|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode 2013
Brawo Blanka za zespół
Facetowi trzeba większość rzeczy przedstawić "łopatplogicznie", wtedy zrozumie...
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami" Edytowane przez myszonka88 Czas edycji: 2011-12-05 o 22:27 |
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Blanka a możesz jakieś namiary na tego fotografa studenta podać. Jakąś stronkę ma?
|
|
|
|
#93 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
I jak Kicia_ podgoniliście z przygotowaniami? Jak zespoły? Wybrany?
![]() Ja juz nie mam siły na fotografów, jest ich za dużo. Mają zbyt dużą rozpiętość cenową i jakościową i jakoś nie możemy się zdecydować.
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Hej Myszonka
![]() Tak sobie, dzisiaj chyba pojedziemy wieczorem zobaczyć kilka lokali. Zastanawiam się nad tą Katarzynką, bo cena jest bardzo zachęcająca, ale nie ma strony, ie mam pojęcia jak to wygląda, czytałam,że obsługa kiepska i panierki niedobre;p ale może coś się zmieniło... Jeśli chodzi o zespół to mix band mi się spodobał, napisałam do nich maila,ale jeszcze nie odpisali i nie mam pojęcia ile biorą. A z fotografem też nie mam pojęcia co zrobić, szkoda mi wydawać 2 czy 3 tysiące na to. Mam kuzyna, który amatorsko robi zdjęcia, bardzo ładne, nie będę go w to angażować, bo chcę, aby na moim weselu się bawił, ale znajdę chyba kogoś takiego jak on, kto zajmuje się tym amatorsko i bierze duuużo mniej. |
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na fotografa jesteśmy w stanie wydać więcej, z tego powodu iż nie będziemy kożystać z usług kamerzysty. A zdjęcia robić kochamy od zawsze i wiemy, że będziemy bardzo często wracać do oglądania ich. ![]() A na ile osób planujecie wesele?
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Na liście mamy prawie 150 osób, ale podejrzewam, że wszyscy nie przyjadą. Też tak na początku myślałam, ale potem stwierdziłam,że fajnie będzie w rocznice ślubu obejrzeć film.
|
|
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczątka!! MAM I JAAAAAAA
20.04.2011
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję
![]() Coś dużo kwietniowych ślubów będzie w 2013 roku! ![]() Kicia__ byliście oglądać sale? Macie coś na oku?
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
będzie cały wysyp hihi chcieliśmy 27. 04 ale był już zarezerwowany
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
paskudas gratuluje
![]() ![]() Dopisałam Cię do naszej listy
|
|
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
To co dziewczyny przygotowania już pełną parą ? Ja to mam takie naloty planowania, potrafię cały dzień o tym myśleć, a potem w ogóle ale chtyba zdecydowaliśmy się już na Dj z Lublina. Bierzecie kamerzystę? Bo szczerze mówiąc my go średnio chcemy i nie wiem czy warto
She believed she could.... Edytowane przez paskudas Czas edycji: 2011-12-07 o 07:32 |
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Myszonka przepraszam,że dopiero teraz odpisuję, ale nie widziałam tego wcześniej;p Nie byliśmy, bo przeszliśmy pierwszą sprzeczkę narzeczeńską.
Ale chyba zrobimy w katarzynce w tej największej sali. Nie jest to to o czym marzyłam, ale cena jest bardzo przyzwoita. Dziś Tż ma dzwonić i sie umawiać z nimi. Mam już też fotografa na oku,ale jeszcze z nim nie gadałam. I bardzo przypadł mi do gustu zespół MixBand, ale też jeszcze nic z nimi nie załatwiłam. Paskudas my bierzemy kamerzyste, nie jakiegoś wywalonego w kosmos, ale coś niedrogiego znajdziemy. Fajnie będzie powspominać i pośmiać się w rocznice ślubu przy filmie
Edytowane przez kicia__ Czas edycji: 2011-12-07 o 15:13 |
|
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
my nie bierzemy ani kamerzysty ani fotografa.... tzn weźmiemy fotografa tylko na błogosławieństwo, ślub i godzinkę wesela i później plener innego dnia... gdzieś widziałam cos takiego za 600zl...
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
No to my tak samo bierzemy Tajeczka jak Wy, tylko,że w ofercie ma,że jest na weselu do 1 w nocy.
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy bierze to co lubi, a że my nie przepadamy za oglądaniem wesel (nawet tych śmiesznych, krótkich filmów) to się na kamerzyste raczej nie zdecydujemy. A co do sprzeczek narzeczeńskich... Ja nie wiedziałam, że o takie bzdury, jak organizacja wesela można się poprztykać, póki sama się nie przekonałam. To chyba wynika z różnic poglądowych na ten temat. Dla facetów zawsze "jakoś to będzie". A My mamy w głowie opracowany każdy szczegół!
|
|
|
#109 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja zostaje w tyle z przygotowaniami? Chyba nie... W sobotę podpisuję umowę z lokalem. Wybraliśmy Hotel pod kasztanami. W grę wchodził też dom weselny Ola w Jabłonnej. Ale sala wydaje mi się nie za bardzo praktyczna. Mają tam antresolę i w przypadku dj-a może to być kłopotliwe. Na poniedziałek umawiamy się podpisać umowę z dj Hiszpanem, który często kręci się pomiędzy gośćmi. Wygodniej będzie mieć go bliżej. Jejciu. To załatwianie mnie wykończy
A my chcemy mieć i fotografa i kamerzystę. Uwielbiam takie pamiątki. Za nic nie dam ich sobie odebrać
Edytowane przez Iemand Czas edycji: 2011-12-07 o 20:20 |
|
|
|
#110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#112 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie ile tam sobie życzą za wesele??? i jak z wolnymi terminami...bo tak sie zastanawiam nad zmianą lokalu
http://wesela-paradis.pl/ to ten lokal prawda?---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Podpisałam dzisiaj umowę z Zespołem SK-2 ....menager zespolu jest bardzo miły...szkoda że gra w zespole Simon a nie w SK-2 ale mysle ze i tak bedzie dobrze!!! musi byc dobrze Kicia__ jeśli myslisz o Katarzynce to musisz się spieszyć bo ja dzwonilam we wrzesniu i wtedy nie bylo za bardzo wolnych terminow .... |
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
[/COLOR]Podpisałam dzisiaj umowę z Zespołem SK-2 ....menager zespolu jest bardzo miły...szkoda że gra w zespole Simon a nie w SK-2 ale mysle ze i tak bedzie dobrze!!! musi byc dobrze
[/QUOTE]Gratuluje podpisania umowy z zespołem. My dalej mamy problem z wyborem fotografa. Chciałabym załatwić to jeszcze przed świętami, ale obrona w lutym i jakoś czasu ciągle brakuje.
|
|
#114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak to ten lokal- Paradis. A co do samej sali to miesiąc temu wyglądało to tak (wtedy my zaklepywaliśmy termin ):rok 2013 (bo ten nas interesował) w kwietniu były chyba 2 wolne daty, w maju 1, czerwiec zajęty, lipiec jeśli się nie mylę także, sierpień jeszcze pustawo, reszta- nie wiem. Bardzo dużo osób decyduje się na tą salę po sylwestrze (idą "na wypróbowanie") więc jeśli bylibyście zainteresowani to proponowałabym wybrać się jakoś teraz. Co do samej ceny- aktualnie jest 130, planowo (ale nie na 100%) ma być od nowego roku 135. My robimy duże wesele, więc Pan powiedział, że będzie jeszcze mniej- ile nie wiadomo jeszcze, kwestia do dogadania. Do tego do wyboru mamy stół wiejski lub fontannę za darmo. Nie napisałaś czy byłaś tam kiedyś na jakiejś imprezie. Jeśli nie (byłam na 4 weselach tam) to mogę lokal polecić z czystym sumieniem. Wizualnie pięknie, w standardzie oczywiście wyprane pokrowce itp itd dekoracje coś tam coś tam. Nikt z rodziny robiącej tam wesela nie powiedział złego słowa ani o właścicielu, ani o jedzeniu, akustyce, standardzie itp. Część jadalna- klimatyzacja "na cieplej", część taneczna "na zimniej" Jeśli potrzebujesz jeszcze jakiś info- pytaj śmiało ![]() A i przypomniało mi się- ciasta jeśli się chce można dać swoje, jeśli nie oni zamawiają. I co ciekawe całe jedzenie, otwarte (!) napoje, zrobione sałatki itp zabiera się ze sobą!
She believed she could.... Edytowane przez paskudas Czas edycji: 2011-12-08 o 16:14 |
|
|
|
|
#115 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
interesowal mnie wlasnie 8 czerwiec bo juz zespol na ten dzien zamowiony...Katarzynka jak narazie zaklepana telefonicznie...i tak myslelismy ze jesli trafi sie jakis lepszy lokal w tym terminie to moze zamienimy...i wlasnie znajoma polecila mi Paradise...zachwalała jedzenie i wystrój... w sumie Katarzynke tez zachwalała ale mowila ze gdyby miala wybierac to zdecydowalaby sie jednak na Paradise. ta cena 130zl to za 1 dzien?
|
|
|
|
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
No to się pochwalę. Pierwszy krok za mną. Podpisałam dziś umowę na wynajem sali w Hotelu pod Kasztanami
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Iemand gratuluje podpisania umowy z lokalem.
![]() Tak mi sie przypomniało: znajomi będą mieli dj Strusia na weselu. Nie znam opini o nim, ale z tego co widzę, to część z Was chce dj-a. Jak My poszliśmy do księdza pod koniec listopada, to nas delikatnie mówiąc "wyśmiał". Oznajmił tylko żeby zgłosić sie do niego za rok, bo wtedy powinien już mieć kalendarz na 2013 rok. Ja wolałabym miec wcześniej zaklepana datę i godzinę w Kościele, bo u nas w parafii jest duzo ślubów.
|
|
#118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wybraliśmy dj-a dlatego, że widzieliśmy go na płycie u znajomych i nam się spodobał. Poza tym ja osobiście wolę słuchać oryginałów piosenek niż czyjegoś śpiewania ![]() A co do księdza to też mi się wydaje, że teraz to może zrobić tylko wielkie oczy i trzeba będzie jeszcze czekać. A szkoda, bo to przecież najważniejsze i też chciałabym mieć to zaklepane a tak to się tylko będę denerwować.
|
|
#119 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#120 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja po Nowym Roku idę do księdza. A co. Najwyżej mu kalendarz narysuję
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.

Facetowi trzeba większość rzeczy przedstawić "łopatplogicznie", wtedy zrozumie... 

20.04.2011

To chyba wynika z różnic poglądowych na ten temat. Dla facetów zawsze "jakoś to będzie". A My mamy w głowie opracowany każdy szczegół!