Lubelskie Panny Młode 2013 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-03, 16:40   #91
myszonka88
Zakorzenienie

Dot.: Lubelskie Panny Młode 2013

Brawo Blanka za zespół Facetowi trzeba większość rzeczy przedstawić "łopatplogicznie", wtedy zrozumie...

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"

Edytowane przez myszonka88
Czas edycji: 2011-12-05 o 22:27
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 19:48   #92
kicia__
Raczkowanie

Blanka a możesz jakieś namiary na tego fotografa studenta podać. Jakąś stronkę ma?
kicia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 23:52   #93
Blanka1302
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kicia__ Pokaż wiadomość
Blanka a możesz jakieś namiary na tego fotografa studenta podać. Jakąś stronkę ma?
Wiesz co narazie to tylko widzialam jego zdjecia i kolezanka podala mi kwote....miala znalezc mi wizytowke ale jakos nie wyszlo a nie pamietam jak sie nazywa....raczej nie ma strony internetowej...chociaz nie powiem na 100%...dopiero bede sie z nią widziec to ją jeszcze raz poprosze....i wtedy umieszcze wszystkie dane na forum...
Blanka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 12:16   #94
myszonka88
Zakorzenienie

I jak Kicia_ podgoniliście z przygotowaniami? Jak zespoły? Wybrany?
Ja juz nie mam siły na fotografów, jest ich za dużo. Mają zbyt dużą rozpiętość cenową i jakościową i jakoś nie możemy się zdecydować.

Stary 2011-12-05, 12:37   #95
kicia__
Raczkowanie

Hej Myszonka
Tak sobie, dzisiaj chyba pojedziemy wieczorem zobaczyć kilka lokali. Zastanawiam się nad tą Katarzynką, bo cena jest bardzo zachęcająca, ale nie ma strony, ie mam pojęcia jak to wygląda, czytałam,że obsługa kiepska i panierki niedobre;p ale może coś się zmieniło...
Jeśli chodzi o zespół to mix band mi się spodobał, napisałam do nich maila,ale jeszcze nie odpisali i nie mam pojęcia ile biorą.
A z fotografem też nie mam pojęcia co zrobić, szkoda mi wydawać 2 czy 3 tysiące na to. Mam kuzyna, który amatorsko robi zdjęcia, bardzo ładne, nie będę go w to angażować, bo chcę, aby na moim weselu się bawił, ale znajdę chyba kogoś takiego jak on, kto zajmuje się tym amatorsko i bierze duuużo mniej.
Stary 2011-12-05, 12:55   #96
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o zespół to mix band mi się spodobał, napisałam do nich maila,ale jeszcze nie odpisali i nie mam pojęcia ile biorą.
A z fotografem też nie mam pojęcia co zrobić, szkoda mi wydawać 2 czy 3 tysiące na to. Mam kuzyna, który amatorsko robi zdjęcia, bardzo ładne, nie będę go w to angażować, bo chcę, aby na moim weselu się bawił, ale znajdę chyba kogoś takiego jak on, kto zajmuje się tym amatorsko i bierze duuużo mniej.
Co do pisania maili to ja już się przejechałam. Najlepiej jest dzwonić i od razu się umawiać. My z Tżtem przypadkiem zainteresowaliśmy się tym samym fotografem nie wiedząc o tym. Ja dostałam dziwnie dużą kwotę za usługę na maila, a Tż sporo mniejszą telefonicznie. Możliwe, że ktoś inny odpisuje na maile.
A na fotografa jesteśmy w stanie wydać więcej, z tego powodu iż nie będziemy kożystać z usług kamerzysty. A zdjęcia robić kochamy od zawsze i wiemy, że będziemy bardzo często wracać do oglądania ich.
A na ile osób planujecie wesele?

Stary 2011-12-05, 14:30   #97
kicia__
Raczkowanie

Na liście mamy prawie 150 osób, ale podejrzewam, że wszyscy nie przyjadą. Też tak na początku myślałam, ale potem stwierdziłam,że fajnie będzie w rocznice ślubu obejrzeć film.
Stary 2011-12-06, 14:43   #98
paskudas
Zadomowienie

Hej Dziewczątka!! MAM I JAAAAAAA 20.04.2011
Stary 2011-12-06, 15:55   #99
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paskudas Pokaż wiadomość
Gratuluję
Coś dużo kwietniowych ślubów będzie w 2013 roku!

Kicia__ byliście oglądać sale? Macie coś na oku?

Stary 2011-12-06, 16:15   #100
paskudas
Zadomowienie

Dzięki będzie cały wysyp hihi chcieliśmy 27. 04 ale był już zarezerwowany
Stary 2011-12-06, 16:31   #101
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
brawo i gdzie??
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 20:34   #102
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
brawo i gdzie??

wesele w Łucce
Stary 2011-12-06, 23:35   #103
kicia__
Raczkowanie

paskudas gratuluje
Dopisałam Cię do naszej listy
Stary 2011-12-07, 07:25   #104
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
paskudas gratuluje
Dopisałam Cię do naszej listy

To co dziewczyny przygotowania już pełną parą? Ja to mam takie naloty planowania, potrafię cały dzień o tym myśleć, a potem w ogóle ale chtyba zdecydowaliśmy się już na Dj z Lublina.
Bierzecie kamerzystę? Bo szczerze mówiąc my go średnio chcemy i nie wiem czy warto

Edytowane przez paskudas
Czas edycji: 2011-12-07 o 07:32
paskudas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:59   #105
kicia__
Raczkowanie

Myszonka przepraszam,że dopiero teraz odpisuję, ale nie widziałam tego wcześniej;p Nie byliśmy, bo przeszliśmy pierwszą sprzeczkę narzeczeńską.
Ale chyba zrobimy w katarzynce w tej największej sali. Nie jest to to o czym marzyłam, ale cena jest bardzo przyzwoita. Dziś Tż ma dzwonić i sie umawiać z nimi.
Mam już też fotografa na oku,ale jeszcze z nim nie gadałam. I bardzo przypadł mi do gustu zespół MixBand, ale też jeszcze nic z nimi nie załatwiłam.

Paskudas my bierzemy kamerzyste, nie jakiegoś wywalonego w kosmos, ale coś niedrogiego znajdziemy. Fajnie będzie powspominać i pośmiać się w rocznice ślubu przy filmie

Edytowane przez kicia__
Czas edycji: 2011-12-07 o 15:13
Stary 2011-12-07, 14:28   #106
tajeczka
Zadomowienie

my nie bierzemy ani kamerzysty ani fotografa.... tzn weźmiemy fotografa tylko na błogosławieństwo, ślub i godzinkę wesela i później plener innego dnia... gdzieś widziałam cos takiego za 600zl...
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 14:49   #107
kicia__
Raczkowanie

No to my tak samo bierzemy Tajeczka jak Wy, tylko,że w ofercie ma,że jest na weselu do 1 w nocy.
Stary 2011-12-07, 15:53   #108
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Bierzecie kamerzystę? Bo szczerze mówiąc my go średnio chcemy i nie wiem czy warto
My kamerzysty już raczej definitywnie nie będziemy mieli. Za to bierzemy fotografa na cały pierwszy i drugi dzień. Każdy bierze to co lubi, a że my nie przepadamy za oglądaniem wesel (nawet tych śmiesznych, krótkich filmów) to się na kamerzyste raczej nie zdecydujemy.

A co do sprzeczek narzeczeńskich... Ja nie wiedziałam, że o takie bzdury, jak organizacja wesela można się poprztykać, póki sama się nie przekonałam. To chyba wynika z różnic poglądowych na ten temat. Dla facetów zawsze "jakoś to będzie". A My mamy w głowie opracowany każdy szczegół!

Stary 2011-12-07, 20:17   #109
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

To ja zostaje w tyle z przygotowaniami? Chyba nie... W sobotę podpisuję umowę z lokalem. Wybraliśmy Hotel pod kasztanami. W grę wchodził też dom weselny Ola w Jabłonnej. Ale sala wydaje mi się nie za bardzo praktyczna. Mają tam antresolę i w przypadku dj-a może to być kłopotliwe. Na poniedziałek umawiamy się podpisać umowę z dj Hiszpanem, który często kręci się pomiędzy gośćmi. Wygodniej będzie mieć go bliżej. Jejciu. To załatwianie mnie wykończy

A my chcemy mieć i fotografa i kamerzystę. Uwielbiam takie pamiątki. Za nic nie dam ich sobie odebrać

Edytowane przez Iemand
Czas edycji: 2011-12-07 o 20:20
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 20:35   #110
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
To ja zostaje w tyle z przygotowaniami? Chyba nie... W sobotę podpisuję umowę z lokalem. Wybraliśmy Hotel pod kasztanami. W grę wchodził też dom weselny Ola w Jabłonnej. Ale sala wydaje mi się nie za bardzo praktyczna. Mają tam antresolę i w przypadku dj-a może to być kłopotliwe. Na poniedziałek umawiamy się podpisać umowę z dj Hiszpanem, który często kręci się pomiędzy gośćmi. Wygodniej będzie mieć go bliżej. Jejciu. To załatwianie mnie wykończy

A my chcemy mieć i fotografa i kamerzystę. Uwielbiam takie pamiątki. Za nic nie dam ich sobie odebrać
Kochana możesz mi powiedzieć jak wrażenia po spotkaniu? To był dj "konkurencyjny" dla tego, na którego się zdecydowaliśmy
Stary 2011-12-07, 23:36   #111
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Cytat:
Kochana możesz mi powiedzieć jak wrażenia po spotkaniu? To był dj "konkurencyjny" dla tego, na którego się zdecydowaliśmy
Jeszcze się z nim nie widzieliśmy. Dopiero się spotkamy. Widziałam go tylko na płycie z wesela znajomych. Ma duży wybór muzyki i jest bardzo kontaktowy. Przynajmniej taki się wydaje. Od razu mi się spodobał i jestem na 99% pewna, że od razu podpiszę z nim umowę. Jak tylko wrócę ze spotkania to podzielę się uwagami
Stary 2011-12-08, 15:17   #112
Blanka1302
Przyczajenie

Cytat:

wesele w Łucce
Mam pytanie ile tam sobie życzą za wesele??? i jak z wolnymi terminami...bo tak sie zastanawiam nad zmianą lokalu http://wesela-paradis.pl/ to ten lokal prawda?

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Podpisałam dzisiaj umowę z Zespołem SK-2 ....menager zespolu jest bardzo miły...szkoda że gra w zespole Simon a nie w SK-2 ale mysle ze i tak bedzie dobrze!!! musi byc dobrze
Kicia__ jeśli myslisz o Katarzynce to musisz się spieszyć bo ja dzwonilam we wrzesniu i wtedy nie bylo za bardzo wolnych terminow ....
Stary 2011-12-08, 15:30   #113
myszonka88
Zakorzenienie

[/COLOR]Podpisałam dzisiaj umowę z Zespołem SK-2 ....menager zespolu jest bardzo miły...szkoda że gra w zespole Simon a nie w SK-2 ale mysle ze i tak bedzie dobrze!!! musi byc dobrze [/QUOTE]

Gratuluje podpisania umowy z zespołem. My dalej mamy problem z wyborem fotografa. Chciałabym załatwić to jeszcze przed świętami, ale obrona w lutym i jakoś czasu ciągle brakuje.

Stary 2011-12-08, 16:13   #114
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blanka1302 Pokaż wiadomość
Mam pytanie ile tam sobie życzą za wesele??? i jak z wolnymi terminami...bo tak sie zastanawiam nad zmianą lokalu http://wesela-paradis.pl/ to ten lokal prawda?

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Podpisałam dzisiaj umowę z Zespołem SK-2 ....menager zespolu jest bardzo miły...szkoda że gra w zespole Simon a nie w SK-2 ale mysle ze i tak bedzie dobrze!!! musi byc dobrze
Kicia__ jeśli myslisz o Katarzynce to musisz się spieszyć bo ja dzwonilam we wrzesniu i wtedy nie bylo za bardzo wolnych terminow ....
Gratuluję podpisania umowy!!!
Tak to ten lokal- Paradis.
A co do samej sali to miesiąc temu wyglądało to tak (wtedy my zaklepywaliśmy termin ):
rok 2013 (bo ten nas interesował) w kwietniu były chyba 2 wolne daty, w maju 1, czerwiec zajęty, lipiec jeśli się nie mylę także, sierpień jeszcze pustawo, reszta- nie wiem. Bardzo dużo osób decyduje się na tą salę po sylwestrze (idą "na wypróbowanie") więc jeśli bylibyście zainteresowani to proponowałabym wybrać się jakoś teraz.

Co do samej ceny- aktualnie jest 130, planowo (ale nie na 100%) ma być od nowego roku 135. My robimy duże wesele, więc Pan powiedział, że będzie jeszcze mniej- ile nie wiadomo jeszcze, kwestia do dogadania. Do tego do wyboru mamy stół wiejski lub fontannę za darmo.
Nie napisałaś czy byłaś tam kiedyś na jakiejś imprezie. Jeśli nie (byłam na 4 weselach tam) to mogę lokal polecić z czystym sumieniem. Wizualnie pięknie, w standardzie oczywiście wyprane pokrowce itp itd dekoracje coś tam coś tam. Nikt z rodziny robiącej tam wesela nie powiedział złego słowa ani o właścicielu, ani o jedzeniu, akustyce, standardzie itp. Część jadalna- klimatyzacja "na cieplej", część taneczna "na zimniej" Jeśli potrzebujesz jeszcze jakiś info- pytaj śmiało
A i przypomniało mi się- ciasta jeśli się chce można dać swoje, jeśli nie oni zamawiają.
I co ciekawe całe jedzenie, otwarte (!) napoje, zrobione sałatki itp zabiera się ze sobą!

Edytowane przez paskudas
Czas edycji: 2011-12-08 o 16:14
paskudas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 01:02   #115
Blanka1302
Przyczajenie

Cytat:
Gratuluję podpisania umowy!!!
Tak to ten lokal- Paradis.
A co do samej sali to miesiąc temu wyglądało to tak (wtedy my zaklepywaliśmy termin ):
rok 2013 (bo ten nas interesował) w kwietniu były chyba 2 wolne daty, w maju 1, czerwiec zajęty, lipiec jeśli się nie mylę także, sierpień jeszcze pustawo, reszta- nie wiem. Bardzo dużo osób decyduje się na tą salę po sylwestrze (idą "na wypróbowanie") więc jeśli bylibyście zainteresowani to proponowałabym wybrać się jakoś teraz.

Co do samej ceny- aktualnie jest 130, planowo (ale nie na 100%) ma być od nowego roku 135. My robimy duże wesele, więc Pan powiedział, że będzie jeszcze mniej- ile nie wiadomo jeszcze, kwestia do dogadania. Do tego do wyboru mamy stół wiejski lub fontannę za darmo.
Nie napisałaś czy byłaś tam kiedyś na jakiejś imprezie. Jeśli nie (byłam na 4 weselach tam) to mogę lokal polecić z czystym sumieniem. Wizualnie pięknie, w standardzie oczywiście wyprane pokrowce itp itd dekoracje coś tam coś tam. Nikt z rodziny robiącej tam wesela nie powiedział złego słowa ani o właścicielu, ani o jedzeniu, akustyce, standardzie itp. Część jadalna- klimatyzacja "na cieplej", część taneczna "na zimniej" Jeśli potrzebujesz jeszcze jakiś info- pytaj śmiało
A i przypomniało mi się- ciasta jeśli się chce można dać swoje, jeśli nie oni zamawiają.
I co ciekawe całe jedzenie, otwarte (!) napoje, zrobione sałatki itp zabiera się ze sobą!
Paradise- Super lokal i tez nie drogo...tak jak w Katarzynce..ale troche dalej od kościola bo akurat mieszkam niedaleko wylotu na Warszawe i do katarzynki mam 15 km interesowal mnie wlasnie 8 czerwiec bo juz zespol na ten dzien zamowiony...Katarzynka jak narazie zaklepana telefonicznie...i tak myslelismy ze jesli trafi sie jakis lepszy lokal w tym terminie to moze zamienimy...i wlasnie znajoma polecila mi Paradise...zachwalała jedzenie i wystrój... w sumie Katarzynke tez zachwalała ale mowila ze gdyby miala wybierac to zdecydowalaby sie jednak na Paradise. ta cena 130zl to za 1 dzien?
Stary 2011-12-10, 14:40   #116
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

No to się pochwalę. Pierwszy krok za mną. Podpisałam dziś umowę na wynajem sali w Hotelu pod Kasztanami W poniedziałek dj, potem trzeba będzie poszukać fotografa i kamerzysty. Trochę mi tylko dziwnie dlatego, że tyle rzeczy trzeba zaklepać tak wcześnie, a ja jeszcze z księdzem nie rozmawiałam. Myślicie, że jak pójdę do niego w styczniu to będzie dobrze? A może za wcześnie?
Stary 2011-12-10, 15:01   #117
myszonka88
Zakorzenienie

Iemand gratuluje podpisania umowy z lokalem.
Tak mi sie przypomniało: znajomi będą mieli dj Strusia na weselu. Nie znam opini o nim, ale z tego co widzę, to część z Was chce dj-a.

Jak My poszliśmy do księdza pod koniec listopada, to nas delikatnie mówiąc "wyśmiał". Oznajmił tylko żeby zgłosić sie do niego za rok, bo wtedy powinien już mieć kalendarz na 2013 rok. Ja wolałabym miec wcześniej zaklepana datę i godzinę w Kościele, bo u nas w parafii jest duzo ślubów.

Stary 2011-12-10, 16:08   #118
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Tak mi sie przypomniało: znajomi będą mieli dj Strusia na weselu. Nie znam opini o nim, ale z tego co widzę, to część z Was chce dj-a.

Jak My poszliśmy do księdza pod koniec listopada, to nas delikatnie mówiąc "wyśmiał". Oznajmił tylko żeby zgłosić sie do niego za rok, bo wtedy powinien już mieć kalendarz na 2013 rok. Ja wolałabym miec wcześniej zaklepana datę i godzinę w Kościele, bo u nas w parafii jest duzo ślubów.
Dziękuję Wybraliśmy dj-a dlatego, że widzieliśmy go na płycie u znajomych i nam się spodobał. Poza tym ja osobiście wolę słuchać oryginałów piosenek niż czyjegoś śpiewania
A co do księdza to też mi się wydaje, że teraz to może zrobić tylko wielkie oczy i trzeba będzie jeszcze czekać. A szkoda, bo to przecież najważniejsze i też chciałabym mieć to zaklepane a tak to się tylko będę denerwować.
Stary 2011-12-10, 20:40   #119
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blanka1302 Pokaż wiadomość
Paradise- Super lokal i tez nie drogo...tak jak w Katarzynce..ale troche dalej od kościola bo akurat mieszkam niedaleko wylotu na Warszawe i do katarzynki mam 15 km interesowal mnie wlasnie 8 czerwiec bo juz zespol na ten dzien zamowiony...Katarzynka jak narazie zaklepana telefonicznie...i tak myslelismy ze jesli trafi sie jakis lepszy lokal w tym terminie to moze zamienimy...i wlasnie znajoma polecila mi Paradise...zachwalała jedzenie i wystrój... w sumie Katarzynke tez zachwalała ale mowila ze gdyby miala wybierac to zdecydowalaby sie jednak na Paradise. ta cena 130zl to za 1 dzien?
Tak za 1 dzień

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
No to się pochwalę. Pierwszy krok za mną. Podpisałam dziś umowę na wynajem sali w Hotelu pod Kasztanami W poniedziałek dj, potem trzeba będzie poszukać fotografa i kamerzysty. Trochę mi tylko dziwnie dlatego, że tyle rzeczy trzeba zaklepać tak wcześnie, a ja jeszcze z księdzem nie rozmawiałam. Myślicie, że jak pójdę do niego w styczniu to będzie dobrze? A może za wcześnie?
Pierwszy krok jest

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość

U mnie już na 2013 daty w kośćiele i godziny pozaklepywane
Stary 2011-12-11, 13:47   #120
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Cytat:
U mnie już na 2013 daty w kośćiele i godziny pozaklepywane
To ja po Nowym Roku idę do księdza. A co. Najwyżej mu kalendarz narysuję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości