|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
, a co do laki to chyba mnie z kims pomyliłaś, wysoka jestem ale laski u siebie to nie widzę , no wiesz żeby mnie nie zawołać, poczekaj poczekaj, niech no ja CVie dorwę, a w niedziele tez jadę do reserved, ale tym razem sobie cos kupię wicej, ale wczorajsze zakupy udane, i mase kasy wydane, ale ....mielismy dodoatkowa kasę, więc zaszalałam
|
|
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Ja nie gotuję razem. Dama wstał idziemy robić obiad i potem odśnieżać
|
|
|
|
|
#4413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to mało? Pije jeszcze z cyca. Cytat:
U nas "stary" śnieg leży. Nic nowego nie nasypało. ![]() Monia to chyba położna środowiskowa była wtedy. Pielęgniarka środowiskowa chodzi właśnie w okolicach 4m-ca. Nawet w książeczce zdrowia dziecka pisze o tym co, kto, kiedy |
||
|
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dużo ![]() nie no spoko jak dla mnie, mój wypija jakoś 120ml więc myslę,że mu wystracza |
|
|
|
|
#4415 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem za ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie daj boże jak mi kiedyś Hania powie, że kogoś widzi.. zawał na miejscu!Ja też 5 marca wracam.. jakoś nie dopuszczam do siebie tej myśli ![]()
|
|||||
|
|
|
#4416 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas też napadało śniegu |
|
|
|
|
#4417 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to jeszcze mamy czas ![]() Ja do deserku dodaję tę kaszkę: http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...zki/KASZKA/459 Ale zwykła manna też jest w porządku. Cytat:
Cytat:
za pierwszą zupkę!Widzę, że tylko ja zakumałam o co Ci cho z mięskiem ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Żle robię? Powinnam dodać oliwę podczas gotowania? Cytat:
![]() Też mi się wydaję, że musi się przyzwyczaić do nowego jedzonka. Zrobił wczoraj kupke, to nie to, że nie robi wcale. Ale nastękał się przy tym i takie bobki małe, twarde. Dziś stęka i nic jeszcze nie ma. Aż łzy w oczach ma .. |
|||||
|
|
|
#4418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- u mnie polozna chyba jest tez pielegniarka... ale ja sie nei znam... |
||
|
|
|
#4419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za zębyMama tż zadzwoniła.. z serią złotych rad.. booooże nienawidzę takich telefonów Chyba idę po kolejną kawę.. smakuje mi dzisiaj jak nigdy
|
|
|
|
|
#4420 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
rynek nie spokojny, bo normalnie inwestuje na giełdzie ale teraz nie mam pojęcia co robić jeśli macie słabe oprocentowanie przenies lokate do innego banku np Getin(ma teraz chyba najwyższe oprocentowanie) ok 7,5 % po uwzglednieniu dziennek kapitalizacji Cytat:
powiem tak: ma facet klasę ![]() a musze pochwalić ze i Jasio pogodny od kilku dni choć nie tak spokojny jak Tymek ![]() woooow fajnie Cytat:
jakieś złe moce was prześladują ![]() ![]() ![]() witam Kochane mamusie ja juz po pracy mój syn śpi od 1,5 godziny mam w domu poodkurzane a Jaś ponoć był mega grzeczny żyć nie umierać ![]() zaraz zmykamy na szczepienie p.pneumokokom miłego dzionka oooo ktoś się budzi
|
|
#4421 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kciuki za szczepienie Hania buja się w bujaku i pierdzi buzią tak, że ma już zaplutą całą bluzkę śmiesznie w ogóle wygląda jak się śmieje i jej ta górna dwójka wyłazi |
|
|
|
|
#4422 |
|
Raczkowanie
|
Zanka nie obejrze ale
![]() a mamy doswiadczone powiedzcie: ile mniej wiecej trwa choc to tez pewnie indywidualnie, ale taki czas od wstwania przy wszystkim chodzenia przy mebelkach do puszczania takich pierwszych prawdziwych kroków? |
|
|
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ida od razu jak wstana. moj tak chyba z miesiac moze wiecej chodzil przy kanapie.
|
|
|
|
|
#4424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sio deprecho! ![]() Cytat:
a za ząbki się należą!to dlaczego do mnie nie doleciały? ![]() Cytat:
ja też - body i spodenki smerfowe Fajne w dotyku, mięciutkie, wg metki czysta bawełna ![]() za szczepienie!
|
|
|
#4425 | |
|
Rozeznanie
|
telik dziekuje musze obadac te termoloki
Cytat:
ja miksuje |
|
|
|
|
#4426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. ![]() A jaka piszesz?
|
|
|
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Pielęgniarka środowiskowa a położna środowiskowa to u nas coś innego.
Cytat:
Za szczepienie
|
|
|
|
|
#4428 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
za ząbkiCytat:
. Starszy też taki był?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak, całą noc padał śnieg. A koleżanka przebiła już uszy ? ![]() za księdza i za 5 miesięcy!Cytat:
![]() 2. kup jej kup, bo się dziewcze wykończy... 3. ejjjj nie jesteś kupą a już na pewno nie śmierdzisz! Nic nie czuję dla Żbika (a nie dla Shiry Cytat:
Niech się od małego hartuje ![]() Trzymacie kciuki? ![]() Jutro na 9.25 chirurg w szpitalu .
|
|
|
#4429 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() te szczoteczki są fajne bo mały gryzie na dziąsełka maczuge ![]() a drugą daje soie nawet jeżdzić i widac ze mu sprawia przyjemność ![]() Cytat:
![]() a drób z wody chyba nie jest aż taki nie smaczny chyba tak! bo ja tez nie zawsze a siedze ze smakiem przy kolejnej ![]() Cytat:
Cytat:
fajny ten smerf kopiący piłke, Smerfy to moja ukochana bajka dzieciństwa a wy jakie macie swoje typy, co chciałybyscie oczywiście za jakiś czas pokazać swoim dzieciom? szczególnie w dobie tych bakuganów itd ja to smerfy smerfy smerfy |
||||
|
|
|
#4431 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko się cieszyć!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4433 | ||
|
Zakorzenienie
|
jasne że tak!
![]() Cytat:
Cytat:
właściwie od pierwszego ząbka powinno się myć przynajmniej gazikiem namoczonym w wodzie i za wasze ząbki!
|
|
|
#4434 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
matko a przede mna jeszcze wszsytko..... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nestle to z Gerberem nie ma przypadkeim nic wspolnego??? Nie wiem ale za to wiem ze nigdy nie kupie zadnej kaszki z tej firmy jeszcze po tym..... http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...uctid/163.aspx tfu tfu tfu ![]() ja tez kaszke i maselko albo oliwe dodaje przed podgrzaniem Ja juz po lekarzu Igi byl grzeczny zjadl zupke z kaszka manna i troche mu sie podobno ulalo hmmm....gluten?? Moze nie bo po wczorajszej probie bylo oki i koopa ładna wiec moze to zwykle ulania (nie wiem nie widzialam) a ja dostałam inhalator sterydy i krople.... ah musiala mi ta astma w ciazy wyjsc ide polezec
|
|||
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Cały czas
![]() ![]() ![]() Radek śpi. Zjadł zupkę ale na początku się na to nie zapowiadało. Kręcił głową, wypluwał, albo trzymał w buzi i nie jadł. Bardzo czuć było pietruszkę i selera. Pierwszy raz w sumie jadł te jarzyny więc mu wybaczam. Później zjadł wszystko i sam dziuba otwierał. Scio zrobię dzisiaj Radkowi deserek tak jak Ty pisałaś- mam pół słoiczka morel. Doleję do tego dolać mocno ciepłej wody i dam łyżkę kaszki z glutenem. Tak? |
|
|
|
#4436 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o wlasnie teraz leci! bardzo fajny o takich małych dzieciach i mamach jak my i wlasnie bylo o kojcach i nawet nie wiedziałam- pediatra fizjoterapeuta bardzo polecali, ze to ważny element w rozwoju dziecka z dwóch względów po pierwsze dziecko uczy sie wstwac i stac kazde w swoim tempie ale samo po drugie że to bardzo uczy świadomosci przestrzeni odległości i że dla dziecka jest wazne/podobnie jak łóżeczko że to jego "krolestwo" a my akurat wczoraj rano odpaliliśmy nasze "krolestwo" i tak fajnie natrafiłam akurat tego dnia na ten wywiad Jaś tak na początku wierzgał w nim nózkiami cieszyl się, ale oczywiście nudzi sie po jakims czasie ![]() kurcze teraz tez fajny odcinek o cwiczeniach żywieniu higienie chlopców |
|
|
|
|
#4437 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze nie
ale intensywnie o tym wciąż myślę ![]() Jakoś nie po drodze mi było. Położona środowiskowa też chodziła a teraz się pielęgniarka zapowiedziała. |
|
|
|
#4438 |
|
Raczkowanie
|
o zaraz będzie o nocnikach
może któraś zainteresowana moze sobie włączyć |
|
|
|
#4439 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to że Ty jesteś super zorganizowana kosmitką to dziewczyny już odkryły jeszcze raz!Cytat:
![]() za szczepienie!
|
||
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jakim kojcu mówisz, możesz dać jakiś link ?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

Mam nadzieje że jeszcze dane nam bedzie się spotkać.
, a co do laki to chyba mnie z kims pomyliłaś, wysoka jestem ale laski u siebie to nie widzę 

to dużo 
nie daj boże jak mi kiedyś Hania powie, że kogoś widzi.. zawał na miejscu!

a sio deprecho!
za szczepienie!
? 
.
co to za znieczulica się w ludziach odzywa ?!
ale intensywnie o tym wciąż myślę