści - dzwoniłam do przychodni zapisać Wi i ...przez półtorej godziny nie mogłam się zapisać bo było "zajęte"lub nikt nie odbierał - dzwoniłam ok 100 razy ![]() ![]() Cytat:
Czyżbyś planowała trójeczkę ? ![]() Byłam dzisiaj w dziekanacie i w przychodni zapisać się do kardiologa. Śmiech na sali termin wizyty mam na 28 sierpnia, co za kraj ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chęci od 2 miesiąca duże ale i tak mniejsze niż przed ciążą ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wracając z przychodni kupiłam buraka. Podawałyście już może to warzywo ? myślałam o barszczu a strasznie się boję anemii |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Wtajemniczenie
|
izunia dokładnie tak samo jest u mnie ze spaniem teraz
![]() wtula się i nie mam serca odłozyć go do łózeczka ![]() ![]() ale powiem szczerze że byłam konsekwentna i pierwsze trzy miesiące odkładałam za każdym razem jak nakarmiłam .. potem coraz dłużej zostawał w łózku a teraz to potrafimy całą noc przespać razem.. ![]() czasami zdarza mi się przebudzić ze zmęczenia spania jak myszka pod miotłą i ni stąd ni zowąd biorę małego i lece z nim do łóżeczka.. i się roozwaaalaaam na moim łożu ..chwila szczęscia i mały woła he he "bierz mnie z powrotem mamoo" |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | ||
Zakorzenienie
|
hejo
![]() Cytat:
![]() ja nie karmię piersią i biorę tabletki, ubranko parzy mojego pana ![]() Cytat:
![]() ![]() hej Anessa!!! ![]() Żurawinka ja buraka daję ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4601 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z lumpka i szczepienie zaliczyłyśmy
![]() A oto lumpkowe łowy ![]() -sukienka na przebieranego Sylwestra ![]() -świetny płaszczyk z Nexta(na teraz,ale nie mogłam się oprzeć ![]() http://imageshack.us/photo/my-images...ebraniewu.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/683/kurteczki.jpg/ Jak ja kocham naszego lumpka ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | ||||||||||||
Wtajemniczenie
|
hej
chyba mi jakies posty wcięło bylismy rano u lekarza po skierowanie na bioderka, ale okazało sie, ze nie trzeba nocka w miarę, ale ja pół nocy nie spałam, bo od stycznia musimy oddać Olka do żlobka i trzeba do prywatnego, o państwowym mozemy zapomniec, dzis dzwoniłam, to np na 65 miejsc jest 400 dzieci, wiadomo, ze polowa sie wykruszy, ale to i tak bardzo dlugo echhh Warszawa Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() PROPONUJĘ ZALOŻYĆ SONDĘ!!! bo wszystkie tytuły są fajowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
daleko nie zaszlismy wczoraj, bo spotkalismy na klatce męża i musielismy jechać do teściów i kolezankę do mechanika zawieść ![]() ale słodko śpi ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja nie mam pojecia co to ![]() Cytat:
![]() |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja gotowalam buraka osobno i tak jak eirene Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |||||
Rozeznanie
|
ależ proszę
![]() Cytat:
![]() Oby wszystko szybko wróciło do normy. ![]() Cytat:
![]() Ja właśnie z tego powodu nie biorę nic, bo długo czekałam na Lenkę, wiek mam konkretny no i chcę jeszcze.... a test wyszedł negatywny................ Cytat:
![]() a tak blisko mnie byłaś ![]() Cytat:
![]() Ja nie czuję dwójki, bo syn duży i bardzo samoobsługowy już jest. a i owszem chciałabym trójeczkę ![]() Moja Lenka lubi bardzo buraczka - gotuję jej z warzywami tylko dłużej i potem miksuję. Cytat:
![]() Moja gwiazda śpi, a myślałam, że pospacerujemy jak wrócę z pracy. Dziś już trochę mniejszy z niej maruda. Może w końcu jej się uspokoi... Chyba pójdę ją obudzić, bo i obiad przesypia..........
![]() |
#4606 |
Wtajemniczenie
|
o szymelka.. cóż..
![]() pewnie tak trochę jeszcze na chybił trafił czekasz na pozytywny ![]() czy konkretnie wzięłaś się do roboty? ![]() Ja stwierdziłam że nie będziemy uwazać i jak będzie to super.. choć podejrzewam że jeszcze przy takim intensywnym karmieniu jednak nie zachcę mój organizm ciąży.. ![]() no ale jeszcze pogadać muszę z tż.. tak jakby ma coś w tej kwestii do powiedzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kupiłam dziś tą siateczkę z canpola. Mała na początku nie wiedziała o co kaman ale jak załapała to ciumkała jak szalona.
![]() |
#4608 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() prunelle a co tam u Ciebie kochana.. nadal planujecie dzidziulka? ![]() ego wspólczuję ze żłobkiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() tzn mama nie będzie żałowac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Buraka ugotowałam ale jakoś wyblakł ![]() Byliśmy u lekarza, na drzwiach wielkie ogłoszenie że wg jakiegoś rozporządzenia pani Kopacz należy pokazywać dowód ubezpieczenia jeśli chce się receptę ![]() W drodze powrotnej chciałam kupić mleko i okazało się że nie mam portfela ![]() No ale na szczęscie już po wszystkim. Moje dziecię wczoraj włączyło tv ( pilot nam sie rozkodował) a dzisiaj przełączała kanały ![]() I chyba ma lęk separacyjny bo ciągle łazi za mną, nawet do wc, tzn czeka pod ![]() Szymelka nie wiem czemu mi nie zacytowało od Ciebie wiadomości. Chyba trzeba mieć energię dla trójki niezłą, podziwiam. A z burakiem muszę jeszcze popróbować. Edytowane przez żurawinka Czas edycji: 2011-11-09 o 16:14 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 |
Raczkowanie
|
hej
u nas kiepsko ![]() Łucja już co prawda nie ma gorączki, ale nadal utrzymuje się stan podgorączkowy poprzednią noc prawie nie spała i przez cały dzień na zmianę przysypiała na nas albo płakała chyba odkąd się urodziła to nie przepłakała tyle co przez tą noc i dzień ![]() wczoraj wieczorem przez chwilkę bawiła się na macie ale bidulka nie miała nawet siły raczkować koło północy daliśmy jej paracetamol i ta noc była lepsza, budziła się ale już nie płakała tak mocno i nawet zaczęła jeść już się cieszyłam, że jest lepiej bo dziś nawet się trochę bawiła i była już w stanie pozwiedzać domowe kąty, potem zasnęła a po obudzeniu znów płacz i szloch i jeszcze na dodatek zaczęła wymiotować ale to tak okropniście, że zwróciła mam wrażenie wszystko co dziś zjadła, oczywiście zaczęła się krztusić przy tym, ehhh szkoda słów na twarzy tak blada się natychmiast zrobiła, że nawet usta jej zniknęły taki prezent dostaliśmy na 8 miesięcy ![]() zaczęłam się zastanawiać skąd matki chorych dzieci biorą energię i siłę bo mnie już opuściło i jedno i drugie, płakałam dziś razem z małą a po wymiotach i krztuszeniu ręce mi drżały jakby przechodziła delirium a to "tylko" ząbkowanie ![]() teraz śpi...
![]() |
#4611 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze nie teraz, choć trochę się bałam, to jednak trochę też żal......... Mój małżonek baaaaaaaardzo chce jeszcze!! Cytat:
![]() Moja gwiazda też cwana łapie pilota i od razu na telewizor patrzy, przyciska namiętnie przyciski i radochę ma jak przełączy ![]() A energii to mam sporo, i dzieciaczki uwielbiam, bo i zawodowo mam z nimi do czynienia i jakoś mi jeszcze mało ![]()
![]() |
#4612 |
Wtajemniczenie
|
kwartalinko wymioty dośc obfite
![]() ![]() czy wymioty mogą być przy ząbkowaniu..?? może i tak ale nie za często i nie obficie ![]() biedna malutka no i jej mamusia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Rozeznanie
|
kwartalinka - trzymajcie się dzielnie. Zdrówka życzę i oby więcej takich akcji nie było. Łączę się w bólu ząbkowania, choć u nas bez wymiotów.
![]() Może przejdź się do lekarza, bo to trochę niepokojące... Powodzenia!! No i gratulacje z okazji 8 miesięcy ![]()
Szymek ![]() Lenka ![]() Edytowane przez szymelka Czas edycji: 2011-11-09 o 16:43 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wszystkiego co najcenniejsze i najlepsze dla Twojego promyczka kwartalinko niech nam maleńka Łucja do zdrowia szybko wraca i codzień mamusi swojej słodko się uśmiecha.. ![]() 100 lat Łucjo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4616 |
Zadomowienie
|
witam się dzisiejszego popołudnia
![]() my od rana na dworze a potem u rodziców zostawiłam Małą,bo musiałam załatwić alergologa. Niestety tak jak pisały dziewczyny wszędzie trzeba czeka ![]() ![]() jutro mamy neurologa i kontrolę czy rehab. przynosi rezultaty będę prosić się o jeszcze troszkę ćwiczeń bo Mała je uwielbia a i lepiej si,ę po nich rozwija ![]() 100 lat dla Łucji ![]() ![]() izunia233 Kala spała z nami od urodzenia ![]() ![]() maggol111 moja córcia też nigdy nie zasnęła bez usypiania ![]() żurawinka ja dzis pierwszy raz dałam jej buraczka...proporcje na oko ale według tego przepisu Zupa jarzynowa z buraczkiem Składniki: - 1 marchwi (30g), - 1 ziemniaka (20g), - 1 pietruszki (20g), - 1 buraka (20g), - łyżeczka świeżego masła , - 2 płaskie łyżeczki kleiku ryżowego, - 120 ml wody uzupełnianej podczas gotowania. Sposób przygotowania: Warzywa myjemy, obieramy, płuczemy i kroimy. Następnie wkładamy do wrzącej wody do ugotowania ok. 20 min. Po ugotowaniu warzywa przecieramy przez sitko , dodajemy kleik, mieszamy i doprowadzamy do gotowania. Następnie dodajemy masło i studzimy. Eirene1987 ja wybieram się po tabsy w przyszłym tyg. Niestety nie pojade do mojego gina do Bytomia bo mi się nie chce i za daleko...pójde do przychodni w naszym mieście i zobaczymy co pani dr powie. A jakie bierzesz. Ja kilka lat przed planowaną ciążą brałam Cilesty i bardzo dobrze się po nich czułam...poprosze o te same zobaczymy co mi da coralady super łowy, płaszczyk ![]() ![]() kochana byłas u neurologa ![]() ![]()
![]() |
#4617 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() raz zasnęła sama przy mikserze patrząc się na mnie jak robię biszkopta ![]() nie chciała chyba patrzeć co z tego wyjdzie ![]() Cytat:
![]() jak nocka okropna i budzenie co rusz tzn gdzieś co godzinę albo i pół to Malwinka spi z nami no bo ja padam non stop do niej wstając. jak nocka w miarę tzn 2-4 pobudki to o ile nie zasnę przy karmieniu ![]() to mała ląduje w łózeczku. zazwyczaj od 5 już spi z nami i jak była młodsza to ciumkała sobie kiedy chciała i dało radę leżec do 9. teraz już tak nie ma. dziś o 3 wylądowała w łóżeczku i wstała w nim o 7 wyspana no i ja też muszę już wstawać- koniec leniuchowania ![]() Cytat:
![]() ![]() \ale jutro tż ma wolne. musze sie wyrwać z domu bo oszaleję.biorę auto i dziecię pod pachę i jadę do galerii, lumpka czy nie wiem gdzie. po prostu gdzieś ![]() jestem za! ![]() Cytat:
ogromny buziak dla Łucjii ![]() ![]() u mojej juz maruder ;/ oby do 19 ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 |
Zadomowienie
|
n.ik.a a jakie były początki jak odkładałaś Kalę do łóżeczka?często się budziła? No ja już sobie mówię, od tygodnia, że przestawiam łóżeczko bliżej naszego łóżka i małą będę odkładała ale jakoś jest mi jej żal (wiem, głupia jestem), że będzie tam sama spała. No i sama nie wiem co mam robić. Najbardziej to się boję, że będzie się budziła co chwilę i ani ja ani ona nie pośpimy.
#4619 |
Wtajemniczenie
|
Sto lat dla Łucji i duuuuzo zdrówka!!!
nika jutro ide do neurologa,ale dzis byłam u pediatry i stwierdził,ze nie ma sie czym martwić ![]() izunia ja tez zakochałam się w tym płaszczyku i wzięłam,choc Lilka mało w nim pochodzi o ile w ogóle,bo od jutra ma byc zimno ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Ach i zapomniałam sie pochwalić - Lilka wypiła dziś pierwszy raz z butelki mleko mm i jak zasneła o 17-ej to nie da się jej dobudzić na kąpiel ![]() ![]() ada masz już zdjęcia z chrztu?
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() moja gwiazda nie chce pić mleka z butli nadal... a dziś namiętnie ćwiczy czworaki, no i usiadła właśnie z czworaków sama ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.