Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-29, 16:50   #2521
madziaranew
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
fajnie by było dobrze żyć z teściową mojej córki

A ja z lekkim dołkiem dzisiaj, bo Kuba był u "znachora" (Shira ). Wydawało nam się, ze ma krzywy kręgosłup i to się potwierdziło. Dostaliśmy skierowanie do ortopedy, bo pediatra podejrzewa, że mały ma jedną nogę minimalnie krótszą i mamy to sprawdzić . No i tyle
Oj biedactwo , , dobrze ze tak wczesnie to zauwazyli , napewno zrobia wszystko aby bylo jak nalezy. U mnie w miscie byl taki chlopczyk , co jedzil w wozku z szyna na nodze , bo mial noge krotsza , teraz juz jest dorosly I nie ma zadnych problemow , napewno mial duzo rehabilitacji
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 16:52   #2522
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Doła mam.

P.S. Usta mi spierzchną jak ja tak będę Was całować Koniec z dołami bo pomadka mi się skonczyła

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 16:55   #2523
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A jakie MM dajesz ?
I jak masz na imię koleżanko droga ? Natasza ?
Daje Bebiko Ha, ale czuję, że będziemy musiały zmienić mleko, bo małą zasypało krostkami znowu

Telik śmietanowiec to taki szybki "tort"... Biszkopt dzielimy na 3 części.. jedną smarujemy dżemem, powidłami, musem - co kto lubi.. na to biszkopt, następnie bita śmietana i jakieś owoce np banany, znowu biszkopt i górę znów przykrywamy bitą śmietaną, owocami, można posypać startą czekoladą... w sumie składniki to jak kto lubi... szybkie i smaczne.. i niestety kaloryczne
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 16:57   #2524
madziaranew
Rozeznanie

Patik nie nerwuj sie
tesciowa zawsze wie lepiej przeciez, najmadrzejsze kobiety pod sloncem( zarcik)
Ja zauwazylam ze w sklepach jest strasznie goraco , no I ta roznica temperatur ,
Jesli mialas wylaczone ogrzewanie to napewno nie przez to .
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 17:03   #2525
Naataaszkaa
Raczkowanie

Marina1 no masz.. zapomniałam o drugim pytaniu Na imię mam Natalia
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 17:07   #2526
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
zarejestruj się w klubie maluszka na stronie hipp i tam znajdziesz link do zamówienia pakietu .... można tylko jeden , jak weźmiesz z rozszerzeniem diety to dostaniesz łyżeczkę a jak mleka to 2 próbki .... można tylko raz jeden pakiet więc zmuszona byłam zarejestrować się 2 razy
i tez smaruję dentinoxem bo nie wiem czy on płacze bo lubi sobie pomruczeć czy zęby czy co??

Scio

Maksiu mi pokaszluje troszkę, taki suchy kaszel, nie nawilżałam ostatnio powietrza bo mi się nie chciało, mam nadzieję że to jest tego przyczyna ......... jak myślicie? boję się trochę jakby coś poważniejszego było
Ja jak zamiawałam najpierw to można było wszystkie 3 pakiety. Potem tylko jeden

Patik. To nie Twoja wina. Teraz wszędzie panują wirusy

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 17:31   #2527
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
prawdopodobnie tak, czerwiec. Już nie mogę się doczekać jak zakończę edukację. Chociaż przyjdzie czas że pewnie zatęsknię za szkołą..

Teraz pewnie gada że ja dziecko załatwiłam bo na podłodze leży i lekko ubieram i na dwór chodzę jak zimno.
Tż jej przemówił do słuchu i się zamknęła.

Doła mam.
to widzę że będziemy się razem bronić i razem swiętować

Zdrówka dla Sary - biedna malutka... a o teściowej nie myśl - tż jej przemówił do rozumu to się zamknie - na trochę chociaż.

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
No niestety, duuużo wapnia potrzeba więc niedobór z pierwszej kolejności jest uzupełniany z kości i zębów...
co do pracy - jakby to powiedzieć - pomalutku.... ale może się jakimś cudem uda...

a co do zębów - to byłąm dziś u dentysty o 13 i zrobił mi to co miał zrobić, ale jeszcze jedna wizyta mnie czeka bo obejrzał moją paszcze i powiedział że widać że w kilku miejscach widzi jakieś pociążowe odwapnienia na szkliwie przyzębia i musimy podziałać żeby się coś nie zaczęło wykluwać z tego...

brrr... ja wolę dzieci rodzić niż do dentysty chodzić...

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-11-29 o 17:50
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 17:32   #2528
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej
Ugotowałam Filipowi obiadki sama Zjadł cały słoik dyni z marchewką z chęcią. Cieszy mnie to.

U mnie tak poza tym bez zmian. W sumie siedzę jak na szpilkach. Strasznie mam zszarpane nerwy. Dzisiaj zakupiłam melise i będę pić na noc.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 17:33   #2529
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Zmalowana, no w końcu
Stary 2011-11-29, 17:40   #2530
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
laski znowu wygrałam karty podarunkowe do Rossmanna
super - a to nawet nie wiedziałam że teraz trwa na wizażu kolejny konkurs gdzie można było je wygrać... A chyba że to był konkurs ze strony rossnetu.

Stary 2011-11-29, 17:41   #2531
Zmalowana
Zakorzenienie

Miałam problemy techniczne, laptop mi padł, siedziałam na mamy. A poza tym jakoś nie chcę nikomu psuć humoru.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 17:52   #2532
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Beatko jak mieszkaliśmy u mnie ( 13 km ) od Mielca to dojeżdzał do pracy, a teraz ma w sumie na miejscu.
Bo wtedy co do Krosna jezdził to chwilowo.
A w pracy jako tako, robi cały czas na zewnątrz, a kalesonów nie chce nosić
aaa to dobrze bo myślałam że nadal do Krosna dojeżdza. Teraz przynajmniej jest zaraz po pracy w domu a nie marnuje czasu na dojazdy.

a za brak kalesonów tż-towi się należy

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
A ja z lekkim dołkiem dzisiaj, bo Kuba był u "znachora" (Shira ). Wydawało nam się, ze ma krzywy kręgosłup i to się potwierdziło. Dostaliśmy skierowanie do ortopedy, bo pediatra podejrzewa, że mały ma jedną nogę minimalnie krótszą i mamy to sprawdzić . No i tyle
o kurcze.. za Kubę

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Beata , kozy super , a kto doi ? Tak z ciekawosci zapytam Ty?e.
eee nie ja - to tż-ta fucha

ale korci mnie żeby spróbować kiedyś bo nie próbowałam nigdy tż dostał ja malutką od mojej babci bo mu się kiedyś już marzyła a mleko jak mleko - w smaku trochę inne jest - ale do przetworzenia jak normalne krowie smakuje np do naleśników, budyniu itd

ale zwierzątko fajne tylko psotne czasem - wszystko w zasięgu poobgryza, zwłaszcza młode listki drzewek owocowych uwielbia, i ile dosięgnie tyle zje

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

P.S. Usta mi spierzchną jak ja tak będę Was całować Koniec z dołami bo pomadka mi się skonczyła
kup sobie Tisane - super na spierzchnięte usta zimą

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej
Ugotowałam Filipowi obiadki sama Zjadł cały słoik dyni z marchewką z chęcią. Cieszy mnie to.

U mnie tak poza tym bez zmian. W sumie siedzę jak na szpilkach. Strasznie mam zszarpane nerwy. Dzisiaj zakupiłam melise i będę pić na noc.
nareszcie jesteś - - więc duuużo spokoju życzę - dobrze będzie - masz to jak w banku

Stary 2011-11-29, 18:02   #2533
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Miałam problemy techniczne, laptop mi padł, siedziałam na mamy. A poza tym jakoś nie chcę nikomu psuć humoru.
ja wiem,że starcie blisko ale ja i tak trzymam kciuki!
i nie psujesz humoru!
co u Filipka?
Stary 2011-11-29, 18:10   #2534
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
nic sie nie martw ,ta nozka pewnie jest az tak duzo krotsza?ja mialam to samo jak bylam dzieckiem mialam krzywy kregoslup krotsza nozke i co za tym idzie bioderka tez jedno wyzej drugoe nizej,u mnie zauwazyl to tata lekarze twierdzili ze wszystko ok,az w koncu trafilismy na jakiegos madrzejszego i jedyne co robilam to jakies cwiczenia w domu i jakis czas chodzilam z taka wkladka w budzie ktorej wcale niewidac i jest wszystko dobrze

Cytat:
Sara ma antybiotyk i inne leki..
Czerwone gardło, dużo wydzieliny i flegmy zalegającej w tchawicy, w oskrzelach i płucach jeszcze czysto, i dobrze że przyszliśmy w porę póki nie są konieczne zastrzyki tylko antybiotyk w kropelkach- chyba że będzie go ulewać to wtedy zastrzyki..
Byliśmy prywatnie.
I rzeczywiście mówiła że już trzeba mieć zaświadczenie od alergologa aby przepisać nutrę, bo zaczynają ścigać i kontrolować lekarzy.
Ale jeszcze nam przepisała na 10 puszek i w papierach coś nawypisywała w razie kontroli...
.
duzo zdrowka dla Sary

Cytat:
Hej

uwazaj bo melisa pobudza apetyt
nie a tak powaznie tez bym sie stresowala,ale trzeba myslec ze dopbrze bedzie
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 18:10   #2535
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
będzie dobrze
Cytat:
Teściowa mnie wnerwiła.
Tż poszedł ich opierd** że za bardzo palą w piecu, na co ONA:"a bo dziecko na podłodze kładziecie"- tak, na dywanie włochatym i na macie, albo na kocu
Teraz pewnie gada że ja dziecko załatwiłam bo na podłodze leży i lekko ubieram i na dwór chodzę jak zimno.
dobrze że TŻ jej coś powiedział. Nie przejmuj sie jej durnym gadaniem..
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
co do pracy - jakby to powiedzieć - pomalutku.... ale może się jakimś cudem uda...
nie cudem tylko własnymi siłami z pewnością napiszesz

Przysłali mi smsa że wygrałam jakiś sprzęt agd w konkursie z gazety Tylko jeszcze nie wiem jaki, pewnie drobiazg, ale jest

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-11-29 o 18:12
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 18:21   #2536
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
a co tam "stara matko "się stało?
a.. sypie sie
od kilku lat co dwa miesiace wysiada mi reka w nadgarstku i boli coraz bardziej. Kiedys przechodzilo po 2 dniach, potem po 3 itd, teraz trzyma to tydzien.
Bol jest taki, ze nie moge zmieniac biegow w aucie, podnosic dzieci, ani sie za przeproszeniem podetrzec.
Nie chce byc obrzydliwa, ale co do podcierania to jest sajgon, bo nie dosc, ze prawa reka do bani to jeszcze mi hemoroidy wyskoczyly...
ale powyzszy problem z podcieraniem wystepuje rzadko, bo i tak mam zaparcia: hahaha:

zdrowka dla Sarci, biedactwo. Ale Ty sobie nie wypominaj, ze cos zle zrobilas - mogla poprostu zlapac od kogos jakiegos wira i tyle. Teraz taki czas..

ojej, musze isc kapac Klare, a wlasnie chcialam napisac pare jej najnowszych cytatow no nic, moze pozniej...
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 18:22   #2537
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
ale dobrze, ze sa takie kobiety. Wyobrazacie sobie sytuacje kiedy nie mozecie miec dziecka a bardzo tego pragniecie i jedyna szansa na posiadanie malucha sa surogatki??
Dla tych którzy się zdecydują to na pewno dobrze...
Ja nie wiem czy bym się kiedyś zdecydowała....
Różnie w życiu bywa.

Cytat:
dobre

a ja wczoraj wracałąm z Rze i w radiu opowiadali sobie taki dowcip:
Szef nie spi - szef odpoczywa.
Szef nie je - szef regeneruje sily.
Szef nie pije - szef degustuje.
Szef nie flirtuje - szef szkoli personel.
Kto przychodzi do szefa ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami szefa.
Kto ma przekonania szefa - robi kariere.
Szanuj szefa swego - mozesz miec gorszego.
Szef nie wrzeszczy - szef dobitnie wyraza swoje poglady.
Szef nie drapie sie w glowe - szef rozwaza decyzje.
Szef nie zapomina - szef nie zasmieca pamieci zbednymi informacjami.
Szef nie myli sie - szef podejmuje ryzyko.
Szef nie krzywi sie - szef usmiecha sie bez entuzjazmu.
Szef nie jest tchorzem - szef postepuje roztropnie.
Szef nie jest nieukiem - szef przedklada tworcza praktyke nad bezplodna teorie.
Szef nie bieze lapowek - szef przyjmuje dowody wdziecznosci.
Szef nie lubi plotek - szef uwaznie wysluchuje opinii pracownikow.
Szef nie gledzi - szef dzieli sie swoimi refleksjami.
Szef nie klamie - szef jest dyplomata.
Szef nie powoduje wypadkow drogowych - szef ma kierowce.
Szef nie jest uparty - szef jest konsekwentny.
Szef nie znosi wazeliniarzy - szef premiuje pracownikow lojalnych.
Szef nie toleruje sitw - szef szanuje zgrane zespoly.
Szef nie zdradza swojej zony - szef wyjezdza w delegacje.
Szef sie nie spoznia - szefa zatrzymuja wazne sprawy.
Jesli chcesz zyc i pracowac w spokoju - nie wyprzedzaj szefa w rozwoju.
.
Szef mojego Tżta

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Przyjmiecie mnie w Wasze skromne progi??
I tak Was czytam od jakiegoś czasu (wkręciłam się niczym w jakiś dobry serial - taka ciekawość co tam u Was i Waszych pociech), więc postanowiłam się zarejestrować i wyjść "zza krzaków"
Jeśli pozwolicie w kolejnym poście napisze coś więcej o mnie i mojej córeczce
Póki co grzecznie pytam o możliwość dołączenia do Waszego zacnego grona
Cześć

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
:
Igor strasznie marudzi
chyab zeby
bo slini sie na maxa musze przebierac go 2-3 razy dziennie
i pozera lapik w calosci a gryzakami nie umnie sie jeszcze obsluzyc
musze kupic to dziaselko moze cos pomoze......

a tak pozatym: zastanawiam sie nad rozwodem z Tż...coraz czesciej mysle ze poprostu do siebie nie pasujemy ....... po 7 latach takie stwierdzenie coz.... widocznie nie nadaje sie do zycia w rodzinei tzn. on nie ja. Ja dojrzalam a jemu jeszcze hulanki w glowie..... masakra
[/I]

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
zrobiłam śmietanowca i czuję, że sama go całego zjem... już nie ma 2 sporych kawałków i jak tu się odchudzać...
Daj przepis

Cytat:

proszę, foto musi na razie wystarczyć
CUDNE kozy

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

mam jeszce pytanie do mam karmiących UU
jak zmniejszyć laktację w jednej piersi
tak sobie cycka nakręciłam że hoho
Radek je tak częśto, że nie nadąża mi mleko napływać.......

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
dziewczyny przyznam Wam się ze zarejestrowałam się drugi raz na stronie hipp bo zależało mi na próbce mleka bo chciałabym takim karmić Maksa jak zakończę UU ..... przysłali mi 2 próbki ( przynajmniej sprawdzę czy ten hipp combiotik mu podejdzie bo szkoda kupować całą puszkę i zmarnować ) ........... wredna jestem wiem ale co tam oni nie zbiednieją
I dobrze. Trzeba sobie radzić

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Emilie spała 3h.
Wstała otworzyła oczy i zaraz znowu jej poleciały i tak z 3 razy.
Mi się wydaję, że jej będą wychodziły 2 na raz na dole.
Masakra jakaś, jak ona cierpiała mnie aż płakać się zachciało w pewnym momencie.
Zazdroszczę!
Radek nic w dzień spać nie chce,
krótkie drzemki robi.
Dziś np spał od 8 do 9
póżniej na spacerze z godzinke od 12 do 13
i tyle.
Teraz już po kąpieli poszedł spać na noc.

Cytat:
Sara ma antybiotyk i inne leki..
Czerwone gardło, dużo wydzieliny i flegmy zalegającej w tchawicy, w oskrzelach i płucach jeszcze czysto, i dobrze że przyszliśmy w porę póki nie są konieczne zastrzyki tylko antybiotyk w kropelkach- chyba że będzie go ulewać to wtedy zastrzyki..
Byliśmy prywatnie.
I rzeczywiście mówiła że już trzeba mieć zaświadczenie od alergologa aby przepisać nutrę, bo zaczynają ścigać i kontrolować lekarzy.
Ale jeszcze nam przepisała na 10 puszek i w papierach coś nawypisywała w razie kontroli...

Teściowa mnie wnerwiła.
Tż poszedł ich opierd** że za bardzo palą w piecu, na co ONA:"a bo dziecko na podłodze kładziecie"- tak, na dywanie włochatym i na macie, albo na kocu

Doła mam.
Zdrówka dla Saruni
A teściową to ubić trzeba
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 18:23   #2538
Zmalowana
Zakorzenienie

Filip ok. Szaleje. Przekręca się cały czas z pleców na brzuch i leży tak sobie na macie. Siadać chce bo się podciąga za szczebelki w łóżku, za ręce, za wszystko w sumie. Wkłada nóżkę do buzi. Rośnie

Stary 2011-11-29, 18:24   #2539
alibany
Rozeznanie

Cytat:
fajnie by było dobrze żyć z teściową mojej córki

no ja mam tak samo ze śpiworkami
Ty nasza bidulko wątkowa. Jak kończyny wyglądają? Nadal kicasz?

dobry Pani
No to jak z tym kolejnym postem o Tobie i córeczce?

Napisałam post, po czym otrzymałam komunikat, że trafiło to do moderatora do weryfikacji czy cos takiego:/
tak w skrócie: Ola 23lat, córeczka Alicja ur. 5 lipca. Dzisiaj wtorek także kończymy kolejny tydzień, ale przyznam, że juz sie pogubiłam który to w kazdym razie za chwile będzie skończonych 5mcy...

Dziewczyny mam pytanko, od tygodnia wprowadzam małej słoiczki, karmimy sie UU, do tego wprowadzam juz gluten, no i zbiegło sie to wszytsko z wiekszym chłodem na dworze,i namietnym wkładaniem wszytskiego do buzi przez Alę......i od kilku dni po popołudniowym spacerku przed kąpielą wyskakują bardzo czerwone plamki, kropki, taka konkretna wysypka ale wokół buźki na bródce. Rano juz nie ma po tym śladu, ma któras Wasza dzidźka coś podobnego? Nie wiem teraz na co zgonic, czy jedzonko, którym jest umorusana podczas jedzenia, czy ślina.....

Eh dzisiaj przeprowadzilismy pszczołę do swojego pokoiku, odczuła, że jest w nowym miejscu, ciekawa jestem nocki, mam nadzieje, że prześpi ja ładnie
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 18:27   #2540
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Filip ok. Szaleje. Przekręca się cały czas z pleców na brzuch i leży tak sobie na macie. Siadać chce bo się podciąga za szczebelki w łóżku, za ręce, za wszystko w sumie. Wkłada nóżkę do buzi. Rośnie

a co do nerwow to dobrze Cie rozumiem. Jestem swiezo po "sadzeniu sie" (tyle, ze nie o zycie prywatne chodzilo, a zawodowe) i przed kazda z 6 rozpraw dwa tygodnie nie moglam spac ani jesc ze stresu... mimo, iz wygrana mialam w kieszeni.
moge tylko uglaskac

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2011-11-29 o 18:28
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 18:28   #2541
Zmalowana
Zakorzenienie

maszsares no tak noce są najgorsze. Tzn zasypianie. Za dużo myśli w głowie. Dzięki za głaski

Stary 2011-11-29, 18:31   #2542
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Jak to się nie liczy? Liczy się, liczy
Ząb mnie boli I teraz muszę wybrać: albo wyląduje u dentysty z okropnymi włosami, albo u fryzjera z bolącym zębem
ząb

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Brumku jak napisałam Ci, że Tymuś to taki szczeniaczek to później zastanawiałam się czy się nie pogniewasz za porównanie... Mi oczywiście chodziło w jak najlepszym tego słowa znaczeniu

A co do komentarzy ludzi to ja bym cicho nie siedziała
Ostatnio byłam z siostrą na targu i ktoś obok głośno krzyknął, Domek się wystraszył i zaczął płakać, więc ja go wziełam na rączki i przytuliłam a jakaś stara flądra komentuje z taką ironią "dziecko tylko zapłacze a ta już go a ręce bierze" a co ją to interesuje?! Nawet jeśli to co?! Oczywiście wdałam się w dyskusję, która przerodziła się w ostrą wymianę zdań. Niestety kobieta nie pałała zbyt dużą inteligencją, więc nie bardzo rozumiała co do niej mówię.
Nie pozwolę sobie, żeby ktoś obcy mi się wtrącał jak mam dziecko wychowywać. Niech siedzi tam w tym straganie i zajmuje się handlem a nie wychowaniem mojego dziecka. O! Siostra próbowała mnie odciągnąć, bo ona właśnie taka cicho-ciemna.

Biedny Szymcio

Tulę Was
ale zadzior z ciebie super!!!

tak pytanie do mam, które mają foteliki 9-36kg z cybex lub recaro jak one wam służą spokojnie mogę Żbika włożyć w to jak będzie mieć to 9 kilo będzie mu wygodnie? łatwe jest montowanie takiego fotelika proszę o radę bo z tż się mobilizujemy i musimy coś wybrać bo małego za chwilę będę musiała wgniatać w ten fotelik co teraz mam

jacieee
idę na kolację chleb z boczkiem teść wędził

tak nadrabiać będę jutro bo tż siedzi mi na karku
Stary 2011-11-29, 18:33   #2543
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Telik śmietanowiec to taki szybki "tort"... Biszkopt dzielimy na 3 części.. jedną smarujemy dżemem, powidłami, musem - co kto lubi.. na to biszkopt, następnie bita śmietana i jakieś owoce np banany, znowu biszkopt i górę znów przykrywamy bitą śmietaną, owocami, można posypać startą czekoladą... w sumie składniki to jak kto lubi... szybkie i smaczne.. i niestety kaloryczne
w chwili obecnej bym wszystko zjadła!
Nawet taką bombę kaloryczną

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Przysłali mi smsa że wygrałam jakiś sprzęt agd w konkursie z gazety Tylko jeszcze nie wiem jaki, pewnie drobiazg, ale jest[/COLOR]

Dziewczyny ale Wy wygrywacie

Wiecie,
Radek w ubiegłym tygodniu skończył 16 tygodnie,
zauważyłam w nim od tamtej pory ogromne postępy
Cały czas się śmieje i gaworzy
Plecie koszyki jak dla mnie to bardziej różaniec odmawia
Przekręca się z boczku na brzuszek, raz udało mu się wrócić
Głowę ładnie trzyma.
Moje szczęście,
ale dało mi dzisiaj w kość,
poryczałam się bo już nie miałam do niego siły.
Nie chce spać, nie mam kiedy oddechu wziąć
Stary 2011-11-29, 18:35   #2544
alibany
Rozeznanie

Eh pisze już kolejnego posta, ale póki co każdy trafia do moderatora:/
(może chociaż ten sie ukaże)
wiecie ile takich wiadomości musi przejść przez sito i ile czasu zajmuje moderatorowi przestudiowanie takich moich wpisów?
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 18:45   #2545
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
I tak Was czytam od jakiegoś czasu (wkręciłam się niczym w jakiś dobry serial - taka ciekawość co tam u Was i Waszych pociech), więc postanowiłam się zarejestrować i wyjść "zza krzaków"
Witaj

Cytat:
Mój Tż też straaaasznie chrapie... czasem mam wrażenie, że nic nie śpię w nocy bo jak nie wstaje do Hani to szturcham Tż żeby przestał chrapać a on już w każdej pozycji daje czadu
znam to...niestety

A moja córcia dzisiaj przewróciła się z plecków na boczek
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 18:50   #2546
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

jacieee
idę na kolację chleb z boczkiem teść wędził

A ja sobie zrobiłam pycha jajecznicę na kiełbasce Mmmmm

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:02   #2547
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
laski znowu wygrałam karty podarunkowe do Rossmanna

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
witaj, napisz cos więcej

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 19:03   #2548
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
A ja sobie zrobiłam pycha jajecznicę na kiełbasce Mmmmm

idę spać.
język mam u ziemi

Gute nacht
Stary 2011-11-29, 19:05   #2549
dziubek79
Zakorzenienie

hej mamuśki

przeczytałam w miarę dokładnie i widzę,że nie tylko u mnie kiepsko się wiedzie biedne nasze chore maluszki i mamusie cholerna pogoda
chyba trzeba po prostu przetrwać...
Patik to nie Twoja wina
dla wszystkich solenizantów zyczonka smacznego mleczka

witam nowe mamusie bo chyba nie miałam okazji miło że do nas dołączacie

Zanka Ty szczęsciaro podziel sie

więcej grzechów nie pamietam (gorączka wraca wieczorami do normy czyli do 38 st. i odbiera mi zdolność koncentracji)
a dziś bym się udusiła bułką bo moje gardło ma teraz o wiele mniejszą przepustowość niż normalnie
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:11   #2550
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
A moja córcia dzisiaj przewróciła się z plecków na boczek

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości