|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Milo, ze juz powrocilas do domku i do nas. Nie przemeczaj sie tylko za bardzo, zebys nie musiala juz wracac do szpitala ![]() Balbinka ja mam blekitna ksiazke ciazowa NHS, zapisuja mi tam wszystkie wyniki badan i pomiary, a na koncu jest plan porodu, ktory omawia ze mna polozna. Midwife nie moze cie zbyc na temat porodu, bo sama ma obowiazek poinformowac cie o mozliwosciach, prawach itd., nie wiem czemu jeszcze nie zaczela tego robic ![]() iw i tynka dziekuje za odp. w sprawie soli
|
|
|
|
|
#4742 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
a Wy macie zamiar cały dobytek w przyczepę spakować? Zmieścicie się?? A czy szczęściara to nie wiem-bo ja ze wschodu jestem..a jak wiadomo przez Polskę jedzie się zawsze najdłużej niestety....
|
|
#4743 |
|
Rozeznanie
|
To mnie nie pociesza
Haha A z moim szczęściem urodzę w urodziny teściówki
|
|
|
|
#4744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jak ją 9-go przycisnę to będzie żałować,ze wcześniej tematu nie zaczęła bo ja umiem byc upierdliwa. a to ja mam taką chyba ale zieloną-jeśli o to samo chodzi. "pregnancy notes" sie nazywa. heh a tak sobie teraz pomyślałam,ze czeka mnie 3 zmiana położnej... i to tuż przed końcem. bo przeprowadzam się do innego miasteczka i nie mam zamiaru jechac tyle km na wizyty. bo pod koniec będę miała jeszcze 3 spotkania (tak bynajmniej zapisane mam w tej książeczce) a autobusem jechać tyle to mi się nie uśmiecha...
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-02-02 o 15:15 |
|
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe dokładnie jak tabór cygański![]() ![]() Jenny MUSZĘ nas zmieścić.. mój mąż chce wieeeeeelką przyczepę.. ja chcę średnią.. A kasy na razie mało, bo wszystko w dom idzie.. My chyba najpierw na Śląsk.. więc przez Polskę droga git, ale może na Pomorze, więc też marnie
|
|
|
|
|
#4747 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4748 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mąż odebral wynik z posiewu z szyjki no i cholerka jasna paciorek!
![]() I juz sie wkurzylam, ale zadzwonilam od razu do gina, no i mnie uspokoil, ze ten typ paciorka ktory ja mam jest lagodny, latwy do wyleczenia no i ze ma go ponad 70% ciezarnych, wiec mnie uspokoil. Teraz juz aplikuje antybiotyk i okoloporodowe leczenie tez bedzie (tez antybiotyk) wiec mam nadzieje, ze dzidzia bedzie bezpieczna i sie nie zarazi. Ech... Poza tym ten co mam go ja, jest wrazliwy prawie na wszystkie rodzaje antybiotyku wiec nie jest zle. Cytat:
Cos tam rozumiem, ale nie wszystko.Cytat:
![]() Nie wiem ile u nas kosztuje ale w tych malych ampuleczkach nie jest bardzo droga. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uplawow za to nie mam, normalna wydzieline taka jak w ciazy nie za duzo i w fizjologicznym kolorze. Po zalozeniu krazka nie krwawilam nic, ale bole jak na @ po powrocie do domu mialam okropne, regularne i mocne, lekarz mowil, ze to przejdzie i przeszlo juz pozniejszym wieczorem, ale martwilam sie ze to porod sie zaczyna masakra;/ Udzielam udzielam tylko ciezko mi Was teraz nadrobic. Po pierwsze to gaduly jestescie przeokrutne a po drugie wypadlam z rytmu.A po trzecie jednak staram sie lezec jeszcze a siedziec na kompie. Wiesz najadlam sie takiego strachu o malenstwo ze teraz wole wiecej odpoczywac no a siedzenie a lezenie to duza roznica wiec siadam tylko na chwilke zeby nie byc w tyle ale nie na dlugo, choc to nie proste przy tylu postach
|
|
#4749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hahaha A potem całe życie wysłuchiwania U mnie to by była gadka, że mała jest do niej podobna i będzie miała jej charakter O mój Boże jedyny oby nieeeeee!!!
|
|
|
|
|
#4750 |
|
Rozeznanie
|
łojć... to życze powodzenia,bo Ci będzie naprawdę potrzebne... a nie myślałaś o wynajęciu tira??
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dużo, oj za dużo tego
|
|
#4752 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.mamacafe.pl/znieczulenie_...rtykul,28.html Albo tutaj, dlaczego zzo jest najlepszym sposobem zlagodzenia/zniesienia bolu porodowego : http://www.☠☠☠☠☠☠☠/czytelnia/a223-Czy_porod_musi_bolec Nigdzie nie potrafie znalezc zalet dolarganu oprocz tego ze zostaniemy nacpane i wtedy wiadomo wszystko nam jedno ![]() Ja wiem jedno ze dolarganu napewno odmowie a zzo? Wole rodzic gdzies gdzie mam mozliwosc w razie czego dostac, ale nie zakladam nic z gory! Wiadomo wolalabym uniknac ale jesli z bolu nie bede mogla wspolpracowac z polozna, to dla dobra porodu zdecyduje sie na zzo
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
iw32 staram sie nie martwic, mam pelne zaufanie do mojego lekarza.
Dzieki niemu mam Filipka, choc latwo tez nie bylo i dzieki niemu bede miala drugiego synka A teraz jak Was nadrobilam ide troche polezec, zeby nie przeginac
|
#4755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lez lez i odpoczywaj, tylko my tutaj takie stesknione za Toba GADULY, i kto to mowi?
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski
Az sie boje ile bede miala nadrabiania jak moja mama pojedzie do domu odebralismy ja rano, wlasnie gotujemy obiadek bylysmy na zakupkach i tak sobie spedzamy czas. Przywiozla nam pelno super rzeczy dla mnie i dla niunki Zaczely mi sie skurcze ... czasami bolace. Zwlaszcza jak duzo pochodze ... w nocy obudzil mnie lekki bol jak na @ ... no nic, juz blizej jak dalej milego dnia laseczki
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4758 | |
|
Zadomowienie
|
ha.
Cytat:
Mój mężuś byłby za.. jakiś czas temu robił papiery na zawodowego kierowcę, więc prawko na tira ma.. Tylko on byłby za kupnem tira, jak go znam ![]() Nie wiem jak jest u Ciebie , ale w Ire raczej wynajmuje się domy już wyposażone, więc dużych mebli to my nie mamy.. Kilka półek regalików takich, które można rzołozyć na części do transportu.. więc chyba takiej tragedii nie będzie. Tzn autem nawet takim sporym jak nasze-sharan, nie byłoby możliwe przewiezienia na raz wszystkich naszych bambetli, ale w przyczepę jakoś upchniemy ... co zostanie to porozdajemy po znajomych.. Część rzeczy już mój mąż wywiózł dwa razy jechał do Polski załadowanym na full sharanem. Damy radę, my wprawieni w pakowaniu i przeprowadzkach. Najgorsze, że dom jeszcze nie będzie gotowy i te bambetle trzeba sensownie bardzo popakować, żeby odnaleźć to co potrzebne, a potem łatwo zidentyfikować resztę. |
|
|
|
|
#4759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A pewnie rzeczy dla Niuni same różowe Bo ja to skądś znam
|
|
|
|
|
#4760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oki
|
||
|
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponoć jest to charakterystyczne przy ciąży dziewczynką Ale nie miałam okazji sprawdzać i porównywać. Być może coś w tym jest?
|
|
#4762 | |||||||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
za znalezienie czegos odpowiedniego!I dziekuje za info o sodzie ![]() Cytat:
Cytat:
,ze jak teraz ma 8 m-cy to nosi ubranka na 18-m-cy.Cytat:
![]() 29 wyglada o wiele lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No ale nawet oddychanie ma skutki uboczne,a w ogole to zycie jakie ma skutki uboczne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A czemu?Zle sie czujesz po fasolce?
|
|
#4763 |
|
Zadomowienie
|
An ja dziewczyny wpadłam w sidła układania puzzli
mężu mi kupił 1500 elementów z Trefla Weilki staw tatry i od razu antyramę na to bo obraz będzie miał 85x58 ![]() i juz ogladam sie za nastepnymi bo ponad polowa juz ulozona a na obiad dla mnie ze wczoraj żurek no i pomidorówkę robię
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
A mi jest smutno bo wuja męża dzisiaj zmarł
![]() Idę robić obiad bo mąż przyjedzie na pewno w nie najlepszym nastroju. |
|
|
|
#4765 | |||
|
Raczkowanie
|
Milenka śpi, jej mama śpi = mam czas na wizaż
odechciewa mi się dziecka zwłaszcza takiego 1,5 roku i takiego złośliwego. Ciekawe w kogo ta moja chrześnica się wdała Cytat:
no nie! no do mnie chyba nie masz pretensji że chcę urodzić za niedługo? a to ja zaczęłam temat z przyśpieszeniem porodu. Cytat:
Cytat:
podczas znieczulenia POP (podpajęczynówkowe?) dostałam 2 razy potwornego ataku paniki, zaczynało brakować mi oddechu ale zdarłam maskę tlenową chciałam żeby odwiązać mi ręce, zaczęłam się wiercić czym mogłam (a nie mogłam za wiele). I owszem, czułam dotyk a nie czułam bólu i tak strasznie pragnęłam tego dotyku i prosiłam pielęgniarkę żeby dotknęła mojej stopy co do dolarganu, w ogóle na mnie działał przeciwbólowo i wiem że nie mam nawet co próbować, bo jedyne co wywołuje u mnie to gwałtowne wymioty a nie przynosi żadnej ulgi (dla mnie)
|
|
#4766 |
|
Rozeznanie
|
no ja mówię jak mi wpisali, mam tak w wypisie ze szpitala "27 letnią pacjentkę przyjęto na oddział..." i na karcie pacjenta też miałam wpisane 27, a rocznik jestem '85
|
|
|
|
#4767 |
|
Wtajemniczenie
|
Gadulki czesc
![]() evcia moj Tz tez urodzony 1 kwietnia i smieje sie ze fajnie byloby gdyby Hanula urodzila sie tez 1 kwietnia, ale ja wolalabym tyle nie przenosic bo termin 21 marca (ale jak wiadomo +/- 2 tyg...wiec roznie moze byc. tak czy inaczej bedzie nas trzy rogacze w domu ( a i pies tez rogacz bo ur. 23 marca ![]() bylam dzis na fizjoterapii, mam kilka cwiczen dobranych do mnie indywidualnie, wiec mam sobie cwiczyc kilka razy dziennie. powiedziala ze mam oznaki rozchodzenia sie spojenia ale sa narazie nieznaczne i ze przyczyna pewnie jest to ze tyle siedzialam za biurkiem, albo ze caly dzien musialam chodzic (polowania), albo ze cale popoludnia lezalam na kanapie. bo w ciazy trzeba zmieniac pozycje i nie mozna za dlugo byc w jednostajnej pozycji. mam cwiczyc sobie wg zalecen i 20 lutego mam nastepna wizyte i zobaczymy czy jest lepiej. tak naprawde to ja teraz nie mam problemow z tym spojeniem, no chyba ze jestem w niewygodnej pozycji i jak za dlugo siedze to przy wstawaniu mnie zaboli no i mam jeden rodzaj krzesel w domu na ktorych nie moge siedziec bo jak wstaje to spojenie wyjatkowo zaboli. ivonka bo chcialas abym dala znac co fozjoterapeutka powie odnosnie fotelika z mojego kosmicznego wozka, bo fotelik jesli wlozony na wozek (nie ma gondoli) uklada dziecko w pozycji dosc pionowej. wiec wzielam ze soba fotelik na fizjo i jak szlam ludzie tak dziwnie patrzyli na mnie w tym centrum zdrowia, bo z brzucholem sobie ide i jeszcze taszcze ten pusty fotelik (albo dziecka zapomniala albo boi sie ze jej fotelik z samochodu ukradna ).na pytanie czy ta pozycja dla maluszka nawet kilkutygodnowego nie szkodzi, bo wiadomo ze uzywalabym tego fotelika jako wozek (tzn zamiast gondoli) przez jakies 5 -6 miesiecy. a ona ze jak najbardziej jest to ok, sama uzuwala tego rodzaju wozka 27 lat temu dla swojego synka, sciagnela sobie go specjalnie z USA bo tutaj w UK takich i nie bylo i dopiero od kilku lat sa dosc popularne. mowi ze dziecko jest tak elastyczne ze nic sie jemu nie dzieje i ze trzeba isc do przodu. i pytam ja czy nawet 2 godzinny spacer nei zaszkodzi, ona na to ze nie - ze nawet dluzszy spacer niz 2 godz nie zaszkodzi. tylko mowila abym oczywiscie starala sie nie nosic tego fotelika jakis czas po porodzie razem z dzieckiem bo to troche kg bedzie wazylo. mowie jej ze moge podjechac pod swoje drzwi doslownie 1m i wchodze od razu do korytarza a wlasciwie do kuchni i na poczatku bede zostawiac fotelik w samochodzie. tylko wlasnie zastanawia mnie czy czesto np. gondole uzywa sie do tego aby dziecko spalo sobie w niej w domu (np. w dzien), Tz brat powiedzial ze ich mala spala w takim samym wozku czasami jak wrocili ze spaceru. co do zprzewijania, jesli nie na komodzie z przewijakiem lub stole lub czyms innym wysokim, to przewijanie na lozku tylko w pozycji kleczacej a nie nachylonej (mowila o tych pierwszych miesiacach po porodzie). takze teraz mam zagadke co z tym wozkiem, Tz powiedzial ze skoro fizjoterapeutka jest za i nic Hani z pleckami sie przez to dziac nei bedzie to jemu wszystko jedno, ale dycyzja nalezy do mnie. i teraz juz nie wiem, musze sobie przemyslec, czasu jeszcze troszke mam. to jeszcze raz wkleje link do wozka jaki mam, balbinka Ty tez masz podobny tak? i bronilas jako jedyna tego trzykolowca mojego u Ciebie jest mozliwosc polozenia dziecka na plasko? nie chodzi mi o spacerowke tylko o polozenie miesiecznego dziecka na plasko. bo w moim wozku dziecko bedzie dosc w pionie bez mozliwosci polozenia w ogole. dopiero w spacerowce, ale to wiadomo ze nie przez pierwsze pol roku.a wlasnie mamusie z dziecmi kiedy przesadzilyscie dzeciaczki na spacerowke? bo ja tak mowie o 6 miesiacach bo tak mi kolezanka powiedziala. http://www.ebay.com/itm/BABY-TREND-E...%3DLVI%26ps%3D ja nie moge sie wizualnie do niego przyzwyczaic, bo jako spacerowka to ok - jakos tam ujdzie, ale jako do wozenia niemowlaka (z zamontowanym fotelikiem na gorze) wyglada dla mnie jak jakis taki poskladany z roznych czesci
|
|
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam tylko kombinezon na zimę r.80 i nie boję się bo kosztował tylko 28zł jak będzie za mały sprzedam. Innych rzeczy zimowych nie kupuje ![]() a źle się czuję bo cały słoik zjadłam z małą bułką kajzerką i było mi okrutnie ciężko, ale już troszkę lepiej się czuję
|
|
|
|
|
#4769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie skurczy od 3 dni brak, no moze po jednym dziennie, gdzie przewaznie mialam 7-10 dziennie. taka mam przerwe pierwszy raz od 20 tc
|
|
|
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie się cieszę, że znów jesteś z nami, choć masz rację - nie ma co się nadwyrężać, także nie siedź przy kompie za długo, odpoczywaj ile się da no konia ma rację - i nie sprzątaj !!! jakoś musisz wytrzymać hihi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

I cały dzień spędziłam z Tomkiem

oby nie 

Cos tam rozumiem, ale nie wszystko.

za znalezienie czegos odpowiedniego!