Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-05, 10:40   #3481
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Laski....
czy to ząbek ? :brzy dal:

Kurcze gdzie bo słabo widać

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 10:58   #3482
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Dzień dobry
Co za pogoda, nic tylko się położyć pod w jakimś kącie i skonać
To błąd natury że ja się urodziłam w kraju, gdzie jest taka jesień i zima, zamiast np. w jakimś Meksyku

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

Moje dziecko ma uczulenie na RUMIANEK!!!!
normalnie bym sie nie spodziewala

A bo to silny alergen, dużo dzieci jest na niego uczulonych

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
a matka ze mnie zła bo zapasowych pampersów wczoraj do torby nie wziełam
i u teściowej na imieninach Jasiowi tetre musiałam wsadzić
ipo 5 minutach byliśmy mokrzy oboje
mokre dziecko do domu wiozłam
niby głupota ale darować sobie nie mogłam
I to niby świadczy o byciu złą matką Mam nadzieję że Ci ten sernik wybije takie głupoty z głowy

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Ala kończy dzisiaj 5 miesięcy

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

No i kupiłam Lamaze
I fajnie
A sernik może nowojorski, tylko np, z jakąś owocową polewą: jagodową albo wiśniową, bo mają piękne kolory?

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
chyba kupię tą piłeczkę oball, oj kusicie kusicie jak ta Ewa
Oball, oball, oball.......

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość

Moja Hanka odkryła nową funkcję przyrządu gimnastycznego z Playskool - trzyma się tych dwóch babeczek wiszących i się podciąga do siadania w ogóle nie da się jej już położyć praktycznie bo od razu głowę zadziera żeby usiąść...
Ale cwaniara Dorasta Ci córeczka

Cytat:

Nie widzę za bardzo, ale zbliżenie boskie :d

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
i jeszcze jedno : czy oballa dostane tylko w sklepach internetowych?? czy w jakis dziecięcych też szukać?? u mnie w gw nie ma smyka...
Ja nigdzie nie widziałam. W Smyku też wcale ich nie ma. Chyba trzeba w necie.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Moja "księżniczka" poszła wczoraj na dobre spać o 2.00 . Wcześniej się wierciła, kręciła, chciała smoczek, nie chciała... Szkoda gadać. Koniec końców dospała do 10.00 (ale nie bez pobudek, o nieeee).

Dziewczyny w szoku jestem jaka mała się mobilna zrobiła. Od rana ćwiczy obroty z plecków na brzuch. Pamiętacie jak pisałam, że śpi tylko na jednej stronie? Teraz już śpi na dwóch . Kula się po łóżeczku jak szalona.
To i i brawa dla Zuzki i wyrazy współczucia dla jej średnio wyspanej mamy

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

kupiłaś?
Kupiłam

Cytat:
a tą się opłaca kupować?? czy kupić tą standardową?
http://www.tublu.pl/Zabawki/Zabawki_...NE_KOLORY.html
Ja bym jednak wzięła standardową, bo tamta ma duże otwory i łatwo ją dziecku łapać, a o to chodzi. Tu wydaje mi się że ciężko by było ją chwycić w łapki.
Stary 2011-12-05, 11:00   #3483
CookieMonsters
Rozeznanie

i ja dzień dobry w ogóle
u nas noc od 23 do 5 super, później to był armagedon

Aga i ja polecam Hiszpanię z tym, że najfajniej to na spontan tam lecieć - polujesz na promo na bilety, lecisz i na miejscu załatwiasz nocleg.. ale wiem, że z dziećmi się tak nie da
jacieeeeee kurcze, co Ci poradzić a o której dawałaś ten soczek? może to nie brzuszek, tylko gorsza noc? ja dawałam dynie z ziemniakami 4 dni, był ok, później dzień przerwy bo prowiantu mi zabrakło i teraz od 2 dni daje marchew z ziemniakiem... i o matko! bałam się zaparć po tej mieszance, ale jest cudownie.. z tym, że ja sok od miesiąca daje Zuzce, jak nie lepiej

mam pytanie
dostałam umowe na czas nieokreślony, udało mi się ją wuszarpać i nie wiem, co mam tteraz zrobić, bo troche mi się życie pozmieniało.. i tak hipotetycznie... jak po macierzyńskim złoże wniosek o wypoczynkowy, to później jak wróce na pół etatu to też mam ochrone? czy to działą tylko pezpośrednio po macierzyńskim? a jak po wypoczynkowym wezme zwolnienie na dzicko na te 60 dni i poznij wroce do pracy na pół etatu to też mam ochrone?? jak to jst???

Wy tu wydajecie fortuny na zabawki, a ja nie mam tego problemu
po pierwsze Zuzka nie lubi zabawek a po drugi najzwyczajniej mnie nie stać na te wszystkie zawieszki, piłeczki, przyrzady.. z jednej strony to frustrujące, bo chciiałoby się dla dziecka jak najlepiej, ale z drugiej są rodziny, któr maja dużo gorsza sytuacje finansowa, ja przynajmniej mam za co dzicko nakarmić, ubrać i zapewnic podstawowe rzeczy

gdzie jest Babonik i Brida????????????/

Edytowane przez CookieMonsters
Czas edycji: 2011-12-05 o 11:07
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 11:14   #3484
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Sarence strzeliły dziś 24 tygodnie kurcze starsza pani mi się robi

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 11:20   #3485
Zmalowana
Zakorzenienie

no taka kreska jest

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 11:26   #3486
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Ja jestem załamana. Agata spadła mi z wersalki. Położyłam ją, odwróciłam się na moment po bodziaka i huk. co ze mnie za matka, nie upilnowałam jej niby normalnie sie zachowuje ale ja sie do tej pory trzese
spokojnie, nie ona pierwsza i nie ostatnia! jak jest ok i sie zachowuje normalnie to pewnie tylko rpzestraszona. ja zawsze trzymam za cos, na przewijaku tylko sama zostawialam ale juz chce sie turlac nawet na nim, wiec i to odpada, bo kiedys mi na stół wpadnie (stoi obok). zwykle jak musze gdzies siegnac a ona lezy obok to trzymam za noge lub reke. kiedys młody mi fiknął i dzieki takiemu trzymaniu wisial nad ziemia ale nei spadł...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 11:34   #3487
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Co za pogoda, nic tylko się położyć pod w jakimś kącie i skonać
To błąd natury że ja się urodziłam w kraju, gdzie jest taka jesień i zima, zamiast np. w jakimś Meksyku
Ale mi poprawiłaś humor

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters;30893183
[CENTER
Wy tu wydajecie fortuny na zabawki, a ja nie mam tego problemu
po pierwsze Zuzka nie lubi zabawek a po drugi najzwyczajniej mnie nie stać na te wszystkie zawieszki, piłeczki, przyrzady.. z jednej strony to frustrujące, bo chciiałoby się dla dziecka jak najlepiej, ale z drugiej są rodziny, któr maja dużo gorsza sytuacje finansowa, ja przynajmniej mam za co dzicko nakarmić, ubrać i zapewnic podstawowe rzeczy
[/CENTER]
Cookie ja nie wydaję fortuny na zabawki, bo kupuję w większości używane. Do tego mało co Zuziak ma nowe (prawie nic). Wszystko albo kupione używane, albo dostała, albo po bracie . Nowego ma tylko oballa i gryzaczki. Wiesz, że te zabawki to tylko zapełniacz czasu i tak najważniejsza jest MAMA .

Na później też mam dla niej ciuchy, bo umówiłam się z kumpelą, która ma trzyletnią córkę, że zostawia dla mnie wszystkie ubrania. Nigdy nie chce kasy, ale zawsze jakoś jej wcisnę. Trochę mnie boli, że nie mam kasy żeby latać i kupować nowe ubrania w smyku, cocodrillo, 5-10-15, ale.... Ja jestem raczej praktyczna i żal by mi było wydać tyle kasy na coś, co dziecko ubierze kilka razy, bo zaraz wyrośnie.

Cytat:
no taka kreska jest
No to będzie ząbek
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-05, 11:34   #3488
83monia
Zakorzenienie

nadrabiam, nadrabiam i nadrobic nie moge

a powiem wam dlaczego - maz mi juz prezent na gwiazdke dał - czytnik ebooków! matko, jakie to fajne! mam teraz prawie 1000 ksiazek (czesc byla juz w czytniku - jakies wiersze i lektury) do czytania w jednym miejscu! czytam nawet jak mala je bomoge sobie postawic i nic sie nie zwija, nei zamyka. cichutki a nie to co moj lapek-traktor... polecam!

ale mam tez do was interes: POLEĆCIE FAJNA KSIAZKE! ale nie romansidło... preferuje dobre horrory, trillery, kryminały, fantasy. ew obyczajówka ale musi naprawde wciagac!

wczoraj zatestowalam - wypilam szklanke mleka... jak na dzien dziesiejszy krostek brak, czekam dalej...

Stary 2011-12-05, 11:47   #3489
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Ale mi poprawiłaś humor

Cookie ja nie wydaję fortuny na zabawki, bo kupuję w większości używane. Do tego mało co Zuziak ma nowe (prawie nic). Wszystko albo kupione używane, albo dostała, albo po bracie . Nowego ma tylko oballa i gryzaczki. Wiesz, że te zabawki to tylko zapełniacz czasu i tak najważniejsza jest MAMA .

Na później też mam dla niej ciuchy, bo umówiłam się z kumpelą, która ma trzyletnią córkę, że zostawia dla mnie wszystkie ubrania. Nigdy nie chce kasy, ale zawsze jakoś jej wcisnę. Trochę mnie boli, że nie mam kasy żeby latać i kupować nowe ubrania w smyku, cocodrillo, 5-10-15, ale.... Ja jestem raczej praktyczna i żal by mi było wydać tyle kasy na coś, co dziecko ubierze kilka razy, bo zaraz wyrośnie.

No to będzie ząbek
i Zuzka ma ubrania używane, wszystkie jej jest narazie wszystko jdno, rośnie w tempie swiatła.. ale zawsze jst ubrana czysto i wygodnie.. na strojenie przyjdzie czas, więc puki mam kontrole na dtym, co ma na sobie to korzystam.. bede sie martwić za kilka lat, jak zechce mieć wszystko co rówieśnicy.. ale może do tego czasu znajdę jakiegoś milionera nowe to ma łózeczko z którego nie korzysta, pieluchy tetrowe i flanelowe, kocyki, butelki, łyżeczki i kilka grzechotek, które ma głęboko gdzieś
Stary 2011-12-05, 11:50   #3490
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Hohoho
Zaneta bylismy na Krecie, teraz mialo byc Kos, ale chyba nie zaryzykujemy Grecji, Mi sie srednio widzi ta Bulgaria, ale na Hiszpanie chyba nas nie stac niestety. A poza brakiem palm w Bulgarii to masz jeszcze jakies przemyslenia?
z tego co wiem na wyspach nawet nie bardzo wiedza ze ejst kryzys w grecji wszystko tam spokojnie leniwie płynie (znajoma byla wlasnie jak w atenach strajkowali w najllepsze)... w bułgarii jakies 5 lat temu byla moja szwagierka. zlote piaski to jest to! piekne plaze! ale... wielka bieda na prowincji, za przeproszeniem, psy dupami szczekają, do tego wychudzone nieziemsko i jakis taki ogólny syf i bałagan!!! jednak gorzej niz u nas... same kurorty ok, gorzej jakbys chciala poza nimi gdzies być...

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Z dnia na dzień przestałaś?

Moja Emi nie chce się przekonać do MM,
przecież mi cycki eksplodują w pracy.
Uwielbiam ja je sobie z UU,
dla mnie to super wygoda i kocham jak na mnie patrzy za cycka
ale muszę przejśc na MM i nie radzę sobie z tym.
Mówię sobie, że nie dam jej cyca mimo że ona się nie awanturuje,ale kiedy się obraca w jego stronę a Ja mam butlę w ręku której nie chce to serce mi się kraja...

źle mi.
a próbowałaś sciemy pt. "sztuczny cycek?". znaczy sie to wyglada tak ze niby chcesz jej dac cycka a masz pod pacha butelke wiem wredne, ale u nas czasem sie sprawdzalo przy synu. poza tym wg mnie nie musisz przechodzic na MM. dasz 1 posilek kaszki a w pracy 2x zrobisz polgodzinna przerwe na sciaganie mleka ktore nastepnego dnia dostanie córcia. do tego jeszcze jakis słoiczek w dzien i bedzie git. masz przeciez prawo do godziny przerwy na karmienie, lub 2x30 min lub wczesniejszego wyjscia z pracy jak karmisz piersia!!!

Stary 2011-12-05, 11:55   #3491
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
i Zuzka ma ubrania używane, wszystkie jej jest narazie wszystko jdno, rośnie w tempie swiatła.. ale zawsze jst ubrana czysto i wygodnie.. na strojenie przyjdzie czas, więc puki mam kontrole na dtym, co ma na sobie to korzystam.. bede sie martwić za kilka lat, jak zechce mieć wszystko co rówieśnicy.. ale może do tego czasu znajdę jakiegoś milionera nowe to ma łózeczko z którego nie korzysta, pieluchy tetrowe i flanelowe, kocyki, butelki, łyżeczki i kilka grzechotek, które ma głęboko gdzieś
ooo ja też stawiam na wygodę. Może czasami nie jest wystrojona jak inne dziewczynki, ale zawsze wygodnie i czysto ubrana (no, do pierwszego ulania ).

Taaak martwić, to będziemy się za kilka lat, jak będą chciały chodzić ubrane w barbie albo hello kitty. Chociaż mam cichą nadzieję, że może nie .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-05, 12:00   #3492
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

dla Alicji!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
a z Katowic nie ma?
bo tam też macie przecież blisko
Cos tam jest, ale drogo...

Cytat:
Laski....

Slabo widac, ale chyba tak

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
witajcie
u mnie nocka w standardzie tzn. jakieś 4 pobudki na jedzenie, przy czym po 2 mała wylądowała w naszym łóżku bo się tak wierciła w łóżeczku, że nie chciałam żeby się wybudziła i tym sposobem wstałyśmy o 8:30 teraz już Hanka po pierwszej 30-minutowej drzemce (dłużej nie śpi w domu ) i leży pod matą, a ja robiłam porządek w zdjęciach bo zbieram sie do wywołania niektórych - póki co mam wybranych 160
Nie denerwuje Cie to?
Pytam, bo Antek ma tak samo, chocbym nie wiem co robila, to w domu spi tylko po pol godziny. Owszem spi wtedy czesto, bo tak co 1,5 -2 godz musi sie przespac, ale tylko te pol godziny. Dluga drzemke ma tylko na spacerze, a jak nie idzie, to nie ma dlugiego spania.

Cytat:
Dziewczyny w szoku jestem jaka mała się mobilna zrobiła. Od rana ćwiczy obroty z plecków na brzuch. Pamiętacie jak pisałam, że śpi tylko na jednej stronie? Teraz już śpi na dwóch . Kula się po łóżeczku jak szalona.

Aaaaa no i dzień dobry
klask i:

Cytat:
Aga i ja polecam Hiszpanię z tym, że najfajniej to na spontan tam lecieć - polujesz na promo na bilety, lecisz i na miejscu załatwiasz nocleg.. ale wiem, że z dziećmi się tak nie da

mam pytanie

dostałam umowe na czas nieokreślony, udało mi się ją wuszarpać i nie wiem, co mam tteraz zrobić, bo troche mi się życie pozmieniało.. i tak hipotetycznie... jak po macierzyńskim złoże wniosek o wypoczynkowy, to później jak wróce na pół etatu to też mam ochrone? czy to działą tylko pezpośrednio po macierzyńskim? a jak po wypoczynkowym wezme zwolnienie na dzicko na te 60 dni i poznij wroce do pracy na pół etatu to też mam ochrone?? jak to jst???
Cookie w ten sposob mielismy lecie w zeszlym roku na Malte, ale zaciazylam i lot wypadalby na 30/32 tc i moj lekarz powiedzial, ze nie da mi zaswiadczenia, wiec zrezygnowalismy.
Teraz co jakis czas sprawadzam ceny lotow, ale kiepsko...

I gratulacje umowy!Z tym ze nie pomoge w sprawie Twoich pytan, pewnie Meszsares pomoze.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Sarence strzeliły dziś 24 tygodnie kurcze starsza pani mi się robi

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

a powiem wam dlaczego - maz mi juz prezent na gwiazdke dał - czytnik ebooków! matko, jakie to fajne! mam teraz prawie 1000 ksiazek (czesc byla juz w czytniku - jakies wiersze i lektury) do czytania w jednym miejscu! czytam nawet jak mala je bomoge sobie postawic i nic sie nie zwija, nei zamyka. cichutki a nie to co moj lapek-traktor... polecam!
Zazdroszcze! Mnie by sie takie cos przydalo na spacery, przynajmniej bym sie nie nudzila..

Przyszla mi paczka z Bobovity z poradnikiem i probkami.
No i Oball z Tublu, ale zarazona Wasza podejrzliwoscia spogladam na niego z rezerwa i sie zastanawiam, czy nie podroba?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 12:03   #3493
Shira_83
Zadomowienie

Brrry

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Witam!
Co u nas za noc pierwsza przespana
Od 20 do 6 rano, Sarenka spała jak suseł. Tylko durna matka wstawała i zaglądała do córki co 2h (pomimo monitora oddechu i niani el.) nawet raz zagrzałam mleko, ale spała tak że nie dało jej sie podnieść to zostawiłam.
Oby taki spanie weszło jej w krew

Dobra ide sobie zrobić bułke z miodem.

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Scio jak Agatka?
o boziuuuuu jak ja ci zazdroszczę takiej nocki

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Witam.

A u Nas noc do d..y. Dominik budził się co godzinę, jęczał, płakał, a o 5.30 postanowił całkiem wstać i marudzić dalej, ale już nie w łóżku.
Nie wiem czy to nie brzuch? Dynie z ziemniakami dostawał przez 4 dni i wydawało mi się ok. Koopy w normie, bąki w normie wysypki brak. Wczoraj dałam mu sok jabłkowy (40ml soku i 80ml wody) i w ciągu dnia też było normalnie, a w nocy zaczęło się szaleństwo Sama nie wiem o co chodzi
Dziś miałam dać ziemniaka z marchewką, ale nie wiem czy się nie wstrzymać. Dynia mi się skończyła, nie wiem czy całkiem dziś sobie nie odpuścić

Sorki, że się nie odniosę do waszych postów, ale ledwo widzę na oczy
hehehe witam w klubie

Cytat:
ooo ja też stawiam na wygodę. Może czasami nie jest wystrojona jak inne dziewczynki, ale zawsze wygodnie i czysto ubrana (no, do pierwszego ulania ).

Taaak martwić, to będziemy się za kilka lat, jak będą chciały chodzić ubrane w barbie albo hello kitty. Chociaż mam cichą nadzieję, że może nie .
o tak ja tak samo jak mam do wyboru dla małego dżinsy albo jakieś bawełniane pół śpiochy to zawsze wybieram to drugie na obdzierające do krwi glany itd przyjdzie jeszcze pora
Stary 2011-12-05, 12:04   #3494
agadus
Wtajemniczenie

no ja juz wyrobiłam się ze wszystkim, posprzątane, obiadek zrobiony, dziecko nakarmione marchewką, poprawiła cycem a teraz śpi a mamusia odpoczywa

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 12:04   #3495
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

ale mam tez do was interes: POLEĆCIE FAJNA KSIAZKE! ale nie romansidło... preferuje dobre horrory, trillery, kryminały, fantasy. ew obyczajówka ale musi naprawde wciagac!

wczoraj zatestowalam - wypilam szklanke mleka... jak na dzien dziesiejszy krostek brak, czekam dalej...
polecam książki Tess Gerritsen:
dawca, infekcja, ogród kości,dawca, dolina umarłych itd -są boskie , wciągaja od samego początku-najczęściej to thilery medyczne -babka jest świetna!!!!

bry

za kolejne miesięcznice i tygodnie !!!!!

u nas nocka tradycyjna z 2 pobudkami o 24 i o 6

Brumku ja pisałam że własnie nie znalazłam dzidziusia i spróbowałam ludwika (wiem wiem mnie tez sie kojarzy tylko z płynem do mycia naczyń a tu taka niespodzianka ) jak dla mnie ludwik jest super !!
ale dzidziusia też polecam
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-05, 12:06   #3496
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki
wczoraj Was nadrabiałam i miałam już coś napisać a tu przed 23 Lila się obudziła, kwękała, stekała, wyginała się, płakała, chyba ją brzuch bolał... w końcu się z nią położyłam i zasnęła.
Wydaje mi się że jabłko jej szkodzi, wczoraj zjadła pół słoiczka, wcześniej też w dniu gdy dostawała jabłko, to w nocy mocniej się kręci itd
kiepsko się więc wyspałam bo mała się we mnie wtulała a ja jakoś nie mogłam się dobrze ułożyć i wstałam połamana

jacieee - może u Was też po jabłku taka słaba noc?

My mamy po Filipie konika FP i uważam że jest super, U nas leży on tylko w łóżku i używam go tylko do usypiania,wieczorem wkładam Lilkę do łóżeczka, gaszę światło i włączam konika Leci z niego taka przyjemna melodyjka i światełko, wydaje mi sie że Lila kojarzy go już tylko z nocnym usypianiem

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
alibany - w momencie skaldania wniosku o urlop wychowawczy jestes juz chroniona prawem przed zwolnieniem.
Natomiast co do tego czy dadza Ci urlop wypoczynkowy czy nie ... to zalezy czy zlozylas wniosek w kolejnosci - urlop wypoczynkowy, potem opieka. Jesli tak to nie moga Ci tego urlopu odmowic. Jesli wnioskowalas najpierw o opieke to niestety moga, chociaz z drugiej strony jest koniec roku, wiec urlop za ten rok powinni Ci dac, zeby Ci nie zostal zbyt dlugo zalegly...
No, ale w kazdym razie wg przepisow (art. 163 par.3 k.p.) jest tak, ze jak matka wnioskuje o wybranie urlopu wyp. bezposrednio po maceirzynskim (zarowno zaleglego jak i calego na nowy rok, jesli ten rok sie juz zaczal) to pracodawca MUSI go jej dac.

Jednym slowem, jesli jutro ostatnio dzien twojego macierzynskiego to ktos z firmy, twoja przelozona MUSI Cie poinformowac o decyzji!!! Niech ruszy d.... i to jutro zalatwi! Albo zadzwon do tych prawnikow, tez Ci musza powiedziec co masz robic.
dzięki meszsares za ten wpis wiele mi to wyjaśniło
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 12:10   #3497
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
z tego co wiem na wyspach nawet nie bardzo wiedza ze ejst kryzys w grecji wszystko tam spokojnie leniwie płynie (znajoma byla wlasnie jak w atenach strajkowali w najllepsze)... w bułgarii jakies 5 lat temu byla moja szwagierka. zlote piaski to jest to! piekne plaze! ale... wielka bieda na prowincji, za przeproszeniem, psy dupami szczekają, do tego wychudzone nieziemsko i jakis taki ogólny syf i bałagan!!! jednak gorzej niz u nas... same kurorty ok, gorzej jakbys chciala poza nimi gdzies być...
Nie wiem jak teraz, ale jak w 2010 bylismy na Krecie, to w Grecji kontynentalnej tez juz byly zamieszki, wlasnie w Atenach, wszyscy nam kazali rezygnowac, ale polecielismy i bylo super! Oni tam rzeczywiscie zadnego kryzysu nie mieli, no ale do czerwca wszystko sie jeszcze moze zdarzyc, zawsze moze byc jakis strajk na lotnisku... a Antek bedzie malutki...
Tak w Bulgarii to tylko kurorty typu Sloneczny Brzeg lub Zlote Piaski, ale mowisz, ze bys nie poleciala?

Aha ja sie tak upieram na samolot, bo poki co mamy kombiaka i o ile na wyjazdy do rodzicow jest ok (mozna przecierpiec te 2 godz), to nie wyobrazam sobie jazdy gdzies dalej. Na tylnej kanapie nie mieszcza sie 3 foteliki, wiec jedna siedzi z przodu, a ja z tylu pomiedzy 2 fotelikami scisnieta jak sledz, wiec nawet Slowacja, czy Wegry bylaby za daleko

Pewnie bedzie tak, ze nigdzie nie pojedziemy...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 12:14   #3498
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie denerwuje Cie to?
Pytam, bo Antek ma tak samo, chocbym nie wiem co robila, to w domu spi tylko po pol godziny. Owszem spi wtedy czesto, bo tak co 1,5 -2 godz musi sie przespac, ale tylko te pol godziny. Dluga drzemke ma tylko na spacerze, a jak nie idzie, to nie ma dlugiego spania.
Przyszla mi paczka z Bobovity z poradnikiem i probkami.
No i Oball z Tublu, ale zarazona Wasza podejrzliwoscia spogladam na niego z rezerwa i sie zastanawiam, czy nie podroba?
Miałam Ci wczoraj odpisać co do wakacji. My nie planujemy zagranicznych, chcemy postawić w tym roku na zwiedzanie ruin zamków w Polsce. Kiedyś na onecie była galeria i po prostu musimy to zobaczyć . Myślimy jeszcze o Pradze i Nachodzie. (Tż był ja nie)

No i chyba zamiast jakiegoś dłuższego urlopu będziemy na weekendy wyjeżdżać, co tydzień w inne miejsce.

Boję się, że moi rodzice będą chcieli żebyśmy do nich do Irlandii polecieli na 2 tygodnie a mi się nie chce! Normalnie nie chce mi się tłuc z dwójką dzieci...

Ja mam oballa z tublu i chyba nie jest podróbą. Ma ładne, żywe klory, nie śmierdzi, jest gładki.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
o tak ja tak samo jak mam do wyboru dla małego dżinsy albo jakieś bawełniane pół śpiochy to zawsze wybieram to drugie na obdzierające do krwi glany itd przyjdzie jeszcze pora
dokładnie, najgorzej jak jest jakaś impreza i wypada dziecko ładniej ubrać. Mam wtedy wrażenie, że mała się w tych wyjściowych ciuchach męczy .

W glanach to ja caaały rok latałam. Piękne czasy to były
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-12-05, 12:15   #3499
agadus
Wtajemniczenie

co do ubranek to Natalka ma dużo ubranek po Oliwii, ale też jej kupuję nowe, ja jestem tego założenia( tylko nie bijcie), że sobie nie kupię ale dzieciom tak, wolę sobie odmówić, a dzieciom kupić, body i pajace mam kilka z pepko, trafiaja się fajne, a z używanych z ciuchlandu to ma spodnie, niektóre bluzeczki, ze dwa- trzy pajace, bo mi jakos tak przykro jest, że nie zawsze jest ładnie ubrana i dlatego dużo sobie odmawiam
a co do starszaków to moja Oliwka ma bzika na punkcie hello kity, i ma jakies bluzki, koszulki, bluzy, majtki, skarpetki, rajstopki, oj duzo tego

mama mnie ochrzania,że może bym sobie cos kupiła, a nie chodzę jak dzadówa, powiedziała mi ''zainwestuj trochę w siebie"bo jak mam jakąś kasę to wszystko na dzieci wydaję
zebym ich tylko nie rozpuściła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-05, 12:27   #3500
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
co do ubranek to Natalka ma dużo ubranek po Oliwii, ale też jej kupuję nowe, ja jestem tego założenia( tylko nie bijcie), że sobie nie kupię ale dzieciom tak, wolę sobie odmówić, a dzieciom kupić, body i pajace mam kilka z pepko, trafiaja się fajne, a z używanych z ciuchlandu to ma spodnie, niektóre bluzeczki, ze dwa- trzy pajace, bo mi jakos tak przykro jest, że nie zawsze jest ładnie ubrana i dlatego dużo sobie odmawiam
a co do starszaków to moja Oliwka ma bzika na punkcie hello kity, i ma jakies bluzki, koszulki, bluzy, majtki, skarpetki, rajstopki, oj duzo tego

mama mnie ochrzania,że może bym sobie cos kupiła, a nie chodzę jak dzadówa, powiedziała mi ''zainwestuj trochę w siebie"bo jak mam jakąś kasę to wszystko na dzieci wydaję
Ja tak samo robię, pewnie jak większość mam . Kuba ostatnio ma taki etap, że jak koszulka nie ma jakiegoś obrazka, albo taki że mu się nie podoba, to nie chce ubrać. Uwielbia spidermana, cars, dinozaury, kosmonautów itp. Też jak gdzieś widzę z tym rzeczy, to czasami nie potrafię się powstrzymać . To normalne, ja mówię o tym, że żal mi kupować tylko i wyłącznie nowe rzeczy w typowo dziecięcych sklepach, które mają ceny z kosmosu (np. 90zł za sukieneczkę)...Może jakby mnie było stać, to bym kupowała.

Za to ja jak sierota wyglądam, bo w rzeczy sprzed ciąży nie wchodzę a większych prawie nie mam. Żyję nadzieją, że jakimś cudem schudnę i wejdę w starą garderobę . Optymistka (6kg mi brakuje)
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-12-05, 12:27   #3501
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
My mamy po Filipie konika FP i uważam że jest super, U nas leży on tylko w łóżku i używam go tylko do usypiania,wieczorem wkładam Lilkę do łóżeczka, gaszę światło i włączam konika Leci z niego taka przyjemna melodyjka i światełko, wydaje mi sie że Lila kojarzy go już tylko z nocnym usypianiem
u nas jest identycznie, to samo dotyczy łóżeczka, Szymek kojarzy je tylko z snem nocnym bo w dzień w nim nie spi
a teraz konik stał sie dodatkowo powiernikiem wszystkich tajemnic Szymka, które mu przed snem wyjawia
Stary 2011-12-05, 12:33   #3502
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Na noc wzięłam rutinoscorbin i tantum verde pastylki na gardło.
W ogóle mogę stosować tantum verde przy karmieniu piersią?
Dziewczyny karmiące piersią co stosowałyście przy przeziębieniu?
na katar, a wlasciwie zatoki, stosowalam paracetamol po kilku tabletkach przez dwa dni zdrowa bylam, a mąz do dzis (2 tyg) kaszle i smarka... do tego na gardło tantum verde w sprayu i cukierki olbast costam (najlepsze dla mnie). syrop prawoślazowy na kaszel i suche gardło. a jak mega gardlo bolalo to robilam plukanie gardła roztworem soli (duuuuzo soli rozpuszczone w wodzie) - wypalilo gardlo i na drugi dzien przeszlo.

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-12-05 o 12:37
Stary 2011-12-05, 12:38   #3503
dziubek79
Zakorzenienie

miałam pisać odnośnie większych formatów zdjęć na prezenty , fotojoker ma fajną promocję
fotoobraz na płótnie (jako kolaż) o wymiarach 40*60 kosztuje 69,99
Stary 2011-12-05, 12:38   #3504
agadus
Wtajemniczenie

moja Oliwka wszystko nosi co jej kupię, jak na razie nie wybrzydza
ostatnio upatrzyłam sobie bransoletkę z Apartu za 110 zł, była zastrzyk gotówki i mąż mówi, masz zamów sobie , tylko wydaj te pieniądze na siebie, taaaa suma sumarą żal mi było wydawać ponad 100 na bransoletkę, i coś dzieciom kupiłam , ale ja taka jestem , ubrań nie mam zniszczonych, mi nic nigdy nie trzeba, ja niczego nie potrzebuję, chociaz w glębi serca, chciała bym to czy tamto ale....
ja ubrań nie niszczę i mam cos takiego, że jak przychodzę do domu to od razu sie przebieram w ubrania, że sie tak wyrażę podomowe, a mój mąż spodnie musi kupować co pół roku, bo poprzecierane

Stary 2011-12-05, 12:43   #3505
dziubek79
Zakorzenienie

dziewczyny ogłuchnę moje dziecko ma dzis dzień zabawy pt będę krzyczeć i piszczeć ile tylko sie da !!!!!!!!
Stary 2011-12-05, 12:45   #3506
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ja synowi kupowalam duzo na ciuchach, łózeczko mamy po synku znajomej kolezanki, nawet fotelik z drugiej ręki. z nowosci to tylko wózek, kilka zabawek mial, kurtki, buty i przewijak no i jak cos dostal - mowilismy ze ciuchy sa fanym prezentem i ma ich duzo na zaś nawet. tak samo z kinga, z tym ze tu jeszcze wózek po arturze był. wszelkie foteliki beda po arturze i wiki (chrzesnica), ciuszki po arturze i wiki... w sumie nie ma co dziecku kupowac nawet! ale jak dorosnie to bede stroic, co sie odwlecze to nie uciecze... co nie oznacza ze nie dostaje czasami jakiegos wypasionego ciucha, bo skoro chrzesnicy kupuje to i jej czasem jakas kiece

Stary 2011-12-05, 12:47   #3507
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:

nikt nie bedzie Cie bił ja mam tak, że Mała chodzi w używanych, ale sobie nic nie kupuje wcale.. bo nienawidzę zakupów! nigdy nie ma nic fajnego, nie lubie mierzyć, wszystko zle na mnie wygląda wczoraj poszłam kupić spodnie, bo te sprzed ciąży sa już mocno wyeksploatowane.. więc poszłam.. i odwieczny problem S za wielkie, XS ciut luźne, a XXS jak na lalke barbie i wszystkie spodnie są za długie! ja potrzebuje długość na 30, a nie robią krótszych jak 32! przecież to koszmar.. bluzek nie lubie kupować, bo budowe mam na S, a cycki na L buty na dziecięcym dziale, bo mam rozm. 35.. toż to wynaturzenie jakies.. i jak tu lubić zakupy?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-05, 12:59   #3508
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
nikt nie bedzie Cie bił ja mam tak, że Mała chodzi w używanych, ale sobie nic nie kupuje wcale.. bo nienawidzę zakupów! nigdy nie ma nic fajnego, nie lubie mierzyć, wszystko zle na mnie wygląda wczoraj poszłam kupić spodnie, bo te sprzed ciąży sa już mocno wyeksploatowane.. więc poszłam.. i odwieczny problem S za wielkie, XS ciut luźne, a XXS jak na lalke barbie i wszystkie spodnie są za długie! ja potrzebuje długość na 30, a nie robią krótszych jak 32! przecież to koszmar.. bluzek nie lubie kupować, bo budowe mam na S, a cycki na L buty na dziecięcym dziale, bo mam rozm. 35.. toż to wynaturzenie jakies.. i jak tu lubić zakupy?
mam dwie takie znajome, to kupują na działach dziecięcych i w dziecięcych sklepach
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-12-05, 13:01   #3509
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie mi nie uwierzysz ale chciałabym miec takie problemy w zakupach dla siebie spodnie można skrócić, nie muszą być obcisłe itd
najgorzej uwierz mi jak po prostu brakuje dla Ciebie rozmiaru...
wiekszość sieciówek nie bierze pod uwagę "dużych " osób i nie szyją na nich nic . A jeśli już nawet coś się trafi w maxi rozmiarze to wygląda często gorzej niż worek na ziemniaki. Morał taki ,że otyłe osoby nie muszą wyglądac ładnie niestety
Stary 2011-12-05, 13:02   #3510
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Ja też niedawno poruszyłam temat niekupowania przez mnie zabawek dla dziecka... Już dostał kolejne. A ubranka też mam używane. Część dostajemy, a resztę kupuję w lumpkach - niezłe okazy można upolować

Cytat:
Nie denerwuje Cie to?
U nas to samo...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości