Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-24, 09:28   #3841
icoteraz
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21

Madziu, dziękuję
Ale będę miała fajną zabawę z dzieciakami

Co do włoskiego... fajny język. Ja zaczęłam się go uczyć podczas urlopu. Teraz mam niestety trochę mniej czasu dla siebie, więc niestety kuleje z nauką. Muszę wziąć się jednak w garść, bo mój przyszły szwagier chyba nie ma zamiaru uczyć się ani angielskiego ani polskiego No i w maju pojawi się malutka siostrzenica ... Więc nawet jak nie będzie mi się chciało to i tak musze się zmusić do nauki )

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
heloł
ja dziś mam dzień proteinowy. kurnia no. moze wytrzymam. na razie waga na III nie podnosi się co mnie bardzo cieszy

Dasz radę
icoteraz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 09:31   #3842
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Muszę zobaczyć która to.
Wczoraj sobie oglądałam zdjęcia. Kurna, przytyłam. A na dukana takiego normalnego II-fazowego juz nie umiem powrócić.

Fajnie.

Ja też jestem strasznie ciekawa Twej twarzyczki.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

W miare ok., ale chciałabym schudnąc 10 kilo w jeden dzień.
ale ja jestem jak fiona ze szreka, ta brzydsza

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez naa123 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Super. Dzięki Dzisiaj już 600 g w dół więc myślę, że jakoś poleci
no widzisz
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 09:38   #3843
naa123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez d666666 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

no widzisz
Jeszcze mam takie pytanko... Czy w II fazie można używać kakao, odrobiny musztardy Dijon czy 1 łyżki skrobi kukurydzianej niezależnie czy jest 5 dni P czy 5 dni PW? Pytam bo trochę się pogubiłam
naa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 09:44   #3844
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

właśnie sobie oglądałam zdjęcia sprzed diety i aktualne.. masakra

znalazłam fajne ćwiczenia z hula-hop i jeszcze bardziej nie mogę się doczekać aż przyjdzie..

posprzątane całe mieszkanie

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:04   #3845
goslawka
Zadomowienie

magda_lena40 jeśli chcesz sie włoskiego uczyć sama w domu to mogę Ci trochę materiałów podesłać trochę włoskiego "liznęłam" kiedyś nawet sporo potrafiłam powiedzieć, no ale jak się nie używa języka to cóż bardzo szybko się wiele rzeczy zapomina, ale podstawy zostały także jeśli coś to z chęcią pomogę ;] a nie myślałaś może o hiszpańskim? 1/4 świata mówi po hiszpańsku ;D a włoski to tylko we Włoszech, no i tak po prawdzie podobny język ;]

Ja na nagrodę poczekam do wypłaty :P (8-go) oczywiście jak wytrzymam tyle na diecie :P w sumie kiedyś, z jakies 8 lat temu miałam wizje schudnąć i wymyśliłam sobie dietę kapuścuianą (tak wiem, ale wtedy nie widziałam, że takie diety nie są dobre :P) w sumie to na złe mi to nie wyszło bo byłam na niej tylko 1 dzien xD także dzisiaj mój 4 dzień diety i jestem z siebie dumna ;] i nawet sobie galaretkę przed chwilą zjadłam, taką dukańska oczywiście, ale całkiem smaczna była.

Tak za chwilę spadam na uczelnię i będę tam dziaiaj cały dzień, także kalafior, kurczak i placki z otrębów na wynos, już widzę miny ludzi z mojej uczelni xD ja przeciwniczka wszelkich diet i odchudzania kochająca lody z maka i pizze

życzę wszystkim miłego dnia i grzecznego (oczywiście względem diety :P)
goslawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:06   #3846
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez CAMA07 Pokaż wiadomość
Drugi seterek 70% taniej. Ja mam akurat upatrzone 2
Fajnie, ale teraz i tak nie mam kasy.

Cytat:
Napisane przez d666666 Pokaż wiadomość
Eeee, tak tylko pewnie kokietujesz.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj wysprzątałam na błysk, aż się spociłam przy odkurzaniu.
Stary 2011-11-24, 10:19   #3847
yolanda9
Zadomowienie

Hej!
Rety jaką od wczoraj produkcję rozpoczęłyście
Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
heloł
ja dziś mam dzień proteinowy. kurnia no. moze wytrzymam. na razie waga na III nie podnosi się co mnie bardzo cieszy
U mnie dzisiaj to samo
Cytat:
Napisane przez naa123 Pokaż wiadomość
Super. Dzięki Dzisiaj już 600 g w dół więc myślę, że jakoś poleci
No super to motywujące, prawda?
Cytat:
Napisane przez goslawka Pokaż wiadomość
Ja na nagrodę poczekam do wypłaty :P (8-go) oczywiście jak wytrzymam tyle na diecie :P w sumie kiedyś, z jakies 8 lat temu miałam wizje schudnąć i wymyśliłam sobie dietę kapuścuianą (tak wiem, ale wtedy nie widziałam, że takie diety nie są dobre :P) w sumie to na złe mi to nie wyszło bo byłam na niej tylko 1 dzien xD także dzisiaj mój 4 dzień diety i jestem z siebie dumna ;] i nawet sobie galaretkę przed chwilą zjadłam, taką dukańska oczywiście, ale całkiem smaczna była.
Ja tez już taka dzisiaj w pracy zjadłam a teraz wieśniaczka wcinam

Tak o sprzątaniu piszecie: może któraś ma ochotę u mnie jeszcze posprzątać??

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-24, 10:29   #3848
naa123
Przyczajenie

Pewnie, że tak... Bardzo się cieszę i od razu mi lepiej
Stary 2011-11-24, 11:06   #3849
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
W miare ok., ale chciałabym schudnąc 10 kilo w jeden dzień.
To jest nas dwie
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:50   #3850
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Tak o sprzątaniu piszecie: może któraś ma ochotę u mnie jeszcze posprzątać??
Wiesz ile mozna przy tym kalorii stracić? Czysta

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
To jest nas dwie
Pewnie więcej by się nas znalazło.
Stary 2011-11-24, 12:15   #3851
naa123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nataleczka_mm Pokaż wiadomość
Dziewczyny, odchudzanie się na diecie Dukana jest w gruncie rzeczy niebezpieczne. Bardzo trudno wyjść z tej diety i zacząć jeść normanie bez efektu jojo, po za tym tak restrykcyjne żywienie, wyeliminowanie weglowodanów jest szkodliwe dla zdrowia (atak dny moczanowej, rozregulowanie cukrzycy, krwiomocz, pogłębienie/ujawnienie się niewydolności nerek, chroniczne, nawet kilkunastodniowe zaparcia, podniesienie enzymów wątrobowych to tylko niektóre z zagrożen).

ja odchudzałam się kiedyś przez pół roku na Dukanie, namęczyłam się jak diabli , a potem przytyłam to samo z nawiązką. Teraz odchudzam się u dietetyka w Centrum Leczenia Otyłości, mam "normalną" dietę (ze wszystkimi składnikami) i czuję się swietnie. Warto zastanowić się 2 razy przed Dukanem.

Jeśli kogoś to interesuje przeczytajcie artykuł mojej dietetyczki do której chodzę w poradni, który opisuje zagrożeń diety dukanowej http://www.poradnik-domowy.com.pl/artykul/427/niebezpieczna-dieta-dukana.html
Wiesz co ja odchudzałam się na diecie z Centrum 4 lata temu i schudłam 20 kg. Jednak do tego rodzaju jedzenia organizm także się przyzwyczaja i coraz trudniej trzymać się zasad bo wydaje Ci się, że jak dużo schudłaś to jakoś to będzie. Czasami trzeba coś zmienić, żeby "ruszyć metabolizm". Ja osobiście sporo czytałam na temat tej diety i zdaje sobie sprawę z ewentualnych konsekwencji. Po prostu trzeba uważać, słuchać swojego organizmu i robić badania kontrolne. Ja osobiście po 2 ostatnich latach prób powrotu do diety centrum miałam dość. Prawda jest taka, że od 4 lat pierwszy raz przestałam patrzeć na zegarek (czy już mogę zjeść??) i obsesyjnie myśleć o jedzeniu. Sama świadomość tego, że mogę spowodowała, że sobie odpuściłam. I to cieszy mnie jeszcze bardziej niż spadające kilogramy. Takie jest moje zdanie na ten temat Pozdrawiam i życzę "dużych spadków"

Edytowane przez naa123
Czas edycji: 2011-11-24 o 12:19
Stary 2011-11-24, 13:03   #3852
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Dziewczyny, odchudzanie się na diecie Dukana jest w gruncie rzeczy niebezpieczne. Bardzo trudno wyjść z tej diety i zacząć jeść normanie bez efektu jojo, po za tym tak restrykcyjne żywienie, wyeliminowanie weglowodanów jest szkodliwe dla zdrowia (atak dny moczanowej, rozregulowanie cukrzycy, krwiomocz, pogłębienie/ujawnienie się niewydolności nerek, chroniczne, nawet kilkunastodniowe zaparcia, podniesienie enzymów wątrobowych to tylko niektóre z zagrożen).

ja odchudzałam się kiedyś przez pół roku na Dukanie, namęczyłam się jak diabli , a potem przytyłam to samo z nawiązką. Teraz odchudzam się u dietetyka w Centrum Leczenia Otyłości, mam "normalną" dietę (ze wszystkimi składnikami) i czuję się swietnie. Warto zastanowić się 2 razy przed Dukanem.

Jeśli kogoś to interesuje przeczytajcie artykuł mojej dietetyczki do której chodzę w poradni, który opisuje zagrożeń diety dukanowej http://www.poradnik-domowy.com.pl/artykul/427/niebezpieczna-dieta-dukana.html

To, że jesteśmy na tej diecie to jest nasz wybór i liczymy się z konsekwencjami. trzeba liczyć się z tym, a jak przyszłaś tu zareklamować swoją dietetyczkę.....
ja też czuję się świetnie i nie muszę płacić żadnej dietetyczce pozdrawiam

Stary 2011-11-24, 13:05   #3853
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Cytat:
właśnie sobie oglądałam zdjęcia sprzed diety i aktualne.. masakra

znalazłam fajne ćwiczenia z hula-hop i jeszcze bardziej nie mogę się doczekać aż przyjdzie..

Chyba muszę wziać z Ciebie przykład hehe i tez posprzatac całe mieszkanko
Moja Julcia teraz spi ale jak tylko wstanie to wlaczam odkurzacz...

Ja juz jestem po obiadku, wlasnie zjadłam 2 paleczki z kurczaka + sałatka z ogórka kiszonego z cebulka mmmm...i szklanka coli light (biedronkowej rzecz jasna hehe)

Bylam u lekarza, zastrzyk juz zaczął działać przestaje boleć i Pani powiedziała że jutro już powinno być w ogóle bez bólu
Odwiedziłam w drodze powrotnej Ciucholand i była piękna koszula ale niestety za dużaaaa
zawsze mialam problem z tym że wszystko bylo na mnie za małe a teraz na odwrót hehe ale wiecie co Wam powiem, nawet sie nie wkurzyłam hehe to fajne uczucie!

Faza II - trwa...

BYŁO: 97,2 KG
JEST: 73,8KG
BĘDZIE: 65 KG
Nadiia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:05   #3854
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz ile mozna przy tym kalorii stracić? Czysta
Ja nie lubię sprzątać a te czysta kalorii wolałabym stracic w inny sposób, bardziej przyjemny

Nataleczko czy Ty chcesz nas odwieść od odchudzania metodą Dukana?? Chyba źle trafiłaś Nic nowego, o czym byśmy nie słyszały już tu nam nie zaprezentowałaś... Przeczytałam artykuł Twojej dietetyczki i wcale się nie dziwie, że doszła do wniosków jakie zaprezentowala... trudno, żeby przychodzili do niej ludzie, którym sie udało przejść całą dietę, bez uszczerbku na zdrowiu, bez efektu jojo i wyszli zwycięsko Skąd więc ma wiedzieć, że dieta jest dobra skoro ma do czynienia tylko z osobami, którym się nie powiodło?? A jestem równiez przekonana, ze większośc z tych osób jednak sobie pofolgowała i nie przeszła przez wszystkie fazy diety prawidłowo. Z własnego doświadczenia mogę jedynie powiedzieć, że nauczyłam się urozmaicać swoje menu, wybierać produkty niskotłusczowe, jeść dużo warzyw, nie jeść slodyczy (wydawało mi się to wczesniej niemożliwe), robiłam regularnie pełen zakres badań, które były w normie a nawet lepsze niż wcześniej, przestal mnie boleć kręgosłup i poza koniecznością wymiany garderoby nie zauważyłam minusów. A co do efektu jojo - to może on sie pojawić po każdej diecie i nie ma tu reguły
Ina koniec mojego (za długiego pewnie) wywodu również mogę napisać, że czuję się ŚWIETNIE Każdy wybiera co dla niego lepsze... dziękuję za troskę!

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:09   #3855
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Napisane przez Nadiia24 Pokaż wiadomość
Chyba muszę wziać z Ciebie przykład hehe i tez posprzatac całe mieszkanko
Moja Julcia teraz spi ale jak tylko wstanie to wlaczam odkurzacz...

Ja juz jestem po obiadku, wlasnie zjadłam 2 paleczki z kurczaka + sałatka z ogórka kiszonego z cebulka mmmm...i szklanka coli light (biedronkowej rzecz jasna hehe)

Bylam u lekarza, zastrzyk juz zaczął działać przestaje boleć i Pani powiedziała że jutro już powinno być w ogóle bez bólu
Odwiedziłam w drodze powrotnej Ciucholand i była piękna koszula ale niestety za dużaaaa
zawsze mialam problem z tym że wszystko bylo na mnie za małe a teraz na odwrót hehe ale wiecie co Wam powiem, nawet sie nie wkurzyłam hehe to fajne uczucie!
no bo ja jestem prawdziwą kurą domową
czekam na kuraka..
jeszcze zdążyłam pranie zrobić i rozwiesić:brzyda l:
ciekawe kiedy w końcu pójdziemy razem do tego ciucholandu

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Ja nie lubię sprzątać a te czysta kalorii wolałabym stracic w inny sposób, bardziej przyjemny

Nataleczko czy Ty chcesz nas odwieść od odchudzania metodą Dukana?? Chyba źle trafiłaś Nic nowego, o czym byśmy nie słyszały już tu nam nie zaprezentowałaś... Przeczytałam artykuł Twojej dietetyczki i wcale się nie dziwie, że doszła do wniosków jakie zaprezentowala... trudno, żeby przychodzili do niej ludzie, którym sie udało przejść całą dietę, bez uszczerbku na zdrowiu, bez efektu jojo i wyszli zwycięsko Skąd więc ma wiedzieć, że dieta jest dobra skoro ma do czynienia tylko z osobami, którym się nie powiodło?? A jestem równiez przekonana, ze większośc z tych osób jednak sobie pofolgowała i nie przeszła przez wszystkie fazy diety prawidłowo. Z własnego doświadczenia mogę jedynie powiedzieć, że nauczyłam się urozmaicać swoje menu, wybierać produkty niskotłusczowe, jeść dużo warzyw, nie jeść slodyczy (wydawało mi się to wczesniej niemożliwe), robiłam regularnie pełen zakres badań, które były w normie a nawet lepsze niż wcześniej, przestal mnie boleć kręgosłup i poza koniecznością wymiany garderoby nie zauważyłam minusów. A co do efektu jojo - to może on sie pojawić po każdej diecie i nie ma tu reguły
Ina koniec mojego (za długiego pewnie) wywodu również mogę napisać, że czuję się ŚWIETNIE Każdy wybiera co dla niego lepsze... dziękuję za troskę!

w sumie co innego mogą powiedzieć dietetycy jak przez Dukana tracą klientów

Stary 2011-11-24, 13:30   #3856
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Cytat:
no bo ja jestem prawdziwą kurą domową
czekam na kuraka..
jeszcze zdążyłam pranie zrobić i rozwiesić:brzyda l:
ciekawe kiedy w końcu pójdziemy razem do tego ciucholandu
Jak mnie odwiedzisz na chwile dłużej niż 1 dzień Słonko to zrobimy maraton po ciucholandach Ty moja kuro domowa!

Faza II - trwa...

Stary 2011-11-24, 13:50   #3857
anaiss86
Zadomowienie

Hello EMI to ja znowu... pozdrowionka dla Ciebie i Rodzynka. Ja to chyba juz na wieki wiekow tu zostane. Jestem od czerwca 2010...

DZIEWCZYNY jestem na 2 dniu U. Wiecie ile mi spadlo po jednym dniu? Mialam mega duzo wody. 2,1kg!!!!!!!
czulam, ze bylam spuchnieta ale zeby 2kg po jednym dniu?

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

pewnie teraz przez tydzien mi nic nie spadnie

anaiss86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:57   #3858
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Cytat:
Napisane przez anaiss86 Pokaż wiadomość
Hello EMI to ja znowu... pozdrowionka dla Ciebie i Rodzynka. Ja to chyba juz na wieki wiekow tu zostane. Jestem od czerwca 2010...

DZIEWCZYNY jestem na 2 dniu U. Wiecie ile mi spadlo po jednym dniu? Mialam mega duzo wody. 2,1kg!!!!!!!

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Wow jaki megaaaa spadek
Gratulacje i życzę wytrwałości w swoim postanowieniu

Faza II - trwa...

Stary 2011-11-24, 14:03   #3859
anaiss86
Zadomowienie

Cytat:
Wow jaki megaaaa spadek
Gratulacje i życzę wytrwałości w swoim postanowieniu
dziekuje dziekuje wiesz... ma z czego spadac:P. Musze zmienic podpis bo to dawno i nieprawda.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-24, 14:04   #3860
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Cytat:
dziekuje dziekuje wiesz... ma z czego spadac:P. Musze zmienic podpis bo to dawno i nieprawda.
A ja myślałam że to aktualne no to od jakiej wagi teraz zaczynasz?? bo rozumiem że to kolejne podejście??

Faza II - trwa...

Stary 2011-11-24, 14:29   #3861
Fenris
Czekam na Ragnarok

Anaiss - powodzenia!

Czekam aż mi zastoj minie... A poza tym jade do alergologa i dowiem się w koncu co z oczami.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 15:06   #3862
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Anaiss - powodzenia!

Czekam aż mi zastoj minie... A poza tym jade do alergologa i dowiem się w koncu co z oczami.
Trzymam kciuki!!
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 15:08   #3863
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

wcześniej był temat pierniczków, więc przepis na moim blogu. zpraszam

ale nie dukanowe

http://kulkaowszystkim.blogspot.com/
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-24, 15:08   #3864
anaiss86
Zadomowienie

Cytat:
A ja myślałam że to aktualne no to od jakiej wagi teraz zaczynasz?? bo rozumiem że to kolejne podejście??
kolejne podejscie... dzisiaj jestem na drugim dniu U. Wczoraj rano waga pokazala 95 dzisiaj 92,9 az baterie wymienilam bonie chcialam uwierzyc w to, co zobaczylam.

Stary 2011-11-24, 16:12   #3865
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Cytat:
kolejne podejscie... dzisiaj jestem na drugim dniu U. Wczoraj rano waga pokazala 95 dzisiaj 92,9 az baterie wymienilam bonie chcialam uwierzyc w to, co zobaczylam.
heheh i teraz juz będą same spadki...przygotuj sie!

Ja też zaczynałam od podobnej wagi, ale to było w styczniu heh trzymałam się pilnie diety do maja i wtedy zgubiłam 20 kg... a potem nie wiedzieć czemu rzuciłam się w wir grillowania, imprezowania itd chyba lato temu sprzyjało po prostu no i tak wróciło prawie 6 kg
a 21 września kiedy na wadze zobaczyłam 83 kg powiedziałam STOP! i razem z Extravagance86 postanowiłyśmy zacząć od początku tym razem tak, aby to był nasz ostatni raz hehe no i teraz ważę 69 kg...a bardzo chciałabym dojść do 65 kg i wtedy już chyba przejdę na III, powiem szczerze że jestem już nieco zmeczona ta II faza no ale jak postanowiłam to dotrwam. Bo nie chce robic kolejnych i kolejnych podejść

Trzymam kciuki, żeby to był także Twój ostatni raz i życzę dużo wytrwałości i determinacji hehe

Faza II - trwa...

Edytowane przez Nadiia24
Czas edycji: 2011-11-24 o 16:14
Stary 2011-11-24, 16:13   #3866
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Ja od stycznia 2010.

Cytat:
Ciesz się póki szybko spada.
Stary 2011-11-24, 16:22   #3867
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goslawka Pokaż wiadomość
magda_lena40 jeśli chcesz sie włoskiego uczyć sama w domu to mogę Ci trochę materiałów podesłać trochę włoskiego "liznęłam" kiedyś nawet sporo potrafiłam powiedzieć, no ale jak się nie używa języka to cóż bardzo szybko się wiele rzeczy zapomina, ale podstawy zostały także jeśli coś to z chęcią pomogę ;] a nie myślałaś może o hiszpańskim? 1/4 świata mówi po hiszpańsku ;D a włoski to tylko we Włoszech, no i tak po prawdzie podobny język ;]
Myślałam też nad hiszpańskim ale właściwie to sama już nie wiem Reszta na priv

Cytat:

Jak chciałaś zareklamować swoją dietetyczkę to raczej znalazłaś na to złe miejsce. Jak chciałaś nas odwieźć od Dukana to jeszcze gorsze
Każdy kto pakuje się w tą dietę powinien mieć raczej świadomość ewentualnych konsekwencji, szczególnie konsekwencji nie trzymania się zasad. Jestem na diecie prawie 10 miesięcy i nie dość, że jestem zdrowa to w dodatku wyniki badań mam w normie. Są tu dziewczyny z o wiele dłuższym stażem, a też nie narzekają. Faza utrwalania jakos tez przebiega u mnie bezproblemowo. Przykro mi, że nie udało Ci się na naszej diecie, ale skoro się na niej "namęczyłaś jak diabli" to może ona po prostu nie była dla Ciebie ?
Cieszę się, że czujesz się świetnie. Ja też, mimo że według tego co piszesz powinno być w tej chwili coś ze mną nie tak...

Cytat:
(...) i poza koniecznością wymiany garderoby nie zauważyłam minusów.
Wg mnie to też jest plus

Cytat:

Spadnie, nic się nie bój

Cytat:
w sumie co innego mogą powiedzieć dietetycy jak przez Dukana tracą klientów
Dokładnie

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 16:30   #3868
Fenris
Czekam na Ragnarok

Zmierzyłam się i zgubiłam od 7.11 tylko 11,5cm w ogólnych obwodach.
Może jutro coś spadnie (kg)...
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 16:40   #3869
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Zmierzyłam się i zgubiłam od 7.11 tylko 11,5cm w ogólnych obwodach.
Może jutro coś spadnie (kg)...
To nie jest mało, jak na 2,5 tyg
A jak u lekarza ?

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 16:46   #3870
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

hej. Boshe czy u Was tez taka lipa z kasa? czy ja sie gospodarzyć nie umiem

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości