|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
cześć Dziewczyny
powiedzcie proszę jak to po chorobie jest? kiedy mogę wyjść z Synusiem na pole na spacer w wózeczku? boję się trochę z małym wyjść , jeszcze jutro ma 2 zastrzyki .... jeszcze trochę kaszle, takim mokrym kaszlem a poza tym to ok ....... doświadczone mamy proszę o pomoc ..... kiedy mogę wyjść na spacer i na jak długo? dodam że mały ma zapalenie oskrzeli i już 8 zastrzyków za sobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Carmela jeszcze nie wiem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Sloneczko nie mam doswiadczenia z zastrzykami, ale po normalnym antybiotyku ja wychodze dopiero jak caly jest juz podany. Dziecko nie goraczkuje. Ale z reguly mysmy mieli wizyte kontrolna, zeby sprawdzic czy zmiany sie cofnely i wtedy pediatra daje zielone swiatlo na spacery. Wy nie idziecie do kontroli? Ja bym sie moze wybrala, tak dla spokoju sumienia? |
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Zakorzenienie
|
Słoneczko my dzisiaj byliśmy na kontroli, i niby osłuchowo czysta ale jeszcze gardziołko zaczerwienione i mamy dociągnąć antybiotyk do 10 dni i jeszcze zakaz spacerów.
U Was zapalenie więc poważniejsza sprawa i zastrzyki, ja bym odpuściła i zaciągnęła opinii pediatry
#3545 |
Zadomowienie
|
no wlasnie nie i malo kto o tym wie, a pracodawcy nie instruuja, bo to im nie na reke... (patrz post powyzej twojego, nigdy nie wiadomo komu i kiedy sie ta wiedza przyda...)
![]() Zmalowana - brawo za pierwszy zabek!!! ![]() ![]() Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-12-05 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Mamusie !!!
Wpadlam na chwile sie przywitac i powiedziec ze zyje. Malo czasu mam teraz dla Was. Jestem na lasce brata i malo mam dostepu do komputera. Ale niedlugo sie juz to zmieni. We srode wracamy z Wiki do domu i wtedy bede z Wami na biezaco ![]() Ogolnie wizyta u rodzicow wypadla swietnie. Wszyscy sa zachwyceni Malą a babcia wprost nie moze sie od niej oderwac. ![]() Bylysmy tez prywatnie u pediatry. Orzekla ze Mala rozwija sie prawidlowo i nie ma zadnych zastrzezen ![]() ![]() ![]() Postaram sie troszke nadrobic, choc kilka stron by wiedziec co tam u Was. Bardzo mi brakuje forum i naszych ploteczek. a dziewczynki jakie kleiki dajecie maluchom? ja kupilam ryzowy z bobovity i daje dwie lyzki stolowe na 150 ml mleka. w przepisie jest 6-7 lyzek na 200 ml Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2011-12-05 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Zakorzenienie
|
Słoneczko ja coprawda nie doświadczona, ale ja bym chyba poczekała na koniec antybiotyku i kontrol
![]() Zmalowana ![]() ![]() Znalazłam prezen dla dwulatki ![]() i dla Agaty na Mikołaja wezme tego konika morskiego - pozytywke z FP. Mam tylko pytanie do mam posiadających go, czy ten plastik na brzuchu to taki miękki czy twardy jest ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3548 |
Zakorzenienie
|
AgaGuernsey, Patik, Scio idę jutro do kontroli bo ostatni dzień zastrzyków, na pewno zapytam co i jak, przypuszczam że mi powie żebym go brała na spacerki jak będzie ładnie ale ja się boję trochę że się znów zaziębi , bo z kataru poszło na oskrzela .... chodź mi w domu mówią że mały aż tak chory nie był żeby dostać antybiotyk .... no ale lekarz chyba nie dałby tak na zapas nie? a co do zastrzyków to ja nie chciałam zawiesiny, mały mi ulewa i nie bardzo chce jeść coś innego niż mleczko
|
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Wtajemniczenie
|
A co tu tak cicho... jak nigdy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Zakorzenienie
|
z każdej, waga mówi sama za siebie
![]() Cytat:
![]() ![]() Brumku ludwika dostałam w tesco ale czytałam że tez w społem jest ![]() ![]() mój łobuz już śpi ale sąsiad zaczął wiercić więc nie wiem jak to się skończy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Śliczny chłopczyk ![]() ![]() ![]() Hania padła dzisiaj już o 19... mam nadzieję, że mimo wszystko noc będzie znośna i lepsza od poprzedniej ![]() Wciągam dresy i maszeruję na aerobik ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Zakorzenienie
|
Aga, ja w tym tygodniu nie bardzo się ruszę, bo muszę do przyszłego tygodnia skończyć pisać projekt, który niestety dużo czasu mi zajmuje :/ a w czwartek mam ćwiczenia..
ale może z dzieciaczkami jakoś w kolejnym tygodniu? ![]() Kur...ka, denerwuje mnie ten internet, rozłącza mi co chwilę ![]()
![]() |
#3554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | |
Zadomowienie
|
ja mamę długo męczyłam o glany bo kosztowały 300 zł straszna cena mama powiedziała, że dobra pod warunkiem, że przez 3 lata mi butów nie kupi
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3556 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I podziwiam Cie za ten aerobik. Cytat:
![]() Cytat:
No i widze, ze wiecej tu takich dzieciakow to sie szybko w dzien wysypiaja, przynajmniej nie czuje sie osamotniona w tej kwestii... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mimo, że nie przepadałam za kryminałem i akcją w książce to te przypadły mi do gustu. Cytat:
ona po prostu z dnia na dzień nie chciała MM. Ja co raz częściej naprawdę myślę o tym UU żeby zostać, a jak to rozwiązać z wieczornym karmieniem? nie zawsze zdążę i muszę zrobić tak, aby nawet jak będę miała wolne mieć ten sam cykl odciągania, bo tak to mnie będzie zalewało.. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
BAN stały
|
Agadus dziękuje,że odniosłaś sie do mojego posta
![]() Podaj maila na PW,to Ci wysle zdjecie ![]() Wróciłysmy z kliniki. Pa,pa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Zakorzenienie
|
Shira ja swoje glany kupiła w drugiej klasie LO i o tej pory chodze to juz 8 lat
![]() Kupiłam konika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3560 |
Wtajemniczenie
|
oki wysłałam, i jak tam po klinice??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | |||||
Zakorzenienie
|
Jaki on sliczny i takie łagodne ma spojrzenie
![]() Cytat:
![]() Brawo ![]() Swoją drogą nie mogę sobie wyobrazić, jak to jest, kiedy dziecko ssie pierś, mając już ząbki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A mój słonik przychodzi kurierem w środę ![]() Cytat:
![]() I jak było?
![]() |
#3562 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Brumeczku pragne złożyć serdeczne życzenia w związku z poważnym wiekiem Twego syna ![]() AgaG odnośnie tematu wakacyjnego też nie polecam Bułgarii, tak sie zatruliśmy tam że Tz wylądował pod kroplówką. popieram natomiast wybór Brumka co do Turcji, jedzenie lepsze niz w Egipcie czy Tunezji. No i czasami można dobrą ofertę znaleźć na Kanary (Dla dzieci Lanzarote) muszę się pochwalić że mój jaś był dziś przesłodki wytarmosił mi czupryne, opluł się, porozmawiał z Tztem i inne takie ![]() tak sie rozbawił wieczorem ze zasnąć nie mógł upiekłam babeczki jutro muszę tylko masą przystroić idę męża pomolestować ![]()
![]() |
#3563 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ależ proszę ![]() ![]() Dobra, zmykam do spania, mały zasnął więc - jak nie zmienił przyzwyczajeń - mam jakieś dwie godziny...muszę szybko spać ![]() Dobranoc!
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny chłopak z Jasie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co powiedzieli? Jak się czujecie? NAPISZ COŚ! ![]() Zmalowana to teraz obserwuj jak się wykluwa pierwszy ząbek ![]() Ja uciekam spać, zjadłam dzisiaj przepyszne łazanki tatusia ![]() Jutro mikołajki ho hoo hoooo. ![]() Z tej okazji kupiłam sobie tunikę -> o taką tylko, że rozmiar większy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Zakorzenienie
|
Co do wakacji z dzieciakami to ja myślałam o Malcie albo Krecie...
Zmalowana witamy ząbek ![]() brumek ale meszsares chodziło o to że pracodawca nie może Cię zwolnić przez 4 lata jeśli zmienisz sobie wymiar pracy na mniej niż cały etat, może być nawet 7/8, czy 1/2. Jeśli wracasz na cały etat to może Cię zwolnić ![]()
#3568 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie genialny, czytam jego książki jednym tchem ![]() Cytat:
i gładki jest, ale niecały. W dwóch miejsca na łączeniu są zgrubienia, niefajne. I czuć gumą troszkę było, ale tylko na początku, teraz jest ok. Kolory w porządku. Cytat:
![]() ![]() Dobry wieczór. U nas też w dzień krótkie drzemki, najlepiej Radosław śpi na spacerach hm... Dziewczyny zastanawiam się nad wprowadzeniem MM raz dziennie. Kurcze bo sama nie wiem co robić. Radek ma 4 miesiące i waży 6,400 jakoś. Po wyjściu ze szpitala ważył 3,400. Lekarka mówiła, że 750 to minimum jeśli chodzi o przybieranie na miesiąc. 4x750=3kg. To by wychodziło, że mieścimy się w tym minimum. Zostawić tak jak jest, czy lepiej troszkę dokarmić? W nocy karmię Radzia raz, czasem dwa i nad ranem. W dzień to już inna historia, Czasem co 2, 2,5, a nawet co godzinę. Czy to normalne? Napiszcie mi proszę co myślicie ![]() Radek kończy dzisiaj 4 miesiące ![]() A i w tym tygodniu zaczął się przekręcać z plecków na brzuszek, i z brzuszka na plecki się mu dwa razy zdarzyło. ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytam was dziewczyny ale nie mam weny. mam dolek wielgasny. A jeszcze Szymek nabil sobie siniaka, siedzac u mnie na kolanach, po pacnal w stol, chcial go ugryzc.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.