Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-30, 17:59   #2731
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Monia a to kiedy inhalujesz Artura? jak łapie przeziębienie,czy zapobiegawczo?Dziękuje za info odnosnie kubka.Moja Emi już trzyma sobie sama butelkę i pije, oczywiście jak zaczyna się bawić smoczkiem to cała opultana jest

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 18:26   #2732
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

1. Draniu, co się wcinasz ? Nie dość, że mi ubliża, to jeszcze się w rozmowę wcina I tak Cię uwielbiam

2. Aaaa nie chwaliłam się Wam: 10 grudnia wybywam na noc z domu . Zostawiam Tż z maluchami i jadę na urodziny przyjaciółki. Szczerze, to nie chcę ich samych zostawiać, ale muszę w końcu wyjść z domu. Jadę w sobotę po południu a w niedzielę po południu wracam. Stresuję się tym, że będą sami... Mam lekkie wyrzuty sumienia i chyba za dobrze nie będę się bawić .
1. Ajm soł sory
2. Zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Kolejna próba, czy doda mi od razu post, czy pójdzie do moderatora

uff w końcu....
od teraz chyba już będę na bieżąco widoczna, bo moje poprzednie posty po weryfikacji przez moderatora zostały wplecione pomiędzy posty, które już dawno przeczytałyście i nie sądze, że do nich wracałyście. Dlatego nie wiem czy pisać jeszcze raz coś o sobie czy może rzuciły Wam sie moje wcześniejsze wiadomości?
To może napisz jeszcze raz, cobyśmy nie musiały szukać

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 18:32   #2733
sygine
Zadomowienie

Witam po długiej nieobecności! Pewnie was nie nadrobię, ale chociaż spróbuję (50 stron )
A u nas wszystko prawie w porządku - wczoraj trzecia dawka szczepień i jest wszystko ok Mały rośnie
Tylko zrobił się problem ze żłobkiem, bo pani nie może znaleźć mojego wpisu jeszcze z ciąży a teraz twierdzi że nie ma miejsc i nie wie czy do lutego się zwolni coś
Lecę ponadrabiać
Aha pochwalę się - przyszedł dziś fotelik dla małego 9-36 kg. Kupiliśmy fotelik easy go i wygląda naprawdę solidnie i fajnie a cena była bardzo przystępna (400 zł)
Stary 2011-11-30, 18:55   #2734
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
1. Ajm soł sory
2. Zazdroszczę

To może napisz jeszcze raz, cobyśmy nie musiały szukać

w wielkim skrócie coś o nas
Na imię mam Ola lat 23, córeczka Alicja ur. 5.07. moje pierwsze dziecko (już marze o drugim)
Rośniemy sobie zdrowo, dzisiaj Ala waży już 7kg mierzy coś ok 70cm
Karmimy się UU, powolutku rozszerzając dietę planowałam karmic do skończonych 6mcy, ale chyba nie będzie tak łatwo bo Ala nauczyła sie zasypiac tylko przy UU, im starsza tym bardziej potrafi wymusić!! a co to dalej będzie
Chichra sie w głos, najbardziej z tatusia głupich min (z mamusi tylko wtedy kiedy jej spiewam)

nie da się tych prawie 5mcy streścić w kilku zdaniach, mam nadzieje wkrecić sie w Wasze dyskusje i dzielic sie na bieżąco radościami i troskami, jakie daje mi malenstwo.

Z góry przepraszam za jakies błędy w cytowaniu itd. wdrażam sie
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 19:08   #2735
agadus
Wtajemniczenie

dziękuję dziewczyny za miłe slowaw imieniu Natalii
a mi znowu przyszła paczka z bobovity, zdublowana , ciekawe czy z hipp mi przyjdzie, bo przyszły po dwie z bobovita i babilon

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

która oglada dzisiaj Tap Madl??

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 19:08   #2736
Marina1
Zakorzenienie

Laski moje i byłam na mieszkanku.
W końcu jestem zadowolona!
To był szybki rzut, nie zdążyłam zrobić fot, za to jutro zrobię, bo mam między 13 a 15 czekać na gostka od neta.
Jest dużo sprzątania, ale co tam.

dobra lecę, bo tż chce grać ;/
Dobranoc kochane, do jutra!

Agadus, ja jak dotrwam

tż powtarza - muszę zagrać, muszę postrzelać, muszę zagrać...

buziaki
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-11-30 o 19:09
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 19:16   #2737
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
To był szybki rzut, nie zdążyłam zrobić fot, za to jutro zrobię, bo mam między 13 a 15 czekać na gostka od neta.

Agadus, ja jak dotrwam

buziaki
Cieszę się z Tobą Marina
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-30, 19:17   #2738
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:

Na imię mam Ola lat 23, córeczka Alicja ur. 5.07. moje pierwsze dziecko (już marze o drugim)
Karmimy się UU, powolutku rozszerzając dietę planowałam karmic do skończonych 6mcy, ale chyba nie będzie tak łatwo bo Ala nauczyła sie zasypiac tylko przy UU, im starsza tym bardziej potrafi wymusić!! a co to dalej będzie
Chichra sie w głos, najbardziej z tatusia głupich min (z mamusi tylko wtedy kiedy jej spiewam)

nie da się tych prawie 5mcy streścić w kilku zdaniach, mam nadzieje wkrecić sie w Wasze dyskusje i dzielic sie na bieżąco radościami i troskami, jakie daje mi malenstwo.

Witamy

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 19:18   #2739
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

Witaj i rozgość się

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny za miłe slowaw imieniu Natalii
a mi znowu przyszła paczka z bobovity, zdublowana , ciekawe czy z hipp mi przyjdzie, bo przyszły po dwie z bobovita i babilon

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

która oglada dzisiaj Tap Madl??
Ja oglądam, chyba ze usne

Cytat:

Agadus, ja jak dotrwam

buziaki

Któraś pytała o zupki. Ja daje hipp, bobovite, gerbera zależy co na promo jest

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 19:18   #2740
Shira_83
Zadomowienie

joł
Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
J

Zdrówka!
a dziękujemy cioci!

[QUOTE=patik87;3081006

Shira łączę się z Tobą w bólu. Przetrwamy. Musimy.

O jeszcze pokrzyczę

Aaaaaaaaaaaaaa
Aaaaaaaaaaaaaa
Aaaaaaaaaaaaa

[/QUOTE]
no to boli mniej skoro razem! a mogę z tobą pokrzyczeć???
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAA DZIAŁA!!

Cytat:

Ten mój mały Potwór kończy dzisiaj 5 miesięcy !
Ty tak o mojej synowej.....za laskę na 5!!

Cytat:
łeeee to u Was specyficznego poczucia humoru w genach nie ma .
.
nie to tylko moja wada genetyczna tak sądzą siorki
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
haha tylko nie w tą stronę

Zrówka dla Żbika! Dla Ciebie też
ależ dziękujemy Skarbulku mój

Cytat:

a tak jeszcze się nie witałam, ale ja podobnie jak iustyna zołzowata i jak się okazuje niekulturalna:c mok:

no nie poddałam się i nadgoniłam Was babochny! tak wróciłam od Sir Znachora dostał Żbiczek dwa syropki jeden gorzki jak fiks tereza a drugi z prawoślazu ten jest słodki i kropelki do nochala dokupiłam jeszcze maść majerankową osłuchowo czysty ufff teraz pod wielkim odciąganiu glutów wpuszczeniu kropelek z wielkim "miauczeniem" jak na Żbika przystało nasmarowaniu nochalka maścią młody śpi i nic nie charczyoby tak jak najdłużej!
mówię Znachorowi, że wyrodna matka zaraziła dziecia a ten zawsze lepiej pierwszego kopa dostać od kogoś kogo się kocha niż od obcego(hmmm filozof się mi tu znalazł) ale myślałam, że mu zad ucałuje tak mi się lepiej zrobiło

a ja zaczęłam też sama gotować zupki Żbik je woli bardziej od kupnych

Brumku daj mi namiary na te lekarkę wyślę jej list z pogruszkami

NEROLA DO JASNE CIASNEJ gdzieś ty!! ( hihih to ma do siebie cesarka, że dalej ciasna) hihihihihihihihi wiem głupia jestem Shiry tak mają lecę coś kąsnąć i spać Jacieee to mówisz jajeczniczka

dobranoc niech Wam się przyśnią panny z rogami
Stary 2011-11-30, 19:25   #2741
zanetaa88
Zakorzenienie

Marina to powiedz mu " ja chce wizaż, ja chce wizaż, chce poklikać " hehe,
cieszę się że Ty się cieszysz!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-30, 19:27   #2742
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

p i s a ć w o l n i e j ? ? ?

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Patik a zapomnialam zapytac jak dlugo maszx podawac Sarze antybiotyk??
Dawno Natki nie bylo.
7-10 dni, po tygodniu mam przyjechać na kontrolę.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które brały udział w tym konkursie, o co chodzi z tym, że cały czas się zmieniają nam miejsca na liście??????????? Przecież konkurs się już skończył
yyy what?

Cytat:

Aaaa nie chwaliłam się Wam: 10 grudnia wybywam na noc z domu . Zostawiam Tż z maluchami i jadę na urodziny przyjaciółki. Szczerze, to nie chcę ich samych zostawiać, ale muszę w końcu wyjść z domu. Jadę w sobotę po południu a w niedzielę po południu wracam. Stresuję się tym, że będą sami... Mam lekkie wyrzuty sumienia i chyba za dobrze nie będę się bawić .
musisz się zalać alkoholem to będziesz się dobrze bawić a nie myśleć jak tam dom i dzieci z tż
Doskonale Cię rozumiem..

Alibany witam witam, rozgość się na dłużej.

Audrey po burzy z klubem chyba się wycofała.
Asynastra też coś ucichła.

Niech ktoś zatrzyma tą bezduszną machinę jaką jest czas!! Dopiero wstałam już by pasowało się kłaść
Dzień się kreci wokoło odciągania nosa, karmienia, podawania leków, picia, usypiania i tak w koło macieju.
Na szybko pranie i obiad w 30 min i tyle co zrobiłam.

Agadus tap madl nie obejrzałam ani jednego odcinka. I tak mam za dużo kompleksów

Marina super super super super!!

Ja się zastanawiam nad zakupem inhalatora czy inaczej neublizator czy jak to się pisze. Czy dzieć dostaje przy tym wścieklizny?

Sarze nie zaczęłam rozszerzać jeszcze diety. Miała dostać w niedzielę, ale przez kaszel i chorobę nie chciałam już nic nowego zaczynać.
Może w następnym tyg.

A i z niekapkiem też mi nie śpieszno. Poczekam jak będzie miała 6 mcy. Chyba że mi się odmieni.

Najlepszego dla Zuzi i Emi
Stary 2011-11-30, 19:29   #2743
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

Agadus, ja jak dotrwam

buziaki
ja też ogladam, a co do mieszkanka, tak się cieszę, że w końcu jestes zadowolona, może i dużo sprzątania, ale takie sprzatanie to sama przyjemność, bardzo się cieszę

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 19:46   #2744
dziubek79
Zakorzenienie

jestem!!!!

kochane moje przepraszam ,że tak nie szczegółowo i ogólnie ale nie zacytuję wszystkiego

dziękuję za wszystkie życzonka zdrówka jesteście boskie
no i chyba Szymek sie nie zaraził ale ciiiiiiiiiiiii, żeby nie zapszyć

z okazji kolejnych miesięcznic i tygodniówek WSIO NAJ NAJ I ZYCIA MLEKIEM PŁYNĄCEGO MALUSZKI

Marinka super,że mieszkanko wypaliło nalezy Wam się poprawa standardu życia

ktoś pytał o zupki (przepraszam że nie pamiętam ) u nas bobowita poszła do kosza , niejadalne a hipp wsysa aż się uszy trzęsą

kurde połowę zapomniałam
ale od jutra do Was wracam , gardło już mniej boli , gorączka przeszła, słaba jestem jeszcze ale to już pikuś.

niestety czekają mnie jeszcze badania bo okazało się że mam poporodowe zapalenie tarczycy Stapelka help
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 19:52   #2745
wodaqua
Zadomowienie

Dobry wieczór!
Nie wizażuję się, bo jakoś czasu za mało Tzn. jest fajnie, bo kiedy mała aktywna, to łapię każdą z nią chwilę na zabawę, spacerujemy bo pogoda fajna, a kiedy Zosia śpi, załatwiam sprawunki domowe i tak czas leci. Porobiłam dziś też zakupy prezentowe po trosze, odwiedziła mnie koleżanka ciężarówka, więc miło. Ale uzależniona jestem od Was, więc może jutro nadrobię choć trochę...
Póki co zajrzę do klubu i spadam lulu.
Pozdrawiam!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-30, 20:17   #2746
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety jest dramat z tym mlekiem... w dzień jak wiem, kiedy będzie jeść to jeszcze nie ma problemu.. ale gorzej w nocy, gdy za późno się zwlokę z łóżka by jej przyszykować.. wtedy często nie rozpuści mi się dobrze i smok zatkany... mała się drze, ja rwę włosy z głowy

Generalnie mieszam je intesywnie łyżeczką w butelce, wtedy jakoś szybciej się rozpuszcza ale szału nie ma..

Kurde nie wiem co się dzieje w tym moim domu, ale dzień w dzień strzela mi jedna żarówka.. najpierw był jeden pokój (i tu aż 2!) .. potem przedpokój.. no a dzisja wchodzę do łazienki.. robię pstryk i widzę ciemność
To mnie przeraziłaś,
raz, że ja w domu w rezerwie trzymam bebiko ha
dwa, że Ciebie to chyba straszy...

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Mamad super, ze tyle masz mamusiek tam u siebie. Ja dalej uskuteczniam samotne spacerki...
Ja ciągle sama z Radziem spaceruję.
Niby w pobliżu trzy mamuśki są ale nigdy nie mogę żadnej trafić.
Głupio mi tak czasem samej...

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Ja byłabym chętna
Ja też

Cytat:
Ja nie Iustyna, ale podejrzewam, że to to:

http://www.tublu.pl/SPECJALNE_OKAZJE...NE_KOLORY.html
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
jestem po pierwszej wizycie - pierwszej z dwoch zaplanowanych na dzisiaj

wizyta u pediatry ok, Dawidek u pani doktor dal popis usmieszkow, gaworzenia i roznych innych "sztuczek", jak lapanie sluchawek etc
wazy 6040g i ma ok 70cm dlugosci

dostal rotarix a pozostale szczepionki za tydzien jesli neurolog nie bedzie miala zastrzezen

dopijam kawe i zmykam na kolejna wizyte, kciuki wciaz potrzebne

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które brały udział w tym konkursie, o co chodzi z tym, że cały czas się zmieniają nam miejsca na liście??????????? Przecież konkurs się już skończył
Ja dzisiaj jeszcze głosowałam na Was dziewczyny.
Teraz wyskakuje, że konkurs zakończony. I błąd.

Cytat:

Lili ja zamawiałam dokładnie z tego linka: http://www.tublu.pl/Zabawki/Zabawki_...NE_KOLORY.html

Aaaa nie chwaliłam się Wam: 10 grudnia wybywam na noc z domu . Zostawiam Tż z maluchami i jadę na urodziny przyjaciółki. Szczerze, to nie chcę ich samych zostawiać, ale muszę w końcu wyjść z domu. Jadę w sobotę po południu a w niedzielę po południu wracam. Stresuję się tym, że będą sami... Mam lekkie wyrzuty sumienia i chyba za dobrze nie będę się bawić .
Dzięki za linka
Szkoda, że bez grzechotki......

Może akurat będziesz się dobrze bawiła.
Ale rozumiem, że dziwne uczucie taka rozłąka

Cytat:
Hania dzisiaj gada jak najęta szczególnie jak leży z gołym tyłkiem na przewijaku... nawet udało mi się ją nagrać

Lenia mam dzisiaj... Tż wcina czekolade i mi tu mlaska

Cytat:
Kolejna próba, czy doda mi od razu post, czy pójdzie do moderatora

uff w końcu....
od teraz chyba już będę na bieżąco widoczna, bo moje poprzednie posty po weryfikacji przez moderatora zostały wplecione pomiędzy posty, które już dawno przeczytałyście i nie sądze, że do nich wracałyście. Dlatego nie wiem czy pisać jeszcze raz coś o sobie czy może rzuciły Wam sie moje wcześniejsze wiadomości?

Cytat:

Witaj!

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Marina Cieszę się razem z Tobą
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 20:52   #2747
Natka_
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.

Przepraszam, ale od wczoraj mam bardzo mało czasu, może później uda mi się Was nadrobić.

Brumku, Kajool, Agadus paczuszki poszły do Was dzisiaj rano
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 20:59   #2748
Lili 83
Zakorzenienie

Zamówiłam Oballa.

Dobranoc
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 21:01   #2749
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Monia a to kiedy inhalujesz Artura? jak łapie przeziębienie,czy zapobiegawczo?Dziękuje za info odnosnie kubka.Moja Emi już trzyma sobie sama butelkę i pije, oczywiście jak zaczyna się bawić smoczkiem to cała opultana jest
pierwszy rok inhalowalam 2x dziennie zapobiegawczo, potem mielismy odstawianie i teraz tylko jak zaczyna kaszlec to inhaluje

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-30, 21:03   #2750
Natka_
Zakorzenienie

Pamiętam, że Shira pytała jaki niekapek kupiłam, o taki:
http://allegro.pl/kubek-niekapek-tom...929272090.html
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 21:04   #2751
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
mówię Znachorowi, że wyrodna matka zaraziła dziecia a ten zawsze lepiej pierwszego kopa dostać od kogoś kogo się kocha niż od obcego(hmmm filozof się mi tu znalazł) ale myślałam, że mu zad ucałuje tak mi się lepiej zrobiło
cały post mnie rozłożył, ale ten fragment już szczególnie
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
niestety czekają mnie jeszcze badania bo okazało się że mam poporodowe zapalenie tarczycy Stapelka help
ojj....trzymam żeby sobie szybko poszło!

Byłam na aerobiku, bosssssko się czuję
Mały zasnął - wreszcie, bo przez cały dzień spał może z godzinę,zobaczymy ile w nocy wytrzyma...
dobranoc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 21:27   #2752
pieleszka
Wtajemniczenie

witajcie
wczoraj już nie dałam rady napisać, a dzisiaj cały dzień nadrabiam bo co chwilę coś mnie od kompa odrywało
wczorajsze szczepienie jakoś przetrwaliśmy. Hania popłakała chwile, ale po wyjściu z gabinetu szybko usnęła, a jak się obudziła to już było wszystko dobrze. mała waży 6800 już
idą jej zęby jest taka mega marudna i budzi się nocami z płaczem.. już zaliczyliśmy pobudki o 3 i o 5. a uspokoić ją idzie jedynie na rękach więc łaże po mieszkaniu z dzieckiem w ramionach jak za kolkowych czasów...

jutro mamy kolejną wizytę u kardiologa..boję się...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 21:35   #2753
brumek
Zakorzenienie

Ale napłodziłyście

Najpierw to czego mi nie zacytowało:
ZUZIU Justynki 0 sto lat!!! Posiedzisz z nami także dzisiejszej nocy?

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
wizyta u pediatry ok, Dawidek u pani doktor dal popis usmieszkow, gaworzenia i roznych innych "sztuczek", jak lapanie sluchawek etc
wazy 6040g i ma ok 70cm dlugosci

A jak na tej drugiej poszło?

Cytat:
Draniu, co się wcinasz ? Nie dość, że mi ubliża, to jeszcze się w rozmowę wcina I tak Cię uwielbiam

Aaaa nie chwaliłam się Wam: 10 grudnia wybywam na noc z domu . Zostawiam Tż z maluchami i jadę na urodziny przyjaciółki. Szczerze, to nie chcę ich samych zostawiać, ale muszę w końcu wyjść z domu.
Rany, dobrze że się nie odezwałam, bo tez chciałam niepytana na to pytanie odpowiezieć! I dostałabym po nosie

A co do drugiej części, to jednym słowem - szlajać się będziesz

Cytat:

CZekam na zdjęcia

Cytat:
no to boli mniej skoro razem! a mogę z tobą pokrzyczeć???
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAA DZIAŁA!!

Brumku daj mi namiary na te lekarkę wyślę jej list z pogruszkami
Nie krzycz, bo ja się boję krzyków

Haha - powiem lekarce, że moja kumpela-przemytniczka jej grozi

P.S. nie jesteś głupia

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
jejku, po takim czasie Co się z tym robi?

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ale uzależniona jestem od Was, więc może jutro nadrobię choć trochę...
No, ja myślę

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Brumku, Kajool, Agadus paczuszki poszły do Was dzisiaj rano

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Zamówiłam Oballa.
O, następna Producent oballa powinien wizażowi płacić za reklamę

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Byłam na aerobiku, bosssssko się czuję
Mały zasnął - wreszcie, bo przez cały dzień spał może z godzinę,zobaczymy ile w nocy wytrzyma...
dobranoc!
Ale Ty jesteś ambitna i energiczna! Podziwiam i ... zazdroszczę

GDZIE JEST BABONIK!?!?!?
Stary 2011-11-30, 21:41   #2754
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

jutro mamy kolejną wizytę u kardiologa..boję się...

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A prasuje, bo jak mam je niewyprasowane to mi się nie mieszczą do komody no i są szersze,a nie takie sfałdowane. Ciuszków nie prasuje
Ja też prasuję, bo wtedy się robią milsze w dotyku i ... ładniejsze Takie gładziutkie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
kurcze ze mnie wychodzi chyba moja buntownicza dusza bo skoro wszyscy tak rzucili się na te Oballe to ja ich nie kupię
A Ty rogata duszo

Cytat:
Kurcze.. słońce świeci a tu na spacer nie można wyjść bo kółka od wózka pojechały w bagażniku z tatusiem do pracy

Cytat:

T A K ! ! !

Cytat:
Kurde nie wiem co się dzieje w tym moim domu, ale dzień w dzień strzela mi jedna żarówka.. najpierw był jeden pokój (i tu aż 2!) .. potem przedpokój.. no a dzisja wchodzę do łazienki.. robię pstryk i widzę ciemność
To te duchy, o których wczoraj gadałyście

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

W ostatniej chwili, korzystając z darmowej wysyłki, zamówiłam sobie na zapas DHA. Pięć opakowań

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Dominik ma etap dotykania mnie po buzi, głaskania, łapania za nos i wsadzania palców do oczu. Uwielbiam te jego małe rączęta
Pominę salwę pierdów, które przy tym puszcza
Czy Ty aby na pewno nie piszesz o moim dziecku?
Stary 2011-11-30, 21:46   #2755
piwnooka77
Raczkowanie

Przeglądam strony sklepów z DDD i już kociokwiku dostaję, mam 6 szkrabów do obdarowania i miałam nadzieję coś fajnego znaleźć...
mężowie się to spodobało http://www.tublu.pl/Zabawki/Zabawki_...skakania2.html
(oczywiście to nie dla całej 6, ewentualnie dla 2)
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 21:51   #2756
marzena_S
Zadomowienie

dla Emi i Zuzi za skończone miesiące.

Marina, super że masz już klucze- czekamy na zdjęcia.

Brumek, jakaś nawiedzona ta pediatra...

Shira, Twoje posty czyta się jak dobrą książkę-przez całowanie zada znachora to aż monitor oplułam. No i dużo zdrówka dla Was.

Widzę, że dzisiaj na forum oballowy zawrót głowy- ja czekam na zamówionego przez tż, może jutro Hania będzie go miała w swoich łapkach.
Kupa ze śluzem i krwią była jednorazowa, dzisiaj już wszystko w porządku...uff. (ile to kupa może radości człowiekowi sprawić) To chyba faktycznie przez zęby. Dzisiaj o niebo lepszy dzień, dziąsła tak nie dokuczały i od razu inne dziecko.

Pieleszka, trzymam mocno kciuki za wizytę.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2011-11-30 o 21:55
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 21:52   #2757
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Agadus, ja jak dotrwam

buziaki
Marinko - cieszę się razem z Tobą

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
j
NEROLA DO JASNE CIASNEJ gdzieś ty!! ( hihih to ma do siebie cesarka, że dalej ciasna) hihihihihihihihi
Shirko - Twój humor mnie powala - padłam ze śmiechu

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 21:56   #2758
Vaniliova11
Zadomowienie

Cały dzień podczytuje ale nie mam ochoty pisać bo Tż mnie wkurzył no i Krystek ma katar

dla dzielnych dzieciaczków

Gratulacje dla Zuzi i Emi z okazji miesiecznic

Brumek ta lekarka normalnie ręce opadają

dla Pieleszki i Hani na jutro
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 21:57   #2759
dziubek79
Zakorzenienie

Brumeczku no właśnie teraz jakoś poszłam do lekarza bo cos mi się nie podobało i wyszło w badaniach głównie na obrazie usg bo wyniki hormonów nieznacznie tylko przekroczone.
Na razie mam zrobić kolejne badania , teraz przeciwciała , zeby wykluczyć inną chorobę tarczycy a za miesiąc kontrola hormonów tarczycy, żeby zobaczyc co sie dzieje dalej.

Taki los...

aaaaa miałam pisać, że trzymam za potrzebujących i wszystkim chorowitkom życzę mnóstwa zdrówka
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 22:03   #2760
pieleszka
Wtajemniczenie

dziękujemy za kciuki - wizyta jutro o 13:20 ....

Hania śpi, a ja czekam na męża bo poszedł na kawalerski kolegi - mam nadzieję, że za późno nie wróci. daję mu czas do północy. potem zamykam drzwi i najwyżej będzie spał na wycieraczce

dzióbku nawet nie wiedziałam, że takie coś może się przytrafić ale zdrówka życzę

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości