Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-05, 16:08   #3541
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

cześć Dziewczyny

powiedzcie proszę jak to po chorobie jest? kiedy mogę wyjść z Synusiem na pole na spacer w wózeczku? boję się trochę z małym wyjść , jeszcze jutro ma 2 zastrzyki .... jeszcze trochę kaszle, takim mokrym kaszlem a poza tym to ok ....... doświadczone mamy proszę o pomoc ..... kiedy mogę wyjść na spacer i na jak długo? dodam że mały ma zapalenie oskrzeli i już 8 zastrzyków za sobą

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 16:34   #3542
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Carmela jeszcze nie wiem.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 16:50   #3543
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
To ząbek !! Czuć już pod palcem ostre !!

Sloneczko nie mam doswiadczenia z zastrzykami, ale po normalnym antybiotyku ja wychodze dopiero jak caly jest juz podany. Dziecko nie goraczkuje. Ale z reguly mysmy mieli wizyte kontrolna, zeby sprawdzic czy zmiany sie cofnely i wtedy pediatra daje zielone swiatlo na spacery. Wy nie idziecie do kontroli? Ja bym sie moze wybrala, tak dla spokoju sumienia?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 17:07   #3544
patik87
Zakorzenienie

Słoneczko my dzisiaj byliśmy na kontroli, i niby osłuchowo czysta ale jeszcze gardziołko zaczerwienione i mamy dociągnąć antybiotyk do 10 dni i jeszcze zakaz spacerów.
U Was zapalenie więc poważniejsza sprawa i zastrzyki, ja bym odpuściła i zaciągnęła opinii pediatry
Stary 2011-12-05, 17:07   #3545
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No niestety nie Ta ochrona tylko na macierzyńskim jest.
no wlasnie nie i malo kto o tym wie, a pracodawcy nie instruuja, bo to im nie na reke... (patrz post powyzej twojego, nigdy nie wiadomo komu i kiedy sie ta wiedza przyda...)

Zmalowana - brawo za pierwszy zabek!!!

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2011-12-05 o 17:13
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 17:07   #3546
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Witajcie Mamusie !!!

Wpadlam na chwile sie przywitac i powiedziec ze zyje. Malo czasu mam teraz dla Was. Jestem na lasce brata i malo mam dostepu do komputera. Ale niedlugo sie juz to zmieni. We srode wracamy z Wiki do domu i wtedy bede z Wami na biezaco
Ogolnie wizyta u rodzicow wypadla swietnie. Wszyscy sa zachwyceni Malą a babcia wprost nie moze sie od niej oderwac.
Bylysmy tez prywatnie u pediatry. Orzekla ze Mala rozwija sie prawidlowo i nie ma zadnych zastrzezen Poradzila tez wprowadzenie kleiku do kilku posilkow. Wprowadzilam zatem Wiktorii kleik ryzowy 3 razy dziennie. Malej strasznie smakuje i wcina az sie uszy trzesa zmienilam tez mleko z comfortu na zwykle i jak narazie problemow kupkowo-brzuszkowych brak
Postaram sie troszke nadrobic, choc kilka stron by wiedziec co tam u Was. Bardzo mi brakuje forum i naszych ploteczek.

a dziewczynki jakie kleiki dajecie maluchom? ja kupilam ryzowy z bobovity i daje dwie lyzki stolowe na 150 ml mleka. w przepisie jest 6-7 lyzek na 200 ml

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2011-12-05 o 17:16
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 17:26   #3547
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Słoneczko ja coprawda nie doświadczona, ale ja bym chyba poczekała na koniec antybiotyku i kontrol

Zmalowana ząbka zazdroszcze

Znalazłam prezen dla dwulatki o taki klik

i dla Agaty na Mikołaja wezme tego konika morskiego - pozytywke z FP. Mam tylko pytanie do mam posiadających go, czy ten plastik na brzuchu to taki miękki czy twardy jest

Agatka jest już z nami

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-05, 17:46   #3548
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

AgaGuernsey, Patik, Scio idę jutro do kontroli bo ostatni dzień zastrzyków, na pewno zapytam co i jak, przypuszczam że mi powie żebym go brała na spacerki jak będzie ładnie ale ja się boję trochę że się znów zaziębi , bo z kataru poszło na oskrzela .... chodź mi w domu mówią że mały aż tak chory nie był żeby dostać antybiotyk .... no ale lekarz chyba nie dałby tak na zapas nie? a co do zastrzyków to ja nie chciałam zawiesiny, mały mi ulewa i nie bardzo chce jeść coś innego niż mleczko

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 18:13   #3549
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

A co tu tak cicho... jak nigdy
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 18:19   #3550
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a z której strony jesteś otyła??
z każdej, waga mówi sama za siebie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Słoneczko ja coprawda nie doświadczona, ale ja bym chyba poczekała na koniec antybiotyku i kontrol

Zmalowana ząbka zazdroszcze

Znalazłam prezen dla dwulatki o taki klik

i dla Agaty na Mikołaja wezme tego konika morskiego - pozytywke z FP. Mam tylko pytanie do mam posiadających go, czy ten plastik na brzuchu to taki miękki czy twardy jest
plastik mięciutki bo pod nim jest włącznik-mój łobuz włącza konika czołem

Brumku ludwika dostałam w tesco ale czytałam że tez w społem jest
za 15 tygodni

mój łobuz już śpi ale sąsiad zaczął wiercić więc nie wiem jak to się skończy
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 18:25   #3551
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
u nas jest identycznie!!! drzemki co 1,5-2 godziny i to właśnie 30-minutówki, a jedno długie spanie na spacerze. jakbym łaziła 3 godziny to by 3 spała... a coraz zimniej jest i coraz mniej mi się chce spacerować, ale jakoś się zmuszam, bo w domu to spania nie ma długiego tylko meegaa marudne w zamian dziecko
To i ja się dopisuję do klubu mam dzieci śpiących w dzień co 1,5h przez 30minut i ani sekundy dłużej... Wasze to chociaż na spacerze dłużej pośpią.. moja za nic w świecie

Cytat:
Zapomniałam, nam dziś stuka 15 tygodni

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
za wytrwałość w chodzeniu na aerobic. Też bym chciała chodzić ale w Poznaniu nie podpasował żadem klub. W Lublinie miałam ulubiony i teraz wszystkie do niego porównuję i żaden mi nie odpowiada i nie chodzi o warunki tylko o prowadzenie zajęć.
Widzę, że z tego samego miasta jesteśmy ja chodzę do takiego klubu osiedlowego, szału nie ma ale można się nieźle napocić ale przynajmniej tanio i blisko od domu, bo nie uśmiechałoby mi się gdzieś dalej jeździć w tym rozkopanym mieście... Szkoda tylko, że nie mają limitów miejsc na sali bo czasem się zdarza, że przyjdzie 30 osób i ścisk taki, że nie ma jak rąk rozłożyć

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Antos z oballem:
Śliczny chłopczyk i imię ma piękne sama jak będę mieć kiedyś chłopca to też będzie Antoś

Cytat:

Hania padła dzisiaj już o 19... mam nadzieję, że mimo wszystko noc będzie znośna i lepsza od poprzedniej

Wciągam dresy i maszeruję na aerobik
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 18:28   #3552
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
To i ja się dopisuję do klubu mam dzieci śpiących w dzień co 1,5h przez 30minut i ani sekundy dłużej... Wasze to chociaż na spacerze dłużej pośpią.. moja za nic w świecie
u mnie jest jeszcze gorzej, moje dziecko np dzisiaj spało dwa razy :raz 25 (po 10 rano ) minut a raz kwadrans (po 14 ) i to jest standard od dłuższego czasu w spaniu
Stary 2011-12-05, 18:39   #3553
aania_20
Zakorzenienie

Aga, ja w tym tygodniu nie bardzo się ruszę, bo muszę do przyszłego tygodnia skończyć pisać projekt, który niestety dużo czasu mi zajmuje :/ a w czwartek mam ćwiczenia..
ale może z dzieciaczkami jakoś w kolejnym tygodniu?

Kur...ka, denerwuje mnie ten internet, rozłącza mi co chwilę chyba muszę się do operatora przejechać....

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 18:42   #3554
mamad1
Zadomowienie

Cytat:

Hania padła dzisiaj już o 19... mam nadzieję, że mimo wszystko noc będzie znośna i lepsza od poprzedniej
Mogę Cię pocieszyć, że mój przed 22. nie zaśnie i w nocy 4-5 pobudek conajmniej. Ale i tak go uwielbiam
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 19:06   #3555
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
W glanach to ja caaały rok latałam. Piękne czasy to były
ja mamę długo męczyłam o glany bo kosztowały 300 zł straszna cena mama powiedziała, że dobra pod warunkiem, że przez 3 lata mi butów nie kupi (myślała, że mnie to odstraszy hihih)ja się oczywiście cała podjarana zgodziłam i dostałam te piękne niebieski wysokie glaniątka chodziłam w nich 3 lata wiosna, lato,jesień, zima po tym czasie mama przyszła do mnie i dała kolejne 300zł na nowe glany(sama od siebie)

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Mogę Cię pocieszyć, że mój przed 22. nie zaśnie i w nocy 4-5 pobudek conajmniej. Ale i tak go uwielbiam
mój też śpi co dwie godziny 30-45 minut ma takie trzy drzemki w ciągu dnia do wyrka idzie o 19 po kąpieli, a stawania do młodego to nie liczę, bo za dużo tego i tracę rachubę Shira-zombi podchodzi robi co księciunio prosi i wraca do wyra

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-05, 19:24   #3556
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Śliczny chłopczyk i imię ma piękne sama jak będę mieć kiedyś chłopca to też będzie Antoś

Wciągam dresy i maszeruję na aerobik
Dziekujemy!

I podziwiam Cie za ten aerobik.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
u mnie jest jeszcze gorzej, moje dziecko np dzisiaj spało dwa razy :raz 25 (po 10 rano ) minut a raz kwadrans (po 14 ) i to jest standard od dłuższego czasu w spaniu
Nie strasz. Jak pomysle, ze u nas tez tak moze byc to

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Aga, ja w tym tygodniu nie bardzo się ruszę, bo muszę do przyszłego tygodnia skończyć pisać projekt, który niestety dużo czasu mi zajmuje :/ a w czwartek mam ćwiczenia..
A jak z dzieciakami, to gdzie? Podjedziesz do Krakowa? No i przyszly tydzien to max do 14, bo sama odbieram dziewczyny z przedszkola i potem jestem z nimi sama.

No i widze, ze wiecej tu takich dzieciakow to sie szybko w dzien wysypiaja, przynajmniej nie czuje sie osamotniona w tej kwestii...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 19:34   #3557
zanetaa88
Zakorzenienie

Przeglądnę dziękuje

Cytat:

I fajnie
A sernik może nowojorski, tylko np, z jakąś owocową polewą: jagodową albo wiśniową, bo mają piękne kolory?
Też myślałam nad takim,na pewno chce żeby był niebanalny

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ale mam tez do was interes: POLEĆCIE FAJNA KSIAZKE! ale nie romansidło... preferuje dobre horrory, trillery, kryminały, fantasy. ew obyczajówka ale musi naprawde wciagac!
Ja przeczytałam Johna Grishmana "Testament" i "Czas Zabijania"
Mimo, że nie przepadałam za kryminałem i akcją w książce to te przypadły mi do gustu.

Cytat:

a próbowałaś sciemy pt. "sztuczny cycek?". znaczy sie to wyglada tak ze niby chcesz jej dac cycka a masz pod pacha butelke wiem wredne, ale u nas czasem sie sprawdzalo przy synu. poza tym wg mnie nie musisz przechodzic na MM. dasz 1 posilek kaszki a w pracy 2x zrobisz polgodzinna przerwe na sciaganie mleka ktore nastepnego dnia dostanie córcia. do tego jeszcze jakis słoiczek w dzien i bedzie git. masz przeciez prawo do godziny przerwy na karmienie, lub 2x30 min lub wczesniejszego wyjscia z pracy jak karmisz piersia!!!
Próbowałam,
ona po prostu z dnia na dzień nie chciała MM.
Ja co raz częściej naprawdę myślę o tym UU żeby zostać,
a jak to rozwiązać z wieczornym karmieniem? nie zawsze zdążę i muszę zrobić tak, aby nawet jak będę miała wolne mieć ten sam cykl odciągania, bo tak to mnie będzie zalewało..

Cytat:
Tak w Bulgarii to tylko kurorty typu Sloneczny Brzeg lub Zlote Piaski, ale mowisz, ze bys nie poleciala?

.
Podzielam zdanie Moniki. W Bułgarii nie ma super atrakcji, to jest tylko czarne morze, ciepły klimat i finito.Kurorty takie jak w Pl.Nessebar jest jakimś tam atrakcyjnym miasteczkiem baaa nawet wsią to można nazwać biorąc pod uwagę wielkość,a tak to dla mnie to nic specjalnego. W Hiszpanii się zakochałam palmy,klimat, krajobraz no coś pięknego. Język hiszpański, sobrero,sangria

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ja mamę długo męczyłam o glany bo kosztowały 300 zł straszna cena mama powiedziała, że dobra pod warunkiem, że przez 3 lata mi butów nie kupi (myślała, że mnie to odstraszy hihih)ja się oczywiście cała podjarana zgodziłam i dostałam te piękne niebieski wysokie glaniątka chodziłam w nich 3 lata wiosna, lato,jesień, zima po tym czasie mama przyszła do mnie i dała kolejne 300zł na nowe glany(sama od siebie)

mój też śpi co dwie godziny 30-45 minut ma takie trzy drzemki w ciągu dnia do wyrka idzie o 19 po kąpieli, a stawania do młodego to nie liczę, bo za dużo tego i tracę rachubę Shira-zombi podchodzi robi co księciunio prosi i wraca do wyra

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 19:39   #3558
nerola
BAN stały

Agadus dziękuje,że odniosłaś sie do mojego posta
Podaj maila na PW,to Ci wysle zdjecie

Wróciłysmy z kliniki.

Pa,pa.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 19:46   #3559
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Shira ja swoje glany kupiła w drugiej klasie LO i o tej pory chodze to juz 8 lat

Kupiłam konika

Agatka jest już z nami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-05, 19:51   #3560
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Wróciłysmy z kliniki.

Pa,pa.
oki wysłałam, i jak tam po klinice??

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 19:52   #3561
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Antos z oballem:
Jaki on sliczny i takie łagodne ma spojrzenie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Byłam w firmie, na szczęście prezes podpisał wszystkie moje wnioski z ta opieką itd. także mogę spać spokojnie!!
No to Ci ulżyło, co?

Cytat:
Brawo
Swoją drogą nie mogę sobie wyobrazić, jak to jest, kiedy dziecko ssie pierś, mając już ząbki Nie boli, nie kaleczy?

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
no wlasnie nie i malo kto o tym wie, a pracodawcy nie instruuja, bo to im nie na reke... (patrz post powyzej twojego, nigdy nie wiadomo komu i kiedy sie ta wiedza przyda...)
Hm, to dlaczego się mówi, że wystarczy na 1 dzień do pracy po macierzyńskim wrócić i mogą Cię zwolnić?

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ogolnie wizyta u rodzicow wypadla swietnie. Wszyscy sa zachwyceni Malą a babcia wprost nie moze sie od niej oderwac.
Bylysmy tez prywatnie u pediatry. Orzekla ze Mala rozwija sie prawidlowo i nie ma zadnych zastrzezen Poradzila tez wprowadzenie kleiku do kilku posilkow. Wprowadzilam zatem Wiktorii kleik ryzowy 3 razy dziennie. Malej strasznie smakuje i wcina az sie uszy trzesa zmienilam tez mleko z comfortu na zwykle i jak narazie problemow kupkowo-brzuszkowych brak
No to same świetne wieści dzielne z Was dziewczynki, że tak dobrze sobie radzicie i zachwycacie rodzinę

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Brumku ludwika dostałam w tesco ale czytałam że tez w społem jest
za 15 tygodni
Dzięki
A mój słonik przychodzi kurierem w środę

Cytat:
Ania, zaspokoisz ciekawość ciekawskiej? Na jaki temat ten projekt?

Cytat:
Wróciłysmy z kliniki.
I jak było?
Stary 2011-12-05, 19:54   #3562
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie !!!

Wpadlam na chwile sie przywitac i powiedziec ze zyje. Malo czasu mam teraz dla Was. Jestem na lasce brata i malo mam dostepu do komputera. Ale niedlugo sie juz to zmieni. We srode wracamy z Wiki do domu i wtedy bede z Wami na biezaco
Fajnie że będziesz u nas częściej
Brumeczku pragne złożyć serdeczne życzenia w związku z poważnym wiekiem Twego syna

AgaG odnośnie tematu wakacyjnego też nie polecam Bułgarii, tak sie zatruliśmy tam że Tz wylądował pod kroplówką. popieram natomiast wybór Brumka co do Turcji, jedzenie lepsze niz w Egipcie czy Tunezji. No i czasami można dobrą ofertę znaleźć na Kanary (Dla dzieci Lanzarote)

muszę się pochwalić że mój jaś był dziś przesłodki
wytarmosił mi czupryne, opluł się, porozmawiał z Tztem i inne takie
tak sie rozbawił wieczorem ze zasnąć nie mógł

upiekłam babeczki
jutro muszę tylko masą przystroić

idę męża pomolestować
Stary 2011-12-05, 19:57   #3563
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Wróciłysmy z kliniki.

Pa,pa.
Jakie pa pa ??????? Pisz szybko co lekarze powiedzieli
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 19:59   #3564
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
A jak z dzieciakami, to gdzie? Podjedziesz do Krakowa? No i przyszly tydzien to max do 14, bo sama odbieram dziewczyny z przedszkola i potem jestem z nimi sama.
pewnie że podjadę Byle tylko pogoda była w miarę, to chętnie się z Wami spotkamy Natomiast wybór miejsca Ci zostawię bo nie wiem gdzie coś odpowiedniego dla takich maluchów by było

Cytat:
J
Ania, zaspokoisz ciekawość ciekawskiej? Na jaki temat ten projekt?

Ależ proszę "wpływ fruktanów o różnym stopniu polimeryzacji na poziom wysycenia kwasem foliowym organizmów szczurów laboratoryjnych"

Dobra, zmykam do spania, mały zasnął więc - jak nie zmienił przyzwyczajeń - mam jakieś dwie godziny...muszę szybko spać
Dobranoc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 20:08   #3565
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumeczku pragne złożyć serdeczne życzenia w związku z poważnym wiekiem Twego syna

muszę się pochwalić że mój jaś był dziś przesłodki
wytarmosił mi czupryne, opluł się, porozmawiał z Tztem i inne takie
tak sie rozbawił wieczorem ze zasnąć nie mógł
Dziękuję Ci uprzejmie w imieniu syna, moja droga

Fajny chłopak z Jasie Tymcio też dziś miał radosny dzień Z tym że, na szczęście, on po takich przegadanych, fajnych dniach, od razu pada jak mucha. Zanim zdążę go do łóżeczka odłożyć

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:

Ależ proszę "wpływ fruktanów o różnym stopniu polimeryzacji na poziom wysycenia kwasem foliowym organizmów szczurów laboratoryjnych"
Podoba mi się Szczury laboratoryjne to moi dobrzy znajomi, bo robiłam "z nimi" magisterkę
Stary 2011-12-05, 20:10   #3566
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Wróciłysmy z kliniki.

Pa,pa.
I jak ma się Izunia?
Co powiedzieli?
Jak się czujecie?

NAPISZ COŚ!

Zmalowana to teraz obserwuj jak się wykluwa pierwszy ząbek

Ja uciekam spać,
zjadłam dzisiaj przepyszne łazanki tatusia
Jutro mikołajki ho hoo hoooo.
Z tej okazji kupiłam sobie tunikę -> o taką tylko, że rozmiar większy

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 20:12   #3567
youyou
Zakorzenienie

Co do wakacji z dzieciakami to ja myślałam o Malcie albo Krecie...

Zmalowana witamy ząbek

brumek ale meszsares chodziło o to że pracodawca nie może Cię zwolnić przez 4 lata jeśli zmienisz sobie wymiar pracy na mniej niż cały etat, może być nawet 7/8, czy 1/2.
Jeśli wracasz na cały etat to może Cię zwolnić
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 20:18   #3568
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

ale mam tez do was interes: POLEĆCIE FAJNA KSIAZKE! ale nie romansidło... preferuje dobre horrory, trillery, kryminały, fantasy. ew obyczajówka ale musi naprawde wciagac!
.
Harlan Coben!
Dla mnie genialny, czytam jego książki jednym tchem

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Ja mam oballa z tublu i chyba nie jest podróbą. Ma ładne, żywe klory, nie śmierdzi, jest gładki.
Ja też mam z tublu...
i
gładki jest, ale niecały. W dwóch miejsca na łączeniu są zgrubienia, niefajne.
I czuć gumą troszkę było, ale tylko na początku, teraz jest ok.
Kolory w porządku.

Cytat:
Zapomniałam, nam dziś stuka 15 tygodni

Z thrilerów uwielbiałam kiedyś Cooka i Koontza. No a teraz Cobena - mistrzunio w swoim fachu
Zgadzam się.
dla Tymka za wiek

Dobry wieczór.
U nas też w dzień krótkie drzemki,
najlepiej Radosław śpi na spacerach hm...

Dziewczyny zastanawiam się nad wprowadzeniem MM raz dziennie.
Kurcze bo sama nie wiem co robić.
Radek ma 4 miesiące i waży 6,400 jakoś.
Po wyjściu ze szpitala ważył 3,400.
Lekarka mówiła, że 750 to minimum jeśli chodzi o przybieranie na miesiąc.
4x750=3kg.
To by wychodziło, że mieścimy się w tym minimum.
Zostawić tak jak jest, czy lepiej troszkę dokarmić?
W nocy karmię Radzia raz, czasem dwa i nad ranem.
W dzień to już inna historia,
Czasem co 2, 2,5, a nawet co godzinę. Czy to normalne?

Napiszcie mi proszę co myślicie

Radek kończy dzisiaj 4 miesiące

A i w tym tygodniu zaczął się przekręcać z plecków na brzuszek,
i z brzuszka na plecki się mu dwa razy zdarzyło.

za tygodnie i miesiące dzieciaczków.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 20:18   #3569
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

Wróciłysmy z kliniki.

Pa,pa.
szybciutko napisz co z Izunią!!!

a miałam pytać ale umkneło , na jaki kolorek ????
Stary 2011-12-05, 20:20   #3570
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Aga też nad tym myślę...będę musiała jakiś krok zrobić i tak do przodu, bo cofać się nie ma co...

Wiecie co?
Wczoraj kumpela mówiła mi, że jej syn jadł w wieku 6 miesięcy kluski z roladą nie wiem jak to zjadł, ale pewnie mamusia musiała my wymuldać,bo inaczej jak? miks ?

PRZESTAŁO PADAĆ!

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Telik kochana, mój mąż już rzyga karmelem za dużo razy robiłam krówkę weszłam na "moje wypieki" i tam ma mnóstwo serników na pewno coś wybiorę. A w ogóle mój maż zażyczył sobie jabłecznik na święta
moze zajrzyj do mnie, sernik z wisniami???

Czytam was dziewczyny ale nie mam weny. mam dolek wielgasny. A jeszcze Szymek nabil sobie siniaka, siedzac u mnie na kolanach, po pacnal w stol, chcial go ugryzc.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości