|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Monia a to kiedy inhalujesz Artura? jak łapie przeziębienie,czy zapobiegawczo?Dziękuje za info odnosnie kubka.Moja Emi już trzyma sobie sama butelkę i pije, oczywiście jak zaczyna się bawić smoczkiem to cała opultana jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() 2. Zazdroszczę ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2733 |
Zadomowienie
|
Witam po długiej nieobecności! Pewnie was nie nadrobię, ale chociaż spróbuję (50 stron
![]() A u nas wszystko prawie w porządku - wczoraj trzecia dawka szczepień i jest wszystko ok ![]() ![]() Tylko zrobił się problem ze żłobkiem, bo pani nie może znaleźć mojego wpisu jeszcze z ciąży a teraz twierdzi że nie ma miejsc i nie wie czy do lutego się zwolni coś ![]() Lecę ponadrabiać ![]() Aha ![]()
#2734 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w wielkim skrócie coś o nas ![]() Na imię mam Ola lat 23, córeczka Alicja ur. 5.07. moje pierwsze dziecko ![]() Rośniemy sobie zdrowo, dzisiaj Ala waży już 7kg mierzy coś ok 70cm ![]() Karmimy się UU, powolutku rozszerzając dietę ![]() ![]() Chichra sie w głos, najbardziej z tatusia głupich min (z mamusi tylko wtedy kiedy jej spiewam ![]() nie da się tych prawie 5mcy streścić w kilku zdaniach, mam nadzieje wkrecić sie w Wasze dyskusje i dzielic sie na bieżąco radościami i troskami, jakie daje mi malenstwo. Z góry przepraszam za jakies błędy w cytowaniu itd. wdrażam sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2735 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję dziewczyny za miłe slowa
![]() a mi znowu przyszła paczka z bobovity, zdublowana ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- która oglada dzisiaj Tap Madl?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Zakorzenienie
|
Laski moje i byłam na mieszkanku.
W końcu jestem zadowolona! To był szybki rzut, nie zdążyłam zrobić fot, za to jutro zrobię, bo mam między 13 a 15 czekać na gostka od neta. Jest dużo sprzątania, ale co tam. dobra lecę, bo tż chce grać ;/ Dobranoc kochane, do jutra! Agadus, ja jak dotrwam ![]() tż powtarza - muszę zagrać, muszę postrzelać, muszę zagrać... buziaki ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-30 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2738 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2739 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Któraś pytała o zupki. Ja daje hipp, bobovite, gerbera zależy co na promo jest ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2740 | |
Zadomowienie
|
joł
![]() a dziękujemy cioci! ![]() [QUOTE=patik87;3081006 Shira łączę się z Tobą w bólu. Przetrwamy. Musimy. ![]() O jeszcze pokrzyczę Aaaaaaaaaaaaaa Aaaaaaaaaaaaaa Aaaaaaaaaaaaa ![]() ![]() [/QUOTE] ![]() AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAA ![]() ![]() ![]() ![]() nie to tylko moja wada genetyczna tak sądzą siorki ![]() ależ dziękujemy Skarbulku mój ![]() Cytat:
![]() no nie poddałam się i nadgoniłam Was babochny! tak wróciłam od Sir Znachora dostał Żbiczek dwa syropki jeden gorzki jak fiks tereza a drugi z prawoślazu ten jest słodki i kropelki do nochala dokupiłam jeszcze maść majerankową osłuchowo czysty ufff ![]() ![]() mówię Znachorowi, że wyrodna matka zaraziła dziecia a ten zawsze lepiej pierwszego kopa dostać od kogoś kogo się kocha niż od obcego ![]() ![]() a ja zaczęłam też sama gotować zupki Żbik je woli bardziej od kupnych ![]() Brumku daj mi namiary na te lekarkę wyślę jej list z pogruszkami ![]() NEROLA DO JASNE CIASNEJ gdzieś ty!! ( hihih to ma do siebie cesarka, że dalej ciasna) hihihihihihihihi ![]() ![]() dobranoc niech Wam się przyśnią panny z rogami ![]() ![]()
![]() |
#2741 |
Zakorzenienie
|
Marina to powiedz mu " ja chce wizaż, ja chce wizaż, chce poklikać
![]() cieszę się że Ty się cieszysz! |
![]() ![]() |
![]() |
#2742 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Doskonale Cię rozumiem.. Alibany witam witam, rozgość się na dłużej. ![]() ![]() Audrey po burzy z klubem chyba się wycofała. Asynastra też coś ucichła. Niech ktoś zatrzyma tą bezduszną machinę jaką jest czas!! Dopiero wstałam już by pasowało się kłaść ![]() Dzień się kreci wokoło odciągania nosa, karmienia, podawania leków, picia, usypiania i tak w koło macieju. Na szybko pranie i obiad w 30 min i tyle co zrobiłam. Agadus tap madl nie obejrzałam ani jednego odcinka. I tak mam za dużo kompleksów ![]() Marina super super super super!! Ja się zastanawiam nad zakupem inhalatora czy inaczej neublizator czy jak to się pisze. Czy dzieć dostaje przy tym wścieklizny? Sarze nie zaczęłam rozszerzać jeszcze diety. Miała dostać w niedzielę, ale przez kaszel i chorobę nie chciałam już nic nowego zaczynać. Może w następnym tyg. A i z niekapkiem też mi nie śpieszno. Poczekam jak będzie miała 6 mcy. Chyba że mi się odmieni. Najlepszego dla Zuzi i Emi ![]() ![]()
![]() |
#2743 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2744 |
Zakorzenienie
|
jestem!!!!
kochane moje przepraszam ,że tak nie szczegółowo i ogólnie ale nie zacytuję wszystkiego ![]() dziękuję za wszystkie życzonka zdrówka ![]() ![]() no i chyba Szymek sie nie zaraził ale ciiiiiiiiiiiii, żeby nie zapszyć ![]() z okazji kolejnych miesięcznic i tygodniówek WSIO NAJ NAJ I ZYCIA MLEKIEM PŁYNĄCEGO MALUSZKI ![]() Marinka super,że mieszkanko wypaliło ![]() ktoś pytał o zupki (przepraszam że nie pamiętam ![]() ![]() kurde połowę zapomniałam ![]() ale od jutra do Was wracam , gardło już mniej boli , gorączka przeszła, słaba jestem jeszcze ale to już pikuś. niestety czekają mnie jeszcze badania bo okazało się że mam poporodowe zapalenie tarczycy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór!
Nie wizażuję się, bo jakoś czasu za mało ![]() Póki co zajrzę do klubu i spadam lulu. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#2746 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz, że ja w domu w rezerwie trzymam bebiko ha dwa, że Ciebie to chyba straszy... ![]() Cytat:
Niby w pobliżu trzy mamuśki są ale nigdy nie mogę żadnej trafić. Głupio mi tak czasem samej... Ja też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz wyskakuje, że konkurs zakończony. I błąd. Cytat:
![]() Szkoda, że bez grzechotki...... Może akurat będziesz się dobrze bawiła. ![]() Ale rozumiem, że dziwne uczucie taka rozłąka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Marina Cieszę się razem z Tobą ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Przepraszam, ale od wczoraj mam bardzo mało czasu, może później uda mi się Was nadrobić. Brumku, Kajool, Agadus paczuszki poszły do Was dzisiaj rano ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam Oballa.
Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Zakorzenienie
|
pierwszy rok inhalowalam 2x dziennie zapobiegawczo, potem mielismy odstawianie i teraz tylko jak zaczyna kaszlec to inhaluje
|
![]() ![]() |
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam, że Shira pytała jaki niekapek kupiłam, o taki:
http://allegro.pl/kubek-niekapek-tom...929272090.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam na aerobiku, bosssssko się czuję ![]() Mały zasnął - wreszcie, bo przez cały dzień spał może z godzinę,zobaczymy ile w nocy wytrzyma... dobranoc!
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() wczoraj już nie dałam rady napisać, a dzisiaj cały dzień nadrabiam bo co chwilę coś mnie od kompa odrywało ![]() wczorajsze szczepienie jakoś przetrwaliśmy. Hania popłakała chwile, ale po wyjściu z gabinetu szybko usnęła, a jak się obudziła to już było wszystko dobrze. mała waży 6800 już ![]() idą jej zęby ![]() jutro mamy kolejną wizytę u kardiologa..boję się... |
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |||||||
Zakorzenienie
|
Ale napłodziłyście
![]() Najpierw to czego mi nie zacytowało: ZUZIU Justynki 0 sto lat!!! Posiedzisz z nami także dzisiejszej nocy? ![]() Cytat:
![]() A jak na tej drugiej poszło? Cytat:
![]() A co do drugiej części, to jednym słowem - szlajać się będziesz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() CZekam na zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Haha - powiem lekarce, że moja kumpela-przemytniczka jej grozi ![]() P.S. nie jesteś głupia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() O, następna ![]() ![]() Cytat:
![]() GDZIE JEST BABONIK!?!?!?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2754 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() T A K ! ! ! ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- W ostatniej chwili, korzystając z darmowej wysyłki, zamówiłam sobie na zapas DHA. Pięć opakowań ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2755 |
Raczkowanie
|
Przeglądam strony sklepów z DDD i już kociokwiku dostaję, mam 6 szkrabów do obdarowania i miałam nadzieję coś fajnego znaleźć...
mężowie się to spodobało http://www.tublu.pl/Zabawki/Zabawki_...skakania2.html (oczywiście to nie dla całej 6, ewentualnie dla 2) |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Marina, super że masz już klucze- czekamy na zdjęcia. ![]() Brumek, jakaś nawiedzona ta pediatra... ![]() Shira, Twoje posty czyta się jak dobrą książkę-przez całowanie zada znachora to aż monitor oplułam. ![]() ![]() Widzę, że dzisiaj na forum oballowy zawrót głowy ![]() ![]() Kupa ze śluzem i krwią była jednorazowa, dzisiaj już wszystko w porządku...uff. ![]() ![]() ![]() Pieleszka, trzymam mocno kciuki za wizytę. ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-11-30 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2758 |
Zadomowienie
|
![]() Cały dzień podczytuje ale nie mam ochoty pisać bo Tż mnie wkurzył no i Krystek ma katar ![]() ![]() Gratulacje dla Zuzi i Emi z okazji miesiecznic Brumek ta lekarka normalnie ręce opadają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Zakorzenienie
|
Brumeczku no właśnie teraz jakoś poszłam do lekarza bo cos mi się nie podobało i wyszło w badaniach
![]() Na razie mam zrobić kolejne badania , teraz przeciwciała , zeby wykluczyć inną chorobę tarczycy a za miesiąc kontrola hormonów tarczycy, żeby zobaczyc co sie dzieje dalej. Taki los... aaaaa miałam pisać, że trzymam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2760 |
Wtajemniczenie
|
dziękujemy za kciuki - wizyta jutro o 13:20 ....
Hania śpi, a ja czekam na męża bo poszedł na kawalerski kolegi - mam nadzieję, że za późno nie wróci. daję mu czas do północy. potem zamykam drzwi i najwyżej będzie spał na wycieraczce ![]() dzióbku nawet nie wiedziałam, że takie coś może się przytrafić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.