|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy
.o.
. Edytowane przez Sweet Chocolate Czas edycji: 2012-10-24 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
Konto usunięte
|
I co z tego że w innym, bo nie rozumiem? To czyni tezę, że problemy dotyczące z seksem są podobne u obu płci, nieistotną?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Innymi słowy - statystycznie - na dole męskej piramidy jest potrzeba seksu, a wyżej potrzeby psychiczne. W wersji kobiecej zlewa się to w jeden poziom.
Szanuj swoich adresatów. Edytowane przez Selekcjonerka Czas edycji: 2011-12-22 o 21:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba się już pogubiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
jestę wieszczę
|
a ja nadal nie rozumiem, dlaczego ktoś uzurpuje sobie prawo do tego, by mówić czego chcą wszyscy ludzie z określonej płci.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Btw nigdy nie rozumiałam tej ideologii na temat kobiet. Ja żeby się zaspokoić seksualnie też nie potrzebuję żadnych dodatków, ba mogę zrobić to i sama, i zapewniam, że nie ma w tym poczucia bliskości i czułości (chociaż kocham siebie jak mało kogo ![]() Moim zdaniem to pomieszanie pojęć. Potrzeby czułości i bliskości mogą ale nie muszą iść w parze z rozładowaniem seksualnym.
![]() |
![]() |
#369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na pewno należę do tych kobiet, które nie potrafiłyby pójść do łóżka, z kimś kogo nie kochają, dlatego sama na swojej skórze nie wiem czym jest seks bez uczucia, dla mnie on nie istnieje. Jednak jest oczywiście wiele kobiet, które seksu z uczuciami nie łączą i zadowololiłby je bez problemu seks bez uczuć. Tak samo nie każdy facet mógłby uprawiać seks z byle kim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nota bene - również znam jedną kobietę, która jest w stanie czerpać satysfakcję stricte seksualną. W każdej statystyce istnieje jakiś błąd pomiaru. ---------- Dopisano o 02:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- Poza tym - oprzyjmy się na faktach: 1. Żyjemy w świecie wolnego rynku - podaż jest determinowana przez popyt. Jak wyjaśnić fakt, że płatne usługi seksualne oferuje nieporównywalnie więcej kobiet niż mężczyzn? 2. Kiedyś przeprowadzono eksperyment: W barze atrakcyjna kobieta proponowała mężczyznom seks bez zobowiązań. 9/10 wyraziło chęć, albo przynajmniej uprzejmie flirtowało. Gdy atrakcyjny mężczyzna analogiczną propozycję składał kobietom, 9/10 potraktowało z liścia, w ostateczności stanowczo odmówiło. Nie mam źródła tych badań, ale możecie doświadczenie przeprowadzić osobiście. Chociaż... czy ktokolwiek wątpi w taki wynik?
![]() |
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
^ selekcjonerko, nie możesz nie zważać na to, jak ty czy ja czy inne kobiety jesteśmy projektowane: mianowicie rozwiązłość u kobiety jest naznaczona takim piętnem - że usłyszysz z ust kobiet całe elaboraty na temat, że rozwiązłe nie są
![]() Sama nie jestem pewna, czy to o czym mówisz nie jest skutkiem czegoś, a nie przyczyną. Innymi słowy: czy te kobiety powiedziałyby "tak" w większej części, gdyby nie to, w jakich warunkach żyjemy. Weź też pod uwagę inną okoliczność, Selekcjonerko. Coś, o czym mówi się mało, a dotyczy wielu kobiet. Otóż całe tabuny kobiet nie umieją osiągnąć orgazmu: jeślibyś widziała, że twój partner zawsze go ma, a ty niemal wcale, albo po prostu wcale, to by ci mógł seks wylecieć z głowy ![]() Kobiety osiągają go w inny sposób, niż mężczyźni (mówię o innych związkach chemicznych biorących w tym udział). Myślę, że gdyby u kobiet było to tak łatwe - to nie wiem, czy prostytutki byłyby tylko dla mężczyzn ![]() Napisz pan czyj charakter - chłopa? Czy, że charakter zdecyduje wcześniej, że chłop z tą kobitą chce być? Będę zgadywać i się pomylę. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2011-12-23 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Raczkowanie
|
.
. Edytowane przez Sweet Chocolate Czas edycji: 2012-10-24 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Acha. W przytoczonych przez ciebie przypadkach dziewczyna nie mówi NIC o tym, dlaczego tego seksu nie chce. A jak się okazuje: w większości przypadków jest to brak spełnienia w tych kwestiach. Przy braku spełnienia - libido leci w dół. Kobieta w takich przypadkach uznaje, że jest jakaś wybrakowana - i myli skutek z przyczyną: mówi sobie "widocznie nie potrzebuję tego tyle" - a prawda wygląda tak, że przy notorycznym braku spełnienia - może jej nie ciągnąć do seksu. Gdybyś wspomnianej autorki tamtego posta, czy żon wspomnianych facetów zapytała, czy nie jest właśnie tak - to by ci się oczy otworzyły. Powinnaś już wiele razy zaobserwować, że u kobiet libido nie jest jakieś ostro niższe niż u mężczyzn. A chyba to sie starasz wskazać. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2011-12-23 o 08:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Znam osobiście takie, więc są. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
Popatrz, Chocolate, ile jest wyników w polskim wyszukiwaniu: nie mam orgazmu, a w wyszukiwaniu po angielsku jest tego dramatyczna liczba (wyszukiwanie jednak dałam dość szerokie, więc można to podzielić gdzieś na trzy, pięć, sto czy ile tam).
^ Acha. Myślałam, że to drugie i bym się rozpisała ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2011-12-23 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
.
. Edytowane przez Sweet Chocolate Czas edycji: 2012-10-24 o 19:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
^ Zdanie mam podobne
![]() Ale problem w tym, że kobity mało o tym wiedzą: że to nie tylko jej jednej dotyczy, ona nie jest ewenementem, że przyjemność ma z tego małą. I z tej niewiedzy rodzi się w niej przekonanie, że widocznie coś z nią jest nie tak, że widocznie nie potrzebuje seksu zbyt wiele, że jakiś z niej już taki człowiek, że tego nie chce. Gdyby miała porównanie, gdyby zdała sobie sprawę, że ani ona jedyna, ani ona dziwna, ani problem nie leży tam, gdzie jej się zdaje - to by inaczej na rzecz spojrzała. Zazwyczaj właśnie tak się rzecz przedstawia: wcale mężczyźni nie mają większego libido. Tylko dużą część kobiet takie coś obejmuje, że problem z tym ma - więc i seksu jej się odechciewa. Gdyby to zlikwidować, gdyby tego nie było - to kobity by się nie wzbraniały, tylko same chciały ![]() ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2011-12-23 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. W tamtej wypowiedzi nie rozpatrywałam seksu w kontekście pozostałych potrzeb przez Ciebie wyartykułowanych w poście 80, ale w oderwaniu od nich, a zatem niesłusznie i na wyrost posiłkowałeś się moją odpowiedzią dla podtrzymania Twojej tezy o kobietach czytających nienapisane i zgubnie samooszukujących się. Skomentowany przeze mnie post dotyczy tylko seksu, który przedstawiasz jako priorytet dla mężczyzn odarty z miłości, czułości i bliskości traktowanych przez Ciebie tylko jako środek do celu i sposób mydlenia oczu partnerce, żeby tylko rozłożyła nogi. W drugim podkreślonym fragmencie wyraźnie piszesz: " Ale jemu tak naprawdę zależy TYLKO na jednym. Resztę robi głównie dla Ciebie" W ten sposób negujesz występowanie u mężczyzn potrzeb miłości, czułości i bliskości. W innym poście, którego nie chce mi się szukać w gąszczu wizażowym, podkreślasz, że dla facetów na początku właściwie nie liczy się intelekt ("Nas nie obchodzi jakie macie fakultety") , piękne wnętrze ani osobowość, przychodzą TYLKO po seks, a zostają w przypadku spełnienie pozostałych potrzeb. Gdzie zatem pomyliłam się, wysnuwając z Twojego toku rozumowania następujące wnioski? - Kobieta jest niezbędna mężczyźnie wyłącznie do seksu (czyli innymi słowy facet chce od kobiety TYLKO seksu) Cytaty: "Do tego zmierzam od początku, że facet przychodzi po seks..." " "Ale jemu tak naprawdę zależy TYLKO na jednym." "Mają ich tylko kilka i pierwszą z nich jest seks. PIERWSZĄ, ALE NIE JEDYNĄ. Tę potrzebę mogą zaspokoić tylko z kobietą. Wszystkie inne mogą z powodzeniem zaspokoić w inny sposób." -Mężczyzna może realizować pozostałe potrzeby np. lojalności wsparcia na zewnątrz, np. w grupie innych samców ze stada i nie potrzebuje do tego kobiet. -Jednak jeśli kobiecie poza zapewnieniem fajerwerków w łóżku uda się jeszcze mimochodem spełnić te potrzeby, to facet wchodzi w związek, w którym odstawia teatrzyk z grą wstępną, pocałunkami, czułymi słówkami. Cytat: " Kiedy go {związek} tworzą na trwałe? Wtedy, gdy oprócz seksu, po który do kobiety przyszli, zaczynają od niej dostawać coś więcej" Główna słabość takiego rozumowania polega na tym, że po przyjęciu powyższych założeń i takim ustawieniu priorytetów gwarancją trwałości i udanego związku czy tez raczej układu damsko-męskiego byłby wyłącznie seks, mężczyzna nie wymagałby od kobiety spełnienia pozostałych potrzeb, które z powodzeniem mógłby realizować na zewnątrz np. w męskim gronie. Związek stałby się dla faceta zbędny, zostałby zastąpiony przez układy i układziki na tle seksualnym bez zawracania sobie głowy grą wstępną i paplaniem o miłości. Idąc dalej, nawet kobieta stałaby się zbędna dla mężczyzny, bo rozładować popęd seksualny można samemu podczas masturbacji a mechaniczny, odarty z jakichkolwiek głębszych uczuć czy emocji stosunek odbyć z dmuchaną lalą z sex shopu, która jest wyposażona we wszystkie potrzebne otwory, dyspozycyjna 24 godziny na dobę, nie mówi, nie stawia wymagań nie trzeba jej zamykać ust pocałunkiem ani tracić czasu na grę wstępną. To stoi jednak w sprzeczności z Twoim twierdzeniem, że większość facetów mimo wszystko chce związku. Po co, skoro na zewnątrz poza związkiem z powodzeniem mogą oni realizować wszystkie potrzeby poza seksem i nie muszą szukać akurat w kobiecie akceptacji, lojalności wsparcia?! Dlaczego sam seks nie wystarcza, zeby zostać z kobietą, skoro inne potrzeby spełnia świat zewnętrzny? Czyżby heteroseksualni mężczyźni mieli jednak inne potrzeby takie jak potrzeba miłości, czułości i bliskości, które mogą zrealizować tylko z kobietą? Czyżby jednak nie wystarczało im tylko bezuczuciowe rozładowanie popędu z byle kim, byle gdzie i byle jak? 3. Owszem generalizacja pozwala usystematyzować otaczający nas świat, zidentyfikować i nazwać pewne zjawiska, ale jednak niesie ze sobą zwłaszcza w przypadku szufladkowania ludzi duże ryzyko zasklepienia się w schematycznym myśleniu, zamknięcia się na indywidualność jednostki i traktowania człowieka jako element pewnego zbioru. I o ile to ma sens w badaniach socjologicznych czy psychologicznych, to w podejściu do drugiego człowieka i związku przynosi więcej szkody niż pożytku, Nie muszę znać potrzeb wszystkich mężczyzn, żeby mieć udany związek. Wystarczy, że poznam potrzeby jednego, konkretnego mężczyzny, z którym chcę tworzyć związek a do tego nie potrzebuję ogólnych formułek, gotowych ramek i schematów. Zresztą one wszystkie biorą w łeb, gdyż hierarchia potrzeb każdego człowieka to niemierzalna, wymykająca się wszystkim regułom, unikalna wypadkowa wielu czynników. Seks, choć stanowi istotną męską potrzebę, nie jest u wszystkich mężczyzna potrzebą pierwszoplanową. U niektórych ważniejsza jest np. potrzeba akceptacji i zrozumienia, co potwierdzają nawet relacje prostytutek, do których pewien odsetek facetów nie przychodzi po seks (do stosunku nawet nawet nie dochodzi), ale po zrozumienie, towarzystwo, możliwość wygadania się.
Życie jest za krótkie, żeby pić marne wino. Życie jest za krótkie, by miłości dać zginąć. Życie jest za krótkie, żeby się nie spieszyć. Życie, jest za krótkie, by się nim nie cieszyć. ![]() Edytowane przez tacyta Czas edycji: 2011-12-23 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Raczkowanie
|
.
. Edytowane przez Sweet Chocolate Czas edycji: 2012-10-24 o 19:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
jestę wieszczę
|
Myślę, że te przytoczone przykłady z seksem bez zobowiązań nie są i nie mogą być przedmiotem szerszej dyskusji. Dlaczego? Dlatego, że dużo wody musi upłynąć, by ludzie przestali na kobietę lubiącą seks bez zobowiązań mówić "puszczalska dz...".
Dlaczego jest więcej agencji towarzyskich dla mężczyzn? Bo jest na to większe przyzwolenie społeczne. Facet w oczach społeczeństwa po prostu "ma potrzebę/prawo", bo tak i już. O kobiecie, która korzysta z takich usług powie się, że widocznie jest wybrakowana, nikt jej nie chciał, jest żałosna itp. Cóż, jak powiedział mój ulubiony pan profesor, każdy facet za żonę chce Zosię, ale nie ma nic przeciwko kilku Telimenom w życiu. W Polsce zaś tych "Zoś" jest ponoć najwięcej. Znam kobiety, które dla seksu rozwaliły rodziny. Co ciekawe, znam więcej takich kobiet niż mężczyzn. Znam też więcej kobiet niż mężczyzn, które nie potrafią bez seksu żyć. Mimo to nie wyrokuję opinii na tej wąskiej grupie, ponieważ zdaję sobie sprawę, że ludzie są różni. Generalnie podpisuję się pod postami Jane i Tacyty. Dziewczyny już w zasadzie ujęły w słowa to, co chciałabym powiedzieć.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
2. No właśnie - a czego zwykle potrzebują kobiety, żeby się orgazmu nauczyć? Poczucia bezpieczeństwa, zaufania, delikatności, czasu - wszystkiego, co może im dać tylko partner, z którym wiąże je coś więcej. Cytat:
Cytat:
1. suchy chleb razowy, 2. fast-foody, 3. swoje ulubione potrawy skomponowane i przyprawione wg Twoich preferencji. Co wybierasz? Dla facetów analogia to seks do końca życia z: 1. Sztuczną pochwą/lalą 2. Jednorazowymi partnerkami 3. Ukochaną kobietą, z którą dodatkowo dotarli (analogia do przyprawienia) się seksualnie.
![]() |
![]() |
#384 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym, tłumaczenie istnienia stałych związków dotarciem seksualnym do mnie nie przemawia, bo dotrzeć seksualnie można się także z osobą, której się nie kocha i z którą nie jest się w związku, np. z wyżej wymioną prostytutką, która nie ma zahamowań i spełni nawet najdziwniejsze życzenia klienta. ![]()
![]() |
![]() |
#385 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I tak, mamy w życiu różne układy. Większość jednak lubi dobrze zjeść. ![]()
Szanuj swoich adresatów. Edytowane przez Selekcjonerka Czas edycji: 2011-12-23 o 11:38 Powód: lit. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
^ uwierz, że pewne rzeczy nie różnią się drastycznie u kobiet i u mężczyzn. Mówisz o schematycznym ujęciu mężczyzny. I z tego schematu wyciągasz wnioski:
"facet musi mieć kochankę w każdym porcie" "kobieta to puch marny, co żywi się uczuciem" i inne tego typu historie. Jeśli znasz w swoim otoczeniu większość takich mężczyzn o których mówisz - to żyjesz w patologii ![]() W swoim otoczeniu widzę procent niewielki takich, co by chodzenie do prostytutki (strzelmy, że by ich na to stać było na co dzień i tak przez lata) czy innego typu układy uważali jako naturalną swoją potrzebę, która by zastąpiła "męczenie się i zabawę w związek z jakąkolwiek babą". Edit: parę słów wyjaśnienia - w razie, gdybyś sądziła, że cię powyższym zdaniem staram się obrazić. Ja je uważam za stwierdzenie faktu, a nie obrazę, co też tu wyjaśniam (edit: chociaż w mocno dygresyjnym stylu ![]() Otóż: człowiek jak się zdaje dlatego tak się namnożył i jest nas tak dużo i że tak powiem panujemy na ziemi - nie z powodu jakiejś swojej szczególnej waleczności, czy jurności, czy innych jakichś przymiotów - tylko z powodu szczególnej umiejętności dostosowawczych. Skręcę w bok i nadmienię, że chociażby Darwin - w swoim dziele nie chwali wcale "silniejszego" (bo z tym ściśle sie kojarzy Darwina - że świat to dżungla, a przeżywa najsilniejszy), tylko o ile go dobrze zrozumiałam: wykazywał, jaką szczególną zmienność wykazują geny. W samej rzeczy: Darwin nie lansował wcale teorii o tym, by być jak najsilniejszym i innych rugować - tylko pokazywał na wielu przykładach właśnie tą umiejętność genów, i że w sprzyjających okolicznościach - z mutacji może powstać jakaś istotna grupa w danym gatunku i co tam więcej. Do rzeczy. Człowiek, dzięki tej umiejętności dostosowawczej, więc teraz przejdę do mężczyzn i kobiet - dzięki tym umiejętnościom, potrafi się do wielu warunków dostosować. Jeśli dziewczynkę będziesz wychowywać na chłopca - to nie będzie ona szczególnie kobieca, będzie wykazywać cechy "wbrew" kobiecości. Jeśli więc negować to, jak jesteśmy projektowani wychowaniem - to tak jakby mówić o człowieku, ale odjąć mu umiejętność widzenia. Mówić o ludzkości wnioskując po jednostce, która nie widzi - i wysnuwać wielkie tezy, zupełnie to omijając. Tak samo jest z tym przypisywanym schematycznym rolom dla kobiety i mężczyzny - wysnuwa się wnioski dalece schematyczne, które zupełnie nie biorą pod uwagę tego, że w wielkiej części to, jak ty czy ja się zachowujemy - jest skutkiem tego, że taką rolę kobiety nam przedstawiano. Facetom zaś taką rolę mężczyzny. Aby więc mówić o tym, jakie faktycznie cechy mają mężczyźni swoiście - musiałabyś albo mieć grupę mężczyzn i kobiet, którzy są wychowywani tak samo, albo musiałabyś mieć grupę kobiet, która została wychowana na modłę męską - i wtedy dopiero te różnice byś faktycznie zobaczyła. Całkiem więc łatwo sobie wyobrazić kobietę wychowaną w duchu "męskości" - i będzie ona chciała i x kochanków "w każdym porcie" i na uczucia zważać zbytnio nie będzie - i jakie tam jeszcze schematyzmy różnorodne będzie się dało u niej zaobserwować. Nie jest więc to dowód na cechy męskie - tylko opisujesz schematyczne ujęcie mężczyzny. To schematyczne ujęcie będzie wyglądało inaczej w Czeczenii, a jeszcze inne w Chinach, a jeszcze inne w jakimś tam Boston, Masecziusets ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2011-12-23 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Do tego dodalabym rozrywke a scislej mowiac interesujace wspolne spedzanie czasu. Jesli facet nie ma w partnerce przyjaciela, kumpla to na dluzsza mete nie wypali. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |||||||||||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Poza tym — mówisz, że w internecie można napisać wszystko, a sama cytowałaś wypowiedzi mężczyzn, które były zamieszczone właśnie w internecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z tego, co obserwuję, to większość ludzi (niezależnie od płci) bardzo potrzebuje seksu. I jak seksu w związku nie ma, bądź jest kiepski, to zazwyczaj reszta związku też się sypie. Człowiek jako taki jest istotą seksualną, więc potrzebuje seksu. Cytat:
![]() Cytat:
Ale z moich obserwacji wynika, że znaczna większość osób uważa seks za bardzo istotny. Za to Ty stwierdziłeś „Nie dajcie się zwieść wypowiedzi TŻ-ta Karoliany33. Jemu nie chodzi o miłość platoniczną. Jemu chodzi o miłość fizyczną, a więc seks.”, tak jakbyś to Ty wiedział lepiej co autor miał na myśli. Skąd wiesz, że TŻ-owi Karoliny chodziło o miłość fizyczną? A nie platoniczną? Skąd? Siedzisz w jego głowie? Nie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym — dlaczego miałabym uznawać, że Ty najlepiej znasz facetów i ich potrzeby? Zwłaszcza, że to, co mówisz jest sprzeczne z tym, co sama obserwuję, z Tym, co mówi mi TŻ i z tym, co mówią mi moi kumple. Cytat:
![]() Natomiast sama szczera rozmowa w związku jest niesamowicie istotna, bez niej się wszystko zawali. Bo jak tu bez słów wytłumaczyć coś? Wyjaśnić? Nie da się. Trzeba w związku rozmawiać. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#389 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak nas nauczono. Cytat:
Kobiety niestety zdradzają tak samo jak mężczyźni. To, że ty takich nie znasz, nie znaczy, że takich nie ma. I ja z kolei mogę napisać odwrotnie - nie znam mężczyzny, który seks stawia ponad wszystko ![]() Cytat:
![]() Ale jeśli lepiej ci się żyje z przekonaniem, że facet to takie zwierze, co starszy się z nim przespać i już jego świat będzie piękny to ok. Ja się tylko jeszcze raz pytam - jakim cudem rozpadają się związki, w których seks jest? No jak to się dzieje, skoro wystarczy tylko go uprawiać i już powinno być super?
![]() |
![]() |
#390 |
Raczkowanie
|
Czytam ten wątek i czytam i w jednym napewno się zgadzam-seks jest w związku bardzo ważny dla obu stron, ale wspólne poglądy, zaufanie, wsparcie-moim zdaniem jest ważniejsze. Dlaczego? Bo przychodzi czas we wspólnym życiu gdzie seks się kończy, albo przynajmniej jest go duuuużo mniej a zostają pozostałe wartości(o ile są) i trzeba sobie jakoś radzić. Często widzi się starszych ludzi idących za rękę czy zwracających się do siebie czule-ktoś powie przyzwyczajenie- ja powiem miłość
![]() No i zapytałam mojego faceta(który akurat siedział na piwie z kolegami)- jakie ma potrzeby w związku. Najpierw wysłał mi potrzeby kolegi-"kanapki, pukanko, świety spokój", zapytałam o jego, otrzymałam odpowiedź że musi się zastanowić ale są raczej podobne. Jestem zażenowana;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.