|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Zabieram sie za gotowanie pierwszej zupki. Ciekawe co to wyjdzie.
Wie którać ile mięska dać na porcję? łyżeczkę, dwie? No i czy mięsko mogę ugotować w jarzynach, żeby miało lepszy smak i takie dopiero dodać do zupki? |
|
|
|
#4352 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Cytat:
I trzeba się w kościelne progi wybrać po wodę święconą jednak.. i pokażę tym wstrętnym duchom kto tu rządzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja już po jednej ale chyba czas na drugą ![]() Wstałyśmy dzisiaj o 8!! Szok Podoba mi się to, że Hania jak się obudzi to nie płacze tylko sobie gada do siebie, mruczy coś pod nosem.. potrafi tak godzinę poleżeć i ja mogę sobie spokojnie pospać jeszczeA u nas biało że ho ho.. poszłabym na jakieś sanki z chęcią.. kiedyś się szalało zimą, sanki, górka i jazda.. nie mogę się doczekać przyszłej zimy kiedy już Hanię porwę do jakiegoś lasku mama da w końcu czadu
|
|||||
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
mam filmik! jak Lena się przemieszcza
pokazać Wam? bo właśnie na kompa zrzucam
|
#4354 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() eh... to pewnie wiesz jak to ciezko odstawic taka pysznosc ![]() suuuper kiedy u mnei tak bedzie.....![]() Cytat:
i daje na zmiane codziennie inna ![]() MAM : Hipp ryż z jabłkami Babydream wieloowocową Bobovita z malinami wszsytkie tylko dodac wody.... Hipp i Babydream bo nie sa slodozne cukrem a Bobovite dostalam od mamy noi daje bo szkoda wyrzucic ![]() Dziewczyny zauwazylam jedna dziwna rzecz . Daje Igorowi kaszki roznych firm i jest oki a wszystkie na mm sa Daje tez Bobovity manna na melku i jest tez oki Ale jak daje Nestle to odrazu biegunka i koniec.... o co chodzi? Moze nie tolerowac mleka na ktorym jest Nestle czy co??? ![]() :conf used:
|
|||
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
ja Wam powiem że mój mały też jest bardzo kochany
![]() nie płacze wogóle, ciągle się śmieje, ładnie je mleka wypija 210ml, słoiki ładnie je ost 1 raz mu gotowałam ale nie smakowało mu, od bardzo dawna przesypia noce jakoś od 2 mies życia wczoraj usnął o 21 i obudził się o 8. Wogóle nie choruje My chorzy a mały narazie zdrowy a od początku jest na MM.Czasem zapominam że mam dziecko poważnie.Jak np sprzątam to go kłade do łożeczka on się wtedy bawi sam nawet zwykłym smoczkiem. Zębów nie ma starszy miał pierwszy ok 6 mies ale nawet nie wiem kiedy mu wyszedł bo na zęby wogóle nie płakał![]() Marzenko postaram się iść ale jeszcze troszkę czasu więc się zgadamy ja zapomniałam mój mały ost ma problemy z kupą ale mam jakąs zawiesinie na D moze ona poskutkuje Nataszko jak będzie ładna pogoda może pieszo pójdziemy? Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-02-09 o 10:13 |
|
|
|
#4356 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas Jula nigdy nie miała zatwardzeń, nawet po samym kleiku ryżowym jej nie zatka... a te ryżowe nestle czy bobowita to uwielbia wszystkie smaki jakie mamy - ostatnio posmakowała w ryżowo-kukurydzianej truskawkowej- ale daje jej poł na pół w kleikiem ryżowym bo sama jest okropnie słodka. - większość kaszek smakowych mieszam z bezsmakowym kleikiem - ryżowym bądź kukurydzianym. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
ślicznie się bujacie - tzn Ala - cudna jest - i jakie ma oczy ufne ![]() współczuję kochana... pewnie zęby....
|
|
|
#4357 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mojej siostry mąż uparcie twierdzi, że pamięta jak się kąpał z mamą w wannie ( miał wtedy ok. 8-9 m-cy)... Twierdzi, że to traumatyczny widok, bo mama była naga - i przez to nigdy nie wykąpie się ze swoim dzieckiem w wannie. Cytat:
Dzień dobry
|
|
#4358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Eweeve ja piję kawkę w pracy ![]() Zanka pokaż Moja teściowa jest oburzona, że dałam dziecku syrop przeciwbólowy, bo ona nic takiego nie dawała. Mało tego! Za jej czasów nie było leków przeciwbólowych dla dzieci! Złą matką jestem
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, filmik w klubie
zapraszam
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, moje pytanie już nie ważne, jakiś instal pobrałam i chodzi. Uff
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4361 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tam gotuje ryz razem z warzywami i potem wszystko miksuje razem Cytat:
Cytat:
3 zeby ....ale fajnie u nas jeszcze szczerbulek jest ![]() Cytat:
Pierwsza zupka najlepiej same warzywka bez mieska Marchewka,ziemiaczek, pietruszka troszke pora i selera Pozniej jak bedzie oki to z mieskiem i wtedy tak. Kawaleczek mieska małą kosteczkę gotujemy na wodzie w drugim garnuszku warzywka miesko potem wyjmujemy z wody i palcami rozdrabniamy i wrzucamy do warzywek i razem miksujemy ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Dzis Igor zostaje z moja mama ja ide do lekarza troche sie stresuje jak t obedzie bo babcie widzi na raz w miesiacu w weekend noi na swieta wiec nie zaczesto nieby nie palcze przy obcych itp. ale nie iwem jak sobie mama poradzi.... |
||||
|
|
|
#4362 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Beatko Ala jest z 5tego lipca. |
|
|
|
|
#4363 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i doopa nie obejrze
|
||||||
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
jestem w szoku ze Wasze dzieciaczki juz raczkuja
![]() ![]() moj narazie jeszcze nie.Ale starszy odrazu chodził nie raczkował ![]() Zanka a mala bedzie uzywac chodzika? ja planuje kupic Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-02-09 o 10:32 |
|
|
|
#4366 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja tez mam spożywczą ![]() Cytat:
Cytat:
a ja się witam z rana, jem dopiero sniadanie, choć wstalam przed 8, a dziewczyny u mnie w nocy spały a za to ja nie mogłam, obudziłam sie przed 3 i usnełam nie wiem jeszcze widziałam że było 5.30, to jakos tak musiałam usnąć, nie wiem czemu nie mogłam spac, ale za to w nocy nadrobiłam Was ![]() a w niedziele Nati oddaje babci na jakies 3-4 h, jedziemy do LBN Oliwka z tatusiem do kina na bajkę, a ja na sklepy, ![]() a wczoraj jak jechalismy do LBN to Oliwka obróciła się i mówi"mamusiu zobacz, ten samochód za nami jedzie, a skąd on wie gdzie my jedziemy??" opowiedziałam że jedzie w tym samym kierunku co my, ale nie jedzie dokładnie tam gdzie my, a na rondzie pojechał ten samochód w druga stronę a Oliwka " o mama zgubilismy ten samochód....albo on nas zgubił " ![]() no to wypracowanie napisałam
|
||||
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radek je od niedawna obiadki i boję się jeszcze mu cały ryż dać. Ale staram się na całkowitą papkę nie miksować. ![]() Cytat:
A jaką zuke gotujesz?
|
||
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie trochę tak, nasz jest pożyczony, Filip już w nim troszkę podróżował jak był mały
|
#4370 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lili dzieki za wsparcie A jak chce zrobic zupke...to czy moge miec taka mieszanke warzywna mrozona?? I to sie tylko robi na wodzie bez zadnych przypraw??I co potem sie dodaje?? ale slicznie Cytat:
![]() Cytat:
![]() I ile tej manny mam dac do deserku badz tez obiadku?? Cytat:
zdrowka kochani.... Cytat:
za zabki.... ale 3 tak naraz ??? super....Cytat:
za nocke..... moja tez podobnie jak Hania... tylko czasem uda jej sie pociagnac mnie za wlosy.... ![]()
|
|
#4371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() lece zobaczyc
|
|
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaję mi się, że możesz mięsko ugotować w warzywach, o ile ich potem nie dasz do zjedzenia- tych warzyw, wywaru. Tylko samo mięsko do osobno gotowanych warzyw. W sumie to dobry pomysł- też tak będę gotowała mięsko |
|
|
|
|
#4373 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4374 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za skończone 5 miesięcy 1!!!!Brumek oj tam wkurzać budzisz tylko straszną zazdrość u mam nie mających czasu na nic a tek serio to fajnie ,że Tymuś taki idealny, pewnie dzięki spokojowi , który mamusia ma w sobie i przekazała mu w genach ja mogę tylko sobie podziękować za mojego nerwusa ![]() ![]() Cytat:
u nas podobnie zasnął o 19 a pobudka o 5 Cytat:
biedny , może faktycznie coś mu jedzonko nie podeszło ?Cytat:
Cytat:
bry chociaż jakoś humoru brak
|
|||||
|
|
|
#4375 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
U nas nocka nie najgorsza, chociaż Helenka obudziła się około 23 i zamiast po jedzonku pójść dalej spać to jej się wzięło na zabawę. Skończyło się na tym, że wylądowała u nas w łóżku i prawdę mówiąc nie wiem kiedy zasnęła, bo ja chyba zrobiłam to przed nią ![]() ![]() cudna![]() ja też wtedy wracam do pracy ![]() A jakieś 15 minut temu, zadzwonił domofon i... pielęgniarka środowiskowa przyszła się umówić na wizytę patronażową (dzwoniła wcześniej dwa razy ale zawsze trafiała, że ja nie słyszałam dzwonka a jak nie znam numeru to nie oddzwaniam - jak komuś zależy to jeszcze zadzwoni . I tym sposobem jutro mam wizytę patronażową pielęgniarki środowiskowej (razem z jedną studentką ). Też miałyście takie wizyty lub propozycje wizyt?
|
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
chodzik czy pchacz? bo taki co dupa wisi a nogi chodza (kiedys popularne) to zgroza rechabilitantów! uczy nieprawidlowego stawiania stopy, koślawienia. nie jest polecany (wiem ze nadal sprzedają). lapiej taki pchacz jak bedzie juz samo stawalo przy meblach.
|
|
|
|
#4377 |
|
Raczkowanie
|
u Was też tak biało na dworze dzisiaj?
|
|
|
|
#4378 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak w ogole to dzien dobry.....
My jeszcze nadajemy z lozka.... mala sie budzila dzisiaj czesto bo miala bolesne baczki.... a rano byla koopka....teraz czekam az zasnie.... a potem do ksiedza I konczymy dzisiaj 5 mscy
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie służył nam do nauki chodzenia, ani do spędzania w nim dluższego czasu niż ok. 5 min w awaryjnej sytuacji
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
piwnooka - tak, ale jak dziecko mialao z dwa tygodnie!!!
gluten - u mnie jak zwykle do tyłu, czasem cos podam ale nie daje codziennie. teraz sie zmieni bo zrobilam obiadek z makaronikiem, to bedzie gluten. obecnie czesto dostaje ch;lebek do pociamkania i tyle. mleko hipp jednak kinge uczula, wychodza placki suche, czerwone krosty. jak na zlosc bylam w tesco i nie ma zadnego mleka HA. musze sie przejsc gdzies indziej. czy w rossie jest jakies ha mleko? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

:
Usnął w dzień, moje dziecko, nie do wiary 

klask i:

i