|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() Jeśli chcesz moge ci pożyczyć Bondolino na sprawdzenie, zobaczysz czy to to czego szukacie, bo w sumie nie mało kosztuje. Cytat:
![]() ![]() Marinka też czekam na fotki nowego gniazdka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz u Crazy to raczej nie chodzi o to, ze późno coś robi, tylko ze omija pewne etapy ![]() Brumku a ja bym sie przepisała do innej przychodni, pogadałabym z lekarzem jaka jest sytuacja i jestem pewna, ze zaszczepiliby Tymka w pierwszej kolejności, u nas jest tak, ze w wyjątkowych sytuacjach przyjmują nawet jak się nie ma numerka, czy nie było zapisanym ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zadomowienie
|
Patik a zapomnialam zapytac jak dlugo maszx podawac Sarze antybiotyk??
Dawno Natki nie bylo.
![]() |
#2704 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale bąki zostawia sobie sama dla siebie jak leży na brzuszku ![]() Cytat:
Cytat:
A prasuje, bo jak mam je niewyprasowane to mi się nie mieszczą do komody ![]() ![]() Tak sobie myślałam, napisz mi proszę jak wygląda menu Agatki, co kiedy podajesz dobra? wiem, że pisałaś ale nie zakodowało mi się to w głowie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
Zanetko nie ma sprawy:
ok.6.30 mleko (180 ml wody +6 miarek) pk. 11 mleko (jw.) albo kaszka (albo kleik ryżowy na mleku z owocami, albo jaglanka) 13.30 obiadek 16 mleko 18. owoce albo soczek 20 mleko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Wtajemniczenie
|
Przesylam nieustajace zyczenia zdrowia dla watkowych maluszkow!!!
Brawa dla Emi i Zuzanki za kolejne miesiace!!! Marina super, ze juz macie klucze! tez czekam na zdjecia. Brumku brak slow na ta lekarke. Kolina trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte! Mamad super, ze tyle masz mamusiek tam u siebie. Ja dalej uskuteczniam samotne spacerki... Agadus piekne wymiary ma Nati. Super, ze szczepienie udane. I ja oballa zamowilam, tego zwyklego... |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zadomowienie
|
Żaneta- pouch - pewnie coś w tym stylu: http://allegro.pl/pentelka-chusta-po...947734235.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja MM wypiła dzisiaj tylko 70 ml ![]() gdzie tam 180ml ![]() Obiadek- ile go zje? Miedzy posiłkami pije coś? czy tylko ten soczek? Jak długo wprowadzałaś 1 posiłek i czekałaś na rekacje? Okropnie się boję rozszerzenia diety, niby technik żywienia jestem ale boję się tego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niesiedzące dziecko nosi się w pozycji KOŁYSKI. filmik: http://www.youtube.com/watch?v=ldeIJKAEVbk Na spacery w zime odpada, bo to takie raczej ciasne jest i na grube ubranie mamy i dziecka byłoby niewygodnie. Latem czemu nie. Ja i Sarenka jesteśmy zakochane w pouchu ![]() Akurat link ktory podała mamad1 to kieszonki mało wygodne. Jakby ktoraś z was była zainteresowana to podpowiem co sie nam wygodnie nosi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kleik na pocżatku dawałam butlą, teraz jedzenie łyżką idzie nam bardzo sprawnie, wiec i kaszke dostaje łychą. Zjada mały słoiczek czasem duży, zależy jak jej sie uwidzi. Nowy produkt wpowadzam 4-5 dni. Nie ma sie czego bac. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Czym TŻ podpadł? ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- iustyna ![]() Tylko żebym szukać nie musiała bo nie umiem. TŻ by powiedział "nie chce Ci się, a nie nie umiesz!" |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłabym chętna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.tublu.pl/SPECJALNE_OKAZJE...NE_KOLORY.html
![]() |
#2716 |
Zadomowienie
|
jestem po pierwszej wizycie - pierwszej z dwoch zaplanowanych na dzisiaj
wizyta u pediatry ok, Dawidek u pani doktor dal popis usmieszkow, gaworzenia i roznych innych "sztuczek", jak lapanie sluchawek etc wazy 6040g i ma ok 70cm dlugosci dostal rotarix a pozostale szczepionki za tydzien jesli neurolog nie bedzie miala zastrzezen dopijam kawe i zmykam na kolejna wizyte, kciuki wciaz potrzebne
#2717 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam pieknego poucha-pieknego kolorystycznie
![]() ![]() Wejdz na strone http://www.jendrulino.pl/ tam sa fajne kolorki i materiał lekko elestyczny-czyli wygodny. Maja też męskie wersje kolorystyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które brały udział w tym konkursie, o co chodzi z tym, że cały czas się zmieniają nam miejsca na liście??????????? Przecież konkurs się już skończył
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
BAN stały
|
hi
![]() Zaneta, niekapek najlepiej używac do herbatki, i wazne zeby mial miękką koncówke, inaczej maluch moze nie chciec pic. Pozatym ja zaczne stosowac go dopiero jak maly nauzy się dobrze trzymac ![]() Dziewczyny jakich firm dajecie zupki jarzynowe swoim dzieciaczkom?? Moj maly z Gerbera jeszcza jako tako zje ale Bobovite to doslownie próbuje wymiotowac... |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
mój to: EFEKTYWNOŚĆ WYKORZYSTANIA ŚRODKÓW UNIJNYCH PRZEZ ORGANIZACJE - sorry za capsa - skopiowałąm z pracy bo pisze własnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Lili ja zamawiałam dokładnie z tego linka: http://www.tublu.pl/Zabawki/Zabawki_...NE_KOLORY.html Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tż i Zuziak śpią, Kuba ogląda bajki a ja buszuję po necie. Ps. jeszcze się nie przyznałam Tż, że zamówiłam oballa ![]() ![]() Aaaa nie chwaliłam się Wam: 10 grudnia wybywam na noc z domu ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wow! Moja to się budzi nie raz co 1 ![]() ![]() Cytat:
Dostałam próbkę jakieś zupy marchewkowej, to za głowę się złapałam było tam jakiś sok z winogrona czy coś takiego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny . Zblizaja sie swieta , a ja znow nie mam pomyslowy na prezent dla meza I szukam na necie ..... znalazlam cos co mnie zainteresowal, a mianowicie : kartki zrobione wlasnorecznie , np na sen , na extra obiad, na fantazje erotyczne
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Agadus brawa dla Nati! Iustyna brawa dla Zuzanny ! Madzia1 moja Sophie tez sie nie przewraca, na brzuszku lezy tylko chwilke , tylko na wznak lubi lezec, leniwa jest I to bardzo... |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
DZIEKUJE ZA WSZYSTKI KLIKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Raczkowanie
|
Hania dzisiaj gada jak najęta
![]() ![]() Lenia mam dzisiaj... Tż wcina czekolade i mi tu mlaska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- potwierdzam!!! od kiedy inhaluje młodego (juz 2,5 roku ) to nie było antybiotyku, no moze raz... a wczesniej 6 razy mial w 1 roku zycia!!! ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- wydaje mi sie ze mogly niektore oszukiwac i je zdjeli z listy. ale to tylko moje gdybanie. ja tez kilka razy mialam komunikat o glosowaniu na sama siebie (bo kliknelam nie to w historii) albo o jakims bledzie wiec moze tez polece... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Rozeznanie
|
Kolejna próba, czy doda mi od razu post, czy pójdzie do moderatora
![]() uff w końcu.... ![]() od teraz chyba już będę na bieżąco widoczna, bo moje poprzednie posty po weryfikacji przez moderatora zostały wplecione pomiędzy posty, które już dawno przeczytałyście i nie sądze, że do nich wracałyście. Dlatego nie wiem czy pisać jeszcze raz coś o sobie czy może rzuciły Wam sie moje wcześniejsze wiadomości? ![]() Edytowane przez alibany Czas edycji: 2011-11-30 o 17:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mam ciocię w Kartuzach k. Gdańska ![]() Cytat:
![]() Mój Szymcio ostatnio na wizycie ważył 6020 g i mierzył 68 cm ( 27.10 ) więc Nasze dzieciaczki mają zbliżone proporcje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.