|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() My mamy kozę ![]() ![]() właśnie, od kiedy dzieci mogą pić mleko kozie? muszę zacząć się zagłębiać w temat.
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
ostatnio mi strażniczka w praacy opowiadala ze kiedys jej sąsiadka, która nie mogla miec dzieci, poszła do swojej koleżanki, nota bene matki 6 dzieci i kolejnego małego noworodka. sąsiadka oczywiscie rozpływała sie jakie to dziecko cudowne, sliczne, ze sama by taie chciala itd. na to jej koleżanka: "tak? to masz!" i jej wręczyła. babka wróciła do domu z dzieckiem!!!! nastepnego dnia zaczely skladac papiery (matka i nowa matka) o adopcje ze wskazaniem. zwyczajnie matka 6 dzieci oddala swoje 7 dziecko w dobre ręce bo nie miala warunków juz na utrzymanie kolejnych (kto wie czy na tamta 6 miala...). koniec koncow, dziecko dowiedzialo sie w liceum ze adoptowane (nie wiem czemu ludzie o tym nigdy nie chca powiedziec...), ucieklo z domu... babcia (prawdziwa) nie mogla przeżyć, bo kochała tego 7 wnuka i zawsze na placu zabaw jak widziala to usciskala mocno (na szczescie matka adopcyjna nie utrudniala kontaktu z babcią). smutne to...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja wczoraj wracałąm z Rze i w radiu opowiadali sobie taki dowcip: Szef nie spi - szef odpoczywa. Szef nie je - szef regeneruje sily. Szef nie pije - szef degustuje. Szef nie flirtuje - szef szkoli personel. Kto przychodzi do szefa ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami szefa. Kto ma przekonania szefa - robi kariere. Szanuj szefa swego - mozesz miec gorszego. Szef nie wrzeszczy - szef dobitnie wyraza swoje poglady. Szef nie drapie sie w glowe - szef rozwaza decyzje. Szef nie zapomina - szef nie zasmieca pamieci zbednymi informacjami. Szef nie myli sie - szef podejmuje ryzyko. Szef nie krzywi sie - szef usmiecha sie bez entuzjazmu. Szef nie jest tchorzem - szef postepuje roztropnie. Szef nie jest nieukiem - szef przedklada tworcza praktyke nad bezplodna teorie. Szef nie bieze lapowek - szef przyjmuje dowody wdziecznosci. Szef nie lubi plotek - szef uwaznie wysluchuje opinii pracownikow. Szef nie gledzi - szef dzieli sie swoimi refleksjami. Szef nie klamie - szef jest dyplomata. Szef nie powoduje wypadkow drogowych - szef ma kierowce. Szef nie jest uparty - szef jest konsekwentny. Szef nie znosi wazeliniarzy - szef premiuje pracownikow lojalnych. Szef nie toleruje sitw - szef szanuje zgrane zespoly. Szef nie zdradza swojej zony - szef wyjezdza w delegacje. Szef sie nie spoznia - szefa zatrzymuja wazne sprawy. Jesli chcesz zyc i pracowac w spokoju - nie wyprzedzaj szefa w rozwoju. sorki że takie długie ale normalnie się usmiałam wczoraj z tego ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
z nawillżaczem nie pomogę bo nie mam, Brunetka chyba polecała jakiś..
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-29 o 10:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie korupcja!!! ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- nie masz bulimiczki, to moja dwojka tez tak robi/robiła. chyba norma |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko jak kiedyś pisałam, to kredyt bierzemy żeby oddać pożyczki w rodzinie (rodzice, teściowie, babcia). Teraz Tż myśli żeby wziąć trochę większy, kupić auto, zrobić szafy, łazienki do góry i ogólnie wykończyć środek. Na razie nie mamy ani firanek, ani lamp, kinkietów, listw wykończeniowych i jeszcze paru fajnych rzeczy ![]() Jeden kredyt już mamy, ale na teścia ![]() Tylko jesteśmy w tak dobrej sytuacji, że łączna rata za kredyty to będzie ok 1300zł, może mniej. Dużo kasy było wsadzone bez kredytów. Mój Tż jest przeciwny kredytom, ja też ale jak widać bez kredytu nie da rady ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
pomimo wszystko, gdybym znalazła się w takiej sytuacji nie zdecydowałabym się na taki sposób posiadania dziecka... nie czułabym się dobrze z myślą że obca kobieta urodziła moje dziecko..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- iustyna - jak sie zdecydujesz to zapraszam, https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=533029&page=122, my sie tak duzo nie udzielamy jak tu wiec mozesz troche podczytac. i ew mi na pw wyslac namiary na dzieci (zobaczy 1 post tego watku) bo mamy liste calego dobytku, bo mi sie myli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
Lena mnie zaskakuje, coraz częściej wypija 150 ml mleka
![]() wcześniej z trudem wypijała 90 ml
#2470 | |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() W moją Hanię dzisiaj jakiś szatan wstąpił ![]() ![]() Teraz zasnęła a ja nie wiem w co ręce włożyć... z tego wszystkiego chyba najlepsze co mogę zrobić to iść coś zjeść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
I NIE JESTEM zadowolona ![]() ![]() Cytat:
![]() A z tym uchem, to czytałam kiedyś, że dzieci w pewnym wieku zaczynają tak robić i robią bez powodu. A potem no. mogą też uderzać celowo główką w szczebelki łóżeczka i to też jest normalne ![]() Choć z drugiej strony czasem takie same objawy świadczą o zapaleniu ucha, ale wtedy jest też duży ból, marudzenie i czasem gorączka. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaniu - Adasia mogę przyjeżdżać i pilnować o każdej porze ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- I brawo dla Domka za 4 miesiące ![]() ![]() ![]() .
![]() |
#2472 | ||
Raczkowanie
|
Dobry dzień.
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() to niedługo po mnie, bo ja poszłam spać tuż przed 2.00 (mąż przestał chrapać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Raczkowanie
|
Chyba zrobię śmietanowca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | ||||
Zadomowienie
|
dobry kochane Piękności
![]() tak ja Shira miała wolne to panie nie raczył pisać a teraz jak nie huknie postami no kapryśne jak stado bab!! ![]() ![]() wiec odpisze na raty jak dokończę to znowu się odezwę jestem na 79 stronie! Natko a jaki kupiłaś ten niekapek? [QUOTE=brumek;30774671] A czym tak biedne dziecko rozzłościłaś? ![]() no właśnie chciałam sobie dokończyć stronkę na wizażu i odpisać a Żbik miał inny pomysł na spędzanie czasu i zaczął wymachiwać kończynami wszystkimi a każdą w inną stronę ![]() Cytat:
nie no Skarbulku mój ja Cię uwielbiam (co tam, że zołza ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
biedna ZDROWIA ZDROWIA ![]() Cytat:
![]() Dobrze na idę blender-ować zupkę Żbikowi bo mi kwiańczy nad uchem ![]()
![]() |
#2475 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie miałam jeszcze @ i wcale nie tęsknię ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A mieszkania są odpowiednio droższe... Meszsares świetne pomysły ma Twoje dziecko ![]() Ja mając dwa i pól roku nakarmiłam mojego dwutygodniowego brata chlebem. Płakał, tzn, że był głodny, więc mu włożyłam chleba do buzi ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak czytam o nowych zabawkach i innych rzeczach, które kupujecie dzieciom, to trochę złą matką się czuję... Ja nie bardzo mogę sobie na to wszystko pozwolić. To nie tak, że oszczędzamy kosztem dziecka. Mały dostał mnóstwo zabawek i grzechotek po kuzynkach, a także matę, huśtawkę FP. Nie bardzo nawet jest się z tym gdzie rozłożyć. Mimo wszystko trochę mi żal, że nie może mieć takich rzeczy, jak inne dzieci... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
halo mamuśki
wczoraj Was nadrabiałam, ale tyle naprodukowałyście że jak już przeczytałam to mi się pisać już nie chciało i poszłam spać ![]() ![]() z tego co pamiętam... to ja jakoś nie lubię śpiworków. Filipowi kiedyś kupiłam ale mu nie pasował (i mi też) dla Lilki mam tylko kołderkę i jest dobrze. a poza tym to wisi nade mną jakieś fatum ![]() dziś w nocy jak wstałam do Lilki i chciałam ją podnieść to coś mi strzyknęło w plecach że zgięłam się w pół, musiałam ją szybko odłożyć..i tak zgięta zostałam. ![]() a dziś chodzę zgięta w pół, bo mnie dalej plecy bolą ![]() eh stara się zrobiłam ![]()
#2477 |
Zakorzenienie
|
mamad - jesli cie pociesze to i u mnie podobnie: własciwie tylko mate kupilam (uzywana na allegro), bo ta która mielismy to byla bez pałąków i w sumie dziecko nie bawilo sie za bardzo. mala ma wszystko po kuzynce i bracie. nawet rodzina ma zakaz kupowania wszelkich zabawek małej bo zwyczajnie ma ich już zbyt wiele. jeszcze przyjdziue czas na lalki, wózeczki, kuchenki, wiec wtedy sie wyszaleją. nawet ciuszków ma dużo. normalnie nie wiadomo co takiemu dziecku kupic. a potem bedzie jeszcze gorzej - bo dziecko bedzie kumate (taki 1-2 latek) i juz bedzie trzeba cos kupic. cóż... wtedy to juz chyba te lalki bedzie można... obecnie jak ktos chce nam zrobic niespodzianke to mowie ze pampersy moze kupic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!
Przyjmiecie mnie w Wasze skromne progi?? ![]() I tak Was czytam od jakiegoś czasu (wkręciłam się niczym w jakiś dobry serial - taka ciekawość co tam u Was i Waszych pociech), więc postanowiłam się zarejestrować i wyjść "zza krzaków" ![]() Jeśli pozwolicie w kolejnym poście napisze coś więcej o mnie i mojej córeczce ![]() Póki co grzecznie pytam o możliwość dołączenia do Waszego zacnego grona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic póki goraczki nie ma, nie piszczy, nie płaczę jest ok. Dziękuje! Zabawki - korci mnie ten obal, ale moja Emi to woli zdecdowanie papierki i coś co może wziąć do buzi, a piszecie że z Oballem jest trudno. Teraz jest na etapie brania jakieś szmatki,swojej bluzki itd tak jakby ją targa albo liże. No i WSZYSTKO co ma pod ręką bierze do buzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
zobaczcie jakie cuda... http://www.joycrafts.eu/page/242/fil...-blossoms.html czemu nie mam wiccej czasu, bo bym sie za takie rzeczy chyba wziela...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaz powiem szczerze ze mokre pieluchy tetrowe wieszalam na okolo łozeczka i tez sie sprawdziło. Cytat:
![]() prosze mam ooo takki ![]() http://allegro.pl/7-funkcji-klimatyz...934197534.html A ja tylko na chwilke .... znow masssa zaległosci ![]() Igor strasznie marudzi chyab zeby bo slini sie na maxa musze przebierac go 2-3 razy dziennie i pozera lapik w calosci a gryzakami nie umnie sie jeszcze obsluzyc ![]() musze kupic to dziaselko moze cos pomoze...... ![]() a tak pozatym: zastanawiam sie nad rozwodem z Tż...coraz czesciej mysle ze poprostu do siebie nie pasujemy ....... po 7 latach takie stwierdzenie coz.... widocznie nie nadaje sie do zycia w rodzinei tzn. on nie ja. Ja dojrzalam a jemu jeszcze hulanki w glowie..... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tymek ![]() youyou wracaj do sił ![]()
![]() |
#2483 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() my właśnie wróciłyśmy ze spacerku - Hania się juz zaczynała kręcić w wózku, ale jednak się nie rozbudziła, więc teraz dosypia przy otwartym oknie. a ja zamiast pozamiatać mieszkanie to siedze na wizażu ![]() ![]() a co do przychodni to u nas dzieci zdrowe są przyjmowane we wtorki od 16-18 i właśnie wtedy idzie się na szczepienie z dzieckiem. na każdym kolejnym jest wyznaczany teramin nastepnego i nie ma problemu z numerkami - każdy wie kiedy ma wizytę i już wcześniej jest na nia zarejestrowany automatycznie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam linka bo googlowałam tak ogólnie ![]() Ja też chce koze!!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a my juz w domu mala wazy 5,55 przytyla 1kg od 7 tygodni to nie jest zle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Raczkowanie
|
Wy jesteście szalone
![]() nie jestem w stanie być na bieżąco ![]() ![]() kochane zachwalacie te zamabwki, plis napiszci cośc więcej bo bym Mai coś kupiła ![]() 1) oball- na allegro są różne.. które polecacie? którego sprzedawcę? 2) lamaze- które??? zawieszki? 3) żyrafa sophie? a filmiki które wstawiacie- obłędne ![]() i jeszcez jedno- czy kótraś zna sprawdzony basen w wawie dla niemowlaka? gratki dla wszystkich miesięcznic ![]() cmok |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Zakorzenienie
|
dokładnie jestem tego samego zdania - jedynie adopcja w tej sytuacji wchodziłaby w grę, surogatki sobie nie wyobrażam w żadnym wypadku
![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() Zanko - buteleczki doszły wczoraj dziękuje ślicznie ![]() ![]() przelewik za nie doszedł?
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje dziecko jak nigdy śpi już godzinę ![]() ![]() Oooo królewna wstała... lecę butlę robić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kozę bym Ci podesłała - ale za dalekooo ![]() proszę, foto musi na razie wystarczyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.