|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
Kochana oczywiście trzymamy kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
To będzie dłuższa historia
![]() Siedzi jednego dnia i stęka: " ale fajna gra na PSP, kurde tylko 80zł. No tak fajna, ale bez kierownicy to lipa. Oooo kierownice nie są tak drogie. Fajna ta gra....fajna". Na co ja się ulitowałam i mówię:" Na prawdę tak Ci się ta gra podoba?" On:"Noooo świetna jest, ale bez kierownicy to d***" Na to ja:" No dobra to mam dla Ciebie niespodziankę, zamawiaj tę grę i kierownicę. Odłożyłam dla Ciebie na urodziny kasę. No zamawiaj". Na to on:" Eeee to nie, to ja sobie kupię okulary przecisłoneczne do jazdy samochodem, czapkę i polar." A polar jakiś lepszy, jak to zadowolony mówił - " trzysetka" ![]() No, to tyle o prezencie ![]() Cytat:
![]() Serio, to zacznij od dentysty. Wystarczy jak głowę umyjesz, odrosty Ci na pewno wybaczy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | ||
Zakorzenienie
|
Brumku jak napisałam Ci, że Tymuś to taki szczeniaczek to później zastanawiałam się czy się nie pogniewasz za porównanie... Mi oczywiście chodziło w jak najlepszym tego słowa znaczeniu
![]() A co do komentarzy ludzi to ja bym cicho nie siedziała ![]() Ostatnio byłam z siostrą na targu i ktoś obok głośno krzyknął, Domek się wystraszył i zaczął płakać, więc ja go wziełam na rączki i przytuliłam a jakaś stara flądra komentuje z taką ironią "dziecko tylko zapłacze a ta już go a ręce bierze" a co ją to interesuje?! Nawet jeśli to co?! Oczywiście wdałam się w dyskusję, która przerodziła się w ostrą wymianę zdań. Niestety kobieta nie pałała zbyt dużą inteligencją, więc nie bardzo rozumiała co do niej mówię. Nie pozwolę sobie, żeby ktoś obcy mi się wtrącał jak mam dziecko wychowywać. Niech siedzi tam w tym straganie i zajmuje się handlem a nie wychowaniem mojego dziecka. O! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Blondynko - kurcze, to bardzo poważna sprawa
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dostałam je kilka dni Temu od szwagierki, bo sama nigdy jakoś nie miałąm ochoty ich wypróbować i już na dotyk mi nie podeszły - plastikowe i sztuczne się wydają. Opróćz tego źle chłoną, przeciekają i obcierają udka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Budzę o północy, a potem śpi do rana ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czegoś mi nie zacytowało na 100%. ![]()
![]() |
#2376 |
Zakorzenienie
|
Blondynko dużo zdrówka kochana, trzymaj się
![]() ![]() ![]() Audrey pewnie Ci się przykro zrobiło ![]() ![]() Pisz tutaj u nas, nie znikaj ![]() Brunetka ucz się ucz ![]() No to pięknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2378 |
Zadomowienie
|
Natka, co za baba, nie wiem dla czego ludzie uzurpują sobie prawo do takich komentarzy?
Iustyna, pragmatyk z niego :P T jak od mojego brata pożyczył właśnie kierownicę, to nocka zeszła na graniu... Szybko ją oddał :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Zakorzenienie
|
Ja zamówiłam tutaj Oballa http://allegro.pl/show_item.php?item=1908131774
|
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | ||||||||
Zakorzenienie
|
dobry wieczór Paniom
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pod koniec życia ma na to duże szanse ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Trudny wybór ![]() ![]() Dziubek, zdrówka!!!! ![]() Patik, ![]() A u mnie jeszcze przyjaciółka była, posiedziałyśmy troszkę, wykąpałam teraz Adasia i śpi, więc i ja to idę robić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | ||
Zadomowienie
|
Własnie Blondynka,
![]() Patik, niech Sara szybko zdrowieje! Brumek, poka, poka fotkę, bo od Patika nie widzę... ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
![]() Audrey, mam nadzieję, że nie znikniesz ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
coś dobrnąć do końca nie mogę...
KLUB - a ja bym klubu nie zamykała... bo jeszcze pewnie z kilka lat tbędziemy tu gadać, częśc z nas sie wykruszy i pewnie nie raz jeszcze jakaś laska poprosi o dołączenie... na moim drugim wątku mamusiowym (tez prowadzonym od ciaży czyli już ponad 4 lata!!!) zaczynaliśmy długa listą, teraz jest nas może 20 i od jakiegoś pół roku mamy nową koleżankę, która naprawdę czynnie sie udziela. jakbym miała klub zamknięty to by jej chyba smutno było. a audrey raczej nie wie co u nas w klubie jest więc skąd miała wiedziec czy okaże się nietaktem prośba o członkostwo? wiec wg mnie można by było zrobić regulamin - np. ciągnięcie z nami calego wątku jednego i dopiero wtedy czlonkostwo |
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Zakorzenienie
|
Blondynko trzymam mocno kciuki
![]() ![]()
#2384 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do flądry z bazaru, to nienawidze tego ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A kanalików bardzo współczuję ![]() ![]() Cytat:
![]() No pięknie, a ja Cię zdążyłam polubić ![]() A tu się okazuje, że zołza ![]() Tez go mam. Z poprzedniego "rzutu" ![]()
![]() |
#2385 | |||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Udało mi się nadrobić, owocny w posty był dzisiejszy dzień. U nas jak zwykle dzień minął spokojnie. Przed południem odwiedziła nas moja koleżanka (taka dobra koleżanka) z pracy i nie mogła się nachwalić Helenkę - jaka śliczna, jaka grzeczna i w ogóle - aż się cała rozpływałam. Wypiłyśmy herbatkę ( polecam z cytryną, imbirem i miodem ![]() A tak w ogóle to Helence zdarza się od paru dni czasem zaśmiać na głos! Cytat:
Cytat:
![]() I do gina marsz!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Naataaszkaa witaj ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Zadomowienie
|
Uciekam, dobranoc!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Wtajemniczenie
|
Ale żeście naskrobały
![]() Dobry wieczór Kochane mamuśki w imieniu Jasia dziękuję za życzenia ![]() Brumeczku to pięknie rośnie waga Tymka ![]() u nas też jakiś czas temu waga podwojona ![]() meszareswidzę że pomysłowę masz dziecko ![]() Blondynka ![]() uciekam spać, bo jakieś zmęczenie mnie dopadło
#2388 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dziubek kuruj się chorowitku ![]() brunetka a Ty masz egzamin za tydzień tak?? czy 9??, zrób sobie przerwę, bo się zaparujesz a dziewczyny no i gratuluję, bo już się chyba nic nie zmieni, gratuluję wygranej kosmetyków eucerin ![]() a co do oballa, to mi się podobaja te piłeczki, tylko trochę drogie, ale jakbym miała wybierać, to mi sie ta podoba: http://www.tublu.pl/Zabawki/Zabawki_...eado_15cm.html tylko cenę też ma fajną ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2389 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2390 |
Wtajemniczenie
|
brumku wściekłam się na przyjaciółkę... ale nie bardzo mam siłę i ochotę o tym teraz pisać.. emocje opadły i teraz mam do niej trochę "żal", ale pewnie i to minie z czasem
![]() ![]() Haneczka ma jutro szczepienie ![]() oglądam właśnie jednym okiem program o surogatkach...co te kobiety muszą czuć oddając dziecko obcym ludziom...nawet sobie nie wyobrażam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też myślę, że można przyjąć nową osobę, ale jak odpowiednio długo z nami pobędzie, poznamy ją trochę i zaufamy jej. Wiem, że ja wywołałam tę dyskusję, ale to zupełnie nie chodziło o audrey osobiście , tylko o sam fakt przyjmowania nowych klubowiczek. Ostatnio była przyjęta Lili, ale ona jest z nami od lipca i często pisze, już ją znamy. Może ze dwa tygodnie jest w klubie. Monia wiesz jakie "ciężkie" są niekiedy tematy w klubie ![]() Swoją drogą ja zawsze wyskoczę z czymś, co wywołuje ostrą dyskusję ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | |
Wtajemniczenie
|
coś mi się zdaje, że koleżanka się przestraszyła, i wkurzyła mocno, i może już nei przyjść
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Oj to idziemy razem, bo my też jutro. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Wtajemniczenie
|
ach i jeszce miałam pytać
jak długo maluchy interesują się matą bo Jas ma taką małą i średnio się nią intersuje wklejam foto opłaca zainwestować w dużą?
#2395 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Wtajemniczenie
|
![]() Telik ja bym już nie kupowała dużej maty, możesz kupić kocyk większy ze zwierzątkami, na jedno wyjdzie, a i kocy się przyda, my mamy matę, ale od czasu do czasu rozkładam taki duży koc, ze wierzatkami z bajmi, i Nati bardzo lubio sie na nim bawić, takie jest moje zdanie |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Wtajemniczenie
|
zaraziłyście mnie oballem - pokazałam mężowi i jemu też się spodobał, więc kupujemy Hani na mikołajki
![]() a wiecie, że u mnie w mieścinie nawet nie ma smyka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Wtajemniczenie
|
agadus dziękujemy
![]() crazy to i za Wasze szczepienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.