|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Archi ja pomyślałam podobnie jak Ancia |
|
|
|
#4803 |
|
kosmitka
|
To inaczej - mój nogi odkrył tylko do podnoszenia
.
|
|
#4804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I zjada na jeden raz ok 150ml wody, to wychodzi ok 180ml mleka U nas też takie akrobacje Zuzia robi, leżąc na macie podnosi rączki i nóżki do góry i fika na boczek. Do tego buzią robi takie bulgotki ze śliny na głos (nie wiem jak to opisać dokładnie) - babcia ją tego nauczyła |
||
|
|
|
#4805 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wagę i szczepienie! A to zrobil niespodziankę ![]() Cytat:
Nie wiem Archi. Myślałam o tym, ale szczerze to się trochę boję takich eksperymentów. A może się unormowało? ![]() Długi i ciężki ![]() Cytat:
A potem ryczał już ze zmęczenia. Cytat:
Cytat:
![]() Typowy facet, po co ma robić coś wcześniej jak ma na to czas? Cytat:
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
mali odkrywcy
![]() Kurde. Filip drzemie od 16. Niby powinnam się cieszyć, ale ... same wiecie. Jak nie spał to marudził, więc już trudno. Grunt, że mama ma chwilę na wizaż i dwie wolne ręce. Chociaż jeszcze 15 minut i budzę go, coby za dużo bateryjki swojej na noc nie naładował
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-01-06 o 17:43 |
|
|
|
#4807 |
|
Wtajemniczenie
|
ale cisza...
|
|
#4808 |
|
Zadomowienie
|
aż w uszach dzwoni no faceci w domu to z wizażu wymiotło
|
#4809 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Bo to jeszcze mały facet jest. Cytat:
. Obudził się?Jak makiem zasiał........ Ja próbowąlam trochę się uczyć, ale wybitnie nie jest mój dzień dzisiaj. Teraz walczyłam z Franiem, by go uśpić. Jeść nie chce, chyba od kaszlu podraznił sobie gardełko i go boli. Pociamkał tylko cyca i w płacz, to samo z uspaniem. Kiedy ten masakryczny kaszel się skończy, bo wymęczy mi dziecko na amen. W dzień jest w miarę, ale nad ranem i na wieczor masakra prawdziwa, tak bardzo mi go żal, bo męczy się niemożliwie. ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- O i już się obudził .
|
|
|
#4810 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie jakoś tu przycichło
My mieliśmy gości, Szymon bogatszy o pakę pampersiaków, 4 paki husteczek, dwie bluzki i cudowne małe bucikiAle żeby nie było tak pięknie to męczy go to kupsko niemożliwie - biedny widać, że mu to przeszkadza, brzuszek twardy a nic nie chce wyjść Alena szczęście można podać coś takiego jak syrop LactulosumPoza tym Szymek odkrył swoje stopy - był zafascynowany Cytat:
![]() Jeszcze trochę i przekręci się na brzuszek ![]() Cytat:
Ładna waga![]() Cytat:
Cytat:
![]() To niedobry Franio no U nas odwrotnie - w dzień mam więcej cierpliwości w bawienie się w usypianie - wieczorem usypiam na rękach i wiem, że będę tego niedługo żałować Ale tak jest szybko i łatwo - dzisiaj Szymek zasnął w ciągu minuty![]() Cytat:
A właśnie:czy w ciągu dnia kładziecie dzieci spać wtedy kiedy są śpiące czy o stałych porach? |
|||||
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
heja kochane
![]() Natalka ja małego kłade jak chce mu sie spac i to widac , albo mały jak lezy w bujaczku to np sam sobie przysnie i drzemie czasem dłuzej a czasem krócej ![]() Sonia ja daje małemu Nan i on je dobrze przyjmuje, nawet kupki ma regularna raz dziennie z samego rana) |
|
|
|
#4812 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No na wieczór i rano jest gorzej...Ja zawsze miałam większe duszności wieczorem. A tu takie maleństwo, które nie potrafi porządnie odkaszlnąć... Szkoda Franusia, ale przejdzie mu, przejdzie Cytat:
Fajne prezenty. Poka łaszki Taa jeszcze trochę. Dzisiaj już nie trenował Stefek jakoś tak drzemal wg schematu. Jedzenie, aktywność, drzemka...poza tym widać po nim kiedy jest zmęczony...A na regularne pory drzemki to u nas za wcześnie jeszcze. Idę nyny. Dobrej nocy
|
|
#4813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kładę spać Zuzię jak jest ewidentnie zmęczona i czasami też zdarzy jej się usnąć samej Zmykam spać, dobranoc |
|
|
|
|
#4814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kolorowych Cytat:
Czyli znowu podobnie jak u nas ![]() Dobranoc |
|||
|
|
|
#4815 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór Mamuśki
dziś dzień wyjazdów, więc dopiero teraz udało mi się wejść![]() I nieśmiało się chwalę, że mój synek spał w nocy od 20tej do 5:00 napił się mleczka i kimał do 9:30![]() Indygo dla Agatki że pięknie podróż zniosła i jak sobie fajnie niuniała dobrze ze mężowii udało się w końcu dojechać, ale przeboje to mieliscie z tym zamochodemCytat:
a może zwróć delikatnie rodzicom uwagę, żeby sie troszkę ciszej zachowywali, że Filipek chce spać, tymbardziej, że to już późna poraCytat:
![]() to żeby wszystko było pozytywnie zaliczone![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Wy juz w dużej wannie sie kąpiecie?? Cytat:
i za piękną wagę GabrysiaCytat:
dla Szymka za nowe umiejętności ale czad przewrót w gondolce![]() a my też kładziemy jak mały jest marudny i senny ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- udało mi się nadrobić, nikogo nie ma więc zmykam spać kolorowych Mamuśki
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4816 | ||
|
Zadomowienie
|
dzień doberek! ja pierwsza? dzieci dają pospać
![]() martusia ![]() Cytat:
Cytat:
a na koniec przedstawiam Wam ..... strażnika maty, warta nocna między 2:30, a 3
|
|
#4817 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego ja czekam az wyrośnie bo sie boje ![]() czasem boli, wtedy jak ma etap podrastania Cytat:
jejciu, oboje się męczycie strasznie...ale juz drugi-trzeci dzien na antybiotyku to powiino byc lepiej ![]() Cytat:
brawo dla Szymka za nowe umiejętności my kładziemy jak śpiąca i marudzi Cytat:
Cytat:
zazdraszczam ![]() Cytat:
my faktycznie dzis do 9 pospałysmy także nie narzekam...oj pierwszy raz od dawna była lepsza nocka, wyspana jestem jak po wczasach
|
||||||
|
|
|
#4818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ot, co za radość - a kiedyś człowiek na dwutygodniowym urlopie nie mógł odpocząć. wystarczyło urodzic "se" dziecko, żeby regenrujacy był 3godzinny nieprzerwany sen
|
|
#4819 |
|
kosmitka
|
Po prostu już nie wiem, jak mu pomóc
|
|
#4820 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
My po pierwszej próbie podania jabłka. Stefcio mnie rozbroił swoimi reakcjami, od typowego krzywienia się po puszczanie "kwasowego" oczka ![]() Niesety dzisiaj rano odkryłam na brzuszku i koło jajek kilka krostek także jabłko do 11go odpuszczamy. Po szczepieniu i konsultacji z pedi wrócimy do tematu Nie mam pojęcia kiedy powinno się to robić Ancia czy w tej mundrej książce Twojej jest coś o regulacji drzemek? Cytat:
Dobry strażnik, aż strach podejść Cytat:
Można na to ogólne znieczulenie? Nie moge czekać aż mi wyjdzie bo mi dolne zęby przesówa...będą krzywe...już są....A ja się panicznie boje dentystów Ta. Tak jak mój Stefan. Pokażę, popatrzy i tyle. Nie nie , za dużo powiedziane popatrzy, on rzuci okiem ![]() Żeby bąki nie wróciły ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
A syropek jakiś mu dajesz? Czy tylko antybiotyk? ;przytul: Mistrzyni celnej riposty :d
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
współczuje wam strasznie Cytat:
![]() mnie tez sie troche krzywią zęby ale i tak mam krzywe
|
|||
|
|
|
#4823 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A nie, za przyjemność trzeba zaplacić, a tak cierp ciało ![]() edit: Chyba od jablka bo wczesniej nigdy nie miał żadnych krostek na ciele.
"Moja matka nauczyła mnie aby stać prosto, siedzieć wyprostowaną i palić najwyżej sześć papierosów dziennie..." - Audrey Hepburn Edytowane przez Malgosia1983 Czas edycji: 2012-01-07 o 09:31 |
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kochane
Na wątku rzeczywiście przycichło. Ja czytam na bieżąco, ale z odp kiepsko. Przepraszam, po prostu załapałam jakiegoś doła Wybaczcie ![]() <tata znów daje o sobie znać> Ancia - bardzo współczuje. Płacz dziecka i taka niemoc, że nie można mu pomóc jest straszna. Może rzeczywiście ten inhalator to byłaby myśl przed południem kłade Amciola zawsze ok 11. Usypia na rękach w 5 min. I albo pośpi ok 1 h albo dłużej. Wstaje to pobawimy się trochę i idziemy na spacer. Albo po powrocie śpi dalej albo koniec spania i zabawa -> czysta loteria. Jeśli po spacerze się obudzi to potem ok 17-18 drzemnie się na chwilunię. |
|
|
|
#4826 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien deobry.
Ja jak zwykle po troche nadrabiam ![]() Wczo mielismy gosci- mały oczywiscie sie popisał jaki to jest grzeczniutki- manipulator mały ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mojemu to chyba brzuch bedzie przeszkadzał w odkryciu kolan czy stóp ![]() mój tez tak ![]() Cytat:
wiadomo- dołożyć woy z 10ml, nie wiecej i zobaczyc sama nie wiem. Nie mądrze sie juz ![]() No to mam taka nadzieje, jakoś zapomniałamm,ze tak mialyscie. Myslałam, ze zachłanny Piotrek wypil juz swoje w te 3 miesiac ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- oo- nawet nie za dużo tego nadrabiania ![]() Cytat:
rewelka!!Cytat:
![]() Cytat:
Po drugie- my mamy bardzo podobny rozkład dnia |
||||||||
|
|
|
#4827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się nie zorientuję czasem kiedy tylko nagle się robi cicho i nieważne gdzie jest, na macie, w łóżeczku, koło mnie na łóżku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a moja córa stópki odkryła - ale tylko jak jej podstawię pod buzię, ogląda je z wielką fascynacją , czasem jak mocniej wierzgnie i się jej napatoczą przed twarz się baaaardzo zdziwi a od wczoraj pokazuje język - leży, smieje się, coś podgaduje i bach język i tak co chwilę za to na brzuchu jak lezy nijak głowy nie podniesie, nie wiem co się jej stało trzyma dosłownie po parę sekund..aaa Martunia- mojej koleżanki roczna córa mierzy 72 cm
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4830 |
|
Zadomowienie
|
Mała wczoraj cały dzien marudziła... nic jej nie pasowało
![]() o 23 polozyłam ja do łozeczka puscilam karuzele bo juz mialam dosyc najpierw cos pomarudziła pozniej pogadała do karuzeli a nagle cisza patrze a ona spi sama zasneła i spała do 3:55i zapomniałam sie pochwalic cała noc spała w łózeczku
Edytowane przez tusia872 Czas edycji: 2012-01-07 o 10:50 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

.
.
... jakie podajecie mamusie kochane??

itd. Ale zignorowałam i udawałam że śpię. Po 15 min znudziło mu się i też poszedł spać
za wagę i szczepienie! A to zrobil niespodziankę
mój przy takiej wadze 6 cm mniejszy
.
Ale tak jest szybko i łatwo - dzisiaj Szymek zasnął w ciągu minuty

żeby wszystko było pozytywnie zaliczone
rewelka!!