Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-28, 20:45   #2371
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziewczyny ja na szybko

jestem w szpitalu mam zapalenie trzustki
trzymajcie za mnie kciuki bo nie jest wesoło
pozdrawiam
o matko i córko, jak to??jak to się stało??
Kochana oczywiście trzymamy kciuki, zdaj nam relacje co i jak

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 20:46   #2372
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
TAK, TAK, TAK!
To będzie dłuższa historia .
Siedzi jednego dnia i stęka: " ale fajna gra na PSP, kurde tylko 80zł. No tak fajna, ale bez kierownicy to lipa. Oooo kierownice nie są tak drogie. Fajna ta gra....fajna".
Na co ja się ulitowałam i mówię:" Na prawdę tak Ci się ta gra podoba?"
On:"Noooo świetna jest, ale bez kierownicy to d***"
Na to ja:" No dobra to mam dla Ciebie niespodziankę, zamawiaj tę grę i kierownicę. Odłożyłam dla Ciebie na urodziny kasę. No zamawiaj".
Na to on:" Eeee to nie, to ja sobie kupię okulary przecisłoneczne do jazdy samochodem, czapkę i polar."
A polar jakiś lepszy, jak to zadowolony mówił - " trzysetka" .

No, to tyle o prezencie .

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Jak to się nie liczy? Liczy się, liczy
Ząb mnie boli I teraz muszę wybrać: albo wyląduje u dentysty z okropnymi włosami, albo u fryzjera z bolącym zębem
Ja Ci nie podpowiem, bo niedobra dla mnie byłaś .

Serio, to zacznij od dentysty. Wystarczy jak głowę umyjesz, odrosty Ci na pewno wybaczy .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 20:51   #2373
Natka_
Zakorzenienie

Brumku jak napisałam Ci, że Tymuś to taki szczeniaczek to później zastanawiałam się czy się nie pogniewasz za porównanie... Mi oczywiście chodziło w jak najlepszym tego słowa znaczeniu

A co do komentarzy ludzi to ja bym cicho nie siedziała
Ostatnio byłam z siostrą na targu i ktoś obok głośno krzyknął, Domek się wystraszył i zaczął płakać, więc ja go wziełam na rączki i przytuliłam a jakaś stara flądra komentuje z taką ironią "dziecko tylko zapłacze a ta już go a ręce bierze" a co ją to interesuje?! Nawet jeśli to co?! Oczywiście wdałam się w dyskusję, która przerodziła się w ostrą wymianę zdań. Niestety kobieta nie pałała zbyt dużą inteligencją, więc nie bardzo rozumiała co do niej mówię.
Nie pozwolę sobie, żeby ktoś obcy mi się wtrącał jak mam dziecko wychowywać. Niech siedzi tam w tym straganie i zajmuje się handlem a nie wychowaniem mojego dziecka. O! Siostra próbowała mnie odciągnąć, bo ona właśnie taka cicho-ciemna.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Jutro idziemy do lekarza, Szymon wlasnie dostal goraczki. Masakra. A dzisiaj non stop plakal. Nie wiem czy to go glowa bolala od kataru czy co.
Biedny Szymcio

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Z Sarą gorzej.
Cały czas udrażniam nos, a nawet jak ma czysto to nadal charczy w gardle, kaszle, krztusi się i płacze ochrypniętym głosem, ulewa serkiem i dziwnymi glutami Może flegma jej spływa
Oklepuje plecki ale to już nic nie daje.
Nie mogłam jej nakarmić bo płakała. Usnęła na 15 minut i znowu wstała, teraz od 5 minut śpi.
Nastawiam się na ciężką noc.
Tulę Was
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 20:56   #2374
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Z Sarą gorzej.
Cały czas udrażniam nos, a nawet jak ma czysto to nadal charczy w gardle, kaszle, krztusi się i płacze ochrypniętym głosem, ulewa serkiem i dziwnymi glutami Może flegma jej spływa
Nie mogłam jej nakarmić bo płakała. Usnęła na 15 minut i znowu wstała, teraz od 5 minut śpi.

Nie mam weny pisać.

Dziubku zdrowia, coś często ostatnio chorujesz.
Kajool dla Ciebie i Pięknego Szymusia też zdrówka. Nie odpisali z żyrafą.

Zanetaa a co Ty się tak mało udzielasz? brakuje Twoich długich postów.

W smyku za oballa zapłaciłam 30zł ( bez 10 gr).
Patik dziekujemy za zyczenia zdrowka. Idziesz jutro z Sara dolekarza?? A co do zyrafy, moze napisz jeszcze raz albo zadzwon.Kurcze nurtujemnie ta sprawa, zwlaszcza, ze to ja polecilam ten sklep.
Stary 2011-11-28, 20:57   #2375
brumek
Zakorzenienie

Blondynko - kurcze, to bardzo poważna sprawa Trzymam mocno kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Mmm szkoda, że na forum nie słychać głosów (), bo lubię takie niskie, ochrypnięte u kobiet ( np. Scarlett Johanson )
O, ja też takie uwielbiam Aż dreszcze przechodzą

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
miałam dzisiaj fajny dzieeń do południa, a potem tak mnie ktoś wk****, że szkoda słów...doszłam jakoś do siebie, ale musiałam zostawić małą z TŻ i pójść pochodzić sama żeby ochłonąc... i teraz czuję się jakby ktoś ze mnie powietrze spuścił...zawsze mam tak po nerwach...
w ogóle to ostatnio nie mam weny na nic..już sama siebie mam dość chwilami..i podziwiam mojego męża,że jeszcze pozwu o rozwód nie złożył - tak ciężko ze mną ostatnio wytrzymać chyba jakiś kryzys egzystencjalny mam...czytam Was, a weny na pisanie też brak...niech mi ktoś nakopie do coby mi przeszło...
Pisz nam zaraz, co się stało, kto Ci tak podpadł. Ulżysz sobie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
My mieliśmy - ok ale szału nie ma. U nas taki ranking - Dada, Babydream, Toujours. Pampersów nie biore pod uwage, bo tylko na poczatku kupilismy 2paczki. Jednak cena jest o wiele wyższa..
A u nas: Pampersy, potem Toujours, potem Dada, a potem już nic. Próbowałam jeszcze pieluch z Rossmanna,a le więcej nie kupię, bo sztywne jakieś, a Huggisy to dla mnie totalna porażka i samo zło
Dostałam je kilka dni Temu od szwagierki, bo sama nigdy jakoś nie miałąm ochoty ich wypróbować i już na dotyk mi nie podeszły - plastikowe i sztuczne się wydają. Opróćz tego źle chłoną, przeciekają i obcierają udka

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ból gardła, gorączka, masakra jakaś
właśnie wróciłam od lekarza i mam anginę nie mam pojęcia skąd się to cholerstwo wzięło ledwo na oczy widzę przez gorączkę prawie 40 stopni.
No to Cię dopadło Nie daj się cholerstwu, walcz i wracaj jako bohaterka w swoim domu

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak w Smyku kosztuje ta piłeczka Obal?
Na all nie kupię taniej jak 35zł?
ja kupiłam za 32, ale z odbiorem osobistym, więc wyszło w miarę tanio. O tu: http://www.maminek.pl/oball-niebiesk...owy-p-182.html

Cytat:
Brumek a jak u Ciebie z karmieniem ?
Wybudzasz Tymka?
Budzę o północy, a potem śpi do rana Tak więc z tego nocnego karmienia zrezygnowaliśmy, a waga dalej idzie w górę jak szalona. W tym tygodniu Tymek na bank podwoi masę urodzeniową, a ma dopiero 3 miesiące A ponoć pół roku się na to ma.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Klub - Ja uważam jak Marina, kto miał się znaleźć w Klubie już się znalazł... piszemy już ponad rok w Nim.Znamy siebie nie lepiej niż Nam się wydaję...To że ktoś napisał 22 posty to nie znaczy, że pisze dużo z porównaniem nawet do Brumka która je pisze bardzooo dużo (przepraszam Brumek że Cię wykorzystuje, ale jesteś jedna z tych które najwięcej piszą ) więc jak dla mnie no Klub powinien mieć kluczyk od drzwi wyrzucony takie moje zdanie...Jakoś nie nabieram zaufania do 22 postów.
No to pięknie Wiedziałam, że prędzej czy później ktoś wypomni mi gaduslstwo

Cytat:
Z Sarą gorzej.
Ojej, aż smutno tego słuchać

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Brumek
, w Lidlu nie ma aktualnie pajaców- tutaj można zobaczyć co mają=> http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=22866.
Dziękuję

Cytat:
Czy może któraś z Was zrobić zdjęcie z OBALLEM jak dziecko się nią bawi.
Chce wiedzieć jaka jest proporcjonalność OBALLA do dziecka
Żanetko, piłka jest ciut mniejsza od główki dziecka. Ja mam takie zdjęcie, bardzo nieostre i z komórki, ale jak chcesz to pokaże w Klubie.

Czegoś mi nie zacytowało na 100%.
Stary 2011-11-28, 20:57   #2376
Natka_
Zakorzenienie

Blondynko dużo zdrówka kochana, trzymaj się Trzymam za Ciebie

Audrey pewnie Ci się przykro zrobiło Nikomu nie chodzi o to żeby Ci miało być głupio czy przykro, taka się poprostu wdała dyskusja
Pisz tutaj u nas, nie znikaj

Brunetka ucz się ucz

Cytat:
Aaaa i macierzyński mam do 30 grudnia
No to pięknie
Stary 2011-11-28, 20:59   #2377
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Ale coś moja mama wymysliła na zasypaianie. Dominik nieraz nie może zasnąć w dzień, szczególnie po południu. jest bardzo zmęczony, przeciera oczka, wkłada rączki do buźki i nie może zasnąć. I moja mama własnie wynalazła na to sposób, który teraz stosuje za każdym razem: otóż wystarczy schować rżczki pod kołderkę, żeby go nie rozpraszały, od razu się wycisza w ten sposób i po chwili zasypia. Widocznie te rączki bardzo go rozpraszały. Dzisiaj ten patent wykorzystałam rano jak sie obudził o 6 (czyli jak zawsze) zjadł, schowałam mu łapki, przytuliłam i zasnął i spał do 9!!!! nie pamiętam już kiedy tak długo spał rano.
Może ten sposób tez komuś się przyda. Polecam!!!
ja zamiast pakowac rączki pod kołdrę (spod której ciagle je wyciąga i włazi cała pod kołdrę ) to klade je na kołderce i te rogi podciągam aż do czubka głowy, że kołderka ją jakby otacza. ona posmyra buzią do jakiegoś roga, czasem schowa nos w kołderce i zasypia...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 21:01   #2378
wodaqua
Zadomowienie

Natka, co za baba, nie wiem dla czego ludzie uzurpują sobie prawo do takich komentarzy?
Iustyna, pragmatyk z niego :P T jak od mojego brata pożyczył właśnie kierownicę, to nocka zeszła na graniu... Szybko ją oddał :P
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 21:01   #2379
Natka_
Zakorzenienie

Ja zamówiłam tutaj Oballa http://allegro.pl/show_item.php?item=1908131774
Stary 2011-11-28, 21:04   #2380
aania_20
Zakorzenienie

dobry wieczór Paniom
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Padłam
Tymek, leżąc na tej macie, przesunął się trochę tak, że dał radę złapać w usta skrzydło tego ptaka lamaze i teraz już ze 3 minuty tak go międli i macha głową, jak szczeniak, który bawi się czymś I mruczy
dla Tymka!
Cytat:
A co do ząbkowania, to zaczynam chcieć żeby Tymuś do końca życia pozostała bezzębny A przynajmniej dopóki ze mną mieszka

Pod koniec życia ma na to duże szanse ale pewnie w międzyczasie jakieś zęby jednak posiądzie

Cytat:

pozdrawiam

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ale zerknęłąm na pieluszki - Tourjois czy jakoś tak się nazywają - nie bijcie jeśli przekręciłąm - miała któraś takie może? 54 sztuki trójek za chyba 26zł.
nie próbowałam ich ale słyszałam dość pozytywne opinie....
Cytat:
Też już dwa razy zostałam niedobrą matką na ulicy. Raz bo Tymek płakał, więc jakieś głupie babsko podleciał o i mówi "niedobra mama, dziecko głodne a ona je na spacer ciąga". A ostatnio, bo dziecko nie ma rękawiczek, a zimno. I że UWAGA - jak dziecko potem będzie UŁOMNE, to będzie moja wina
co za babska.....podziwiam że wytrzymałaś bez odpowiedniego komentarza...

Cytat:
A darmową przesyłkę żeby mieć to trzeba w tym dniu (30 listopada) zamówić?
tak, trzeba w środę zamawiać

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Bo Ty z natury dobra kobieta jesteś A chcesz wiedzieć co Tż dostał na 30-stkę?
ja proszę o podpowiedź W styczniu mnie ta sama okazja czeka

Cytat:
Jak to się nie liczy? Liczy się, liczy
Ząb mnie boli I teraz muszę wybrać: albo wyląduje u dentysty z okropnymi włosami, albo u fryzjera z bolącym zębem

Trudny wybór No ale tak to już kobiety mają....trzeba wybrać między dobrym samopoczuciem a wyglądem

Dziubek, zdrówka!!!!

Patik, za spokojną noc!

A u mnie jeszcze przyjaciółka była, posiedziałyśmy troszkę, wykąpałam teraz Adasia i śpi, więc i ja to idę robić Dobranoc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 21:07   #2381
wodaqua
Zadomowienie

Własnie Blondynka,
Patik, niech Sara szybko zdrowieje!
Brumek, poka, poka fotkę, bo od Patika nie widzę...

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja zamiast pakowac rączki pod kołdrę (spod której ciagle je wyciąga i włazi cała pod kołdrę ) to klade je na kołderce i te rogi podciągam aż do czubka głowy, że kołderka ją jakby otacza. ona posmyra buzią do jakiegoś roga, czasem schowa nos w kołderce i zasypia...
U mnie w pieluche nosek chowa, po tym od razu widzę, ze senna.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Audrey pewnie Ci się przykro zrobiło Nikomu nie chodzi o to żeby Ci miało być głupio czy przykro, taka się poprostu wdała dyskusja
Pisz tutaj u nas, nie znikaj
Natka, jestes cudowna, taka taktowna
Audrey, mam nadzieję, że nie znikniesz
Stary 2011-11-28, 21:09   #2382
83monia
Zakorzenienie

coś dobrnąć do końca nie mogę...

KLUB - a ja bym klubu nie zamykała... bo jeszcze pewnie z kilka lat tbędziemy tu gadać, częśc z nas sie wykruszy i pewnie nie raz jeszcze jakaś laska poprosi o dołączenie... na moim drugim wątku mamusiowym (tez prowadzonym od ciaży czyli już ponad 4 lata!!!) zaczynaliśmy długa listą, teraz jest nas może 20 i od jakiegoś pół roku mamy nową koleżankę, która naprawdę czynnie sie udziela. jakbym miała klub zamknięty to by jej chyba smutno było. a audrey raczej nie wie co u nas w klubie jest więc skąd miała wiedziec czy okaże się nietaktem prośba o członkostwo? wiec wg mnie można by było zrobić regulamin - np. ciągnięcie z nami calego wątku jednego i dopiero wtedy czlonkostwo

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 21:10   #2383
zanka205
Zakorzenienie

Blondynko trzymam mocno kciuki będzie wszystko dobrze

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 21:15   #2384
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku jak napisałam Ci, że Tymuś to taki szczeniaczek to później zastanawiałam się czy się nie pogniewasz za porównanie... Mi oczywiście chodziło w jak najlepszym tego słowa znaczeniu

A co do komentarzy ludzi to ja bym cicho nie siedziała
Ostatnio byłam z siostrą na targu i ktoś obok głośno krzyknął, Domek się wystraszył i zaczął płakać, więc ja go wziełam na rączki i przytuliłam a jakaś stara flądra komentuje z taką ironią "dziecko tylko zapłacze a ta już go a ręce bierze" a co ją to interesuje?! Nawet jeśli to co?! Oczywiście wdałam się w dyskusję, która przerodziła się w ostrą wymianę zdań. Niestety kobieta nie pałała zbyt dużą inteligencją, więc nie bardzo rozumiała co do niej mówię.
Nie pozwolę sobie, żeby ktoś obcy mi się wtrącał jak mam dziecko wychowywać. Niech siedzi tam w tym straganie i zajmuje się handlem a nie wychowaniem mojego dziecka. O! Siostra próbowała mnie odciągnąć, bo ona właśnie taka cicho-ciemna.
No coś Ty, w życiu bym się za coś takiego nie obraził To na mnie całe życie dużo ludzi (gł. cała rodzina mężą) wilkiem patrzyli, bo porównywałam dzieci do psów ALe to naukowo udowodnione, że dorosły pies ma inteligencję równą dwuletniemu dziecku

A co do flądry z bazaru, to nienawidze tego Ja też tylko wg swoich (i męża) przekonań wychowuję Tymka i w nosie mam dobre rady kogokolwiek, ale odpyskowac nie potrafię niestety

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ale zerknęłąm na pieluszki - Tourjois czy jakoś tak się nazywają - nie bijcie jeśli przekręciłąm - miała któraś takie może? 54 sztuki trójek za chyba 26zł.
Beatko, ja je obecnie mam i jestem bardzo zadowolona Są dla mnie lepsze od Dady, choć baaaaaardzo podobne Oczywiście do Pampków trochę im brakuje, ale z tych pieluch z niższej półki jak na razie podeszły mi najlepiej

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
a my po badaniu u okulisty ma skierowanie na przetykanie kanalikow na 2 stycznia dopiero,ale marwi mnie bo amla mila wpuszczane takie kropelki i po 30 min badanie wzroku i dostala na buzi po tym takich czerwonych plam,powiedzialam lekarce powiedzial ze zaraz zejda i zeszly,ale teraz jak wrocilysmy do domu i mala sie przespala znow jej wyszly marwie sie czy to nie jakas reakcja uczuleniowa niewiem ,a wnecie nic niema na ten temat prznajmniej ja znalezdz niemoge,moze ktras z was miala cos takiego?
Nie mam pojecia, co to takiego
A kanalików bardzo współczuję Telik to będzie też miała ze swoim Jasiem

Cytat:
Brumek dzięki za polecenie tego odplamiacza do markera, wyobraź sobie że poradził sobie z plamami.
Pękam z dumy, że sie na coś przydałam

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ps. ja tu chyba jestem wątkową zołzą
No pięknie, a ja Cię zdążyłam polubić
A tu się okazuje, że zołza I do tego grymaśna!

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Aaa zapomniałam napisać - kupiłam śpiworek do spania w Lidlu
Tez go mam. Z poprzedniego "rzutu" Używam, ale tylko na spacery, zamiast kocyka czy kołderki, bo u nas w domu na niego za ciepło i TYmuś sie spocił, jak raz go w nim spać położyłam.
Stary 2011-11-28, 21:16   #2385
piwnooka77
Raczkowanie

Witam

Udało mi się nadrobić, owocny w posty był dzisiejszy dzień.
U nas jak zwykle dzień minął spokojnie. Przed południem odwiedziła nas moja koleżanka (taka dobra koleżanka) z pracy i nie mogła się nachwalić Helenkę - jaka śliczna, jaka grzeczna i w ogóle - aż się cała rozpływałam. Wypiłyśmy herbatkę ( polecam z cytryną, imbirem i miodem ), zjadłyśmy i szarlotkę, troszkę poplotkowałyśmy...

A tak w ogóle to Helence zdarza się od paru dni czasem zaśmiać na głos!

Cytat:
O, to i Wy się budujecie Bo Natka też... A bardzo zaawansowana ta budowa? Kiedy się wprowadzacie?
Na razie mamy stan surowy otwarty, więc tak naprawdę to dopiero początek. Mąż chciałby się wprowadzić przed przyszłym Bożym Narodzeniem. Ja jakoś widzę to w ciemnych barwach. I tak na początek chcemy wykończyć dół, wprowadzić się a z czasem resztę. (górę - trzy pokoje i łazienka)

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
dziewczyny karmiące UU czy macie już @ ........ ja jeszcze nie mam i nie wiem czy mam się martwić ..... iiiiii jeszcze muszę się Wam przyznać że nie byłam u gina od porodu ........ nie mam czasu i szkoda mi kasy na prywatną wizytę
ja też jeszcze nie mam @ i nie tęsknię
I do gina marsz!!!!!

Cytat:
[/COLOR]Tymuś właśnie leży na macie i bije z całych sił ptaka Lamaze Bo mu go przyczepiłam na te pałąki. I na niego zwraca największą uwagę. Szarpie za skrzydełka, wali po tyłku, podpadł mu chyba

Cóż, muszę uderzyć się w piersi i zwrócić honor Lamazom
Chyba się skuszę na tego ptaka Lamaze. Oglądałam go całkiem niedawno w Pati i Maksie i już prawie miałam go w koszyku... ale zrezygnowałam. Ale dalej mnie korci, więc skoro na Tymsia tak działa to...

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Boze jak ja Ci zazdroszcze , moja mata parzy , polezy na niej ale musze ja byc blisko, a teraz rece I tak zle.
Miala miec dzis szczepionke ale ja przelozyli , Bo grypa panuje w GP no I mamy za tydzien , prezent na 4 miesiac
U nas Helenka szczepienia dostała w prezencie na 3 miesiąc..

Cytat:
pozdrawiam
Oj to poważna sprawa. Szybkiego powrotu do zdrowia.

dla Jasia i Antosia za skończone miesiące !!

Naataaszkaa witaj
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 21:20   #2386
wodaqua
Zadomowienie

Uciekam, dobranoc!
Stary 2011-11-28, 21:23   #2387
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Ale żeście naskrobały

Dobry wieczór Kochane mamuśki

w imieniu Jasia dziękuję za życzenia

Brumeczku to pięknie rośnie waga Tymka
u nas też jakiś czas temu waga podwojona
meszareswidzę że pomysłowę masz dziecko, zrobiło wam gorącą linie
Blondynka wracaj jak najszybciej do zdrowia

uciekam spać, bo jakieś zmęczenie mnie dopadło
Stary 2011-11-28, 21:25   #2388
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Z Sarą gorzej.

Nie mam weny pisać.

Dziubku zdrowia, coś często ostatnio chorujesz.
Kajool dla Ciebie i Pięknego Szymusia też zdrówka. Nie odpisali z żyrafą.

Zanetaa a co Ty się tak mało udzielasz? brakuje Twoich długich postów.

W smyku za oballa zapłaciłam 30zł ( bez 10 gr).
biedna Sarenka, a jutro do lekarza idziecie, tak?? może powinna troszkę wyżej spać, żeby jej wydzielina nie zalegała, trzymam kciuki za lekarza i daj znać co i jak.

Cytat:
kurcze to jest dylemat, ja bym chyba wybrała stomatologa, bo lepiej mieć odrosty, niż być szczerbatym, ja też muszę się wybrać po ciąży jeszcze nie byłam, pewnie pójdę dopiero jak mnie cos zaboli,

dziubek kuruj się chorowitku

brunetka a Ty masz egzamin za tydzień tak?? czy 9??, zrób sobie przerwę, bo się zaparujesz
a dziewczyny no i gratuluję, bo już się chyba nic nie zmieni, gratuluję wygranej kosmetyków eucerin

a co do oballa, to mi się podobaja te piłeczki, tylko trochę drogie, ale jakbym miała wybierać, to mi sie ta podoba:
http://www.tublu.pl/Zabawki/Zabawki_...eado_15cm.html
tylko cenę też ma fajną

Stary 2011-11-28, 21:29   #2389
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
My nie mamy Oballa, Helenka dostała coś takiego http://www.ceneo.pl/9035039
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 21:31   #2390
pieleszka
Wtajemniczenie

brumku wściekłam się na przyjaciółkę... ale nie bardzo mam siłę i ochotę o tym teraz pisać.. emocje opadły i teraz mam do niej trochę "żal", ale pewnie i to minie z czasem ale dziękuję za troskę

Haneczka ma jutro szczepienie mam nadzieję, że dzielnie zniesie

oglądam właśnie jednym okiem program o surogatkach...co te kobiety muszą czuć oddając dziecko obcym ludziom...nawet sobie nie wyobrażam...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 21:31   #2391
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Za to pamiętam jak w zeszłym roku byłam z 3 miesięcznym bratankiem na spacerze to usłyszałam wymianę zdań dwóch babć które koło nas przechodziły. Babcia nr1:"Patrz, taka młoda i ma dziecko" (aż się rozejrzałam, czy to oby na pewno o mnie chodzi), na co babcia nr 2: "Pewnie samotna matka.."- szczena mi opadła, ale bardziej śmiać mi się chciało..
Eeee nic nie mów. Pamiętam jak się takie za mną oglądały w tej ciąży. Idzie taka małolata (że niby ja) z dużym brzuchem i trzylatkiem za rękę .
Cytat:
zanetaa ja w klubie dałam zdjecie z oballem.
no jutro idziemy do lekarza, Znowu sie budzi
Zdrówka . Moja zakatarzona i też co chwilę się wybudza.
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
coś dobrnąć do końca nie mogę...

KLUB - a ja bym klubu nie zamykała... bo jeszcze pewnie z kilka lat tbędziemy tu gadać, częśc z nas sie wykruszy i pewnie nie raz jeszcze jakaś laska poprosi o dołączenie... na moim drugim wątku mamusiowym (tez prowadzonym od ciaży czyli już ponad 4 lata!!!) zaczynaliśmy długa listą, teraz jest nas może 20 i od jakiegoś pół roku mamy nową koleżankę, która naprawdę czynnie sie udziela. jakbym miała klub zamknięty to by jej chyba smutno było. a audrey raczej nie wie co u nas w klubie jest więc skąd miała wiedziec czy okaże się nietaktem prośba o członkostwo? wiec wg mnie można by było zrobić regulamin - np. ciągnięcie z nami calego wątku jednego i dopiero wtedy czlonkostwo
A widzisz, jakbym się wtedy u Was odezwała, zamiast tylko podczytywać, to byśmy razem w dwóch klubach i na dwóch wątkach były .

Ja też myślę, że można przyjąć nową osobę, ale jak odpowiednio długo z nami pobędzie, poznamy ją trochę i zaufamy jej. Wiem, że ja wywołałam tę dyskusję, ale to zupełnie nie chodziło o audrey osobiście , tylko o sam fakt przyjmowania nowych klubowiczek.

Ostatnio była przyjęta Lili, ale ona jest z nami od lipca i często pisze, już ją znamy. Może ze dwa tygodnie jest w klubie.

Monia wiesz jakie "ciężkie" są niekiedy tematy w klubie .
Swoją drogą ja zawsze wyskoczę z czymś, co wywołuje ostrą dyskusję . Ugryzę się w język, obiecuję .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 21:38   #2392
agadus
Wtajemniczenie

coś mi się zdaje, że koleżanka się przestraszyła, i wkurzyła mocno, i może już nei przyjść

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
My nie mamy Oballa, Helenka dostała coś takiego http://www.ceneo.pl/9035039
też fajna, i o wiele tańsza, i chyba robiona na wzór oballa

Stary 2011-11-28, 21:44   #2393
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Oj dentysta chyba ważniejszy. Ja nie wierzyłam, że po porodzie zęby mają się gorzej i.... właśnie jestem w trakcie leczenia kanałowego. Nigdy czegoś takiego nie miałam. Od czasów podstawówki moje zęby miały się bardzo dobrze, aż do teraz.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Oj to idziemy razem, bo my też jutro.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 21:45   #2394
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

ach i jeszce miałam pytać
jak długo maluchy interesują się matą
bo Jas ma taką małą i średnio się nią intersuje
wklejam foto
opłaca zainwestować w dużą?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mata-edukacyjna-ocean-blekitny-tp_5174642200253633564b.jpg (7,4 KB, 27 załadowań)
Stary 2011-11-28, 21:48   #2395
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

brunetka a Ty masz egzamin za tydzień tak?? czy 9??, zrób sobie przerwę, bo się zaparujesz
W piątek mam obronę magisterki
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 21:48   #2396
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

za szczepienie, my się szczepimy w środę

Telik ja bym już nie kupowała dużej maty, możesz kupić kocyk większy ze zwierzątkami, na jedno wyjdzie, a i kocy się przyda, my mamy matę, ale od czasu do czasu rozkładam taki duży koc, ze wierzatkami z bajmi, i Nati bardzo lubio sie na nim bawić, takie jest moje zdanie

Stary 2011-11-28, 21:50   #2397
pieleszka
Wtajemniczenie

zaraziłyście mnie oballem - pokazałam mężowi i jemu też się spodobał, więc kupujemy Hani na mikołajki

a wiecie, że u mnie w mieścinie nawet nie ma smyka

Stary 2011-11-28, 21:50   #2398
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
o kurcze, trzymam

Stary 2011-11-28, 21:51   #2399
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
To w sobotę impreza!!
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 21:51   #2400
pieleszka
Wtajemniczenie

agadus dziękujemy
crazy to i za Wasze szczepienie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości