|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
Madziu, dziękuję
![]() Ale będę miała fajną zabawę z dzieciakami ![]() Co do włoskiego... fajny język. Ja zaczęłam się go uczyć podczas urlopu. Teraz mam niestety trochę mniej czasu dla siebie, więc niestety kuleje z nauką. Muszę wziąć się jednak w garść, bo mój przyszły szwagier chyba nie ma zamiaru uczyć się ani angielskiego ani polskiego No i w maju pojawi się malutka siostrzenica ... Więc nawet jak nie będzie mi się chciało to i tak musze się zmusić do nauki )---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Dasz radę |
|
|
|
|
#3842 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
|
|
#3843 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3844 |
|
Zadomowienie
|
właśnie sobie oglądałam zdjęcia sprzed diety i aktualne.. masakra
![]() znalazłam fajne ćwiczenia z hula-hop i jeszcze bardziej nie mogę się doczekać aż przyjdzie.. posprzątane całe mieszkanie
|
#3845 |
|
Zadomowienie
|
magda_lena40 jeśli chcesz sie włoskiego uczyć sama w domu to mogę Ci trochę materiałów podesłać
trochę włoskiego "liznęłam" kiedyś nawet sporo potrafiłam powiedzieć, no ale jak się nie używa języka to cóż bardzo szybko się wiele rzeczy zapomina, ale podstawy zostały także jeśli coś to z chęcią pomogę ;] a nie myślałaś może o hiszpańskim? 1/4 świata mówi po hiszpańsku ;D a włoski to tylko we Włoszech, no i tak po prawdzie podobny język ;]Ja na nagrodę poczekam do wypłaty :P (8-go) oczywiście jak wytrzymam tyle na diecie :P w sumie kiedyś, z jakies 8 lat temu miałam wizje schudnąć i wymyśliłam sobie dietę kapuścuianą (tak wiem, ale wtedy nie widziałam, że takie diety nie są dobre :P) w sumie to na złe mi to nie wyszło bo byłam na niej tylko 1 dzien xD także dzisiaj mój 4 dzień diety i jestem z siebie dumna ;] i nawet sobie galaretkę przed chwilą zjadłam, taką dukańska oczywiście, ale całkiem smaczna była. Tak za chwilę spadam na uczelnię i będę tam dziaiaj cały dzień, także kalafior, kurczak i placki z otrębów na wynos, już widzę miny ludzi z mojej uczelni xD ja przeciwniczka wszelkich diet i odchudzania kochająca lody z maka i pizze ![]() życzę wszystkim miłego dnia i grzecznego (oczywiście względem diety :P) |
|
|
|
#3846 |
|
404 Not Found
|
Fajnie, ale teraz i tak nie mam kasy.
![]() Eeee, tak tylko pewnie kokietujesz. ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Ja wczoraj wysprzątałam na błysk, aż się spociłam przy odkurzaniu. |
|
|
|
#3847 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Rety jaką od wczoraj produkcję rozpoczęłyście ![]() ![]() Cytat:
![]() No super to motywujące, prawda? ![]() Cytat:
a teraz wieśniaczka wcinam ![]() Tak o sprzątaniu piszecie: może któraś ma ochotę u mnie jeszcze posprzątać??
|
||
|
|
|
#3848 |
|
Przyczajenie
|
Pewnie, że tak...
Bardzo się cieszę i od razu mi lepiej |
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
To jest nas dwie
|
#3850 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
Pewnie więcej by się nas znalazło. ![]()
|
|
|
|
|
#3851 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrawiam i życzę "dużych spadków"Edytowane przez naa123 Czas edycji: 2011-11-24 o 13:19 |
|
|
|
|
#3852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To, że jesteśmy na tej diecie to jest nasz wybór i liczymy się z konsekwencjami. trzeba liczyć się z tym, a jak przyszłaś tu zareklamować swoją dietetyczkę..... ja też czuję się świetnie i nie muszę płacić żadnej dietetyczce pozdrawiam
|
|
#3853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe i tez posprzatac całe mieszkanko Moja Julcia teraz spi ale jak tylko wstanie to wlaczam odkurzacz... Ja juz jestem po obiadku, wlasnie zjadłam 2 paleczki z kurczaka + sałatka z ogórka kiszonego z cebulka mmmm...i szklanka coli light (biedronkowej rzecz jasna hehe) Bylam u lekarza, zastrzyk juz zaczął działać przestaje boleć i Pani powiedziała że jutro już powinno być w ogóle bez bólu ![]() Odwiedziłam w drodze powrotnej Ciucholand i była piękna koszula ale niestety za dużaaaa ![]() zawsze mialam problem z tym że wszystko bylo na mnie za małe a teraz na odwrót hehe
|
|
|
#3854 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie lubię sprzątać
a te czysta kalorii wolałabym stracic w inny sposób, bardziej przyjemny Nataleczko czy Ty chcesz nas odwieść od odchudzania metodą Dukana?? Chyba źle trafiłaś Nic nowego, o czym byśmy nie słyszały już tu nam nie zaprezentowałaś... Przeczytałam artykuł Twojej dietetyczki i wcale się nie dziwie, że doszła do wniosków jakie zaprezentowala... trudno, żeby przychodzili do niej ludzie, którym sie udało przejść całą dietę, bez uszczerbku na zdrowiu, bez efektu jojo i wyszli zwycięsko Skąd więc ma wiedzieć, że dieta jest dobra skoro ma do czynienia tylko z osobami, którym się nie powiodło?? A jestem równiez przekonana, ze większośc z tych osób jednak sobie pofolgowała i nie przeszła przez wszystkie fazy diety prawidłowo. Z własnego doświadczenia mogę jedynie powiedzieć, że nauczyłam się urozmaicać swoje menu, wybierać produkty niskotłusczowe, jeść dużo warzyw, nie jeść slodyczy (wydawało mi się to wczesniej niemożliwe), robiłam regularnie pełen zakres badań, które były w normie a nawet lepsze niż wcześniej, przestal mnie boleć kręgosłup i poza koniecznością wymiany garderoby nie zauważyłam minusów. A co do efektu jojo - to może on sie pojawić po każdej diecie i nie ma tu reguły ![]() Ina koniec mojego (za długiego pewnie) wywodu również mogę napisać, że czuję się ŚWIETNIE Każdy wybiera co dla niego lepsze... dziękuję za troskę!
|
|
|
|
#3855 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() czekam na kuraka.. ![]() jeszcze zdążyłam pranie zrobić i rozwiesić :brzyda l:ciekawe kiedy w końcu pójdziemy razem do tego ciucholandu ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
w sumie co innego mogą powiedzieć dietetycy jak przez Dukana tracą klientów
|
|
#3856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to zrobimy maraton po ciucholandach
|
|
|
#3857 |
|
Zadomowienie
|
Hello EMI to ja
znowu... pozdrowionka dla Ciebie i Rodzynka. Ja to chyba juz na wieki wiekow tu zostane. Jestem od czerwca 2010...DZIEWCZYNY jestem na 2 dniu U. Wiecie ile mi spadlo po jednym dniu? Mialam mega duzo wody. 2,1kg!!!!!!! czulam, ze bylam spuchnieta ale zeby 2kg po jednym dniu? ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- pewnie teraz przez tydzien mi nic nie spadnie
|
#3858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratulacje i życzę wytrwałości w swoim postanowieniu
|
|
|
#3859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz... ma z czego spadac:P. Musze zmienic podpis bo to dawno i nieprawda.
|
|
#3860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to od jakiej wagi teraz zaczynasz?? bo rozumiem że to kolejne podejście??
|
|
|
#3861 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Anaiss - powodzenia!
![]() Czekam aż mi zastoj minie... A poza tym jade do alergologa i dowiem się w koncu co z oczami.
|
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki!!
|
#3863 |
|
w krainie snu i marzeń
|
wcześniej był temat pierniczków, więc przepis na moim blogu. zpraszam
ale nie dukanowe http://kulkaowszystkim.blogspot.com/ |
|
|
|
#3864 |
|
Zadomowienie
|
kolejne podejscie... dzisiaj jestem na drugim dniu U. Wczoraj rano waga pokazala 95 dzisiaj 92,9 az baterie wymienilam bonie chcialam uwierzyc w to, co zobaczylam.
|
#3865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też zaczynałam od podobnej wagi, ale to było w styczniu heh trzymałam się pilnie diety do maja i wtedy zgubiłam 20 kg... a potem nie wiedzieć czemu rzuciłam się w wir grillowania, imprezowania itd chyba lato temu sprzyjało po prostu no i tak wróciło prawie 6 kg ![]() a 21 września kiedy na wadze zobaczyłam 83 kg powiedziałam STOP! i razem z Extravagance86 postanowiłyśmy zacząć od początku tym razem tak, aby to był nasz ostatni raz hehe no i teraz ważę 69 kg Trzymam kciuki, żeby to był także Twój ostatni raz i życzę dużo wytrwałości i determinacji hehe
Edytowane przez Nadiia24 Czas edycji: 2011-11-24 o 17:14 |
|
|
|
|
#3866 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3867 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Każdy kto pakuje się w tą dietę powinien mieć raczej świadomość ewentualnych konsekwencji, szczególnie konsekwencji nie trzymania się zasad. Jestem na diecie prawie 10 miesięcy i nie dość, że jestem zdrowa to w dodatku wyniki badań mam w normie. Są tu dziewczyny z o wiele dłuższym stażem, a też nie narzekają. Faza utrwalania jakos tez przebiega u mnie bezproblemowo. Przykro mi, że nie udało Ci się na naszej diecie, ale skoro się na niej "namęczyłaś jak diabli" to może ona po prostu nie była dla Ciebie ? Cieszę się, że czujesz się świetnie. Ja też, mimo że według tego co piszesz powinno być w tej chwili coś ze mną nie tak... ![]() Wg mnie to też jest plus ![]() Cytat:
![]() Spadnie, nic się nie bój ![]() Cytat:
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
||||
|
|
|
#3868 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Zmierzyłam się i zgubiłam od 7.11 tylko 11,5cm w ogólnych obwodach.
Może jutro coś spadnie (kg)... |
|
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak u lekarza ?
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
#3870 |
|
Wtajemniczenie
|
hej. Boshe czy u Was tez taka lipa z kasa? czy ja sie gospodarzyć nie umiem
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

No i w maju pojawi się malutka siostrzenica ... Więc nawet jak nie będzie mi się chciało to i tak musze się zmusić do nauki 

a teraz wieśniaczka wcinam 

A poza tym jade do alergologa i dowiem się w koncu co z oczami.