|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV
Moja koleżanka planowała ślub 2 lata wcześniej , pół roku przed ślubem zginęła tragicznie siostra jej wtedy narzeczonego (na pasach- potrącił ją pijany kierowca który wjechał na zielnym- osierociła 2 małych dzieci)
Też mieli dylemat - ogólnie ślub się odbył ale skromny i z należytym szacunkiem dla rodziny jej męża (bez zabaw, orkiestry - ogólnie przyjęcie w restauracji). Nawet ksiądz doradził by ślub był bo tego pewnie życzyłaby sobie siostra narzeczonego a w czasie Mszy Sw. była modlitwa za duszę jego siostry...
|
#4682 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;30745505]Nie było mnie troszkę, myślałam, że nowa część już będzie, a tu ciągle ta
U mnie zdarzyła się tragedia-zmarła babcia mojego TŻ. Przedwczoraj był pogrzeb...Dzisiaj teściowa pytała co ze ślubem skoro jest żałoba po babci... Czytałam inne przypadki na forum, że jednej dziewczynie nawet ksiądz mówił, żeby nie rezygnować-bo żałoba nie dotyczy wszystkich gości, tylko dzieci babci, ale wnuków już nie. Ale znowu co-teść i jego rodzeństwo będą tylko siedzieć? Nie chcę tez postępować przeciwko teściom. A teściowa to uparta kobieta. I co robić? W dniu planowanego wesela minie ponad 6 i pół m-ca... Zawsze mam pod górkę Kochana, a czy byliście przygotowani na jej śmierć tzn. była już w podeszłym wieku lub mocno chorowała? Znalazłam coś takiego: "Tradycyjnie żałoba po śmierci rodziców żałobę nosimy przez sześć miesięcy, a przez kolejne pół roku trwamy w tzw. pół żałobie (szare stroje). Po rodzeństwie i dziadkach żałoba trwa pół roku, a po dalszych krewnych trzy miesiące." Tak jest w teorii. Jednak o to czy ślub przełożyć to powinniście zapytać się teścia (zrozumiałam, że to jego matka była) a nie teściowej. Niech on się wypowie. Poza tym porozmawiaj z TŻ jakie ma na ten temat zdanie. Ustalcie coś wspólnie z uszanowaniem zdania i woli teścia (nie teściowej!).
|
|
#4683 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To jest beznadziejna sytuacja, bo równie dobrze ślub można przełozyć, a potem znowu coś się stanie. U mnie w rodzinie też ludzie są coraz starsi. Wiadomo co to życie przyniesie? Z babcią było tak samo- zdrowa kobieta (wiadomo że tu i tam ja bolało, jak to w tym wieku), i wszystko przyszło niespodziewanie Nie chcę naciskać i na pewno nic na siłę. Ale kuzynka mojego TŻ, czy jego szwagier już później po pogrzebie coś mnie tam pytali odnośnie ślubu i to wcale nie w tym znaczeniu że ma go nie być... A wręcz przeciwnie. Cytat:
Ogólnie babcia miała 5 dzieci- 2 ciocie są samotne, 2 ciocie mają mężów. Z tego co czytałam to ich obowiązywałaby żałoba. Ale sama nie wiem co robić Najgorsze, że TŻ mieszka w małej wiosce, ich ksiądz jest na prawdę dziwny i aż strach pytać się go o zdanie.
|
||
|
|
|
#4684 |
|
Raczkowanie
|
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;30745505]Nie było mnie troszkę, myślałam, że nowa część już będzie, a tu ciągle ta
U mnie zdarzyła się tragedia-zmarła babcia mojego TŻ. Przedwczoraj był pogrzeb...Dzisiaj teściowa pytała co ze ślubem skoro jest żałoba po babci... Czytałam inne przypadki na forum, że jednej dziewczynie nawet ksiądz mówił, żeby nie rezygnować-bo żałoba nie dotyczy wszystkich gości, tylko dzieci babci, ale wnuków już nie. Ale znowu co-teść i jego rodzeństwo będą tylko siedzieć? Nie chcę tez postępować przeciwko teściom. A teściowa to uparta kobieta. I co robić? W dniu planowanego wesela minie ponad 6 i pół m-ca... Zawsze mam pod górkę Według mnie w tej sytuacji osobą, która ma decydujące zdanie na temat ślubu jest Twój Tż i to jego zdanie powinnaś brać pod uwagę. Oczywiście Tż z koleji powinien porozmawiać z tatą i wziąć pod uwagę jego uczucia... W ogóle to współczuję
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;30745505]Nie było mnie troszkę, myślałam, że nowa część już będzie, a tu ciągle ta U mnie zdarzyła się tragedia-zmarła babcia mojego TŻ. Przedwczoraj był pogrzeb...Dzisiaj teściowa pytała co ze ślubem skoro jest żałoba po babci... Czytałam inne przypadki na forum, że jednej dziewczynie nawet ksiądz mówił, żeby nie rezygnować-bo żałoba nie dotyczy wszystkich gości, tylko dzieci babci, ale wnuków już nie. Ale znowu co-teść i jego rodzeństwo będą tylko siedzieć? Nie chcę tez postępować przeciwko teściom. A teściowa to uparta kobieta. I co robić? W dniu planowanego wesela minie ponad 6 i pół m-ca... Zawsze mam pod górkę Współczuję Mój dziadek jest ostatnio mocno schorowany i nawet tata był teraz go odwiedzić (mieszka daleko), by w razie czego mógł z nim spędzić jeszcze troszkę czasu. Moi rodzice mówią, że może nie dożyć do wesela , ale nie wspominają nic o przekładaniu ślubu.
|
#4686 | ||||
|
Rozeznanie
|
No czeeeść
Widzę, że nie przybyło 100stron tylko ze 4 od ostatniej mojej wizyty, więc przejrzę co tam ![]() Nie mam tu stanika :p Mam tu same push-up'y ![]() Cytat:
Widzę, że jednak robi duże wrażenie, więc podczas najbliższej przymiarki spróbuję coś na to zaradzić, albo nawet sama kupię gdzieś mniejsze push-up'y skoro pani mówi, że takowych nie ma :P Oczywiście do Kościoła zostaną przykryte, dekolt zostawię na świecką część imprezy Rozumiem, że dół jest baaardzo wyrazisty - nie dziwię się, że wielu osobom się nie podoba Cytat:
Wiem, wiem, przesadziłam z dołem Ale czuję się w nim bosko Cytat:
Jak wyżej - pomyślę nad dekoltem ![]() Cytat:
![]() Idę popatrzeć co tam jeszcze skrobałyście
|
|
#4687 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Babcia miała 79lat i trzymała się bardzo dobrze. Jeszcze tydzień wcześniej teściowa widziała się z moją mamą i mówiła, jak babcia dobrze się trzyma Wszystko przyszło nagle i trwało tydzień.Masz rację, trzeba będzie zapytać teścia, ale teraz jest za wcześnie, a następnym razem w domu będziemy pewnie na święta, więc znowu smutny okres-bo już będzie bez babci Tak to była jego mama. TŻ nic nie mówił o przekładaniu. Teściowa jeszcze nie narzucała swojego zdania, tylko spytała. Ogólnie to bardzo dobra kobieta jest, pewnie wszystko zależy od tego co powiedzą ciotki jak je zapyta o zdanie... Tylko że zdaje mi się że właśnie tu zdanie cioć będzie najważniejsze.
|
|
|
|
|
#4688 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślałam, że do niedzieli zostaniecie, a Ty już z powrotem...[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;30745505]Nie było mnie troszkę, myślałam, że nowa część już będzie, a tu ciągle ta U mnie zdarzyła się tragedia-zmarła babcia mojego TŻ. Przedwczoraj był pogrzeb...Dzisiaj teściowa pytała co ze ślubem skoro jest żałoba po babci... Czytałam inne przypadki na forum, że jednej dziewczynie nawet ksiądz mówił, żeby nie rezygnować-bo żałoba nie dotyczy wszystkich gości, tylko dzieci babci, ale wnuków już nie. Ale znowu co-teść i jego rodzeństwo będą tylko siedzieć? Nie chcę tez postępować przeciwko teściom. A teściowa to uparta kobieta. I co robić? W dniu planowanego wesela minie ponad 6 i pół m-ca... Zawsze mam pod górkę Bardzo Wam współczuję ![]() Ale jeśli chodzi o ślub, to uważam, że nie powinniście niczego przesuwać, jeśli nie czujecie takiej potrzeby. To smutne, ale przecież starsi ludzie umierają, to naturalna kolej rzeczy. Co innego, jak ta sytuacja opisana przez marudę, tragiczny wypadek młodej osoby - ale wtedy też to wszystko zależy od tego, jak czują i chcą zrobić Młodzi, a nie wszyscy wokół. Prawda jest taka, że żałoba to coś, co każdy przeżywa indywidualnie. Te "przepisy" kościelne, że rodzice i dzieci rok żałoby, rodzeństwo chyba pół, a wnuki 3 miesiące - to wszystko jest śmieszne dla mnie. To tak indywidualna sprawa dla każdego, że nikt się w to nie powinien wtrącać.
|
|
#4689 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Tylko, że jak powiedzą mi, że ślubu ma nie być, żebyśmy odczekali rok, to co, przecież nie będę się upierać. Lubię ich tam wszystkich i szanuję, ale myślę że i oni powinni uszanować to, że plany są od dawna i to nie takie hop siup przełożyć ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
Sytuacja jest zbyt świeża, żeby tak szybko zdecydować. Mi samej strasznie przykro, ten tydzień gdy była w szpitalu też przeżywałam i spać nie mogłam, mimo, że to nie była moja babcia. |
|||
|
|
|
#4690 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hihihi ![]() Cytat:
Aż Ci zazdroszczę...
|
|
#4691 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;30746724]No właśnie nie byliśmy przygotowani
Babcia miała 79lat i trzymała się bardzo dobrze. Jeszcze tydzień wcześniej teściowa widziała się z moją mamą i mówiła, jak babcia dobrze się trzyma Wszystko przyszło nagle i trwało tydzień.Masz rację, trzeba będzie zapytać teścia, ale teraz jest za wcześnie, a następnym razem w domu będziemy pewnie na święta, więc znowu smutny okres-bo już będzie bez babci Tak to była jego mama. TŻ nic nie mówił o przekładaniu. Teściowa jeszcze nie narzucała swojego zdania, tylko spytała. Ogólnie to bardzo dobra kobieta jest, pewnie wszystko zależy od tego co powiedzą ciotki jak je zapyta o zdanie... Tylko że zdaje mi się że właśnie tu zdanie cioć będzie najważniejsze.[/QUOTE]Dlaczego ciocie mają decydować? Wiem, że to będzie Twoja rodzina i nie ma co na początku robić afery, ale jak sama piszesz, to babcia zmarła nagle, więc niewiadomo (dopukać!) co może się zdarzyć jak przełożycie ślub o rok... pierwsze co zrób, to pogadaj z TŻtem na ten temat i z teściem. Na spokojnie coś wymyślicie
|
|
#4692 | |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje!
Ja muszę chyba przyhamować z przygotowaniami, bo nic mi nie zostanie na przyszły rok. Kkindziulindzia cieszę się razem z Tobą! Masz wspaniałego narzeczonego.Cytat:
![]() Cieszę się, że propozycje się podobają! Może wrzucę jakieś zdjęcia, ale pewnie dostanę je dopiero zqa jakiś czas, bo fotograf musi je obrobić. ![]() Też kupiłam w zeszłym roku hula hop, bo chciałam nad talią popracować, ale okazało się.... że nie daję rady nim kręcić! Masakra - ale to wcale nie jest takie proste. Zarzuciłam próby, ale dalej stoi koło u mnie za drzwiami i czeka na lepsze czasy. ![]() [1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;30745505]Nie było mnie troszkę, myślałam, że nowa część już będzie, a tu ciągle ta U mnie zdarzyła się tragedia-zmarła babcia mojego TŻ. Przedwczoraj był pogrzeb...Dzisiaj teściowa pytała co ze ślubem skoro jest żałoba po babci... Czytałam inne przypadki na forum, że jednej dziewczynie nawet ksiądz mówił, żeby nie rezygnować-bo żałoba nie dotyczy wszystkich gości, tylko dzieci babci, ale wnuków już nie. Ale znowu co-teść i jego rodzeństwo będą tylko siedzieć? Nie chcę tez postępować przeciwko teściom. A teściowa to uparta kobieta. I co robić? W dniu planowanego wesela minie ponad 6 i pół m-ca... Zawsze mam pod górkę Bardzo mi przykro.
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne są !!!!
![]() [1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;30745505]Nie było mnie troszkę, myślałam, że nowa część już będzie, a tu ciągle ta U mnie zdarzyła się tragedia-zmarła babcia mojego TŻ. Przedwczoraj był pogrzeb...Dzisiaj teściowa pytała co ze ślubem skoro jest żałoba po babci... Czytałam inne przypadki na forum, że jednej dziewczynie nawet ksiądz mówił, żeby nie rezygnować-bo żałoba nie dotyczy wszystkich gości, tylko dzieci babci, ale wnuków już nie. Ale znowu co-teść i jego rodzeństwo będą tylko siedzieć? Nie chcę tez postępować przeciwko teściom. A teściowa to uparta kobieta. I co robić? W dniu planowanego wesela minie ponad 6 i pół m-ca... Zawsze mam pod górkę Mimo tego, że śmierć przyszła niespodziewanie to już taki wiek jest, że wszystko może się zdarzyć. O tym, czy przełożyć ślub powinniście zdecydować z TŻtem na spokojnie, porozumiewając się z Jego tatą. Babcia TŻta pewnie życzyła Wam jak najlepiej i sama chciałaby, by ten ślub odbył sie w terminie. Jednak wiadomo, każdy ma inne przekonania. A zdaniami dalszych ciotek się nie przejmujcie. One zawsze dużo gadają. Przełożycie ślub, będzie źle. Nie przełożycie, też będą gadać, jak mogliście tak zrobić.
|
#4694 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy ja się kiedyś będę cieszyć przygotowaniami? Jak nie coś z salą i trzeba było czekać na wyjaśnienia, to suknia za krótka i teraz nie wiem czy w ogóle zanosić krawcowej, potem mieliśmy pierwszy kryzys z TŻ, a teraz najgorsze to I po prostu ciągle coś. Cytat:
![]() Gosza ale widzę że teściowa uzależnia zdanie od cioć To są akurat te najbliższe... Nie jakaś tam daleka rodzina. No nic, dzięki za wsparcie dziewczyny. Pojawię się pewnie za jakiś czas i dam znać co wyszło. Edytowane przez 95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d Czas edycji: 2011-11-26 o 22:52 |
||
|
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- ahankara - Kochana, bardzo Wam współczuję i mam nadzieję, że jednak ślub się odbędzie.
|
|
#4696 |
|
Zadomowienie
|
Nie załamuj się - wszystko się poukłada. Pewnie nie dziś czy jutro, ale na pewno prędzej czy później.
A ja umówiłam się na ten egzamin na prawko, a jeszcze nie umówiłam sobie żadnych jazd. Nie wiem czy iść do tego samego Pana co wcześniej czy szukać innego. Jeszcze przeziębienie mnie bierze, a jutro jest dzień pieczenia pierników. Tak się na niego cieszyłam, a czuję, że mnie coś rozkłada. :/ Więc wskakuję do wyra, a M. da mi aspirynkę. Do przeczytania jutro.
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
kindziulindzia ależ romantyk z Twojego Ł. ![]() piękne ahankara bardzo mi przykro z powodu babci TŻ-ta mam nadzieję, że u Was też tak będzie nena tak właśnie rzuciło mi się w oczy, że to Ty jesteś w awatarku piękna fotka |
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem zdania że żałobę nosi się w sercu. Kiedyś pisałam o pewnej dziewczynie której brat zginął 2tyg przed weselem. No wiadomo 2tyg to już ciężko cokolwiek odwołać ale jakby nie chcieli to by nie było wesela. Jednak zdecydowali że będzie normalne wesele.
Ciężko cokolwiek doradzić w takiej sytuacji ale pół roku to dużo czasu mam nadzieję że do waszego ślubu dojdzie tak jak zaplanowaliście
|
#4699 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;30746839]Mam takie zdanie jak piszesz sama. Ale niech TŻ sobie na spokojnie przemyśli. Jeśli chodzi o teścia to miałam wrażenie, że też nie myślał o przekładaniu.
Sytuacja jest zbyt świeża, żeby tak szybko zdecydować. Mi samej strasznie przykro, ten tydzień gdy była w szpitalu też przeżywałam i spać nie mogłam, mimo, że to nie była moja babcia.[/QUOTE] To jest zupełnie zrozumiałe - ja też bardzo lubię babcię TŻta i jak była ostatnio w szpitalu, kiedy byliśmy w Tomaszowie, to byliśmy u Niej tam codziennie i siedzieliśmy, gadaliśmy... też przeżywałam. W życiu różnie bywa i jak sama mówisz, ludzie się starzeją z każdym dniem i nigdy nie wiadomo, kto odejdzie i kiedy... Więc można by przesuwać w nieskończoność, bo nigdy nie wiadomo, co się stanie... Mam nadzieję, że na spokojnie jak wszyscy ochłoną, to każdy podejdzie do tego logicznie i nie będziecie mieć dylematów Cytat:
![]() Eh, no ja kiedyś bardzo dużo za dzieciaka kręciłam i myślałam, że teraz nie będzie problemu, ale jednak spada... Może i Twoje jest za lekkie? Bo mi się zdaje, że jak je czymś wypełnię i będzie cięższe, to dużo lepiej się będzie kręcić, bo teraz mi po prostu strasznie zwalnia przez to, że nie ma żadnego obciążenia. Cytat:
Cytat:
![]() Mam do Was sprawę. Mama mi dziś sforłardowała maila, którego dostała od Ciotki ze Szwecji - wkleję Wam fragment: Jolu tak sobie myslimy tzn ja, Diana i reszta Co chcialaby Twoja corka na prezent slubny. Czy moglabys sie ich wypytac? Bo my mamy taki pomysl , aby ich zaprosic do Szwecji w ramach podrozy poslubnej. Mieliby do dyspozycji Mogador , a i w Sztokholmie mogliby pobyc tak dlugo jak sobie zycza. Chyba ze zaplanowali cos innego i wybieraja sie w podroz do egzotycznych krajow. Wowczas wymyslimy inny prezent. To chyba zbliza sie czas aby zaczac juz po malu planowac. I już naprawdę sama nie wiem, co robić... Bo z jednej strony byłoby super po tym całym ślubnym szale i zamieszaniu pojechać gdzieś, gdzie by się nami od razu zajęli naprawdę fajni i gościnni ludzie, wzięli nas na oprowadzanie, a potem zadekowali w uroczym domku nad samiutkim morzem, gdzie moglibyśmy korzystać z wolności, świeżego powietrza i odpoczywać do woli. Z drugiej tak już dawno nie byłam na wakacjach, że maaaaaaaaaaarzy mi się trochę egzotyki, a przede wszystkim morze i plaża i beztroskie wakacjowanie - i boję się, że w Szwecji pogoda może po prostu nie dopisać, że będzie lało albo wiało i co wtedy? Niby sierpień, ale wiadomo, jak to jest w krajach bałtyckich... Może być upał, a może być jak u nas w tym roku.... ![]() Jak sądzicie, warto się zdecydować na taką propozycję? Pytam tu głównie osoby, które planują zagraniczne podróże poślubne, co byście zrobiły w naszej sytuacji... Z TŻtem będę o tym na poważnie gadać po Jego obronie (wtedy wszystko wreszcie zaczniemy normalnie planować Ale kombinuję jak koń pod górę, co? Idę już spać Czekam na opinie o mojej podróżnej psychozie
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-11-27 o 00:08 |
|||
|
|
|
#4700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hihi wiedziałam Chateczko, że mnie docenisz ![]() Ahankara - bardzo mi przykro Kochana... Wg mnie też powinniście wszyscy dać sobie czas na odetchnięcie i uspokojenie, wydaje mi się że nie ma potrzeby przekładania ślubu... Nie martw się na zapas, myślę że wszyscy będą dla Was z czasem bardziej wyrozumiali i dobrze się sprawy poukłądają Trzymam kciuki Kochana
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Chatka ja bym z takiej okazji skorzystała
---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- ja chyba zbieram się do łóżeczka. a tak w ogóle to zapomniałam Wam napisać, że do 15 grudnia (czyli do dnia kiedy idę do szpitala na badania tarczycowe) jestem na zwolnieniu lekarskim. tak więc od jutra nie będę niczego robić, tylko odpoczywać, odpoczywać i jeszcze raz odpoczywać dobrej nocki |
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Chatko ja bym skorzystała. Po tym całym weselnyn szale przyda wam się odpoczynek a skoro byli byście u znajomych serdecznych ludzi nawet przy brzydkiej pogodzie byście się na pewno nie nudzili.
A teraz po całej nudnej sobocie bez TŻ i nastawiając się na taką samą resztę tygodnia aż do nast soboty życzę wam dobrej nocy i tule się do poduszki dobranoc
|
#4703 |
|
Zadomowienie
|
Chatka - byłam na jakimś forum ale krótko i w sumie nie pamiętam na jakim
teraz potrzebuje wsparcia i wczuć się jako,s w klimat "ślubów"
|
#4704 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wczoraj bylismy na ślubie ojca Tż. Było sympatycznie, ale moj Tż i tak srednio mogł to wszystko strawić.
Jeszcze syn tej nowej zony stwierdził, że teraz w koncu ma mieskzanie dla siebie bo matka sie wyprowadzi ![]() ![]() Cytat:
Oczywiście to w żartach napisałam, bo z każdej fasolki na tym wątku bym sie pgromnie cieszyła.Wiem, że Ty jesteś juz dawno mamuśką..ech będziesz nam pewnie podpowiadać jak postepować jako doświadczona mamuska Cytat:
Piekne, klayczne obrączki.... [1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;30745505]Nie było mnie troszkę, myślałam, że nowa część już będzie, a tu ciągle ta U mnie zdarzyła się tragedia-zmarła babcia mojego TŻ. Przedwczoraj był pogrzeb...Dzisiaj teściowa pytała co ze ślubem skoro jest żałoba po babci... Czytałam inne przypadki na forum, że jednej dziewczynie nawet ksiądz mówił, żeby nie rezygnować-bo żałoba nie dotyczy wszystkich gości, tylko dzieci babci, ale wnuków już nie. Ale znowu co-teść i jego rodzeństwo będą tylko siedzieć? Nie chcę tez postępować przeciwko teściom. A teściowa to uparta kobieta. I co robić? W dniu planowanego wesela minie ponad 6 i pół m-ca... Zawsze mam pod górkę Kochana nic sie nie martw..po prostu niech wszyscy troche odetchna od tego wydarzenia i wszystkow róci do normy. Stety- niestety życie toczy się dalej.....Jesteśmy z Tobą!!!! Cytat:
|
|||
|
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że jeszcze nie byliście razem nigdzie.
|
|
#4706 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, moje towarzystwo jeszcze dosypia, a ja postanowłam do was zajrzeć
![]() klasyczne, bardzo ładne [1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;30745505] U mnie zdarzyła się tragedia-zmarła babcia mojego TŻ. Przedwczoraj był pogrzeb... Dzisiaj teściowa pytała co ze ślubem skoro jest żałoba po babci... Czytałam inne przypadki na forum, że jednej dziewczynie nawet ksiądz mówił, żeby nie rezygnować-bo żałoba nie dotyczy wszystkich gości, tylko dzieci babci, ale wnuków już nie. Ale znowu co-teść i jego rodzeństwo będą tylko siedzieć? Nie chcę tez postępować przeciwko teściom. A teściowa to uparta kobieta. I co robić? W dniu planowanego wesela minie ponad 6 i pół m-ca... Zawsze mam pod górkę [/QUOTE] bardzo mi przykro, to duża strata zwłaszcza dla Twojego TŻ-ta, więc tak, jak dziewczyny radzą, poczekajcie, niech minie pierwszy szok i najgłębsza żałoba i wtedy coś postanówcie, ale myślę, że nie powinniście przekładać ślubu. Ja już pisałam, że we wrześniu zmarł nasz Tato, a na czerwiec był zaplanowany ślub mojego brata, wszystko się odbyło za namową księdza A tymi trudnościami się nie przejmuj , znasz przysłowie " miłe złego początki, a koniec żałosny"? Więc u Was będzie odwrotnie, czeka Was spokojna długa przyszłość koocurku tak Cie trochę podpuściłam Chatko ja bym najpierw pogadała z TŻ-e, co on by wolał. Szwecja jest piękna, nie widziałam drugieg takiego miejsca Jeżeli Twój przyszły mąż wczesniej nigdzie nie wyjeżdżał, to może taki wyjazd byłby dobry "na rozgrzewkę", a egzotykę zostawcie sobie na smutną, burą jesień ![]() No i opowiem Wam o wczorajszych wróżbach ![]() Laliśmy wosk i wygłupialiśmy się jak dzieciaki ![]() Mi wyszedł diabeł - wypisz/ wymaluj mój TŻ ![]() a jemu znak OK - pięść z kciukiem do góry
|
|
|
|
#4707 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny! Dawno mnie nie bylo, bo duzo na glowie mialam, bylam w gorach na weekendzie fajnie sobie odpoczelam od codzienych spraw
Poimprezowalismy ze znajoomymi dosc ladnie dzisiaj odsypialam!Wybieram sie zaraz na targi slubne w Rybniku, dam znac pozniej jak bylo Milej niedzieli |
|
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie!!!
Cytat:
A tak na poważnie, to poczekaj co TŻ na to powie. Poza tym może gości ze Szwecji będziecie mogli odwiedzić w innym terminie, może rok później, a po ślubie wyjechać sobie w egzotyczne miejsce. Hmmm, szkoda odmawiać tej Szwecji.
|
|
#4709 | ||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
ale mam kaca, ja pierdziu wczoraj pokłóciłam się z Tżtem - mam nadzieję że to nic poważnego, generalnie poszło o ślub, a właściwie samochód do ślubu. Bo ja bym chciała już zarezerwować ten, który w 100% spełnia moje wymagania. Tżtowi też on się podoba, ale stwierdził po pierwsze że jeszcze za wcześnie, a po drugie, że "znajdzie się coś lepszego". Taaa jasne, u mnie w mieście. Nienawidzę jego podejścia do niektórych rzeczy: "jakoś to będzie", coś się załatwi, coś się zrobi....wkurza mnie tym. No i oczywiście od tematu samochodu ruszyła trzecia wojna światowa [1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;30745505]Nie było mnie troszkę, myślałam, że nowa część już będzie, a tu ciągle ta U mnie zdarzyła się tragedia-zmarła babcia mojego TŻ. Przedwczoraj był pogrzeb...[/QUOTE] współczuję ![]() ja mimo wszystko nie odwoływałabym ślubu. Od dziś macie 6 miesięcy, więc to dużo czasu. I choć teraz rodzinie może się wydawać, że ślub nie wchodzi w grę, to za ten czas emocje związane z żałobą opadną. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będziemy razem przeżywać ![]() Nasz zespół to 7 osób, 3 wokalistów (2 dziewczyny i facet), reszta gra. Są niesamowici! ![]() [1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;30745505]Nie było mnie troszkę, myślałam, że nowa część już będzie, a tu ciągle ta U mnie zdarzyła się tragedia-zmarła babcia mojego TŻ. Przedwczoraj był pogrzeb...Dzisiaj teściowa pytała co ze ślubem skoro jest żałoba po babci... Czytałam inne przypadki na forum, że jednej dziewczynie nawet ksiądz mówił, żeby nie rezygnować-bo żałoba nie dotyczy wszystkich gości, tylko dzieci babci, ale wnuków już nie. Ale znowu co-teść i jego rodzeństwo będą tylko siedzieć? Nie chcę tez postępować przeciwko teściom. A teściowa to uparta kobieta. I co robić? W dniu planowanego wesela minie ponad 6 i pół m-ca... Zawsze mam pod górkę Uważam, że do tego czasu Kochana wszyscy ochłoną i nie ma sensu przekładać ślubu. Ważne, żebyś porozmawiała z TŻtem i bliskimi babci, wtedy podejmiecie ostateczną decyzję. Trzymam kciuki... ~~~~~~~~ Dziewczyny tak w ogóle to myślicie, że już powinniśmy iść do księdza? Mi się wydaje, że to za szybko może w styczniu lepiej? Data ślubu to 8 września (chcemy godzinę 15 lub 16)Aaa i ktoś pytał o nasze auto ślubne: firma w Toruniu, o ta: http://www.nestor-slub.pl/ Nasze auto to nexeter, jest wieeelkie i na żywo robi niesamowite wrażenie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

Przedwczoraj był pogrzeb...

Widzę, że nie przybyło 100stron tylko ze 4 od ostatniej mojej wizyty, więc przejrzę co tam 

witam witam

I nawet nic bym nie zmieniała 

Niesamowite 
może w styczniu lepiej? Data ślubu to 8 września (chcemy godzinę 15 lub 16)