|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
To i się chwalę. Moja córa obudziła się dziś 7.15 i wzięłam ją do łóżka, coś tam gadała a ja usnęłam i obudziłam się dopiero o 8.40. Dała mi się jeszcze córa zdrzemnąć. Alibany cieszę się ze pomogłaś. Madza przepis na pomidorówke dawałam w K. |
|
|
|
|
#4382 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
ładniutka
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie mam weny na pisanie, czytam a nie koduje co piszecie. Agadus widziałam Was wczoraj w reserved- przepraszam ze nie podeszłam, bo wpadłam z tż i wypadłam jak strzała, zobaczyłam Was kątem oka jak już wychodziliśmy. Późno było a Sara została z babką. Ale laska z Ciebie, wysoka Mam nadzieje że jeszcze dane nam bedzie się spotkać.Zakupy udane? Kiepski organizacyjnie dzień mam. Rano na godz. zostawiłam młoda z tż, pojechałam na ciuchy i nic nie kupiłam, same szmaty- tzn kupiłam kilka bluzeczek i sobie legginsy- w domu po dokładnym obejrzeniu okazały się dziurawe i poplamione. Blee.
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4384 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż już kupił śliwki ![]() Cytat:
Wczęsniej gotowałam ziemniaka, marchewkę i np brokuła. Zmiksowałam, dodałam łyżkę oliwy i gotowe. Teraz zaczęłam dodawać koperek. Jakie inne przyprawy można to już doświadczone mamy muszą się wypowiedzieć ![]() A kaszę mannę mam tą: http://www.☠☠☠☠☠☠.pl/product/5902172...kawiczna.xhtml Zawiera gluten. Gotuję wg przepisu tylko mniejszą porcje i z tego biorę około jednej łyżki stołowej i dodaję do obiadku. Tego co ugotuję wychodzi około dwa i pół małego słoiczka. Generalnie daję małą łyżeczkę gotowej kaszki na mały słoiczek obiadku. Jeśli źle robię to proszę mnie poprawić ![]() Jak coś nie wiesz to pytaj, zawsze któraś coś od siebie pomoże ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę zakupów
|
|||
|
|
|
#4385 |
|
Raczkowanie
|
witam dość nerwowo;(
1. wczoraj jak Maja miała drezmkę po 17 zaalarmował detektor oddechu;( niby tylko jedno piknięcie, od razy podbiegliśmy z tz do łóżeczka i mała oddychała, ale jakby ciężko (albo już się wkręci łąm) potem tz się przyznał, ze w e wrzesniu tez się tak zdażyło , ale nie mówił, żeby mnie nie martwić;( czy któraś tak miała? dziś i wczoraj małą zachowywała się całkowicie normalnie 2. puzle- kupiłąm na all- ładne tanie - umyłam mydełkiem dla dzieci, zalałam wrzątkiem i tyle. mała poleżała 10 min i ją zabrałam bo się boję, że one takie bez atestu.. z niewiadomego źródła- znaczy wiadomego z Chin niby karteczka w środu była, że nie toksyczne, ale taką kartkę ja też mog ydrukować na drukarce kolorowej nie macie obiekcji? już głupieję, chyba wyrzucę i kupię w sklepie z atestami 1000 lat dla dzisiejszych solenizabntów! znerwicowana iwona;( |
|
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na prawdę wtedy ratowal nam życie, bo młody tak kombinował, że mógł spinając się i chodząc wywrócić się jakoś niefortunnie a w chodziku ani nie mógł się wywrócić, ani nic ściągnąć niebezpiecznego ogólnie stosowałam metodę, że jak młody zasnął ja robiłam co musiałam (gotowanie, sprzątanie), ale czasem nie chciał zasnąc więc musiałam ekspresem coś zrobić to go wkładałam chodzik pożyczony, a nas na kojec nie było stać, choć długo o nim myślałam, bo super sprawa sama raczej nie kupiłabym chodzika bo na te kilka razy szkoda kasy
|
|
#4387 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Bry mamy!
Cytat:
Cytat:
![]() jak mi to teściówka opowiadała to kopara mi opadła i tak mi się żal tż zrobiło ![]() Cytat:
Cytat:
nasz noc też masakra ehhhh zaraz stuknie 8 miechów a ten ma w głębokim poszanowaniu przesypianie całej nocy! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ejjj jestem koopa śmierdząca Żbik ma dwie kreski białe na dole dwa mu idą naraz a ja dziś zauważyłam no brawo brawo Shira!!!!
|
|
#4388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki Lila dzisiaj polece kupic kasze i dam do deserku... i to raz dziennie narazie dawac no nie ??
|
|
#4389 | ||||
|
Zakorzenienie
|
podziwiam bo ja nałogowiec
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jest w tej gazetce: http://gazetka.biedronka.pl/g53,spec...la_ciebie.html Cytat:
![]() co się dzieje? ![]() Cytat:
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam obaw żadnych.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#4391 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
|
|
#4392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz po porodzie wtedy są po to by dać jakies rady, dogladnąć dziecko np w kwestii pielęgnacji pępuszka itd .Pozdrów pielęgniarkę i powiedz ,że pare miesięcy się spóźniła ![]() Cytat:
dla wszystkich zdolnych, raczkujących maluchów !!!!!!!!!!!!---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- jacieeeee siedze w domu z małym , pogoda do d..., nie wychodzę i tak jakoś się deprecha pojawia.Byle do wiosny ... |
||
|
|
|
#4393 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=dziubek79;32180315]
nic się nie martw [QUOTE] Uspokajasz mnie trochę. tylko Maja spała na pleckach
|
|
|
|
#4394 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam
u nas noc jako tako - spała od 20 do 2 (jak na nią to dobry wynik ) ale później wstała o 5 i koniec spania teraz dosypia, ale pewnie znowu pośpi 25 minut ![]() Cytat:
Brawa za skończenie 5 miesięcy i kciuki za organizację chrzcin (odpowiedni cytat mi wcięło )Cytat:
![]() Ślicznie Cytat:
Cytat:
edit: doczytałam, że sobie poradziłaś ![]() ![]() klask i:A ja myślałam, że takim maluszkom zębów się nie myje... Jak wyszedł Mai pierwszy ząbek, to powiedziałam to mojej dobrej znajomej, matce dwójki dzieci. A ona na to, że teraz muszę małej szczoteczkę do zębów kupić. No i ja serio pytam jej jaką itp. a ona do mnie:" no co Ty żartowałam" ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4395 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A pogrubione, to miałam na myśli że mięsko w warzywach ugotować żeby smakiem przeszło, osobno zupkę warzywną zrobić ido niej tylko samo mięsko wdrobić, bez wywaru. Myślę że to będzie ok, spróbuję tak zrobić. Cytat:
No właśnie też tak mi się zdaje |
||
|
|
|
#4396 | ||
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() No właśnie też się zdziwiłam, że teraz ale powiedziała, że te wizyty mogą być do roku czasu. Cytat:
Cytat:
![]() dla Żbikowych ząbków
|
||
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=iwonap79;32180505][QUOTE=dziubek79;32180315]
nic się nie martw Cytat:
Nasz czasem tak śpi,że muszę się nad nim nachylać ,żeby usłyszeć oddech. No i zauważylismy,że jak się baterię już wyczerpują (w odbiorniku) to się częściej ten pojedynczy alarm włącza. Jak wymieniliśmy to przestało Shirka za ząbki a co do ich znajdowania to ja tez miałam z tym problem a tu lekarka na wizycie mówi,że górne jedynki idą ![]() zdarza się u nas z zębami dziwnie, dolne 1 wyszły w 4 miesiącu, potem długo , długo nic a w 6 zaczęły górne się pojawiać i długo im schodzi na razie wyszła 1 do połowy a ta druga stanęła w miejscu
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-02-09 o 11:18 |
|
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
dziękujemy dziękujemy Cytat:
oj współczuję ![]() dla pocieszenia powiem ze u nas nocka tez kiepska, Lila się budziła, wierciła, płakała, cyca nie chciała nawet tylko o coś innego jej chodziło.. zębów dalej brak. teraz księżniczka odsypia a my z Filipem malujemy farbami
|
|
#4399 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje obejrzalam Boska jest. Moja nawet sama nie usiedzi sztywno - len maly
Cytat:
towarzystwo sie liczyCytat:
my nadal bezzebneCytat:
Marysia znowu urzadzila histerie, melak anwet nie daje, bo jak widzi butelke z herbata to juz sie odwraca, ale wciskam jej jak sprobuje ze herbatka wypija 100 ml. Wsadzilam ja w wozek w pozycji siedzacej, spodobalo jej sie odwracam glowe a ona usnela, obnizlylam oparcie i zwiozlam do sypialni. |
|||
|
|
|
#4400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny poruszyłam jeszcze jeden temat w klubie, bardzo prosiłabym Was o zajrzenie... trochę to niezręczne, ale liczę się z Waszym zdaniem
|
#4402 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziś trochę niewyspana, ale słoneczko za oknem pozwala mi o tym zapomnieć ![]() Zaraz jadę do mojej mamy, bo zadzwoniła, że pies się mocno pochorował, a ona musiał iść do pracy. No i będziemy mieć z Tymciem dyżur przy chorym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A czasu nie mam tak samo jak Wy, bo przecież i tak czas z nim siedzę. Nie zostawiam go samego na godziny i nie idę sobie siedzieć w wannie z maseczką na gębusi A że nikt mi przy nim nie pomaga - żanda mama, ciocia, siostra, babcia, więc całe dnie od rana do nocy jestem sama przy nim. A mąż jedyne co robi to go wyciera i ubiera po wieczornej kąpieli Czas dla siebie mam od 21 do 2 w nocy (z półgodzinną przerwą o północy) ![]() Brawo !!!Na szczęście nie Cytat:
Cytat:
Ja bym spokojnie zostawiła małą na nich. Z monitorem nie pomogę, bo nigdy takiego cuda nie miałam.Super, brawo ![]() Aniu, to nie był zwykły dzień. Może jakieś fluidy w powietrzu? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4404 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie poloznej nie bylo, pielegniarka srodowiskowa byla jak Marysia miala 4 miesiace.
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- uwierz, ze mnie tez sie nie chce-ale co zrobic, jak dostaniemy kredyt na budowe domu to trzeba z czegos go splacac. |
|
|
|
#4406 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4409 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ugotowałam warzywa - włoszczyznę. Osobno ryż. Pod koniec gotowania warzyw dodałam natkę pietruszki i majeranek i gotowało się jeszcze minutkę.Zblenderowałam, dodałam na oko przecieru i koniec. Jak chcesz z mięskiem to mięsko gotuję też osobno i dodaję jak blenderuję bez wody. Cytat:
Dodaje intuicyjnie, a że się nic nie pojawia jest ok. To robię jej więcej. Ryż to nei gluten. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wywar z mięsa jest jeszcze ciężkostrawny dla dzieciaczka. Ja kupuje pierś i kroje ją w paski i każdy pasek sobie mrożę i jak potrzebuję rano wyciągam. Paski mają długość ok 6cm. grubość 1,5 cm Cytat:
Mi kiedyś nie spodobała się Nestle kaszka bananowa bo ściemniała mi więc wydaję mi się że ma na pewno coś innego w sobie niż pozostałe. Sprawdź skłąad.Cytat:
![]() ![]() Jak ja tego nienawidzę,: " Bo kiedyś tego nie było.." Cytat:
![]() Cytat:
Taki który obija wszystkie kąty? ![]() Kiedyś oglądałam program o chodzikach właśnie i opowiadali że takie chodziki takie że wkładasz i jedzie to właśnie nie zdrowie jest... kiedy powiedziałam swoją opinie, że nie chcę chodzika dla mojej Emi w takiej postaci to usłyszałam co ? :" Kiedyś tego nie było..." rehabilitantów bo kole mnie w oczy.U mnie śnieżek pada. Czekam na damę i wybieramy się na odśnieżanie
|
|||||||||
|
|
|
#4410 |
|
Rozeznanie
|
Zupka zrobiona . Wyszła nawet smaczna, zobaczymy jak podejdzie małej
zadowolona z siebie zapasteryzowałąm w słoiczkach...i zorientowałam się, że zapomniałam dać kaszki manny, którą przygotowałam....a potem przypomniałam sobie o masełku, że trzeba było dodać No nic pierwsze koty za płoty ![]() A powtórzę: pytałam się czy mięsko można w warzywach ugotować, bo takie samo z wody to nie jest najsmaczniejsze. Wiem że wywaru się nie daje bo uczula |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

za piątek.

teraz dosypia, ale pewnie znowu pośpi 25 minut 
Usnął w dzień, moje dziecko, nie do wiary
klask i:
a tu lekarka na wizycie mówi,że górne jedynki idą