|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Archi ja pomyślałam podobnie jak Ancia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
kosmitka
|
To inaczej - mój nogi odkrył tylko do podnoszenia
![]()
![]() |
#4804 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I zjada na jeden raz ok 150ml wody, to wychodzi ok 180ml mleka U nas też takie akrobacje Zuzia robi, leżąc na macie podnosi rączki i nóżki do góry i fika na boczek. Do tego buzią robi takie bulgotki ze śliny na głos (nie wiem jak to opisać dokładnie) - babcia ją tego nauczyła |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie wiem Archi. Myślałam o tym, ale szczerze to się trochę boję takich eksperymentów. A może się unormowało? ![]() Długi i ciężki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Typowy facet, po co ma robić coś wcześniej jak ma na to czas? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4806 |
Zakorzenienie
|
mali odkrywcy
![]() Kurde. Filip drzemie od 16. Niby powinnam się cieszyć, ale ... same wiecie. Jak nie spał to marudził, więc już trudno. Grunt, że mama ma chwilę na wizaż i dwie wolne ręce. Chociaż jeszcze 15 minut i budzę go, coby za dużo bateryjki swojej na noc nie naładował ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-01-06 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Wtajemniczenie
|
ale cisza...
#4808 |
Zadomowienie
|
aż w uszach dzwoni ![]() ![]() ![]() ![]()
#4809 | ||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Bo to jeszcze mały facet jest. Cytat:
![]() Jak makiem zasiał........ Ja próbowąlam trochę się uczyć, ale wybitnie nie jest mój dzień dzisiaj. Teraz walczyłam z Franiem, by go uśpić. Jeść nie chce, chyba od kaszlu podraznił sobie gardełko i go boli. Pociamkał tylko cyca i w płacz, to samo z uspaniem. Kiedy ten masakryczny kaszel się skończy, bo wymęczy mi dziecko na amen. W dzień jest w miarę, ale nad ranem i na wieczor masakra prawdziwa, tak bardzo mi go żal, bo męczy się niemożliwie. ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- O i już się obudził ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | |||||
Zakorzenienie
|
Faktycznie jakoś tu przycichło
![]() ![]() Ale żeby nie było tak pięknie to męczy go to kupsko niemożliwie - biedny widać, że mu to przeszkadza, brzuszek twardy a nic nie chce wyjść ![]() ![]() Poza tym Szymek odkrył swoje stopy - był zafascynowany ![]() Cytat:
![]() Jeszcze trochę i przekręci się na brzuszek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To niedobry Franio no ![]() U nas odwrotnie - w dzień mam więcej cierpliwości w bawienie się w usypianie - wieczorem usypiam na rękach i wiem, że będę tego niedługo żałować ![]() ![]() Cytat:
![]() czy w ciągu dnia kładziecie dzieci spać wtedy kiedy są śpiące czy o stałych porach? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Zakorzenienie
|
heja kochane
![]() Natalka ja małego kłade jak chce mu sie spac i to widac , albo mały jak lezy w bujaczku to np sam sobie przysnie i drzemie czasem dłuzej a czasem krócej ![]() Sonia ja daje małemu Nan i on je dobrze przyjmuje, nawet kupki ma regularna raz dziennie z samego rana) |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No na wieczór i rano jest gorzej...Ja zawsze miałam większe duszności wieczorem. A tu takie maleństwo, które nie potrafi porządnie odkaszlnąć... Szkoda Franusia, ale przejdzie mu, przejdzie ![]() Cytat:
Fajne prezenty. Poka łaszki ![]() Taa jeszcze trochę. Dzisiaj już nie trenował ![]() Stefek jakoś tak drzemal wg schematu. Jedzenie, aktywność, drzemka...poza tym widać po nim kiedy jest zmęczony...A na regularne pory drzemki to u nas za wcześnie jeszcze. Idę nyny. Dobrej nocy ![]()
![]() |
#4813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kładę spać Zuzię jak jest ewidentnie zmęczona i czasami też zdarzy jej się usnąć samej ![]() Zmykam spać, dobranoc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kolorowych ![]() Cytat:
![]() Czyli znowu podobnie jak u nas ![]() Dobranoc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |||||||
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór Mamuśki
![]() ![]() I nieśmiało się chwalę, że mój synek spał w nocy od 20tej do 5:00 ![]() ![]() ![]() Indygo ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Wy juz w dużej wannie sie kąpiecie?? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a my też kładziemy jak mały jest marudny i senny ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- udało mi się nadrobić, nikogo nie ma więc zmykam spać ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4816 | ||
Zadomowienie
|
dzień doberek! ja pierwsza? dzieci dają pospać
![]() martusia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a na koniec przedstawiam Wam ..... strażnika maty, warta nocna między 2:30, a 3 ![]()
![]() |
#4817 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() czasem boli, wtedy jak ma etap podrastania Cytat:
jejciu, oboje się męczycie strasznie...ale juz drugi-trzeci dzien na antybiotyku to powiino byc lepiej ![]() Cytat:
![]() my kładziemy jak śpiąca i marudzi Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() my faktycznie dzis do 9 pospałysmy także nie narzekam...oj pierwszy raz od dawna była lepsza nocka, wyspana jestem jak po wczasach ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ot, co za radość - a kiedyś człowiek na dwutygodniowym urlopie nie mógł odpocząć. wystarczyło urodzic "se" dziecko, żeby regenrujacy był 3godzinny nieprzerwany sen ![]()
![]() |
#4819 |
kosmitka
|
Po prostu już nie wiem, jak mu pomóc
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() My po pierwszej próbie podania jabłka. Stefcio mnie rozbroił swoimi reakcjami, od typowego krzywienia się po puszczanie "kwasowego" oczka ![]() Niesety dzisiaj rano odkryłam na brzuszku i koło jajek kilka krostek także jabłko do 11go odpuszczamy. Po szczepieniu i konsultacji z pedi wrócimy do tematu ![]() Nie mam pojęcia kiedy powinno się to robić ![]() Ancia czy w tej mundrej książce Twojej jest coś o regulacji drzemek? Cytat:
![]() Dobry strażnik, aż strach podejść ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie moge czekać aż mi wyjdzie bo mi dolne zęby przesówa...będą krzywe...już są....A ja się panicznie boje dentystów ![]() Ta. Tak jak mój Stefan. Pokażę, popatrzy i tyle. Nie nie , za dużo powiedziane popatrzy, on rzuci okiem ![]() Żeby bąki nie wróciły ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() A syropek jakiś mu dajesz? Czy tylko antybiotyk? ;przytul: Mistrzyni celnej riposty :d
![]() |
#4821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
współczuje wam strasznie ![]() Cytat:
![]() ![]() mnie tez sie troche krzywią zęby ale i tak mam krzywe ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4824 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A nie, za przyjemność trzeba zaplacić, a tak cierp ciało ![]() edit: Chyba od jablka bo wczesniej nigdy nie miał żadnych krostek na ciele.
"Moja matka nauczyła mnie aby stać prosto, siedzieć wyprostowaną i palić najwyżej sześć papierosów dziennie..." - Audrey Hepburn Edytowane przez Malgosia1983 Czas edycji: 2012-01-07 o 09:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kochane
![]() ![]() Na wątku rzeczywiście przycichło. Ja czytam na bieżąco, ale z odp kiepsko. Przepraszam, po prostu załapałam jakiegoś doła ![]() ![]() <tata znów daje o sobie znać> Ancia - bardzo współczuje. Płacz dziecka i taka niemoc, że nie można mu pomóc jest straszna. Może rzeczywiście ten inhalator to byłaby myśl ![]() przed południem kłade Amciola zawsze ok 11. Usypia na rękach w 5 min. I albo pośpi ok 1 h albo dłużej. Wstaje to pobawimy się trochę i idziemy na spacer. Albo po powrocie śpi dalej albo koniec spania i zabawa -> czysta loteria. Jeśli po spacerze się obudzi to potem ok 17-18 drzemnie się na chwilunię. |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzien deobry.
Ja jak zwykle po troche nadrabiam ![]() Wczo mielismy gosci- mały oczywiscie sie popisał jaki to jest grzeczniutki- manipulator mały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mojemu to chyba brzuch bedzie przeszkadzał w odkryciu kolan czy stóp ![]() mój tez tak ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No to mam taka nadzieje, jakoś zapomniałamm,ze tak mialyscie. Myslałam, ze zachłanny Piotrek wypil juz swoje w te 3 miesiac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- oo- nawet nie za dużo tego nadrabiania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Po drugie- my mamy bardzo podobny rozkład dnia ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a moja córa stópki odkryła - ale tylko jak jej podstawię pod buzię, ogląda je z wielką fascynacją ![]() ![]() a od wczoraj pokazuje język - leży, smieje się, coś podgaduje i bach język i tak co chwilę ![]() za to na brzuchu jak lezy nijak głowy nie podniesie, nie wiem co się jej stało ![]() aaa Martunia- mojej koleżanki roczna córa mierzy 72 cm ![]()
![]() |
#4829 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Zadomowienie
|
Mała wczoraj cały dzien marudziła... nic jej nie pasowało
![]() ![]() o 23 polozyłam ja do łozeczka puscilam karuzele bo juz mialam dosyc najpierw cos pomarudziła pozniej pogadała do karuzeli a nagle cisza patrze a ona spi ![]() ![]() i zapomniałam sie pochwalic cała noc spała w łózeczku ![]()
Edytowane przez tusia872 Czas edycji: 2012-01-07 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.