Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-13, 17:27   #2551
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Ale ten czas jest okrutny. Leci tak szybko i już mamy 34tc Jutro mam USG. Idziemy zobaczyć co z tą cystą. Trzymajcie kciuki dziewczęta. Boję sie trochę

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Neska bardzo ładny wózeczek kolorek będzie czerwony?
trzymam kciuki baaaardzo mocno! będzie dobrze, nie bój się

ja dziś zaczęłam 26tydzień... Jeszcze tydzień i IIItrymestr zacznę

twardnieje mi dziś brzuch co chwilkę
leżę cały dzień, nie wiem od czego to...
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 17:30   #2552
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Ale ten czas jest okrutny. Leci tak szybko i już mamy 34tc Jutro mam USG. Idziemy zobaczyć co z tą cystą. Trzymajcie kciuki dziewczęta. Boję sie trochę

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

tak
własnie rzucalismy z TZ moneta bo się nam tak samo podobał czerwny i niebieski i padło na czerwony

na pewno będzie dobrze
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 17:49   #2553
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
niestety, Smyk jest masakrycznie drogi i w przypadku małych rozm 56-62 nawet nie patrze na ich oferte, za to od mojej Mamuski dostałam spora ilosc ubranek stamtad w rozm 68 a szczegolnie 72 sa piekne!!!
ja kosmetyki w rossmanie i w hipermarketach kupie
jakie wozki wam wpadly w oko
Oglądaliśmy Coletto Giovanni i Coletto Austin, i był jeden Baby Active czy Active Baby (ale chyba jakiś ostatni egzemplarz, bo wygladał niefajnie )
Ten Giovanni był całkiem, całkiem, nawet cena nie odstraszająca
Ale chyba się jednak zdecujemy na ten, który ogladaliśmy jako pierwszy, już dawno:
http://tomas-wozki.pl/category.php?id_category=6

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:

Nawojka, kciuki

Neska,
bardzo fajny wózeczek
Nie widziałam go jeszcze na żywo, ale może gdzieś upoluję bo jest podobny do tego, który nam się podoba

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 17:59   #2554
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
kciuki zaciśnięte

miałam jutro isć zaliczyć jeden egzamin ale nie mam siły, więc zaraz kładę się z mężusiem do wyrka i włączymy sobie jakies filmidło.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 19:01   #2555
Angelika_26
Raczkowanie

Witam mamusie i brzusie!
Nie pisałam nic do Was cały weekend bo mój synuś kończył wczoraj 5lat . Impreza trwała 2 dni , za dużo gości , a za małe mieszkanie. Ale to nic. Chociaż wesoły weekend był Jutro czeka mnie wizyta u gin. No i teraz biore się za czytanie , żeby Was dogonić.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 19:06   #2556
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc lasencje

bylismy dzis w mieście i upatrzylismy wózek kupujemy w polowie grudnia bo wtedy tesciowie mają dać kasę

więc będzie taki: (njawet kawałkiem się załapałam na fotce ))
alle na stelażu takim jak na drugiej fotce (na tym co fotelik)
bardzo fajny, gratuluję decyzji

Cytat:
kciuki zaciśnięte i czekamy na dobre wieści
Cytat:
tak
własnie rzucalismy z TZ moneta bo się nam tak samo podobał czerwny i niebieski i padło na czerwony

na pewno będzie dobrze
hi hi ciekawie wybraliście

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Oglądaliśmy Coletto Giovanni i Coletto Austin, i był jeden Baby Active czy Active Baby (ale chyba jakiś ostatni egzemplarz, bo wygladał niefajnie )
Ale chyba się jednak zdecujemy na ten, który ogladaliśmy jako pierwszy, już dawno:

-
kurczę coś mi się ten link nie chce otwierać, strasznie muli mi przy próbie wejścia
Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Witam mamusie i brzusie!
Nie pisałam nic do Was cały weekend bo mój synuś kończył wczoraj 5lat . Impreza trwała 2 dni , za dużo gości , a za małe mieszkanie. Ale to nic. Chociaż wesoły weekend był Jutro czeka mnie wizyta u gin. No i teraz biore się za czytanie , żeby Was dogonić.
ostatnio sporo tutaj urodzinowych imprezek waszych pierwszych dzieciaczków i pierwsze i drugie w podobnych terminach macie dziewczyny

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 19:17   #2557
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamusie
Weekend mnie nie było ale na szczęście tylko 4 str. mam do nadrobienia

Dzisiaj cały dzień byłam w pracy a wczoraj wzięliśmy się z tżtem a pokój szkraba. Komoda skręcona, łóżeczko, przewijak, zasłony już też powiesiliśmy i lampy Już mi się bardzo podoba pokoik ale końcowy efekt będzie dopiero w grudniu, bo pościeli jeszzce nie ubierałam i ramki na ścianę chcę powiesić
Jeszcze poprałam nowe nabytki i jutro mogę poprasować wszystko bo jest już w końcu komoda

Uskatylko coś doczytałam że miałaś silne bóle, jajnika chyba(nie wiem czy dobrze pamiętam bo z tel. wczoraj rano czytałam).Kurcze, mam nadzieję że przeszło i wczoraj już trochę pospałaś....

No nic lecę poczytać............
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 19:27   #2558
uska000
Zadomowienie

Kasik sama nie wiem czy jajnik czy miednica czy rwa czy co.. ale dzis caly dzien lazilam i nie bolalo...

bylam najpierw u mamy wrocilismy do domu poszlismy na mecz z meczu znowu do wroclawia do kina bo bilety po 11 zl... ale okazalo sie ze na 16 juz nie ma wiec kupilismy na 18 w drugim rzedzie po 15 minutach stwierdzilismy ze nie idziemy w ogole bo w arkadach nie ma co robic nawet cos zjesc oddalismy bilety i do magnoli;p a tam w ogole biletow na list do m;/

wiec zaliczylismy kfc i do domu;p extra dzien:P

Agamili super wozio

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 19:36   #2559
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
czesc lasencje

bylismy dzis w mieście i upatrzylismy wózek kupujemy w polowie grudnia bo wtedy tesciowie mają dać kasę

fajny !! My też będziemy mieć czerwony wózeczek

o my mamy TAKI WÓZEK tylko na srebrnym stelarzu nie na czarnym ; odbieramy go za 1,5 miesiąca

aaaaaaaaaaaaaaa właśnie się skapłam, że zaczęłam III trymestr !!!
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2011-11-13 o 19:39
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 19:50   #2560
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Zupełnie przypomina mi wózek który my wybraliśmy:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=2094&osCsid=
No to mi wyglada na polski odpowiednik . Zastanawiam sie czy go nie zamowic jednak w Pl , bedzie taniej.
Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
Tak tylko przegladam czasem te wasze forum a tu AgaMilli takie cudo upatrzyla tylko martwia mnie te kola wygladaja na bardzo plastikowe a nie moge sie doczytac w opisie, mowisz ze taki jest w mothercare? Musze sie przejechac do jakiegos wiekszego bo u nas to posucha:/
On ma z przodu male, skretne kolka ale z tylu ma pompowane. Bardzo wygodnie sie go prowadzi. Byl w Mothercare i w Toys r Us.
Cytat:

Trzymam kciuki
Cytat:
czesc lasencje

Ladny wozeczek
Cytat:

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Nawojka, kciuki

Neska,
bardzo fajny wózeczek
Nie widziałam go jeszcze na żywo, ale może gdzieś upoluję bo jest podobny do tego, który nam się podoba
Mi sie link nie otworzyl
Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Witam mamusie i brzusie!
Spoznione 100 lat dla synka

A my skrecamy komode dla Marcelka

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
fajny !! My też będziemy mieć czerwony wózeczek

o my mamy TAKI WÓZEK tylko na srebrnym stelarzu nie na czarnym ; odbieramy go za 1,5 miesiąca

aaaaaaaaaaaaaaa właśnie się skapłam, że zaczęłam III trymestr !!!
Super wozeczek

Gratki III trymestru.
Ja juz za tydzien zaczynam 8. miesiac
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 20:11   #2561
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

kurczę coś mi się ten link nie chce otwierać, strasznie muli mi przy próbie wejścia
Zuzia, faktycznie, nie wiem co się stało ..
Tu jest strona producenta, model Bomble Bee
http://tomas-wozki.pl/

Mam nadzieję, że zadziała

Stary 2011-11-13, 20:17   #2562
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Kasik, super zakupy
Ja do IKEI mam daleko niestety, ale muszę zapytać koleżanki czy nie będzie jechać (uzrądzają jeszcze mieszkanie), żeby mi kupiła tą lampkę
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
piekne zakupy )))))
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość

śliczne te zakupy, az mi się zachciało Ikei tez musze wyciągnąć TZ ale to w grudniu jakoś
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
kasikzaki super zakupy
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Super zakupy
.
Cytat:
Kasik ale się obkupiłaś
Dziękuje slicznie

Aga, Zuzia i Ultra dla Was również za Ikeowe zakupy
Aga, wanienkę mamy taką samą Wózek bardzo ładny
Zuzia te okrycie ma taki śliczny kolor, mam nadzieję że się nie spierze po czasie
Neska, normalnie masakra z tymi ludżmi, że też takie wredoty muszą się rodzić.....wrrrrr........ ...
a wózio bardzo ładny

Małgosia
podobnych rzeczy nam brakuje(no łóżeczko mam)

Czubasek
ja ogólnie też jestem tam trochę opuchnieta, kolor też jak by ciemniejszyi skóra wygląda jak by "wymoczona" była

Nawojka
kciukasy za wizytę.

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość

dziewczyny kiedy pakujecie torbę do szpitala?bo mnie tak jakoś naszło żeby spakowac,chociaż wiem ,że jeszcze tyle czasu zostało,fenoterol odstawiam w 36 tyg to będzie jakoś 13-14 grudnia no i zależy od organizmu czy urodzę po 5 dniach czy normalnie w 40 tygodniu.
Wszystko już mam co potrzebne do szpitala więc myślę ,że problemu by domownicy nie mieli w razie czego hehehe
Ja dla dzidziola praktycznie wszystko mam oprócz kosmetyków i wózka ale dla siebie samej to mi trochę brakuje. Torbę myśle ze będę pakować tak 3 tyg przed terminemCzyli za 4 tygodnie

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
.. ale dzis caly dzien lazilam i nie bolalo...
To dobrze i oby tak zostało

Aaaaaa.....a my dzisiaj skończyliśmy 33 tygodnie, jeszce tylko 7 pozostało
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 20:17   #2563
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Mi sie link nie otworzyl
Coś się spierniczyło , nie wiem czemu
Podałam już linka do strony, mam nadzieję, że zadziała.

Stary 2011-11-13, 20:21   #2564
ultraradiola
Wtajemniczenie

WITAM

ale spokojny weekend na forum dawno tak nie było

a ja dzisiaj poleniuchowałam miałam iść na zajęcia ale jakoś brak chęci było i sobie odpuściłam następny zjazd za dwa tygodnie uuuffff .....

a my chyba zdecydujemy się na TAKO JUMPER z TZ któraś też planuje ??

jutro zaczynamy z Tuptusiem 30 tydzień

czubasku też mam ten sam problem z opuchnięciem dopóki nic mnie nie ociera i nie mam za obcisło to jest ok a wszystko zaczęło się od luteiny która mi gin zapisał oby na wizycie 21.11 nie kazał mi już jej stosować

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Edytowane przez ultraradiola
Czas edycji: 2011-11-13 o 20:24
ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 20:50   #2565
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki baaaardzo mocno! będzie dobrze, nie bój się

ja dziś zaczęłam 26tydzień... Jeszcze tydzień i IIItrymestr zacznę

twardnieje mi dziś brzuch co chwilkę
leżę cały dzień, nie wiem od czego to...
Lucydzięki, mam nadzieję, że bedzie dobrze.
Gratuluję 26tc.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
tak

na pewno będzie dobrze

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Nawojka, kciuki

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
kciuki zaciśnięte

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
kciuki zaciśnięte i czekamy na dobre wieści

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Nawojka kciukasy za wizytę.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 20:58   #2566
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
czesc lasencje

Bardzo fajny

A ja czasem oglądam używane łóżeczka na allegro, bo nie zależy mi na nowym, poniewaz mamy turystyczne po synku ale tylko poziom najniższy, więc łóżeczko drewniane potrzebuję tak na 10 m-cy. Ale nic nie kupowałam bo: Teście powiedzieli że oni Nam mogą kupić łóżeczko.

Dziś z rozmowy tak jakoś wyszło, (a TŻ wspomniał o Tym że jestem mistrzynią licytacji i okazji na allegro)że padł z ust teściowej tekst "No to pewnie uda Ci się kupić jakieś łóżeczko do 100 zł"

No cóż, śmiać mi się chciało jak nie wiem co, bo chyba zapomniała co mówiła jeszcze 2m-ce temu. A szkoda bo bardzo fajna aukcja mi przepadła kilka dni temu i łóżeczko zostało sprzedane za 52 zł i to w moim mieście. A nie licytowałam specjalnie bo wiedziałam, że kilka razy oferowali się z kupnem łóżeczka i nie chciałam robić zamieszania, tylko pozwolić im kupić dla wnuka....

Dzięki Bogu mam już w sobie na tyle luzu i na tyle doświadczenia życiowego w takich sprawach, że nawet mnie to nie zdenerwowało tylko rozbawiło.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 21:06   #2567
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
WITAM

a ja dzisiaj poleniuchowałam miałam iść na zajęcia ale jakoś brak chęci było i sobie odpuściłam następny zjazd za dwa tygodnie uuuffff .....

jutro zaczynamy z Tuptusiem 30 tydzień

czubasku też mam ten sam problem z opuchnięciem dopóki nic mnie nie ociera i nie mam za obcisło to jest ok a wszystko zaczęło się od luteiny która mi gin zapisał oby na wizycie 21.11 nie kazał mi już jej stosować
my się zastanawialismy nad tako ale pan w sklepie nam pokazał, ze złozony zajmuje więcej miesjca od tego, ktory my wybralismy a to dla nas tez wazne... no i ten ktory my wybralismy jest tanszy
Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Bardzo fajny

A ja czasem oglądam używane łóżeczka na allegro, bo nie zależy mi na nowym, poniewaz mamy turystyczne po synku ale tylko poziom najniższy, więc łóżeczko drewniane potrzebuję tak na 10 m-cy. Ale nic nie kupowałam bo: Teście powiedzieli że oni Nam mogą kupić łóżeczko.

Dziś z rozmowy tak jakoś wyszło, (a TŻ wspomniał o Tym że jestem mistrzynią licytacji i okazji na allegro)że padł z ust teściowej tekst "No to pewnie uda Ci się kupić jakieś łóżeczko do 100 zł"

No cóż, śmiać mi się chciało jak nie wiem co, bo chyba zapomniała co mówiła jeszcze 2m-ce temu. A szkoda bo bardzo fajna aukcja mi przepadła kilka dni temu i łóżeczko zostało sprzedane za 52 zł i to w moim mieście. A nie licytowałam specjalnie bo wiedziałam, że kilka razy oferowali się z kupnem łóżeczka i nie chciałam robić zamieszania, tylko pozwolić im kupić dla wnuka....

Dzięki Bogu mam już w sobie na tyle luzu i na tyle doświadczenia życiowego w takich sprawach, że nawet mnie to nie zdenerwowało tylko rozbawiło.
uu to kiepsko z tą tesciową...tez się zastanawiałam, czy moi się nie wycofaja z kupna wózka ale wczoraj powiedzieli ze kasę dostaniemy w połowie grudnia... wiec sie chyba nie rozmysla

a teraz bede ryczec..uwaga...
na udzie mis ię rozstępy zrobiły.... bo ja głupi osioł, matoł jeden, tłumok ;D babydremamem na rozstepy tylko brzuch, posladki i biust smarowałam A reszte zwyklaym balsamem bo mi nie przyszło do głowy ze mi sie na udzie zrobia... tak na samej górze na jednym mam z pięc takich centymetrowych kreseczek buuuuuuuuu
Stary 2011-11-13, 21:18   #2568
Wtajemniczenie

Cytat:
uu to kiepsko z tą tesciową...tez się zastanawiałam, czy moi się nie wycofaja z kupna wózka ale wczoraj powiedzieli ze kasę dostaniemy w połowie grudnia... wiec sie chyba nie rozmysla

na udzie mis ię rozstępy zrobiły.... bo ja głupi osioł, matoł jeden, tłumok ;D babydremamem na rozstepy tylko brzuch, posladki i biust smarowałam A reszte zwyklaym balsamem bo mi nie przyszło do głowy ze mi sie na udzie zrobia... tak na samej górze na jednym mam z pięc takich centymetrowych kreseczek buuuuuuuuu
No kiepsko, ale cóż poradzić. Wiesz jak to jest, jak nie zarobisz sam to Ci nikt nie da...

Jeśli chodzi o rozstępy, to mi w pierwszej ciąży najgorsze zrobiły się... UWAGA - za kolanami.... na zgięciu nóg. Trochę na przodzie ud, na samej górze...

No i piersi... ale tu miałam rozstępy tak wielkie, że rany rozstępowe mi się "ślimaczyły", i normalnie krwawiły. Ale piersi w ciągu tygodnia podskoczyły mi ponad 2 rozmiary. I to było w pierwszych tygodniach ciąży, więc do karmienia już były zagojone.

I smarowanie ma tu znikome znaczenie, jak masz predyspozycje to i tak będziesz mieć, choćbyś używała kremów za 1000 zł. Jak nie to nie będziesz mieć.

Teraz nie mam nowych rozstępów, ale za to naczynka mi na nogach strasznie popękały i mam pajączki wielkie, widoczne i zapewne nigdynieznikające... Wyglądają jak siniaki, wielkie placki z siniaków...

I smarowanie ma tu znikome znaczenie, jak masz predyspozycje to i tak będziesz mieć, choćbyś używała kremów za 1000 zł. Jak nie to nie będziesz mieć.
Stary 2011-11-13, 21:24   #2569
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
No kiepsko, ale cóż poradzić. Wiesz jak to jest, jak nie zarobisz sam to Ci nikt nie da...

Jeśli chodzi o rozstępy, to mi w pierwszej ciąży najgorsze zrobiły się... UWAGA - za kolanami.... na zgięciu nóg. Trochę na przodzie ud, na samej górze...

No i piersi... ale tu miałam rozstępy tak wielkie, że rany rozstępowe mi się "ślimaczyły", i normalnie krwawiły. Ale piersi w ciągu tygodnia podskoczyły mi ponad 2 rozmiary. I to było w pierwszych tygodniach ciąży, więc do karmienia już były zagojone.

Teraz nie mam nowych rozstępów, ale za to naczynka mi na nogach strasznie popękały i mam pajączki wielkie, widoczne i zapewne nigdynieznikające... Wyglądają jak siniaki, wielkie placki z siniaków...

buu i tak wpadłam w depresje TZ mnie pociesza ze to na pewno nie rozstepy tylko naczynko powiekszone jasne....

a w ogole miło mi, ze wózio się podoba a wiecie co jest śmieszne? ze w sklepie ich ze 30 stało w róznych kolorach i modelach a na all jest tylko jeden nowy reszta uzywki....ale ma dobre dosc opinie...

własnie moj kochany mąż czyta gazete i do mnie:
"jest ogloszenie do dino-parku na mikołaja do wioski sw mikołaja...jakbys chciała bo brzuszek masz akurat" ...prosiak jeden

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 21:31   #2570
Wtajemniczenie

Cytat:
własnie moj kochany mąż czyta gazete i do mnie:
"jest ogloszenie do dino-parku na mikołaja do wioski sw mikołaja...jakbys chciała bo brzuszek masz akurat" ...prosiak jeden
Stary 2011-11-13, 21:48   #2571
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Pod kolanami i na udach też mam rozstępy - już białe, po okresie dojrzewania Pamiętam, że w szkole mnie pytali czy mnie ktoś pobił jak widzieli te nogi

Stary 2011-11-13, 23:12   #2572
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczynki, w razie gdyby link nie działał, wrzucam fotkę tego wózka, który nam się podoba:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg grupa_kolor_bee_35_koło_irys.jpg (50,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 375378.jpg (25,4 KB, 26 załadowań)

Stary 2011-11-14, 00:47   #2573
pearpearl
Wtajemniczenie

Hej, hej, Dziewczynki

Alez mnie tu dawno nie bylo. Nawet nie bede probowala nadrobic, bo to chyba niemozliwe w mojej obecnej sytuacji.

Pochorowalam sie po tych wszystkich zawirowaniach z tesciami i mieszkaniem. Do tego stopnia, ze tz caly czas byl na linii z moim "starym" prowadzacym i wpakowal mnie na kilka minut do wanny z zimna woda, zeby zbic temperature. Gdyby nie pomoglo, mialam jechac do szpitala, ale na szczescie udalo sie tego uniknac.
Oczywiscie komentarz tesciowej: "ona sama jest sobie winna"
i to nic, ze jej panicz - synalek chorowal i pewnie mnie zarazil, a kiedy moj tz jej o tym wspomnial, to stwierdzila, ze on na pewno nie ma wirusa i nie zaraza, ale ja to co innego, ze to na pewno wirus i teraz ja zaraze innych Wytrzymalam dwa dni po tej goraczce, spakowalam sie i wyjechalam. Nie pytajcie, ile nerwow mnie kosztowala cala ta sytuacja z mieszkaniem, bo nawet nie jestem w stanie tego okreslic.

Jestem teraz we Wro, ale chyba bede musiala przyjechac tu jeszcze raz, bo na razie nic nie zalatwie. Przez to, ze wyjechalam niedoleczona, co chwila laduje w lozku i choroby ciag dalszy. A ze spie u znajomych, to tez nie czuje sie tak do konca jak u siebie i nie wypoczywam tyle, ile powinnam i kolko sie zamyka.
Sporbuje jutro dorwac promotora, ustalic cos z terminem, zalatwic w dziekanacie upowaznienie, zeby kumepl mogl oddac za mnie prace i wracam do Warszawy urzadzac mieszkanie,ktorego juz nie lubie, pojsc na wizyte do gina,a pozniej przyjade do Wro na obrone.

---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ----------

Nie zawsze tez mam dostep do netu, wiec mam ograniczony dostep do wizazu :/

Chcialam usciskac Was wszystkie i kazda z osobna, pogratulowac nowych tygodni, miesiecy, trymestrow, udanych wizyt,a za nadchodzace trzymam kciuki.

Tak tylko jednym okiem zauwazylam, ze niektore z Was nabyly wozeczki Fajnie! Zazdroszcze,bo ja dalej nie mam prawie nic. No, nie liczac ubranek od tesciowki, ktore najchetniej bym wyrzucila przez okno
Chyba bede zakladac je bez pieluszki

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 07:20   #2574
Mijus
Rozeznanie

Cześć Mamusie
Chyba co raz bardziej zmęczone lub zalatane przygotowaniami na dzieciaczki nasze bo spokój na forum jak rzadko
Wczoraj wróciłam z weekendu u rodziców, ale powiem Wam, że ostatnio po tych przeprowadzkach, jeżdżeniach w tą i z powrotem to bardziej mnie zmęczył ten wypad niż wypoczełam. Mam potrzebę posiedzenia w domu na tyłku przez najbliższy czas
Wogóle jak wróciłam rozbolał mnie brzuch i się trochę wystraszyłam bo nie miałam takich bóli jeszcze, ale wziełam no-spę i aspargin i poszłam spać no i dziś jest ok
Przywiozłam od rodziców moje wory z dzidziulową odzieżą więc dziś zaczynam pranie
Po za tym mam moje 2 futra już ze sobą więc jestem szczęśliwa

Miłego dnia kochane

Pearl - nie zazdroszczę Ci tego co Cię spotkało Dbaj o siebie i wylecz się do końca bo to niebezpieczne, wiesz o tym!
Stary 2011-11-14, 07:22   #2575
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Hej, hej, Dziewczynki

Alez mnie tu dawno nie bylo. Nawet nie bede probowala nadrobic, bo to chyba niemozliwe w mojej obecnej sytuacji.

Pochorowalam sie po tych wszystkich zawirowaniach z tesciami i mieszkaniem. Do tego stopnia, ze tz caly czas byl na linii z moim "starym" prowadzacym i wpakowal mnie na kilka minut do wanny z zimna woda, zeby zbic temperature. Gdyby nie pomoglo, mialam jechac do szpitala, ale na szczescie udalo sie tego uniknac.
Oczywiscie komentarz tesciowej: "ona sama jest sobie winna"
i to nic, ze jej panicz - synalek chorowal i pewnie mnie zarazil, a kiedy moj tz jej o tym wspomnial, to stwierdzila, ze on na pewno nie ma wirusa i nie zaraza, ale ja to co innego, ze to na pewno wirus i teraz ja zaraze innych Wytrzymalam dwa dni po tej goraczce, spakowalam sie i wyjechalam. Nie pytajcie, ile nerwow mnie kosztowala cala ta sytuacja z mieszkaniem, bo nawet nie jestem w stanie tego okreslic.

Jestem teraz we Wro, ale chyba bede musiala przyjechac tu jeszcze raz, bo na razie nic nie zalatwie. Przez to, ze wyjechalam niedoleczona, co chwila laduje w lozku i choroby ciag dalszy. A ze spie u znajomych, to tez nie czuje sie tak do konca jak u siebie i nie wypoczywam tyle, ile powinnam i kolko sie zamyka.
Sporbuje jutro dorwac promotora, ustalic cos z terminem, zalatwic w dziekanacie upowaznienie, zeby kumepl mogl oddac za mnie prace i wracam do Warszawy urzadzac mieszkanie,ktorego juz nie lubie, pojsc na wizyte do gina,a pozniej przyjade do Wro na obrone.

---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ----------

Nie zawsze tez mam dostep do netu, wiec mam ograniczony dostep do wizazu :/

Chcialam usciskac Was wszystkie i kazda z osobna, pogratulowac nowych tygodni, miesiecy, trymestrow, udanych wizyt,a za nadchodzace trzymam kciuki.

Tak tylko jednym okiem zauwazylam, ze niektore z Was nabyly wozeczki Fajnie! Zazdroszcze,bo ja dalej nie mam prawie nic. No, nie liczac ubranek od tesciowki, ktore najchetniej bym wyrzucila przez okno
Chyba bede zakladac je bez pieluszki
No kochana masz przerąbane z teściówką. Wspołczuje Ci. Teraz powinnaś mieć spokój, a ona Cie denerwuje. W ogóle teściowa to nie rodzina. Zołza jedna z niej i tyle. Także trzymaj się musisz być dzielna
Stary 2011-11-14, 07:26   #2576
LoczeK83
Raczkowanie

Ja tak was czytam od czasu do czasu.. ale nie nadążam za Waszym tempem przechodziłam ostatnio grype żołądkową i to była po prostu masakra.. do tego mam coraz więcej rozstępów na brzuchu i w ogole coraz gorzej się czuje i to o dziwo w dzień jak się ruszam to jest ok.. ale najgorsze są dla mnie noce.. nie dość że zgaga i sikanie nie daje mi spać to jeszcze przy każdym przekręceniu się budzę bo mnie tak coś ciągnie w brzuchu. Też tak macie???

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
WITAM

My kupiliśmy wózek Tako tyle że Captiva, ale ogólnie wózki z Tako nam się podobały. Super się prowadzą więc myślę że będziecie zadowoleni z Tako Nasz jest taki jak na zdjęciach, tylko kolor tu jest troszkę przekłamany, bo w rzeczywistości on jest bardziej morski (wiecej w nim odcienia zielonego)

agawoo
pytałaś gdzieś tam wcześniej czy jestem z Tarnowa. Tak jestem z Tarnowa Ty też ????

Edytowane przez LoczeK83
Czas edycji: 2011-11-14 o 07:29
LoczeK83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 07:50   #2577
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LoczeK83 Pokaż wiadomość
Ja tak was czytam od czasu do czasu.. ale nie nadążam za Waszym tempem przechodziłam ostatnio grype żołądkową i to była po prostu masakra.. do tego mam coraz więcej rozstępów na brzuchu i w ogole coraz gorzej się czuje i to o dziwo w dzień jak się ruszam to jest ok.. ale najgorsze są dla mnie noce.. nie dość że zgaga i sikanie nie daje mi spać to jeszcze przy każdym przekręceniu się budzę bo mnie tak coś ciągnie w brzuchu. Też tak macie???
Mam dokładnie tak samo, staram się spać w jednej pozycji bo jak tylko ją zmieniam to brzuch mnie ciągnie i twardnieję na chwilę co jest bardzo nie przyjemne
Stary 2011-11-14, 07:58   #2578
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Mam dokładnie tak samo, staram się spać w jednej pozycji bo jak tylko ją zmieniam to brzuch mnie ciągnie i twardnieję na chwilę co jest bardzo nie przyjemne
Ja to znowu jak sie w nocy przekęcam to mnie boli miednica. Czasem sie nie mogę w ogóle przekrecić. T kości chyba tak bolą. A najgorzej jak za długo się nastoje, np. przy myciu garów, gotowaniu. To wchodzi mi ból w dół kręgosłupa i prawy pośladek. Czasem to promieniuje na całą nogę. Tak,że nie mogę chodzić. Jak starsza babcia tak kuleje.
Stary 2011-11-14, 08:06   #2579
MissZuzia
Zadomowienie

Hej, witajcie w ten piękny szarobury dzień boże pierwszy raz zapaliłam światło o 8.3o rano i wiem, że lepiej już nie będzie

Cytat:
Zuzia, faktycznie, nie wiem co się stało ..
Tu jest strona producenta, model Bomble Bee
http://tomas-wozki.pl/

Mam nadzieję, że zadziała
teraz działa, bardzo fajny wózeczek, podobny do tych ostatnich co dziewczyny wklejały. W ogóle wizualnie zauważyłam, że większość z nas wybiera podobne, tylko innych firm

Cytat:

Może jak kupisz na allu to im się przypomni i okaże się że masz dwa łóżeczka
hmm ja ostatnio też przez palce spojrzałam na dwie kwestie dot. teściów, raz nam obiecali że dadzą kasę na wózek (mówili o tym w sobotę i niedzielę) i w poniedziałek robią przelew już natychmiast ..... i po miesiącu spytałam się tżta czy zrobili, to powiedział że nie no super, tylko po co to pierd.olenie o kasie, lepiej nic nie mówić a zrobić albo nie mówić i nie robić. Akurat jesteśmy ok z kasą i poradzimy sobie bez tych ich zasranych pieniędzy ale wkur.wiło mnie to.
Druga sprawa to moja Mam kiedyś spytała sie czy może kupić mi jakieś ubranka bo widziała mase ładnych np. w Pepco. Powiedziałam, ze oczywiście, że się ucieszę z tego prezentu - no i kupiła mi cały wielki wór, na co teściowa zareagowała że (było to 2 tyg temu) to za wcześnie, że ona będzie kupować jak się dziecko urodzi. A niech kupuje ale niech nie komentuje tego że moja Mama już kupiła... potem następnego dnia rozmyśliła się z kupowania po urodzeniu i oznajmiła że ona da mi kasę na wyprawkę bo może wybierze coś co mi się nie spodoba z ubrań - a ja jej mówię, że wszystkie ubranka są piękne i że nie ma sprawy, może kupić sama a kolejnego dnia wręczyła nam 500zł
Założę się że nie chciałoby jej się pójśc do tego sklepu i wybrać coś - poczekamy zobaczymy jak jej kofffana córeczka zajdzie w ciążę czy też jej tak wręczy ostentacyjnie kasę 'masz i rób co chcesz z nią'

Cytat:

kurczę ja kończę smarowanie preparatem od rozstępów zaraz za tył.kiem chyba od dziś zacznę i do kolan lecieć ale wtedy to już na 2tyg mi starczy a nie na 4tyg

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Hej, hej, Dziewczynki
super, że się odezwałaś do nas. Trzymaj się w tym Wro i wracaj szybko do nas i do zdrowa
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Wogóle jak wróciłam rozbolał mnie brzuch i się trochę wystraszyłam bo nie miałam takich bóli jeszcze, ale wziełam no-spę i aspargin i poszłam spać no i dziś jest ok
cieszę się że szybko ci te bóle przeszły - cos ostatnio ciągle nam dolega
Cytat:
Napisane przez LoczeK83 Pokaż wiadomość
tak, moim zdaniem to po prostu wszystko musi się przekręcić za tobą i dziecko w brzuchu też przy takich zmianach położenia...
Mi np. jak leżę na boku strasznie cierpną biodra i ciągle podczas snu się przekręcam z jednego boku na drugi a na plecach nie umiem spać na płask, tylko leżę z podkulonymi nogami bo boje się że za bardzo spłaszczę powłokę brzucha i mały ma mało miejsca
Mnie też wieczorem męczy zgaga i mi się odbija... takie uroki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 08:15   #2580
uska000
Zadomowienie

czesc mamuski

Pearl wspolczuje Ci tesciowej, jak tak mozna kobiete w ciazy traktowac, ktora nosi jej wnuka/wnuczke... masakra

Co do boli, nie przespanych nocy, zgagi, kulejacych babc to masz wszystko tak samo.. i jak ktos mi mowi ciesz sie ciaza bo to p[iekny stan a potem bedzie masakra... to nie chce myslec co mniue czeka??

ide zaraz smazyc nalesniki na obiad i pranie malego wstawic.. sil brak

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości