Scent Bar XXXV - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-02, 16:25   #4441
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar XXXV

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Jest Udało się Jestem mistrzynią Wyszło mi 7 smacznych, beztłuszczowych, nieporwanych, po prostu zaj-bistych naleśników

Chcecie poznać sekret?

Ok. 430 g mąki, 1 szkl. mleka, 1 szkl. wody gazowanej, 2 jaja jedynki , 1 łyżka oleju, można też dodać sól, cukier. Przed pierwszym naleśnikiem nalałam tyćkę oleju, potem już bez Nawet mój niejedzący obiadów did ( bo już jadła w przedszkolu ) zjadł około 1 z kawałkiem naleśnika

Sekretem więc była woda gazowana

A na dole tadam (Boże gdyby nie usilne prośby gryxa, żyłabym w przekonaniu, że nadal mam tę czwartą patelnię kojarzę, że miała trochę spsutą rączkę i chyba dlatemu się jej pozbyłam, tudzież... zgubiłam ).

faktycznie zmarnowane masz te patelnie nowa byłaby dobrą inwestycją

patelniowy szczyt

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 16:46   #4442
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Kłamczucha! Chwalić się patelnią, której się nie ma, do czego to doszło?! Poza tym chyba za bardzo jeździłaś poteflonie, a na takiej uszkodzonej patelni naleśniory lubią przywierać
No trochę jest zdarta , ale to nie ja jeździłam

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

faktycznie zmarnowane masz te patelnie nowa byłaby dobrą inwestycją
Czwartą? Na razie jeszcze działa, ale ma już spooro lat, z jakieś 5 ?

Ale chyba trza będzie rzeczywiście już ją wymienić, choć te naleśniki mi nie przywarły , czyli może to jednak wina gazu albo niedobór słońca nie problem z patelnią
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 16:56   #4443
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Ziuty!
Macham znad prawdopodobnie 17 kawy, 6 Red Bulla, tabliczki czekolady 70% i kiwających się choinek.

Ju, tulę mocno. Wiem po sobie, że trudno jest się wygramolić z dołka, ale pomyśl sobie ile dzieci umiera na raka a Gucio jest zdrowym, cudownym dzieckiem. I to jest najważniejsze. Reszta to bzdety, którymi naprawdę nie należy się przejmować. Chcesz sobie poprawić nastrój jakimś zakupem? Wejdź na stronę unicefu i kup sobie kalendarz albo cokolwiek. Od razu Ci się nastrój poprawi a i dzieciom żyjącym bez wody, bo deszcz nie padał przez kilka lat, pomożesz.

Doszłam do smutnego wniosku - starzeję się.
Po 29 godzinach w pracy - z przerwą 3-godzinną na prysznic i zmianę ubrania - zaczynam mieć chorobę morską patrząc na te parszywe choinki. A w czasie studiów nie spało się po 3 dni, szło się na egzamin i się go zdawało na 5+.

to ja sie postarzałam natychmiast po studiach , a tesz bywało....rekord 78 godzin bez snu i koncert w miedzyczasie

Cytat:
Niektórzy tak robią Ale rozumiem jak wracasz o 18 to jesz o 20 obiad

Mogę wpaść do Ciebie na piwo

Ch-uj bombki strzelił naleśników nie będzie Wylałam całe ciasto, po zrobieniu 3 nienadających się do jedzenia naleśników (na dwóch różnych patelniach ). Może mi ktoś napisać jak robi naleśniki, krok po kroku, wraz ze zdjęciem patelni na jakiej robi, z informacją ile ich wychodzi, z informacją czy za każdym razem leje pod naleśnika olej i chyba tyle, ile czego, co najpierw się dodaje, czym mieszać, jaki czas itd, wszystko Ostatnim razem jak robiłam, nawet wyszły, tylko mało, wiec dziś chciałam więcej, więc jest gówno

Betty Ty chyba umiesz? Pomóż niedorajdzie życiowej
Jak mi nie napiszeta jak robita, więcej już naleśników nie zrobię, o

W ogóle smażone rzeczy mi nie wychodzą, placki też nie zawsze, chyba, że naleję 100 litrów tłuszczu pod nie A nienawidzę takich naleśników, placków utłuszczonych i patelnie mam 4 -każdą, można se w łeb jedynie chyba przywalić

Pytałam Was chyba kiedyś o smażenie beztłuszczowe, ale nikt mi nie odpowiedział

A jest jeden plus, jak nie umiem smażyć, nie jem smażonych rzeczy

To sobie idę zjeść tylko zupy
mnie naleśniki wychodzo na kazdej patelni oprocz takiej jednej ze stali nierdzewnej z całkiem płaskim dnem

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
naleśniki:
2 jajka, 1 szklanka wody, 1 szklanka mleka, 200g mąki, szczypta soli
(moja mam twierdzi, że bez wody się kruszą, a smażę na mocno rozgrzanym oleju na starej, żeliwnej patelni z grubym dnem)

l

ja robie dokłądnie wg tego przepisu i nie lubiłam nalesników dopoki robiłam z samym mlekiem bleee...jak to troche wody moze zmienic smak
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 17:02   #4444
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość

naleśniki robię na oko za każdym razem inaczej
natomiast zawsze zostawiam ciasto na min. godzinę żeby mąka "spuchła" i kręcę drewnianą łyżką, aby ciasto załapało mało powietrza (gdzieś takie rady przeczytałam/usłyszałm i się mi wryły w musk na enter)

patelni mam kilka, ale najbardziej lubię taką ciężką z Olkusza

ale ze o so chosi?

ja ciasto robie w kubku miksujacym robota i łapie tyle powietrza ze jest całe spienione, składniki miele jakies 30 dsekund i natychmiast siup do smazenia

Cytat:
A na ile odstawiacie ciasto na naleśniki żeby się gluten rozpuścił?

Gryszardzie, żadnych Boysów. Teraz śpiewamy z Ministry.
eeee...ale po co?
Stary 2011-12-02, 17:02   #4445
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Macha do Was niedoszła Red znad zielonej herbaty z maliną

Zrobiłam dziś zakupy, potem wróciłam i ugotowałam pyszną (<skromny>) zupę łogórkową, następnie posprzątałam w szafkach kuchennych, z szuflady z przyprawami wyrzuciłam tylko jedno puste opakowanie, co oznacza, że na bieżąco ogarniam tę szufladę i jest w niej czysto Następnie posprzątałam w jednej z szaf i stwierdziłam, że tż ma strasznie mało ubrań Za chwilę planuję zrobić naleśniki, a potem jak starczy weny pościerać kurze zewnętrzne wszędzie

Uleczcie mnie
Powtarzaj za mną : Kurz jest mniej widoczny , gdy leży wszędzie równą warstwą - 10 razy taaak , dobrze . Teraz : szkoda życia na sprzątanie - znam ciekawsze zajęcia - 20 razy . Baaaardzo dobrze . A teraz najważniejsze : TYLKO NUDNE KOBIETY MAJĄ IDEALNIE WYSPRZĄTANE MIESZKANIE oczywiście są wyjątki takie jak Red ale to tylko potwierdza regułę . I masz to sobie napisać na dużej kartce i porozwieszać po całym mieszkaniu

Cytat:
Ch-uj bombki strzelił naleśników nie będzie Wylałam całe ciasto, po zrobieniu 3 nienadających się do jedzenia naleśników (na dwóch różnych patelniach ). Może mi ktoś napisać jak robi naleśniki, krok po kroku, wraz ze zdjęciem patelni na jakiej robi, z informacją ile ich wychodzi, z informacją czy za każdym razem leje pod naleśnika olej i chyba tyle, ile czego, co najpierw się dodaje, czym mieszać, jaki czas itd, wszystko Ostatnim razem jak robiłam, nawet wyszły, tylko mało, wiec dziś chciałam więcej, więc jest gówno

Betty Ty chyba umiesz? Pomóż niedorajdzie życiowej
Jak mi nie napiszeta jak robita, więcej już naleśników nie zrobię, o

W ogóle smażone rzeczy mi nie wychodzą, placki też nie zawsze, chyba, że naleję 100 litrów tłuszczu pod nie A nienawidzę takich naleśników, placków utłuszczonych i patelnie mam 4 -każdą, można se w łeb jedynie chyba przywalić

Pytałam Was chyba kiedyś o smażenie beztłuszczowe, ale nikt mi nie odpowiedział

A jest jeden plus, jak nie umiem smażyć, nie jem smażonych rzeczy

To sobie idę zjeść tylko zupy
Ja robię tak : pół kilo mąki , pół litra mleka , pół litra wody albo troszkę mniej , dwa jajka . Wszystko razem wybełtać mikserem na jednolita masę i niech se stoi jakiś czas (najlepiej , żeby sobie o tym przypomnieć jeszcze tego samego dnia ). Następnie biere patelnie taką teflonową podobną do Ewusiowej , stawiam na gazie znaczy rozgrzanej płycie bo mam elektrykie w domu nie gaz , ale nie na dużym rozgrzaniu tylko takim śedniodużym - powiedzmy w skali12-stopniowej na 8 i niech się nagrzeje , co sprawdzam nabijając na widelec kawałek słoniny i jeżdżąc nią po patelni , Jak się topi , znaczy patelnia dobra . Dla pewności trza trochę ciasta wlać - jak się zetnie i wyschnie bez przypalenia , znaczy że można smażyć . Więc nalewam chochelką ciasto i jak jest suche z wierzchu porzucam na druga stronę , albo nawet nie podrzucam , tylko takie z jednej strony usmażone od razu z patelni na talerz . PRzed każdym naleśnikiem tą słoniną patelnię smaruję , więc tłuszczu jest minimalnie , tylko tyle żeby nie przywarło i zawsze wychodzą .

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
A ja durna patrzę na tę dziewczynę na pierwszym planie i nie rozumiem , o co chodzi

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Poodkurzałem mieszkanie
Boże zaraza sie rozprzestrzenia

Cytat:
A na ile odstawiacie ciasto na naleśniki żeby się gluten rozpuścił?
Na tyle , na ile sobie przypomnimy o nim

Nie jest ze mną tak źle jak myślałam względem nałogu perfumowego - na gwiazdkę , Mikołaja i urodziny razem kupiłam sobie filmy , nie perfumy

Ciast się odstawia ,żeby gluten się lepiej rozkleił we wodzie , bo wtedy ciasto jest lepsze . Gastronomicy znają naukowe uzasadnienie tego zjawiska , ja go niepamiętam , lae ciasto jest takie bardziej ciastowate po odstaniu - bardziej jednorodne i klejkie i lepiej się smaży .

A folge to mi dziś cały dzień Makdonald wjeżdża na wizaż

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2011-12-02 o 17:07
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 17:28   #4446
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Powtarzaj za mną : Kurz jest mniej widoczny , gdy leży wszędzie równą warstwą - 10 razy taaak , dobrze . Teraz : szkoda życia na sprzątanie - znam ciekawsze zajęcia - 20 razy . Baaaardzo dobrze . A teraz najważniejsze : TYLKO NUDNE KOBIETY MAJĄ IDEALNIE WYSPRZĄTANE MIESZKANIE oczywiście są wyjątki takie jak Red ale to tylko potwierdza regułę . I masz to sobie napisać na dużej kartce i porozwieszać po całym mieszkaniu
Za późno Właśnie niedawno skończyłam ścierać kurze zewnętrzne Ale na dziś już koniec, jedynie piwo jeszcze w nagrodę wypiję

Zresztą ja mam tylko takie przebłyski częstszego sprzątania, nie ścieram codziennie kurzu (jeszcze ).

Cytat:
Ja robię tak : pół kilo mąki , pół litra mleka , pół litra wody albo troszkę mniej , dwa jajka . Wszystko razem wybełtać mikserem na jednolita masę i niech se stoi jakiś czas (najlepiej , żeby sobie o tym przypomnieć jeszcze tego samego dnia ). Następnie biere patelnie taką teflonową podobną do Ewusiowej , stawiam na gazie znaczy rozgrzanej płycie bo mam elektrykie w domu nie gaz , ale nie na dużym rozgrzaniu tylko takim śedniodużym - powiedzmy w skali12-stopniowej na 8 i niech się nagrzeje , co sprawdzam nabijając na widelec kawałek słoniny i jeżdżąc nią po patelni , Jak się topi , znaczy patelnia dobra . Dla pewności trza trochę ciasta wlać - jak się zetnie i wyschnie bez przypalenia , znaczy że można smażyć . Więc nalewam chochelką ciasto i jak jest suche z wierzchu porzucam na druga stronę , albo nawet nie podrzucam , tylko takie z jednej strony usmażone od razu z patelni na talerz . PRzed każdym naleśnikiem tą słoniną patelnię smaruję , więc tłuszczu jest minimalnie , tylko tyle żeby nie przywarło i zawsze wychodzą .

Edytowane przez Spoora
Czas edycji: 2011-12-02 o 17:29
Stary 2011-12-02, 17:41   #4447
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Czwartą? Na razie jeszcze działa, ale ma już spooro lat, z jakieś 5 ?

Ale chyba trza będzie rzeczywiście już ją wymienić, choć te naleśniki mi nie przywarły , czyli może to jednak wina gazu albo niedobór słońca nie problem z patelnią
ale ogólnie życie z niezarysowaną patelnią jest łatwiejsze
BTW ja też mam 3 patelnie, z czego 2 teflonowe i obu regularnie używam

A moja mama ma chyba z 10
Cytat:

Ciast się odstawia ,żeby gluten się lepiej rozkleił we wodzie , bo wtedy ciasto jest lepsze . Gastronomicy znają naukowe uzasadnienie tego zjawiska , ja go niepamiętam , lae ciasto jest takie bardziej ciastowate po odstaniu - bardziej jednorodne i klejkie i lepiej się smaży .
ciekawe, pierwsze słyszę zazwyczaj nie mam czasu na czekanie moje się i tak dobrze smaży może mam dobry gaz

Panowie od drzwi, w sumie to jeden pan, wpadli na 0,5 godziny i niby ze skończyli, nie zauważyłam żadnej zmiany no ale spoko, najważniejsze że już ich nie będę musiała oglądać.
No i ideu sprzątać i tak, skoro już zaplanowałam

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-02, 17:42   #4448
gryx82
BAN stały

Cytat:

Cytat:
A folge to mi dziś cały dzień Makdonald wjeżdża na wizaż
U mnie się na szczęście zmył

---

Chyba spać pójdę
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 17:54   #4449
kamena
ʞɐɯǝuɐ

DSCF9844.jpg
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 18:11   #4450
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

A moja mama ma chyba z 10
Gryx na pewno by chciał fotę

Cytat:
ciekawe, pierwsze słyszę zazwyczaj nie mam czasu na czekanie moje się i tak dobrze smaży może mam dobry gaz

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
znaczy

Stary 2011-12-02, 18:21   #4451
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
wedle mojej wiedzy naleśniki wychodzą twarde od zbyt długiego miksowania ale czy to prawda
a wodę warto dać gazowaną, albo pifo
Cytat:

Ostatnio robiłam tak - 1 szkl. mąki, 1 szkl. mleka, 1 szkl. wody (gaz), dwa jaja no i sól, cukier, 1 łyżka oleju, wyszły nawet nawet. Ech już sama nie wiem

Ja robię tak jak Maja, czyli mąka,2 jaja, mleko i woda pół na pół,sól (chociaż ja zawsze i tak na oko).
Najlepsza jest woda gazowana albo szczypta proszku do pieczenia i najważniejsze: przygotowane ciasto odstawić na jakieś 1,5-2 godz.podobno mąka zmienia wtedy swoje właściwości i naleśniczki wychodzą mięciutkie i przede wszystkim elastyczne
Moje ciasto jest dość rzadkie,bo lubię cieniutkie

Justyno Całuski dla Gustawa
Ewuś czas goi rany...
gryxiu szkoda tej dychy i straconego czasu
Gryx,ale ty masz nieziemskie poczucie humoruKocham te Twoje riposty Inteligentna bestyjo

Nie jestem na bierząco,więc wszystkim potrzebującym przesyłam

Edytowane przez edytapa68
Czas edycji: 2011-12-02 o 20:58
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-02, 18:21   #4452
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
No co, w sumie podobne do ziemniaka, tylko bardziej włochate
niewydepilowany ziemniak woskiem go!woskiem!

Cytat:

od schodów znowu zjechałam

chodzenie na obcasach po domu dobrze robi na nogi, ale źle robi na doope

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość

Cytat:

Czy ktoś mnie pogłaszcze?

Cytat:
próbowałam (praktycznie tylko oleju ryziwego do smażenia używam) ale to nie to łepszowina lubi szmalec i cebulę taki smak dzieciństwa, moja babcia takie robiła
mam też schabowe robi na smalcu i są bezkonkurencyjne

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 18:23   #4453
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
również gratuluję

Stary 2011-12-02, 18:35   #4454
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie miałam pytać czy nikt nie będzie robił za chwilę naleśników Z nadzieniem rosjańskim nie jadłam nigdy

PS I tym samym na tapecie nasz ulubiony temat - odżywianie

Niedługo trzeba będzie nazwę wątku zmienić
1. Żałuj

2.

3. no jest bar w nazwie. W barze czasem się je. Szczególnie w mlecznym

Cytat:
Jest Udało się Jestem mistrzynią Wyszło mi 7 smacznych, beztłuszczowych, nieporwanych, po prostu zaj-bistych naleśników

Chcecie poznać sekret?

Ok. 430 g mąki, 1 szkl. mleka, 1 szkl. wody gazowanej, 2 jaja jedynki , 1 łyżka oleju, można też dodać sól, cukier. Przed pierwszym naleśnikiem nalałam tyćkę oleju, potem już bez Nawet mój niejedzący obiadów did ( bo już jadła w przedszkolu ) zjadł około 1 z kawałkiem naleśnika

Sekretem więc była woda gazowana

A na dole tadam (Boże gdyby nie usilne prośby gryxa, żyłabym w przekonaniu, że nadal mam tę czwartą patelnię kojarzę, że miała trochę spsutą rączkę i chyba dlatemu się jej pozbyłam, tudzież... zgubiłam ).
gratuluję

Stary 2011-12-02, 18:40   #4455
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Nie nadonszam za wami

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 18:46   #4456
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Nie nadonszam za wami
no co ty
nie uciekaj, przynajmniej nie będę monologować

Stary 2011-12-02, 18:56   #4457
Florens
Zakorzenienie

Cytat:

podejrzewam ze u mnie też tak będzie
pewnie tak, bo to nie tylko ukochana istota, ale też kawał życia i wspomnienia

Cytat:

Cytat:
Jest Udało się
i gratulacje

i piękne patelnie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Kłamczucha! Chwalić się patelnią, której się nie ma, do czego to doszło?! Poza tym chyba za bardzo jeździłaś poteflonie, a na takiej uszkodzonej patelni naleśniory lubią przywierać

Cytat:

patelniowy szczyt

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ale ze o so chosi?
no niby delikatniejsze są (bo ta mąka, znaczy gluten se zmięknie , a to powietrze niby też na twardość robi)

Cytat:

Boże zaraza sie rozprzestrzenia

Cytat:

oooo!!! Polly czyta?

Cytat:
gratuluję

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
Ja robię tak jak Maja, czyli mąka,2 jaja, mleko i woda pół na pół,sól (chociaż ja zawsze i tak na oko).
Najlepsza jest woda gazowana albo szczypta proszku do pieczenia i najważniejsze: przygotowane ciasto odstawić na jakieś 1,5-2 godz.podobno mąka zmienia wtedy swoje właściwości i naleśniczki wychodzą mięciutkie i przede wszystkim elastyczne

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
niewydepilowany ziemniak woskiem go!woskiem!

mam też schabowe robi na smalcu i są bezkonkurencyjne
ad1.

ad2. tak, tak

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 19:06   #4458
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
no co ty
nie uciekaj, przynajmniej nie będę monologować
Ależ nigdzie się nie wybieram

Frank Zappa

Stary 2011-12-02, 19:12   #4459
Polly_
grozi wypollizowaniem

bosz......niepojmę nigdy kto ma czas odstawiac ciasto nalezniczane na 2 godziny ...ale skoro ma byc bardziej gientkie to sprobuje do kroketenow je odstac bo sie ostatnio rozłaziły przy zwijaniu , pewnie od nieodstania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-02, 19:14   #4460
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ nigdzie się nie wybieram
to opowiadaj co dziś zjadłaś i ile masz patelni

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
bosz......niepojmę nigdy kto ma czas odstawiac ciasto nalezniczane na 2 godziny ...ale skoro ma byc bardziej gientkie to sprobuje do kroketenow je odstac bo sie ostatnio rozłaziły przy zwijaniu , pewnie od nieodstania
albo były za grube, albo masz zły gaz

Stary 2011-12-02, 19:18   #4461
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Ewuś czas goi rany...

i w ogóle to fajnie ze wpadłaś
Cytat:
Nie nadonszam za wami
iii tam, przeca mało piszemy
Cytat:
pewnie tak, bo to nie tylko ukochana istota, ale też kawał życia i wspomnienia
ano
Cytat:

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

ad 1 i ad 2

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2011-12-02, 19:18   #4462
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

ale podobno nie ma czegios takiego jak za gruby naleśnik , niektorzy robią grubosci dorodnego omleta , a z tych patelni nalesnikowych co sie zamykajo tesz wychodzo grubasy ,
ja osobiscie preferuje cieniuskie , no do krokietow troche grubsze-coby sie wiecej najesc niz orobić nad nimi
Stary 2011-12-02, 19:20   #4463
Karkki
Zakorzenienie

Idu do dom usmażyć se naleśniki. Albo placki z jabłkami.

Kolorowych!

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 19:25   #4464
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Co dziś zjadłam....

Rano muesli plus kawa. W pracy dwie kanapki z dżemem, 4 ciastka ryżowe, jabłko plus dwie kawy. Na obiad rosół z makaronem plus dwie małe kromki z ciemnego pieczywa plus chuda wędlina. Jabłko.

Ejement. Nie wiem, czy to dużo, czy mało.

Patelni mam na stanie 3 Dwie duże i jedną malutką. Taką w sam raz na jajecznicę dla singla

Mam ochotę na spaghetti

Frank Zappa

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2011-12-02 o 19:27
Stary 2011-12-02, 19:43   #4465
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
ale podobno nie ma czegios takiego jak za gruby naleśnik , niektorzy robią grubosci dorodnego omleta , a z tych patelni nalesnikowych co sie zamykajo tesz wychodzo grubasy ,
ja osobiscie preferuje cieniuskie , no do krokietow troche grubsze-coby sie wiecej najesc niz orobić nad nimi
ja do ruskich, bolońskich i innych nadziewanych na ostro robię trochę grubsze naleśniory, ale i tak są łatwozwijalne
Co do odstawania ciasta-najczęściej nie mam na to czasu, a i tak są elastyczne

Jutro dostanę od mam gołąbki, ciekawe co na to moja psiapsióła jelitówka

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Co dziś zjadłam....

Rano muesli plus kawa. W pracy dwie kanapki z dżemem, 4 ciastka ryżowe, jabłko plus dwie kawy. Na obiad rosół z makaronem plus dwie małe kromki z ciemnego pieczywa plus chuda wędlina. Jabłko.

Ejement. Nie wiem, czy to dużo, czy mało.

Patelni mam na stanie 3 Dwie duże i jedną malutką. Taką w sam raz na jajecznicę dla singla

Mam ochotę na spaghetti
ja dziś wypiłam ze dwa litry gorzkiej herbaty i dwie saszetki Gartrolitu

Też mam trzy dużą, małą na jajecznicę dla dwóch osób i taką do naleśniorów

ja mam ochotę na cokolwiek, co nie jest herbatą i gastrolitem

Stary 2011-12-02, 19:48   #4466
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:

Frank Zappa

Stary 2011-12-02, 19:52   #4467
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

gratuluję

Cytat:
Nie nadonszam za wami
Naleśniki robiłaś?

Cytat:

i piękne patelnie

Szczególnie ta porysowana

Cytat:

Cytat:
Idu do dom usmażyć se naleśniki. Albo placki z jabłkami.
O! Moja krew

Cytat:

Foty

Cytat:

Też mam trzy dużą, małą na jajecznicę dla dwóch osób i taką do naleśniorów
O proszę następna A gryx się naśmiewał z moich 4 patelni

Cytat:
Może Osralit?

I w ogóle to Od około 13 rozmawiamy o ... naleśnikach 8 godzin prawie

Może zarzucę jakiś inny temat Hmm

Jakie rodzaje tarek macie w domu? I ile

Nie no żart, żart

Edytowane przez Spoora
Czas edycji: 2011-12-02 o 20:46
Stary 2011-12-02, 19:54   #4468
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Macham znad czekolady o smaku mojito

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 20:05   #4469
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

macham znad martiny dry & sprite

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 20:07   #4470
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Floooo- a Ty się wybierasz we wtorek na spotkanie z Sab?

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości