Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-09, 10:04   #4351
ellika
Rozeznanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Zabieram sie za gotowanie pierwszej zupki. Ciekawe co to wyjdzie.
Wie którać ile mięska dać na porcję? łyżeczkę, dwie?
No i czy mięsko mogę ugotować w jarzynach, żeby miało lepszy smak i takie dopiero dodać do zupki?
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:06   #4352
Naataaszkaa
Raczkowanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mi tam nie przeszkadza czy ktos umarl w moim mieszkaniu czy nie. chyba ze trzeba by bylo krew ze scian zesrobywac i zdzierac tasmy policyjne, wycierac krede z parkietu...

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
A co, z pamięci polecę :
- woda święcona chyba pomogła, bo Kuba już nie budzi się z płaczem i nie ma koszmarów (dodatkowo przyczepiłam mu do łóżka taki obrazek z medalikiem, co dostał zaraz po urodzeniu),
Chylę czoła Twojej pamięci

I trzeba się w kościelne progi wybrać po wodę święconą jednak.. i pokażę tym wstrętnym duchom kto tu rządzi

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Marzenko
a w jakim kinie grają te filmy?
ja narazie jestem zawalona na maksa.Ale może za tydz jak nie będzie zimno to pójdę
Jak będziesz chętna to możemy razem pojechać z rynku

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Nic nie piszę, bo nie chcę nikogo wkurzyć, ale Tymcio dziś - delikatnie mówiąc - do rany przyłóż Aż w którymś momencie powiedziałam mężowi, że chyba coś małemu dolega, bo:
- odłożyłam go do łóżeczka w trakcie zabawy, a on szeroki uśmiech i zajął się sam sobą,
- wkładałam czapkę na spacer, a on szeroki uśmiech,
- jakiś czas po spacerze znowu położyłam do łóżeczka, a on znowu sie uśmiechną, odwrócił główkę na bok i usnął Usnął w dzień, moje dziecko, nie do wiary
Także dzień dziś miałam lajtowy pod tym względem
Anioł nie dziecko

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
My jutro konczymy 5 mscy wiec zaczne malej wproawdzac gluten i az sie boje tego nie schrzanic....

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Poniżej chciałam się pochwalić, jak bujamy się na "czterech"
ale ona jest śliczna!!

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Kawe pije, zapraszam do towarzystwa
Ja już po jednej ale chyba czas na drugą

Wstałyśmy dzisiaj o 8!! Szok Podoba mi się to, że Hania jak się obudzi to nie płacze tylko sobie gada do siebie, mruczy coś pod nosem.. potrafi tak godzinę poleżeć i ja mogę sobie spokojnie pospać jeszcze

A u nas biało że ho ho.. poszłabym na jakieś sanki z chęcią.. kiedyś się szalało zimą, sanki, górka i jazda.. nie mogę się doczekać przyszłej zimy kiedy już Hanię porwę do jakiegoś lasku mama da w końcu czadu
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:07   #4353
zanka205
Zakorzenienie

mam filmik! jak Lena się przemieszcza
pokazać Wam? bo właśnie na kompa zrzucam

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:10   #4354
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
no właśnie Tż nie widział czegoś takiego.. tylko ja.. a mieszkamy w bloku, mieszkanie kupiliśmy po takich dziadkach.. babcia zmarła w lutym a 1 kwietnia się już wprowadzaliśmy.. na początku strasznie się bałam, z czasem przeszło, ale takie akcje znowu przyprawiają mnie o dreszcze.. a ja strachliwa i to bardzo..

Zrobiłam sałatkę.. iście kaloryczną ale miałam taką ochotę, że szok jutro będę tego żałować
babcia powiadasz...oj to pewnie ona przychodzi moze jej sie nie podoba ze w jej mieszkaniu jest nowa pani domu???

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Od jutra w Biedronce będą ubranka i skarpetki dla maluszków
http://fanbiedronki.pl/gazetka/2012....anko,dzieciece

Zmykam do spania, dobrej nocy!
patrzylam na stronie biedronki i nic takiego nie ma

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Sweet, u mnie kawa bez dodatków też nie przejdzie, więc rozumiem.
eh... to pewnie wiesz jak to ciezko odstawic taka pysznosc

Cytat:
suuuper kiedy u mnei tak bedzie.....

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jaką tą kaszkę dajesz?
Ja daję na śniadanie na mleku modyfikowanym i chciałam coś innego, chyba wezmę zrobię kasze kukurydzianą, tylko nie wiem z czym
A ja mam 3 kaszki i daje na zmiane codziennie inna
MAM :
Hipp ryż z jabłkami

Babydream wieloowocową

Bobovita z malinami

wszsytkie tylko dodac wody....

Hipp i Babydream bo nie sa slodozne cukrem a Bobovite dostalam od mamy noi daje bo szkoda wyrzucic

Dziewczyny zauwazylam jedna dziwna rzecz .
Daje Igorowi kaszki roznych firm i jest oki a wszystkie na mm sa
Daje tez Bobovity manna na melku i jest tez oki
Ale jak daje Nestle to odrazu biegunka i koniec.... o co chodzi? Moze nie tolerowac mleka na ktorym jest Nestle czy co??? :conf used:
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:10   #4355
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja Wam powiem że mój mały też jest bardzo kochany
nie płacze wogóle, ciągle się śmieje, ładnie je mleka wypija 210ml, słoiki ładnie je ost 1 raz mu gotowałam ale nie smakowało mu, od bardzo dawna przesypia noce jakoś od 2 mies życia wczoraj usnął o 21 i obudził się o 8.
Wogóle nie choruje My chorzy a mały narazie zdrowy a od początku jest na MM.Czasem zapominam że mam dziecko poważnie.Jak np sprzątam to go kłade do łożeczka on się wtedy bawi sam nawet zwykłym smoczkiem.
Zębów nie ma starszy miał pierwszy ok 6 mies ale nawet nie wiem kiedy mu wyszedł bo na zęby wogóle nie płakał

Marzenko postaram się iść ale jeszcze troszkę czasu więc się zgadamy

ja zapomniałam mój mały ost ma problemy z kupą ale mam jakąs zawiesinie na D moze ona poskutkuje

Nataszko jak będzie ładna pogoda może pieszo pójdziemy?

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2012-02-09 o 10:13
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:13   #4356
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Na razie czekam do końca lutego, bo na stronie Nutramigenu napisane, że nadal walczą o wpis.
Agata piła pepti tydzień czasu i miała zatwardzenia. Sojowych się troche boje. gdyby to było same mleko,ale do tego dochodzą jeszcze kaszki. Sinlac 20 zł. zdrowy brzuszek 11 zł. Inne ściągane z neta też w okolicy 10 zł. Bo Agata ryżowych nie bardzo może bo ją zatwardza
oby Nutra wróciła do refundacji..
u nas Jula nigdy nie miała zatwardzeń, nawet po samym kleiku ryżowym jej nie zatka... a te ryżowe nestle czy bobowita to uwielbia wszystkie smaki jakie mamy - ostatnio posmakowała w ryżowo-kukurydzianej truskawkowej- ale daje jej poł na pół w kleikiem ryżowym bo sama jest okropnie słodka. - większość kaszek smakowych mieszam z bezsmakowym kleikiem - ryżowym bądź kukurydzianym.

Cytat:
moze
Marys sie naspala cale 40 minutdobrze ze podlogi umylam i kawe zdazylam zrobic. Zaraz ide do kuchni obierac ziemniaki na placki ziemniaczane, bo moj TZ zapomnial mi powiedziec, ze kuzynke zaprosil
ja dziś mam w planach placki ziemniaczane zrobić jak Jula pozwoli.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
chciałam się pochwalić że Lila zjadła dziś całą MICHĘ mojej zupki pomidorowej
klask i:
Cytat:
I teraz prosze mi powiedzieć czego to zasługa......
Pepti, Balneum, nie jedzenia żółtka od kilku dni?

może spróbuj z żółtkiem za kilka dni znów.

ślicznie się bujacie - tzn Ala - cudna jest - i jakie ma oczy ufne my tak jeszcze nie umiemy \\ mogę spytać kiedy Ala się urodziła bom ciekawa a nie ma Cię na liście mam.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A ja miałam noc - armagedon . O 22 się zaczęło, wzięłam Dominika do łóżka ale jakoś nie pomogło. Od 2 był straszny płacz. Ostatni raz tak płakał jak miał kolki, jakieś 4 miesiące temu
współczuję kochana... pewnie zęby....

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:15   #4357
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
to ja Wam coś opowiem mój tż jak miał 4 msc zachorował na płuca teściowa musiała zostawić go w szpitalu a wiadomo, żadnego nocowania matek ba nawet nie mogła być w ciągu dnia z nim. Jakoś tak wyszło, że teściówka mu nie powiedziała, że był w szpitalu za niemowlaka. Mając 22 lata miał poważny wypadek samochodowy i wstrząs mózgu i ten mózg miał opuchnięty majaczył, przeklinał (czego nie robi) i w tych majakach zaczął mówić, że już był w takim miejscu, ze było ciemno nie było jego mamy i czemu ona nie przychodzi jak on płacze, że się boi i niech go nie zostawia ZNOWU w takim samym miejscu a był to pierwszy pobyt męża w szpitalu od tego zapalenia płuc więc jeśli ktoś mnie pyta czy dzieci pamiętaj to mówię z całą stanowczością TAK gdzieś głęboko w naszych głowach jest wszystko co przeżyliśmy od najmłodszych lat!
Chyba coś w tym jest Mojej siostry mąż uparcie twierdzi, że pamięta jak się kąpał z mamą w wannie ( miał wtedy ok. 8-9 m-cy)... Twierdzi, że to traumatyczny widok, bo mama była naga - i przez to nigdy nie wykąpie się ze swoim dzieckiem w wannie.

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Efektem naszych pierwszych zmagań z marchewą był wieczorem papkowaty, pomarańczowy jak marchewa, kupson czy teraz zawsze tak będzie, że to co zje będę znajdować w pampku?

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
I teraz moje pytanie:
Czy ryż zawiera gluten?

Dzień dobry

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:16   #4358
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Jacieee Domek ma bardzo wrażliwy brzuszek nie ? Moja może nie ma bolącego brzuszka, ale wierci się, stęka i takie spanie..
Chyba tak. Choć ja już sama nie wiem co mu było

Eweeve ja piję kawkę w pracy
Zanka pokaż

Moja teściowa jest oburzona, że dałam dziecku syrop przeciwbólowy, bo ona nic takiego nie dawała. Mało tego! Za jej czasów nie było leków przeciwbólowych dla dzieci! Złą matką jestem

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:17   #4359
zanka205
Zakorzenienie

dobra, filmik w klubie
zapraszam

Stary 2012-02-09, 10:19   #4360
Marina1
Zakorzenienie

dziewczyny, moje pytanie już nie ważne, jakiś instal pobrałam i chodzi. Uff
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:24   #4361
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Żaneta a tej kaszy manny nie dajesz za dużo?
Ja się tak naprawdę nie znam ale chodzi mi właśnie o gluten, że po trochę się go wprowadza przez około dwa miesiące a później zwiększa ilość.
Jestem w czarnej

Ugotowałam Radkowi zupkę.
Garść mieszanki włoskiej+kilka groszków cukrowych+koperek
Osobno ugotowałam ryż. Dodałam niecałą łyżkę oliwy, zmiksowałam.

I teraz moje pytanie:
Czy ryż zawiera gluten?
ryż nie zawiera glutenu....

ja tam gotuje ryz razem z warzywami i potem wszystko miksuje razem

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Nie, ryż nie ma glutenu

A ja mam inne pytanie: czy ten ryż to miksować z zupką, czy potem osobno dodać? ale chyba zmiksować, bo jeszcze takie maluchy ryżu nie pogryzą ???
ryz zmiksowac jasne ze tak

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
a nie przywitałam sie z rana
dzien dobry

i wiadomość dnia
mamy 3 zęby!!!
(i czwarte przekrwione dziąsło)

co do szczoteczek do zębow to ja bardzo polecam te

http://allegro.pl/babyono-szczoteczk...088714514.html

sprawdzone już przez kilkoro dzieci
szczególnie ta "maczuga" teraz fajna
do masowania dziąselek i ta druga też
Jaś ciągle je ma gdzies pod ręką
u nas lepsze od wszystkich gryzaków

3 zeby ....ale fajnie u nas jeszcze szczerbulek jest

Cytat:
No i czy mięsko mogę ugotować w jarzynach, żeby miało lepszy smak i takie dopiero dodać do zupki?
Ni mieska nie wolno gotowac z jarzynami dopiero po 6 mc

Pierwsza zupka najlepiej same warzywka bez mieska

Marchewka,ziemiaczek, pietruszka troszke pora i selera

Pozniej jak bedzie oki to z mieskiem i wtedy tak.

Kawaleczek mieska małą kosteczkę gotujemy na wodzie

w drugim garnuszku warzywka
miesko potem wyjmujemy z wody i palcami rozdrabniamy i wrzucamy do warzywek i razem miksujemy

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Dzis Igor zostaje z moja mama

ja ide do lekarza

troche sie stresuje jak t obedzie

bo babcie widzi na raz w miesiacu
w weekend noi na swieta wiec nie zaczesto
nieby nie palcze przy obcych itp.
ale nie iwem jak sobie mama poradzi....
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:25   #4362
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
klask i:

ślicznie się bujacie - tzn Ala - cudna jest - i jakie ma oczy ufne my tak jeszcze nie umiemy \\ mogę spytać kiedy Ala się urodziła bom ciekawa a nie ma Cię na liście mam.
Ala dziękuje za wszystkie miłe słowa pod jej adresem

Beatko Ala jest z 5tego lipca.
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:29   #4363
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Przyłączam się do picia kawki

Dominikowi chyba idzie drugi ząbek, bo przebudza się w nocy i płacze, jak go utulę i to zasypia. Już drugi dzień budzi się o 5 na dobre i nie może zasnąć, przy czym ciągle pakuje raczki albo śpiworek do buźki. W dzień też krótko śpi i budzi się z płaczem. Dobrze, że chociaż mleczko pije, mniej ale jednak pije..

Mam wielka prośbę, czy któraś może wkleić przepis na pomidorówkę do K albo raz jeszcze tutaj (może Żanetka) Bo widzę, że dzieciaczkom bardzo smakuje ta zupka a ostatnio Dominik też gardzi moimi obiadkami - zje ale nie z takim apetytem.

Idę robić kaszkę bo Domek się zbudził..
dzieki za wspolna kawe

Cytat:
To ja znowu dzis z toba kawke pilam
Jaś rano nigdy od razu nie woła o jedzonko, schodi mu się zawsze z godzina na zabawie przynajmniej

Alibany te oczy to zaraz patrzeć jak słodziak pójdzie -
u nas to bujanie zajęło 3 tyg i długa zwiedzać swiat/mieszkanie
coraz wiecej nas do tej kawy. marysia tez okolo godzine po przebudzeniu wola o jedzonko. Zjadla juz kaszke mleczno ryzowa o smaku banana, uwalila koope i zjada lalke

Cytat:

I trzeba się w kościelne progi wybrać po wodę święconą jednak.. i pokażę tym wstrętnym duchom kto tu rządzi

Jak będziesz chętna to możemy razem pojechać z rynku

Anioł nie dziecko

ale ona jest śliczna!!

Ja już po jednej ale chyba czas na drugą

Wstałyśmy dzisiaj o 8!! Szok Podoba mi się to, że Hania jak się obudzi to nie płacze tylko sobie gada do siebie, mruczy coś pod nosem.. potrafi tak godzinę poleżeć i ja mogę sobie spokojnie pospać jeszcze

A u nas biało że ho ho.. poszłabym na jakieś sanki z chęcią.. kiedyś się szalało zimą, sanki, górka i jazda.. nie mogę się doczekać przyszłej zimy kiedy już Hanię porwę do jakiegoś lasku mama da w końcu czadu
picie akwy jest zarazliwe

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
mam filmik! jak Lena się przemieszcza
pokazać Wam? bo właśnie na kompa zrzucam
dawaj!!
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
oby Nutra wróciła do refundacji..
u nas Jula nigdy nie miała zatwardzeń, nawet po samym kleiku ryżowym jej nie zatka... a te ryżowe nestle czy bobowita to uwielbia wszystkie smaki jakie mamy - ostatnio posmakowała w ryżowo-kukurydzianej truskawkowej- ale daje jej poł na pół w kleikiem ryżowym bo sama jest okropnie słodka. - większość kaszek smakowych mieszam z bezsmakowym kleikiem - ryżowym bądź kukurydzianym.

ja dziś mam w planach placki ziemniaczane zrobić jak Jula pozwoli.

klask i:

współczuję kochana... pewnie zęby....
ja tyle wczoraj ziemniakow starlam, ze na dzis tez mam

Cytat:
Chyba tak. Choć ja już sama nie wiem co mu było

Eweeve ja piję kawkę w pracy
Zanka pokaż

Moja teściowa jest oburzona, że dałam dziecku syrop przeciwbólowy, bo ona nic takiego nie dawała. Mało tego! Za jej czasów nie było leków przeciwbólowych dla dzieci! Złą matką jestem
ja od 5 marca tez w pracy bede pic z wami

Cytat:
dobra, filmik w klubie
zapraszam
no i doopa nie obejrze
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:30   #4364
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:

no i doopa nie obejrze
poszło PW

Stary 2012-02-09, 10:31   #4365
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

jestem w szoku ze Wasze dzieciaczki juz raczkuja
moj narazie jeszcze nie.Ale starszy odrazu chodził nie raczkował

Zanka
a mala bedzie uzywac chodzika? ja planuje kupic

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2012-02-09 o 10:32
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:32   #4366
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:

Cześć!
Radek ma problem z kupą.
Stęka, stęka i wystękać nie może.
Dałam mu przed chwilą ćwiartkę jabłka.
to chyba moja wina, bo podjadałam ostatnio czekoladę.
Do tego dochodzą obiadki i już klocek twardszy.
watpię,żeby Twoja czekolada az tak zatwardziła, może dawałaś na obiadek cos z ziemniaczkami i innymi takimi rzeczami, podaj śliweczki, ja kupuję z hipp, Nati je uwielbia, a po nich nie ma problemu z koopkami

Cytat:

Dzien dobry!!!
Pobudka o 8 rano. Lezy na lezaczku z paluszkami w buzi ale nie wola o jedzonko, herbatki jej chyba dam. Glowa i tak mi peka.
Kawe pije, zapraszam do towarzystwa
przyłączam sie i ja tylko że [piję kawkę zbożową

Cytat:

Mam zwykła błyskawiczną spożywczą.
ja tez mam spożywczą

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Witam się i spadam.
Nie chcę Wam już truć o naszych choróbskach
Mnie znów wzięło gardło i katar, Igor jeszcze antybiotyk kilka dni, bo ma lekkie zmiany w płucach.

Jak wrócę do siebie, to wrócę
Buzi kochane!
oj bidulki , kurujcie się
Cytat:
Dziewczyny pomożecie ? Bardzo Was proszę.

Kurde, word mi nie chodzi, jak włączam to pisze tak - ,,Program Word nie może uruchomić konwertera mswrd632 ...

Chciałam pisać pracę, a tu dupa...A ja zielona w kompach.
może zresetuj kompa, może cos pomoże

a ja się witam z rana, jem dopiero sniadanie, choć wstalam przed 8, a dziewczyny u mnie w nocy spały a za to ja nie mogłam, obudziłam sie przed 3 i usnełam nie wiem jeszcze widziałam że było 5.30, to jakos tak musiałam usnąć, nie wiem czemu nie mogłam spac,
ale za to w nocy nadrobiłam Was

a w niedziele Nati oddaje babci na jakies 3-4 h, jedziemy do LBN Oliwka z tatusiem do kina na bajkę, a ja na sklepy,

a wczoraj jak jechalismy do LBN to Oliwka obróciła się i mówi"mamusiu zobacz, ten samochód za nami jedzie, a skąd on wie gdzie my jedziemy??" opowiedziałam że jedzie w tym samym kierunku co my, ale nie jedzie dokładnie tam gdzie my, a na rondzie pojechał ten samochód w druga stronę a Oliwka " o mama zgubilismy ten samochód....albo on nas zgubił "

no to wypracowanie napisałam

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:33   #4367
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Nic nie piszę, bo nie chcę nikogo wkurzyć, ale Tymcio dziś - delikatnie mówiąc - do rany przyłóż Aż w którymś momencie powiedziałam mężowi, że chyba coś małemu dolega, bo:
- odłożyłam go do łóżeczka w trakcie zabawy, a on szeroki uśmiech i zajął się sam sobą,
- wkładałam czapkę na spacer, a on szeroki uśmiech,
- jakiś czas po spacerze znowu położyłam do łóżeczka, a on znowu sie uśmiechną, odwrócił główkę na bok i usnął Usnął w dzień, moje dziecko, nie do wiary
Także dzień dziś miałam lajtowy pod tym względem
ty wez lepiej sprawdz szczelnosc instalacji gazowej albo czy sąsiedzi nie lakierują podłóg, bo ci sie dzieciak zaćpał tak sie smieje kinga jest spokojnym i pogodnym dzieckiem, ale twoj tymek to wymiata!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:34   #4368
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, ryż nie ma glutenu

A ja mam inne pytanie: czy ten ryż to miksować z zupką, czy potem osobno dodać? ale chyba zmiksować, bo jeszcze takie maluchy ryżu nie pogryzą ???
Ryż ugotowałam osobno, pod koniec gotowania zmieszałam z zupką i kilka minut razem gotowałam. Zmiksowałam.
Radek je od niedawna obiadki i boję się jeszcze mu cały ryż dać.
Ale staram się na całkowitą papkę nie miksować.

Cytat:
i wiadomość dnia
mamy 3 zęby!!!

Cytat:
Nie wiem ile mięska, nie gotowałam jeszcze.
A jaką zuke gotujesz?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:35   #4369
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
jestem w szoku ze Wasze dzieciaczki juz raczkuja
moj narazie jeszcze nie.Ale starszy odrazu chodził nie raczkował

Zanka
a mala bedzie uzywac chodzika? ja planuje kupic
pewnie trochę tak, nasz jest pożyczony, Filip już w nim troszkę podróżował jak był mały

Stary 2012-02-09, 10:39   #4370
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Duża pannica chciała kolację zjeść łyżeczką

Monia! Nic nie schrzanisz Był taki moment, że ja w ogóle nie wyobrażałam sobie gotowania dla Małego, o glutenie nawet nie wspomnę.
Dziewczyny tu pisały o wszystkim, ja czytałam i dalej nic nie wiedziałam
Ja muszę czasem mieć dużymi literami powiedziane
Gotowanie jest łatwe i przyjemne- przynajmniej dla mnie. Radek póki co je wszystko

Lili dzieki za wsparcie ...bede musiala sprobowac...
A jak chce zrobic zupke...to czy moge miec taka mieszanke warzywna mrozona?? I to sie tylko robi na wodzie bez zadnych przypraw??I co potem sie dodaje??

Cytat:

ale slicznie .... ile Twoja corcia ma juz mscy ??

Cytat:
Dawalam mu jakis pomidorowy z gerbera po 6 miesiacu.
Ellika tez zapodalam przeciwbolowy, to bylo troszke lepiej.

Zebow nie obstawiam bo dziasla takie same.

Teraz pisze z busa. Moze przymkne oko
podziwiam mamuski pracujace......

Cytat:
Ja też kasze mannę dodaję do deserku ze względu na gluten,
abym mogła do obiadku dać coś innego niż kasza manna,
bo wcześniej dawałam ją tylko do obiadku.

Mam zwykła błyskawiczną spożywczą.
Gotuję wodę, nalewam do miseczki na oko,
dosypuję łyżkę kaszy manny mieszam i czekam aż z pęcznieje,(jak widzę żę mam za mało wody dolewam ciut)dodaję pół słoiczka owoców, natomiast od kilku dni zwiększyłam nie co kaszy manny bo ma za mało pół słoiczka owoców i 1 łyżki kaszy. Ma ok 2 łyżki kaszy i cały słoiczek,po tym wszystkim dostaje jeszcze chrupka na zębiska i miętoli

.
To kasza manna ma gluten?? Czy moge tak zaczac podawac jej ten gluten ze bede dawala manne do deserkow...?? I to zwykla manna jaka i dorosli jedza ?? Sorki za tyle pytan ale szukam oswiecenia....
I ile tej manny mam dac do deserku badz tez obiadku??

Cytat:
Witam się i spadam.
Mnie znów wzięło gardło i katar, Igor jeszcze antybiotyk kilka dni, bo ma lekkie zmiany w płucach.

Buzi kochane!

zdrowka kochani....

Cytat:
a nie przywitałam sie z rana
dzien dobry

i wiadomość dnia
mamy 3 zęby!!!
(i czwarte przekrwione dziąsło)

co do szczoteczek do zębow to ja bardzo polecam te

http://allegro.pl/babyono-szczoteczk...088714514.html

sprawdzone już przez kilkoro dzieci
szczególnie ta "maczuga" teraz fajna
do masowania dziąselek i ta druga też
Jaś ciągle je ma gdzies pod ręką
u nas lepsze od wszystkich gryzaków

za zabki.... ale 3 tak naraz ??? super....

Cytat:

za nocke.....
moja tez podobnie jak Hania... tylko czasem uda jej sie pociagnac mnie za wlosy....

Cytat:
dobra, filmik w klubie
zapraszam

Stary 2012-02-09, 10:39   #4371
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

ja poswięciłam krzyzyk w kościele i powiesiłam nad łóżeczkiem, ale wyobraź sobie jak za pierwszym razem mogłam się wystraszyc, jak usypiam Oliwkę, siedzę na podlodze kolo łóżeczka i widzę ,że wyraźnie na cos sie patrzy, i spuytałam na co się patrzysz powiedziała,że na pana, i że stoi pod oknem, a w pokoju ciemno, ja sama, az mi sie goraco ze strachu zrobiło, i tak jeszcze było kilka dni, a kiedys wtym miejscu firanka sie lekko poruszyła, a mówię do męża M. weź zamknij mirko bo mi zawiało, a on na to ,że okno zamknięte

Cytat:
dobra, filmik w klubie
zapraszam
lece zobaczyc

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:40   #4372
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Wydaję mi się, że możesz mięsko ugotować w warzywach, o ile ich potem nie dasz do zjedzenia- tych warzyw, wywaru. Tylko samo mięsko do osobno gotowanych warzyw.
W sumie to dobry pomysł- też tak będę gotowała mięsko
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:41   #4373
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

3 zeby ....ale fajnie u nas jeszcze szczerbulek jest

tzn mamy od dziś 3 górne zęby
razem 5
jeszcze wczoraj było czuć jeden a dzisiaj już 3 sie przebiły!!!
niech wyjdzie jeszcze ten czwarty i moze skoncza się nocne marki
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:44   #4374
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
My jutro konczymy 5 mscy wiec zaczne malej wproawdzac gluten i az sie boje tego nie schrzanic....
I zalatwiam chrzciny.... jutro jade z tz-em do ksiedza ..zobaczymy czy zechce dac malej chrzest....wiec prosze o kciuki....
i za skończone 5 miesięcy 1!!!!

Brumek oj tam wkurzać budzisz tylko straszną zazdrość u mam nie mających czasu na nic
a tek serio to fajnie ,że Tymuś taki idealny, pewnie dzięki spokojowi , który mamusia ma w sobie i przekazała mu w genach
ja mogę tylko sobie podziękować za mojego nerwusa

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witajcie
Jestem w szoku, bo jak Zosiak zjadł o 20:30 i padł snem głębokim, to dopiero o 5:30 obudził się na karmienie Tak to ja mogę spać i nawet nie przeszkadza mi, że wstałyśmy o 6:30

u nas podobnie zasnął o 19 a pobudka o 5 druga noc z rzedu ale NIE CHWALĘ SIĘ

Cytat:
A ja miałam noc - armagedon . O 22 się zaczęło, wzięłam Dominika do łóżka ale jakoś nie pomogło. Od 2 był straszny płacz. Ostatni raz tak płakał jak miał kolki, jakieś 4 miesiące temu
Prawie nie spaliśmy Nie wiem czy to nie brzuch. Wczoraj dostał nowy słoiczek, może mu nie podszedł. Dziąsła dalej takie same
Idę do pracy, może nie zasnę
biedny , może faktycznie coś mu jedzonko nie podeszło ?

Cytat:
Duża pannica chciała kolację zjeść łyżeczką

Monia! Nic nie schrzanisz Był taki moment, że ja w ogóle nie wyobrażałam sobie gotowania dla Małego, o glutenie nawet nie wspomnę.
Dziewczyny tu pisały o wszystkim, ja czytałam i dalej nic nie wiedziałam
Ja muszę czasem mieć dużymi literami powiedziane
Gotowanie jest łatwe i przyjemne- przynajmniej dla mnie. Radek póki co je wszystko

żeby się ksiądz na chrzest zgodził.
Na pewno się zgodzi

O my też tak wstaliśmy- tylko w nocy 2 pobudki na cycka.

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

brawo!

Co za nowość jadł Dominik?
Bidulo.. a w pracy nie dasz rady się gdzieś w kąciku przekimać ?

Cześć!
Radek ma problem z kupą.
Stęka, stęka i wystękać nie może.
Dałam mu przed chwilą ćwiartkę jabłka.
to chyba moja wina, bo podjadałam ostatnio czekoladę.
Do tego dochodzą obiadki i już klocek twardszy.
a może skoro wprowadziłaś obiadki to dawaj mu coś do picia ?? albo więcej bo wiem,że problemy z koopką mogą być jak za mało maluch pije a wiadomo ,że obiadki go "zagęszczą"

Cytat:
Dołączam z kawką
Cytat:
Witam się i spadam.

Buzi kochane!
oj wracaj szybko z Igim do zdrowia i do nas

bry
chociaż jakoś humoru brak
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:45   #4375
piwnooka77
Raczkowanie

Dzień dobry.

U nas nocka nie najgorsza, chociaż Helenka obudziła się około 23 i zamiast po jedzonku pójść dalej spać to jej się wzięło na zabawę. Skończyło się na tym, że wylądowała u nas w łóżku i prawdę mówiąc nie wiem kiedy zasnęła, bo ja chyba zrobiłam to przed nią

Cytat:
cudna

Cytat:
ja od 5 marca tez w pracy bede pic z wami
ja też wtedy wracam do pracy

A jakieś 15 minut temu, zadzwonił domofon i... pielęgniarka środowiskowa przyszła się umówić na wizytę patronażową (dzwoniła wcześniej dwa razy ale zawsze trafiała, że ja nie słyszałam dzwonka a jak nie znam numeru to nie oddzwaniam - jak komuś zależy to jeszcze zadzwoni. I tym sposobem jutro mam wizytę patronażową pielęgniarki środowiskowej (razem z jedną studentką ). Też miałyście takie wizyty lub propozycje wizyt?
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:46   #4376
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Zanka[/B] a mala bedzie uzywac chodzika? ja planuje kupic
chodzik czy pchacz? bo taki co dupa wisi a nogi chodza (kiedys popularne) to zgroza rechabilitantów! uczy nieprawidlowego stawiania stopy, koślawienia. nie jest polecany (wiem ze nadal sprzedają). lapiej taki pchacz jak bedzie juz samo stawalo przy meblach.

Stary 2012-02-09, 10:46   #4377
piwnooka77
Raczkowanie

u Was też tak biało na dworze dzisiaj?
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 10:48   #4378
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

A tak w ogole to dzien dobry.....
My jeszcze nadajemy z lozka.... mala sie budzila dzisiaj czesto bo miala bolesne baczki.... a rano byla koopka....teraz czekam az zasnie.... a potem do ksiedza

I konczymy dzisiaj 5 mscy
Stary 2012-02-09, 10:49   #4379
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
chodzik czy pchacz? bo taki co dupa wisi a nogi chodza (kiedys popularne) to zgroza rechabilitantów! uczy nieprawidlowego stawiania stopy, koślawienia. nie jest polecany (wiem ze nadal sprzedają). lapiej taki pchacz jak bedzie juz samo stawalo przy meblach.
Filip był wkładany kilka razy do chodzika ale jak już umiał chodzić przy meblach, używałam go w sytuacjach awaryjnych jak np. musiałam coś zrobić w kuchni a młody spinając się mógł zrobić sobie krzywdę, więc w chodziku byl bezpieczny
nie służył nam do nauki chodzenia, ani do spędzania w nim dluższego czasu niż ok. 5 min w awaryjnej sytuacji

Stary 2012-02-09, 10:50   #4380
83monia
Zakorzenienie

piwnooka - tak, ale jak dziecko mialao z dwa tygodnie!!!

gluten - u mnie jak zwykle do tyłu, czasem cos podam ale nie daje codziennie. teraz sie zmieni bo zrobilam obiadek z makaronikiem, to bedzie gluten. obecnie czesto dostaje ch;lebek do pociamkania i tyle.

mleko hipp jednak kinge uczula, wychodza placki suche, czerwone krosty. jak na zlosc bylam w tesco i nie ma zadnego mleka HA. musze sie przejsc gdzies indziej. czy w rossie jest jakies ha mleko?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości