|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.7
Cytat:
Mam takie same objawy jak ty i tez po stosunku przerywanym ;/ Robiłas test ? ;> Napisz prosze co i jak.
|
|
|
|
|
#4772 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny test juz zakupiony ale szczerze wole jeszcze poczekac bo moze cos sie rotkreci.
Temp w pochwie 37,3 zazwyczaj mam 36,5. Pod pacha mam zawsze 35 teraz 36,1 co u mnie jest malo spotykane. Dotyczczas uwazalam ze pierwsze 5 dni po okresie to dni bezplodne... widac jak na moj wiek za malo sie nauczylam. Miesiaczki mam zawsze jak w zegarku co 28dni obfite 5 dni, dotychczas zadnym plamien nie mialam. No nic zaczekam do jutro i najwyzej sie przetestuje. Rozmawialam z mezem i on z opcji 3 w chwili obecnej nie jest zadowolony... ach bedzie ok. ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
|
|
|
#4773 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4774 |
|
Zadomowienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;30816699]Wystarczy, że owulacja przyjdzie ciut wcześniej i wszystkie wyliczenia pójdą na marne
Masz racje. A ja znowu plamie... temp w pochwie 37,3 i plamienia... nie rozumie...
|
|
#4775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miałabyś nockę spokojną.
|
|
#4776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje dziewczyny za rady ![]() Czegos sie nauczylam, sex bez gumki tylko przed okresem ![]() Pozdrawiam
|
|
|
#4777 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Mam nadzieję, że mówisz o dniach niepłodności poowulacyjnej określanych np. metodą objawowo-termiczną, a nie o wyliczanie ich metodą kalendarzyka
![]() Cytat:
|
|
#4778 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny zrobiłam test i mama krecila sie po domu wiec musialam go schowac... Za pół godziny odczytalam wynik i dwie kreski tyle tylko ze druga taka slabo widoczna a poza tym czytalam,że po 10 minutach wynik nie wazny . W piątek powtórzę test . Ale chciałam wiedziec co o tym myslicie? Czekam na odp
|
|
|
|
#4779 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Musisz powtórzyć test |
|
|
|
|
#4780 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście, że powinnaś zrobić test jeszcze raz po 10 minutach jest nie wiarygodny a co dopiero po 30
Zamknij się w łazience przed mamą i go powtórz
|
|
|
|
#4781 |
|
Przyczajenie
|
kocham sie z chlopakiem w prezerwatywie on dochodzi poza mna. mam objawy okresu, wypryski i bolace piersi ale tez kurde taki dziwny bol w okolicy wyrostka robaczkowego i strasznie mnie to strsuje.... moze to opoznienie wynika z tego ze 1,5 tyg temu mialam 3 strasznie stresujace dni takie ze nic nie jadlam i zle sie czulam...
a z chlopakiem kochalam sie w potencjalnie nieplodne bo w 8. i w 23. dniu cyklu... zazwyczaj mam 28/29 dniowe cykle... okres powinnam dostac 28. listopada bo ostatani byl 31 pazdziernika dzisiaj nie boli mnie z bolu ale bola jajniki i jak wsuwam palec do pochwy wyczuwam duza kulke... to chyba nisko ulozona szyjka macicy... |
|
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym kilka dni to jeszcze nie tragedia.
|
|
#4783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej postanowilam napisac jeszcze raz , jako,ze termin mojej wizyty troche sie przeciaga Dzisiaj jest 38 dc a @ jak nie bylo tak nie ma , 2 dni temu zauwazylam na wkladce jedna plamke - wkolorze bezowo-brazowym , no i od tej pory nic ...Zrobilam test,jakies 10 dni temu i wyszlo,ze nie jestem w ciazy .. Moze to za wczesnie? Juz sama nie wiem co myslec a ta przeciagajaca sie wizyta u gin ( ale nie z mojego powodu) tez mnie nie pociesza...
|
|
|
|
|
#4784 |
|
Zadomowienie
|
Jak dlugo zyje nie mialam tak dziwnego okresu... plamienie, nastepny dzien nic, potem krew ale to w takiej ilosci ze wkladka wystarczy. Myslalam ze cos sie rozkreci a tu lipa w nocy znowu nie lecialo nic...
Dotychczas mialam takie bole ze z lozka wyjsc nie umialam + tygodniowa migrena a jak juz zaczelo leciec to co 2 godziny tampon przeciekal... to wszystko jest takie dziwne bo teraz czuje sie rewelacyjnie pod tym wzgledem... edit: wyjelam tampon od wczoraj wieczora nie poleciala ani kropa... temp w pochwie 37,3 szyjka macicy zaczyna uciekac w gore tak jak w poprzednich dwoch razach. Za tydzien powtorze test. Ja mam wrazenie na 99% ze to ciaza. Chetnie bym sie wybrala do lekarza ale jestem poza granicami kraju wiec poki co ta opcja odpada.
Edytowane przez cassie24 Czas edycji: 2011-12-01 o 11:28 |
|
|
|
#4785 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Albo powtórz test z moczu, ale rano, bo chyba robiłaś po południu, jeśli dobrze kojarzę? |
||
|
|
|
#4786 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Wam
Zrobiłam test dzisiaj wyszedł negatywny Robiłam go po poludniu. Sama nie wiem juz o co w tym wszystkim chodzi.... Okres mam dostac za 8 dni ;/ ..... Ale Czuje sie dziwnie- bardzo dziwnie . Od poczatku cyklu tzn od skonczenia miesiaczki mam takie dziwne bole podbrzusza i jajniki kłują do tego ta krew w sluzie.... Czeste oddawanie moczu... Od wczoraj mdłosci... a test negatywny Jak myślicie mam go jeszcze powtarzac ? Czy juz wszystko jest jasne?
|
|
|
|
#4787 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4788 |
|
Przyczajenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;30834327]A minęły już 2 tygodnie od ostatniego niezabezpieczonego stosunku?[/QUOTE]
Tak. Ostatnią miesiączke dostałam 10 Listpada ale ona byla bardzo dziwna...;/ trwala tylko 4 dni , nic mnie nie bolalo i była mało krwista . Zaraz dzien po niej zaczely sie te bolesci. Dlatego podejzewalam ciąze... Robiłam to z chłopakiem bez zabezpieczenia równiez w dni płodne nawet 2 razy dziennie ale ani razu nie konczyl we mnie. Niestety moje wszystkie objawy wskazywały na ciąże wiec zrobilaam test ale odczytalam wynik po 30 minutach bo mama sie krecila i musialam go schowac a tam 2 kreski. Dzis w poludnie test powtorzylam i jedna kreska juz sama nie wiem;/ |
|
|
|
#4789 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeśli to dopiero 22. dzień cyklu, a do następnej miesiączki masz jeszcze, jak napisałaś, 8 dni, to na test może być za wcześnie. |
|
|
|
|
#4790 |
|
Przyczajenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;30835165]A to też może być niebezpieczne
![]() Jeśli to dopiero 22. dzień cyklu, a do następnej miesiączki masz jeszcze, jak napisałaś, 8 dni, to na test może być za wcześnie.[/QUOTE] Ale przeciez jesli moglabym zajsc w ciaze to przed tamta miesiaczka ...Czyli test juz powinien chyba wyjsc... Tak mnie bolą od 4 dni piersi ze nie moge nawet spac na boku ani na brzuchu ...Sama juz nie wiem co robic. ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- mrowinka jestes ?
|
|
|
|
#4791 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli zrobiłaś test i wyszedł negatywny to już dobry znak
Jednak niektóre test mają słabą wyczuwalność dlatego najlepiej za jakis czas znowu zrób test najlepiej za jakiś tydzień dwa już powinien być bardziej wiarygodny albo jak się tak bardo boisz to może zrób badanie krwi to już powinien być najwiarygodniejszy hm a co do tych bolących piersi to nie myślisz, że może to być objaw zbliżającej się miesiączki ? Najważniejsze, żebyś się tak tym wszystkim nie stresowała zawczasu Pozdrawiam
|
|
|
|
#4792 |
|
Zadomowienie
|
A ja sobie z nastepnym testem poczekam okolo tygodnia.
Dodam ze mam mrowienie wpiersiach tak jakby napelnialy sie mlekiem podczas karmienia. Ach ta niepewnosc.
|
|
#4793 |
|
Raczkowanie
|
hm jeśli chodzi o to mrowienie i "napełnianie mlekiem" to myślę, że już sie trochę nakręcasz"
lepiej poczekaj ten tydzień i zrób test a potem będziesz się zastanawiać nad interpretacją objawów
|
|
|
|
#4794 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A w przyszłości - zabezpieczajcie się, żebyś takiego stresu nie przeżywała co miesiąc, nie warto tak ryzykować. |
|
|
|
|
#4795 |
|
Przyczajenie
|
Nigdy nie bolały mnie az 1.5 tygodnia przed okresem. Zastanawiają mnie te bóle przez calusienki cykl;/ jakbym miala okres,ale sa chwilowe -takie skurcze... i ta krew w sluzie? No i ta dziwna miesiączka...;> z czego to moze byc w takim razie? Stosunek przerywany stosujemy juz 3 lata... Zawsze wszystko bylo ok... Wiem,że to nie jest forma antykoncepcji ,ale tak jakos wyszło....
To nie wiem powtarzać ten test ? albo isc na te badania ? czy raczej nie ma takiej potrzeby ? Przez te testy to ja zbankrutuję chyba ![]() |
|
|
|
#4796 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie nie nakrecam i nie wyszukuje na sile objawow
![]() domis moze najzwyczajniej udaj sie do ginekologa, wg mnie gdyby do zaplodnienia doszlo w poprzednim cyklu to juz dawno test wykazalby pozytywny wynik. Jesli chcesz to mozesz dla wlasnego spokoju zrobic nastepny test ale wybierz ten drozszy bo te tanie sa zawodne. Wg mnie w ciazy nie jestes. Masz moze nadzerke??? Jesli masz to moze od tego byc ta krew w sluzie.
Edytowane przez cassie24 Czas edycji: 2011-12-02 o 00:15 |
|
|
|
#4797 |
|
Raczkowanie
|
współżyłam 18.11.2011, okres dostałam 25.11.2011, był taki jak co miesiąc - obfity. mój cykl trwa 28 dni. mam dziwny metaliczny posmak w ustach. robiłam test ciążowy i wyszedł negatywny. czy jest możliwość że doszło do zapłodnienia ?
|
|
|
|
#4798 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4799 |
|
Zadomowienie
|
U mnie nadal cisza... okresu brak, plamien brak. Podbrzusze boli, pochwa jakos dziwnie ciagnie w dol, nos mam czuly jak pies... dym papierosowy pachnei dla mnie jak otwarta kanalizacja
zebow umyc nie umiem... na sam zapach pasty do zebow dostaje mdlosci... zasypiam na stojaco.Za pare dni zrobie drugi test.
|
|
#4800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moim zdaniem na 100% w Twoim brzuszku rośnie maleństwo
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

mimo wyliczen ze byly to dni nieplodne.
Mam takie same objawy jak ty i tez po stosunku przerywanym ;/ Robiłas test ? ;> Napisz prosze co i jak.

Dzisiaj jest 38 dc a @ jak nie bylo tak nie ma , 2 dni temu zauwazylam na wkladce jedna plamke - wkolorze bezowo-brazowym , no i od tej pory nic ...Zrobilam test,jakies 10 dni temu i wyszlo,ze nie jestem w ciazy .. Moze to za wczesnie? Juz sama nie wiem co myslec
a ta przeciagajaca sie wizyta u gin ( ale nie z mojego powodu) tez mnie nie pociesza...

zebow umyc nie umiem... na sam zapach pasty do zebow dostaje mdlosci... zasypiam na stojaco.