Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-29, 19:11   #2551
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

http://www.tesco.pl/promocje/gazetki/wyprz-40_95635687/

promocje słoiczków, pampersów
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:13   #2552
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

dziubek Ty bidulko, kuruj się i wracaj do nas
zanka to szczęściara, co raz cos wygrywa, na fb często ją śledzę bo fajne konkursy wynajduje
oki babeczki później będę bo Natka marudzi muszę ja uśpić

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:30   #2553
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
pomimo wszystko, gdybym znalazła się w takiej sytuacji nie zdecydowałabym się na taki sposób posiadania dziecka... nie czułabym się dobrze z myślą że obca kobieta urodziła moje dziecko..
ja juz sie nauczylam w zyciu, ze nigdy sie nie mowi nigdy.Nie bylam w takiej sytuacji wiec nie wiem jakbym sie zachowala. Na szczescie nie bede musiala sie zastanawiac nad takim rozwiazaniem

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A ja sobie zrobiłam pycha jajecznicę na kiełbasce Mmmmm
mniami

A u nas masakra. Patik lacze sie z toba. Szymek ma angine ropna. Antybiotyk. Masakra. Ale taki wesoly byl u lekarza. Ladnie wzial lekarstwo i mam nadzieje, ze bedzie mu szybko lepiej. Musialam go zarazic??

Dziewczyny czy ktoras z was ma nebulizator?? Jezeli tak to jakiej firmy. Bo ja chodze z zamiarem kupna, moze nie w grudniu ale w styczniu na pewno.
Stary 2011-11-29, 19:40   #2554
jacieeeee
Wtajemniczenie

Normalnie oczy mi się same zamykają
Idę pod prysznic i do wyra. Dobrze, że 'Przepis na życie" obejrzałam na necie, to nie muszę czekać
TŻ wspaniałomyślnie pozwolił mi dziś na siebie nie czekać

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:56   #2555
patik87
Zakorzenienie

Kajool a jaki macie antybiotyk? my augmentin ...
Ide i jak do wyra.
Promotorka napisała mi plan pracy. Normalnie mistrzostwo świata.
Napisałam kilka maili do osób/instytucji które mogłyby się podjąć.
Możecie mi kogoś polecić kto napisze prace mgr z zakresu ogrodnictwo/ochrona środowiska?
na necie pełno oszustów...

Ja mam zaległości w oglądaniu przepisu na życie. Do tyłu chyba o 4 odcinki..

Lilii nie mogę otworzyć tych gazetek ..błąd wczytywania strony...
Stary 2011-11-29, 20:01   #2556
editka2022
Rozeznanie

a moja Kornela juz od paru dni jak lez to podnosi glowke do gory jak lezy na rekach to tez czy to nie za wczesnie?
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:03   #2557
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Kajool a jaki macie antybiotyk? my augmentin ...
Ide i jak do wyra.
Promotorka napisała mi plan pracy. Normalnie mistrzostwo świata.
Napisałam kilka maili do osób/instytucji które mogłyby się podjąć.
Możecie mi kogoś polecić kto napisze prace mgr z zakresu ogrodnictwo/ochrona środowiska?
na necie pełno oszustów...

Ja mam zaległości w oglądaniu przepisu na życie. Do tyłu chyba o 4 odcinki..

Lilii nie mogę otworzyć tych gazetek ..błąd wczytywania strony...
tez mamy augmentin w zawiesinie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 20:04   #2558
youyou
Zakorzenienie

jacieeee, iustyna, beatko dzięki za słowa pocieszenia, już mi trochę lepiej, mam nadzieję ze limit nieszczęść już w tym roku wyczerpany
nogi się nieco pogoiły, już prawie chodze normalnie, ale dalej w jednej skarpetce, druga jeszcze na bosaka

Sweet rozwód???? to poważna decyzja, przemyśl to dobrze

iwonap ja mam żyrafkę sophie i jest fajna, wygląda niepozornie ale Lilka ją lubi często ją gryzie, myślę że jak na serio zaczną jej ząbki wychodzić to bardzo się przyda, bo na razie to głównie ją ssie i liże

co do basenu to ja w w-wie nie byłam ale mamuśki z mojego lutowego wątku były na warszawiance z małymi i podobno jest świetnie

iustyna o kurcze biedny kubalećcie szybko do dobrego ortopedy moja siostra jak była mała miała ten sam problem (jedna nóżka ciut krótsza) i nosiła specjalne buty i teraz jest najnormalniejsza na świecie

patik duuużo zdrówka dla Was
teściową olej
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:08   #2559
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość

A moja córcia dzisiaj przewróciła się z plecków na boczek

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
w chwili obecnej bym wszystko zjadła!
Nawet taką bombę kaloryczną
Ja to nie mogę usiedzieć w miejscu wiedząc, że ta bomba siedzi sobie teraz w mojej lodówce

Cytat:
A ja sobie zrobiłam pycha jajecznicę na kiełbasce Mmmmm
Aaaa nie mówcie o jedzeniu bo się ślinię

Ale taką jajeczniczkę to bym wciągnęła

Hania śpi od 19:30... poprasowałam i czekam na ostatni odcinek przepisu na życie... mam nadzieję, że Beatka i Andrzejek dadzą czadu
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:11   #2560
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy ktoras z was ma nebulizator?? Jezeli tak to jakiej firmy. Bo ja chodze z zamiarem kupna, moze nie w grudniu ale w styczniu na pewno.
My mamy nebulizator, ale nei napisze Ci teraz jakiej firmy bo jest gdzieś zakopany w sypialni a dzieciaki śpią..
ale jest to taki najzwyklejszy, jak go kupowaliśmy to babka w aptece nam powiedziała że nie ma sensu kupowac nie wiadomo czego bo wszystkei te urządzenia mają właściwie tylko jedno zadanie- dmuchają inhalację do maseczki.

Nasz jest dosć głośny, chodzi jak traktor i w nocy jak musisz dziecko zainhalować to możę się wystraszyć.. (choć Filip przy tym zasypiał, bo to taki jednostajny turkot )
ale jeśli masz opcje to ja bym zwróciła uwagę na poziom hałasu
Stary 2011-11-29, 20:11   #2561
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
tez mamy augmentin w zawiesinie
u nas to samo.
Do tego: flegamina, eurespal, dicoflor osłonowo( tylko dlaczego na ulotce jest od lat 3?) wit C i jeszcze jakiś syrop tylko nie chce mi się iść sprawdzać nazwy.

Przez cały dzień nic innego nie będę robić tylko podawać leki i odciągać nos, oklepywać.Masakra,
Stary 2011-11-29, 20:13   #2562
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
W piątek mam obronę magisterki

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
za szczepienie, my się szczepimy w środę
my też, czyli jutro brrr
Cytat:
Moje Dziecię kończy dziś 4 miesiące

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ostatnio mi strażniczka w praacy opowiadala ze kiedys jej sąsiadka, która nie mogla miec dzieci, poszła do swojej koleżanki, nota bene matki 6 dzieci i kolejnego małego noworodka. sąsiadka oczywiscie rozpływała sie jakie to dziecko cudowne, sliczne, ze sama by taie chciala itd. na to jej koleżanka: "tak? to masz!" i jej wręczyła. babka wróciła do domu z dzieckiem!!!! nastepnego dnia zaczely skladac papiery (matka i nowa matka) o adopcje ze wskazaniem. zwyczajnie matka 6 dzieci oddala swoje 7 dziecko w dobre ręce bo nie miala warunków juz na utrzymanie kolejnych (kto wie czy na tamta 6 miala...). koniec koncow, dziecko dowiedzialo sie w liceum ze adoptowane (nie wiem czemu ludzie o tym nigdy nie chca powiedziec...), ucieklo z domu... babcia (prawdziwa) nie mogla przeżyć, bo kochała tego 7 wnuka i zawsze na placu zabaw jak widziala to usciskala mocno (na szczescie matka adopcyjna nie utrudniala kontaktu z babcią). smutne to...
oj co za historia, bardzo to smutne
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
macie podłogówkę w sypialni?

z nawillżaczem nie pomogę bo nie mam, Brunetka chyba polecała jakiś..
nie mamy, ale grzejnik jest taki że nie można go zakrywać i rzadko grzeje w ogóle
Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
W moją Hanię dzisiaj jakiś szatan wstąpił od rana marudzi tak, że już mam dość... na rękach źle, w bujaczku źle, smoczek w buzi - źle.. smoczek wyciągnięty - źle... normalnieee

Teraz zasnęła a ja nie wiem w co ręce włożyć... z tego wszystkiego chyba najlepsze co mogę zrobić to iść coś zjeść
witaj w klubie moja dzisiaj też dała mi popalić
Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Ellika - bez nawilzacza bysmy chyba nie przezyli zimy! Juz trzeci sezon go uzywamy (mamy Zelmera). Jeszcze chcialam napisac, ze zazdroszcze imprezy - i to gdzie - w moim ukochanym Wrocku (dla mnie to miasto rozrywki z czasow studenckich, ech..)
Chorowitkom zdrowka zycze!
Witam nowe Mamusie!

I zmywam sie do ortopedy bo sie stara matka sypie zdeczko...
O Wrocław i mój ukochany studiowałam a teraz tam pracuje

Cytat:
a.. sypie sie
od kilku lat co dwa miesiace wysiada mi reka w nadgarstku i boli coraz bardziej. Kiedys przechodzilo po 2 dniach, potem po 3 itd, teraz trzyma to tydzien.
Bol jest taki, ze nie moge zmieniac biegow w aucie, podnosic dzieci, ani sie za przeproszeniem podetrzec.
Nie chce byc obrzydliwa, ale co do podcierania to jest sajgon, bo nie dosc, ze prawa reka do bani to jeszcze mi hemoroidy wyskoczyly...
ale powyzszy problem z podcieraniem wystepuje rzadko, bo i tak mam zaparcia: hahaha:
.
Oj bidulko to Ci się narobiło Dziwny ten ból nadgarstka, byłaś z tym u lekarza? A hemoroidów szczerze współczuję sama z nimi długo walczyłam - i w końcu mam spokój Pomogło mi podcieranie się chusteczkami nawilżanymi Toddies, jednak dokładna higiena jest lepsza niż te wszystkie czopki i masci

Co do zakupów w Lidlu to kupiłam wczoraj Karolci zestaw instrumentów - cymbałki, grzechotki, klawesy i tamburyn - to do treningu słuchowego. Cymbałkami obie jesteśmy zachwycone - ja gram i sie obie chichramy

W ogóle to dziś normalnie szok - uwaga - uspałam dziś Karolcie śpiewając jej kołysankę!!!! Przed południem była marudna i chciała spać, ale nie mogła zasnąć, jęczała, marudziła...aaach, głaskałam, trzymałam za rączkę - nic. No to zaczęlam cichutko jej śpiewać Aaaa kotki dwa - momentalnie się wyciszyła i po minucie spała
Teraz to samo - położyłam ją spać i ona maruuudzi i tak mineło 10minut i sobie przypomniałam o tej kołysance - znowu momentanie się wyciszyła i po 3 minutkach zasnęła.
Jestem w głębokim szoku - teraz już wierze w moc kołysanek
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:23   #2563
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
u nas to samo.
Do tego: flegamina, eurespal, dicoflor osłonowo( tylko dlaczego na ulotce jest od lat 3?) wit C i jeszcze jakiś syrop tylko nie chce mi się iść sprawdzać nazwy.

Przez cały dzień nic innego nie będę robić tylko podawać leki i odciągać nos, oklepywać.Masakra,
my mamy jeszcze tantum verde do psikania w gardelko i tez oslonowo jakis probiotyk ja mam akurat probacti. A od trzech lat pewnie dlatego, ze im nie chcialosie dodatkowo kasy wywalac na badania dla niemowlakow, no i wtedy bylby ten dicoflor duuzo drozszy
Stary 2011-11-29, 20:26   #2564
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Ja to nie mogę usiedzieć w miejscu wiedząc, że ta bomba siedzi sobie teraz w mojej lodówce

Aaaa nie mówcie o jedzeniu bo się ślinię

Ale taką jajeczniczkę to bym wciągnęła
Ja to już normalnie funkcjonować nie mogę przez mój apetyt - ciągle głodna i ciągle jem, także proszę mnie tu dodatkowo nie nakrecać

A co do tego nawilżacza powietrza, to rozmawiałam dziś z koleżanką i jej pediatra powiedział żeby tego nie używać bo grzyby się lęgną i bardziej zaszkodzi niz pomoże. Poradził wietrzyć pokój i rozszczelnić okna. No to dzisiaj wywietrzyłam porządnie sypialnie i ... wilgotność jeszcze bardziej spadła o co kaman ?
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:29   #2565
zanetaa88
Zakorzenienie

Jestem i uciekam.
Brzuch mnie boli,
czuje się jak balon.
Dobrze, że jestem tylko z Emi w sypialni,
bo jak wybuchnę to wszystkich zagazuję.
Masakra jakaś z moim brzuchem.

Emi mi marudziła przy spaniu,
dopiero jak położyła się na wznak - JAK NIGDY !
to zasnęła..

KTO MI ZROBI KOLACJĘ?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 20:31   #2566
brumek
Zakorzenienie

Znowu głowa mnie boli, coś często ostatnio
Ale generalnie dzień miły
Jutro mamy szczepienie na pneumokoki, więc proszę o kciuki

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
dziewczyny przyznam Wam się ze zarejestrowałam się drugi raz na stronie hipp bo zależało mi na próbce mleka bo chciałabym takim karmić Maksa jak zakończę UU ..... przysłali mi 2 próbki ( przynajmniej sprawdzę czy ten hipp combiotik mu podejdzie bo szkoda kupować całą puszkę i zmarnować ) ........... wredna jestem wiem ale co tam oni nie zbiednieją
Ja wczoraj dostałam łyżeczkę, bo zamówiłam ten pakiet bez mleka

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
ponawiam pytania Justi dzięki za info o basenie
wolałabym jednak na drugiej stronie Wisły
iwona
http://www.lesoleil.pl/kontakt.html
http://www.akademiaruchu.eu/
http://www.mamatataija.pl/baseny
Te są polecane

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
A ja z lekkim dołkiem dzisiaj, bo Kuba był u "znachora" (Shira ). Wydawało nam się, ze ma krzywy kręgosłup i to się potwierdziło. Dostaliśmy skierowanie do ortopedy, bo pediatra podejrzewa, że mały ma jedną nogę minimalnie krótszą i mamy to sprawdzić . No i tyle
Ojoj ALe nie przejmuj się za bardzo, bo to pewnie drobiazg! Mój mąz ma podobno jedną nogę trochę krótszą a kompletnie tego nie widać

Cytat:
Sara ma antybiotyk i inne leki..
Czerwone gardło, dużo wydzieliny i flegmy zalegającej w tchawicy, w oskrzelach i płucach jeszcze czysto, i dobrze że przyszliśmy w porę póki nie są konieczne zastrzyki tylko antybiotyk w kropelkach- chyba że będzie go ulewać to wtedy zastrzyki.
Ojej, to poważnie się rozłożyła Ale taka końska dawka leków na pewno szybko pomoże!

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
Wy jesteście szalone
nie jestem w stanie być na bieżąco teraz jestem na 75 stronie
kochane zachwalacie te zamabwki, plis napiszci cośc więcej bo bym Mai coś kupiła
1) oball- na allegro są różne.. które polecacie? którego sprzedawcę?
2) lamaze- które??? zawieszki?
3) żyrafa sophie?

i jeszcez jedno- czy kótraś zna sprawdzony basen w wawie dla niemowlaka?
O basenie napisałam wyżej, a co do zabawek to:
1) Oballa polecam tego 10 cm, bo takiego mam Tymcio i fajnie sie nim bawi. My mamy bez grzechotek. Kupowałam w sklepie Maminek.pl, nie na allegro.
2) Lamaze mamy ptaka i też coś w nim musi fajnego być, bo Tymek właśnie na niego zwraca uwagę spośród innych zabawek
3) Sophie nie mam i nie zamierzam mieć

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Miałam problemy techniczne, laptop mi padł, siedziałam na mamy. A poza tym jakoś nie chcę nikomu psuć humoru.
Bo to już tuż tuż, prawda? Ale wpadaj do nas mimo tego. W Klubie jest teraz tyle "żalących" się wątków, gdzie możesz sobie ulżyć na duszy

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Przysłali mi smsa że wygrałam jakiś sprzęt agd w konkursie z gazety Tylko jeszcze nie wiem jaki, pewnie drobiazg, ale jest
Ale WY macie farta do tych wygranych

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
A moja córcia dzisiaj przewróciła się z plecków na boczek

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a dziś bym się udusiła bułką bo moje gardło ma teraz o wiele mniejszą przepustowość niż normalnie
A wiesz, że mój wujek 5 lat temu umarł, bo w Sylwestra udławił się ... bigosem! Wiem że brzmi to komicznie, jak jakaś groteska, ale tak było. Jednym kęsem!

Cytat:
A u nas masakra. Patik lacze sie z toba. Szymek ma angine ropna. Antybiotyk. Masakra. Ale taki wesoly byl u lekarza. Ladnie wzial lekarstwo i mam nadzieje, ze bedzie mu szybko lepiej. Musialam go zarazic??
Kajool, mi sie w głowie nie mieści że tak długo Was trzyma

I znowu zjadło mi kilka pozaznaczanych postów
Stary 2011-11-29, 20:32   #2567
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Kajool my mamy taki: http://allegro.pl/inhalator-philips-...941009817.html tylko kupowany rok temu jak sie jeszcze inaczej nazywal. Nie mam porownania z innymi, ale dla mnie ten jest ok.

Dziewczyny zycze duzo zdrowia dla Waszych maluszkow!

U mnie okazuje sie tez nie wesolo...jak zwykle jestem sama w domu, a tu sie Zuzia rozchorowala, Antek przebudzil....
Zuzia dostala ataku krtaniowego, wietrzenie na balkonie nic nie dalo i musialam jej podac steryd, ale dalej sie bidulka meczy. Jutro lekarz, a mialysmy w planach spotkanie ze Stapelka...ehh zycie

Powinnam isc spac, a nie tu siedziec...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:36   #2568
youyou
Zakorzenienie

dziewczyny od pieluch wielorazowych zobaczcie promo:
http://citeam.pl/oferty/cala-polska-...ska-2011-11-28
Stary 2011-11-29, 20:40   #2569
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A propo chorych to ja jestem chora i Agu chyba tez coś bierze. Bolą mnie zatoki i czytam 5/10
O nie! I Was dopadło

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
mam jeszce pytanie do mam karmiących UU
jak zmniejszyć laktację w jednej piersi
tak sobie cycka nakręciłam że hoho
Telik, a zdradź tajemnicę, czemu tylko jedną sobie napędziłaś ? Bo dla mnie to niewyobrażale Odciągałas z niego w kółko, czy coś?

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
laski znowu wygrałam karty podarunkowe do Rossmanna
Ale masz szczęście dziewczyno! Może do kasyna powinnaś się wybrać, póki passa trwa

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Widzialam, ze coraz wiecej Was decyduje sie na oballa, ja tez bym chciala kupic. Czy moze ktos z Was wyczail, ktory sklep oferujacy jutro darmowa wysylke ma w swojej ofercie oballa?
Dziewczyny wczoraj pisały, że ten: http://www.tublu.pl/

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Jak czytam o nowych zabawkach i innych rzeczach, które kupujecie dzieciom, to trochę złą matką się czuję... Ja nie bardzo mogę sobie na to wszystko pozwolić. To nie tak, że oszczędzamy kosztem dziecka. Mały dostał mnóstwo zabawek i grzechotek po kuzynkach, a także matę, huśtawkę FP. Nie bardzo nawet jest się z tym gdzie rozłożyć. Mimo wszystko trochę mi żal, że nie może mieć takich rzeczy, jak inne dzieci...
Kochana, co Ty gadasz! Dziecko w tym wieku potrzebuje mamy, mamy, mamy, kawałka pieluszki, czegoś szeleszczącego i to wszytsko!!!
A te wszystkie gadżety to bardziej dla nas

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
a poza tym to wisi nade mną jakieś fatum
dziś w nocy jak wstałam do Lilki i chciałam ją podnieść to coś mi strzyknęło w plecach że zgięłam się w pół, musiałam ją szybko odłożyć..i tak zgięta zostałam. tż musiał wstać i mi ją podac do łóżka, jak już na czworaka się do niego wczłapałam,
a dziś chodzę zgięta w pół, bo mnie dalej plecy bolą
eh stara się zrobiłam
No nie żartuj - co za czort! Wszystko na raz
To teraz chodzisz nie dość że kulejąc, to jecszcze zgarbiona, tak?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 20:43   #2570
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Kajool, mi sie w głowie nie mieści że tak długo Was trzyma

I znowu zjadło mi kilka pozaznaczanych postów
mnie tez a najgorsze, ze juz nie mam sily i mi sie dzisiaj tylko ryczec chce
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Kajool my mamy taki: http://allegro.pl/inhalator-philips-...941009817.html tylko kupowany rok temu jak sie jeszcze inaczej nazywal. Nie mam porownania z innymi, ale dla mnie ten jest ok.

Dziewczyny zycze duzo zdrowia dla Waszych maluszkow!

U mnie okazuje sie tez nie wesolo...jak zwykle jestem sama w domu, a tu sie Zuzia rozchorowala, Antek przebudzil....
Zuzia dostala ataku krtaniowego, wietrzenie na balkonie nic nie dalo i musialam jej podac steryd, ale dalej sie bidulka meczy. Jutro lekarz, a mialysmy w planach spotkanie ze Stapelka...ehh zycie

Powinnam isc spac, a nie tu siedziec...
dziekuje Agadziekuje dodam do ulubionych i jak maz z hajsem przyjedzie, to kupie i dziekuje za zyczenia zdrowka
Stary 2011-11-29, 20:47   #2571
Vaniliova11
Zadomowienie

Iustyna my chcemy brać kredyt pod hipoteke niestety nie mamy tyle kasy zeby obyło sie bez a jeszcze rodzina do spłaty
Patik zdrówka dla Sary
Dziubek zdrowiej szybko i uwazaj z bułkami
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:52   #2572
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ehhh. Nie myślałam że tak szybko mi dziecko zachoruje Teraz się zastanawiam gdzie ją załatwiłam
Być może w sobotę, bo trochę w samochodzie się spociła, mimo że miała rozpięty kombinezon i ogrzewanie wyłączone a potem na dwór i do marketu...
Wogóle czy Wam sie nie pocą na plecach dzieci od tych fotelików maxi cosi? w lecie to samo było..

Teściowa mnie wnerwiła.
Tż poszedł ich opierd** że za bardzo palą w piecu, na co ONA:"a bo dziecko na podłodze kładziecie"- tak, na dywanie włochatym i na macie, albo na kocu
Teraz pewnie gada że ja dziecko załatwiłam bo na podłodze leży i lekko ubieram i na dwór chodzę jak zimno.
Tż jej przemówił do słuchu i się zamknęła.

Doła mam.
Biedna Sarcia i biedna Ty. Jak się dziecko męczy, to i mama się męczy . A tam od razu Ty ją załatwiłaś, przecież jesień jest porą przeziębień, wirusów i innych "miłych rzeczy".

Większość z nas kładzie dzieci na ziemi. Najlepiej to małą pod kloszem trzymaj... Teściową olej . No i Brawo dla Tż

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Oj biedactwo , , dobrze ze tak wczesnie to zauwazyli , napewno zrobia wszystko aby bylo jak nalezy. U mnie w miscie byl taki chlopczyk , co jedzil w wozku z szyna na nodze , bo mial noge krotsza , teraz juz jest dorosly I nie ma zadnych problemow , napewno mial duzo rehabilitacji
Ja nie wiem czy wcześnie, bo Kuba ma 3 lata. Ale tego normalnie nie widać, tylko jak się schylał po kąpieli bez koszulki, to coś nam nie pasowało. Jeżeli ma krótszą nóżkę, to musi to być minimalna różnica.

Cytat:

P.S. Usta mi spierzchną jak ja tak będę Was całować Koniec z dołami bo pomadka mi się skonczyła
Podaj adres na Pw, przyślę Ci jakąś

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Miałam problemy techniczne, laptop mi padł, siedziałam na mamy. A poza tym jakoś nie chcę nikomu psuć humoru.

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
nic sie nie martw ,ta nozka pewnie jest az tak duzo krotsza?ja mialam to samo jak bylam dzieckiem mialam krzywy kregoslup krotsza nozke i co za tym idzie bioderka tez jedno wyzej drugoe nizej,u mnie zauwazyl to tata lekarze twierdzili ze wszystko ok,az w koncu trafilismy na jakiegos madrzejszego i jedyne co robilam to jakies cwiczenia w domu i jakis czas chodzilam z taka wkladka w budzie ktorej wcale niewidac i jest wszystko dobrze
No właśnie lekarz go obejrzał i stwierdził, że jedno biodro ma niżej, tak jak piszesz. Też myślę, że to nic strasznego, ale zła jestem, że dopiero teraz to zauważyliśmy .

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
będzie dobrze
Przysłali mi smsa że wygrałam jakiś sprzęt agd w konkursie z gazety Tylko jeszcze nie wiem jaki, pewnie drobiazg, ale jest
dzięki, no i brawa za wygraną

Cytat:
Nie chce byc obrzydliwa, ale co do podcierania to jest sajgon, bo nie dosc, ze prawa reka do bani to jeszcze mi hemoroidy wyskoczyly...
ale powyzszy problem z podcieraniem wystepuje rzadko, bo i tak mam zaparcia: hahaha:
Ja tam podejrzewam, że po ciąży, porodzie, połogu i opiece nad niemowlakiem nic nas już nie może obrzydzić . Ale opis problemu na miarę Shiry

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
tak pytanie do mam, które mają foteliki 9-36kg z cybex lub recaro jak one wam służą spokojnie mogę Żbika włożyć w to jak będzie mieć to 9 kilo będzie mu wygodnie? łatwe jest montowanie takiego fotelika proszę o radę bo z tż się mobilizujemy i musimy coś wybrać bo małego za chwilę będę musiała wgniatać w ten fotelik co teraz mam
Shiro ja mam recaro 9-36kg i Kuba jeździł w nim dopiero jak miał 10 miesięcy. Do tego fotelika dziecko musi już siedzieć, bo jego się za bardzo nie da położyć. Niby ma regulację, ale tylko troszeczkę, naprawdę odrobinę wychyla się do pozycji półleżącej. Także dla takich maluszków chyba nie jest odpowiedni.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Moje szczęście,
ale dało mi dzisiaj w kość,
poryczałam się bo już nie miałam do niego siły.
Nie chce spać, nie mam kiedy oddechu wziąć
Będzie lepiej, wiem co mówię . Jeszcze trochę i maluszki będą potrafiły się trochę sobą zająć. A na dworze spać nie chce?

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
iustyna o kurcze biedny kubalećcie szybko do dobrego ortopedy moja siostra jak była mała miała ten sam problem (jedna nóżka ciut krótsza) i nosiła specjalne buty i teraz jest najnormalniejsza na świecie
Z tą normalnością, to może być u Kuby różnie... Po takich rodzicach?

Bry, właśnie siedzę w salonie i bujam nogą leżak z Zuzą. Tak mi od godziny wyła chyba przez zęby, że skapitulowałam i wzięłam ją na dół. Dentinox nie pomaga, chyba czopek zaczął działać. Nawet na kolki chyba się tak nie darła

I Kuba mnie dzisiaj nastraszył... powiedział mi, że coś w nocy widział...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:52   #2573
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymaj się

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 20:52   #2574
Vaniliova11
Zadomowienie

Brumku
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:54   #2575
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Większość z nas kładzie dzieci na ziemi. Najlepiej to małą pod kloszem trzymaj... Teściową olej . No i Brawo dla Tż
Dokładnie! Mój teraz większość dnia na dechach spędza
Stary 2011-11-29, 20:56   #2576
kalinkap13
Rozeznanie

nie,no chyba nigdy nie bede na biezaco..

dzis caly dzien nie bylo neta i jestem na 79 stronie

lece nadrabiac

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 21:11   #2577
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:

I Kuba mnie dzisiaj nastraszył... powiedział mi, że coś w nocy widział...
Ja to tchórz na maksa.. już bym pewnie spać nie mogła po czymś takim... Jak jeszcze mieszkałam z rodzicami to zawsze miałam pełne gacie jak mój kot tak się wpatrywał bez ruchu w jedno miejsce... gdzieś słyszałam, że zwierzęta też widzą takie "dziwne rzeczy"
Stary 2011-11-29, 21:25   #2578
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Iustyna my chcemy brać kredyt pod hipoteke niestety nie mamy tyle kasy zeby obyło sie bez a jeszcze rodzina do spłaty
Patik zdrówka dla Sary
Dziubek zdrowiej szybko i uwazaj z bułkami
No my nie chcieliśmy brać kredytu, pożyczyliśmy w rodzinie. Teraz doszliśmy do wniosku, że lepiej spłacać raty bankowi, niż mieć długi wdzięczności

Cytat:
dziekuje Agadziekuje dodam do ulubionych i jak maz z hajsem przyjedzie, to kupie i dziekuje za zyczenia zdrowka
Biedna, kurcze ile to już się męczysz? Ma Ci kto pomóc?

Cytat:
To teraz chodzisz nie dość że kulejąc, to jecszcze zgarbiona, tak?
Jak Quasimodo!

Cytat:
Ojoj ALe nie przejmuj się za bardzo, bo to pewnie drobiazg! Mój mąz ma podobno jedną nogę trochę krótszą a kompletnie tego nie widać
no też tak myślę , jednak jakoś tak mi przykro. Trzymam kciuki za szczepienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
A co do tego nawilżacza powietrza, to rozmawiałam dziś z koleżanką i jej pediatra powiedział żeby tego nie używać bo grzyby się lęgną i bardziej zaszkodzi niz pomoże. Poradził wietrzyć pokój i rozszczelnić okna. No to dzisiaj wywietrzyłam porządnie sypialnie i ... wilgotność jeszcze bardziej spadła o co kaman ?
Wydaje mi się, że jak wieczorem włączysz na godzinę, to grzyb od razu nie wylezie .

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
nie,no chyba nigdy nie bede na biezaco..

Cytat:
Ja to tchórz na maksa.. już bym pewnie spać nie mogła po czymś takim... Jak jeszcze mieszkałam z rodzicami to zawsze miałam pełne gacie jak mój kot tak się wpatrywał bez ruchu w jedno miejsce... gdzieś słyszałam, że zwierzęta też widzą takie "dziwne rzeczy"
Ja teraz mimowolnie patrzę na sufit jak wchodzę do sypialni. Powiedział, że widział w nocy panią z rogami na suficie . Że jak ja wstałam karmić Zuzię, to ta pani uciekła. Musiałam dzisiaj koło niego leżeć, żeby zasnął, bo ze strachu płakał i spać nie chciał...

Mnie też nastraszył, wmówiłam mu że to sen, ale sama się troszkę wystraszyłam .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-11-29 o 21:26
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 21:34   #2579
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Ja teraz mimowolnie patrzę na sufit jak wchodzę do sypialni. Powiedział, że widział w nocy panią z rogami na suficie . Że jak ja wstałam karmić Zuzię, to ta pani uciekła. Musiałam dzisiaj koło niego leżeć, żeby zasnął, bo ze strachu płakał i spać nie chciał...

Mnie też nastraszył, wmówiłam mu że to sen, ale sama się troszkę wystraszyłam .
Pogrubione aż mnie ciarki przeszły... żeby mi się to tylko nie przypomniało jak będę w nocy wstawać!

No i dupaaaa... ostatni odcinek przepisu na życie.. ostatnie sekundy trwają i co? I moja córka nagle ryk za ścianą i nie wiem co się wydarzyło po tym jak Andrzej skoczył na bandżi któraś oglądała?

Lecę spać... dobranoc
Stary 2011-11-29, 21:45   #2580
Marina1
Zakorzenienie

Ja nie oglądałam, całkiem zapomniałam.
Rogi dopiero usnął.
Nie pił dziś WCALE MLEKA...
Tylko Wać pan czekał na słoiczki...no i tak : rano marchewka z jabłkiem, obiad - jarzynowa z kurczakiem, kolacja - zupa jarzynowa...
Nawet ja nie mam takiego menu na co dzień...
Ani 1 ml mleka ( robiłam mu 4- 5 razy w ciągu dnia 150 ml, wszystko poszło do zlewu )

Zuzia, Sarka, Szymuś skarby kochane dużo zdrówka dla Was ( i dla mam cierpliwości )
nie obwiniajcie się kochane za choroby szkrabów, teraz niestety sezon wirusowy w pełni...
Leki pomogą, ja na agumentinie ( tym antybiotyku ) przeleciałam prawie pięć miesięcy pierwszych.

Dziubku i dla Ciebie duuuuuuuuuużżżżżżżżżżżooo oooooo zdrówka!
Kajool i dla Ciebie też!!!!!!!!1

Ciekawe jak tam CookieM.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości