|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Ja mam szpital, w którym chciałam rodzić 5 minut jazdy samochodem ode mnie. Tyle że porodówkę tam zamykają od stycznia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Melduję się na nowym wątku i uciekam nadrabiać.
![]() Sandra serdeczne gratulacje dla was z okazji narodzin Amelki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Hej Mamusie, razem z Sebą meldujemy się w nowym wątku
![]() dopiero przed chwilka udało mi sie Was nadrobić piszecie jak szalone ![]() ![]() Sandra super że malutka przybiera na wadze trzymam kciuki żebyście jak najszybciej wrociły razem do domku ![]() Uska super że impreza się udała, szkoda że u mnie byla rodzinka bo inaczej bym wpadla do Ciebie i powyjadała Ci te Twoje pyszności ![]() Kamciurka po przeczytaniu Twojej opini o kocykach dzis z Tz jedziemy do caerfura( kurcze nie wiem jak się to pisze a nie chce mi sięszukac ani sprawdzać) Co do kawki to mi pasuje juto ewentualnie w czw tylko gdzieś bliżej centrum bo mam wizyte u lekarza i prosto od niego bym leciała ![]() Wogóle to muszę WAm powiedzieć że wczoraj byłam w szpitalu odwiedzic koleżankę która już urodziła i jak tak jechaliśmy z Tz to mnie taki stres ogarną bo wyobraziłam sobie że on mnie już na tą porodówkę wiezie, a potem jak zobaczyłam sale do rodzenia to az gorąco mi się zrobiło. Szczerze mówiąc zazdrościłam jej że jest juz po ona miała cc. JA już bym chciała żeby byl styczen i żeby Sebuś już był z nami ale jak sobie pomysle o tych moich kochanych 3 lub 4 kg które wyjdą wiadomo któredy to momentami mi słabo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Sandra
![]() ![]() ![]() ja byłam z mama na zakuupach ![]() ![]() po południu idę do okulisty wiec jeszcze po drodze odbiorę rzeczy z DOZ... przyjda paczki z all w tym tyg no i zostanie wózek i wanienka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No więc, ogolnie to w piatek po poludniu stwierdzilam, ze jestem bardziej opuchnieta niz zwykle, az bolaly mnie biodra. Postanowilam zmierzyc cisnienie i jak zmierzylam o malo nie dostalam zawalu 170/110 wiec polozylam sie i spadlo do 160/90 . Nastepnego dnia cisnienie bylo takie samo wiec poczekalam na meza i do szpitala, tam mnie zostawili zbili cisnienie i bylo ok. Wieczorem dostalam potwornego bolu glowy i znow cisnienie w gore, wiec 2 kroplowki jedna z lekiem obnizajacym cisnienie druga przeciw bolowa. Cala noc bylo ladnie, a w niedziele rano bam znow cisnienie rosnie, no to moj lekarz stwierdzil , ze nie ma na co czekac jade do Torunia do szpitala, bo on ciecie moze zrobic tu ale co z dzieckiem bo szpital nie ma takiego sprzetu a w Trń jest . No ok jak juz bylam w szpitalu w Trń to znow zmaganie sie ze zbiciem cisnienia i zastrzyki na pluca dla malej. Juz bylo ok w Poniedzialek tez , jakos przed 19 zawolali mnie na ktg i lekarka mowi, ze nie jest takie jakie powinno, cisnienie znow w gore juz nawet leki zbytnio nie pomagaly. Zaczynalam dostawac drgawek , przyszedl lekarz i powiedzial, ze nie ma na co czekac trzeba ciac. I tak o 21.50 na swiat przyszla Amelka.
![]() |
#96 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | ||||
Zakorzenienie
|
annyonne jak twardnieje brzuch i zanika to to są skurcze przepowiadające, a co ile min miałaś?? Zadzwoń do położnej/gina/szpitala po poradę- jeśli leki nic nie dają, to nie wiem.. jak się nasilać będą to źle, bo do szpitala Cię wezmą i mogą indukować poród
![]() Mijus a u nas nie ma znieczulenia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() eeeeee tam........ ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do teściówy- ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-11-29 o 12:39 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do okulisty to jakos nie dopuszczam do siebie mysli ze mi napisze ze zabroniony poród sn....;/ cały czas mam w głowie, ze to tylko formalnosc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Super. Odpisali mi z tej stronki
"Witam.Łózeczko Apollo jest w tej chwili niedostępne,mogę zaproponować łóżeczko Funny Game lub łóżeczko Lucy z firmy Delti też w beżowym kolorze które jest dostępne u naszego dostawcy od ręki." ![]() ![]() uska wszystko w Twoich rękach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-11-29 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
wrocilam
![]() ![]() Kupiłam dla małej 2 pieluchy tetrowe kolorowe ( mam 20 białych ale nie moglam sie oprzec tym rysunkom ![]() ![]() ![]() i 2 komplety na 56cm bo tz tego rozmiaru mam malutko, nawet nie tyle ile trzeba do szpitala - o ile do mojego trzeba, bo nadal nie wiem ![]() tz mnie zabije bo ja ciagle coś kupuje dla małej ![]() No i doszlam do wniosku, ze fajnie by było zapakowac torbe do 35tc, bede spokojna wtedy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aaaa wczoraj w rossmanie kupilam 2 paczki pieluch pampers premium te biale- rozmiar 1 i 2, i zastanwiam sie czy jeszcze kupowac jakies czy dopiero po porodzie. Wy robicie jakies' zapasy'? na jak dlugo starczy takie 78 sztuk pieluch? Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-11-29 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Agatek to trzymam kciuki za chłopca. A teściowa to wszystko wie lepiej, gdzie powinniśmy mieszkać (z nią
![]() Bambusiek ja też miałam glukozę 75 w 0,5 rozpuszczoną i była całkowicie do zniesienia, może ciężko tak dużo wypić płynu na raz, ale takto to na luziku przeszła. |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
Ja tez mam schizy,ze nie zdaze do szpitala i jak sie zacznie to nie bedzie mogl kto mnie zawiesc do szpitala....Moj tz ma 30 km do pracy za nim przyjedzie i dojedziemy do szpitala to jest dobra godzina(jak nie bedzie korkow),slyszalam,ze jak odejda wody to trzeba szybko jechac...
#104 |
Zadomowienie
|
Helloł
![]() obecna w nowym wątku !! Agatek ahh ale spamujesz ![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj juz nie wchodziłam na wizaż bo powiem wam, że mielismy z mężem awanturę o mamusie i o wszystko związane z porodem jakich mało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak ochłonęliśmy to mu trochę pomogłam, bo oczywiście sobie rady nie dawał a potem on przeprosił, ukochał i powiedział, że stara się w pracy o ten dodatek ale że go ignorowali wczoraj cały dzień i też się denerwuje bo nie wie na czym stoi i jakoś na spokojnie sobie wszystko wyjaśniliśmy. Dzisiaj w pracy podjął temat i mamy wszystko wiedzieć w ciągu kilku dni więc błagam trzymajcie kciuki, żeby to wszystko się nie wysypało jeszcze ![]() a w ogóle wczoraj pod wieczór to dostałam takich mdłości, nie wiem co mi się działo, ale pół wieczoru spędziłam w łazience więc po prostu wczorajszy cały dzień był do ![]() dobrze, że dzisiaj jest trochę lepiej, choć musimy jeszcze skręcić szufladę do łóżeczka ( coś nam nie szło wczoraj), ja pojadę zrobić zakupy no i czekamy na decyzję z pracy a dobrze by było mieć ją w tym miesiącu, bo nie wiemy co zrobić z tym mieszkaniem, w którym mieszkamy ![]() tyle o mnie ![]() Sandra super, że się odezwałaś i że Amelka rośnie ![]() ![]() ![]() ![]() Lucy ja rozumiem, że dla Ciebie przyjazd mamy jest zbawienny, tyle, że my nie mamy w mieszkaniu obecnie warunków do przyjmowania gości, poza tym co innego, gdy mama przyjeżdza troszkę później, kiedy można wyjść z dzieckiem na spacer, kiedy wy się już zaaklimatyzujecie z nową sytuacją a nie od razu jak odejdą wody, mama wsiada w pociąg i jedzie. Mi chodzi o to, że nie wyobrażam sobie będąc obolałą zagadywać mamę, bo przecież będzie 24h siedzieć ze mną, zajmować się dzieckiem i zajmować się małą i w ogóle nie mieć nawet chwili dla siebie z mężem prytwatności przez warunki w jakich mieszkamy... idealnie jest gdybyśmy mieszkali w jednym miescie, niech będzie u nas nawet codziennie ale na kilka godzin a nie, że mama planuje ( bez naszej wiedzy i zgody), że będzie z nami co najmniej 2 tyg zaraz po porodzie a może nawet przed nim - mamy zamierzają przyjechać na wigilię i zostać a to oznacza całe święta z nimi ( zero przytulania się i lenistwa przy telewizorze ![]() ![]() no i trzymam kciuki za wszystkie wizyty, sama też musze się umówić na ten tydzień, bo fenoterol mi się kończy ![]() aha Eliza - mnie nic nie boli jak chodzę, ale generalnie jak masz pessar to powinnaś leżeć. Ja od święta wychodzę do sklepu, na spacery z psem już w ogóle i generalnie cały czas w domu i leżymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Dark lady - to by do siebie nasze teściowe super pasowały!
![]() Dzięki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ej no a pytałaś się męża o patelenkę?? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak tez myslalam ale z 2 strony ja mieszkam w takim małym grajdołku gdzie jest tylko schlecker i biedronka a pozatym małe prywatne sklepiki - mega drogie i nie mam co liczyc na jakas sensowna cene pieluch ![]() A takie np pampersy wczoraj kupilam za 38zl zamiast 48 bodajze, wiec to zawsze oszczednosc - ale nie bede wysylac tz 30km po tansze pieluchy i sie koło zamyka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ehh i jak tu świntuszyć przy mamusiach ![]() poza tym mamy wciąż zakaz sexowania i tz czeka tylko az mi pessar zdejmą ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
a propos tego odejścia wód to pytalam kolezanki połoznej... powiedziala zeby wtedy jechac do szpitala (nie na sygnale ale sie powoli, spokojnie zebrac i jechac) bo moze zacząc wypadac pępowina wtedy i dzidzia sie moze udusic...
Nikotynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Pod uwagę brałam tylko Szpital Kolejowy na Ligocie i szpital Bonifratrów na Bogucicach. Bardzo dobre opinie na Rodzić po Ludzku, bardzo dobre opinie wśród znajomych. Do Kolejowego mam 10 min piechotą i to na niego byłam bardziej nastawiona. Tam też mam położną środowiskową z którą mam od dwóch miesięcy spotkania. Do szkoły rodzenia chodzę jednak do położnej pracującej w Bogucicach i to ona poddała w wątpliwość mój dotychczasowy wybór. W obu placówkach szanują i matkę i dziecko i ojca, obowiązkowe 2 godz dla rodziców po porodzie sn (jeśli jest wszystko ok) sam na sam z dzieciątkiem.
Widziałam oba oddziały. Na Ligocie widać, że jest to biedny szpital i wygląda poprostu "szpitalnie". Do porodu rodzinnego jest jedna sala z osobnym pokojem dla tż gdyby chciał odpocząć (ma tam sofę, tv), w sali jest w miarę nowy fotel do rodzenia, piłka, pufa, łazienka z prysznicem. Gdyby sala do porodu rodzinnego była zajęta jest jeszcze większa salka z dwoma łóżkami, przedzielona ścianą i parawanem, z identycznym wyposażeniem. Położna nie pamięta jednak kiedy ostatnio rodziły dwie kobiety na raz. Na plus przemawia kameralna atmosfera (mało porodów, pielęgniarki dzięki temu wiedzą kto jest kto i jest rodzinnie i przytulnie) i super kadra zarówno na oddziale położniczym jak i noworodkowym. Nie ma problemów by coś pokazać, wyjaśnić, pielęgniarki podchodzą do pacjentki z uśmiechem i ogromną dozą cierpliwości. Mąż/ tż może przebywać niemal 24 godz z matką i dzieckiem o ile wyraża taką chęć. Z kolei Bogucice mają oddział położniczy świeżo po remoncie (oddany początkiem września). Szpital jest prywatną placówką, pracującą również na kontrakcie z NFZ. Odział po remoncie jest za☠☠☠isty i co do tego nie ma dwóch zdań: 3 sale do porodów rodzinnych, w każdej oprócz prysznica i wc wanna (w jednej wanna do porodów w wodzie, które ruszają od grudnia), super nowoczesne łóżka dostosowane do porodów w pozycji wertykalnej (co żadko się zdarza), cały sprzęt nówka (do relaksacji niemal wszystko: piłki, pufy, tens, aromaterapia, muzykoterapia itp.). Bez dwóch zdań miodzio ![]() Jeśli jesteś z okolic to najlepiej podjedź i zobacz obie placówki, zawsze to lepiej na własne oczy się przekonać co i jak ![]()
#113 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedzcie mi ile macie ręczniczków i okryć kąpielowych dla dzidzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Neska ja mam dwa okrycia kąpielowe- ręczniczki ![]()
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja własnie mam dwa okrycia i jeden reczniczek (juz bez kapturka) poza tym jak bedzie mało (ale chyba wystarczy) to mam swoje nowe ręczniki białe i kremowe, których nie uzywam wiec przeznacze je dla niuńka.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Kurcze muszę się spokojnie położyć i policzyć co ile się pojawiają i jak długo trwają. Po lekach jest chyba lepiej ale teraz to już sama nie wiem... Ale mnie wystraszyłaś....
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co do znieczulenia to ja jestem na nie nastawiona na maksa ![]() ostatnio rozmawiałam z położna, która pracuje w klinice w której będę rodzić jest to mała klinika poloznicza i ma anasteziologa na wyłaczność czyli znieczulenia są jeśli tylko pacjentka po przyjeździe do kliniki od razu powie, że chce znieczulenie bo rozwarcie nie może przekroczyć 4cm bo znieczulenie zakłada sie ok 0,5 godziny i dlatego nie można z nim czekac dłużej u mnie ta przyjemność kosztuje 500 zł - ale chyba ten komfort jest bezcenny i wart każdych pieniedzy Jeśli chodzi o chrzciny to tez oststnio usłyszałam od tesciowej że musimy chodzic do kościoła bo ksiądz ma chumorki i moze nie ochcić ![]() ale mam to w nosie bo w mojej poprzedniej parafii chrzczą bez problemu wszystkie dzieciaczki a ja nadal należę do tamtej parafii bo się nie zameldowalismy jeszcze w nowym domu więc zoskasamoska nie przejmuj sie jeśli na wsi nie dostaniesz chrztu to na pewno w miescie ochszczą Ci dzidzię bez problemu wystarczy poczytac w necie które parafie są w tych sprawach nie czepialskie kolezanka mojej mamy a dokładnie jej wnuczek był chrzczony w Wawie bo rodzice sa nie wierzący, wogóle nie chodza do kościoła i dziecko ochrzcili bez problemu w duzych miastach chyba są bardziej tolerancyjni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam jedno okrycie i jeden ręcznik, a jeszcze sporo nieużywanych w domu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a patelenkę pojął ![]() no to możesz mu jeszcze chapać dzidę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.